VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από τις 8 π.μ. της Δευτέρας τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν από το πρωί στο Διαδίκτυο. Πίνακες θα αναρτηθούν και στα λύκεια
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν από το πρωί στο Διαδίκτυο. Πίνακες θα αναρτηθούν και στα λύκεια
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο). Tα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα και στο in.gr Φέτος θα υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων, (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ. Γι' αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα «διαβάζουν» τις βάσεις. Πρέπει να είναι σίγουροι ποιες βάσεις βλέπουν. Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το Διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το «διάβασμα» των βάσεων. Όλες οι ενδείξεις, πάντως, συγκλίνουν στο ότι θα παρατηρηθεί γενική πτώση των βάσεων ακόμη και σε υψηλόβαθμες, περιζήτητες σχολές. Μία από τις αιτίες είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν δύσκολα, οι επιδόσεις των υποψηφίων χαμηλότερες και ο αριθμός των αριστούχων μικρότερος από άλλες χρονιές. Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) συμβάλει στην πτώση των βάσεων, ακόμη και στις ιατρικές σχολές. Οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, και οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.
Περισσότερα »

«Τα μάγια της πεταλούδας» του Λόρκα από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Κυριακή 28/8/11 στα Σέρβια

Τα «μάγια της πεταλούδας», είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Μια αλληγορική ιστορία όπου η ποίηση κυριαρχεί τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο. Ο μεγάλος Ανδαλουσιανός ποιητής και δραματουργός με τη νεανική του ορμή δημιουργεί ένα σκοτεινό ποιητικό δράμα όπου έρωτας και θάνατος γίνονται ένα. Με τη μοναδική δύναμη της ποίησής του ταξιδεύει από την “ελάχιστη σάρκα του κόσμου” “στο αστέρι του το απόκρυφο” και μέσα από την προσπάθεια μιας πληγωμένης πεταλούδας για πέταγμα κι ενός σκαθαριού για μεταμόρφωση μας προτείνει τη λύτρωση μέσω της τέχνης. Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία που διαδραματίζεται στην ύπαιθρο, σε ένα χωριό σκαθαριών. Σ’ ένα χωριό που όλα κυλούν ήσυχα έως ότου ένα από τα σκαθάρια ερωτευτεί και επιδιώξει να κυνηγήσει το άπιαστο. Η ποίηση κυριαρχεί σε όλο το έργο. Τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο. Ο συγγραφέας επιλέγει για πρωταγωνιστές του έντομα για να σηματοδοτήσει την αξία της κάθε ύπαρξης και για να τονίσει την ενότητα της. Η «κωμωδία» όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο Λόρκα μετατρέπεται σε ένα σκοτεινό ποιητικό δράμα όπου έρωτας και θάνατος γίνονται ένα.
Ο Λόρκα και τα Μάγια της πεταλούδας «Είναι που ο θάνατος συχνά σε έρωτα μεταμφιέζεται» γράφει ο Λόρκα στον πρόλογο της «κωμωδιούλας» του κι αυτή η φράση είναι που έμελλε να σημαδέψει το έργο του ως το τέλος. Ο έρωτας κι ο θάνατος είναι συνυφασμένοι με το άπιαστο, με το απόλυτο. Τέτοια είναι η φύση του Ντουέντε επαγγέλλεται ο Λόρκα. Να ζεις και να δημιουργείς στην κόψη του ξυραφιού. Τέτοιο είναι το τσιγγάνικο αίμα της ποίησης του. Τα «μάγια της πεταλούδας» είναι ένα τραγούδι που διαστέλλει το χρόνο και το χώρο. Τραγούδι διασκεδαστικό και σκοτεινό συγχρόνως που ξέρει καλά να κρύβει την αλήθεια του. Στην πιο απλή ιστορία του κόσμου, σε ένα παραμύθι που μοιάζει αθώο και απτό, ανακαλύπτεις πως υπάρχει κρυμμένος ο Ηράκλειτος και η σύγχρονη ρομαντική σκέψη. Η κατωτάτη κωμωδία των εντόμων που συνομιλούν με τα αστέρια, συνδέει το εγγύτερο με το απόμακρο, το πεπερασμένο με το άπειρο. «Ξέρεις ότι εγώ αντιλαμβάνομαι και την ελάχιστη σάρκα του κόσμου» γράφει ο Λόρκα. Ο τραγουδιστής γνωρίζει πως το τραγικό και το κωμικό είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος˙ αυτοσαρκάζεται και γελά ακριβώς τη στιγμή που είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα. Το τραγούδι του Λόρκα γεννιέται από την ανάγκη για ποίηση, ποίηση που βγαίνει από ζωντανό ομιλών σώμα κι όχι από λέξεις στο χαρτί. Λόγια που γράφτηκαν για να ακουστούν. Τα «μάγια της πεταλούδας» σε κερδίζουν όταν προσπαθείς να τα αισθανθείς κι όχι να τα εξηγήσεις.
Η παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων θα παρουσιαστεί στη νέα μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα, σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή και Ορέστη Τάτση, σκηνικά και κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική του Νίκου Βελιώτη, επιμέλεια κίνησης και χορογραφία Κικής Μπάκα. Ο θίασος στελεχώνεται από τους ηθοποιούς (αλφαβητικά): Κώστα Βασαρδάνη, Δήμητρα Γκλιάτη, Βίκυ Καλπάκα, Ρηνιώ Κυριαζή, Μιχάλη Μπίζιο, Άρη Τσαμπαλίκα, Μαρία Τσιμά.
Περισσότερα »

Δήμος Εορδαίας :2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών 28/8

Ο Δήμος Εορδαίας και η Φιλαρμονική του Δήμου σας προσκαλούν την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας στο 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές: 1. Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων Ζακύνθου "Άγιος Κήρυκας" 2. Δήμου Δοξάτου Δράμας 3. Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης 4. Δήμου Εορδαίας "Αριστοτέλης"
Περισσότερα »

Έκτακτη συνέντευξη Ομπάμα για τη Λιβύη

Συνέντευξη τύπου σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη αναμένεται να παραχωρήσει απόψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα δεν έχει αλλάξει θέση όσον αφορά την αντίθεσή του στην ανάπτυξη αμερικανικών χερσαίων στρατευμάτων στη Λιβύη.

Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο, γράφει ότι οι ΗΠΑ επεξεργάζονται σχέδια για να συμβάλουν στην εγγύηση της ασφάλειας του τεράστιου οπλοστασίου της Λιβύης αν και όταν κηρυχθεί η τελική πτώση της κυβέρνησης του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είναι πιθανό ομάδες του αμερικανικού στρατού που είναι ειδικοί σε θέματα όπλων και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών να σταλούν στη Λιβύη μετά την πτώση της κυβέρνησης του Καντάφι.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ,οι ΗΠΑ δεν έχουν στη διάθεσή τους κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι εγκατέλειψε την Τρίπολη, παρά την είσοδο των αντικαθεστωτικών στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Περισσότερα »

Ωρα μηδέν για το καθεστώς Καντάφι

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, με τις δυνάμεις των επαναστατών να έχουν μπει στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τη διεθνή κοινότητα να καλεί τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της χώρας να απομακρυνθεί από την εξουσία. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοί του Καντάφι βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων, οι οποίοι έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στην πόλη ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, το οποίο επικαλείται τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, στα χέρια των αντικαθεστωτικών βρίσκεται ένας ακόμα γιος του Καντάφι, ο Σαάντι.Όπως μάλιστα μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα ο Μοχάμεντ Καντάφι φέρεται πως εγκατέλειψε το καταφύγιο του, νωρίς το βράδυ, με τη βοήθεια στρατευμάτων.

Επιστροφή

Ηλεκτρονική Έκδοση

Ομπάμα: Να αποχωρήσει ο Καντάφι

Ωρα μηδέν για το καθεστώς Καντάφι

Τελευταία ενημέρωση:

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, με τις δυνάμεις των επαναστατών να έχουν μπει στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τη διεθνή κοινότητα να καλεί τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της χώρας να απομακρυνθεί από την εξουσία. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοί του Καντάφι βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων, οι οποίοι έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στην πόλη ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, το οποίο επικαλείται τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, στα χέρια των αντικαθεστωτικών βρίσκεται ένας ακόμα γιος του Καντάφι, ο Σαάντι.Όπως μάλιστα μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα ο Μοχάμεντ Καντάφι φέρεται πως εγκατέλειψε το καταφύγιο του, νωρίς το βράδυ, με τη βοήθεια στρατευμάτων.

Οπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ομάδες των επαναστατών βρίσκονται στην Πράσινη Πλατεία την οποία μετονόμασαν σε "Πλατεία των Μαρτύρων" ενώ άλλαξαν και την ονομασία στο google map. Νωρίτερα, είχαν συλλάβει τους δύο μεγαλύτερους γιούς του Καντάφι, ο οποίος σε μηνύματα που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση την Κυριακή κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τις μάχες.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων τα οποία όπως ισχυρίζεται το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο εμπιστευτικές πηγές, θα μπορούσαν να ανήκουν στον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Χαμίς και στον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Αμπντάλα αλ Σενούσι.

Για το μεγαλύτερο από τους γιους του Καντάφι, τον Σαιφ αλ Ισλάμ, δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί η έκδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο έχει απευθύνει κατηγορίες εναντίον του για τον βασανισμό και τη δολοφονία μεγάλου αριθμού πολιτών.

Όσον αφορά στον ίδιο τον Καντάφι, διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι ο συνταγματάρχης βρίσκεται στην κατοικία του, στην Μπαμπ αλ-Αζιζίγια. Αντικαθεστωτικοί δήλωσαν στο Αλ Τζαζίρα πως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τεθωρακισμένα βγήκαν από το συγκρότημα όπου βρίσκεται η κατοικία του συνταγματάρχη και βομβάρδισαν περιοχή της Τρίπολης.

Οι λίβυοι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει τον έλεγχο του 95% της πρωτεύουσας, εκτός από το οχυρωμένο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία αλλά και το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπως μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια. Νωρίτερα, το Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο εκπρόσωπο των ανταρτών μετέδωσε ότι οι προσκείμενες στον Καντάφι δυνάμεις ελέγχουν "το 15-20% της Τρίπολης".

Περισσότερα »

Video:Ολα είναι ετοιμα για το 3ο Αντάμωμα Απανταχού Αυλιωτών

Oλα είναι ετοιμα για το αποψινό 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ Απανταχού Αυλιωτών.Η εκδηλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αυλών, που είναι ετοιμος με τα τραπεζοκαθίσματα και η ολη προετοιμασία εγινε οργανωμενα απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυλών και τον ΕΜΑΣ ΑΥΛΩΝ '' Ο ΑΠΟΛΛΩΝ''... Καλή επιτυχία....
Περισσότερα »

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ Απανταχού Αυλιωτών 20/8/2011

Πολιτιστικός Σύλλογος O Πολιτιστικός -Μορφωτικός Σύλλογος Αυλών :

και ο Ε.Μ.Α.Σ ΑΥΛΩΝ '' Ο ΑΠΟΛΛΩΝ '' διοργανώνουν το 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ Απανταχού Αυλιωτών το Σάββατο 20/8/2011. Η εκδηλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αυλών, με ζωντανή μουσική και καλλιτεχνικό πρόγραμμα... Ορχήστρα ΘΕΟΔ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ με ολο το καλλιτεχνικό του επιτελείο...
Περισσότερα »

Το πρώτο κρεματόριο για νεκρούς στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης Μπουτάρης συνεχίζει να "τσιγκλάει" τον Ανθιμο με πρωτοβουλίες που ενοχλούν την επίσημη Εκκλησία, αυτή τη φορά προωθώντας την δημιουργία χώρου καύσης νεκρών για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το πρώτο κρεματόριο για νεκρούς στη Θεσσαλονίκη

Η Δημοτική Αρχή της συμπρωτεύουσας έχει ήδη καταλήξει στο χώρο, κοντά στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Η έκταση των 500 στρεμμάτων ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και επί του παρόντος λειτουργεί ως φυτώριο.

Η νέα μορφή του περιλαμβάνει την κατασκευή μικρού κτιρίου συνολικής έκτασης 600 τ.μ. για να στεγαστούν οι απαραίτητες υποδομές του αποτεφρωτηρίου.

Ο αντιδημάρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κ.Ζέρβας και ο γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος συζητούν αυτή την περίοδο τις λεπτομέρειες για το προεδρικό διάταγμα χαρακτηρισμού της έκτασης ως χώρου αποτεφρωτηρίου και να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

"Το αποτεφρωτήριο είναι μια επιδίωξη της δημοτικής αρχής και πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας. Είναι θέμα πολιτισμού η δημιουργία του", είπε ο κ.Ζέρβας στο ΑΠΕ.

Η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 2-3 εκατ. ευρώ, ενώ ο τρόπος κατασκευής θα καθοριστεί μελλοντικά. ethnos.gr

Περισσότερα »

Πάνω από 7 δισ. ο παγκόσμιος πληθυσμός

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους το 2011 σύμφωνα με γαλλική μελέτη.

Πάνω από 7 δισ. ο παγκόσμιος πληθυσμός

Ακόμη και εάν η δημογραφική αύξηση επιβραδυνθεί, η Αφρική δεν θα ακολουθήσει την εν λόγω επιβράδυνση, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών (INED).

Το όριο των 6 δισ κατοίκων, έχει ήδη ξεπεραστεί από το 1999. Χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα χρόνια για να αυξηθεί ο πληθυσμός παγκοσμίως κατά ένα δισ, και υπολογίζεται πως σε 14 χρόνια θα φτάσει τα 8 δισ.

Μετά από έναν αιώνα, ο αριθμός των κατοίκων σε όλη τη Γη, θα σταθεροποιηθεί γύρω στα 9 με 10 δισεκατομμύρια.

Σήμερα, το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού καλύπτουν επτά χωρες. Η Κίνα με 1,33 δισ., η Ινδία με 1,17 δισ. πληθυσμό και ακολούθως οι ΗΠΑ, Ινδονησία, Βραζιλία, Πακιστάν και Νιγηρία.
Περισσότερα »

Δημοψήφισμα μέσα στο 2011

Ο Χάρης Καστανίδης επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τομή στην πολιτική ζωή της χώρας, με την θεσμοθέτηση του δημοψηφίσματος, χωρίς να αποκαλύψει το θέμα για το οποίο θα διενεργηθεί

Δημοψήφισμα μέσα στο 2011

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι πρόκειται για κορυφαία επιλογή και μεγάλη θεσμική τομή, "όπου ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων", μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη από τα μέσα Ιουνίου και το βήμα της Βουλής είχε προαναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το οποίο συνέδεσε με την συνταγματική αναθεώρηση και τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται Ο κ.Καστανίδης είχε προετοιμάσει ο προκάτοχός του Γ.Ραγκούσης και περιλαμβάνει τέσσερις βασικές προσαρμογές:

  1. Τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των δημοψηφισμάτων και για ψηφισμένα νομοσχέδια από το Κοινοβούλιο, όπως προβλέπεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενταχθούν στο δημοψήφισμα ερωτήματα σχετικά με ψηφισμένα νομοσχέδια θα απαιτούνται 180 ψήφοι από τη Βουλή, ενώ για άλλα ερωτήματα θα χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία.
  2. Την πρόβλεψη να υπάρχει και η επιλογή του λευκού ψηφοδελτίου, τροποποιώντας τον νόμο 350/1976 που δεν περιελάμβανε αντίστοιχη διάταξη.
  3. Την προσαρμογή στα θέματα που αφορούν την εκλογική νομοθεσία (εφορευτικές επιτροπές κ.λπ.).
  4. Την προσαρμογή στα δεδομένα του "Καλλικράτη", με τη σύσταση των νέων δήμων.

Διαβούλευση Η επιτροπή από προσωπικότητες που θα συσταθεί θα αναλάβει, σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να καταρτίσει τα ερωτήματα που θα απευθυνθούν στους πολίτες έπειτα από διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί με τα κόμματα, τους φορείς και τις οργανώσεις των πολιτών. Μετά την επεξεργασία των προτάσεων το τελικό κείμενο θα κατατεθεί στη Βουλή και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το δημοψήφισμα θα αφορά το πολιτικό σύστημα και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι θα μπορούν να περιληφθούν διάφορα ερωτήματα, χωρίς περιορισμό στον αριθμό. Τα ερωτήματα αναμένεται να αφορούν τον αριθμό των βουλευτών, την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, την αλλαγή του εκλογικού νόμου κ.λπ.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, που θα έχει τα χαρακτηριστικά "γενικής δημοσκόπησης", θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση, προκειμένουνα μετουσιωθούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες ή θα αποτελέσουν μέρος της μελλοντικής συνταγματικής αναθεώρησης. ethnos.gr
Περισσότερα »

Νέες προκλήσεις Αμβρόσιου μετά την επίσκεψή του στο Ντερτιλή

Μιλώντας για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπερασπίζεται με μακροσκελή ανοιχτή επιστολή του, που κοινοποίησε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας του, την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, στον τελευταίο κατάδικο της δικτατορίας του 1967 που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι δυσάρεστη έκπληξη είχε προκαλέσει πριν απο λίγες ημέρες στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της δικτατορίας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».

Μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος είχε πλέξει το εγκώμιο του Ντερτιλή.

«Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.

Ανθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής.

Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού» είχε αναφέρει.

Στο σημερινό μακροσκελές κείμενό του ο κ. Αμβρόσιος διευκρινίζει ότι η επίσκεψή του, στον Ν. Ντερτιλή στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν αποτελεί απλώς ανθρωπιστική πράξη, αλλά «μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας»! Επιμένει, δε, να χαρακτηρίζει γενναία τη δήλωση Ντερτιλή, ότι δέχεται να βγει από τη φυλακή μόνον αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγνώμη, φροντίζοντας πάντως αυτή τη φορά να την διαχωρίζει «από την εν γένει πρότερη συμπεριφορά του». * tanea.gr
Περισσότερα »

Κλείνει η ΕΤ-1 !

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην δημόσια τηλεόραση, καθώς αύριο ο Υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα ανακοινώσει την κατάργηση της ΕΤ-1 αλλά και το κλείσιμο του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

Οι φήμες υπήρξαν, αλλά τίποτα δεν ήταν σίγουρο, ενώ δεν ήταν λίγοι που δεν πίστευαν πως μπορεί η ΕΤ-1 να κλείσει. Και όμως τα ρεπορτάζ δυστυχώς επιβεβαιώνονται πλήρως μιας και όπως όλα δείχνουν, αύριο ο Υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΤ-1. Σήμερα υπήρξε συνάντηση του κ. Μόσιαλου με τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΕΡΤ, όπου και συζητήθηκε το μέλλον τόσο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και αυτό του ΑΠΕ, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται αύριο στην Κυβερνητική επιτροπή. Εκτός όμως από την ΕΤ-1, το κλείσιμο της οποίας αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την ΠΟΣΠΕΡΤ, θα κλείσουν και περιφερειακοί σταθμοί. Επίσης προς αναστολή έκδοσης πηγαίνει και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», που είναι και το πιο παλιό στο χώρο με πολλούς και πιστούς αναγνώστες. Τέλος για την ψηφιακή, όπως όλα δείχνουν τα κανάλια θα διατηρηθούν και θα συγκροτηθεί μια ομάδα πολυμέσων. * gazzeta.gr

Περισσότερα »

Mεγάλη επιτυχία το 1ο Αντάμωμα Απανταχού Νεραιδιωτών...

Με μεγάλη επιτυχία εγινε το 1ο Αντάμωμα Απανταχού Νεραιδιωτών, στην Ταβέρνα ''ΦΩΛΙΑ'' στην Νεράιδα.... Να σημειωθεί οτι είναι το 1ο οργανωμένο Αντάμωμα Νεραιδιωτών απο το 1973,και σε αυτό ανταποκριθηκαν πολλοί απανταχού Νεραιδιώτες απο Πλατύ, Αλεξάνδρεια , Κοζάνη και αλλού.... Η συγκίνηση ηταν μεγάλη, γιατί συναντιόντουσαν για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια Νεραιδιώτες και ειχαν την ευκαιρία να θυμηθούν αναμνήσεις απο τα παλιά... Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Νεράιδας Ξενοφών Βαίζογλου στον χερετισμό του, εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για το 1ο Αντάμωμα Νεραιδιωτών .... Συγκινητική στιγμή ηταν οταν ο Πρόεδρος Νεράιδας αναφέρθηκε στην παρουσία της δασκάλας του χωριού της Κας Μαρίκας που ηρθε απο την Κρήτη για αυτη την εκδήλωση, ενω αντίστοιχα δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ο δάσκαλος του χωριού, λόγω προβλημάτων υγείας... ''ηταν το 1ο Αντάμωμα Απανταχού Νεραιδιωτών και αποτελεί την αφορμή να ξανασυναντηθούν πολλοί κάτοικοι της Νεράιδας, ιδιαίτερα εκείνοι που εφυγαν απο το παλιό χωριό σε Πλατύ και Αλεξάνδρεια και αλλού.... Το επόμενο αντάμωμα θα γίνει μετά απο 5 χρόνια.....'' Απηύθυναν χερετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Σόκουτης και ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ενω παρόντες ηταν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού Χ Ελευθερίου και οι Ανιτιδήμαρχοι Μπάκανος, Παναγιωτούλας και Λαζαριώτης. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε ολους απο ενα DVD με την ιστορία της Νεράιδας, ενα βιβλίο και ενα εντυπο τηλεφωνικού καταλόγου της Νεράιδας...
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top