VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου

.

«…ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα… Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.»

Αθήνα, 31 του Οχτώβρη 1940,

Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αυτά τα λόγια το ΚΚΕ σάλπισε το σύνθημα της αντίστασης στην ιταλική εισβολή το 1940. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε. Μετά την εισβολή του γερμανικού φασιστικού στρατού, έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας. Δημιούργησε το ΕΑΜ, τον στρατό του, τον ΕΛΑΣ, την οργάνωση της νεολαίας, την ΕΠΟΝ.

Με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές ο λαός οργανώνεται στις πόλεις και τα χωριά αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Με το όπλο στο χέρι πολέμησε τον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους δυνάστες. Απελευθέρωσε την Ελλάδα. Η μορφή του αντάρτη, του καπετάνιου του ΕΛΑΣ αποτελεί αιώνιο σύμβολο της πάλης του ελληνικού λαού. Με την πολιτική απεργία απέτρεψε να σταλούν έλληνες εργάτες στα εργοστάσια της Γερμανίας. Αξιοποίησε τα σαμποτάζ στις πόλεις. Η πάλη για τη λευτεριά του λαού μας συνδέθηκε με την οργάνωση λαϊκών θεσμών. Η Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας έβαλε τον εργαζόμενο λαό στο προσκήνιο. Οργάνωσε για πρώτη φορά τη Λαϊκή Παιδεία, έδωσε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες και τους νέους.

Η Σοβιετική Ένωση πρωταγωνίστησε στη συντριβή του φασισμού. Έδωσε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς στα πεδία των μαχών. Απελευθέρωσε τους λαούς της Ευρώπης, με το θρυλικό Κόκκινο Στρατό. Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ αποτελεί το αιώνιο σύμβολο της υπεροχής του σοσιαλισμού και της προσφοράς του στην ανθρωπότητα.

Ό,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι

Και στην περίοδο του πολέμου ξεχώρισαν στην Ελλάδα και παγκόσμια δύο κόσμοι με αντιτιθέμενα συμφέροντα.

Στην Ελλάδα απέναντι στην λαϊκή πάλη βρέθηκαν ντόπιοι βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τα κόμματά τους που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα κέρδη και την εξουσία τους. Οι πρόγονοι των σημερινών καπιταλιστών και των κομμάτων που τους υπηρετούν, έφυγαν για το Κάιρο, παίρνοντας μαζί τους τεράστιες ποσότητες κρατικών αποθεμάτων σε χρυσό. Πριν φύγουν παρέδωσαν τους κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους στους Ναζί. Κάποιοι παρέμειναν στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και συνέχισαν να καταληστεύουν τον λαό. Καλούσαν τον ελληνικό λαό να υποταχθεί. Αυτός ήταν και τότε και σήμερα ο πατριωτισμός τους.

Λέγονται πολλά για τις αιτίες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου. Η αλήθεια είναι ότι οι πόλεμοι είναι σύμφυτοι με τον καπιταλισμό, είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το κυνήγι μεγαλύτερης κερδοφορίας, αντιθέσεις που οξύνονται ακόμη περισσότερο σε περιόδους οικονομικής κρίσης!

Το 1929 ξεσπάει η οικονομική κρίση πρώτα στις ΗΠΑ και έπειτα επεκτείνεται και στην Ευρώπη. Ήταν καπιταλιστική κρίση, αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και κερδών και όξυνε ακόμα περισσότερο τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε για το ξαναμοίρασμα των αγορών. Φασιστικά καθεστώτα και κυβερνήσεις αναδείχτηκαν μέσα στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος όπως ο Χίτλερ. Αυτά τα καθεστώτα αξιοποιήθηκαν από τις αστικές τάξεις για τη διατήρηση της εξουσίας τους. Αξιοποιήθηκαν για το χτύπημα της ΕΣΣΔ, που ήταν λαμπρό φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς του κόσμου και για αυτό ήθελαν να την συντρίψουν.

Οι Ναζί στη Γερμανία στηρίχτηκαν από μονοπώλια αμερικάνικων, αγγλικών και άλλων ευρωπαϊκών συμφερόντων όπως η Φορντ, η Ρενό, η Τέξας Όιλ.

Η ιστορία έχει μία αλήθεια και αυτή την γράφουν οι λαοί!

Ο λαός μας δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη του, μετά την απελευθέρωση τον Οκτώβρη του 1944. Η αστική τάξη, μαζί με τους άγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους της και μαζί με πρώην συνεργάτες των Ναζί επιτέθηκαν το Δεκέμβρη του 1944 εναντίον του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Απόδειξη ότι την αστική τάξη ενδιέφερε εξ αρχής να μην της αφαιρεθεί η εξουσία της από την ένοπλη πάλη του λαού. Ο λαός επέλεξε ξανά να πάρει τα όπλα. Η 28η Οκτωβρίου του 1946 είναι η μέρα της επίσημης ίδρυσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Ο ΔΣΕ αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα του ΚΚΕ, η τρίχρονη εποποιία του αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. Αντιπαρατέθηκε η ένοπλη μαζική λαϊκή πάλη με την ένοπλη και κρατική βία που ασκούσαν οι μηχανισμοί και οι κυβερνήσεις της ελληνικής αστικής τάξης από κοινού με τον εγγλέζικο και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, με την ένοπλη και κρατική βία τους ενάντια στον οργανωμένο λαό που έδιωξε τους Γερμανούς.

ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ! ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Εμπνεόμαστε από το έπος της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, από το μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα του σοβιετικού λαού, των εκατομμυρίων εργατών και εργατριών, αγροτών και νεολαίας που πάλεψαν σε όλο τον κόσμο! Με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τη νεολαία, με όπλο την ιστορική πείρα παλεύουμε ακόμα πιο θαρρετά!

Δεν πειθαρχούμε στη πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Δεν πειθαρχούμε στα κελεύσματα της υποταγής.

Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Μην δέχεσαι να ζεις στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την ανεργία και την αμορφωσιά. Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι κάνοντας κουμάντο στον πλούτο που παράγουν.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε, να χτίσουμε μία κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σε μία κοινωνία που θα αναπτύσσεται με βάση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.

Είμαστε σίγουροι ότι οι λαοί θα είναι αυτοί που θα πουν την τελευταία λέξη!

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Περισσότερα »

Γ. Κασαπίδης >> για την καταβολή 2 εκ. € για την τευτλοκαλλιέργεια

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Τομεάρχης
kas_logo
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, απαντώντας στη δήλωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκα για την καταβολή 2 εκ. € για την τευτλοκαλλιέργεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όλα τα οικονομικά στοιχεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αποδεικνύουν ότι ο όμιλος βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματά του και εμφανίζει κέρδη προ φόρων. Συνεπώς, επιβεβαιώνεται η θέση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ότι η Βιομηχανία δεν πρέπει να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς τώρα. Αλλά αφού ενδυναμωθεί και εισέλθει σε τροχιά κερδοφορίας, μέσα στον επόμενο χρόνο, η όποια Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορέσει τότε, από θέση ισχύος να χαράξει στρατηγική για την Εθνική αυτή Βιομηχανία.
Στις αρχές του 2011, έγκαιρα είχαμε προτείνει στην Κυβέρνηση να ενισχύσει την τευτλοκαλλιέργεια στα επίπεδα των τιμών των τεύτλων του 2009, ώστε η Βιομηχανία να παρήγαγε την ποσόστωση των 158.000 τόνων. Εάν συνέβαινε αυτό, η Ε.Β.Ζ. θα είχε φέτος κέρδη περίπου 35.000.000 €. Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης, η βιομηχανία παρήγαγε μόνο 37.000 τόνους ζάχαρη, που αποτελεί τη μικρότερη παραγόμενη ποσότητα στην ιστορία της εταιρείας από το 1960.
Το οξύμωρο είναι ότι, ενώ πέρυσι η κυβέρνηση κώφευε στις προτάσεις μας, φέτος ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκας, δήλωσε ότι θα δοθεί από το Υπ. Οικονομίας, για στήριξη της τευτλοκαλλιέργειας, το ποσό των 2.000.000 €. Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Γιατί δεν έδωσαν πέρυσι, έστω και πολύ λιγότερα, ώστε φέτος η βιομηχανία οι παραγωγοί και η χώρα να κέρδιζαν πολύ περισσότερα;
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πιστεύει ότι η εσπευσμένη διαδικασία πώλησης της Βιομηχανίας, σε εξευτελιστική τιμή (χρηματιστηριακή), τη στιγμή μάλιστα που τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν μεγάλες προοπτικές κερδοφορίας, είναι μεθοδευμένη και αποσκοπεί στο ξεπούλημά της (ενδεικτικά μόνον τα εργοστάσια της Σερβίας αποτιμώνται από 130.000.000 € έως180.000.000 €).
Παρόλα αυτά, συνεχίζεται η διαδικασία εκποίησης της Εταιρείας, παρότι έχουμε επισημάνει, πολλάκις ότι η Κυβέρνηση σκόπιμα απαξίωσε την Ε.Β.Ζ. Α.Ε. με σκοπό το ξεπούλημα της έναντι ευτελούς τιμήματος.
Η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί με την απώλεια της εθνικής ποσόστωσης από τη χώρα.
Η θέση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τη μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της γεωργίας και των τοπικών οικονομιών σε ευαίσθητες περιοχές της Β. Ελλάδος, στηρίζεται σε ρεαλιστικές, βιώσιμες και ρηξικέλευθες προτάσεις :
 Η ζάχαρη ως βασικό διατροφικό προϊόν θα πρέπει να παράγεται στην Ελλάδα (ολόκληρη η ποσόστωση των 158.000 τόνων) από Έλληνες τευτλοκαλλιεργητές στα εναπομείναντα εργοστάσια (Πλατέος - Σερρών – Ορεστιάδος).
 Θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της προσφοράς των υπηρεσιών της βιομηχανίας και σε άλλα αγροτικά προϊόντα και παρεμφερείς δραστηριότητες και να επανεκτιμηθεί η δυνατότητα παραγωγής Βιοκαυσίμων (τρίτης γενεάς) από τη Βιομηχανία.
 Να διατηρηθεί το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τα επόμενα δύο χρόνια (ο ένας ήδη έχει παρέλθει) με σκοπό την επαναφορά της βιομηχανίας στην πραγματική παραγωγική της δυνατότητα.
 Να διερευνηθεί η δυνατότητα εφαρμογής και στην Ε.Β.Ζ. του μοντέλου των ΕΛ.ΠΕ., για συμμετοχή του κράτους σε ποσοστό έως και 35% των μετοχών της βιομηχανίας, που να εξασφαλίζει δικαίωμα VETO σε στρατηγικές αποφάσεις, ιδιαίτερα αποτροπής της συρρίκνωσης της Βιομηχανίας. (συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και συνέχιση λειτουργίας των τριών εργοστασίων στην Ελλάδα).
Ένας άλλος τρόπος για να μείνει η μεγαλύτερη και στρατηγικής σημασίας γεωργική βιομηχανία της χώρας στα χέρια του ελληνικού λαού, είναι το μοντέλο σύστασης Εταιρείας Λαϊκής Βάσης, με μετόχους απλούς Έλληνες πολίτες που θέλουν να στηρίξουν και να επενδύσουν στην Ε.Β.Ζ.
Την ύστατη αυτή στιγμή εφιστούμε την προσοχή σε όσους θα λάβουν τις αποφάσεις που θα σημαδέψουν το μέλλον της αγροτικής μας οικονομίας θέτοντάς το εξής ερώτημα: Είναι ενήμεροι οι συναρμόδιοι υπουργοί, η διοίκηση της Α.Τ.Ε. και της Ε.Β.Ζ. ότι μεθοδεύσεις απαξίωσης και πώλησης μιας ζωτικής σημασίας δημόσιας επιχείρησης η οποία μάλιστα έχει τεκμηριωμένη προοπτική υψηλής κερδοφορίας, σε εξευτελιστική τιμή, μπορεί να επισείσουν βαριές πολιτικές και ποινικές ευθύνες μέχρι του αδικήματος της απιστίας;».
Περισσότερα »

M.O.Σ: Mουσική βραδιά 28/10

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
«ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε σε μια υπέροχη μουσική βραδιά με τους: Λάκη Τζήμκα - Κόντρα Μπάσσο, Γιώργο Ζαχαρούδη - Βιολί
και Eljona Sinjari – Πιάνο, την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων.
Είσοδος Ελεύθερη
Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ.
Περισσότερα »

Παρουσίαση του συνδυασμού “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Παρουσίαση του συνδυασμού “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Βαβλιάρα για την εκλογική διαδικασία του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
Με αφορμή την εκλογική διαδικασία του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σας προσκαλούμε στην διακήρυξη του συνδυασμού μας “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Βαβλιάρα, που θα πραγματοποιηθεί στο οικογενειακό κέντρο “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ” την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011, ώρα 8.30 μ.μ.
Περισσότερα »

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Δήμαρχος

Βασίλειος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

0800

  • Έπαρση Σημαίας
  • Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

1000

  • Επίσημη Δοξολογία

1030

  • Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στην κεντρική πλατεία
  • Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ιορδανίδου Δέσποινα, εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Σιγή ενός λεπτού
  • Εθνικός Ύμνος

1100

  • Παρέλαση στην οδό Ανδρέα Γ. Παπανδρέου από μαθητές και μαθήτριες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και τμήματα συλλόγων

1200

  • Δημοτικοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων από τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Σερβίων «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ»
  • Δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα
Περισσότερα »

Κοζάνη: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου – Ο Πάρις Κουκουλόπουλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Για την 71η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

1) Εορτασμός στα Σχολεία Α/θμιας και Β /θμιας Εκπ/σης με σχετικές ομιλίες.

2) 12:30 μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, στα μνημεία των Ηρώων της πόλης, όπου θα μεταβούν με επικεφαλείς δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

3) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.

4) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011.

Β. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

1) 07:15 π.μ. – 07:45 π.μ. : Παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη στρατιωτική μουσική του Α΄Σ.Σ. και τη φιλαρμονική «ΠΑΝΔΩΡΑ» στα προκαθορισμένα δρομολόγια για το κάθε μουσικό τμήμα, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

2) 08:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση Σημαίας.

3) 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

4) 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Νίκης. Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Δάσκαλο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Κωνσταντίνο Χρυσάκη.

5) Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

- Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο

- Βουλευτές Νομού Κοζάνης

- Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

- Διοικητή του Α’ Σ.Σ.

- Δήμαρχο Κοζάνης

- Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

- Διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Μακεδονίας

- Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών

- Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων – Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτ. Μακεδονίας

- Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Ν. Κοζάνης

- Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Κοζάνης

- Εκπροσώπους παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης

6) Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

7) Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, πρόσκοποι και οδηγοί, με σημαίες και λάβαρα.

8) 12:00 το μεσημέρι : Παρέλαση προ των επισήμων

α) Αναπήρων και Τραυματιών πολέμου

β) Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης

γ) Μαθητών Α/θμιας Εκπ/σης

δ) Μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης

ε) Σπουδαστριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων

στ) Οδηγών

ζ) Προσκόπων

θ) Στρατιωτικών τμημάτων

Θα προηγηθούν τρία (3) δίκυκλα και δύο (2) τροχονόμοι με κράνη του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης.

9)Το Γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής ΠΕ Κοζάνης Χρήστος Κεχαγιάς.

10) Αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων αναπήρων και θυμάτων πολέμου και άλλων Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, καθώς και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα καταλάβουν τιμητική θέση απέναντι από τους επισήμους.

11) 13:00 μ.μ.: Ελληνικοί χοροί από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.

12) Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Ανδρέας Φιλιππόπουλος από το Αυτοτελές Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

13) Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές και όλοι οι Πολίτες.

Περισσότερα »

Προκαταρτική για τις καταγγελίες Παπαρήγα περί "αστυνομικών-κουκουλοφόρων"

Image Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για διασύνδεση κουκουλοφόρων με την Αστυνομία διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου. Σχετική επιστολή με αίτημα για διερεύνηση των καταγγελιών απέστειλε προς την εισαγγελία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα, στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, τον άτυχο 53χρονο οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του στα τραγικά γεγονότα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας, στην ογκώδη διαδήλωση που έγινε κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Χιλιάδες φίλοι, συγγενείς, οικείοι του καθώς και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του ΠΑ.Μ.Ε., του ΚΚΕ, και άλλων πολιτικών χώρων, αποχαιρέτησαν τον άτυχο 53χρονο, πατέρα δύο παιδιών, και εξέφρασαν την οδύνη τους για τον άδικο χαμό του, χαρακτηρίζοντας τον «φιλήσυχο άνθρωπο και ανιδιοτελή αγωνιστή», ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας οι παρευρισκόμενοι φώναξαν συνθήματα.

Παρόντες στην κηδεία του που πραγματοποιήθηκε μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, ήταν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με εκπροσώπους του πολιτικού γραφείου του κόμματός, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία, το «παρών» έδωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Παρών ήταν επίσης και ο Δήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων, ενώ στεφάνι έστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Το φέρετρο του Δημήτρη Κοτσαρίδη ήταν καλυμμένο με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο πρόεδρος της οποίας Γιάννης Πασούλας στον επικήδειο που εκφώνησε κατονόμασε ως υπεύθυνες για το θάνατο του 53χρονου «παρακρατικές ομάδες και μηχανισμούς, πληρωμένων δολοφόνων ενάντια στο λαό που διαδήλωνε», ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας υποσχέθηκε ότι «δε θα χάσουμε ούτε στιγμή από τα μάτια μας τον ένοχο του χαμού σου - όλους αυτούς που μισούν τους εργάτες και τον αγώνα τους».

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, πατέρας δύο παιδιών, καταγόταν από το χωριό Σάπες της Κομοτηνής.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Περισσότερα »

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος να ζεις»: Εκδηλώσεις στην πλατεία Γιολδάση το Σάββατο 22/10 και τη Δευτέρα 24/10

Στο στέκι τις Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να ζεις» (Πλ. Γιολδάση) το Σάββατο 22/10/2011 και την Δευτέρα 24/10/2011 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις : • Σάββατο 22/10/2011. Σεμινάριο με τον Παναγιώτη Δημόπουλο με θέμα «Άνθρωποι και πολιτισμός - το μεγάλο Μνημόνιο» ώρα 20:30. • Δευτέρα 24/10/2011. Παρουσίαση από την Τάσα Σιώμου του βιβλίου του Παν. Κονδύλη «Τα αίτια της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας»
Περισσότερα »

Πρωινό Ant1: Το μεγάλο βήμα της Σίσσυς Χρηστίδου

Η Σίσσυ Χρηστίδου δεν ήταν ποτέ η γυναίκα που θέλει να το παίξει ωραία και μοιραία. Δεν ήθελε ποτέ να παραστήσει την tv persona που πρέπει οι άλλοι να την βλέπουν και να πέφτουν κάτω ξεροί.

Ούτε όμως ήταν και η παρουσιάστρια που περνά αδιάφορη. Όχι, σε καμία περίπτωση.

Είχε αυτό το γλυκό και συμπαθητικό πρόσωπο, το κατά κοινή ομολογία πανέμορφο χαμόγελο, τον αυθόρμητο, αλλά πάντα ειλικρινή χαρακτήρα, καθώς και τον τρόπο να μην δημιουργεί ιδιαίτερες αντιπάθειες στον χώρο της και να προχωρά με αργά, αλλά σίγουρα βήματα.

Αν κανείς δει από πού ξεκίνησε η Σίσσυ, σίγουρα θα εκπλαγεί με την αφετηρία, αλλά και το σημερινό σημείο που βρίσκεται η κοκκινομάλλα παρουσιάστρια.

Το οποίο μπορεί να μην είναι η απόλυτη κορυφή, είναι όμως κάτι που δεκάδες συνάδελφοί της θα ήθελαν να ζήσουν.

Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1980 στην Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε την καριέρα της από το TV 100, κάνοντας καθαρή δημοσιογραφία, ενώ στην συνέχεια εργάστηκε στο ραδιόφωνο του Ant1.

Aπό πολύ νωρίς, η αγάπη της για την τηλεόραση την οδήγησε σε οτιδήποτε είχε να κάνει με τα τηλεοπτικά, ωστόσο, τα περιθώρια στην Θεσσαλονίκη ήταν στενά.

Το 2002 έρχεται στην Αθήνα και πιάνει δουλειά στον ραδιοφωνικό σταθμό Virgin.

Δουλεύει ασταμάτητα και πολύ σκληρά χωρίς να την ξέρει κανείς. Μέχρι που στο διάβα της βρίσκει τον Θέμο.

Στα πολύ up και πάνω του και στα μισά του 2004, ο Θέμος τσακώνει την Σίσσυ και την κάνει γνωστή.

Βέβαια, μην νομίζετε ότι αυτό συνέβη έτσι απλά. Στην αρχή, η Σίσσυ ήταν viewer, που σημαίνει ότι έβλεπε τηλεόραση πάνω από 10 ώρες την ημέρα για να «κόβει» βίντεο και να φτιάχνει τα γνωστά χιουμοριστικά της εκπομπής.

Αν και αρχικά η Σίσσυ γίνεται γνωστή ως το κορίτσι του Θέμου, γρήγορα πετάει από πάνω της αυτόν τον τίτλο.

Και πιο συγκεκριμένα μετά από έναν χρόνο, όταν έρχεται η πρόταση από το mega και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Πηγαίνει στον Ομορφο Κόσμο και κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις. Εξαιρετική, με ατάκα και πολλή μεγάλη διάθεση για πείραγμα και πλάκα την ώρα της εκπομπής, κάνει ψυχαγωγία πλέον με φουλ ανταγωνισμό και όλα τα κανάλια απέναντι να έχουν επίσης πρωινά.

Όμως, το πρώτο «βιολί» που ακούει στο όνομα Γρηγόρης και η φημολογούμενη τότε σχέση του με τν Ράνια Θρασκιά κλέβουν τα πρωτεία και λίγοι εκείναι εκείνοι που ασχολούνται με την Σίσσυ.

Και τι κάνει γι’αυτό η Σίσσυ; Παίρνει τα μπογαλάκια της και φεύγει!

Χωρίς να πει το παραμικρό, χωρίς να προκαλέσει κανενός είδους σχόλιο και χωρίς πραγματικά κανείς να καταλάβει πότε το Σισσάκι «την έκανε» από το mega, εκείνη βρίσκεται στον Alpha, στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού και το Μες στην Καλή Χαρά.

Τρία χρόνια έμεινε στο mega. Εφυγε κυριολεκτικά σε μια νύχτα. Λίγο καιρό μετά, σε συνεντεύξεις της δήλωνε: «Δεν ήμασταν ποτέ φίλοι με τον Γρηγόρη».

Και τότε, όλοι τότε κατάλαβαν τί είχε γίνει. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη περίοδος που η Σίσσυ έκανε αυτές τις δηλώσεις (2008) ο… Γρηγόρης πετούσε τούρτες στο κεφάλι της Μαριέττας Χρουσαλά, ενώ και άλλοι συνεργάτες του μιλούσαν για το… ιδιότροπο του χαρακτήρα του.

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της έρχεται πριν από τρία χρόνια όταν πηγαίνει στον Alpha και μάλιστα σε μια στιγμή που το κανάλι αποφασίζει να «ρίξει» πολύ χρήμα στην πρωινή ζώνη, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα σαββατοκύριακα.

Είναι και πάλι σε δεύτερο ρόλο, όμως αυτό δεν την ενοχλεί καθόλου, το αντίθετο μάλιστα.

Τα πηγαίνει εξαιρετικά και δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να το παίξει Ελένη Μενεγάκη.

Κάνει το πρωινό του σαββατοκύριακου και τον Αγρότη, που μπορεί να μην κατέπληξε τα πλήθη, δεν προκάλεσε όμως και ιδιαίτερα αρνητικές κριτικές.

Ηταν απλά και αυτό ένα σημείο των καιρών.

Παντρεύεται τον Θοδωρή Μαραντίνη, κάνει και παιδί και ακούει τα εξαμάξης για το πόσα κιλά πήρε, πότε θα τα χάσει, γιατί δεν αδυνατίζει και άλλα περόμοια κουλά.

Ποτέ δεν μίλησε άσχημα στους δημοσιογράφους, όμως, παρ’όλο που είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει.

Δεν υπήρχε εκπομπή για εκπομπή, ή δημοσίευμα που να την αφορά και να μηνν αναφέρεται στο πότε θα χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Η αβεβαιότητα στον Alpha την φέρνει στην πόρτα του Ant1, όπου πλέον βρίσκεται.

Κατασταλαγμένη, πιο αδύνατη και σέξι από ποτέ, χωρίς όμως να προβάλλει αυτό το στοιχείο της ως προτεραιότητα, παρά μόνον σε μια και μοναδική φωτογράφιση που έκανε για το Nitro πριν από λίγο καιρό, δίνει έμφαση στο ότι πλέον θα συνεργάζεται με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η Σίσσυ ήθελε να έχει δουλειά. Αυτό την απασχολούσε, όπως εξομολογήθηκε στο ΕΓΩ Weekly πριν από λίγες ημέρες, χωρίς να διστάσει να αποκαλύψει ότι όπως ο περισσότερος κόσμος, έτσι και η δική της οικογένεια έχει πάρει δάνειο για το σπίτι της και έχει τόσο μεγάλες υποχρεώσεις που δεν ήθελε να καθίσει σπίτι της.

Συνηθισμένα καθημερινά πράγματα δηλαδή. Αυτή είναι η Σίσσυ. Μια παρουσιάστρια που με τις κινήσεις της ήξερε και εξακολουθεί να ξέρει εάν «την παίρνει» να είναι παρουσιάστρια πρώτης γραμμής ή να κάνει συνεργασίες που την ωφελούν και από τις οποίες βγαίνει σίγουρα κερδισμένη.

Γιατί και άλλες επιχείρησαν να γίνουν από δεύτερες, πρώτες και έφαγαν τα μούτρα τους.

Αυτά να βλέπουν για να παίρνουν κανένα μάθημα…Καλή επιτυχία και καλό ξεκίνημα.

cosmo.gr

Περισσότερα »

Μητροπάνος: «Αρκετά σώσατε την Ελλάδα, τραβάτε σπίτια σας»

Εκπληκτική συνέντευξη του μεγάλου μας τραγουδιστή που είναι λάβρος εναντίον του πολιτικού συστήματος και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ.
“…Οι πολιτικοί μας, μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο…”
Της Νάταλι Χατζηαντωνίου Μπέσα, ακεραιότητα κι αντρίκεια συμπεριφορά. Ισως γι’ αυτό είναι τόσο οργισμένος ο Δημήτρης Μητροπάνος. Με βίωμα και φωνή που συνοψίζει τις ιστορίες, τις περιπέτειες, τις καψούρες, τα γλέντια και τα λάθη της λαϊκής ψυχής, στέκεται συνεπής στην προέλευσή του. Πάντα. Και τώρα που ο κόσμος του πλήττεται. Θίγεται δηλαδή προσωπικά και το δείχνει, χωρίς να στρογγυλεύει τις απόψεις του. Αυτό ήταν και το μεγάλο του ταλέντο. Οτι ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τις ρίζες του. Αυτές τιμά και στα τραγούδια που επιλέγει να λέει. Να, σαν κι αυτά που θα πει, μαζί με τον Δημήτρη Μπάση και τον Γιάννη Κότσιρα, από τις 27 Οκτωβρίου στο «Κέντρο Αθηνών». «Θα κάνουμε ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό για να φτιάξει κάπως το κέφι του κόσμου – γιατί όπου να γυρίσει κανείς βλέπει μαυρίλα και σκυμμένα κεφάλια», λέει. Εννοείται ότι θα συμπεριλαμβάνονται και τα λαϊκά από το τελευταίο του άλμπουμ με τον Σταμάτη Κραουνάκη, «Εδώ είμαστε», απ’ όπου προέρχεται και το περίφημο…
…«Βάλε κατσαρόλα»: κατηγορήθηκε, όμως, για λαϊκισμό.
«Το τραγούδι είχε γραφτεί ένα χρόνο πριν. Αυτά είναι γελοία. Υπήρχε περίπτωση να δεχτώ τέτοιο πράγμα; Κοιτάξτε την ιστορία του καθενός μας κι αφήστε τους μικρόψυχους. Τέτοιοι θα υπάρχουν πάντα».
Το παλιό λαϊκό είναι διαχρονικό. Ενα ρεπερτόριο όμως όπως του Καζαντζίδη, π.χ., ξαναγίνεται κι επίκαιρο;
«Ο Καζαντζίδης τραγούδαγε μοναδικά τη φτώχεια και την προσφυγιά. Οταν οι εποχές άλλαξαν, μοιραία αυτά τα τραγούδια δεν ακούγονταν. Τώρα που ξανάνοιξε το ίδιο κεφάλαιο, αφορούν πάλι πολύ κόσμο».
Θα ξαναζήσουμε τη μετανάστευση;
«Την ξαναζούμε. Ολα τα νέα παιδιά θέλουν να φύγουν έξω. Κανένα δεν σκέφτεται να κάτσει εδώ. Και γιατί να κάτσει; Για να μείνει αμόρφωτο κι άνεργο; Εμένα και τα δυο μου τα παιδιά μού είπαν ότι θα φύγουν στο εξωτερικό. Στενοχωριέμαι, αλλά μήπως δεν το καταλαβαίνω; Δεν ζούμε μια κρίση που θα περάσει».
Δεν έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση;
«Η κυβέρνηση μάλλον δεν … καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε “θα δημιουργήσουμε”. Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος; Απ’ την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους. Μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει “εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα”. Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ’ το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου».
Είναι μόνο οικονομική η κρίση;
«Απ’ την ώρα που ξεκίνησε μια οικονομική κρίση δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Ολα θα τσακιστούν κι ό,τι καλό υπάρχει θα φύγει έξω. Εδώ θα μείνουμε τα γερόντια και θα ξανανοίξουν τα καφενεία για να καθόμαστε, να παίζουμε πρέφα και να κλαίμε τη μοίρα μας. Και οι άλλοι θα κοκορεύονται ότι κυβερνούν εμάς. Τους γέρους».
Για τη δική σας γενιά, του Πολυτεχνείου, τι γνώμη έχετε;
«Οτι ήταν η πιο άχρηστη γενιά. Αυτή κυβέρνησε τόσα χρόνια. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μάθαμε να κλίνουμε το ρήμα “βολεύομαι” σε όλους τους χρόνους. Και τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Βγαίνει η Ν.Δ. και λέει “μας τιμώρησε ο λαός και δεν μας ψήφισε”. Τι λέτε ρε; Θεωρείτε τιμωρία ότι δεν βγήκατε μια φορά και τώρα ελπίζετε να ξαναβγείτε για να κάψετε κι ό,τι απέμεινε; Δεν ντρέπεστε, ρε, κι εσείς κι οι άλλοι που ζητάτε απ’ τον κόσμο να σας ψηφίσει; Αλλά καλά να πάθουμε κι εμείς, αφού τους ψηφίζουμε».
Και η Αριστερά;
«Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης “έχω κάπου να ακουμπήσω” ; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να ‘χεις περάσει τα 50. Ελεος».
Πάντως αποκατέστησαν τον Ζαχαριάδη και μερικώς τον Βελουχιώτη.
«Γελοία πράγματα! Ο κόσμος καίγεται και ξαφνικά αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μα, γι’ αυτούς έχει αποφασίσει μόνος του ο κόσμος που ‘χει διαβάσει. Δεν περιμέναμε να ‘ρθει πίσω πίσω το ΚΚΕ να μας τα πει».
Την κίνηση στο Σύνταγμα πώς τη βλέπετε;
«Ποια από τις δύο; Γιατί έγιναν δύο Συντάγματα: ένα που κατέβηκε ο κόσμος κι ένα που κατεβαίνουν τα ΜΑΤ και τον μαυρίζουν στο ξύλο. Αυτό δεν είναι δείγμα ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι’ αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο για να μην προλάβουν να γίνουν περισσότεροι; Τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;».
Υπάρχει όμως η απειλή της επιστροφής στη δραχμή.
«Κι επειδή; Θα είμαστε πιο φτωχοί, αλλά δεν θα ‘χουμε τον κάθε κερατά να μας λέει τι να κάνουμε. Κι άλλη φορά πτωχεύσαμε και πεινάσαμε. Κι όσο σκατολαός κι αν είμαστε, όταν χρειάζεται, και δουλεύουμε και πατριώτες είμαστε».
Σωτηρία υπάρχει;
«Μα, ποιος θα μας σώσει; Θα πάει ο Σαμαράς να το κουβεντιάσει; Πήγε κι ο Βενιζέλος και του ‘παν “άντε από δω”. Και ποιοι του το ‘παν; Κάτι τσογλάνια, τρίτης διαλογής γραμματείς. Κι όμως οι δικοί μας κάθονται προσοχή. Μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο, χωρίς να σκεφτούν τι θέλει και ποιος είναι. Γραμματέας είναι, ρε, κι έρχεται να μας γελοιοποιήσει. Γιατί εμείς το “Οχι” το είπαμε μια φορά το 1940 και τελείωσε. Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε “λεφτά υπάρχουν”. Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».
Τουλάχιστον θα υπάρξει αλληλεγγύη;
«Αλληλεγγύη ποιος να δείξει; Οι πλούσιοι; Ο κόσμος που θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη ανήκει από τη μεσαία τάξη και κάτω, αυτήν που την τσακίζουν καθημερινά, μέχρι που μια μέρα θα βγει στο δρόμο κι όποιον πάρει ο Χάρος».
Ο χώρος σας πώς προχωράει σ’ αυτές τις συνθήκες;
«Οταν δεν υπάρχει οικονομία, δεν προχωράει τίποτα. Αν πάει ο μισθός από 1.500, 500 ευρώ, τι να προχωρήσει; Η ντομάτα, όμως, το ψωμί και το γάλα ανεβαίνουν. Πώς γίνεται; Δεν καταλαβαίνω πώς ανεβαίνουν αυτά ενώ πέφτουν οι μισθοί. Μ’ όλα αυτά, το τελευταίο που θα σκεφτεί ο κόσμος είναι να πάει σινεμά ή θέατρο».
Φοβάστε και για το φετινό σας πρόγραμμα, παρ’ ότι είστε τόσο λαοφιλής;
«Εγώ θεωρώ ότι φέτος δεν θα πάει καλά κανένα μαγαζί».
Ηταν καλομαθημένη η μουσική πιάτσα;
«Κακομαθημένη. Τα ‘χαμε όλα, αλλά δεν προσέξαμε τι αφήνουμε πίσω μας. Το θέμα δεν είναι να διατηρηθείς μόνον εσύ, αλλά ό,τι τραγουδάς».
Μήπως, όμως, τώρα αρχίσουν να γράφονται πάλι καλά λαϊκά τραγούδια;
«Η Ιστορία δείχνει ότι δυστυχία κι άνθηση των τεχνών πάνε μαζί. Αυτό είναι καλό για την τέχνη, αλλά κακό για τη ζωή μας».
tromaktiko
Περισσότερα »

Χειρόφρενο στα απορριματοφόρα

Κατάληψη του δημαρχείου Kοζάνης και του αμαξοστασίου από τη Δευτέρα - Χειρόφρενο στα απορριματοφόρα
Στην κατάληψη του δημαρχείου και του αμαξοστασίου θα προχωρήσουν το πρωί της Δευτέρας 17/10 οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Αυτό αποφάσισε η χθεσινή (Παρασκευή) Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε στο Κοβεντάρειο.
Περισσότερα »

"Στραγγίζει" το πετρέλαιο θέρμανσης η απεργία των τελωνειακών

Προβλήματα παρατηρούνται στην διάθεση καυσίμων λόγω της κινητοποίησης στα τελωνεία.

Η απεργία των τελωνειακών έχει δημιουργήσει έμφραγμα στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, που δεν μπορούν να προμηθευθούν καύσιμα από τα διυλιστήρια.

Αν ξεκινούσε κανονικά η διάθεση του πετρελαίου, οι τιμές σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών εμπορίας θα ήταν στα 98 λεπτά το χιλιόλιτρο έναντι 73 πέρυσι.

24h NewsRoom
Περισσότερα »

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Δυτ. Μακεδονία

Το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) με την ιδιότητά του ως Κέντρου Euroguidance της Ελλάδας, πραγματοποιεί μια σειρά ενημερωτικών δράσεων στη Δυτική Μακεδονία για την Εκπαιδευτική και Επαγγελματική Κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μετακινούμενο περίπτερο του ΕΚΕΠ θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη στην Κοζάνη, στην Πλατεία Νίκης από τις 10 το πρωί έως 6μ.μ. Αύριο Παρασκευή θα βρίσκεται στη Φλώρινα, στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη από τις 10π.μ. έως 6μ.μ. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Καστοριά, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας από τις 10π.μ. έως 6μ.μ.. Στο περίπτερο αυτό στελέχη του ΕΚΕΠ θα μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα δίνουν κάθε σχετική πληροφορία στους ενδιαφερόμενους πολίτες, για την Εκπαιδευτική και Επαγγελματική κινητικότητα στην Ε.Ε., τα διαθέσιμα δίκτυα, τα εργαλεία πληροφόρησης και κάθε άλλο σχετικό ερώτημα. * «Το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, είναι ο εθνικός συντονιστικός φορέας για τον Προσανατολισμό. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στα σχετικά Ευρωπαϊκά δίκτυα Euroguidance και ELGPN».
Περισσότερα »

Εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιών 17-21/10

Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περ. Δυτ. Μακεδονίας:Εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιών 17-21/10
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι οι εξετάσεις που αφορούν τους πτυχιούχους Φαρμακοποιούς, για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιών, περιόδου Οκτωβρίου 2011, θα διεξαχθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα Δ7 του εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας- Πανεπιστημιούπολη και έχουν ως εξής: ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2011, ώρα 09:00 π.μ.: Πρακτικές Ασκήσεις Στην Αίθουσα Δ7- Πανεπιστημιούπολη ΤΡΙΤΗ 18/10/2011, ώρα 09:00 π.μ.: Φαρμακοποιία- Φαρμακοτεχνία Στην Αίθουσα Δ7 – Πανεπιστημιούπολη ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10/2011, ώρα 09:00 π.μ.: Νομοθεσία- Ιστορία-Εμπορευματολογία Στην αίθουσα Δ7- Πανεπιστημιούπολη ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2011, ώρα 16:00 απόγευμα: Φαρμακολογία Στην Αμφιθέατρο Φαρμακολογίας- Γουδή ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10/2011, ώρα 10:00 π.μ.: Τοξικολογία Στην αίθουσα ασκήσεων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Ιατρική Σχολή-Γουδή Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει κατατεθούν στις Περιφερειακές Ενότητες- Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ( Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων), μέχρι την Παρασκευή 7/10/2011.
Περισσότερα »

99η επέτειο της απελευθέρωσης των Σερβίων από τον τουρκικό ζυγό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερβίων από τον τούρκικο ζυγό
Ο Δήμαρχος
Βασίλειος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
08.00 Έπαρση Σημαίας.
10.30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Ευλαμπίου & Ευλαμπίας στα «Στενά Πόρτες» Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει
επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων στον χώρο του Ηρώου και στη συνέχεια
εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο κ. Λαζαριώτη Νικόλαο Προσκλητήριο Πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων.
Σιγή ενός λεπτού
Εθνικός Ύμνος.
11.30 Παρέλαση στην Λεωφόρο Ανδρέα Γ. Παπανδρέου από μαθητές και μαθήτριες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης
12.15 Δημοτικοί χοροί από τμήματα του Μορφωτικών Ομίλου Σερβίων «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ»
Δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα για τις αρχές και το κοινό.
Περισσότερα »

Εορτασμός επετείου της μάχης των Λαζαράδων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
article.jpg
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της μάχης των Λαζαράδων Ο Δήμαρχος Βασίλειος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 08:30 Έπαρση Σημαίας. 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαζαράδων. Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου Πεσόντων και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου κ. Νακόπουλο Πασχάλη. Κατάθεση στεφάνων. Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος. 11:30 Δημοτικοί χοροί από τα τμήματα του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου «Η Αναγέννηση» Δεξίωση.
❤♪✫ Sinti ✫ ♪
Περισσότερα »

Εορτασμός επετείου της μάχης των Λαζαράδων 9/10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
article.jpg
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της μάχης των Λαζαράδων Ο Δήμαρχος Βασίλειος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 08:30 Έπαρση Σημαίας. 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαζαράδων. Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου Πεσόντων και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου κ. Νακόπουλο Πασχάλη. Κατάθεση στεφάνων. Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος. 11:30 Δημοτικοί χοροί από τα τμήματα του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου «Η Αναγέννηση» Δεξίωση.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top