VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Διοικητικές εξελίξεις είχαμε σήμερα το απόγευμα στην ομάδα της Κοζάνης !!!! (του Γιώργου Κατσίκα)

Γενικός αρχηγός στη θέση του Βασίλη Μπατιάνη αναλαμβάνει ο Γιώργος Ίτσκος και τεχνικός διευθυντής ο κ. Σάββας Σαλτσίδης. Ο Βασίλης Μπατιάνης θα είναι στο πόστο του αντιπροέδρου !!!
Ο Γιώργος ο Ίτσκος , αλλά και ο Σάββας Σαλτσίδης είναι άνθρωποι βγαλμένοι μέσα απο το ποδόσφαιρο και πιστεύουμε απ όποιο πόστο κι αν αναλάμβαναν θα ήταν κέρδος για το ποδοσφαιρικό τμήμα της Κοζάνης. Ερωτηματικό όμως αποτελεί η ξαφνική αλλαγή του Βασίλη Μπατιάνη (που έδειχνε να προσφέρει ακόμα και την ψυχή του )απο τη θεση του γενικού αργηγού στην αναβαθμισμένη (?) θέση του αντιπροέδρου. κάποιοι δε θα ήταν ικανοποιημένοι απο την προσφορά του πρώην γενικού αρχηγού......και φρόντισαν την αντικατάστασή του. Γιώργος Κατσίκας
Περισσότερα »

Κοπή πίτας Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κοζάνης-Γρεβενών στα Σέρβια

Η Κοντομάρκου Ελευθερία ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου ACADEMYκαι μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κοζάνης - Γρεβενών διοργάνωσε για φέτος την κοπή πίτας στα Σέρβια.
Τα μέλη του συλλόγου αντάλλαξαν ευχές για το 2012 στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ΑΘΗΝΑ και η ημέρα κύλισε θαυμάσια με πολλές εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι κος Νικόλαος Λαζαριώτης, κος Γεώργιος Παναγιωτούλας και κος Γεώργιος Μπάκανος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Βαρβάρα Τζημορώτα ευχαρίστησε τους καλεσμένους και την Burlington Books για την ευγενική χορηγία τους, που με την παρουσία του εκπροσώπου τους κ Πλούταρχου Γιαμουρίδη έκλεισαν την εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το οινοποιείο Καλπαϊδη για τα κρασιά που μας πρόσφεραν, το ζαχαροπλαστείο ΤΙΑΚΟΣ για τα γλυκίσματά του και τον Λάσπα Θώμα για το μέλι και τα καλλυντικά τους.
Περισσότερα »

Γιάννης Βλατής: Ερώτηση για το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού στην Πτολεμαϊδα

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του νομού μας, Γιάννης Βλατής, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα το επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού στην Πτολεμαΐδα.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων «Τα τελευταία οικονομικά αποθέματα του Συλλόγου γονέων – παιδιών με ειδικές ανάγκες, που το συντηρεί, έχουν εξαντληθεί. Το επιστημονικό δυναμικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές και εργοθεραπευτές) του κέντρου, παρότι παραμένει απλήρωτο τους δύο τελευταίους μήνες, συνεχίζει να εργάζεται αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσφοράς τους τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειές τους… Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Παιδιών με ειδικές ανάγκες Εορδαίας έχει ήδη διατυπώσει την άποψη να μετατραπεί το Κέντρο Φροντίδας σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) αντίστοιχο με αυτό της Κοζάνης, όπως είχαν αρχικά δεσμευτεί οι τοπικοί φορείς.».

Επισημαίνοντας αφενός μεν ότι οι προνοιακές δομές δεν αποτελούν υποχρέωση των Συλλόγων αλλά του Κράτους και δη των Δήμων και αφετέρου δε ότι οι δομές για τα άτομα με αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία είναι ελάχιστες και η Εορδαία δεν διαθέτει σήμερα δομές που θεωρούνται απαραίτητες για τα ΑμεΑ της περιοχής, ο κύριος Βλατής έθεσε το ακόλουθο ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό:

«Θα εξετάσει το Υπουργείο την πρόταση του προέδρου του Συλλόγου για μετατροπή του Κέντρου σε ΚΔΑΠ;»

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Θετικά εξετάζεται το αίτημα για απόσυρση των αγροτικών αυτοκινήτων

Δεν βρίσκει λόγο να μην έχουν τη δυνατότητα και οι αγρότες της χώρας, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να επωφεληθούν από το μέτρο της απόσυρσης, ώστε να αντικαταστήσουν τα παλαιά τους αυτοκίνητα, απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, όπως είχε προαναγγείλει το paseges.gr, έθεσε το σχετικό ζήτημα κατά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε στο σχετικό αίτημα, τονίζοντας «ότι δεν υπάρχει λόγος να εξαιρεθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη συγκεκριμένη ρύθμιση».

Νεώτερες εξελίξεις αναμένονται και επίσημα από σήμερα Δευτέρα ή το αργότερο τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις το θέμα παραμένει ουσιαστικά «ανοικτό» κι ενώ το μέτρο «τρέχει» κανονικά για τους ιδιώτες.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@paseges.grΕιδήσεις
Περισσότερα »

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο

Τέλος τα δώρα στο ΔημόσιοΤέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου θα σημάνουν οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο. Η εντολή της τρόικας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο στενό δημόσιο τομέα, την οποία συμφώνησε να εκτελέσει χωρίς καμία αντίδραση η κυβέρνηση με το νέο μνημόνιο, συνεπάγεται, μεταξύ πολλών άλλων, την κατάργηση όλων των επιδομάτων που δεν συνδέονται με την παραγωγικότητα ή αποδοτικότητα των υπαλλήλων και των λειτουργών του Δημοσίου. Ανάμεσα σ’ αυτά συγκαταλέγονται και τα επιδόματα εορτών και αδείας. Ήδη, μετά τις περικοπές που επιβλήθηκαν το Μάρτιο και το Μάιο, τα επιδόματα εορτών και αδείας έχουν περιοριστεί σε ένα ποσό συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για όλο το χρόνο. Από τα ποσό αυτό τα 500 ευρώ είναι το δώρο των Χριστουγέννων, τα 250 ευρώ είναι το δώρο του Πάσχα και τα υπόλοιπα 250 ευρώ είναι το επίδομα θερινής αδείας. Από την πλήρη περικοπή των επιδομάτων αυτών, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, η οποία θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο (το «250άρι» του Πάσχα θα τη γλιτώσει για τελευταία φορά), ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, η… εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης που θα προκύψει για το φετινό Προϋπολογισμό εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ! Το σχέδιο κυβέρνησης και τρόικας για την «εξάλειψη» του 13ου και του 14ου μισθού στο στενό δημόσιο τομέα το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται με το πρώτο μνημόνιο του Μαΐου του 2010, θα υλοποιηθεί πλήρως. Κάθε υπάλληλος και λειτουργός του δημοσίου θα χάσει από φέτος 750 ευρώ σε ετήσια βάση και από το 2012 η απώλεια θα φθάσει τα 1.000 ευρώ ετησίως.

newsbeast.gr

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Γέφυρα Ζωής: 4η Αιμοδοσία του 2011

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Γέφυρα Ζωής, διοργανώνει την 4η Αιμοδοσία του 2011 με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 17:00 – 20:00, στα γραφεία του Συλλόγου (Κ.Η.Φ.Η.) ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ.- ΝΙΚ. ΠΛΑΚΟΠΙΤΗ 11. -Μην αδιαφορείτε, είναι κρίμα να κινδυνεύουν ζωές, ίσως και η δική μας, επειδή δεν δώσαμε Αίμα όταν μπορούσαμε. -Και για να μην στερούμαστε το έτσι και αλλιώς λιγοστό Αίμα που δίνουμε ας προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την περιττή χρήση Αίματος, στους Δρόμους. - Φοράμε πάντα Κράνος ή Ζώνη Ασφαλείας - Οδηγούμαι με σύνεση ώστε να μειώσουμε τα ατυχήματα, είναι άδικο μια απερισκεψία να μας στοιχίσει τη Ζωή, την Αρτιμέλεια ή την Υγεία μας. Σας περιμένουμε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 17:00 – 20:00, Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή για προσφορά αίματος είναι: -Να μην έχει κανένα πρόβλημα υγείας -Να μην έχει πιει την προηγούμενη ημέρα. -Να έχει κοιμηθεί 6-7 ώρες (νυχτερινού ύπνου). -Να μην είναι κρυωμένος η αλλεργικός -Παυσίπονα – Αντιπυρετικά, θα πρέπει να έχουν περάσει 5 ημέρες από την λήψη τους. -Να μην έχει πάει στον οδοντίατρο την τελευταία εβδομάδα -Να μην έχει κάνει εμβόλιο τον τελευταίο μήνα -Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση τους τελευταίους 6 μήνες -Λιποθυμιές – ανεξήγητη Απώλεια βάρους θα πρέπει να αναφέρονται. -Απορρίπτονται για ένα χρόνο όσοι έκαναν PIERCING, τατουάζ, τρύπημα αυτιού, αντιλυσσικό εμβόλιο. -Ελάχιστο βάρος αιμοδότη τα 50 κιλά και ηλικία από 18-65 ετών. -Ο έρπις είναι ιός και θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί εντελώς, για να αιμοδοτήσει κάποιος. -Ένας Αιμοδότης μπορεί να δώσεις Αίμα έως 4 φορές το χρόνο. * Να υπενθυμίσουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα τουλάχιστον 3 ώρες πριν. ** (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας Νικ. Πλακοπίτη 11, Φαξ-τηλ:.2461038177 κινητό: 6977337561).
Ειδήσεις
Περισσότερα »

ΔΕΥΑΚ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την σύνδεση με το σύστημα τηλεθέρμανσης

Περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Δεκαήμερο προσφορών στα καταστήματα (1-10 Μαρτίου 2011)

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι οι χειμερινές εκπτώσεις των καταστημάτων τελειώνουν σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011. Ύστερα από ομόφωνη απόφαση ισχύει δεκαήμερο προσφορών (1-10 Μαρτίου 2011) για το 50% των διατιθεμένων προϊόντων. Βάσει νόμου στα προσφερόμενα προϊόντα θα πρέπει να αναφέρονται δύο τιμές. Η αρχική τιμή του προϊόντος διαγραμμένη και η ισχύουσα τιμή. Για όλα τα υπόλοιπα είδη θα υπάρχει μία ενιαία τιμή. Παροτρύνουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να εκμεταλλευτούν αυτό το δεκαήμερο, προσφέροντας τιμές ανταγωνιστικές και ανταποκρινόμενες στη αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού. Έτσι θα μπορέσουμε να καλύψουμε μερικώς ένα κομμάτι των οικονομικών μας υποχρεώσεων αλλά και να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές ανακτώντας και την εμπιστοσύνη τους.
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Εργολήπτες Δημοσίων Έργων Δ. Μακεδονίας: Συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας την Τρίτη 1 Μαρτίου

Η απόφαση της Κυβέρνησης να περικόψει το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση πληρωμών ενταγμένων έργων (όπως δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αγροτικής οδοποιίας, αναπλάσεις κλπ.) σε όλους τους πρώην δήμους και Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Τους τελευταίους μήνες δεν έχει γίνει καμία πληρωμή ούτε από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» ούτε από τα λοιπά χρηματοδοτικά Προγράμματα (ΕΠΑΔΥΜ, ΠΙΝΔΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ 2004, ΣΑΤΑ, ΕΤΕΡΠΣ). Παρά τη δημόσια δέσμευση του κ. Κύρκου, τελευταίου διορισμένου Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, ότι το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» θα προχωρούσε κανονικά και ότι οι οφειλές από αυτό θα εξοφλούνταν έως τις 31. 12. 2010, σήμερα, τέλος Φεβρουαρίου 2011, όχι μόνο ουδεμία οφειλή εξοφλήθηκε αλλά δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ούτε διασφαλισμένη πηγή πληρωμής τους. Η κατάσταση αυτή θέτει σε αμφισβήτηση το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ενώ η καθυστέρηση των πληρωμών και η ανεργία, ωθεί τις εργοληπτικές επιχειρήσεις στα πρόθυρα της χρεοκοπίας συμπαρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. ΖΗΤΟΥΜΕ 1. την άμεση εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις. 2. την άμεση ενεργοποίηση όλων των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και την επιτάχυνση των ρυθμών του ΕΣΠΑ για να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα στήριξης της επιχειρηματικότητας, κατά κλάδους και τομείς δραστηριότητας. 3. τον προγραμματισμό δημοσίων έργων με μικρούς και μεσαίους προϋπολογισμούς ώστε να συμμετέχουν στην κατασκευή τους όσο το δυνατόν περισσότερες εργοληπτικές επιχειρήσεις του τόπου μας. 4. την κατάργηση των δυσβάσταχτων πρόσθετων εγγυήσεων που οδηγούν τις εργοληπτικές επιχειρήσεις στο θανάσιμο εναγκαλισμό των τραπεζών. 5. την απόσυρση του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου που προάγει την αδιαφάνεια στα Δημόσια Έργα. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε την Τρίτη 01 Μαρτίου 2011 να προχωρήσουμε σε : 1. Αποχή από όλους τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, 2. Έκδοση Δελτίου Τύπου με κέντρο βάρους τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, την ανεργία, τον συμψηφισμό χρεών και τα αιτήματά μας προς το ΥΠΟΜΕΔΙ, ενημέρωση ΜΜΕ και βουλευτές κομμάτων. 3. Συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επίδοση σχετικού ψηφίσματος.
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ "Η Ένωση": Δεν πάει άλλο με την κατάσταση που επικρατεί στα ΠΕΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Πάρα πολλές φορές με έγγραφα μας, με συναντήσεις μας με τους υπεύθυνους και με καταλήψεις, αναδείξαμε την κατάσταση που επικρατεί στα ΠΕΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ και δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ…. Είναι απαράδεκτο από τον μήνα ΜΑΙΟ του 2010 να έχουν λήξει οι συμβάσεις του ιατρικού προσωπικού, να έχει συνταξιοδοτηθεί η κοινωνική λειτουργός, να υπάρχουν τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο άλλα να μην λειτουργεί λόγω έλλειψης Μικροβιολόγου και έως και σήμερα να μην έχετε κάνει ΤΙΠΟΤΑ…. Συνέπεια όλων των πιο πάνω είναι: - Να υπολειτουργούν τα ΠΕΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ και ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές αλλά δεν τυχαίνουν αξιοπρεπής αντιμετώπισης από τον ασφαλιστικό τους φορέα. - Να εξετάζονται σε εξωτερικά ιατρεία ανεβάζοντας το έλλειμμα του σε μεγάλα ύψη. - Είναι ντροπή για την Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ (Συμμετεχόντων και των εκπροσώπων των εργαζομένων) να αφήνουν απλήρωτα τα φάρμακα από της 1/8/2010 έως και σήμερα αν και στον Κ.Δ 672 έχουν πιστωθεί 2.900.000 € από τον πάγιο πόρο αλλά δεν έχουν σταλεί. “Για άλλη μια φορά με την πρόφαση ότι έχουν γίνει δύο ληστείες σε Αθήνα και Πειραιά να δίνετε εντολή στα ΠΕΚΑ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ να μην πληρώνουν Ι/Φ δαπάνες έως ότου εσείς αποφασίσετε άλλους τρόπους πληρωμής και να βάζετε σε εκ νέου περιπέτειες τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους“. Κύριοι της Διοίκησης και εκπρόσωποι των εργαζομένων, η μέχρι και σήμερα λειτουργία σας στο ΤΑΥΤΕΚΩ σας καθιστά ανήμπορους και ανίκανους να ανταποκριθείτε στα καθήκοντα ενός ευαίσθητου οργανισμού καθώς και με την αδράνεια σας διαλύσατε και τα ΠΕΚΑ ανά την Ελλάδα, εδώ όμως τεράστια ευθύνη έχει και η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Λυπούμαστε αλλά μια λέξη σας ταιριάζει ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ… Όσοι δεν μπορούν, δεν θέλουν η κουραστήκαν μια λύση μόνο υπάρχει ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Πανεπιστήμιο, ζητείται υπευθυνότητα (του Ρούλη Κοκελίδη)

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας από δηλώσεις και ανακοινώσεις για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας.
Οι θέσεις του Πρόεδρου αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Η ασάφεια για το μέλλον των Πανεπιστημιακών τμημάτων και κυρίως η φημολογία περί πιθανής συγχώνευσης με τα ΤΕΙ έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στους φοιτητές, στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της Δ. Μακεδονίας. Η σημερινή κατάσταση υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή.Απαιτείται άμεσα να κλείσει το ζήτημα. Επιβάλλεται υπευθυνότητα. Πρέπει άμεσα με σοβαρές πρωτοβουλίες να αναστραφεί το κλίμα αβεβαιότητας που «καλλιεργήθηκε» για την βιωσιμότητα και για το μέλλον του Πανεπιστημίου. Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό στην τοπική και κεντρική εξουσία ότι το Πανεπιστήμιο ήταν και είναι ένα μεγάλο όραμα για την Δ. Μακεδονία και ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην χώρα μας. Στην κατεύθυνση αυτή, άμεσα υπάρχει η ανάγκη να συγκεκριμενοποιηθεί από την Διοικούσα Επιτροπή και από την Πολιτεία το πλαίσιο αναβάθμισης του Πανεπιστημίου δίνοντας μια νέα δυναμική ταυτότητα για το μέλλον σε συνάρτηση με την αναπτυξιακή προοπτική της Δ. Μακεδονίας. Η πανεπιστημιακή έρευνα στα ενεργειακά ζητήματα και στις νέες τεχνολογίες σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και την ιδιωτική πρωτοβουλία θα δυναμώσουν τον ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη νέα περιφερειακή ποιοτική ανάπτυξη της περιοχής. Η ίδρυση ινστιτούτου έρευνας στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για τις νέες τεχνολογίες και τη νέα ενεργειακή πολιτική με πανελλαδική και ευρωπαϊκή προοπτική είναι το μεγάλο στοίχημα για την πρόοδο και για την περιφρούρηση του ενεργειακού μας ρόλου. Η νέα ενεργειακή πολιτική είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής, της Δ. Μακεδονίας, της πατρίδας μας γενικότερα.
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Π. Κουκουλόπουλος: «Πρέπει να δείξουμε την ίδια προσοχή και το ίδιο ενδιαφέρον για όλα τα επαγγέλματα».

«Πρέπει να δείξουμε ίδια προσοχή παντού. Ανοίγουν εκατόν εξήντα πέντε επαγγέλματα και η κουβέντα στη Βουλή, όπως και ο δημόσιος διάλογος, έχει περιοριστεί σε τρία-τέσσερα επαγγέλματα που έχουν ισχυρή φωνή έκφρασης και στο δημόσιο διάλογο και ειδικότερα στη Βουλή. Δεν είναι βήτα κατηγορίας οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και οι αρτοποιοί, για να μη γίνεται γι’ αυτούς κουβέντα. Την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε για μία σειρά επαγγέλματα που προϋποθέτουν πτυχίο, την ίδια προσοχή πρέπει να δείξουμε και για τα άλλα επαγγέλματα». Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας απ΄ το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», του Υπουργείου Οικονομικών. Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Κουκουλόπουλου για το θέμα αυτό έχουν ως εξής: «Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων έχει μία ξεκάθαρη θέση στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο του 2009, αλλά και του 2007. Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάτι που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι. Θέλω, λοιπόν, να ξεκινήσω μιλώντας πρώτα απ’ όλα για το ποια κατά τη γνώμη μου είναι η πραγματική συνέπεια της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων. Και μιλάω συνολικά για τα επαγγέλματα και όχι για ένα επάγγελμα. Η βασική συνέπεια που θα προκύψει αργά ή γρήγορα, είναι πως χρόνο με το χρόνο και πολύ συντομότερα απ’ ό,τι νομίζουμε, θα καταστεί σχεδόν απαγορευτική η άσκηση επιτηδεύματος στην Ελλάδα, αυτό που στη φοροτεχνική γλώσσα λέμε «επιτήδευμα», ή ατομική άσκηση επαγγέλματος. Αυτή είναι η βασικότερη συνέπεια που θα επιφέρει το σχέδιο νόμου και θα μας οδηγήσει σε πιο οργανωμένη άσκηση δραστηριοτήτων και παροχής υπηρεσιών και εκεί προσδοκούμε να έχουμε και αποτελέσματα. Όμως, πρέπει να έχουμε βαθιά συνείδηση αυτής της συνέπειας, γιατί αν αυτή η συνέπεια έρθει να αθροιστεί με την ανακοπή των θέσεων που παρέχονται σε τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία, με άλλα νομοθετήματα ή ενέργειες που προωθούμε ως Κυβέρνηση, μας φέρνει ξανά στο ίδιο συμπέρασμα για το οποίο μιλούσα προχθές στο πολυνομοσχέδιο για την υγεία. Δηλαδή, ό,τι δεν έγινε τριάντα χρόνια, το κάνουμε σε ένα περίπου χρόνο. Αυτό δίνει ένα αναγκαστικά βίαιο χαρακτήρα στην αλλαγή που κάνουμε. Αυτό σημαίνει όχι ότι πρέπει να σταματήσουμε, αλλά ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε με σαφήνεια τις συνέπειες για μία σειρά επαγγελματικές ομάδες και κλάδους και κυρίως για τους νεοεισερχόμενους, για τη νέα γενιά, έτσι ώστε με παράλληλες ενέργειες που θα μας οδηγήσουν πιο γρήγορα στην ανάπτυξη, πιο γρήγορα σε απαντήσεις, σε διάφορους επιστημονικούς και άλλους κλάδους, να βγάλουν μία ώρα νωρίτερα τη νέα γενιά από το αδιέξοδο. Το δεύτερο ζήτημα που θέλω να τονίσω αφορά τη βασική στόχευση, που πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε την επομένη της ψήφισης του σχεδίου νόμου. Και δεν είναι άλλη από την πράξη, με τα προεδρικά διατάγματα δηλαδή. Πιστεύω ότι στα προεδρικά διατάγματα πρέπει να δείξουμε όχι καθυστέρηση αλλά ιδιαίτερη προσοχή. Και αυτό είναι κάτι που πιστεύω βαθιά, διότι υπάρχουν πολλές παράμετροι που δεν πρέπει να μας ξεφύγουν. Θα σας αναφέρω δύο παραμέτρους. Πρώτον, υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, όχι για να μας κρατήσει πίσω, και έχει να κάνει με το πλήθος σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους. Οι μηχανικοί και οι δικηγόροι είναι πάρα πολλοί στην Ελλάδα. Το πρόβλημα που έχουν σήμερα όλοι οι δικηγόροι και κυρίως οι νεοεισερχόμενοι, είναι βασικά η αύξηση του αντικειμένου και λιγότερο τα εμπόδια που τίθενται ή δεν τίθενται. Αυτό είναι αλήθεια. Άρα, λοιπόν, πρέπει να δούμε επακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σήμερα και αύριο γι’ αυτό. Από την άλλη, οι συμβολαιογράφοι είναι προφανώς ένα επάγγελμα που είναι ιδιαίτερα κλειστό, αλλά από την άλλη, στη ρύθμιση του, θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν του το γεγονός ότι η Ελλάδα στερείται Κτηματολογίου. Δεν χρειάζονται εδώ πέρα κινήσεις που μπορούν να μας φέρουν προ εκπλήξεων. Και θα πω και ένα άλλο παράδειγμα, που αφορά τους υδραυλικούς. Συνήθως, στη Βουλή μιλάμε μόνο για τα επιστημονικά επαγγέλματα. Όσον αφορά τους υδραυλικούς, αύριο θα γίνουν πιο εύκολες οι προϋποθέσεις για να ασκεί μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών δραστηριότητες στον τομέα ενός υδραυλικού. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις προϋποθέσεις και ποιοι θα δουλεύουν στη νέα εταιρεία. Στη νέα εταιρεία θα δουλεύουν ολότελα ανειδίκευτοι; Διότι τότε, κινδυνεύουμε να χαμηλώσουμε τον πήχη παροχής υπηρεσιών και απλά να κάνουμε μια αναδιανομή υπέρ κάποιων που διαθέτουν τα κεφάλαια για να ιδρύσουν εταιρείες. Δεν είναι αυτός ο σκοπός, τον οποίο αναγκαστικά θα πρέπει να έχουμε διαρκώς μπροστά μας την επομένη του νομοσχεδίου. Το τρίτο που θέλω να τονίσω αφορά το ότι πρέπει να δείξουμε μία βασική θέση. Πρέπει να δείξουμε ίδια προσοχή παντού. Ανοίγουν εκατόν εξήντα πέντε επαγγέλματα και η κουβέντα στη Βουλή, όπως και ο δημόσιος διάλογος, έχει περιοριστεί σε τρία-τέσσερα επαγγέλματα που έχουν ισχυρή φωνή έκφρασης και στο δημόσιο διάλογο και ειδικότερα στη Βουλή. Δεν είναι βήτα κατηγορίας οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και οι αρτοποιοί, για να μη γίνεται γι’ αυτούς κουβέντα. Την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε για μία σειρά επαγγέλματα που προϋποθέτουν πτυχίο, την ίδια προσοχή πρέπει να δείξουμε και για τα άλλα επαγγέλματα. Στον τομέα της ανάπτυξης, προφανώς θα υπάρξουν αποτελέσματα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Νομίζω, όμως, ότι θα πρέπει «να κρατάμε μικρότερο καλάθι» απ’ αυτό που μας προτείνει η μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία μιλάει για 1% ενίσχυση του ΑΕΠ τα επόμενα δέκα χρόνια από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Πιστεύω πως δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί γιατί η λογική της απελευθέρωσης συνολικά είναι μια λογική που έχει πάρα πολλές θετικές πλευρές. Δεν έχει, όμως, καθόλου τα θεαματικά αποτελέσματα που υπαινίσσονταν, υπόσχονταν, επαγγέλλονταν αυτοί που ήταν διαπρύσιοι κήρυκές της εδώ και τριάντα χρόνια. Καλύτερο παράδειγμα από την ενέργεια δεν υπάρχει, όπου μάλιστα η χώρα μας βρίσκεται και εγκαλούμενη, γιατί δεν έχει προχωρήσει στην απελευθέρωση. Τριάντα χρόνια τώρα σε όποια χώρα και αν απελευθερώθηκε η ενέργεια –απελευθερώθηκε σε όλες τις χώρες και της Ευρώπης και της Αμερικής- μείωση τιμής δεν είχαμε πουθενά. Απλώς είχαμε μια αναδιανομή, μια μεταφορά κερδών από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί, λοιπόν, αυτή τη μεγάλη αλήθεια να την παρακάμπτουμε και να εμμένουμε σε δογματικές λογικές. Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει, γιατί έχει να κάνει με το απαράβατο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης επαγγέλματος. Έχει να κάνει με την άρση απαράδεκτων συντεχνιακών περιορισμών. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι επιτηδευματίες, για τους οποίους μίλησα φιλικά νωρίτερα –αλλά πρέπει να πούμε και την άλλη πλευρά της αλήθειας- είναι στρώματα που συνεισφέρουν φορολογικά μηδέν, σχεδόν στο σύνολό τους. Έχει να κάνει με όλες αυτές τις παραμέτρους. Όχι, όμως, να πάρουμε ένα καλάθι, με την προσδοκία δηλαδή ότι σώσαμε το κρισιμότερο ζήτημα για τη χώρα, που λέγεται «ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ» με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων».
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Οι εξελίξεις στην Ενέργεια και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου θυμίζουν οι εξελίξεις στην ενέργεια, καθώς με θαυμαστή συνέπεια κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ σπεύδουν να ολοκληρώσουν στόχους 10ετίας, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διαμελισμού της ΔΕΗ και της πλήρους παράδοσής της στο μεγάλο κεφάλαιο.
Με τη ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας το 1999 και τη μετοχοποίηση του 49% το 2005, τέθηκαν οι βάσεις για τη μέρα που το ΔΝΤ θα απαιτούσε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , μεταξύ αυτών και της ΔΕΗ. Στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και των εκβιασμών των ληστρικών μνημονίων, η πρόσφατη Σύνοδος κορυφής της ΕΕ , με στόχο να «απεξαρτηθεί ενεργειακά» η ΕΕ, αποφάσισε την πλήρη απελευθέρωση των τομέων της ενέργειας μέχρι το 2014 και το σπάσιμο των κρατικών μονοπωλίων, προκειμένου οι ενεργειακοί κολοσσοί να κυριαρχήσουν και να καταληστέψουν την ενεργειακή πίτα των 40-50 δις. ευρώ που καλύπτει όλο το φάσμα των πηγών και πεδίων ενέργειας, από την παραγωγή και το χονδρεμπόριο μέχρι τη λιανική πώληση η.ε. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Στα πλαίσια εφαρμογής του τρίτου ενεργειακού πακέτου, στην τελική ευθεία ψήφισής του βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο για την ενέργεια που ουσιαστικά νομοθετεί τη διάλυση της ΔΕΗ με την σύσταση ανεξάρτητης θυγατρικής εταιρείας που θα διαχειρίζεται το δίκτυο Μεταφοράς, την ύπαρξη ξεχωριστού οργάνου για τη λειτουργία της αγοράς στο οποίο θα συμμετέχει το Δημόσιο κατά 51% και το υπόλοιπο οι ιδιώτες και την ισχυροποίηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) με αποφασιστικό ρόλο στη χορήγηση αδειών παραγωγής (φυσικό αέριο, μεγάλα υδροηλεκτρικά, λιγνίτης) και στους κανονισμούς τιμολόγησης. Ειδικότερα για τη λειτουργία της αγοράς, το μεγάλο κεφάλαιο πιέζει για πλήρη ανεξαρτοποίηση από τη ΔΕΗ, αφού είναι κρίσιμο το ποιος θα είναι ο διαχειριστής της ημερήσιας αγοράς, δηλαδή πως θα αμείβεται για το ρεύμα που έχει εισφέρει ο καθένας, καθώς και ποιος θα έχει την ευθύνη του Κέντρου Κατανομής Φορτίου, δηλαδή της διαμόρφωσης της ζήτησης. Προκειμένου να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη και να προχωρήσει απρόσκοπτα η ιδιωτικοποίηση, η επιλογή του μοντέλου διαχωρισμού της Μεταφοράς, συνοδεύεται από μια σειρά ρήτρες, με κυριότερη την πιστοποίηση που θα δοθεί από τη ΡΑΕ. Θεωρώντας «αγκάθι» στα σχέδιά τους τη σημαντική περιουσία των εργαζομένων που είναι ενσωματωμένη στα πάγια της επιχείρησης μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης (κλέβοντας για 10ετίες τον ιδρώτα τους για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και παραδίδοντας την στο Χρηματιστήριο), η πιστοποίηση από τη ΡΑΕ μπορεί να δώσει τη λύση. Εξάλλου, το σχέδιο της Κομισιόν είναι αυτό το μοντέλο να οδηγήσει σε «ομαλή διαδικασία ιδιωτικοποίησης» και η πώληση της ΔΕΗ να είναι εφικτή πριν το 2014, για την εφαρμογή του τέταρτου ενεργειακού πακέτου λειτουργίας των αγορών ηλεκτρισμού της ΕΕ . Εν μέσω ανακοίνωσης νέας αύξησης τιμολογίων ρεύματος και όλο και μεγαλύτερης αδυναμίας πληρωμής λογαριασμών από φτωχούς καταναλωτές, πολύ μελάνι του νομοσχεδίου αφορά τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και την προστασία των καταναλωτών με τον Κώδικα προμήθειας, που ουσιαστικά διευκολύνει τους ιδιώτες παραγωγούς μέσω της εύκολης δυνατότητας επιλογής ή αλλαγής προμηθευτή ρεύματος . ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΙΓΝΙΤΗ & ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ Ήδη από το καλοκαίρι η τρόικα ζητούσε το ξεπούλημα του 40% των λιγνιτικών μονάδων και πρόσφατα απαίτησε την εκποίηση δημόσιας περιουσίας συνολικής αξίας 50 δις. Χαρακτηριστική των προθέσεων της κυβέρνησης ήταν η δήλωση του προέδρου της ΔΕΗ Ζερβού, ότι εάν γινόταν αυτή τη στιγμή η πώληση της επιχείρησης, η αξία της θα ήταν υποτιμημένη, λες και αυτό είναι το θέμα και όχι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ακόμη και αν η ΔΕΗ δεν περιλαμβάνεται στις αποκρατικοποιήσεις 15 δις ευρώ της περιόδου 2011-2013, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για τη νέα λαίλαπα του τέταρτου μνημονίου, ο στόχος αυτός δεν εγκαταλείπεται μιας και έχει ορίζοντα τα 50 δις μέχρι το 2015 . Πάντως η κυβέρνηση, πρόθυμη να εκπληρώσει τις επιταγές του μνημονίου, ήδη προωθεί σχέδιο ανταλλαγής ισχύος από λιγνίτη μεταξύ ΔΕΗ και ιδιωτών, βάζοντας στο παιχνίδι ξένους ομίλους και ντόπιους μεγαλοιδιώτες παραγωγούς (Κοπελούζος, Μυτιληναίος, Περιστέρης κ.α), που προσπαθούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στα φθηνά καύσιμα του λιγνίτη και των υδροηλεκτρικών. Όλο αυτό το σχέδιο της ανταλλαγής ενέργειας δεν αποκλείεται να απορριφθεί από τη Κομισιόν και να «αναγκαστεί να εφαρμόσει το απευκταίο σενάριο» της πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Σχεδόν ταυτόχρονα χρονικά με τις εξελίξεις στην ενέργεια, είδαν το φώς της δημοσιότητας πλήθος θεμάτων που αφορούν στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ (επιχορηγήσεις, δάνεια, επιχειρηματικές δράσεις) και έδωσαν την ευκαιρία σε όλο το συρφετό, από τους γκεμπελίσκους της ενημέρωσης μέχρι τους … αδιάφθορους πολιτικούς Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο να την εγκαλούν για τη στάση της. Είναι φανερό ότι ο στόχος είναι να πληγεί το ίδιο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να απαξιωθεί η εμπιστοσύνη στα σωματεία και στους ταξικούς αγώνες, να ταυτιστεί η συνδικαλιστική δράση με την Παγκαλική ρήση «μαζί τα φάγαμε» και σωστά επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ ότι στόχος αυτής της επίθεσης είναι «να μην μπορεί να αντισταθεί απέναντι στις απαράδεκτες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και κυρίως να μην μπορεί να αποτρέψει τα όσα σχεδιάζονται σε βάρος της Επιχείρησης», Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει όλα εκείνα τα εκφυλιστικά φαινόμενα (χρηματοδότηση από τη Διοίκηση μέσω Συλλογικών Συμβάσεων , χορηγίες και δάνεια , σύσταση αμαρτωλού Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, κινητή τηλεφωνία κ.α.) που άνθιζαν στη ΓΕΝΟΠ τα τελευταία χρόνια και ψιθυρίζονταν στους διαδρόμους, σε επίγνωση όλων των παρατάξεων και όχι μόνο της πλειοψηφούσας ΠΑΣΚΕ. Η αποπομπή του οργανωτικού γραμματέα Ρ.Ρίζου από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, δεν επέφερε την κάθαρση και δεν απαλλάσσει καμία παράταξη από τις ευθύνες της, αφού η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, είναι δε το λιγότερο από όσα καταλογίζουν οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ. Αυτό που σήμερα αναδεικνύεται είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός , η διαπλοκή του με την εργοδοσία, η διαμόρφωση υποταγμένου και χειραγωγούμενου συνδικαλιστικού κινήματος. Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΣΑΔ), ενώ καταθέτει αγωγές ενάντια στο μνημόνιο και κάνει καταλήψεις σε Υπουργεία και ΔΕΗ, μπορεί ταυτόχρονα να παίζει σοβαρό ρόλο στον υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Όχι μόνο συμφώνησαν στη διάλυση της ΔΕΗ με το διαχωρισμό της Μεταφοράς και της Διανομής (δηλαδή το σχέδιο που προωθεί κυβέρνηση και ΕΕ), αλλά διενήργησαν και έκτακτο Συνέδριο με στόχο να χειραγωγήσουν τις διαφωνίες ακόμα και μέσα στην ΠΑΣΚΕ , να αποδυναμώσουν ιδεολογικά τις αυριανές αντιστάσεις και να καταστήσουν συνένοχους μεγάλο μέρος του στελεχικού δυναμικού του συνδικάτου. Σήμερα το ξεπληρώνουν , συμμετέχοντας σε κοινές συγκεντρώσεις με τη Διοίκηση και διαβεβαιώνοντας το προσωπικό για τα εργασιακά του δικαιώματα. Στα πλαίσια του «μικρότερου κακού» και «του ρεαλισμού και της υπευθυνότητας» που έχουν αναδειχθεί σε κορυφαία υπερασπιστική γραμμή της πλειοψηφίας, όχι μόνο συμφωνούν με τα σχέδια ανταλλαγής ενέργειας στον λιγνίτη, αλλά προαναγγέλλουν και απεργίες υπεράσπισής τους. Είναι η ίδια ηγεσία που μπροστά στα συνδικαλιστικά αδιέξοδα της κυβερνητικής υποστήριξης και στο τέλος του μαχητικού ρεφορμισμού της σοσιαλδημοκρατίας, καλεί τους εργαζόμενους να ματώσουν, ενάντια γενικά σε αντεργατικές πολιτικές και σε συμφέροντα γενικώς, αποφεύγοντας επιμελώς να κατονομάσει την κυβερνητική πολιτική. Είναι η ίδια ηγεσία που παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις και φραστικούς βερμπαλισμούς, μπροστά στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στη διάλυση της ΔΕΗ, βλέποντας το τέλος της σημερινής της «εξουσίας», επιλέγει τον αδιέξοδο δρόμο του κυβερνητικού συνδικαλισμού . Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η δημιουργία και συγκρότηση ενός ρεύματος μάχιμης αμφισβήτησης και ενεργητικής δράσης για τα συμφέροντα της εργατικής πλειοψηφίας, με περιεχόμενο που θα δημιουργεί ρήγματα στην επίθεση του κεφαλαίου, που θα μπορεί να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις, όχι στη βάση της κομματικής ένταξης, αλλά με άξονα τις ανάγκες και τα δικαιώματα του σύγχρονου εργαζόμενου. Που θα είναι ανεξάρτητο από την αστική πολιτική, ενάντια στον ταξικό συμβιβασμό, αντίθετο στην ενεργητική εκτόνωση των αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για μια άλλη κοινωνία όπου θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Οι μέχρι τώρα διαδικασίες για την συγκρότηση ενός ορατού ρεύματος αμφισβήτησης του συνδικαλιστικού κατεστημένου της ΓΕΝΟΠ όπως αυτές εκφραστήκαν στο τελευταίο συνέδριό της, συμβάλλουν στην προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών από τα κάτω, σε μια κατεύθυνση αναζήτησης και μορφών συλλογικής οργάνωσης των εργαζομένων που θα υπερβαίνουν τον κομματισμό και θα αναζητούν μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα ικανή να οδηγεί σε νικηφόρους αγώνες.
ΡΙΤΣΑ ΣΙΜΑΤΟΥ
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Βελβεντό: Αποκριάτικο Θεατρικό δρώμενο του Νίκου Ζορμπά

Θεατρικό δρώμενο του Νίκου Ζορμπά και με την ερασιτεχνική ομάδα ηθοποιών ΣΤΟ ΠΝΕΥΜ. ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΤΡΙΤΗ 01/3 - ΤΕΤΑΡΤΗ 02/3και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/3 στις 8 μ.μ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ειδήσεις
Περισσότερα »

ΝΕΑ ΔΑΚΕ Ε.Κ.Κοζάνης: ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης!

Ο διάσημος Λιβανέζος συγγραφέας ΝΑΣΙΜ ΤΑΛΕΜΠ με την «ΝΕΑ ΤΑΞΗ και τους χρήσιμους ηλίθιους», λέει πως: « Οι τύποι του ΔΝΤ είναι ηλίθιοι. Αναρωτιέμαι πως μπορούν να συνεχίζουν τις προβλέψεις, αφού απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση… Όσον αφορά τις οικονομικές μεθόδους που ακολουθούν, δεν βλέπω καμία διαφορά με τους τσαρλατάνους».
Τσαρλατάνοι ή όχι δεν έχει σημασία, όταν την δουλειά τους την κάνουν, η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή και αντίδραση καμιά δεν υπάρχει. Μόνον ο δείκτης της ανεργίας τραβάει την ανηφόρα και εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως αν στις δεκαετίες του 1950-1960 εξάγαμε εργάτες, τώρα εξάγουμε το καλύτερο και προοδευτικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας. Εξάγουμε φοιτητές και επιστήμονες! Όταν η ανασφάλεια και ο φόβος κυριαρχεί στην κοινωνία… Όταν η κυβέρνηση χωρίς πυξίδα μας οδηγεί στο σκοτάδι….. Όταν (κατά τον κινέζο συγγραφέα Λιν Γιουτάνγκ): «Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μιλάμε σοβαρά, αυτό δεν είναι ούτε η θρησκεία, ούτε η γνώση, αλλά η τροφή»… Όταν οι ξένοι ουσιαστικά κυβερνούν τον τόπο μας… Όταν ισοπεδώνονται οι κοινωνικές κατακτήσεις ετών… Τότε πρέπει να αναλογιστούμε που χάθηκε το εργατικό κίνημα! Που βρίσκεται (η αυτοαποκαλούμενη) ηγεσία του Ε.Κ. Κοζάνης!!!! Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία. Από την μια στους εργαζόμενους τα ΜΜΕ περνούν τον φόβο για το αύριο με μακάβριες ειδήσεις και από την άλλη το εργατικό κίνημα έχει λουφάξει στο γιατάκι του! Πριν λίγα χρόνια το Ε.Κ. Κοζάνης πρωτοπορούσε σε αγώνες, τώρα όμως; Ακόμα και αν υποθέσουμε πως κάποιοι είναι «κυβερνητικοί» και δεν επιθυμούν συντροφικές κόντρες-λέμε αν- , που είναι η άλλη πλευρά που έχει και την πρώτη καρέκλα; Σε όλους πλέον έχει γίνει φανερό πως η παράταξη της ΔΑΚΕ είναι απούσα σε όλα τα επίπεδα, αδύναμη να προτείνει- να βρεί- να προχωρήσει σε λύσεις σε όλα τα αδιέξοδα. Παρακολουθεί μόνον γενικά και αόριστα τα γεγονότα, αναμένοντας νομοτελειακά τα αποτελέσματα αυτής της διαδρομής! Τι να περιμένουν να έρθει από μόνο του, όταν δεν έχουν καλέσει ποτέ συνέλευση μελών, ξέχασαν πως τα όργανα εκλέγονται και στην λειτουργία υπάρχει διαφάνεια και καθαρός λόγος; Από την άλλη όμως τι κάνουμε όλοι οι άλλοι…Η ανοχή είναι συνενοχή! Συνεχίζουμε σαν παράταξη ως έχει και ας το να πάει, ή κάνουμε κάτι και με ποιους; Αφήνουμε τον κόσμο μας ειδικά και γενικά τους εργαζόμενους στις κάθε λογής ορέξεις του «συστήματος» που όλα τα αλέθει, ή κάνουμε πράξη το αυτονόητο που η ιστορία της παράταξης μας επιβάλλει; Το αυτονόητο όμως απαιτεί αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της παράταξης, αλλαγές ουσίας και όχι (παρεΐστικα) επικοινωνιακά τρυκ. Με δυο λόγια, το αύριο απαιτεί: Αναδιάταξη δυνάμεων, ΝΕΑ πρόσωπα-ΝΕΕΣ πολιτικές-ΝΕΟ ξεκίνημα..! Σίγουρα όμως για όλα αυτά επιβάλλεται η παρέμβαση όλων όσων θέλουν να δουν ξανά την ΔΑΚΕ Ε.Κ. Κοζάνης ζωντανή, μαχητική, να έχει λόγο, να καθοδηγεί, να λειτουργήσει επιτέλους ανοιχτά και δημοκρατικά και οπωσδήποτε παρέμβαση του συνδικαλιστικού για να δοθεί λύση στα αδιέξοδα της κορυφής..!
ΝΕΑ ΔΑΚΕ Ε.Κ.Κοζάνης (Σύνεδροι ΔΑΚΕ Ε.Κ. Κοζάνη
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Καλλικρατικό Αποκριάτικο μάθημα γευσιγνωσίας - Η πλατεία των «θαυμάτων» ξαναζωντανεύει !

Αυτοδιοικητική Κίνηση «Κοζάνη-Τόπος να ζεις»: Καλλικρατικό Αποκριάτικο μάθημα γευσιγνωσίας - Η πλατεία των «θαυμάτων» ξαναζωντανεύει !
Τρεις Πολιτιστικοί Σύλλογοι με διαφορετικές γευστικές παραδόσεις (ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παύλος Μελάς», ο Σύλλογος Θρακιωτών και Μικρασιατών Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας») ανταμώνουν το απόγευμα της Τετάρτης στις 2/3/2011 και ώρα 5 μ.μ. στο στέκι της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Κοζάνη-Τόπος να ζεις» στην πλατεία Ν. Γιολδάση-Παύλου Μελά, για να παρασκευάσουν τα παραδοσιακά αποκριάτικα γλυκά τους (μπακλαβάς αμυγδαλόπιτα και σουφρωτό ) και να κουβεντιάσουν για τα τοπικά τους έθιμα.
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 2 άτομα...

Συνελήφθησαν 2 άτομα γιατί αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κινητήρα δίκυκλης μοτ/τας ιδιοκτησίας ημεδαπού,
Πρώτες πρωινές ώρες της 26-02-2011 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης συνελήφθησαν στην Κοζάνη δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 20 ετών αντίστοιχα γιατί αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κινητήρα δίκυκλης μοτ/τας ιδιοκτησίας ημεδαπού, ενώ είχαν ήδη αφαιρέσει την πλαστική ποδιά.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Από την Υπηρεσία μας ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών μοτ/των. Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.
ιδήσεις
Περισσότερα »

Κοζάνη-Τύρναβος 0-1

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα ο Τύρναβος μέσα στην έδρα της Κοζάνης σ' ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Γεωργατζιάς με κεφαλιά στο 44' μετά από σέντρα του Γρηγορίου και ασθενή απόκρουση της μπάλλας από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η Κοζάνη μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και πίεζε για το γκολ όμως δύο φορές στο α' ημίχρονο ο Καραναστάσης σταμάτησε τους επιθετικούς των γηπεδούχων και μια φορά το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γκόβα στο 30'. Στο 44' ο Γεωργατζιάς σκόραρε για τον Τύρναβο και στο επόμενο λεπτό αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Ζιώγας. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά στο β' ημίχρονο ψάχνοντας για την ισοφάριση και στο 47' μετά από εκτέλεση κόρνερ και κοντινό πλασέ ο Κουβελάς απέκρουσε τη μπάλλα πάνω στη γραμμή της εστίας του Καραναστάση, στη συνέχεια ο Κ. Σκούπρας πρόλαβε δύο φορές την τελευταία στιγμή τους επιθετικούς των γηπεδούχων ενώ στο 72' το σουτ του Γκόβα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραναστάση, στη συνέχεια η μπάλλα χτύπησε στην πλάτη του κι έφυγε παράλληλα. Σο 78' η ατομική προσπάθεια του Κράββαρη κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλλα να περνάει άουτ. Στο 82' αλεπάλληλα σουτ των Χριστοδούλου, Θ. Μάγγου και Κράββαρη μέσα από τη μικρή περιοχή αποκρούονται από τα σώματα των αμυντικών και του τερματοφύλακα, και στο 85' το απευθείας φάουλ του Κ. Μάγγου περνάει λίγο άουτ και στο 89' ο Θ. Μάγγος αργεί να δώσει τη μπάλλα στον Κράββαρη που έφευγε μόνος του. Στο 93' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την Κοζάνη όταν ο Γκόβας αποφεύγει τους αμυντικούς και από τη γραμμή της μικρής περιοχής καταφέρνει να στείλει τη μπάλλα λίγο άουτ. Πολύ σημαντική για τη συνέχεια η νίκη, νίκη που επιτεύχθηκε μετά από όχι καλή εμφάνιση της ομάδας και με αρκετή δόση τύχης. Η τύχη πάντως μας είχε χρωστούμενα από τα προηγούμενα παιχνίδια. Επόμενος αγώνας εντός έδρας το Σάββατο απέναντι στην πρωτοπόρο Επανομή. Κοζάνη: Βούρας, Τρίψας (68 Χριστοφορίδης) Τρίψας Γ., Μουτριτσιάν, Κάλφας Παπαδόπουλος Κ. (79' Τάλας) Κόβας, Τελέκας,(83' Παπαδόπουλος). Π Κυριακίδης, Τοπούζης, Μαρκόπουλος. Τυρνάβος: Καραναστάσης, Σκούτρας, Καραζόγλου Γεωργατζιάς, Μάγγος Γρηγορίου, Κουβελάς, (73' Χριστοδούλου), Κωστέλος, (40' Κράβαρης), Σιάτρας, Μάγγος Α' Νάκας (67 Αντωνόπουλος).

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Tροχαίο δυστύχημα στην Κοζάνη

- Νεκρός ένας 34χρονος απο τη Λευκόβρυση
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ένας 34 χρονος (Χ.Γ) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός απο τη Λευκόβρυση, έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε (μάρκας BMW M5- βλέπε διπλανή φώτο), εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο. Το δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο (στις 15:30) κοντά στην Κλινική Κοντογούνη στην Κοζάνη (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη).
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Δήμος Βοϊου: «Τα σχολεία και οι μαθητές μας δεν είναι «υποχείρια» κανενός»

Τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μία αδικαιολόγητη σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Βοΐου, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει το κλείσιμο των σχολείων για τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Προς αποφυγή λαθεμένων εκτιμήσεων και παρερμηνειών έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, είναι εντελώς συμβολική. Την ίδια ημέρα όλοι οι δήμαρχοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, θα βρίσκονται στην Αθήνα όπου θα έχουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα των συγχωνεύσεων. Έχοντας διατρανώσει εδώ και καιρό, μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής και την εκπαιδευτική κοινότητα, πως δε θα δεχτούμε καμία συγχώνευση και κλείσιμο σχολικής μονάδας στο Βόιο, αποφασίσαμε συμβολικά και μόνο τη συγκεκριμένη κινητοποίηση ώστε να στείλουμε για ακόμα μία φορά το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Κανένα σχολείο κλειστό στο Βόιο.

Έχουμε αποδείξει πως δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε για πολιτικούς σκοπούς. Αυτό αποδείχτηκε και στην κινητοποίηση που έγινε στην Κοζάνη πριν από μερικές ημέρες, όπου αποφασίσαμε να μη συμμετέχουν τα σχολεία παρά μόνο οι φορείς της περιοχής.

Ζητώντας την κατανόηση από μαθητές, καθηγητές και γονείς για αυτή τη συμβολική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, καλούμε όλους τους αρμοδίους να επιδείξουν ενότητα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τα σχολεία της περιοχής μας, κάτι που έχει συμβεί όλη την προηγούμενη περίοδο.

Τα σχολεία και οι μαθητές μας δεν είναι «υποχείρια» κανενός ώστε να χρησιμοποιηθούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κάτι που η δημοτική αρχή δεν έχει πράξει και δεν θα πράξει ποτέ στο μέλλον.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Εργολήπτες Δημοσίων Έργων Δ. Μακεδονίας:Συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας την

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑΗ απόφαση της Κυβέρνησης να περικόψει το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση πληρωμών ενταγμένων έργων (όπως δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αγροτικής οδοποιίας, αναπλάσεις κλπ.) σε όλους τους πρώην δήμους και Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Πηγή:Πρωινή Κοζάνης
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Ζητούν μείωση κατά 30% στη μίσθωση των σχολικών κυλικείων στη Δυτική Μακεδονία

ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟΠτώση της ημερήσιας κατανάλωσης κατά 30% καταγράφεται λόγω της οικονομικής κρίσης στα κυλικεία των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που έχει οδηγήσει τους 150 επαγγελματίες του κλάδου σε αδιέξοδο, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο με σχετική του διάταξη υποδεικνύει τους προμηθευτές, φωτογραφίζοντας πολυεθνικές εταιρείες.

Ειδήσεις
Περισσότερα »

340 θέσεις στην Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.- 2 θέσεις στην Κοζάνη

Κυριακή, 27 Φεβρουάριος 2011 08:23

ΕΛΤΑΈως τις 4 Μαρτίου υποβάλλονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την σημαντική προκήρυξη που εξέδωσε η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

Θα προσληφθούν στην Αττική και την περιφέρεια 302 Διανομείς και 38 υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης.

Η κατανομή των 302 θέσεων ΔΕ Διανομέων ανά πόλη έχει ως εξής:

Πηγή:το Βήμα
ιδήσεις
Περισσότερα »

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

Παιδικός αποκριάτικος φανός το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 16.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Παρέλαση καρναβαλιστών την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 12.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Συνεστίαση των μελών και φίλων του Μορφωτικού Ομίλου την Κυριακή στις 22.00 το βράδυ στο κέντρο ΜΕΤΟΧΙ με τη βελβεντινή ορχήστρα. Σας περιμένουμε, καλές αποκριές.

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Η Νεάπολη αντίθετη με το κλείσιμο των σχολείων

. Κανονικά θα λειτουργήσει το γυμνάσιο και λύκειο τη Δευτέρα
Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε, Στα τέλη του Γενάρη που προέκυψε πρόβλημα με το γυμνάσιο Νεάπολης , κατέβηκαν σε αποχή τα παιδιά μας με την συμπαράσταση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και των καθηγητών . Τότε στην σχολική επιτροπή που συζητήθηκε το θέμα ,δημοτικός σύμβουλος αντιτάχτηκε σε αυτή την μορφή αγώνα.
Εσείς κ. Δήμαρχε στην ενημέρωση που κάνατε στα παιδιά ,είπατε πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα μάθημα και πως η δημοτική αρχή μαζί με τους άλλους φορείς θα έδιναν την μάχη . Επίσης αναφέρατε επί λέξει πως τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν <<Ο πολιορκητικός κλοιός >> για την λύση του προβλήματος . Τα παιδιά το σεβάστηκαν και οι γονείς το ίδιο . Την μάχη λοιπόν για το γυμνάσιο Νεάπολης την ανέλαβε και την έδωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων . Με συντονισμένες ενέργειες, συναντήσεις και εμπεριστατωμένη μελέτη για το σχολικό μας συγκρότημα . Η μελέτη αυτή σας έχει αποσταλεί όπως απεστάλει και στην αντιπολίτευση του δήμου . Κανείς όμως δεν έστειλε στον σύλλογο μια απάντηση, μια επιστολή συμπαράστασης για τον αγώνα που είχαμε ξεκινήσει. Οφείλουμε να τονίσουμε εδώ πως μόνο η τοπική δημοτική κοινότητα Νεάπολης ήταν σύσσωμη στο πλευρό μας καθώς και οι διευθυντές και καθηγητές των σχολείων . Σήμερα τι έχει αλλάξει ; Τα παιδιά γιατί πρέπει να χάσουν μάθημα ; Τα παιδιά γιατί πρέπει να μπούν μπροστά σε μια αντιπολιτευτική πολιτική; Και εν πάση περιπτώσει μας ενημερώσατε πιο μπροστά για τις προθέσεις σας ώστε να τοποθετηθεί δημοκρατικά το σώμα του Συλλόγου; Κατόπιν αυτού συγκλήθηκε έκτακτο συμβούλιο του Συλλόγου όπου αποφασίστηκε ομόφωνα και ύστερα από συνεννόηση με τους Δ/ντες του Λυκείου και Γυμνασίου Νεάπολης , να απέχουμε αυτής της ενέργειας της κατά πλειοψηφία απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου Βοίου. Την Δευτέρα 28 Φεβρουάριου 2011 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.\
Για το Δ.Σ του Συλλόγου Ο πρόεδρος Σταγκίκας Γεώργιος
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Kαθαρά Δευτέρα 27/2 :Πρόγραμμα εκδηλώσεων δήμου ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Κούλουμα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – Λίμνη Πολυφύτου

Προσφορά λαγάνας, πατροπαράδοτης φασολάδας και νηστίσιμων εδεσμάτων - Χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων - Πέταγμα Χαρταετού

Κούλουμα στα Λεύκαρα (Ι. Ν. Αναλήψεως)

Κούλουμα στο Ροδίτη (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στη Μεσιανή (Μεταμόρφωση Σωτήρος)

Κούλουμα στις Αυλές (Λόφος Καρυάς)

Κούλουμα στο Πλατανόρευμα (Παλαιομονάστηρο)

Κούλουμα στα Κρανίδια (Προφήτη Ηλία και Αγ. Αθανάσιο)

Κούλουμα στις Γούλες (Αγ. Γεώργιος Παραλίμνια)

Κούλουμα στο Πολύρραχο (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Προσήλιο (Αγ. Χριστόφορος)

Κούλουμα στο Μεταξά (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Τριγωνικό (Αγ. Αθανάσιο)

Κούλουμα στο Μικρόβαλτο (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Τρανόβαλτο (Βουλγάρα)

Κούλουμα στην Ελάτη (Δημοτικό Σχολείο)

Κούλουμα στο Λιβαδερό (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Καταφύγι (Κεντρική Πλατεία)

Περισσότερα »

Video Live-Avles.info:ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡΑΝΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ 6-2!

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Η Συνεδρίαση Δ.Σ Σερβίων-Βελβεντού 25/2/2011

www.dimosservion.gr
Περισσότερα »

Σαμαράς: «Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους»

Πρέπει να ανατραπεί η κατήφεια που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εμμένοντας στην ανάγκη εφαρμογής μίας διαφορετικής πολιτικής και παρά τις πιέσεις που δέχθηκε και από τους "ομόσταυλούς" του στο ΕΛΚ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και στις εκδηλώσεις για το 31ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και στις εκδηλώσεις για το 31ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε την Κυριακή στο 31ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων και αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα μετέφερε στους ευρωπαίους συναδέλφους του, αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η αξιωματική αντιπολίτευση.

"Το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίζω σε όλη την Ελλάδα είναι η κατήφεια, αυτή η αίσθηση της κατάθλιψης. Είναι αυτό που δεν συνάδει, δεν πάει, δεν κολλάει με τον Έλληνα. Αυτό πρέπει να ανατρέψουμε ... αυτή την ελπίδα τη δίνεις μόνο όταν έχεις συγκεκριμένα, χαραγμένα με σοβαρότητα, στοιχεία μιας πολιτικής διαφορετικής η οποία ταυτόχρονα αναγνωρίζει το μεγάλο το πρόβλημα", υπογράμμισε μιλώντας το πρωί στο δημαρχείο Πύλης.

Εμμένει στο Ζάππειο 2 " Στην Ευρώπη αυτό ακριβώς προσπάθησα και έκανα. Να τους περιγράψω μια πραγματικότητα, η οποία για παράδειγμα δεν αντέχει ως οικονομία πάνω σε μια υπερφορολογημένη χώρα, σε μια αγορά στεγνή, σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο μηδέν, ότι δεν σηκώνει σε αυτή την ύφεση την τεράστια να ζητάς να πάρεις και άλλους φόρους. Γιατί και αν τους ζητήσεις δεν θα τους βρεις. Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Και για αυτό το λόγο χρειάζεται να υπάρχει στον απλό τον Έλληνα η συνειδητοποίηση ότι κάνουμε το καθήκον μας αλλά και ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και ότι ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραμένουμε σταθεροί στη λύση που ο καθένας προτείνει".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι αυτή τη λύση η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει "με το Ζάππειο 2 και με μία τοποθέτηση πλήρη και κοστολογημένη, για την έξοδο από την κρίση και μένουμε σε αυτή τη θέση γιατί γνωρίζουμε ότι είναι η μόνη εναλλακτική οδός, για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο. Αυτή τη μάχη δίνουμε αλλά σε αυτή δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας. Σας θέλουμε μαζί για αυτό το λόγο ζητάμε εθνική ενότητα, ομοψυχία σοβαρότητα ώστε να έχουμε και αξιοπρέπεια ως λαός αλλά και ελπίδα να δώσουμε στα νέα τα παιδιά". Σοβαροί, με αγάπη στην πατρίδα και με ρεαλιστικές προτάσεις "Σε αυτές τις δύσκολες ώρες τις σκληρές ώρες που περνάμε, υπάρχει η δική μας συνεχής μέριμνα και πρόνοια σε ότι μπορούμε να κάνουμε, να είμαστε πρώτον σοβαροί, δεύτερον να είμαστε μέσα από την αγάπη για την πατρίδα κοντά στον απλό τον κόσμο, και να είμαστε ταυτόχρονα με προτάσεις, οι οποίες να μην είναι απλώς προτάσεις πολιτικάντικες, δημαγωγικές αλλά να είναι προτάσεις πάντα που να ακουμπούν στον ρεαλισμό, προτάσεις κοστολογημένες που να λύνουν ταυτόχρονα μακριά από γραφειοκρατίες, όσο γίνεται πιο γρήγορα τα προβλήματα του κόσμου".

"Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε και επομένως αυτή την ελπίδα θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, θα περάσουμε κι άλλες. Αλλά το θέμα είναι ότι μπροστά σου σε αυτό το τούνελ που λένε υπάρχει κάποιο φως, κάποια δυνατότητα να βγούμε σε μια δεδομένη στιγμή από αυτή την Ελλάδα που δεν αρέσει σε κανέναν", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ειδική αναφορά στη Δυτική Θεσσαλία Ως "κατεξοχήν παραμελημένη περιοχή" περιέγραψε τη Δυτική Θεσσαλία ο κ.Σαμαράς, σημειώνοντας ότι "θα πρέπει να εκφράσουμε το δικό μας πόνο και τη δική μας αγωνία για τα δικά της προβλήματα τα οποία και γνωρίζουμε".

"Παρακολουθούμε τα προβλήματα, παρακολουθούμε το θέμα το αγροτικό, τις μειωμένες και καθυστερημένες αποζημιώσεις, παρακολουθούμε το πρόβλημα της μεταφοράς νερού με τον Αχελώο, τα ζητήματα που ακουμπούν το κάθε σπίτι, έχουμε ανθρώπους που αποτυπώνουν ακριβώς το πρόβλημα της κάθε περιοχής, αλλά είναι διαφορετικό να σου τα λένε και διαφορετικό να τα βλέπεις", είπε.

Σημαιοφόροι οι Σαρακατσάνοι Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε εξάλλου με θερμά λόγια και για τους Σαρακατσάνους, κατά την επίσκεψή του στις εκδηλώσεις στο Περτούλι.

Πρόκειται για σημαιοφόρους της εργατικότητας, της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Πάνω σε αυτές τις λέξεις συνεχίζουμε τον αγώνα μας με σοβαρότητα, με αξιοπρέπεια, με ελπίδα για το αύριο" όπως είπε.

ethnos.gr

Περισσότερα »

ΕΟΡΔΑΙΑ 2011

Αρχισαν οι προεργασίες για την τρίτη εμπορική έκθεση ΕΟΡΔΑΙΑ 2011 που θα γίνει στην Πτολεμαΐδα από 4 έως 8 Μαΐου. O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας καλεί όλους τους συναδέλφους – επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να επικοινωνήσουν στο τηλ.6973 408006 για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καταγγέλει

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καταγγέλει τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Κυτίδη
Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης κατόπιν καταγγελίας των συναδέλφων εργαζομένων του 3ου Δημοτικού παιδικού σταθμού Κοζάνης καταδικάζει τις απαράδεκτες, και ελεγχόμενες ως προς την νομιμότητα τους ενέργειες και συμπεριφορές του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών Δήμου Κοζάνης Κου ΚΥΤΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ σε σχέση με την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ της 23ης Φεβρουαρίου 2011 στην οποία συμμετείχε το προσωπικό του εν λόγω παιδικού σταθμού.
1. Ο Κος ΚΥΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, πληροφορούμενος ότι ο 3ος Δημοτικός παιδικός σταθμός δεν πρόκειται να λειτουργήσει την 23η Φεβρουαρίου λόγω της συμμετοχής του προσωπικού του στην απεργιακή κινητοποίηση, καταγγέλεται ότι μετέφερε προσωπικό από άλλο Δημοτικό παιδικό σταθμό στον 3ο Δημοτικό παιδικό σταθμό ώστε αυτός να λειτουργήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο καταστρατηγώντας και ακυρώνοντας την απεργία του τακτικού προσωπικού και συγχρόνως θέτοντας σε κίνδυνο τα νήπια τα οποία διημέρευσαν εντός του παιδικού σταθμού εκείνη την μέρα καθότι το μεταφερόμενο προσωπικό δεν πληρούσε τα απαραίτητα προσόντα όπως ο Νόμος ορίζει για την ασφαλή διημέρευση τους αφού αποτελούταν μόνο από δύο βοηθούς βρεφονηπιοκόμους. (Απουσία βρεφονηπιοκόμου και μαγείρισσας). 2. Συγχρόνως ο Κος Κυτίδης Κων/νος φέρεται να έσκισε την αφίσα τη απεργιακής κινητοποίησης η οποία ήταν θυροκολλημένη στην είσοδο του κτιρίου του παιδικού σταθμού και επίσης συμπεριφέρθηκε με αγενή και θρασύ φρασεολογία του τύπου : «ποιοί είστε εσείς που ανακατεύεστε» και «αδειάστε μου την γωνιά» στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, τα οποία μετά την καταγγελία των συναδέλφων προσέτρεξαν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον ίδιο. Για όλα τα παραπάνω και χωρίς να επιρρίπτουμε την παραμικρή ευθύνη στις δύο συναδέλφους που μεταφέρθηκαν χωρίς την θέληση τους από τον έναν παιδικό σταθμό στον άλλον, υπενθυμίζουμε σε όλους τους αιρετούς οι οποίοι ασκούν χρέη πολιτικού προϊσταμένου σε Υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Κοζάνης ότι η ευθύνη τους για την εύρυθμη λειτουργία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και δεν πρόκειται να ανεχθούμε στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές.
Το Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Πρωτoβουλία Πολιτών για την εφαρμόγη του Αντικαπνιστικού Νόμου

Πρωτoβουλία Πολιτών για την εφαρμόγη του Αντικαπνιστικού Νόμου (Παράρτημα Κοζάνης): To smoke or not to smoke (Να καπνίζει κανείς ή να μη καπνίζει)
Με το εμπνευσμένο αυτό δίλημμα (Καημένε Σαίξπηρ τι σου έμελλε να πάθεις!) το Σωματείο Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων προτρέπει τους πολίτες της πόλης μας να επιλέξουν το ζωογόνο κάπνισμα και να γεμίσουν τα καταστήματα τους με καπνούς ευτυχίας τόσο για τους παθητικούς καπνιστές όσο και για τους εργαζόμενους εκεί (που προ του φάσματος της ανεργίας εισπνέουν αδιαμαρτύρητα τον. ευεργετικό για την υγεία τους καπνό). Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τους, καθώς είναι κι αυτός ένας κλάδος που πραγματικά έχει πληγεί από την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Όμως, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οφείλεται αποκλειστικά στην απαγόρευση του καπνίσματος, όπως εσφαλμένα ισχυρίζεται το Σωματείο. Και τούτο γιατί ο Νόμος δυστυχώς δεν εφαρμόζεται ή μάλλον εφαρμόζεται μερικώς από κάποιους σωστούς κατά τη γνώμη μας επιχειρηματίες και είναι αυτονόητο ότι έτσι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν μπορούν επομένως να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς και πόσο επηρεάζει η απαγόρευση του καπνίσματος τον τζίρο των καταστημάτων. Αντίθετα σε χώρες όπου έχει απαγορευθεί και εφαρμόζεται η ολική απαγόρευση του καπνίσματος έχουν γίνει δεκάδες μελέτες για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της απαγόρευσης και αποδείχθηκε ότι πουθενά δεν είχαμε μείωση του τζίρου. Αντιθέτως σε κάποιες περιπτώσεις έχει αυξηθεί. (Οι μελέτες στη διάθεση του όποιου δύσπιστου). Εξ άλλου πρόσφατη δημοσκόπηση της KappaResearchκαταδεικνύει ότι οι καπνιστές στην Ελλάδα αποτελούν το 42% του πληθυσμού. Εξ αυτών που δηλώνουν καπνιστές, το 60% συμφωνεί με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αν τα δύο αυτά στοιχεία συμψηφιστούν εξάγεται ένα ποσοστό 82% των πολιτών (καπνιστών και μη καπνιστών) που θέλουν δημόσιους χώρους καθαρούς από καπνό! Δηλαδή όλη αυτή η φασαρία γίνεται για το 18% των πολιτών που δεν συμφωνούν με τον Νόμο! Με την πρώτη μάτια των στοιχείων αυτών και ο πιο αδαής περί ποσοστών κλπ μπορεί εύκολα να βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η προσέλευση του κόσμου στα συγκεκριμένα καταστήματα μόνο και μόνο επειδή εκεί πλέον δεν καπνίζει κανείς, μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Απλή λογική. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε και το λογικό εμφανίζεται πολλές φορές παράλογο και αντίθετα. Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά το οποιοδήποτε κέρδος με την προστασία της Υγείας και τελικά αυτής της ίδιας της ζωής. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε τις επιπτώσεις στην Υγεία όχι μόνο του ενεργητικού καπνίσματος (Αυτό οι καπνιστές το γνωρίζουν και στο κάτω - κάτω είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι και έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίζουν για τον εαυτό τους) αλλά κυρίως του παθητικού καπνίσματος, αυτού δηλαδή που υφίστανται οι μη καπνιστές εκόντες άκοντες επειδή έχουν την ατυχία να ζουν σε μια χώρα όπου το αυτονόητο (Ο σεβασμός στον αντικαπνιστικό Νόμο) χρειάζεταιαγώνες για να εφαρμοστεί. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα σε 192 χώρες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 2004 είχαμε 600.000 θανάτους οφειλόμενους στο παθητικό κάπνισμα εκ των οποίων 165.000 είναι παιδιά! Κάποια από τα παιδιά αυτά, λίγα έστω, είναι και δικά μας παιδιά και αξίζει τον κόπο μόνο γι αυτά τα παιδιά να εφαρμοστεί ο Νόμος. Στοιχειώδης ευαισθησία χρειάζεται και τίποτε άλλο. Παραθέτουμε και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας της ΠΟΥ Το 2004 εκτέθηκαν σε παθητικό κάπνισμα το 40% των παιδιών, το 33% των ανδρών και το 35% των γυναικών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης αυτή η έκθεση στον καπνό προκάλεσε 379.000 θανάτους από καρδιολογικά προβλήματα, 165.000 από αναπνευστικά προβλήματα , 36.900 από άσθμα και 21.400 από καρκίνο των πνευμόνων. Συνολικός αριθμός : 603.000 θάνατοι από αιτίες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα. Λίγα ακόμη στοιχεία από έρευνα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας (Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών):
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων δήμου ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

12:00 Πλατανόρευμα Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών

15:00 Σέρβια Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών

17:00 Ροδίτης Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ

18:00 Σέρβια Κεντρική Πλατεία, Απονομή βραβείων, Κάψιμο Καρνάβαλου, Φανός

20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στο Πλατανόρευμα

20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στην Καστανιά

20:30 Φανός στα Λεύκαρα

20:30 Φανός στο Ροδίτη

20:30 Φανός στη Μεσιανή

20:30 Φανός στις Αυλές

20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στα Κρανίδια

20:30 Φανός στο Πολύρραχο

20:30 Φανός στο Προσήλιο

20:30 Φανός στο Μικρόβαλτο

20:30 Φανός στο Μεταξά

20:30 Φανός στο Τριγωνικό

20:30 Φανός στο Τρανόβαλτο

20:30 Φανός στην Ελάτη

20:30 Φανός στο Λιβαδερό

20:30 Φανός στο Καταφύγι

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Κούλουμα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – Λίμνη Πολυφύτου

Προσφορά λαγάνας, πατροπαράδοτης φασολάδας και νηστίσιμων εδεσμάτων - Χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων - Πέταγμα Χαρταετού

Κούλουμα στα Λεύκαρα (Ι. Ν. Αναλήψεως)

Κούλουμα στο Ροδίτη (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στη Μεσιανή (Μεταμόρφωση Σωτήρος)

Κούλουμα στις Αυλές (Λόφος Καρυάς)

Κούλουμα στο Πλατανόρευμα (Παλαιομονάστηρο)

Κούλουμα στα Κρανίδια (Προφήτη Ηλία και Αγ. Αθανάσιο)

Κούλουμα στις Γούλες (Αγ. Γεώργιος Παραλίμνια)

Κούλουμα στο Πολύρραχο (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Προσήλιο (Αγ. Χριστόφορος)

Κούλουμα στο Μεταξά (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Τριγωνικό (Αγ. Αθανάσιο)

Κούλουμα στο Μικρόβαλτο (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Τρανόβαλτο (Βουλγάρα)

Κούλουμα στην Ελάτη (Δημοτικό Σχολείο)

Κούλουμα στο Λιβαδερό (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Καταφύγι (Κεντρική Πλατεία)

Περισσότερα »

Μετρήσεις πίσω από το αφτί

Τα κινητά δείχνουν να επηρεάζουν το μεταβολισμό του εγκεφάλου

Μετρήσεις πίσω από το αφτί

Ουάσινγκτον. Άλλη μία έρευνα προστίθεται σε αυτές, που προσπάθησαν να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικότερα στον εγκέφαλο. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ δημοσίευσε μία μελέτη σύμφωνα με την οποία η χρήση των κινητών τηλεφώνων μεταβάλλει την εγκεφαλική δραστηριότητα, ως προς τον μεταβολισμό των κυττάρων. Οι ερευνητές τοποθέτησαν στο ένα αφτί δεκάδων ατόμων ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν σε λειτουργία και στο άλλο αφτί ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν εκτός λειτουργίας. Στόχος του πειράματος ήταν να μελετήσουν το πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που δημιουργούνται από την ασύρματη τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από 50 λεπτά λειτουργίας του κινητού τηλεφωνού η δραστηριότητα των κυττάρων του εγκεφάλου μεταβαλλόταν ειδικά στις περιοχές, που ήταν πιο κοντά στο τηλέφωνο. «Διαπιστώσαμε ότι στις περιοχές του εγκεφάλου, που βρίσκονται πιο κοντά στο κινητό τηλέφωνο αυξάνεται ο μεταβολισμός της γλυκόζης» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Όπως όμως έσπευσαν να επισημάνουν «οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν αν αυτές οι διαφοροποιήσεις στην εγκεφαλική λειτουργία είναι επιβλαβείς και ειδικότερα αν προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο». «Μας εξέπληξε το γεγονός ότι η ασθενής ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Βέβαια τα ευρήματα μας δεν ρίχνουν φως στο αν τα κινητά τηλεφώνα προκαλούν καρκίνο αλλά δείχνουν ότι ο εγκέφαλος μας επηρεάζεται από την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που παράγουν τα κινητά τηλέφωνα» επισημαίνουν οι ερευνητές. Η γλυκόζη λειτουργεί ως ένα είδος «καύσιμου» προσφέροντας ενέργεια στον εγκέφαλο και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «η έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων αυξάνει τα επίπεδα της καύσης γλυκόζης κατά 7% στις περιοχές που είναι κοντά στα τηλέφωνα».

Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Απάντηση - Ανακοίνωση της Κοζάνης 2004

Απάντηση - Ανακοίνωση της Κοζάνης 2004 - Όταν αναλάβατε εσείς??.. κέρδισε η βία με θύμα το ποδόσφαιρο
Μετά την ανακοίνωση του Ηρακλή Κρυόβρυσης και του υπογράφοντος αυτήν, Γιώργου Αιχμαλωτίδη, για το τι συνέβη στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Παραδεχόμαστε: Ναι!! Αργήσαμε να ζητήσουμε συγνώμη -και θα το κάνουμε το συντομότερο- όχι όμως από εσάς, αλλά από τους γονείς των 15χρονων παιδιών από τα οποία απαρτίζεται στην συντριπτική της πλειοψηφία η ομάδα μας, γιατί δεν σας ακούσαμε και κάναμε το παιχνίδι πρωί αντί μεσημέρι που εσείς ζητούσατε με συνέπεια κατά τα λεγόμενα σας να έρθετεξενύχτηδες και πιωμένοι και να ξεσπάσετε σε όποιον βρίσκατε μπροστά σας, εκτός από τον καταγγελλόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή σας, ως «ηθικό αυτουργό των όσων έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα», τον ίδιο το διαιτητή που λέτε ότι σας αδίκησε και γι� αυτό αποκτήσατε το δικαίωμα να ξεσπάσετε σε ανήλικα παιδιά με κίνδυνο να τα τραυματίσετε. Αλήθεια έχετε παιδιά; κι αν ναι θα θέλατε να ζούσαν μια τέτοια κόλαση σαν αυτή που δημιουργήσατε εσείς;
Μετά από την προαναφερόμενη άθλια εις βάρος της ομάδας μας ανακοίνωση του Προέδρου του Ηρακλή Κρυόβρυσης, Αναγκαζόμαστε: Να παραδώσουμε το βίντεο και τις σχετικές φωτογραφίες των επεισοδίων πρώτα στην ΕΠΣΚ και μετά όπου αλλού χρειαστεί... για να φανεί και να λάμψει η αλήθεια. Κατά τη γνωστή ρήση, μια εικόνα, χίλιες λέξεις και σας διαβεβαιώνουμε κύριοι πρωτεργάτες και αμετανόητοι των επεισοδίων ότι οι εικόνες είναι πολλές. Με βάση το βίντεο, ας μας απαντήσουν: Ποιός άρπαξε, έντρομος τη μηχανή που τραβούσε τα επεισόδια και ήθελε να τη σπάσει; Τι φοβότανε; Για κακή του τύχη η κάμερα τον απαθανάτισε σε όλο του το «μεγαλείο». Ποιός (άλλο πρόσωπο) έβριζε, απωθούσε βίαια παράγοντά μας και του έλεγε «θα σε γ....ω που φώναξες την αστυνομία»; Αλήθεια εάν δεν έφταιγαν για κάτι, γιατί φοβότανε τον ερχομό της αστυνομίας; Για κακή του τύχη κι αυτός απεικονίζεται αλλά και ακούγεται πεντακάθαρα. Τέλος έκπληκτοι ,εκφράζουμε δύο απορίες που μας δημιουργήθηκαν. Πώς αποδεχόσαστε τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα που γράφτηκε από έναν διαιτητή που έδειξε «ανεπανάληπτο ρεσιτάλ μίσους και υποτίμησης στους ποδοσφαιριστές σας» και πάλι κατά την ανακοίνωσή σας; Από πότε έχει μερίδιο ευθύνης αυτός που δέχεται γροθιές κλωτσιές από τρείς και τέσσερις επιτιθέμενους προσπαθώντας να αμυνθεί; Έπρεπε, δηλαδή κατά την αντίληψή σας να τον χτυπούν χωρίς αυτός να αντιδρά, απλά και μόνο επειδή εσείς, όπως ισχυριστήκατε και στα αστυνομικά όργανα ήρθατε ξενύχτηδες και πιωμένοι και ξεσπάσατε σε όποιον βρίσκατε μπροστά σας πλην του «ηθικού αυτουργού», διότι καλώς γνωρίζατε ότι εκεί δεν θα κάνατε Τζάμπα το Μάγκα, θα το πληρώνατε ακριβά. Το Δ.Σ. Της «Κοζάνη 2004» Παίκτης του Ηρακλή Κρυόβρυσης απειλεί παράγοντα της ομάδας Κοζάνης 2004 διότι κάλεσε την αστυνομία για να προστατέψει τους πάικτες της ομάδας του. (υπάρχει και σχετικό video) O παίκτης της Κοζάνης 2004, που χτυπήθηκε από τους φιλοξενουμένους και για αρκετή ώρα βρισκόταν στο έδαφος διότι ζαλίστηκε και δεν μπορούσε να σηκωθεί .... Στη φωτο φαίνεται ο κύριος που εξέδωσε την ανακοίνωση της Κρυόβρυσης την ώρα που τράβηξε με βία την φωτογραφική μηχανή για να μην έχουν αποδείξεις οι γηπεδούχοι για την επίθεση των παικτών της Κρυόβρυσης (υπάρχει σχετικό video) Τα παραπάνω είναι μια μικρή γεύση των όσων ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο της Νέας Νικόπολης την Κυριακή το πρωί .... Ει sourdos.gr.
Περισσότερα »

Επιτυχημένη η πρώτη Live μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού

Απολύτως επιτυχημένη η πρώτη live μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού. Πλήρης διαφάνεια και καθαρότητα.
26 συνδεδεμένοι χρήστες στη διάρκεια των πρώτων λεπτών του Δημοτικού Συμβουλίου. Λίγο θολή η εικόνα, δείχνει σχεδόν όλο το ΔΣ, εξαιρετικός ο ήχος, χωρίς καθυστέρηση.
Οι χρήστες σε όλη τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έπεσαν κάτω από τους 30 και σε περιπτώσεις έφτασαν τους 50.
Τα συγχαρητήριά μας και πάλι για την ιδέα και την υλοποίησή της. Πηγή:www.aivres.blogspot.com
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Συνεργασία υπουργείου Εργασίας με τους περιφερειάρχες

Συνεργασία υπουργείου Εργασίας με τους περιφερειάρχες...Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της ανεργίας

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε από τον ερχόμενο Απρίλιο να αρχίσει η εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας συνολικής δαπάνης 130 εκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθουν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. «Η ανάσχεση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου μας», τόνισε σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός. Η κ.Κατσέλη είπε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει η υλοποίηση των προγραμμάτων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας και των περιφερειαρχών η οποία θα καταλήξει στην υπογραφή Μνημονίου σε κάθε περιφέρεια ώστε να υπάρξει θετική προοπτική για τους ανέργους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να επανεξετασθούν τα επιδόματα του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, (ανεργίας, οικογενειακό, έκτακτο εποχικό, ειδικό επίδομα για νέες εργαζόμενες μετά τον τοκετό) του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, (επίδομα ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού, επίδομα για αγορά βιβλίων, εισιτηρίων κινηματογράφου και θεάτρου, επίδομα βρεφονηπιακών σταθμών). πηγή: newsbeast.gr
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Ο πρώην δήμαρχος Σερβίων

Ο πρώην δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός κατέθεσε κατά του Δήμου Σερβίων!

www.ai-vres.blogspot.com

Περίεργες ευαισθησίες…

Την περασμένη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2010, συζητήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η προσφυγή εργολάβου κατά του πρώην Δήμου Σερβίων για το ποσό των 23.000 ευρώ.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο πρώην Δήμαρχος Σερβίων κ. Δημοσθένης Κοκολιός κατέθεσε υπέρ του εργολάβου και κατά του Δήμου Σερβίων!!! Τελικά όμως μάλλον η κατάθεση του πρώην Δημάρχου τον «έκαψε» τον εργολάβο, αφού η προσφυγή απορρίφθηκε!

Ειδήσεις
Περισσότερα »

Υποτροφίες σε φοιτητές και σπουδαστές που κατάγονται από τη Σιάτιστα

Tο κληροδότημα Aδελφών Iωάννη και Θωμά Xρήστου Nάκου, με έδρα τη Σιάτιστα, προκηρύσσει τη χορήγηση 3 υποτροφιών σε φοιτητές ή σπουδαστές πανεπιστημίων και TEI για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Oι υποψήφιοι πρέπει να κατάγονται από τη Σιάτιστα, να κατοικούν μόνιμα σε αυτήν και να έχουν αποφοιτήσει από λύκειό της. H κάθε υποτροφία παρέχεται για ένα έτος και ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ. H υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 12 Mαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 24650-22333 Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Βοϊου στη Σιάτιστα.
Ειδήσεις
Περισσότερα »

Kλειστά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στο Βόιo

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βοίου -κατά πλειοψηφία - κλειστά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στο Βόιο, ημέρα κατά την οποία η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου θα συναντηθεί μαζί με όλους τους δημάρχους της χώρας με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.
Ειδήσεις
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top