VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κλήρωση Μουντιάλ: Φουλ για Βραζιλία η Εθνική

Ανοιχτός είναι ο δρόμος για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Η Εθνική Ελλάδος είδε την κληρωτίδα της FIFA στο Ρίο ντε Τζανέιρο να της χαμογελά, αφού απέφυγε ομίλους «φωτιά» και θα αντιμετωπίσει Σλοβακία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία και Λίχτενσταϊν.

Η Ελλάδα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ, καθώς σε έναν τέτοιο όμιλο ακόμα και η δεύτερη θέση και η συμμετοχή στα μπαράζ δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Η Σλοβακία είναι μία πολύ καλή νεανική ομάδα, όμως σαφώς αποτελεί την καλύτερη πιθανή κλήρωση από τις ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, όπου υπήρχαν Δανία, Γαλλία, Σουηδία, Σερβία και Τουρκία. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος θα είναι η εξαιρετική ομάδα της Βοσνίας, η οποία όμως είναι άπειρη και σαφώς είναι του χεριού της Ελλάδας. Από εκεί και κάτω, ασφαλώς κόντρα σε Λιθουανία, Λετονία και Λίχτενσταϊν, στόχος πρέπει να είναι μόνο το απόλυτο των 18 βαθμών. Οι αγώνες ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013. Οι 9 όμιλοι: 1ος όμιλος: Κροατία, Σερβία, Βέλγιο, Σκοτία, ΠΓΔΜ, Ουαλία 2ος όμιλος: Ιταλία, Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μάλτα 3ος όμιλος: Γερμανία, Σουηδία, Ιρλανδία, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Καζαχστάν 4ος όμιλος: Ολλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Ανδόρα 5ος όμιλος: Νορβηγία, Σλοβενία, Ελβετία, Αλβανία, Κύπρος, Ισλανδία 6ος όμιλος: Πορτογαλία, Ρωσία, Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο 7ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λίχτενσταϊν 8ος όμιλος: Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο 9ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Φινλανδία

Περισσότερα »

«Βραχύβια ανακούφιση η συμφωνία των Βρυξελλών»

Ανησυχίες εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς για τη ρύθμιση του χρέους

Βραχύβια ανακούφιση, χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Βρυξελλών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως δεν αποτελεί ούτε λύση, ούτε διέξοδο στα προβλήματα της χώρας. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζει τη θετική επίδραση της ρύθμισης στο χρέος, εκφράζει όμως την έντονη ανησυχία του για τη «ρετσινιά» της επιλεκτικής χρεοκοπίας για ένα πολύ μικρό «κούρεμα» του χρέους, αλλά και για το ενδεχόμενο να επιμείνουν οι αγορές στη θέση τους ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν νέα αναδιάρθρωση. Σε αυτή τη λογική, ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει και ζητά εκλογές, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν πατά γερά στα πόδια της, κάτι που γεννά αστάθεια. Σε ό,τι αφορά στο πολιτικό προσωπικό της ΝΔ κάνει λόγο για δοκιμασμένα αλλά και νέα στελέχη ενώ προαναγγέλλει εκπλήξεις. Για το θέμα των ταξί, ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως η ΝΔ είναι υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος με κανόνες, συμπεριλαμβανομένου και του πληθυσμιακού κριτηρίου. Στέλνει όμως και ξεκάθαρο μήνυμα στους ταξιτζήδες πως δεν μπορούν επειδή υπέστησαν μια αδικία από την κυβέρνηση, όπως λέει, να κάνουν οι ίδιοι μια άλλη αδικία σε πολύ περισσότερους συμπολίτες μας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, τέλος, κάνει λόγο για μια βρώμικη προπαγάνδα εναντίον της ΝΔ καθώς όπως λέει όταν «ψηφίζουμε κάποιο σωστό μέτρο διαδίδουν ότι είμαστε ίδιοι, και όταν εναντιωνόμαστε σε λάθη και αδικίες τότε διαδίδουν ότι κλείνουμε το μάτι σε όσους αντιδρούν».
Περισσότερα »

«Οι οριζόντιες περικοπές αδικούν όσους πραγματικά δουλεύουν»

Τις περικοπές επιδομάτων στο δημόσιο σχολίασε η Δημοκρατική Συμμαχία

Οι οριζόντιες περικοπές που αδικούν όσους πραγματικά δουλεύουν δεν προωθούν τις διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά ανέφερε: «Η αντιμετώπιση των μισθολογικών στρεβλώσεων στον δημόσιο τομέα και ο εξορθολογισμός των αμοιβών του δεν μπορεί να γίνεται με αιφνιδιαστικές τροπολογίες και οριζόντιες περικοπές που αδικούν όσους πραγματικά δουλεύουν. Το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο είναι μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια, την σύνδεση των αμοιβών με την παραγωγικότητα και την αντιστοίχιση με τον ιδιωτικό τομέα. Για όλα αυτά χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις με ενιαία φιλοσοφία, κοστολογημένες εξηγήσεις και όχι μεθοδεύσεις μέσω διαρροών και αποσπασματικών κινήσεων».
Περισσότερα »

Έρευνα: Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο) στην Ελλάδα

του Χρήστου Κυργιάκη

Πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα έχουν ακουστεί σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο) τόσο για τη χρηματοδότησή τους όσο και για τη δράση τους στη χώρα μας.

Πολύ πρόσφατα (26/7/2011)πάγωσαν όλες οι χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Σώμα Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών που έχει διαταχθεί από τα τέλη του 2010, μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία είχε επισημάνει προβλήματα αδιαφάνειας και είχε ζητήσει την επανεξέταση όλων των προγραμμάτων.

Επίσης, 195 προγράμματα παραμένουν ανοιχτά και αφορούν την περίοδο 2002-2010, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΔΑΣ), σύμφωνα με επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη. Για τα παραπάνω προγράμματα ή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

Στην Ελλάδα λειτουργούν, ούτε λίγο ούτε πολύ 528 (Μ.Κ.Ο) όπως αναφέρονται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΔΑΣ

Στις Μη Κυβερνητικές αυτές Οργανώσεις περιλαμβάνονται κάποιες που είναι πολύ γνωστές όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αλλά και πάρα πολλές που είναι τελείως άγνωστες στο ευρύ κοινό τόσο σχετικά με τους σκοπούς όσο και σχετικά με τις δράσεις τους.

Καταφεύγοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας της wikipedia βρήκαμε και παραθέτουμε αυτούσιο τον ορισμό για τις λεγόμενες ΜΚΟ:

«Οι M.Κ.Ο ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα ως “ιδιωτικοί οργανισμοί που ασκούν δραστηριότητά για να απαλύνει τον πόνο, να προωθήσει τα συμφέροντα των φτωχών, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ή αναλαμβάνουν την ανάπτυξη της κοινότητας”. Η χρήση του όρου Μ.Κ.Ο ποικίλλει από χώρα σε χώρα - για παράδειγμα ο όρος Μ.Κ.Ο χρησιμοποιείται συνήθως για τις εγχώριες οργανώσεις της Αυστραλίας που αναφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ως Μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Τέτοιες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, αρκετά συστηματικά αναφέρεται ως “μη κυβερνητικές οργανώσει”, στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Ο όρος μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) αποτελεί νεολογισμό και αποδίδει στα ελληνικά τον αγγλικό όρο Non-Governmental Organisations (NGOs). Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο άρθρο 71 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Ακριβής ορισμός του δεν υπάρχει. Ο όρος αναφέρεται σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με διεθνή συνήθως παρουσία, οι οποίες δεν αποτελούν διεθνείς οργανισμούς αλλά στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι ανεξάρτητες από τα κράτη. Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει ο όρος να χρησιμοποιείται για κάθε κοινωφελή οργάνωση που δεν ανήκει στο κράτος. Οι σκοποί των ΜΚΟ είναι κυρίως ανθρωπιστικοί και αφορούν περιβαλλοντικά ή κοινωνικά προβλήματα όπως η φτώχεια, ο ρατσισμός, το περιβάλλον κ.λ.π. Από τις πρώτες ΜΚΟ ήταν ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός

Η χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο ήταν πάντα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού όχι πάντα χωρίς λόγο όπως αποδεικνύει η προαναφερθείσα παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μερικές από τις πηγές χρηματοδότησης υπήρξαν διεθνείς οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα (World BankGroup) , εθνικοί οργανισμοί όπως η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς αλλά και οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από πολλούς εκφράζονται επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τους σκοπούς και τις δράσεις πολλών από τις Μ.Κ.Ο.

Χαρακτηριστική είναι η άποψη του φιλοσόφου Peter Hallward ο οποίος δηλώνει πως η δράση των Μ.Κ.Ο είναι ένας αριστοκρατικός τύπος πολιτικής και πως σε κάθε περίπτωση, η διεθνική δικτύωση των Μ.Κ.Ο είναι πλέον εκτενής.

Ανεξάρτητα από τη γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας ένα είναι βέβαιο πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζουν το ρόλο του κράτους ούτε να αντικαθιστούν κρατικές λειτουργίες ούτε να λειτουργούν ως αφετηρία για να μπορούν κάποιοι να πλουτίζουν ή για να μπορούν οι κυβερνητικοί παράγοντες να διορίζουν την εκλογική τους πελατεία σε μια περίοδο που δεν μπορούν να διορίσουν με την ίδια ευκολία στο δημόσιο τομέα όπως πριν από μερικά χρόνια.

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

xrlyrgiakis@yahoo.gr

www.alfavita.gr

Περισσότερα »

Τύρναβος και Κοζάνη στο ίδιο καζάνι

Καλό τσίπουρο Τυρνάβου και κρόκος Κοζάνης ενώνονται σε αυτό το όμορφο μπουκάλι. Το απόσταγμα έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα και ήπια επίγευση από τον κρόκο. Κρύο από το ψυγείο ταιριάζει πολύ με κάθε λογής μεζέ, αλλά και με τυρογλυκά με μέλι ή φρουτοσαλάτες.

Στίγμα, τσίπουρο Τυρνάβου με στίγματα κρόκου, από τον Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Σε ενημερωμένες κάβες.

Κείμενο Νικολέτα Μακρυωνίτου
gastronomos.gr/
Περισσότερα »

37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

Κυριακή

Νεάπολη Κοζάνης, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα: «Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά - παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει». Θα μιλήσει ο Γιώργος Γκούμας, μέλος του ΝΓ Κοζάνης της ΚΝΕ.

Περισσότερα »

Τι φέρνει η επιστροφή στο αγροτικό πετρέλαιο

.

Μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζουν οι συντελεστές επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, με τη διαφορά του φόρου που επιστρέφεται να είναι αυξημένη από τα 0,392 ευρώ ανά λίτρο στα 0,412 ευρώ ανά λίτρο.

Εάν θέλουμε να υπολογίσουμε το ποσό της επιστροφής πολλαπλασιάζουμε τον συντελεστή του πίνακα που δημοσιεύει το Agronews με το 0,412-0,012=0,391 ευρώ ανά λίτρο και στη συνέχεια με τον αριθμό των στρεμμάτων. Έτσι, ένας βαμβακοπαραγωγός με 100 στρέμματα θα λάβει φέτος 0,391x32x100=1.251,20 ευρώ ή 12,512 ευρώ το στρέμμα, ενώ πέρυσι είχε λάβει 0,371x36x100=1.335,60 ευρώ ή 13,356 ευρώ το στρέμμα. Αντίστοιχα, έχουμε για το σκληρό σιτάρι 16x0,391=6,256 ευρώ το στρέμμα (πέρσι: 6,9776 ευρώ το στρέμμα), για το καλαμπόκι 10,948 ευρώ το στρέμμα (πέρσι: 11,13 ευρώ το στρέμμα) και για τα αιγοπρόβατα 1,1339 ανά ζώο (πέρσι 0,88298 ανά ζώο). Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και πλέον είναι θέμα ημερών να υπολογιστούν τα ποσά της επιστροφής ανά δικαιούχο αγρότη από το ΚΕΠΠΥΟ.

Αν και στην περίπτωση του αγροτικού πετρελαίου, πολλά χρονοδιαγράμματα έχουν πέσει έξω, αυτή τη φορά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι επιστροφές θα έχουν γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η διαδικασία είναι γνωστή και δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα, τουλάχιστον όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι.

Agronews.gr

Περισσότερα »

Η 7η Γιορτή Ροδάκινου, 5-6-7 Αυγούστου, στο Βελβεντό

.

Η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού«, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί «ΑΣΕΠΟΠ» και «Δήμητρα», ο «Αγροτικός Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Βελβεντού», ο «Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού», η «Κίνηση Γυναικών» και η «Νεολαία Βελβεντού» σας προσκαλούν στην 7η Γιορτή Ροδάκινου την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 στο Βελβεντό Κοζάνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011:

  • Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού

Ροδάκινο: Μνήμες και σύγχρονη πραγματικότητα

Πρόγραμμα Ημερίδας:

20:00 – Προσέλευση κοινού

20:30 – Έναρξη – Χαιρετισμοί

21:00 – Μια Αγρότισσα θυμάται

21:30 – Σκαρλάτος Παντελής, Γενικός Διευθυντής Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε.

“Η εξωστρέφεια ως διέξοδος από την κρίση. Ελληνικά Προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης”

22:00 – Συζήτηση – Συμπεράσματα – Λήξη της Ημερίδας

  • Λαϊκή βραδιά στην κεντρική πλατεία με το συγκρότημα “ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ” (ώρα 22:00)

(Φραγκουλάκης Γιώργος / κιθάρα – τραγούδι, Λουμπουτσκός Στέλιος / κιθάρα, Πεσλής Τάσος / κιθάρα – μπαγλαμά – τραγούδι, Παπαδόπουλος Θεόδωρος / ακορντεόν – πλήκτρα, Γκουντούλας Φώτης / μπουζούκι, Μπουντιός Τάσος / μπουζούκι)

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011:

  • Λαϊκή βραδιά στην κεντρική πλατεία με το συγκρότημα “ΜΕΘΕΞΙΣ” (ώρα 22:00)

(Μοσχόγλου Παντελής / μπουζούκι, Μακρής Μάριος / κιθάρα, Παπαντωνίου Άκης / βιολί – τραγούδι, Βαρτανιάν Βαρτουϊ / τραγούδι)

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011:

  • Νεανική συναυλία με το συγκρότημα “PASPARTOU” στο Σκεπασμένο (ώρα 22:00)
  • Εκδήλωση παραδοσιακών χορών με το Τμήμα Ενηλίκων του ΜΟΒ στην κεντρική πλατεία (ώρα 21:00)

Ελάτε στο Βελβεντό και απολαύστε!

Επισκεφθείτε:

  • Το Λαογραφικό Μουσείο
  • Την Κεντρική Εκκλησία
  • Τους καταρράκτες του Σκεπασμένου
  • Την έκθεση φωτογραφίας
  • Τα εκθετήρια τοπικών προϊόντων και δημιουργιών τοπικών καλλιτεχνών
  • Το περίπτερο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικο΄θ Σχολείου και Νηπιαγωγείων με είδη του Χαμόγελου του Παιδιού
  • Το χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών την Κυριακή 11:00 – 13:00, στο ΜΕΤΟΧΙ

Δοκιμάστε:

  • Τοπικά προϊόντα στο περίπτερο γευσιγνωσίας, που θα λειτουργεί όλες τις μέρες και τις ώρες της γιορτής στην Κεντρική Πλατεία.
  • Μαρμελάδα ροδάκινο και άλλα σπιτικά εδέσματα που ετοιμάζουν με παραδοσιακό τρόπο και προσφέρουν οι γυναίκες του Βελβεντού την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα

Συμμετέχετε σε οργανωμένες περιηγήσεις:

  • Στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς
  • Στους χώρους καλλιέργειας του ροδάκινου στον κάμπο Βελβεντού
  • Στη μαγευτική διαδρομή από το Βελβεντό έως το Μοναστήρι με τον Ορειβατικό Σύλλογο Βελβεντού

(Δηλώσεις συμμετοχής στις οργανωμένες περιηγήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6978 117 860, 6979 771 525)

Περισσότερα »

ΔΕΗ:Διευκολύνσεις για την εξόφληση των λογαριασμών σε ευάλωτες ομάδες καταναλωτών

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗΗ ΔΕΗ «αντιμετωπίζει με ευαισθησία τους πελάτες της και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών και παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την εξόφληση των λογαριασμών τους».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της ΔΕΗ ΑΕ, η οποία έχει ως εξής:

Πηγή:Πτολεμαίος

«Αναφορικά με την υπό εξέλιξη δημόσια διαβούλευση για τη Διαχείριση του Χρέους Πελατών των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, η ΔΕΗ Α.Ε. σημειώνει τα εξής :
Κάθε αγορά πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους η ΡΑΕ με τις προτάσεις της, που είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα του υπό ψήφιση ενεργειακού νομοσχεδίου, επιδιώκει να οριοθετήσει. Στο παραπάνω πλαίσιο οι προτάσεις της ΡΑΕ για δημιουργία κανόνων που θα διέπουν την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ΔΕΗ, έχοντας αξιολογήσει τη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων χρεών των πελατών, έχει ήδη διατυπώσει τον προβληματισμό της και έχει υποβάλει στη ΡΑΕ κάποιες αρχικές σκέψεις αντιμετώπισης του θέματος. Μετά από λεπτομερή εξέταση των υπό διαβούλευση προτάσεων θα διατυπώσει τις ολοκληρωμένες απόψεις της επί του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση η Επιχείρηση τονίζει ότι αντιμετωπίζει με ευαισθησία τους πελάτες της και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών και παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την εξόφληση των λογαριασμών τους».
Περισσότερα »

Εκδήλωση Παραδοσιακού Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Μουσείο Αιανής

KOINO ΕΛΙΜΕΙΩΤΩΝΤο "Κοινό Ελιμειωτών" σε συνδιοργάνωση με το "Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής" πραγματοποιεί Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα το Παραδοσιακό Πολυφωνικό Τραγούδι, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 31 - 07 - 2011 και ώρα 9:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αιανής.

Φωνητικά Σύνολα του '13ου Πολυφωνικού Καραβανιού" θα συμπράξουν με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής Ελίμειας, ενώ παράλληλα θα συνοδεύονται από Παραδοσιακή Ορχήστρα, προκειμένου, για πρώτη φορά στον τόπο μας, να παρουσιαστεί το ανάλογο πρόγραμμα.

Η παρουσία σας στο πολιτιστικό αυτό εγχείρημα κρίνεται σημαντική και θα σηματοδοτήσει το θερμό σας καλωσόρισμα στη γενικότερη προσπάθεια του "Κοινού των Ελιμειωτών".

Δείτε το video της εκδήλωσης στο forum: http://www.giapraki.gr/forum/27-D#5350

Περισσότερα »

Παπανδρέου: Προτεραιότητα σε φορολογικό, παιδεία, ανάπτυξη

Την ανάγκη ριζικών αλλαγών για μία πιο βιώσιμη οικονομία επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg News, τονίζοντας ότι οι τρεις προτεραιότητές του για τον επόμενο ένα χρόνο είναι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και η προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας .

«Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
«Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή.

Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την πράσινη και καθαρή ενέργεια

Σε ερώτηση μάλιστα για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της ΝΔ , ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως "στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάποτε , ύστερα από καμια δεκαετία, ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα".

Τέλος ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε για το πώς θέλει να τον θυμάται η ιστορία, απάντησε ότι θα ήθελε να δει πως έχει συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας, καθώς και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της.

"Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα", κατέληξε ο πρωθυπουργός. * ethnos.gr

Περισσότερα »

Αποσυμφόρηση δικαστηρίων

Το θέμα της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, στα οποία εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή πάνω από 300.000 μηνύσεις, ήταν ο λόγος της χθεσινής επίσκεψης στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Νικόλα Κανελλόπουλου.

Αποσυμφόρηση δικαστηρίων

Το θέμα της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, στα οποία εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή πάνω από 300.000 μηνύσεις, ήταν ο λόγος της χθεσινής επίσκεψης στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Νικόλα Κανελλόπουλου. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Ε. Νικόπουλο και με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελ. Ράικου συζητήθηκαν θέματα επίσπευσης των διαδικασιών του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν ήταν η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων παράλληλα με την κατάθεση του πρωτότυπου χειρογράφου.

Περισσότερα »

Παραιτήθηκαν οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού

Aίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ και των αρχηγών του στρατού στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναυάρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτεράρχου Χασάν Ακσάι.

Παραιτήθηκαν οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού

Aίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ και των αρχηγών του στρατού στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναυάρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτεράρχου Χασάν Ακσάι.

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα. Οι παραιτήσεις προκάλεσαν ερωτηματικά, παρότι εδώ και μέρες υπήρχε στην Αγκυρα έντονο παρασκήνιο περί τέτοιου ενδεχομένου. Τα προβλήματα που αναμένεται να ανακύψουν κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου

Στρατιωτικού Συμβουλίου το διάστημα 1-4 Αυγούστου, με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία αξιωματικών για διάφορες υποθέσεις, ήταν το θέμα που απασχολούσε εδώ και καιρό την τουρκική κοινή γνώμη. Σήμερα, το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Ο διοικητής της "Στρατιάς Αιγαίου" (4η στρατιά) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς στρατηγός ε.α. Χασάν Ιγσίζ είναι μεταξύ των 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών που κατηγορούνται. Η σχετική εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Η υπόθεση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δικαστικών υποθέσεων, όπως "Εργκενεκόν", "Κλωβός", "Βαριοπούλα", στις οποίες πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης. Το διάστημα 1-4 Αυγούστου θα συνέλθει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα. Το γεγονός, όμως, ότι παραμένουν προφυλακισμένοι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

Αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ πραγματοποίησε τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ. Με τον δεύτερο, όμως, συναντήθηκε εκτάκτως και δεύτερη φορά.

Ο κ. Γκιουλ σήμερα δήλωσε ότι "οι συναντήσεις δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα".

ethnos.gr

Περισσότερα »

Αναταράξεις μετά τη δήλωση Ντόρας

"Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε ειλικρινά, δεν κρύβει λόγια" επεσήμαναν στελέχη του κόμματος

Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει πως η δήλωσή της περί αποχώρησης αν δεν μπει το κόμμα στη Βουλή, δεν είναι ηττοπαθής, επισημαίνει δε πως βλέπει καθημερινά νέους ανθρώπους που έρχονται στη Δημοκρατική Συμμ
Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει πως η δήλωσή της περί αποχώρησης αν δεν μπει το κόμμα στη Βουλή, δεν είναι ηττοπαθής, επισημαίνει δε πως βλέπει καθημερινά νέους ανθρώπους που έρχονται στη Δημοκρατική Συμμαχία

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας η δήλωση-έκπληξη της Ντόρας Μπακογιάννη ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική εάν δεν καταφέρει το κόμμα της να εισέλθει στη Βουλή. Για τους πολύ στενούς της συνεργάτες, αυτή η δήλωση δεν τους ξάφνιασε, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη όλα τα χρόνια που βρίσκονται μαζί.

"Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε ειλικρινά, δεν κρύβει λόγια" επεσήμαναν στελέχη του κόμματος, μετά το "κρύο ντους" που υπέστησαν, προσθέτοντας ότι "άλλοι μιλάνε με μισές αλήθειες". Η κριτική που ασκήθηκε στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ήταν εάν έπρεπε να γίνει αυτή αναφορά της -ανεξάρτητα εάν έλεγε την αλήθεια- καθώς καλλιεργείται κλίμα ηττοπάθειας στο κόμμα. Η απάντηση της κ. Μπακογιάννη ήταν πως αυτά που είπε ήταν αυτονόητα.

"Ο πολιτικός κρίνεται από τον λαό", τόνισε με έμφαση και σημείωσε προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως τα εξής: "Δεν είναι ηττοπαθής δήλωση, διότι εγώ καλύτερα παντός άλλου γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι η Δημοκρατική Συμμαχία και βλέπω κάθε μέρα νέους ανθρώπους που έρχονται και επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια υγιή προσπάθεια". Η κ. Μπακογιάννη δεν κρύβει στους συνεργάτες της ότι "το ταξίδι" που επέλεξαν δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, όπως τους διαμηνύει -κόβοντας κάθε γέφυρα με το κόμμα που υπηρέτησε πολλά χρόνια-, "αν ήμουν στη ΝΔ θα πνιγόμουν, διότι δεν αντέχω τον λαϊκισμό".

Οι αναφορές περί αποχώρησης από την πολιτική της κ. Μπακογιάννη δεν σχολιάστηκαν από τα ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία απέφυγαν κάθε αναφορά, ακόμη και αν προκλήθηκαν.

Ωστόσο, δεν έλειψαν αναφορές -όχι δημοσίως- για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα οποία δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά για να δώσουν ένα τόνο αισιοδοξίας στο νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

"Δεν είμαι εγώ στην πολιτική για να κάνω λαϊκισμό" διατείνεται η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι μπήκε στην πολιτική για πέντε αξίες και πέντε αρχές, για τις οποίες μια ζωή παλεύει, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι το κόμμα της τελικά θα περάσει το όριο του 3%.

Περισσότερα »

Δημόσια υγεία, χωρίς σκοπιμότητες

«Η εφαρμογή μέτρων αναδιάταξης των μονάδων υγείας είναι ζήτημα επιβίωσης του ΕΣΥ, όμως κινδυνεύει από την ασάφεια στους στόχους και από προχειρότητα και ατολμία στην εφαρμογή τους. Πολιτικές, πελατειακές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες μπορούν να υπονομεύσουν την αναδιάταξη με ολέθρια αποτελέσματα».

Τα παραπάνω επισημαίνει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών ΕΣΥ, καταθέτοντας τις προτάσεις της για την αναδιάταξη του συστήματος:

* Ελεγχος της αξιοπιστίας των στοιχείων που δόθηκαν στις ΔΥΠΕ και στα οποία βασίστηκε η πρόταση.

* Συγκρότηση της αναδιοργάνωσης στη βάση της δημιουργίας ομάδων νοσοκομείων που θα παρέχουν ολοκληρωμένες και καθετοποιημένες υπηρεσίες. Ο στόχος είναι κάθε ομάδα να συγκροτείται σε γεωγραφική βάση με αναλογικότητα σε πληθυσμό αναφοράς και οι άρρωστοι εκτός ορισμένων περιπτώσεων δεν θα έχουν ανάγκη να προσφεύγουν σε άλλη ομάδα για οποιαδήποτε υπηρεσία. Η κάθε ομάδα θα συγκροτείται επίσης γύρω από ένα νοσοκομείο που θα έχει τριτοβάθμια ανάπτυξη είτε από μόνο του είτε συνεπικουρούμενο από ειδικά τμήματα των δορυφορικών νοσοκομείων.

* Στο πλαίσιο αυτό και για τις κυριότερες επιδημιολογικά νόσους εκπονείται ειδικό σχέδιο που εντός της επόμενης τριετίας σχεδιασμένα θα αναπτύξει υποχρεωτικά πλήρως και καθετοποιημένα αντίστοιχες υπηρεσίες.

* Επίσης στην επόμενη τριετία ολοκληρώνεται η ανάπτυξη κέντρων αναφοράς-αριστείας που σχετίζονται με συγκεκριμένες υπηρεσίες βασισμένες στις σοβαρές και επιδημιολογικά συχνές νόσους, και που για την αποτελεσματική τους λειτουργία με βάση τα διεθνή δεδομένα απαιτούνται πληθυσμοί αναφοράς μεγαλύτεροι αυτών στους οποίους αναφέρονται οι ενοποιημένες ομάδες, όπως επίσης και διεπιστημονικές ομάδες. Ετσι εξασφαλίζονται υψηλού επιπέδου περίθαλψη και συγκράτηση του κόστους με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας.

* Ταυτόχρονα οι ενοποιήσεις των υπαρχουσών κλινικών και εργαστηριακών τμημάτων γίνονται αφενός με βάση τα στοιχεία αποδοτικότητας (καλύψεις, μέσοι χρόνοι νοσηλείας κ.λπ.), αφετέρου με ποιοτικά χαρακτηριστικά ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκονται.

* Απαιτείται ελευθερία των διοικήσεων σε συνεργασία με τις περιφερειακές διοικήσεις να αποφασίζουν για επιμέρους αναδιατάξεις στην κατεύθυνση υλοποίησης των στόχων στην τριετία.

* Η επιλογή των συντονιστών διευθυντών των τμημάτων που προκύπτουν από ενοποίηση οφείλει να εξασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό φερεγγυότητα όπως επίσης απαιτεί σαφή περιγραφή των προσόντων. * enet.gr

Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός-δημιουργός του γκρουπ «Ομάδα Δέλτα» στο Facebook

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 23χρονος αστυνομικός που είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν το γκρουπ «Ομάδα ΔΕΛΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» στο Facebook.

Στο γκρουπ του, ο 23χρονος είχε αναρτήσει εμβλήματα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και φωτογραφικό υλικό αστυνομικού χαρακτήρα. Μέσω της ομάδας προέτρεπε σε διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ύστερα από καταγγελία, η αστυνομία εντόπισε την ιστοσελίδα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας, με εισαγγελική παραγγελία, ενημερώθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και καταργήθηκε ο ιστότοπος.

Στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τα στοιχεία της ταυτότητας του διαχειριστή της ιστοσελίδας και κλιμάκιό της παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 23χρονου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, στον οποίο ήταν αποθηκευμένες οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook.

Ο 23χρονος δεν συνελήφθη, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. * enet.gr

Περισσότερα »

Φορολογική ψυχρολουσία μετά τα μπάνια

Έρχονται 9 εκκαθαριστικά για 8 εκατομμύρια φορολογούμενους

Βομβαρδισμό από 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών θα δεχτούν περισσότεροι από 8 εκατ. φορολογούμενοι αμέσως μετά τις διακοπές. Εισοδηματική εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, καθώς αποσκοπούν στη συρρίκνωση της τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού και κυρίως στην απομάκρυνση νέων μέτρων. Τα 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τμηματικά αμέσως μετά τις διακοπές, επισήμανε στην «Ελευθεροτυπία» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησής τους ακόμα και έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 (σ.σ. τα έσοδα θα εγγραφούν στο 2011). Απλοί μισθωτοί με εισόδημα ακόμα και από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο, συμβασιούχοι με μπλοκάκια θα καταβάλουν το τέλος επιτηδεύματος ακόμα κι αν δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ, ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσία από 200.000 ευρώ θα πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για δύο χρόνια, οι οδηγοί θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.
Περισσότερα »

Η σύγχρονη ζωή... έσβησε τους σφουγγαράδες

Το τέλος μιας πανάρχαιας ασχολίας

Ανάμνηση σμιλεμένη με αρμύρα και ιδρώτα είναι πλέον η εποχή που αμέτρητα καΐκια από νησιά του Αιγαίου όπως η Κάλυμνος, η Χάλκη, το Καστελλόριζο και η Σύμη, αλλά και από το Τρίκερι μέχρι τα μικρασιατικά παράλια, ξεκινούσαν το πολύμηνο ταξίδι τους για να τρυγήσουν σφουγγάρια από τους βυθούς, φτάνοντας μέχρι τις βορειοαφρικανικές ακτές. Σήμερα πια, σχεδόν κανείς δεν ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα της σπογγαλιείας. Η «πρόοδος» έβαλε στην άκρη τα σφουγγαράδικα. Η κάθετη πτώση της ζήτησης, τα φθηνά τεχνητά υποκατάστατα σπόγγων, ασθένειες του βυθού που «χτύπησαν» πολλούς δύτες και άλλες που εκμηδένισαν κατά περιόδους τις αποικίες σφουγγαριών, σήμαναν το τέλος μιας επαγγελματικής ασχολίας που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Ο Αλέξανδρος Σωτηρίου, έμπειρος δύτης με γνώσεις της ιστορίας των σφουγγαράδων, εξηγεί στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι του επαγγέλματος της σπογγαλιείας, ο μοναχικός τρόπος ζωής, ο περιορισμός του πλήθους των υγιών σφουγγαριών και η ώθηση των απογόνων των σπογγαλιέων σε άλλα επαγγέλματα, έχει προκαλέσει σημαντική μείωση στον αριθμό των επαγγελματιών του κλάδου. Ήδη από το τέλη της δεκαετίας του 1940, αρκετοί σφουγγαράδες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς. «Λόγω των οικονομικών και άλλων συνθηκών στη χώρα μας, αρκετοί μετανάστευσαν σε περιοχές όπως το Τάρμπον Σπρινγκς της Φλόριντα στις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες στην Καραϊβική και αλλού όπου υπάρχουν μέχρι και σήμερα ελληνικές κοινότητες, μερικά μέλη των οποίων δραστηριοποιούνται ακόμη ε τη σπογγαλιεία», σημειώνει ο Α.Σωτηρίου. www.newsbeast.gr
Περισσότερα »

Καυτό καλοκαίρι για την κυβέρνηση

Ανεβάζουν ρυθμούς για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Με ταχύτατους ρυθμούς και με «προσήλωση» στον στόχο υλοποίησης τού ιδιαιτέρως σύνθετου και πολυεπίπεδου πλάνου, επιχειρεί η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να πετύχει άμεσα αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, εκτός από τις επιστολές με τις «οδηγίες» προς τους υπουργούς, έχει τονίσει στις διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις (συνεδριάσεις Υπουργικού Συμβουλίου, διυπουργικής και Κυβερνητικής Επιτροπής) ότι, από το Μεσοπρόθεσμο μέχρι τον κάθε εφαρμοστικό νόμο, το «αξίωμα» είναι το ίδιο: ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις για συγκεκριμένες δράσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι υπουργοί αναλαμβάνουν έτσι την ευθύνη της άμεσης προώθησης όλων των σχεδίων, που αφορούν την εξυγίανση Οργανισμών και τις καταργήσεις άλλων, τις ιδιωτικοποιήσεις και το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών. Μέσα στον Αύγουστο, δε, αρχίζει η βροχή κατάθεσης σχεδίων νόμων, κάποιοι δε εξ αυτών θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πακέτο αλλαγών για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αναμένεται ότι θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μέχρι τις 25 Αυγούστου. Από Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος σε διαδοχικές συσκέψεις με τους συναρμόδιους υπουργούς θα «κλείσει» το πλαίσιο των συγχωνεύσεων μεγάλων και μικρότερων Οργανισμών του Δημοσίου. Για το ίδιο θέμα έγινε χθες υπό τον αντιπρόεδρο, Θ. Πάγκαλο, σύσκεψη ειδικών και τη συμμετοχή υπουργών, όπως οι, Δ. Ρέππας, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Παπαϊωάννου κ.ά.
Περισσότερα »

«H απελευθέρωση των ταξί οδηγεί στην καταστροφή»

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους

Για την απελευθέρωση και τις κινητοποιήσεις στον κλάδο των ταξί εξέδωσε ανακοίνωση το ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία «η απελευθέρωση των ταξί, είτε με τα πρότυπα και τους κανόνες του ΠΑΣΟΚ είτε με αυτά της ΝΔ, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, οδηγεί στην καταστροφή και τη φτώχεια τους μικρούς επαγγελματίες και τους μισθωτούς οδηγούς. Αυτή είναι η κοινή τους επιδίωξη, της κυβέρνησης με την τρομοκρατία, τις διώξεις και τις συλλήψεις και της ΝΔ και άλλων αστικών δυνάμεων με τα καλέσματα για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων». Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να βγάλουν συμπεράσματα, και με τη συμμαχία και την πάλη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Περισσότερα »

Απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι
Σε προκήρυξη πρόσληψης συμβασιούχων στο Πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης Βλάστης, προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που παραμένουν απλήρωτοι οι 7 συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο με 8μηνη σύμβαση και εργάζονται αυτή τη στιγμή στη μονάδα, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μάλιστα τον Αύγουστο! Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αφού οι εργαζόμενοι στην λόγω Κτηνοτροφική μονάδα δεν έχουν πάρει ούτε προκαταβολή, αν και ανέλαβαν εργασία από τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, αφού, όπως αναφέρουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, με δεδομένο μάλιστα ότι όλοι είναι οικογενειάρχες. «Πήγε πολύ μακριά η βαλίτσα. Δεν μπορεί να μας αφήνουν απλήρωτους εδώ και επτά μήνες, όταν εμείς δουλεύουμε, δεν αφήνουμε στην τύχη τους τα πρόβατα», δήλωσε στον «Π» εργαζόμενος στη μονάδα, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν εναποθέσει πλέον όλες τις ελπίδες τους «στις εφημερίδες και στα κανάλια”, λέγοντας: «Μόνο αν ασχοληθείτε εσείς με το πρόβλημα μπορεί να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να λυθεί το πρόβλημα». Το πρόβλημα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης, ο οποίος ανακοίνωσε μάλιστα ότι βγήκε ήδη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη νέων συμβασιούχων, αφού λήγουν οι συμβάσεις των σημερινών εργαζομένων. Όσο για το πρόβλημα με τους απλήρωτους εργαζόμενους, ανέφερε ότι για το ζήτημα αυτό έχουν ενημερωθεί όλοι οι βουλευτές του νομού Κοζάνης και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ωστόσο «μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανένας πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους», γιατί με όλη αυτή την ιστορία με τον “Καλλικράτη” και τις συγχωνεύσεις οργανισμών ψάχνουν ακόμη που ακριβώς ανήκει σήμερα ή θα πάει το Κτηνοτροφικό Κέντρο της Βλάστης, ακόμα και αν θα συνεχίσει να υφίσταται. Σημείωσε δε ότι το Κτηνοτροφικό Κέντρο λειτουργούσε ως εργαστήρι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για εκπόνηση μελετών και πειραμάτων αναφορικά με την αναπαραγωγή ντόπιας ράτσας προβάτων και τη βελτίωση της γαλακτοφορίας τους, και ήταν στην αρμοδιότητα της διεύθυνσης Δασών. Πάντως, το Πρότυπο Κτηνοτροφικό Κέντρο Βλάστης προχωρά στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών του Πρότυπου Κέντρου Κτηνοτροφίας, που εδρεύει στην Βλάστη Κοζάνης. Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Περισσότερα »

4ος Ορεινός Αγώνας Ναμάτων Δρασκελισμός Άσκιου-Σινιάτσικου Όρους, 19,050 χλμ Κυριακή , 7 Αυγούστου 2011

Ο Δήμος Βοΐου-Δημοτική Ενότητα Ασκίου-Τοπική Κοινότητα Ναμάτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ναμάτων , διοργανώνουν το 4o Ορεινό Αγώνα Ναμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο), μήκους 19,050 χλμ, στα Νάματα Κοζάνης , στις 7 Αυγούστου 2011 και ώρα εκκίνησης 09.30 πμ.
Ο αγώνας των Ναμάτων έχει επιλεγεί ως ένας από τους τέσσερις αγώνες του 1ου πανελλήνιου πρωτάθληματος Skyrunning, που υποστηρίζεται από την International Skyrunning Association
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι , οι αθλητές συλλόγων κλπ από ηλικίας 18 ετών και άνω.
(Για κάτω από 18 ετών πρέπει να γίνει η εγγραφή συνοδεία γονέα και με υπεύθυνη δήλωση αυτού).
Σε κάθε αθλητή ή αθλήτρια που θα τερματίσει θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής. Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα θα δοθούν και αντίστοιχα κύπελλα. Επίσης κύπελλο θα δοθεί για τη γρηγορότερη ανάβαση στην κορυφή.
Αίτηση συμμετοχής:
Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από 1η Ιουλίου 2011 έως 31 Ιουλίου 2011 στη διεύθυνση:
Αντίτιμο συμμετοχής:
Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται σε 15,00 ευρώ. Το αντίτιμο καταβάλλεται κατά την έλευση του αθλητή στη γραμματεία του αγώνα , κατά την ημέρα του αγώνα. Με την εγγραφή του ο αθλητής υπογράφει την αποσταλθείσα ηλεκρονικά αίτηση συμμετοχής του, τη δήλωση υγείας του και παραλαμβάνει τον αριθμό αγωνιζομένου, τα δώρα των χορηγών και την κάρτα γεύματος.
Αυτόματα –χωρίς υποχρέωση αντιτίμου-εγγράφονται οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες του περσινού αγώνα.
Κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα. Τη δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύει υπεύθυνη δήλωση που θα πιστοποιούνται τα παραπάνω.
Χορηγός του αγώνα Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Περφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Δήμος Βοΐου.
Για τον Αγώνα
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ναμάτων
Γεώργιος Χαλδούπης 6976990917
Περισσότερα »

Ο Πάγκαλος άνοιξε χορό απολύσεων

Τι μέλλει γενέσθαι με τους υπάλληλους των 40 φορέων που αλλάζουν

Με στόχο την εξοικονόμηση 150 εκατομμυρίων ευρώ μόνο κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και χωρίς να αποκλείονται οι απολύσεις για το πλεονάζον προσωπικό προχωρούν οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των 40 φορέων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Προτεραιότητα στις συνταξιοδοτήσεις με εθελούσια έξοδο θα δοθεί στους 7000 εργαζόμενους, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων απασχολείται στους 11 μεγάλους φορείς – μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ – από το πακέτο των 40 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του ΙΓΜΕ όπου κατά μέσο όρο η ηλικία των εργαζομένων είναι τα 62 έτη και θα μπορούσαν να προβλεφθούν κάποια μέτρα ώστε να συνταξιοδοτηθούν σύντομα. Ωστόσο, όπως γράφουν σήμερα τα «Νέα», ο Θ. Πάγκαλος κατέστησε σαφές ότι θα εφαρμοστεί και η εργασιακή εφεδρεία και στο πλαίσιο αυτό δεν απέκλεισε και απολύσεις εργαζομένων. Ειδική αναφορά έκανε στην περίπτωση της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως η ανάγκη περιορισμού των 3500 υπαλλήλων θα σημάνει αναγκαστικά απολύσεις. * newsbeast.gr
Περισσότερα »

Παίρνουν κεφάλια στις εφορίες

Φεύγουν όσοι δεν πιάνουν τους στόχους

Ενισχυμένες αρμοδιότητες στον υπουργό Οικονομικών που μπορεί ανά πάσα στιγμής «να παίρνει κεφάλια» και να διορίζει νέους επικεφαλής στις εφορίες δίνει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στην Βουλή. Επί της ουσίας δίνεται η αποκλειστική αρμοδιότητα στον υπουργό Οικονομικών να επιλέγει να αντικαθιστά τους προϊσταμένους όλων των νευραλγικών για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα μπορούν να αντικατασταθούν οι προϊστάμενοι της γενικής διεύθυνσης φορολογικών ελέγχων, είσπραξης δημοσίων εσόδων, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, των οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών υπηρεσιών των τελωνείων, των τελωνείων α’ τάξης, των περιφερειακών και διαπεριφερειακών ελεγκτικών κέντρων (ΠΕΚ, ΔΕΚ), της ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων και 31 επιλεγμένων ΔΟΥ (εφοριών) με σημαντικό ύψος βεβαιωμένων εσόδων και εισπράξεων (συμβάλλουν κατά 75% περίπου στα συνολικά έσοδα των εφοριών). Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, μετονομάζεται η Δ.Ο.Υ ΦΑΒΕ (Φορολογίας Ανώνυμων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων) σε Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων και μεταφέρεται σε αυτήν η αρμοδιότητα των μεγάλων επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια, από όλες τις εφορίες και όλα τα ελεγκτικά κέντρα. Παράλληλα ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών για τους επίορκους υπαλλήλους και δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις κατά της φοροδιαφυγής. Με άλλη διάταξη διευρύνονται οι αρμοδιότητες της συσταθείσας υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου, σε συνεργασία με την υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης, να προβαίνει σε διερεύνηση και διαπίστωση ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, στα οποία εμπλέκονται υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και τα οποία αφορούν χρηματισμό, δωροδοκία και άλλες ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς. * newsbeast.gr
Περισσότερα »

Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο Σαμαράς

Κάλεσε επίσης τους οδηγούς ταξί «να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους»

Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων του Γ. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αποφάσισαν εν τέλει να συνεχίσουν την απεργία τους. Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε «τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους». Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές "ράβε - ξήλωνε" της κυβέρνησης σ' ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές. Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους». *newsbeast.gr
Περισσότερα »

Οι αποφάσεις της σύσκεψης για τη Μαυροπηγή

ΡΗΓΜΑ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣΕπιτροπές μηχανικών που θα ελέγξουν όλα τα κτίρια της Μαυροπηγής, μετά την πρόσφατη επέκταση του ρήγματος στην περιοχή, συγκροτούνται άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών.

Πηγή:ota.gr

Οι μηχανικοί θα ελέγξουν όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, προκειμένου να καταγράψουν όλες τις ζημιές από τη δραστηριότητα του ρήγματος και να κρίνουν ποια από αυτά είναι ακατάλληλα. Στη συνέχεια, η ΔΕΗ θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών το 50% της αποζημίωσης που δικαιούνται, προκειμένου να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη περιοχή, ενώ η υπόλοιπη αποζημίωση θα τους δοθεί, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης του οικισμού, με την έκδοση της οριστικής δικαστικής απόφασης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, στην Κοζάνη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »

Άρειος Πάγος: Επιστροφή χρημάτων-δώρων με τη λύση του αρραβώνα

Σε περίπτωση λύσης του αρραβώνα τα χρήματα και τα δώρα που έχουν ανταλλαγεί πρέπει να επιστραφούν, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, καθώς παραβιάζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί αδικαιολογήτου πλουτισμού. Το 2000 πραγματοποιήθηκε αρραβώνας με ρητές αμοιβαίες υποσχέσεις γάμου, μετά την αποπεράτωση της ημιτελούς οικίας της μνηστής. Για την αποπεράτωση του σπιτιού ο υποψήφιος γαμπρός έδωσε στη μνηστή του το ποσό των 32.400 ευρώ, αφού προηγουμένως πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.

Όμως η μνηστή διέλυσε τον αρραβώνα και κατόπιν αυτού ο πρώην μνηστήρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να του επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε μαζί με του νόμιμους τόκους. Οι αρεοπαγίτες (απόφαση 844/2011), οι οποίοι έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που δικαίωσε τον πρώην μνηστήρα είναι ορθή και η αγωγή του νόμιμη, τονίζουν ότι η πρώην μνηστή μετά τη διάλυση του αρραβώνα έγινε "αδικαιολόγητα πλουσιότερη σε βάρος της περιουσίας του πρώην αρραβωνιαστικού της". Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι δεν ήταν αναγκαίο στην αγωγή να αναφέρεται πώς δαπανήθηκε το επίμαχο ποσό, αφού ο πλουτισμός της πρώην αρραβωνιαστικιάς "επήλθε με την αποφυγή μείωσης της περιουσίας της" κατά το ποσό της δωρεάς των 32.400 ευρώ, με σκοπό την αποπεράτωση της κατοικίας της. Και δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο ποιος από τους δύο (μνηστή ή αρραβωνιαστικός) προέβη στις δαπάνες αγοράς των υλικών και ποιος πλήρωνε τους εργατοτεχνίτες για την αποπεράτωση της ημιτελούς κατοικίας. Παράλληλα, το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της πρώην αρραβωνιαστικιάς, ότι: 1) Δεν συνήφθη σύμβαση μνηστείας, αλλά συμφωνία ελεύθερης συμβίωσης, καθώς είχε θέση ως προϋπόθεση προοπτικής γάμου τη μετάθεση του πρώην μνηστήρα της στην Πάτρα και την αποδοχή της δημιουργίας οικογένειας, 2) το ποσό που κατέβαλε για τη αποπεράτωση της κατοικίας της ήταν πολύ μικρότερο από αυτό τον 32.400 ευρώ που αναφέρει στη αγωγή του, 3) οι επίμαχες δαπάνες για τη αποπεράτωση του σπιτιού δεν έγιναν με την προοπτική του γάμου, αλλά για λόγους αβροφροσύνης, εντυπωσιασμού και επίδειξης του υποψήφιου γαμπρού και 4) τα δώρα και οι παροχές του τέως μνηστήρα δεν έγιναν με πρόθεση αναζήτησής τους. Στη δικαστική απόφαση επισημαίνεται, ακόμη, ότι η υπαναχώρηση από τη σύμβαση μνηστείας με μονομερή ρητή ή σιωπηρή δήλωση τους ενός από τα δύο μέρη, η οποία μπορεί να γίνει και χωρίς να υπάρχει κάποιος σπουδαίος λόγος, "δημιουργεί αμοιβαία υποχρέωση απόδοσης των ληφθέντων λόγω δωρεών ή ως συμβόλων μνηστείας", σύμφωνα με τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, καθώς "λογίζεται ότι δόθηκαν υπό την προϋπόθεση του μέλλοντος γάμου"

newpost.gr

Περισσότερα »

Η απεργία των ταξί συνεχίζεται

Ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από το Γιάννη Ραγκούση

Τη συνέχιση της απεργίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Γ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο εντούτοις δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Επίσης, έκανε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους του να μην προχωρήσουν σε ακρότητες (όπως τα χτεσινά επεισόδια στον Πειραιά) καθώς είναι εκτός λογικής και να συνεχίσουν με ειρηνικό τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.
Περισσότερα »

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση για τον Μίκη

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση για τον Μίκη
86 χρόνια ζωής συμπληρώνει στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα δώσει μια συναυλία την επόμενη μέρα Σάββατο 30 Ιουλίου στην παραλία Βραχατίου, όπου περνά και το φετινό καλοκαίρι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μας, ανήσυχος και πάντα ενεργός ωστόσο για τις τύχες του τόπου μας. Θα τραγουδήσουν σε αυτή τη γιορτή, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, η Σοφία Παπάζογλου, η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Παναγιώτης Πετράκης. Κοντά στον Μίκη θα είναι, υποστηρίζοντας χορηγικά την εκδήλωση, η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ και η AVIN, ενώ η περιφέρεια Πελοποννήσου και του Δήμου Βέλου – Βόχας έχει θέσει υπό την αιγίδα της αυτή τη γιορτή που θα είναι κατάθεση σεβασμού, αγάπης και ευχών για υγεία και μακροημέρευση στον Έλληνα και κορυφαίο δημιουργό που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τον σύγχρονο πολιτισμό της χώρας μας.
Περισσότερα »

Μακεδονικός Κοζάνης-Παναθηναικός (ομάδα Νέων) 1-2: Θετικά μηνύματα για το μέλλον!

Θετικά δείγματα γραφής και αισιοδοξία για το μέλλον, όταν και θα βρεθεί στο 100% των δυνατοτήτων του, άφησε ο Μακεδονικός Κοζάνης, στο πρώτο φιλικό της αγωνιστικής χρονιάς με την ομάδα νέων του Παναθηναϊκού, παρά την ήττα με σκορ 2-1. Φυσικά η ήττα δεν παίζει κανένα ρόλο σ’ αυτό το αρχικό στάδιο που βρίσκεται ακόμα ο Μακεδονικός, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι αυτό ήταν το πρώτο φιλικό μιας ομάδας που έχει πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, αλλά κι ότι έπαιζε απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα. Αν και είναι πολύ νωρίς για όποια συμπεράσματα οι «μπλε» έδειξαν τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο κ. Παπακώστας. Πίεση, συνοχή ανάμεσα στις γραμμές, καλή λειτουργία της ζώνης , πολύ τρέξιμο , κυκλοφορία, παιχνίδι από τα πλάγια είναι το στυλ και η φιλοσοφία της νέας ομάδας του Μακεδονικού.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο έτοιμος είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργούσε πιο εύκολα επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Βαρυτιμίδη στο πρώτο μέρος και του Μουστάκα στο δεύτερο μισό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μακεδονικός κινδύνεψε σοβαρά να δεχτεί γκoλ μόνο στα τελευταία 10΄ των δύο ημιχρόνων . Στο πρώτο ημίχρονο ο Βαρυτιμίδης με τρείς εκπληκτικές αποκρούσεις είπε όχι στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού και κράτησε το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι πέτυχαν το 0-1 στο 77΄με τον Κασαπάκη, και στο 84 έκαναν το 0-2 με τον Αποσολόπουλο. Ο Μακεδονικός μείωσε στο 90΄ σε 1-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αντωνόπουλου Γρ., πέναλτι που κέρδισε ο Πηγαδάς ύστερα από ωραία κάθετη μπαλιά τετ α τετ του Πάτσιου.

Μακεδονικός: (Παπακώστας) Βαρυτιμίδης, Aντωνόπουλος Γρ., Κουμπούρας, Καλημέρης, Παπαδόπουλος, Κατσίκας Λ. Τζούτζας, Σακαλής, Σταφυλίδης, Αντωνόπουλος Κ., Ζαχαριάδης. Έπαιξαν και οι: Μουστάκας, Ευθυμιάδης, Πάτσιος, Κουτσώνας, Σταθόπουλος, Κατσίκας Γ, Πηγαδάς, Βασιλειάδης.

Παναθηναϊκός:(Χουάν Ραμόν Ρότσα) Αναγνωστόπουλος, Κασαπάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κόϊ, Κουχούμης, Αντριόπουλος, Δόνης, Σταματάκης, Μουζακίτης, Μαραθιανός. Έπαιξαν και οι : Αποστολόπουλος, Αναστόπουλος, Σκούφος, Γκέκας, Santiago, Ρισβάνης, Γιαννιτσανής.

Περισσότερα »

Eυχαριστήριο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

To Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κοζάνης ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση ΗΛΜΑΚ του Απόστολου Μπρουσιώβα, από τα Σέρβια, για τη δωρεά μιας τηλεόρασης Philips.

Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις διαρκείας για την απαξίωση του Μποδοσάκειου

Εάν δεν αρθεί άμεσα η απόφαση για μείωση των κλινών του και της έδρας της ενιαίας διοίκησης με το Μαμάτσειο
Κινητοποιήσεις διαρκείας για την απαξίωση του Μποδοσάκειου
Δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας, με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και αποκλεισμό κεντρικών οδών, ακόμα και της Εγνατίας Οδού, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, υιοθετώντας ουσιαστικά σχετική απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου. Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά τη συνάντηση που θα ζητήσει να έχει στις αρχές της εβδομάδας επιτροπή του δήμου Εορδαίας με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και η οποία θα αποτελείται από τη δήμαρχο Εορδαίας, από τους βουλευτές και εκπροσώπους των φορέων της Εορδαίας. Στη συνάντηση αυτή μάλιστα θα κατατεθούν σχετικές αποφάσεις που κλήθηκαν να πάρουν οι φορείς της Εορδαίας, η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας των 21 πλέον περιφερειακών συμβούλων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και φορέων των όμορων δήμων, οι κάτοικοι των οποίων εξυπηρετούνται για θέματα υγείας στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Εισηγούμενη τη σχετική πρόταση η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου, μετέφερε την αντίστοιχη πρόταση που έλαβε η Επιτροπή Διαβούλευσης στην επίσης έκτακτη συνεδρίαση που είχε συγκαλέσει δυο ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της (εκπρόσωποι των φορέων της Εορδαίας) εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους για «την άδικη και μεθοδευμένη υποβάθμιση και απαξίωση του Μποδοσάκειου», τόσο για το θέμα της περικοπής των κλινών του από 250 σε 200 όσο και το για το θέμα της αυθαίρετης- κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων, αλλαγής της έδρας από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Διότι, όπως τονίστηκε, είναι σαφέστατη η υπεροχή του Μποδοσάκειου, το οποίο μόνο με μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μπορεί να συγκριθεί και υπογράμμισαν μάλιστα ότι η επιχειρούμενη απαξίωση του Μποδοσάκεου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όλων των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι απευθύνονται σε αυτό.
Περισσότερα »

Μέτρα για την αποφυγή νέων εργατικών ατυχημάτων

Ζήτησε το Σωματείο η «ΕΝΩΣΗ» σε συνάντηση με τον διευθυντή του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου
Μέτρα για την αποφυγή νέων εργατικών ατυχημάτων
Συνάντηση με το διευθυντή του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου κ. Ιωακείμ Ιωάννη και τον προϊστάμενο του ηλεκτρολογικού τμήματος κ. Παπατέρπο Στέργιο είχε την Παρασκευή 29 Ιουλίου το Προεδρείο του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ » και μέλη της Κ.Δ. και το προεδρείο του ΤΟΤ. Το θέμα της συζήτησης ήταν το πρόσφατο εργατικό ατύχημα που έγινε και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την μεταφορά του συναδέλφου από το Ορυχείο στο Νοσοκομείο. Μετά από διεξοδική συζήτηση συμφωνήθηκαν ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τα έξης: 1) Εκπαίδευση των οδηγών του ασθενοφόρου σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον υπεύθυνο τομέα ασφάλειας αλλά και από το ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών . 2) Όλοι οι οδηγοί της βάρδιας θα εναλλάσσονται αν ανά μήνα τη θέση του οδηγού του ασθενοφόρου ούτος ώστε να είναι όλοι εκπαιδευμένοι όταν και όποτε χρειαστεί. 3) Όλοι οι οδηγοί να γνωρίζουν πολύ καλά όλους τους χώρους και τα μηχανήματα του Ορυχείου για την καλύτερη, γρηγορότερη και την ασφαλέστερη πρόσβαση τους. «Το Σωματείο «Ένωση» πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά και αν διαπιστώσει ότι δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, θα προβεί σε όποιας μορφής κινητοποίησης αυτό κρίνει», διεμήνυσε η το προεδρείο του σωματείου στον διευθυντή του ορυχείου.
Περισσότερα »

Mέχρι τις 15 Αυγούστου η δημοσίευση του ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση του οικισμού της Μαυροπηγής

Επιτροπές μηχανικών που θα ελέγξουν όλα τα κτίρια της Μαυροπηγής, μετά την πρόσφατη επέκταση του ρήγματος στην περιοχή, θα συγκροτηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 01/08 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών.
Οι μηχανικοί θα ελέγξουν όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, προκειμένου να καταγράψουν όλες τις ζημιές από τη δραστηριότητα του ρήγματος και να κρίνουν ποια από αυτά είναι ακατάλληλα. Στη συνέχεια, η ΔΕΗ θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών το 50% της αποζημίωσης που δικαιούνται, προκειμένου να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη περιοχή, ενώ η υπόλοιπη αποζημίωση θα τους δοθεί, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης του οικισμού, με την έκδοση της οριστικής δικαστικής απόφασης. Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το θέμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, επικαλούμενος πληροφορίες από τη ΔΕΗ και το αρμόδιο υπουργείο, ανέφερε ότι αναμένεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η δημοσίευση του ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση του οικισμού, που πλήττεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή. «Η ΔΕΗ προς το παρόν σταμάτησε τις εργασίες στο ορυχείο Μαυροπηγής προς την πλευρά του οικισμού», σημείωσε ο κ. Σόκουτης.
Περισσότερα »

ΑΛΛΑΞΕ «ΟΨΗ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΑΣ»

ΑΛΛΑΞΕ «ΟΨΗ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΑΣ»
Η νεοσύστατη εθελοντική ομάδα της Πτολεμαϊδας «ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΑΣ», που δημιουργήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, συνεχίζοντας την δράση της προέβη στον καθαρισμό του σιντριβανιού που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνεργασία και την συνδρομή του Δήμου Εορδαίας. «Προχωρήσαμε στην απόφαση αυτή προκειμένου με τον καθαρισμό, το βάψιμο και την λειτουργία του μεγάλου σιντριβανιού της κεντρικής πλατείας, να δώσουμε μια νότα δροσιάς στην «καρδιά» της Πτολεμαϊδας, σε συνεργασία με το Δήμο» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ομάδας Πέτρος Κετσετσίδης. «Στόχος δεν είναι ο ευπρεπισμός μόνο του συγκεκριμένου σημείου, αλλά η προσέλκυση νέων εθελοντών της πόλης σε τέτοιου είδους δράσεις, ώστε όλοι μαζί Δήμος και πολίτες ν’ αλλάξουμε την εικόνα και την αισθητική της πόλης», διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εορδαίας Απόστολος Χατζόπουλος. Να σημειωθεί ότι οι «ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΕΣ» έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αισθητικών παρεμβάσεων σε πάρκα, παιδικές χαρές, στις όχθες της λίμνης του Περδίκκα και της ευρύτερης περιοχής. ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
Περισσότερα »

Χρυσό για τα κορίτσια του πόλο...

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη. Τα κορίτσια του Μορφέση, έπιασαν εκπληκτική απόδοση και επικράτησαν της Κίνας με σκορ 9-8. Μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική γυναικών του πόλο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό που πήρε μετάλλιο τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες (2004), όσο και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2010). Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Η εθνική μας δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ! Ακόμη και στο τέλος, όταν η Κίνα πλησίασε στο ένα γκολ, οι παίκτριες της εθνικής διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν άφησαν να τους φύγει από τα χέρια το χρυσό μετάλλιο. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ελληνική υδατοσφαίριση. Η Ρουμπέση σημείωσε τρία γκολ και άλλα τρία έβαλε η Ασημάκη. Από ένα πέτυχαν οι Μανωλιουδάκη, Μελιδώνη και Λιόση. Το σκορ ανά περίοδο: 2-2, 2-0, 4-4, 1-2. Ο κόσμος που γέμισε το κολυμβητήριο χειροκρότησε τα κορίτσια και αναγνώρισε πως κατέκτησαν δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα, η Κούβδου αναδείχθηκε σε κορυφαία τερματοφύλακας του τουρνουά, ενώ η Αντιγόνη Ρουμπέση είναι μέλος της καλύτερες επτάδας! Μια ακόμη προσωπική διάκριση για τη Ρουμπέση, την παίκτρια που έκανε τα πάντα , έβαζε γκολ και έπαιζε δυνατές και σωστές άμυνες. tanea.gr
Περισσότερα »

Συνεχίζουν την απεργία τους τα ταξί

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών τους με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση. Από την πλευρά του, το υπουργείο ανακοίνωσε πως η απελευθέρωση των ταξί θα προχωρήσει κανονικά και αναμένει τις προτάσεις όλων των φορέων έως το τέλος Αυγούστου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, όμως, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί, το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει κανονικά, ωστόσο, το υπουργείο αναμένει τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μέχρι το τέλος Αυγούστου. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί. »Το Υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών-χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.» Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί. Νωρίτερα, προηγήθηκε συνάντηση του κ.Ραγκούση με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). tanea.gr
Περισσότερα »

Συνάντηση Βενιζέλου - Παπαρήγα

Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις εξελίξεις που αφορούν στην πορεία της κρίσης χρέους της Ελλάδας, θα έχει την Δευτέρα το μεσημέρι η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από αίτημά της.

Συνάντηση Βενιζέλου - Παπαρήγα
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της κ.Παπαρήγα, στο υπουργείο Οικονομικών, στις 14:00, το μεσημέρι της Δευτέρας, 1 Αυγούστου. Η Αλέκα Παπαρήγα θα ζητήσει από τον υπουργό να την ενημερώσει για τα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία της κρίσης, του χρέους και το ΔΝΤ
Περισσότερα »

Αλλάζει όψη η παραλία της Θεσσαλονίκης

Ριζική ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου της συμπρωτεύουσας με έργα 20,5 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν οκτώ θεματικούς κήπους, πέντε νέα αναψυκτήρια αλλά και 2.500 δέντρα

Αλλάζει όψη η παραλία της Θεσσαλονίκης

"Πιάνει δουλειά" η εταιρεία που συμφώνησε με το Δήμο Θεσσαλονίκης να υλοποιήσει την επόμενη φάση της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης την Παρασκευή στο Δημαρχείο της πόλης.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 20,5 εκατ. ευρώ, θα κρατήσουν για πάνω από δύο χρόνια (28 μήνες) και θα αποδόσουν ένα εντελώς διαφορετικό θαλάσσιο μέτωπο στους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν οκτώ θεματικοί κήποι (του Αλέξανδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών).

Επίσης, θα προστεθούν στην παραλία πέντε νέα αναψυκτήρια, ενώ ο χώρος που αναπλάθεται (από το Βασιλικό Θέατρο έως και τους ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων) θα διανθιστεί και με 2.500 δέντρα. ethnos.gr
Περισσότερα »

Τελικός τουρνουά ποδοσφαίρου 5 Χ 5 – Τη βράβευση θα κάνει ο Ηλίας Ατματσίδης!

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 5 Χ 5 ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 – 07 – 2011

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 19 : 00 μ.μ.

TEQUILA MEXICO VS PROCALC

ΤΕΛΙΚΟΣ 21 : 00 μ.μ.

ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ VS PALERMO

Την βράβευση θα κάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος Ηλίας Ατματσίδης !

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ :

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ // ΑΚΡΙΝΗΣ // ΔΡΕΠΑΝΟΥ // ΚΑΠΝΟΧΩΡΙΟΥ // ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ // ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ – ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

ΚΗΠΟΧΩΜΑ – ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩN – ΣΦΥΡΑ

ΤΗΛ. : 2310761280 / ΚΙΝΗΤΟ : 6937224469

Περισσότερα »

Kρόκος: Με βραδιά νεολαίας έκλεισαν τα «Ιωακείμια 2011″

Με έναν όμορφο και άκρως…διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τρόπο ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Κρόκο τα «Ιωακείμεια 2011″! Η τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη στη νεολαία της περιοχής και σε ένα άκρως επιτυχημένο πάρτι, στο οποίο, όμως, συμμετείχαν όλες οι ηλικίες!

Τα τμήματα σύγχρονου χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας» κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη μουσική από Dj’s, αποδεικνύοντας πως ο Κρόκος πρωταγωνιστεί στην παράδοση και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, αλλά, παράλληλα, συμβαδίζει και με το πνεύμα της εποχής…. * kozanimedia.gr

Περισσότερα »

Σιάτιστα: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το έθιμο των «Καβαλάρηδων»

Η πρώτη συνάντηση με τους συλλόγους και τις παρέες που συμμετέχουν στο έθιμο των «Καβαλάρηδων» το Δεκαπενταύγουστο στη Σιάτιστα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο Δημαρχείο Βοΐου, μετά από πρωτοβουλία της ΔΗΚΕΒΟ και της Πολιτιστικής Επιτροπής που ορίζεται κάθε χρόνο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το έθιμο των «Καβαλάρηδων» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και κάθε χρόνο οι λάτρεις των αλόγων της Σιάτιστας πρωτοστατούν δημιουργώντας ένα μεγάλο γλέντι στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης που κρατάει για αρκετές ώρες.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, στην οποία προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΟ, Θεόκλητος Γιώτης, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την καλύτερη διοργάνωση του εθίμου που και φέτος αναμένεται να συγκεντρώσει στη Σιάτιστα πλήθος επισκεπτών.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΟ και Αντιδήμαρχος Βοΐου, ανακοίνωσε τη χορηγία της εκδήλωσης με 13.000 Ευρώ από το ίδρυμα «Παπαγεωργίου», που με απόφασή του πριν λίγες ημέρες, χρηματοδοτεί επίσης με 7.000 Ευρώ το έθιμο των «Κλαδαριών» και 3.000 Ευρώ το Θεατρικό Εργαστήρι της Σιάτιστας.

Για τη χορηγία αυτή ήδη η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ευχαρίστησε τα μέλη της διοίκησης του ιδρύματος «Παπαγεωργίου» που συνέβαλε ουσιαστικά σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Περισσότερα »

Απόσυρση της διάταξης για την επιβολή ΦΠΑ στο νερό άρδευσης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Γιαννάκης, μετά την απόσυρση από τον υπουργό Οικονομικών της διάταξης για την επιβολή Φ.Π.Α. στο νερό άρδευσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

"Σιωπηρά απέσυρε ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος την τροπολογία που πρόσφατα είχε κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου του, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής,

με την οποία καταργούσε διάταξη απαλλαγής του νερού άρδευσης από την επιβολή Φ.Π.Α.

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, τουλάχιστον η ύπαρξη σχεδίου, στρατηγικής και συντονισμού μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών θα απέτρεπε άστοχες ανακοινώσεις και επιπόλαιες ενέργειες.

Πολύ δε περισσότερο για τομείς που αφορούν στην εθνική μας οικονομία, όπου οι αψυχολόγητες παρεμβάσεις έχουν αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Με την προτεινόμενη τροπολογία και τη μετέπειτα κατάληξη της, για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι στην κυβέρνηση νομοθετούν χωρίς πυξίδα, στο γόνατο, παίζοντας με τα νεύρα των ελλήνων".

Περισσότερα »

4ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών 2011 στη Bλάστη

.

Το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2011 διοργανώνει την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 11.30 π.μ. στην πλατεία της Βλάστης ο σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαϊδας «Προφήτης Ηλίας».

Συνδιοργάνωση Δήμος Εορδαίας- Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερα »

Εκδηλώσεις στην Άρδασσα

Εκδηλώσεις του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου ποντίων Άρδασσας «Η Άρδασσα» στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στις 5-6 Αυγούστου υπό την αιγίδα του δήμου Εορδαίας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 5 Αυγούστου

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός-Περιφορά Εικόνας

21.30 Ποντιακή βραδιά με τους

Ματθαίο Τσαχουρίδη λύρα-τραγούδι

Κώστα Θεοδοσιάδη τραγούδι

Αλέξη Παρχαρίδη τραγούδι

Γιάννη Σανίδη λύρα

Γιώργο Γκορτσινίδη νταούλι

Ηλία Ρακόπουλο αρμόνιο

Σάββατο 6 Αυγούστου

Θεία Λειτουργία

10.30-13.00Αιμοδοσία από κλιμάκιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου στην αίθουσα του συλλόγου

11.00-12.00Ποδηλατοδρομία

20.00 32ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Εορδαίας

Ποντιακή βραδιά

Ο πρόεδρος

Τσολακίδης Παναγιώτης

Η γεν. γραμματέας

Ξανθοπούλου Δέσποινα

Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top