VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Μένουν στα πάτρια εδάφη οι Έλληνες φοιτητές

Απαγορευτικό το κόστος σπουδών στο εξωτερικό

Η πανεπιστημιακή... Εδέμ του εξωτερικού γίνεται όλο και λιγότερο προσιτή για τους 'Έλληνες. Όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Education at Glance για το 2012, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό βυθίστηκε, φτάνοντας στους 22.000, πολύ κάτω από τις 33.500 που ήταν η προηγούμενη καταγραφή.

Βέβαια, η Ελλάδα παραμένει στην ομάδα των χωρών με την -ποσοστιαία- μεγαλύτερη φοιτητική μετανάστευση μεταξύ των χωρών της Δύσης. Η χώρα μας κατέχει, επίσης, μία ακόμη υψηλή διεθνή θέση με αρνητικό πρόσημο: Δεν είναι εύκολο για τα ελληνικά πανεπιστήμια να προσελκύσουν φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου, παρά μονάχα από γειτονικές.

Ειδικότερα, η έκθεση του ΟΟΣΑ καταδεικνύει τις πρώτες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη μετανάστευση για σπουδές από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, με βάση την αντίστοιχη έκθεση για το 2011 περίπου 33.500 Έλληνες σπούδαζαν στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος αριθμός στην έκθεση του 2010 ήταν 34.200 φοιτητές.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η συνεχής μείωση του αριθμού εύλογα αποδίδεται στο κόστος σπουδών, διαβίωσης και μετακίνησης που πρέπει να αντιμετωπίσουν όσοι σκέφτονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό έστω κι αν κάποιοι σκέφτονται να παραμείνουν στη χώρα μετά τις σπουδές τους.

Εντούτοις, παρά τη μείωση στους απόλυτους αριθμούς, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων «εξαγωγέων φοιτητών» στον ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, οι Ελληνες σε ξένα ΑΕΙ αποτελούν το 5,8% του συνόλου των Ελλήνων φοιτητών.

Πρόκειται για το έκτο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Βέβαια, μεταξύ των πέντε πρώτων είναι το Λουξεμβούργο (με μικρή ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς το 71,6% των φοιτητών σπουδάζουν στο εξωτερικό), η Ισλανδία (19,6%), η Ιρλανδία (13%), η Σλοβακία (12,8%) και η Εσθονία (7,2%), οι φοιτητές των οποίων σπουδάζουν σε γειτονικές χώρες.

Οι Έλληνες σταθερά επιλέγουν τα βρετανικά ΑΕΙ (το 36,1% των Ελλήνων φοιτητών εξωτερικού σπουδάζει στη γηραιά Αλβιώνα) και ακολουθούν η Γερμανία (15,8%), η Ιταλία (9,2%), η Γαλλία (5%) και οι ΗΠΑ (4,8%). Έκτη χώρα προτίμησης είναι η Τουρκία, με το 2,6% των Ελλήνων φοιτητών εξωτερικού να επιλέγουν ΑΕΙ της.

Στον αντίποδα, τα ελληνικά ΑΕΙ προσελκύουν κατά κύριο λόγο φοιτητές από γειτονικές χώρες. Έτσι, το 78,7% των ξένων φοιτητών στην Ελλάδα είναι από γειτονικές χώρες, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στον ΟΟΣΑ, ύστερα από το 79,2% της Κορέας. Ο μέσος όρος των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 20,7%... *newsbeast.gr
Περισσότερα »

Δωρεάν κλινικός και μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες άνω των 40 ετών. Σέρβια 2-3/10

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης, στο Πλαίσιο του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Προληπτικού Ελέγχου διοργανώνει δωρεάν κλινικό και μαστογραφικό έλεγχο στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Σερβίων σε γυναίκες άνω των 40 ετών στην Κινητή Μονάδα του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου.
Την Τρίτη στις 2/10/2012 , ώρα 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Σερβίων
θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ομιλία με κύριο ομιλητή τον
Χειρουργό-Γυναικολόγο Κλέαρχο Δεσίρη, με θέμα:
«Καρκίνος του Μαστού:Πρόληψη και Αντιμετώπιση».

Παρά την ελάττωση του συνολικού αριθμού των καρκίνων τη δεκαετία του ’90, ο καρκίνος μαστού αυξήθηκε κατά 40% την τελευταία 25ετία.Αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στο δυτικό πολιτισμό και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.Στην Ευρώπη ο καρκίνος μαστού αγγίζει τις 430.000 νέες περιπτώσεις το χρόνο και καταγράφονται περίπου 132.000 θάνατοι ετησίως.Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί επίσης σημαντικά και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως, ενώ στο ίδιο διάστημα καταγράφονται περίπου 1.800 θάνατοι . Στο σύνολο των διαγνώσεων καρκίνου μαστού στη χώρα μας περίπου το 5% των γυναικών το βρίσκει έγκαιρα σε προσυμπτωματικό έλεγχο και επωφελείται από το πρώιμο στάδιο της ασθένειας, το οποίο μπορεί να σημαίνει και πλήρη ίαση, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 60%!
Περισσότερα »

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013

Προβλέπει ύφεση -3,5%

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, ως τμήμα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής της περιόδου 2013-2016.

Για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2013 το υπουργικό συμβούλιο και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας θα κληθούν να λάβουν μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ για τη συγκέντρωση των δημοσίων εσόδων και την περικοπή των δημοσίων δαπανών που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα για το επόμενο έτος.

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού προ μείωσης επιστροφών, για το οικονομικό έτος 2013 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 56 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2012.

Οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για πληρωμή τόκων προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 62,5 δισ. ευρώ το 2013.

Οι πρωτογενείς δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αναμένεται να κινηθούν στα 41 δισ. ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν το 2006.

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού θα σημειώνεται πως το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον αναμένεται το 2013 λιγότερο ευνοϊκό από ότι αρχικά εκτιμούσε το προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία θα τονίζεται πως ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να παραμείνει αρνητικός και το 2013 (-3,5%), λόγω της συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και της μεγαλύτερης ύφεσης του 2012.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εμφανίζεται στα 7 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 5% σε σχέση με το 2012. Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν το 3,2 % του ΑΕΠ και κατανέμονται σε 6 δισ. ευρώ για την προώθηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε 1 δισ. ευρώ για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους. *newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Στον πάγο» το νέο τηλεπαιχνίδι με τη Νάντια Μπουλέ


Προέκυψαν οικονομικές διαφωνίες μεταξύ του ANT1 και της γαλλικής εταιρείας παραγωγής

Κώλυμα παρουσιάστηκε στην παραγωγή του νέου τηλεπαιχνιδιού του ANT1 «The biggest gameshow of the world».

Το τηλεπαιχνίδι που γυρίστηκε το καλοκαίρι στη Γαλλία με παρουσιάστρια τη Νάντια Μπουλέ, έχει προσωρινά κολλήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε οικονομική διαφωνία ανάμεσα στο κανάλι και τους Γάλλους παραγωγούς σχετικά με την καταβολή των πληρωμών.

Η εταιρεία παραγωγής αρνείται σύμφωνα με τη Real News να στείλει στο κανάλι το οπτικοακουστικό υλικό από τα γυρίσματα έως ότου ρυθμιστεί η οικονομική εκκρεμότητα και ξεκινήσει η πληρωμή των δόσεων.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Κολλημένοι» με τους πρώην μας λόγω Facebook

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθυστερεί την επούλωση των τραυμάτων

Πολύ πιο επώδυνο κάνει το χωρισμό ανάμεσα σε ένα ζευγάρι το Facebook. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με μελέτη, οι φρεσκοχωρισμένοι οι οποίοι δεν διαγράφουν τους πρώην από «φίλους» τους, παλεύουν για να αναρρώσουν συναισθηματικά μετά το χωρισμό τους.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Brunel, στο Λονδίνο, υποδηλώνει ότι υπάρχει άφθονος, πρόσθετος πόνος για τον έναν στους τρεις από εμάς που συχνά-πυκνά παρακολουθούμε τις «κινήσεις» του/της πρώην μας στο site κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό σημαίνει πως εκατοντάδες χιλιάδες ραγισμένες καρδιές σε όλο τον κόσμο βασανίζονται ατελείωτα έως ότου επουλωθούν, δηλώνει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τάρα Μάρσαλ, η οποία στηρίζει τα συμπεράσματά της στις απαντήσεις 464 εθελοντών σε ερωτηματολόγια για τη χρήση του Facebook.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους εθελοντές τους για την συναισθηματική τους ανάρρωση και την προσωπική τους προσαρμογή έπειτα από έναν χωρισμό με ερωτικό σύντροφο.

Οι παράμετροι που αξιολογήθηκαν ήταν τα αρνητικά συναισθήματα, η ερωτική επιθυμία και η συναισθηματική λαχτάρα για τον πρώην σύντροφο, η έκταση της προσωπικής δυστυχίας, καθώς και τα συναισθήματα προσωπικής εξέλιξης και ικανότητας να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Επιπλέον, καταγράφηκαν οι συνέπειες από τη συνεχιζόμενη επαφή μέσω Facebook με τον/την πρώην, καθώς και η παρακολούθηση μέσω Facebook, κατά την οποία δεν υπάρχει αληθινή διαδικτυακή επικοινωνία του πρώην ζεύγους αλλά ο ένας μπαίνει και ελέγχει τις αναρτήσεις και τα like του άλλου.

Βάσει των απαντήσεων σε όλα τα προαναφερθέντα, οι ερευνητές κατέληξαν στην εκτίμηση ότι ο ένας στους τρεις χρήστες του δικτύου, το χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τις κινήσεις των πρώην τους και ότι η διαδικτυακή επαφή, δυσχεραίνει την επούλωση των ψυχικών τραυμάτων από τον χωρισμό.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ανάλογη μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα εφέτος και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, στον Καναδά, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ποσοστό έως 90% των φρεσκοχωρισμένων, παρακολουθούν τους πρώην τους στο Facebook.
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ


ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 ΝΕΡΟΠΟΤΥΡΟ ΜΠΥΡΑ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ

300 ΓΡ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ
2 ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
50 ΓΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ.ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ.ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΛΕΝΧΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ. 

* http://nanas-gastromageies.blogspot.gr/
Περισσότερα »

Βάλατε υγραέριο; Την κάτσατε...

ygraerio1Πιστή στην "πράσινη" πολιτική η κυβέρνηση, αποφάσισε να τα φορολογήσει ΟΛΑ και να τιμωρήσει με επιπλέον φόρους, όσους πίστεψαν ότι επειδή έσκασαν κατά μέσο όρο 900 ευρώ για να βάλουν υγραέριο στο αυτοκίνητό τους, πώς θα συνέχιζαν να κερδίζουν έστω και 40 ευρώ μηνιαίως...
Εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε υγραέριο και πετρέλαιο θέρμανσης προωθούνται από την κυβέρνηση.
Αυξάνεται κατά 65%, από 0,20 σε 0,33 ευρώ το λίτρο, ο ΕΦΚ στο υγραέριο και εξισώνεται με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Η αύξηση του ΕΦΚ θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η λιανική τιμή πώλησης του υγραερίου κίνησης κατά 16 λεπτά το λίτρο.
Αυξήσεις των έμμεσων φόρων και στα τσιγάρα
Αυξάνεται στα 80 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα ο πάγιος φόρος κατανάλωσης, μειώνεται στο 20% ο αναλογικός φόρος και αυξάνεται στα 115 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης.
Από τις αλλαγές αυτές αναμένεται να επιβαρυνθούν με σημαντικές αυξήσεις τιμών τα λεγόμενα "φθηνά" τσιγάρα και να γίνουν φθηνότερα αυτά που είναι σήμερα πολύ ακριβά.
Ειδικό τέλος άδειας καπνίσματος σε ειδικούς χώρους καπνιζόντων
Επίσης, καθιερώνεται ειδικό τέλος άδειας καπνίσματος για ειδικούς χώρους καπνιζόντων σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα μαζικής εστίασης.
planet-greece
Περισσότερα »

Όλα έτοιμα για τον «Νιάημερο» - Ξεκινάει η εμποροπανήγυρη της Κοζάνης!

PA020001Η εμποροπανήγυρη της Κοζάνης, ο «Νιάημερος», όπως έχουν συνηθίσει να λένε οι Κοζανίτες και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, είναι πλέον γεγονός, ενώ όλα είναι καθ’ όλα έτοιμα –σύμφωνα με τον Δήμο- ώστε το πανηγύρι να γίνει και φέτος –παραδοσιακά την πρώτη Τρίτη του Οκτώβρη- χωρίς προβλήματα και με την καλύτερη δυνατή οργάνωση. Βασικότερος στόχος που έχει θέσει ο Δήμος είναι η πάταξη του παραεμπορίου.
Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης αναφέρθηκε στον Νιάημερο, δηλώνοντας την ετοιμότητα του Δήμου και πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα: «Το πανηγύρι μας είναι έτοιμο. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ως δήμος και έχουμε διασφαλίσει τον χώρο που θα γίνει το πανηγύρι. Έχουμε κάνει τις περιφράξεις που χρειάζεται ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τους εκθέτες και τον κόσμο. Έχουμε τοποθετήσει 12 χημικές τουαλέτες τοποθετημένες ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται. Διασφαλίσαμε ο δρόμος Μοναστηρίου που οδηγεί από την Κοζάνη σε Κοίλα, Πτολεμαΐδα δεν θα κλείσει, θα είναι ανοιχτός για την κυκλοφορία. Όλη η δραστηριότητα του πανηγυριού θα είναι εντός του χώρου του Νιάημερου».
Όλες οι θέσεις καλύφθηκαν, όπως τόνισε ο κ. Αποστολίδης και προσέθεσε ότι: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια ευχάριστη ενασχόληση, ότι θα το επισκεφθούν οι πολίτες. Φέτος όλες οι ψησταριές και οι υπαίθριες ταβέρνες θα είναι σε χώρο που έχει ασφαλτοστρωθεί, πίσω από το παζάρι, για να κυλήσουν όλα ομαλότερα.
Στο χώρο θα είναι έντονη η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας , του  Δήμου, της αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και μεικτού κλιμακίου (με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως κτηνιατρική υπηρεσία, υγειονομική υπηρεσία κ.λπ.) θα διασφαλίζει τον επισκέπτη και τον καταναλωτή. «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση το παραεμπόριο στο παζάρι».
Παράλληλα, ο ίδιος προσέθεσε ότι και πέρυσι δεν έγινε κατάληψη του δρόμου που οδηγεί στο πανηγύρι, ενώ μάλιστα φέτος οργανώθηκε και χώρος στάθμευσης (στη στροφή των Κοίλων για το κέντρο της ΔΙΑΔΥΜΑ), γύρω στα 5 περίπου στρέμματα.
Αναφέρθηκε και στις ημέρες λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, μετά και τα όσα σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού για το εκεί παζάρι, λέγοντας πως: «Το πανηγύρι της Κοζάνης είναι πανηγύρι της Κοζάνης, δεν μπορώ εγώ να πω πότε ξεκινάει και πότε τελειώνει. Το ξέρει όλος ο κοζανίτικος λαός. Ας μην μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες, πότε αρχίζει και πότε θα τελειώνει. Μπορούν να έρθουν και από σήμερα (σ.σ. χθες) να στήσουν την πραμάτεια τους. Δεν θα τους απαγορέψουμε να μπουν μέσα».
Να σημειωθεί ότι φέτος οι εκθέτες είναι 280 τον αριθμό, περίπου 300 με τις ψησταριές.
από τον Πρωινό Λόγο
Περισσότερα »

Λουκέτο σε στρατόπεδα: Κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Μαυροδενδρίου;

stratiotes parousiazoun897698Ανησυχία προκαλούν τα δημοσιεύματα πανελλαδικών εφημερίδων, αναφορικά με τον νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται να κλείσουν 13 κέντρα εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, αλλά και το αντίστοιχο στο Άργος Καστοριάς. Πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, για το εν λόγω στρατόπεδο, ενώ τελευταία το φως της δημοσιότητας είδαν και πληροφορίες για στρατόπεδα που κλείνουν πανελλαδικά μέσα σε αυτά και τμήμα του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων, στην Κοζάνη, ένα εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο στο Τσοτύλι και κάποια ακόμη στη Δυτική Μακεδονία.
Στο περιθώριο υπογραφής σύμβασης για την παραγωγή βιοντίζελ στο δημαρχείο Κοζάνης, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως η όλη προσπάθεια για αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της περιφέρειας, με δεδομένες και τις πληροφορίες που υπάρχουν βάση δημοσιευμάτων για λουκέτο σε τμήμα του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων.
Χαρακτηριστικά τόνισε πως «αν οι συρρικνώσεις αυτές είναι εις βάρος της περιοχής μας, εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας, σαφώς και θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση. Περιμένουμε, ωστόσο, να δούμε τις εξελίξεις…».
Χαρακτηριστικά, επεσήμανε ότι: «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μέσα από τα μέτρα των 11.5 δις ευρώ που αναγκάζεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να προσαρμοστεί στις επιταγές της Τρόικας, περιλαμβάνονται και κάποιες συγχωνεύσεις. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν και τα ανά τη χώρα στρατόπεδα. Δεν είναι μόνο το στρατόπεδο Μαυροδενδρίου, αλλά και για μέρος του στρατοπέδου Μακεδονομάχων γράφτηκαν κάποια πράγματα. Προφανώς, κάποια στρατόπεδα συνεισφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνεισφέρουν και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Υπάρχουν άνθρωποι που εξυπηρετούνται από καταστήματα. Από κει και πέρα, εγώ παρακολουθώ από κοντά την υπόθεση και περιμένω να δω ποια θα είναι η συνολική πρόταση. Αυτό που με βρίσκει κάθετα αντίθετο είναι όλες οι επιλογές και οι συρρικνώσεις να γίνονται εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας. Τότε θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση».
Παράλληλα, όμως , προσέθεσε ότι «δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν αναδιαρθρώσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά αυτές οι αναδιαρθρώσεις εις βάρος της ελληνικής περιφέρειας, εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα αντιδράσουμε έντονα».
Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου τόσο για  τα στρατόπεδα της Κοζάνης, όσο και όλης της Δυτικής Μακεδονίας.
από τον Πρωινό Λόγο
Περισσότερα »

Συμφωνία μαμούθ των Κροκοπαραγωγών Κοζάνης με Αμερικανικούς!

krokos kozanis23424Μετά από ένα δίμηνο σκληρών διαπραγματεύσεων ο συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης επέτυχε συμφωνία μαμούθ με την κορυφαία εταιρία Μπαχαρικών στο κόσμο McCormick με έδρα τις ΗΠΑ. Η συμφωνία αφορά την αγορά του ονομαστού προϊόντος των παραγωγών, τον Κρόκο. Αρχικά η συμφωνία αφορά ποσότητα 600 κιλών (μεγάλο μέρος της παραγωγής του συνεταιρισμού) όμως η συνεργασία επεκτείνεται και σε βάθος χρόνου.
Τώρα το στοίχημα των παραγωγών είναι να προσελκύσουν και άλλους στη συγκεκριμένη καλλιέργεια  καθώς η συμφωνία προβλέπει αυξημένη ποσότητα από χρόνο σε χρόνο. Το σημαντικότερο όλων είναι πως πρόκειται για συνεργασία που θα φέρει κεφάλαιο από το εξωτερικό που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.
westtvnews.gr
Περισσότερα »

Επιβάρυνση 0,3 ευρώ ανά λίτρο στην υγραεριοκίνηση

Μετά την εξίσωση του φότου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης
Επιβάρυνση 0,3 ευρώ ανά λίτρο φέρνει για εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων υγραερίου η επικείμενη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου κίνησης.
Η κυβερνητική απόφαση θα εκτοξεύσει την τιμή στο υγραέριο από τα 0,9 ευρώ ανά λίτρο στα 1,2 ευρώ ανά λίτρο δηλαδή κατά 33%.
Έτσι, όσοι έχουν ήδη μετατρέψει τα αυτοκίνητά τους για να καίνε αέριο κίνησης θα αργήσουν να κάνουν απόσβεση ενώ ταφόπλακα θα πέσει στις εταιρείες μετατροπής καυσίμου αυτοκινήτων από βενζίνη σε υγραέριο.

Σήμερα οι μετατροπές κοστίζουν περίπου από 900 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα και με τον τύπο του κινητήρα και οι περισσότεροι μετατροπείς δίνουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια εγγύηση.

Μετά την εγκατάσταση του συστήματος υποχρεούται ο μηχανικός να παραδώσει στον κάτοχο του αυτοκινήτου αντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986, που ενημερώνει το ΚΤΕΟ πως η διασκευή έγινε σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το αυτοκίνητο περνάει από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ και εφόσον η εργασία έγινε σύμφωνα με τους κανόνες του υπουργείου, συμπληρώνεται στην άδεια κυκλοφορίας η χρήση υγραερίου ως καυσίμου κίνησης.

Το τελευταίο διάστημα επίσημοι έμποροι και επισκευαστές αυτοκινήτων αναγνωρίζουν αυτού του είδους τις μετατροπές δίχως να στερούν από τον πελάτη τους την εργοστασιακή εγγύηση. 
newsbeast.gr
Περισσότερα »

Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν οι διοικητικοί δικαστές, ενώ την ίδια μέρα συγκαλείται νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, κατά την τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου 2012, για το διάστημα από 1 μέχρι 5 Οκτωβρίου 2012.
Επίσης, αποφασίστηκε η σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 5η Οκτωβρίου,
προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Ένωσης, σε σχέση με τα μέτρα των σχεδιαζόμενων περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών που πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν επιβεβλημένη, «κυρίως λόγω του γεγονότος ότι μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιαστούν τα εξειδικευμένα πια μέτρα της κυβέρνησης, και προκειμένου να υπάρχουν κατά τη Γενική Συνέλευση όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη λήψη της ορθότερης δυνατής απόφασης».
24h NewsRoom
Περισσότερα »

Καλοκαίρι και την Κυριακή - Πότε θα δροσίσει

ΚΥΡΙΑΚΗ
Αίθριος θα είναι ο ουρανός και μόνο για λίγο στα δυτικά κυρίως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στο Καρπάθιο δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 34 με 35 βαθμούς κελσίου και στα νησιά από 20 εως 30 βαθμούς.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ
Οι πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι μέρες ζεστές. Από την Τρίτη όμως και μετά περιμένουμε οι συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια να πυκνώσουν και θα έχουμε κάποιες βροχές και μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε σιγά -σιγά από τα βόρεια, βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
newsit.gr
Περισσότερα »

Χάνουμε χρόνια…από τον μολυσμένο αέρα

Η μείωση στα επίπεδα των μικροσωματιδίων θα μπορούσε να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής κατά 22 μήνες σε ορισμένες περιοχές.
Η μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα κοστίζει στην ΕΕ ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως σε υγειονομικές δαπάνες.
Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την μείωση του προσδόκιμου ζωής από 8 μήνες έως 2 χρόνια, τότε πρέπει να ζήσουμε, άμεσα, σε καθαρότερο περιβάλλον.
Η Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Υπηρεσία (EEA) υπογραμμίζειεκ νέου την ανάγκη για μείωση στις εκπομπές αερίων στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Καρκίνος των πνευμόνων και καρδιαγγειακά προβλήματα είναι οι άμεσες συνέπειες στν πληθυσμό των πόλεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της EEA παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί το ποσοστό των τοξινών που περιέχονται στα καυσαέρια των οχημάτων και τις εστίες θέρμανσης κατοικιών στην Ευρώπη, οι ρύποι παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα.
Η νομοθεσία πρέπει να γίνει αυστηρότερη καθώς οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής συνεχίζουν να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.
Η έκθεση επικαλείται διαφορετικές έρευνες που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες αποφάνθηκαν ότι η μείωση στα επίπεδα των μικροσωματιδίων θα μπορούσε να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής κατά 22 μήνες σε ορισμένες περιοχές.
Η έκθεση επικαλείται διαφορετικές έρευνες που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς, όμως να αναφέρονται οι περιοχές.
Από τις βρετανικές πόλεις για παράδειγμα, το Λονδίνο ξεπερνά το καθημερινό επιτρεπόμενο όριο της ΕΕ για το επίπεδο σωματιδίων.
Ο ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον Γιάνες Πότοσνικ δήλωσε ότι απαιτείται η αναθεώρηση τον επόμενο χρόνο των νόμων της ΕΕ που αφορούν στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα ώστε τα όρια μόλυνσης της ΕΕ να πλησιάζουν περισσότερο στις πιο αυστηρές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία, η εκτελεστική διευθύντρια της ΕΕΑ Ζακλίν ΜακΓκλέιντ είπε ότι η μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα κοστίζει στην ΕΕ ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως σε υγειονομικές δαπάνες και για την αντιμετώπιση των ευρύτερων επιπτώσεων στα οικοσυστήματα.
Οι αριθμοί της ρύπανσης
Εξετάζοντας τα πιο σύγχρονα στατιστικά στοιχεία από το 2010, η έκθεση αναφέρει ότι το 21% του αστικού πληθυσμού της ΕΕ είναι εκτεθειμένος σε υψηλότερα ποσοστά σωματιδίων από το καθημερινό όριο της ΕΕ.
Μέχρι και 30% από τους κατοίκους των αστικών κέντρων είναι αντιμέτωποι με τα σωματίδια αυτά που ξεπερνούν το ετήσιο επίπεδο που έχει θέσει ως στόχο η ΕΕ. Αυτά τα σωματίδια είναι τόσο μικρά ώστε να περνούν από τους πνεύμονες στο αίμα και να γίνονται έτσι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία.
Μια άλλη ρυπαντική ουσία που βρίσκεται στον ατμοσφαιρικό αέρα είναι το όζον, το οποίο επίσης μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Και στο όζον, επισημαίνει η ίδια πηγή, τα επίπεδα έκθεσης εμφανίζονται υψηλά και κυρίως στις ηλιόλουστες μεσογειακές χώρες εξαιτίας της ηλιοφάνειας που απαιτείται για τον σχηματισμό του όζοντος.
Το 2010, το 97% των κατοίκων της ΕΕ εκτίθεντο σε επίπεδα όζοντος ανώτερα των επιπέδων που συνιστά ο ΠΟΥ και 17% υψηλότερα από το πολύ χαμηλότερο επίπεδο-στόχο της ΕΕ.
Οι ρυπαντικές ουσίες προέρχονται από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, την βιομηχανία και τις εστίες θέρμανσης κατοικιών.
Αφού υφίστανται σύνθετες χημικές αντιδράσεις στον αέρα, οι ρυπαντικές ουσίες περνούν στο νερό και στη γη, απειλώντας έτσι τη γεωργική παραγωγή.
newsit.gr
Περισσότερα »

«Δεν είναι προσωπική η αντιδικία με τον Β. Μεϊμαράκη»

Ο Ν. Χατζηνικολάου υπεραμύνεται των δημοσιευμάτων της Real News

Ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να παρακολουθήσει την προσπάθεια του Β. Μεϊμαράκη να μετατρέψει «μία υπόθεση που τον αφορά σε προσωπική αντιδικία».

«Η Realnews δημοσίευσε απλώς ενυπόγραφη και ένορκη κατάθεση που τον αφορούσε. Αρμοδιότητα για τον έλεγχο των σχετικών καταγγελιών έχει η δικαιοσύνη, η οποία ελπίζω και εύχομαι να ανοίξει λογαριασμούς και off shore, όπως αυτές που αποκαλύπτουμε στο ρεπορτάζ μας. Εγώ δεν κατηγορούμαι για τίποτα. Το πόθεν έσχες μου κατατίθεται κάθε χρόνο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και βέβαια όχι στον κ. Μεϊμαράκη», είπε ο Ν. Χατζηνικολάου. 
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Ο Γ. Παπανδρέου δεν γνώριζε τίποτα περί πραξικοπήματος»

Η απάντηση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού

Μετά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ήρθε και η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου να διαψεύσει το δημοσίευμα περί αποτραπέντος πραξικοπήματος, το οποίο φιλοξενεί «το Βήμα».

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος», ενώ υπογραμμίζεται και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας». 
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Συνελήφθη ένας από τους έξι δραπέτες του Κολωνού

Συνελήφθη το Σάββατο ένας από τους έξι κρατούμενους του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, οι οποίοι είχαν αποδράσει το μεσημέρι της Παρασκευής λιμάροντας τα κάγκελα του παραθύρου που υπάρχει στο κρατητήριο. Ασύλληπτοι παραμένουν οι υπόλοιποι πέντε. Ο συλληφθείς είναι αλβανικής καταγωγής.

Τέσσερις από τους φυγάδες που παραμένουν ασύλληπτοι είναι Αλγερινοί και ένας Μαροκινός, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και διοικητικές απελάσεις. Με απόφαση του Αρηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός των κρατητηρίων του αστυνομικού τμήματος, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η απόδραση, προκειμένου να καταλογισθούν τυχόν ευθύνες.
*tanea
Περισσότερα »

Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Με βάση την απόφαση της συνέλευσης Π.Ε Κοζάνης για εκλογή προσωρινής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ η εφορευτική επιτροπή θα δέχεται προτάσεις υποψηφίων μέχρι την Κυριακή 30/09/2012 και ώρα 8:30μμ στα νέα γραφεία της οργάνωσης (Ιπποκράτους 3, 2ος όροφος, απέναντι από την αγροτική)
Περισσότερα »

Boυτιά του τζίρου 21%

Βουλιάζει σε... προολυμπιακά επίπεδα ο τζίρος του λιανικού εμπορίου, εξαιτίας της συρρίκνωσης της ζήτησης σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα, ακόμη και στα πιο απαραίτητα από αυτά, που είναι τα τρόφιμα, στα οποία οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 16% από την έναρξη της κρίσης, την άνοιξη του 2010.
Παράλληλα, εξακολουθούν να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και να μειώνονται οι τμές των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία, στο επτάμηνο ο τζίρος στη λιανική μειώθηκε τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι κατά 9,1%.
Συγκεκριμένα:
Σούπερ μάρκετ: -6,4%
Πολυκαταστήματα: -7,3%
Φαρμακευτικά καλλυντικά: -10,6%
Καύσιμα: -14,9%
Τρόφιμα-ποτά-καπνός: -15,9%
Ενδυση, υπόδηση: -22,5%
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Περισσότερα »

«Απατεωνιά ο φόρος στο πετρέλαιο»

Το ΚΚΕ ζητά την κατάργησή του
«Καθαρή απατεωνιά αποδεικνύεται η δικαιολογία της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο δήθεν να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, εφόσον δεν τον επιστρέφει πίσω στην καταληστεμένη και δεινοπαθούσα λαϊκή οικογένεια», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ζητά «να καταργηθούν τώρα όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να στηριχθούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση και τη διαβίωσή τους.»
 newsbeast.gr
Περισσότερα »

Σε πρόωρη σύνταξη 15.000 υπάλληλοι

Τη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων κατά την διετία 2013-2014 εντάσσει η κυβέρνηση στον κατάλογο των μέτρων, προκειμένου να εξοικονομήσει 150 εκατομμύρια ευρώ και να βγάλει από το κάδρο το αίτημα της τρόικας για άμεσες απολύσεις που θα οδηγούσαν σε βέβαιη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Στη λίστα που θα παραδοθεί στην τρόικα το μέτρο της διαθεσιμότητας θα αναφέρεται επιγραμματικά και σύμφωνα με στελέχη των κομμάτων του κυβερνητικού σχήματος θα εξειδικευθεί μελλοντικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον προσδιορισμό των υπαλλήλων οι οποίοι θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πράξη δεν πρόκειται για μέτρο αντίστοιχο της εφεδρείας, που εφαρμόστηκε πέρυσι, και θα αντικατασταθεί με το ισοδύναμο μέτρο της προσυνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Σε αυτό έχει ήδη αναφερθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και προβλέπει τη δυνατότητα εξαγοράς ορισμένων πλασματικών ετών από δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Σε σχετική εισήγηση που θα ετοιμάσει το αρμόδιο υπουργείο παρέπεμπαν εξάλλου και κύκλοι της Ιπποκράτους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το μέτρο να αφορά και υπαλλήλους από φορείς και επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα οι οποίες θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Στελέχη του Δημοσίου υποστήριζαν πάντως πως εάν εφαρμοστεί τελικώς κάποιο μοντέλο διαθεσιμότητας, όπου υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός υπηρεσίας για ορισμένο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας μέρος του μισθού τους και μετά θα απομακρύνονται οριστικά, η επιλογή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προσωπικού, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013.
*tanea
Περισσότερα »

Πτωτικά θα κινηθούν τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο

Η βελτίωση στη διάγνωση θα οδηγήσει σε μείωση κατά 17% έως το 2030

Τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο πρόκειται να μειωθούν σημαντικά μέχρι το 2030, σύμφωνα με το ίδρυμα Cancer Research στη Βρετανία.

Το ίδρυμα σημειώνει ότι λιγότεροι άνθρωποι καπνίζουν, ενώ η βελτίωση στη διάγνωση και την αγωγή θα οδηγήσει σε μείωση κατά 17% των ποσοστών θνησιμότητας.

Περίπου 170 θάνατοι ανά 100.000 άτομα στη Βρετανία οφείλονταν στον καρκίνο το 2010 και ο αριθμός προβλέπεται να μειωθεί σε 142 για κάθε 100.000.

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους εξολοθρευτές- καρκίνος πνεύμονoς, μαστού , εντέρου και προστάτη, - αποτελούν μέρος της τάσης.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στον καρκίνο των ωοθηκών, με τα ποσοστά να μειώνονται κατά 43%.

Ο καθηγητής Peter Sasieni, από το Queen Mary, University of London, δήλωσε ότι οι τελευταίοι υπολογισμοί δείχνουν ότι για πολλά είδη καρκίνου με προσαρμογή όσον αφορά την ηλικία, τα ποσοστά θνησιμότητας αναμένεται να μειωθούν σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες.

Καθώς περισσότεροι ζουν σε μεγάλη ηλικία, ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που εμφανίζουν και πεθαίνουν από καρκίνο θα αυξηθεί αλλά οι θάνατοι θα αποτελούν μικρότερο ποσοστό του συνολικού αριθμού θανάτων, επομένως το ποσοστό θνησιμότητας θα μειωθεί.

Ωστόσο τα ποσοστά θνησιμότητας για άλλα είδη καρκίνου, όπως του ήπατος και του στόματος θα αυξηθούν τις επόμενες 2 δεκαετίες.

Ο Dr Harpal Kumar, του Cancer Research, δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και υπογραμμίζουν τη μεγάλη πρόοδο που γίνεται. Η έρευνα σε πολλούς τομείς έχει πραγματικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε.

Πηγή: iatronet.gr
Περισσότερα »

Το βιάγκρα σώζει τις τίγρεις


Επιστήμονες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο «θαυματουργό» μπλε χαπάκι

Ένα από τα πλέον απειλούμενα είδη του πλανήτη, τις τίγρεις, ευελπιστούν οι επιστήμονες πως θα σώσει το φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, το Βιάγκρα.

Επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο «θαυματουργό» μπλε χαπάκι για τη διάσωση των πανέμορφων αιλουροειδών.

Για χιλιάδες χρόνια, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν μέλη ζώων για τη θεραπεία δεκάδων παθήσεων και προβλημάτων υγείας.

Ειδικότερα, στην Ασία και ιδιαίτερα στην Κίνα οι «θεραπευτές» που εξασκούν την παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούν μέρη σώματος σπάνιων και δυνατών ζώων.

Στα αρχαία γιατροσόφια συμπεριλαμβάνεται και η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με φάρμακο από πέος τίγρεως.

Με το εξπρές της κινεζικής οικονομίας να επιταχύνει, αυξήθηκε και ο αριθμός των ζώων που σκοτώνονται έτσι ώστε τα μέλη τους να χρησιμοποιηθούν σε φάρμακα και πολυτελή προϊόντα.

Έτσι, οι ειδικοί ελπίζουν πως η ένταξη φαρμακευτικών προϊόντων, όπως το βιάγκρα, σε κοινωνίες που εξασκούν την παραδοσιακή ιατρική, ενδέχεται να βοηθήσει στη μείωση της σφαγής απειλούμενων ζώων.

«Δεν έχουμε εξετάσει αυτή την ιδέα εμπειρικά, ωστόσο πιστεύουμε ότι τα ραγδαία και ορατά αποτελέσματα του βιάγκρα αυξάνουν τις πιθανότητες να το δοκιμάσουν άνθρωποι που κάτω από άλλες συνθήκες θα απέφευγαν τα δυτικά φάρμακα», τόνισε σε δηλώσεις του ο William von Hippel, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο της Νότιας Νέας Ουαλίας.

Ο Δρ. Von Hippel πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε την έρευνά του για την αποδοχή του βιάγκρα στην κινεζική αγορά.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Environmental Conservation, οι άνδρες μέσης ηλικίας στην Κίνα έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τις παραδοσιακές θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία με το μπλε χαπάκι.

Ωστόσο, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά φάρμακα από μέλη ζώων για άλλα προβλήματα υγείας.

Εκτιμάται ότι στην Κίνα έχουν απομείνει μόνο 20 τίγρεις στην άγρια φύση και η ζήτηση καλύπτεται από την Ινδία, όπου ακμάζει η λαθροθηρία.

Στην Ινδία σήμερα ζουν περίπου 1.200 τίγρεις, δηλαδή 50% λιγότερες συγκριτικά με τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο πληθυσμός τους στις αρχές του 20ου αιώνα ανερχόταν σε 100.000. 
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Τους «ξάφριζε» παριστάνοντας τον αστυνομικό!

Τους «ξάφριζε» παριστάνοντας τον αστυνομικό 

Έπαιρνε όλα τα κέρματα από τις τσέπες τους όταν σήκωναν ψηλά τα χέρια

Ένας 31χρονος, ο οποίος παρίστανε τον αστυνομικό και άρπαζε χρήματα από πεζούς, συνελήφθη στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ενός 28χρονου από το Μπαγκλαντές και ενός 57χρονου από την Βουλγαρία ο 31χρονος προσποιούμενος τον αστυνομικό, ζήτησε να τους ελέγξει και όταν αυτοί σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά, έκλεψε από τον 28χρονο, δύο ευρώ, ενώ στη συνεχεία τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 31χρονος προσποιούμενος και πάλι τον αστυνομικό, ακινητοποίησε 35χρονο Έλληνα και του έκλεψε από την τσέπη 23 ευρώ.

Ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος ότι ο 31χρονος δεν είναι αστυνομικός, προσπάθησε να πάρει πίσω τα λεφτά του, όμως ο 31χρονος αφού τον χτύπησε διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, μέχρι χθες που συνελήφθη. *newsbeast.gr
Περισσότερα »

Στα ερτζιανά ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Στα ερτζιανά ο Θεόδωρος Πάγκαλος 

Με εκπομπή στο ΒΗΜΑ FM ο πρώην υπουργός

Ραδιοφωνική εκπομπή στο ΒΗΜΑ FM 99,5 θα συμπαρουσιάζει μαζί με τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται από την ερχόμενη Τρίτη και κάθε Τρίτη από τις 10 έως τις 11 το πρωί ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις και τα σχόλια του πρώην υπουργού στα μηνύματα των ακροατών.
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Πόσο μεταβάλλονται οι φόροι εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους


Με συντελεστή 35% η φορολόγηση εισοδημάτων από 16.000 και πάνω

Τεράστιες επιβαρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων φέρνει η νέα φορολογική κλίμακα που έχει εισηγηθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά και αύξηση των συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα προβλέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή η νέα κλίμακα που σχεδίασε το οικονομικό επιτελείο και θα τεθεί σε ισχύ στα εισοδήματα του 2013.

Τα «μπλοκάκια» φαίνεται πως διασώζονται από τον συντελεστή 35% που θα εφαρμοστεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι έχουν σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Γι’αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται η διατήρηση της φορολόγησής τους με κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ειδικότερα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους:
- Τα φορολογικά κλιμάκια μειώνονται σε 4 από 8 που είναι σήμερα.
- Καταργούνται τα αφορολόγητα όρια για τις οικογένειες και τα παιδιά. Αυτό θα οδηγήσει στην καταβολή πρόσθετων φόρων τουλάχιστον 400 ευρώ από μία οικογένεια με δύο παιδιά. Εξετάζεται πάντως να μειωθούν τα υφιστάμενα αφορολόγητα όρια για τα παιδιά κατά 50%.
- Καταργούνται οι συντελεστές φόρου 25%, 35%,38%, 40% και 45%, που αντιστοιχούν στα φορολογικά κλιμάκια από τις 16.000 ευρώ και πάνω και αντικαθίστανται από έναν ενιαίο συντελεστή 35%.
- Το αφορολόγητο όριο διατηρείται στα 5.000 ευρώ και δημιουργούνται τρία νέα κλιμάκια. Από 5.000 - 12.000 ευρώ με συντελεστή 10%. Από 12.000 - 16.000 με συντελεστή 18% και από 16.000 και πάνω με συντελεστή 35%.
- Με τη νέα φορολογική κλίμακα, φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πληρώσει στην εφορία 2.820 ευρώ από 2.420 ευρώ.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες
Τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα φορολογούνται πλέον με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ. Από αυτό θα εξαιρεθούν όσοι φορολογούμενοι εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με καθεστώτα συμβάσεων εργασίας και αμείβονται με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών.

Αγρότες
Καταργείται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού του καθαρού γεωργικού εισοδήματος, βάσει του οποίου καθορίζονται κάθε χρόνο για κάθε νομό συγκεκριμένα τεκμαρτά ποσά ελάχιστου δηλωτέου εισοδήματος ανά στρέμμα καλλιεργούμενης γης ή ανά κεφαλή εκτρεφόμενου ζώου κ.λ.π. Από το νέο έτος θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία ως επιτηδευματίες.

Ανώνυμες εταιρείες

Ο συντελεστής φορολόγησής των αδιανέμητων κερδών μειώνεται από το 20% στο 19% και από 25% στο 19% ο συντελεστής κατά τη διανομή μερίσματος. Με τον τρόπο αυτό η συνολική φορολογική επιβάρυνση για κέρδη των Α.Ε. μειώνεται από το 42,5% στο 35%.
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Το πραξικόπημα που δεν έγινε ποτέ

Η κυβέρνηση Παπανδρέου το απέτρεψε την τελευταία στιγμή

Δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι απετράπη πραξικόπημα τον περσινό Οκτώβριο, δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο,στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:

-Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
-Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους.
-Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
-Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
-Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης.
-Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα

Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε.
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Τσίπρας: «Η λιτότητα ματώνει τη δημοκρατία»

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Ιδρύματος Zeit-Stiftung της εφημερίδας Die Zeit στο Αμβούργο με θέμα:«Could Euro(pe) survive without Greece?-Θα μπορούσε το (η) Ευρώ(πη) να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα;» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «δανείστηκε» τη φράση της Καγκελαρίου Μέρκελ ότι ματώνει η καρδιά της για τους Έλληνες για να επισημάνει ότι η λιτότητα ματώνει τελικά τη δημοκρατία.


«Ήδη βιώνουμε με τραγικό τρόπο τη μεταφορά της κρίσης στην ίδια τη δημοκρατία. Για πρώτη φορά από το 1974, η χώρα μου βιώνει τον πραγματικό κίνδυνο εκφυλισμού της Δημοκρατίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
«Η λιτότητα ματώνει τη Δημοκρατία. Και λειτουργεί ως επωαστήρας του νεο-ναζισμού. Έχει, κάνει την κοινωνία ευάλωτη στην πολιτική δημαγωγία, τον εθνικισμό και στα μηνύματα μίσους και οργής. Για πρώτη φορά, νεο-ναζιστική οργάνωση μπήκε στη Βουλή και αυξάνει επικίνδυνα την επιρροή της σε λαϊκά στρώματα. Τα τάγματα εφόδου της, έχουν ήδη εμφανιστεί στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Πολλοί επισημαίνουν τον κίνδυνο της Βαϊμαρης για την Ελλάδα. Αλλά τη Δημοκρατία της Βαϊμαρης εξόντωσαν οι άδικοι και επαχθείς όροι της Συνθήκης των Βερσαλιών. Σήμερα η Ευρώπη δεν πρέπει να επαναλάβει το ίδιο λάθος. Η ιστορία μας έχει
διδάξει. Μπορούμε και πρέπει να αποτρέψουμε την καταστροφή» τόνισε για να κλείσει λέγοντας: 

«Κλείνω απαντώντας στο βασικό ερώτημα της σημερινής μου ομιλίας:Μπορεί να επιβιώσει η ΕΕ μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ; Η απάντησή μου είναι ένα κατηγορηματικό όχι. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, όσο στο κολοσσιαίο πολιτικό της μήνυμα.  Μια ελληνική «αποτυχία», μια ρήξη Ελλάδας και Ευρώπης θα είναι μια αποτυχία της
ίδιας της ευρωπαϊκής ιδέας, θα είναι ένας θρίαμβος των αγορών, που θα έχουν επιβάλλει στα ευρωπαϊκά κράτη όχι μόνο την οικονομική τους πολιτική, αλλά θα έχουν καταργήσει και την ίδια την ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την ιδέα μιας ζώνης ειρήνης, ευημερίας και δημοκρατίας, που θα αποτελούσε φάρο και αναντικατάστατο παράγοντα σταθερότητας και προόδου, οικολογικής, οικονομικής, γεωπολιτικής ασφάλειας και δημοκρατικής εξέλιξης για όλη την ανθρωπότητα. 
*tanea
Περισσότερα »

Σαμαράς: «Η πρωθυπουργία στην Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο»

«Περίμενε μία ζωή για αυτή τη στιγμή και πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες τον βλέπουν ως την τελευταία ελπίδα για σταθερότητα. Αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά η ηγεσία της χώρας του δεν είναι διασκέδαση», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. «Ξέρετε κάποιον να είναι χαρούμενος με το να γίνεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε χαμηλόφωνα ο Πρωθυπουργός.
«Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι πόνος», συνέχισε ο ίδιος.
«Αλλάζουμε, αλλά οφείλετε να μας βοηθήσετε» επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο εναλλακτικό σενάριο που θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».


Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα o Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ», άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», τόνισε.

Από τον Ιούνιο που ανέβηκε στην εξουσία, έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ.Σαμαράς εργάζεται να επαναφέρει την φερεγγυότητα της χώρας και να αποδιώξει όλους τους φόβους ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ, ακόμη κι αν η αυστηρή λιτότητα που πρέπει να επιβάλει για να κρατήσει την χώρα στη νομισματική ένωση έρχεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων, σημειώνει η εφημερίδα.
Μετά μια εβδομάδα βίαιων διαδηλώσεων στην Ελλάδα και την Ισπανία κατά των νέων μέτρων λιτότητας και της ανεργίας που καλπάζει  και έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, ο Πρωθυπουργός καλεί τη διεθνή κοινότητα
να εξετάσει «αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο» που σαρώνει την Ευρώπη.
Η ανεργία είναι υπ΄αρθμόν ένα πρόβλημα, το ποσοστό της ανέρχεται στο 24% και συνεχώς αυξάνεται και στους νέους ξεπερνά το 50%, εξηγεί ο Πρωθυπουργός.
«Αυτό είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης στην οποία βρισκόμαστε. Συνεπώς οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους συμμάχους μας της Δύσης τονίζοντας ότι αν αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, τότε πρέπει να διασφαλίσουν πως το φαινόμενο δεν θα ενταθεί».
«Εμείς αλλάζουμε αλλά ταυτόχρονα εσείς πρέπει να μας βοηθήσετε. Διαφορετικά, τόνισε, θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ελλάδας».
*tanea
Περισσότερα »

Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ Π.Ε Κοζάνης

Με βάση την απόφαση της συνέλευσης Π.Ε Κοζάνης για εκλογή προσωρινής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ η εφορευτική επιτροπή θα δέχεται προτάσεις υποψηφίων μέχρι την Κυριακή 30/09/2012 και ώρα 8:30μμ στα νέα γραφεία της οργάνωσης (Ιπποκράτους 3, 2ος όροφος, απέναντι από την αγροτική).
Η εφορευτική επιτροπή
Περισσότερα »

Δύο συλλήψεις σε βιβλιοπωλείο στην Πτολεμαΐδα για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

astinomia jacket platiΧθες το μεσημέρι, στην Πτολεμαΐδα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς, έναν 57χρονο άνδρα και μία 47χρονη γυναικά, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα, ο μεν 57χρονος ως ιδιοκτήτης καταστήματος-βιβλιοπωλείου πούλησε σε βιβλιοδετημένες φωτοτυπίες έξι (6) ξενόγλωσσα βιβλία, η δε 47χρονη ως ιδιοκτήτρια καταστήματος-βιβλιοπωλείου πούλησε σε βιβλιοδετημένες φωτοτυπίες δύο (2) ξενόγλωσσα βιβλία ενώ μέσα στο κατάστημά της βρέθηκαν εξήντα ένα (61) φωτοτυπημένα ξενόγλωσσα βιβλία καθώς και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα στην εσωτερική μνήμη του οποίου υπήρχαν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, εκατόν δέκα επτά (117) τίτλοι ξενόγλωσσων βιβλίων τα οποία ήταν άμεσα διαθέσιμα προς εκτύπωση.  
Κατασχέθηκε το φωτοτυπικό μηχάνημα καθώς και τα φωτοτυπημένα ξενόγλωσσα βιβλία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.
Περισσότερα »

«Χρυσή Αυγή»: Πλημμύρισε η Κοζάνη από Έλληνες πατριώτες στα εγκαίνια των γραφείων της Τ.Ο. Κοζάνης

xrish-avgi28032012Σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν στην Κοζάνη τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής, στην Πλατεία Γιολδάση.Πραγματικός ΣΕΙΣΜΟΣ στην πόλη της Κοζάνης από την παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων του κινήματος μας. Πλημμύρισε κυριολεκτικά η Κοζάνη από Έλληνες εθνικιστές και Ελληνικές Σημαίες.
Η Τ.Ο. Κοζάνης οργάνωσε άψογα την εκδήλωση και αξίζουν συγχαρητήρια στον υπεύθυνο Λορίδα Φαίδωνα καθώς και στα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Κοζάνη διότι σε ελάχιστο χρόνο προετοίμασαν και οργάνωσαν τα γραφεία καθώς και την εκδήλωση που ακολούθησε.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Α” Θεσσαλονίκης κος. Γρέγος Αντώνιος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος της Περιφερειακής Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης & Βορείου Αιγαίου κος. Τσακίρης Μιχαήλ, ο υπεύθυνος της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας κος. Τούφας Στέλιος καθώς και οι υπεύθυνοι των Τ.Ο. Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας κ. Τσιούλης Βασίλειος, Παπαδημητρίου Γεώργιος και Σαχινίδης Ιωάννης αντίστοιχα.
Αφού πραγματοποιήθηκε ο
καθιερωμένος Αγιασμός των γραφείων τα οποία ήταν κατάμεστα από κόσμο, στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι συναγωνιστές μίλησαν στην Πλατεία Γιολδάση στο συγκεντρωμένο πλήθος σχετικά με τον αγώνα του κινήματος μας, τις θέσεις μας και την παρουσία μας στη Δυτική Μακεδονία. Τα γραφεία της Τ.Ο. Κοζάνης είναι τα πρώτα που ανοίγουν και έπεται συνέχεια, η Χρυσή Αυγή σύντομα θα έχει παρουσία και στην Καστοριά, και στη Φλώρινα και στα Γρεβενά. Το Εθνικιστικό ποτάμι έχει ξεκινήσει και δεν σταματά πουθενά, παρά τις προσπάθειες του σάπιου πολιτικάντικου κατεστημένου που σήμερα επιστράτευσε 20-30 θλιβερούς «αντιεξουσιαστές» για αντισυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Περαστικά σας και πάλι σύντροφοι…
Εκατοντάδες, ίσως και πάνω από χίλιοι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Κοζάνης στην Πλατεία Γιολδάση που μας τίμησαν με την παρουσία τους, άκουσαν τις ομιλίες των συναγωνιστών και στη συνέχεια όλοι μαζί με πορεία στο κέντρο της πόλης κατευθυνθήκαμε προς το άγαλμα του Παύλου Μελά επί της ομώνυμης οδού φωνάζοντας συνθήματα. Μπροστά στο άγαλμα του Αθάνατου Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έγινε η απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου και στην κυριολεξία το κέντρο της πόλης σείστηκε από παλμό και υπερηφάνεια. Στη συνέχεια και πάλι με πορεία καταλήξαμε στα νέα γραφεία της Τ.Ο. Κοζάνης στην Πλατεία Γιολδάση.
Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Δυτικής Μακεδονίας.
Περισσότερα »

Η λίμνη Ιλαρίωνα στο Κόκκινο Φαράγγι του Αλιάκμονα στο Φρούριο – Ασύλληπτες εικόνες - Video

ilarionas kai platanodasos9876Ασύλληπτες εικόνες άγριας ομορφιάς από το μοναδικό Κόκκινο Φαράγγι (Red Gorge) του Αλιάκμονα  μήκους 12χλμ, που ξεκινάει από τη Ζάβορδα και καταλήγει στο Φράγμα Ιλαρίωνα, με αποκορύφωμα το τμήμα στο ύψος του Φρουρίου.
Η στάθμη της λίμνης Ιλαρίωνα που σχηματίζεται, 70 μέρες μετά την έμφραξη της σήραγγας εκτροπής του φράγματος, ήδη ανέβηκε αισθητά, με συνέπεια οι εικόνες αυτές του φαραγγιού να είναι από τις τελευταίες, τις αποχαιρετιστήριες…
Κρίμα που χάνεται το Κόκκινο Φαράγγι…
Κρίμα που παρέμενε τόσα χρόνια "άγνωστο" και αναξιοποίητο…
Ανοίγονται βέβαια νέες προοπτικές με τη λίμνη. Αρκεί να αξιοποιηθούν. Ήδη ο σύλλογος Φίλων και Ενεργών Πολιτών Φρουρίου στο σημείο αυτό, έχει διαμορφώσει ένα χώρο που προορίζεται να γίνει χώρος αναψυχής – θέας προς τη νέα λίμνη…
Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος/mikrovalto.gr
Περισσότερα »

«O Μπούρινος»: 5ος Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Σας προσκαλούμε στον 5ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Μπούρινου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στον ορεινό όγκο του Μπούρινου με τερματισμό στην πόλη της Σιάτιστας.
Η εντελώς ανανεωμένη διαδρομή (28 χλμ) μετά από συζητήσεις και με τους αθλητές, ξεκινά από την τοποθεσία «Σιντριβάνι» (~2 χλμ πριν το ορειβατικό καταφύγιο) σε υψόμετρο 1213μ, περνά από την κορυφή του Μπούρινου 1866μ, διασχίζει την κοιλάδα του Μεσιού Νερού (1150μ), ανεβαίνει στο καταφύγιο (1370μ.), κατηφορίζει προς την περιοχή της «Τσερβένας» φτάνοντας στον κόμβο της Εγνατίας (681μ.)
και να ανηφορίσει για τον τερματισμό στο Δημαρχείο της Σιάτιστας (925μ.).
Λεπτομέρειες: info@osbourinos.gr"> info@osbourinos.gr - 6972262075
Διοργάνωση :Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «O Μπούρινος» -  Δήμος Βοΐου
Περισσότερα »

«Μπλοκ» υπέρ της καπνοκαλλιέργειας από Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία

Κοινό υπόμνημα στον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Dacian CIOLOS σχετικά με τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε στα πλαίσια του ΠΟΥ για τον καπνό απέστειλαν οι υπεύθυνοι για τα αγροτικά θέματα Υπουργοί της Ελλάδος, Ιταλίας και Ουγγαρίας.
Στο υπόμνημα  διατυπώνουν τη διαφωνία τους αναφέροντας ότι οι προτάσεις της επιτροπής προωθούν προσεγγίσεις και μέτρα που στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τους καπνοπαραγωγούς να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια του καπνού.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το πνεύμα και η πρόθεση του ΠΟΥ είναι η παροχή στήριξης στους καπνοπαραγωγούς που θα επηρεασθούν από την μείωση της ζήτησης καπνού μακροπρόθεσμα και όχι η λήψη μέτρων άμεσης διακοπής της καπνοκαλλιέργειας που αν εφαρμοσθεί θα οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλες ομάδες πληθυσμού οι οποίες θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης.
Αντ’ αυτού, αναφέρει σχετικό έγγραφο εργασίας του στελέχους της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Θ. Βλουτή, «θα πρέπει να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις αντικατάστασης της καπνοκαλλιέργειας και ως τότε είναι άσκοπη οποιαδήποτε είδους απαγόρευσή της».
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί στο υπόμνημά τους επισημαίνουν πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο καπνός απασχολεί χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες σε ορισμένες από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές σε μια εποχή που η διατήρηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι υψίστης σημασίας.
Επιπλέον, αν μόνο οι χώρες της Ε.Ε. μειώσουν την παραγωγή καπνού τότε η μείωση αυτή με μαθηματική ακρίβεια θα αντισταθμιστεί από αύξηση της παραγωγής σε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου σε βάρος των καπνοκαλλιεργητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
http://www.paseges.gr
Περισσότερα »

Η παρουσίαση του προγράμματος των 100 χρόνων Απελευθέρωσης της Εορδαίας

Η παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Εορδαίας έγινε το πρωί της Παρασκευής από τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
«100 χρόνια ελεύθερα γιορτάζει ο δήμος Εορδαίας, η περιοχή της Πτολεμαΐδας στην οποία η προσφυγική γενιά πάλεψε, αγωνίστηκε, ξεπέρασε προβλήματα κατάφερε να ριζώσει και να δημιουργήσει πολιτισμό.  Χρέος μας είναι σε αυτό το πέρασμα με αναφορά σε ανθρώπους και γεγονότα, να αναδείξουμε προσπάθειες και  αποτελέσματα και να τονίσουμε με κάθε τρόπο ότι αυτός ο τόπος αξίζει  περισσότερα» δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας.
Η κ. Βρυζίδου τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία έγινε πολύ σοβαρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για συγκέντρωση σημαντικού υλικού, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος αναφέρθηκε στην κυρίαρχη δράση της αντιδημαρχίας παιδείας που είναι τα σχολεία πολιτισμού σε συνεργασία με την α/βαθμια και β/θμια εκπαίδευση και αποτελεί μια καινοτόμα δράση που θα «τρέξει» καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στις δράσεις του νομικού προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε η πρόεδρός του Θεοπίστη Κρυσταλλίδου και συγκεκριμένα στην επιτυχία του συμποσίου γλυπτικής τον Αύγουστο που αγκάλιασαν οι πολίτες της Εορδαίας. Επίσης, η κ. Κρυσταλλίδου μίλησε για την έκθεση μνήμης και τιμής που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας και έχει ως βασικό άξονα τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές του 1912. Η έκθεση περιλαμβάνει αυθεντικά αντικείμενα, πρωτότυπες αποφάσεις, γκραβούρες,  διατάγματα, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι αποτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα δοθεί η δυνατότητα ολοκληρωμένης διαδικασίας εκπαίδευσης.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρήστος Κεσκερίδης παρουσίασε το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου, κολύμβησης, πάλης, στίβου και τον ημιμαραθώνιο.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος Σοφία Απαζίδου που έχει και  τη συνολική του επιμέλεια. Όπως τόνισε η κ. Απαζίδου «μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συνεργαστήκαμε με την κοινωνία, θέλοντας να δώσουμε μηνύματα αισιοδοξίας και ενότητας, όπως απαιτούν οι καιροί».  Η υπεύθυνη του προγράμματος αναφέρθηκε στον τρόπο που καταρτίστηκε το πρόγραμμα, μέσα από την αξιοποίηση των δυνάμεων του δήμου και της κοινωνίας, την αξιοποίηση των γνώσεων και των ενδιαφερόντων, με στόχο να υπάρξει μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. «Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την κοινωνική δυναμική,  εστιάσαμε σε πρόσωπα της Εορδαϊκής κοινωνίας, αφουγκραστήκαμε τους νέους και προσπαθήσαμε να φωτίσουμε τις διαφορετικές πλευρές της Εορδαίας και για το λόγο αυτό δώσαμε κεντρικό τίτλο στις εκδηλώσεις μας  «Εορδαϊκές όψεις ενός αιώνα» είπε χαρακτηριστικά  η κ. Απαζίδου.
Αναλυτικά,  η κ. Απαζίδου παρουσίασε τον πρόγραμμα του Αθλητικού Σεπτέμβρη, του Ιστορικού Οκτώβρη, του Καλλιτεχνικού Νοέμβρη και του Δεκέμβρη, κατά τα διάρκεια του οποίου θα υπάρξουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα, αλλά και αφιερώματα στους ευεργέτες της πόλης.
Σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού, πολλοί εκ των οποίων με καταγωγή από την Εορδαία, θα βρεθούν στην Πτολεμαϊδα, συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στις εκδηλώσεις για τα 100χρονα της Εορδαίας
Περισσότερα »

Επιμένει...καλοκαίρι

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και διατήρηση της ζέστης, περιμένουμε σήμερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
 Στο Αιγαίο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βορειοανατολικό Αιγαίο ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.
Στην Αττική
Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό.
Στη Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Πηγή:meteo.gr
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top