VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Με φυτοφάρμακα απειλούν οι αγρότες τα ΜΑΤ

Η κόντρα μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης που βρίσκονται επί ποδός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, έχει ενδιάμεσο... σταθμό τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι άνδρες των ΜΑΤ είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να εφαρμόσουν το «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης και έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών κοινωνικών ομάδων, με τελευταίο παράδειγμα τις αψιμαχίες στο υπουργείο Εργασίας με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που έχουν βρεθεί στα αγροτικά μπλόκα έχουν τηρήσει «ουδέτερη στάση», ωστόσο δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.
Μετά από αυτά τα συμβάντα αρκετοί είναι οι αγρότες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και να κλείσουν τα εθνικά οδικά δίκτυα.
Μάλιστα, όσον αφορά στα ΜΑΤ, φτάνουν να εξαπολύουν απειλές πως αν συνεχιστεί η χρήση χημικών, εκείνοι θα «απαντήσουν» ψεκάζοντάς τους με φυτοφάρμακα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ο Πάνος Καμμένος στην Κοζάνη

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  Δυτικής Μακεδονίας του κινήματος μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013,  στην αίθουσα συνεδριάσεων  πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (Δημοκρατίας 28, Κοζάνη).
Θεματική ενότητα:  Ενέργεια  και  Περιβάλλον.
Ώρα έναρξης εργασιών: 10:00 π.μ.
Στο προσυνέδριο θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του κινήματός μας
                                              ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.
Περισσότερα »

Ετήσια Γενική Συνέλευση – Κοπή Πίτας του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Ν. Κοζάνης

 Ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις καλεί τα μέλη του και όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση – Κοπή Πίτας την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:00 στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Νοσοκομείου 7.  Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Απολογισμός 2012
2.Σχέδιο δράσης για το 2013
Περισσότερα »

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Αγ. Κυριακής του Δήμου Σερβίων -Βελβεντού -ΒΙΝΤΕΟ


serviaΈνα ακόμη έργο στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού μπαίνει σε φάση υλοποίησης – κατασκευής καθώς ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος υπέγραψε σήμερα μαζί με τον ανάδοχο την σύμβαση του έργου ΄΄Ανάπλαση Οικισμού Αγ. Κυριακής΄΄. Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΄΄Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013΄΄ με κόστος κατασκευής 198.153,36€ το οποίο έρχεται να αναβαθμίσει πρακτικά και ουσιαστικά να ενισχύσει την εικόνα ενός οικισμού με μοναδική θέση στον ορεινό όγκο των Πιερίων, σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων, με θέα την Λίμνη Πολυφύτου και τον κάμπο Σερβίων, Βελβεντού. Το έργο περιλαμβάνει πλακόστρωση των βασικών δρόμων του οικισμού, τοποθέτηση φωτιστικών στύλων, πέτρινες βρύσες και καθιστικά, ξύλινους κάδους κ.α. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο.
Περισσότερα »

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

apergia_420_420Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ στο Πεδίον του Άρεως, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Σαν αιχμή των αιτημάτων της απεργίας η ΓΣΕΕ θέτει, «την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» και τη λήψη «ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων».
Η Συνομοσπονδία ζητά ακόμη, την «ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης».
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι για τα συνδικάτα παραμένουν διεκδικούμενα «το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές» ενώ σημειώνει, ότι «τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, επιβάλουν τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων».

| NewsIT
Περισσότερα »

Ορίστηκαν οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες από τον Γιώργο Δακή-Η επίσημη ανακοίνωση

Με επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, το οποίο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που εδώ και πολλή ώρα ανέρτησε το Kozanimedia,  ορίστηκαν οι νέοι αντιπεριφερειάρχες.
dakis«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, ορίζονται για το χρονικό διάστημα από 1-2-2013 έως 31-8-2014, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι αρμοδιότητές τους ως εξής:

  • Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα, ο Χρήστος Ευαγγέλου, Περιφερειακός Σύμβουλος Φλώρινας

  • Κοινωνικής Συνοχής, ο Φιλώτας Ταλίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς

  • Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης, ο Γιώργος Σβώλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κοζάνης»
Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου του Ηρακλή Κακαβάνη «Ο άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του» την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηρακλή Κακαβάνη, «Ο άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του, στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:30.
Για τον Κώστα Βάρναλη και το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
  • Γεωργία Λαδογιάννη, επίκουρος καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Δραματουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Μιχάλης Παππάς Γυμνασιάρχης-Φιλόλογος
  • Νάνσυ Βούζα, φοιτήτρια φιλολογίας του ΑΠΘ
  • Διαμαντούλα Νάκα , φιλόλογος και ο
  •  Ηρακλής Κακαβάνης, συγγραφέας του βιβλίου
Περισσότερα »

Αύριο οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και σε Κοζάνη – Φλώρινα – Καστοριά

Αύριο, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου ο ΕΛΓΑ. – σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του – πρόκειται να καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 16,8 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι παραγωγοί φθάνουν τους 11.967 και οι ζημιές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Να σημειωθεί ότι η πληρωμή αυτή αποτελεί την πρώτη μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Οργανισμού υπό τους κ.κ. Βασίλη Έξαρχο και Αργύρη Μποτό.

Ειδικότερα οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς: Έβρου, Πέλλας, Καβάλας, Φλώρινας, Κορινθίας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Μεσσηνίας, Πιερίας, Λάρισας, Δράμας, Αρκαδίας και Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα »

Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα: Γιορτή Κρασιού 2013

Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί την κύρια απασχόληση ενός πολύ μεγάλου ποσοστού της τοπικής κοινωνίας, με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο. Στη σημερινή εποχή επικρατεί ένας διάχυτος προβληματισμός για το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας της περιοχής και της σταδιακής συρρίκνωσης του αμπελώνα.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης αφορά συζήτηση με θέμα: «Παρόν και Μέλλον του Αμπελώνα της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επαγγελματίες του τομέα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσής θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μεταξύ οινοπαραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα, για την ανάδειξη των τριών καλύτερων κρασιών εσοδείας 2012.

Ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα σας προσκαλεί όλους στη Γιορτή Κρασιού την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:30 στο κέντρο νεότητας Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφέρονται δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί.
Με τιμή
Το Δ.Σ.
Περισσότερα »

Ρυθμίσεις για δάνεια αγροτών

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για περίπου 100.000 αγρότες που έχουν κόκκινα δάνεια στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα βάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που από χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Καθιερώνει υποθήκη έως το 120% της αξίας του δανείου που είναι υπερήμερο, με βάση και τη διεθνή τραπεζική πρακτική.  Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι εάν ο αγρότης δεν μπορέσει να εξοφλήσει εφάπαξ τη ληξιπρόθεσμη οφειλή του, τότε υπάγεται σε ρύθμιση για 5 έως και 10 χρόνια, με επιτόκιο 5% ετησίως.
Πηγή: Τα Νέα
Περισσότερα »

Χιονοστιβάδα παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά τις μειώσεις μισθών φοβούνται περικοπές και στο εφάπαξ
Μορφή χιονοστιβάδας αρχίζουν να παίρνουν οι παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τις μειώσεις που επέφερε στους μισθούς τους το ειδικό μισθολόγιο και φοβούμενοι δραματικές περικοπές στο εφάπαξ.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα σώματα ασφαλείας και ειδικά στην ελληνική αστυνομία.
Το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου υπέβαλαν παραίτηση 230 στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ανώτατα στελέχη και μάχιμοι.

Ανάλογη είναι η εικόνα σε αστυνομία, λιμενικό και πυροσβεστική.

Οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, καθώς όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δυνητικά είναι σε θέση να παραιτηθούν αγγίζουν τις 20.000 στις
newsbeast.gr
Περισσότερα »

ΟΓΑ: Μέχρι τις 28/2 η απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας - ορφανίας

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα απογράφονται στον ΟΓΑ οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας - ορφανίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο διοικητής του Οργανισμού Παναγιώτης Πέτρουλας.
Αυτό αφορά συνολικά σε περίπου 10 χιλιάδες άτομα τα οποία τις επόμενες ημέρες θα λάβουν επιστολή για να απευθυνθούν στον ΟΓΑ της περιοχής τους.
Ο κ. Πέτρουλας διαβεβαίωσε επίσης ότι κατά την ομογενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα υπάρξει νέα μείωση των συντάξεων, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Όπως αναφέρει ο ΟΓΑ οι συνταξιούχοι αφού λάβουν την ενημερωτική επιστολή θα πρέπει να προσέλθουν στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δήμου του τόπου κατοικίας τους προσκομίζοντας την ενημερωτική επιστολή και τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς) ή βιβλιάριο υγείας για τα ανήλικα τέκνα χωρίς ταυτότητα.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκδοθέν κατά τον ημερολογιακό μήνα της απογραφής.

3. Υπεύθυνη δήλωση, των συνταξιούχων χηρείας, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνουν ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησης και μέχρι σήμερα δεν έχουν τελέσει γάμο.

4. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος.

5. Αντίγραφο επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

6. Επιπλέον, για τα τέκνα απαιτείται:

Α Ενήλικα τέκνα
 Πιστοποιητικό σπουδών στην περίπτωση που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές.

Β Ανήλικα τέκνα (12 ετών και άνω)

Αστυνομική ταυτότητα του γονέα ή του κηδεμόνα ή του προσώπου που έχει τη γονική μέριμνα

Εάν ο γονέας λαμβάνει σύνταξη χηρείας και τα τέκνα ορφανική σύνταξη, θα πρέπει να απογραφούν ξεχωριστά.

Ο ΟΓΑ τονίζει ότι σε όσους δεν απογραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους.
Πηγή: http://www.skai.gr/
Περισσότερα »

Στα αζήτητα έμεινε το επίδομα θέρμανσης

Στα αζήτητα έμεινε το επίδομα θέρμανσης

Ειδοποιητήρια σε δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για περίπου 140 χιλιάδες φορολογούμενους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, αλλά δεν έχουν αξιοποιήσει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα αυτή.
Για το 2012 είχε προβλεφθεί κονδύλι στον προϋπολογισμό για το επίδομα θέρμανσης, ύψους 80 εκατομμύρια ευρώ, τελικά διατέθηκαν μόνο 7 εκατομμύρια ευρώ.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, ενώ για οικογένειες χωρίς παιδιά το όριο αυξάνεται στα 35.000 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα απο τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα για οικογένεια με παιδιά.
Πηγή: http://www.skai.gr/
Περισσότερα »

Καστοριά: Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στο φράγμα Νεστορίου

Στη συνέλευση των εργαζομένων στο χώροτου εργοταξίουγια την κατασκευή του φράγματος Νεστορίουπαραβρέθηκε χθες Τετάρτη ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Ενημερώθηκε για τα προβλήματα, αλλά και για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοιγια την εξασφάλιση της πληρωμής της εργασίας τουςιδιαίτερα των τελευταίων τριών μηνών και για τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν στο επόμενο διάστημα.
Σε ανακοίνωση του Βουλευτή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα έλθει   σε επικοινωνίαμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη(στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου) για την άμεση τακτοποίηση του θέματος και την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων.Δήλωσε δε, ότι τέτοια έργα θεωρούνται και από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ως προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση τους. Η στασιμότητα τέτοιων έργων, σημειώνει, δείχνει ξεκάθαρα ότι η θρυλούμενη ανακεφαλαίωση των τραπεζώνκαι η «πολυπόθητη» και πολυδιαφημισμένη εκταμίευσητων δόσεων δεν οδήγησε στην αναγκαία ρευστότητα της αγοράς. Σημειώνει τέλος ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενουςκαι συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στα προβλήματα που έχουν αναδεχθεί.  
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα
Περισσότερα »

Εξομοίωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές

Η εξομοίωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές είναι ο στόχος της αναθεώρησης της διαδικασίας προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση.
Το υπουργείο Οικονομικών συγκρότησε επιτροπή, η οποία θα υποβάλει το πόρισμα της μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε μείωση των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές, καθώς οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνεται ότι επί των αντικειμενικών αξιών, υπολογίζονται πολλοί φόροι (μεταβίβασης, κληρονομιών), καθώς και ο ενιαίος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το ειδικό τέλος, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Πηγή: http://www.skai.gr/
Περισσότερα »

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Κρίνεται απαραίτητο, όλα τα κινούμενα οχήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.   
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων  διεξάγεται κανονικά.
Περισσότερα »

Σύλληψη για παράνομη υλοτομία

Συνελήφθη χθες (30-01-2012) το μεσημέρι , σε δασική περιοχή της Καληβρύσης Νεστορίου Καστοριάς από αστυνομικούς της Ειδικής Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, 20χρονος αλλοδαπός  για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς μαζί με άλλον ένα ομοεθνή του, κατελήφθησαν να συλλέγουν υλοτομημένη ξυλεία που είχαν υλοτομήσει σε δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία.
Είχαν προβεί στην κοπή δασικών προϊόντων - ξυλείας συνολικά έξι (6) χωρικών περίπου, ενώ κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν μεταφέρει τριάντα (30) χωρικά περίπου υλοτομηθείσας ξυλείας,  στην Αλβανία.
Οι φερόμενοι ως δράστες, ο ένας εκ των οποίων αναζητείται, εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένας (1) ημίονος,
  • ένα (1) άλογο και
  • ένα (1) τσεκούρι. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Περισσότερα »

«Άλλαξαν τα στερεότυπα που είχαν αρκετοί»


Η Ρένα Δούρου μίλησε για την επίσκεψη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Δεν νομίζω ότι άλλαξαν οι δικές μας παραστάσεις. Άλλαξαν οι παραστάσεις και τα στερεότυπα που είχαν αρκετοί απ’ όσους συναντήσαμε», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM η κ. Δούρου, «ένας από τους στόχους αυτού του ταξιδιού ήταν να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας αδιαμεσολάβητα σε σχέση με την εικόνα που είχαν προσπαθήσει οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να παρουσιάσουν για τον ίδιο τον Αλέξη προσωπικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «δυστυχώς, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την επικοινωνιακή προπαγάνδα το κόμμα της Ν.Δ., υπάρχουν και ανόητοι και ηλίθιοι και κακοί που αντιλαμβάνονται τον πατριωτισμό στο εξωτερικό όχι στο να στηρίζουν τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά στο να διαβάλλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Σε ό,τι αφορά το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, η Ρένα Δούρου ανέφερε: «Θα έχετε διαβάσει ελληνιστικά κείμενα που αναφέρουν ότι τις αντιθέσεις των αντιπάλων τις εκμεταλλευόμαστε. Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ως όπλο αυτά που έγιναν στο Νταβός, αλλά και τις εκθέσεις του ΔΝΤ και ηγετικών οικονομικών αναλυτών, όπου έκαναν λόγο για τα λάθη του προγράμματος που επέβαλαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Και μόνο με αυτές τις παραδοχές, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να διεκδικήσει αλλαγή του προγράμματος που αποδεδειγμένα πλέον δεν βγαίνει. Βαθαίνει την ύφεση και καθιστά εκείνο το περιβόητο χρέος, για το οποίο γίνονται τόσες θυσίες, μη βιώσιμο».*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Τα «Κορίτσια για σπίτι» δεν... κιτρινίζουν


Γκόσιου και Τσολάκη μιλούν για την εκπομπή τους στο «Μακεδονία Tv»

Η Σοφία Γκόσιου και η Ελένη Τσολάκη είναι τα… «Κορίτσια για σπίτι».

Οι δυο παρουσιάστριες μίλησαν στην εφημερίδα News και αναφέρθηκαν στο αν η επιτυχία θέλει κόπο ή… τρόπο. Η Ελένη Τσολάκη είπε πως: «Αν δεν δουλέψεις, αν δεν βγεις στο δρόμο να κάνεις ρεπορτάζ και συνεντεύξεις δεν μπορείς να θεωρήσεις κάτι δεδομένο. Ούτε και τότε βέβαια έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα, αλλά νιώθεις πιο «κατοχυρωμένος». Την δεδομένη χρονική στιγμή βέβαια μπορείς να είσαι και μοντέρ και δημοσιογράφος και ότι άλλο…».

«Για να συμπληρώσω την Ελένη» είπε η Σοφία «Θεωρώ πως αυτό ισχύει για νέα πρόσωπα όπως εμείς που υποχρεωτικά τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε. Οι παλιοί παρουσιαστές αποκλείεται να μπουν σε αυτή την διαδικασία εκτός και αν το επιδιώκουν οι ίδιοι.»

Όταν τα κορίτσια ξεκίνησαν, υπήρχαν ονόματα που αρνούνταν να τους μιλήσουν. Τώρα από την Βίσση μέχρι την Βανδή, τον Ρέμο, τον Πλούταρχο καθώς και όλους τους ηθοποιούς, κανείς δεν λέει όχι.

Ο λόγος είναι όπως λένε οι παρουσιάστριες ότι δεν «κιτρινίζουν», σέβονται τους καλεσμένους τους και δεν τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.
Περισσότερα »

Κάλεσμα Νέων Αιμοδοτών ηλικίας 18-30 σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης

Η πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο προς τον συνάνθρωπο μας.
Γι’ αυτό καλούνται όλοι οι νέοι ηλικίας 18-30 ετών, αιμοδότες ή φίλοι του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής" σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για στελέχωση της ομάδας ΝΕΩΝ, την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στα ΝΕΑ γραφεία του Συλλόγου, ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23 (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ τηλ. 2461040575).
Για το Δ.Σ.
Η Υπεύθυνη Νεολαίας
Τσαουσίδου Κάκη
Περισσότερα »

Τηλεθέρμανση από βιομάζα και βιοαέριο στο Αμύνταιο

Για να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια για 4.000 ακόμη νοικοκυριά
Την επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα χάρη στην παραγωγή ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο σχεδιάζει ο Δήμος Αμυνταίου, προκειμένου να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια για 4.000 ακόμη νοικοκυριά.
Το σύστημα, το οποίο αναμένεται να γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κατά 80% και χρηματοδότηση από το Δήμο κατά 20%,  θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου για θέρμανση καθώς ήδη στο Αμύνταιο, τον Φιλώτα και τη Λεβαία 1500 περίπου νοικοκυριά καλύπτονται από το δίκτυο τηλεθέρμανσης της ΔΕΗ. Εκτός νομού Φλώρινας τηλεθερμάνσεις λειτουργούν στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

«Φιλοδοξούμε να είμαστε ο πρώτος Δήμος που θα έχει τηλεθέρμανση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματά του» σχολιάζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίδης και διευκρινίζει ότι ξεκινούν άμεσα οι μελέτες ενώ το έργο προωθείται για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Για την παραγωγή ενέργειας οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα τροφοδοτούνται με βιομάζα (υπολείμματα αγροτικής παραγωγής) και βιοαέριο από κτηνοτροφικές μονάδες, πρώτες ύλες που υπάρχουν σε μεγάλη επάρκεια στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ο δήμαρχος γνωστοποιεί ότι θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός.

Το εγχείρημα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στο Αμύνταιο με τη συμμετοχή δημάρχων πόλεων που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχα συστήματα στο εξωτερικό. 
newsbeast.gr
Περισσότερα »

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Εορτασμός Τριών Ιεραρχών, κοπή της Βασιλόπιτας και διανομή dvd (Βίντεο )

Με την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σερβίων και του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

 , και τη διάθεση στους μαθητές από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού του ψηφιακού δίσκου που δημιούργησαν στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (dvd – Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου καθώς και σε μαθητές των «μεγάλων» τάξεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)  ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ανήμερα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Στη σημασία και στα μηνύματα του έργου των Τριών Ιεραρχών αναφέρθηκε στην ομιλία του ο εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Σερβίων κ. Θωμάς Γκέκας ενώ ευχές απηύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σερβίων κα. Ολυμπία Τσιμοπούλου και ο Ιερέας Γεώργιος Πιστόλας που ευλόγησε τη Βασιλόπιτα.
  Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου–Λυκείου Σερβίων (συντήρηση Αμφιθεάτρου, Πρόγραμμα Εξοικονομώ).
Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΟΖΑΝΗΣ: Φαινόμενα βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς από όργανα της τάξης και στην Κοζάνη

Σε μια περίοδο που η τρικομματική κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της βίαιης καταστολής όλων των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
Σε μια περίοδο που στην κριτική και καταγγελία των βάρβαρων μέτρων που εξαθλιώνουν κι άλλο τον Ελληνικό λαό και η κυβέρνηση μέσω Κεδίκογλου-Δένδια απαντά με γκεμπελίστικης έμπνευσης χαλκεία, φαίνεται να ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο τρομοκράτησης, ειδικά της νέας γενιάς, με φαινόμενα βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς από όργανα της τάξης και στην Κοζάνη.
Σε μια πόλη που οι κάτοικοί της και όσοι φιλοξενούνται σ΄ αυτήν (φοιτητές, μετανάστες κ.ά.) δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα, πολλά ερωτηματικά προκαλεί η βίαιη και ανάρμοστη συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών απέναντι σε ομάδα νεαρών (ανάμεσά τους και δύο μεταναστών δεύτερης γενιάς που κινδυνεύουν με απέλαση) την προηγούμενη βδομάδα τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης.
Οποιαδήποτε ενέργεια που διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών είναι αποδεκτή. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτές συμπεριφορές που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια των πολιτών. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να στοχοποιείται και να γίνεται δέκτης απαράδεκτων συμπεριφορών από αστυνομικά όργανα, επειδή ενδεχομένως σε κάποιους δεν αρέσει το ντύσιμο, το μαλλί, η καταγωγή ή τα ίδια τα "πιστεύω" του. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές απ τη δημοκρατική κοινωνία της Κοζάνης. Οι διώξεις τέτοιου τύπου και οι αυθαιρεσίες αστυνομικών οργάνων πρέπει να σταματήσουν τώρα, ώστε και η ασφάλεια των πολιτών να εξασφαλισθεί και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια να προστατευθούν.
Περισσότερα »

Πράσινο φως για το πρώτο έργο στη Δυτική Μακεδονία από το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την θετική αξιολόγηση του πρώτου σταδίου, του έργου JESSICA για την ΠεριφέρειαΔυτικής Μακεδονίας που αφορά στο έργο «Δημιουργία Κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης κλειστής και ημερήσιας νοσηλείας» που θα κατασκευαστεί σε σύμπραξη της EUROMEDICA και 14 ιδιωτών γιατρών.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9,8 εκατομμύρια Ευρώ, όπου η ΠεριφέρειαΔυτικής Μακεδονίας συνεισφέρει με το ποσό των 3 εκατομμυρίων Ευρώ, μέσω των πόρων του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA. Το έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Καραγιαννίων του Δήμου Κοζάνης.
Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής χαιρετίζει την ενεργοποίηση ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για το οποίο έχουν δεσμευτεί 15 εκατομμύρια Ευρώ και εκφράζει μια νέα αναπτυξιακή προσέγγιση. 
Σημαντική στην υλοποίηση του έργου είναι η συνδρομή του Δήμου Κοζάνης που ωρίμασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις συνθήκες  για μια τέτοια επένδυση. Η ανταποδοτικότητα του έργου προς το Δήμο Κοζάνης αποδεικνύεται και από το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει με το φορέα.
Η Περιφέρεια συμμετέχει στην Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου Αστικής ΑνάπτυξηςΔυτικής Μακεδονίας διαμέσου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, η οποία με τη σειρά της εκπροσωπείται από τον Προϊστάμενό της Μπάμπη Κιουρτσίδη.
Περισσότερα »

Ροκ – έντεχνο Live με τον Δημήτρη Γαύρο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου

Ο Δημήτρης Γαύρος εμφανίζεται αύριο το βράδυ στο Bar Gallery για ένα ροκ – έντεχνο Live. Mέλος του συγκροτήματος ” Αλκή” που έχει κυκλοφορήσει ένα cd στην EMI ,σε μουσική δική του και στίχους της Δήμητρας Καραγιάννη , με παραγωγό τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Έχει επίσης κάνει συνεργασία στο cd ”Μπαλαρίνες επιτρέπονται” του Φ. Πλιάτσικα. Συνεργάστηκε ακόμα με τους Όναρ , τη στιχουργό Ντέπη Χατζηκαμπανη, το μπασιστα Γιώτη Κιουρτσογλου και αναμένεται μια συνεργασία με το Διονύση Σαββόπουλο.
Μαζί του στο Gallery:
Γιώργος Γεωργούλας – Κλασική κιθάρα
Ιορδάνης Λάτσκος – Κρουστά
Περισσότερα »

Η Google κάνει συνδρομητικό το Youtube


Επί πληρωμή η είσοδος στα διάφορα «κανάλια»
Είναι γνωστό πως από την ημέρα που η Google αγόρασε το Youtube, προσπαθεί να αλλάξει την «ταυτότητα» του γνωστού δικτύου. Σε μία εποχή που όλοι ψάχνουν έναν τρόπο να κάνουν την είσοδό τους στην αγορά της ηλεκτρονικής συνδρομητικής τηλεόρασης, η Google ήδη έχει ξεκινήσει να μετατρέπει το Youtube σε μία τέτοια υπηρεσία.
Μάλιστα, τώρα που οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Youtube, αυξάνονται με τέτοιους ρυθμούς, και με νομοθεσίες να μειώνουν όλο και περισσότερο τα κέρδη από τις στοχευμένες διαφημίσεις, η Google εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει πολιτική και να αντλήσει τα κέρδη της από τις συνδρομές.

Αυτή τη στιγμή, ο αμερικάνικος κολοσσός έχει ήδη ξεκινήσει τις συνεργασίες, για τη δημιουργία ειδικών καναλιών που θα περιέχουν αποκλειστικό περιεχόμενο και θα δίνουν το δικαίωμα πρόσβασης σε όσους χρήστες καταβάλουν το ποσό της αντίστοιχης συνδρομής. Οι τιμές που ακούγονται κυμαίνονται μεταξύ 1-5 δολαρίων το μήνα.
newsbeast.gr
Περισσότερα »

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων –Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κοζάνης

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων –Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κοζάνης ευχαριστεί θερμά για τη δωρεά των 200 € που έγινε εις μνήμη του Αντωνίου-Γεωργίου Πήτα εκ μέρους της οικογένειας Ηλία Τσαμπαρλή  αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που προσφέρει ο σύλλογος στην τοπική κοινωνία
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων –Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κοζάνης ευχαριστεί θερμά για τη δωρεά των 200 € που έγινε εις μνήμη του Αντωνίου-Γεωργίου Πήτα εκ μέρους της οικογένειας Δημήτρη Ζαμάνη αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που προσφέρει ο σύλλογος στην τοπική κοινωνία
Περισσότερα »

«Επιτακτική» η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος


Eurobank: Μόνο έτσι θα αποφευχθούν νέα μέτρα

Επιτακτική κρίνεται η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος από τους αναλυτές της Eurobank.

Όπως αναφέρεται στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, επισήμως αναγνωρίζεται η ανάγκη για την άμεση αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα που θα πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι» μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι στόχοι για τα έσοδα του 2013 δεν θα επιτευχθούν χωρίς ριζικές αλλαγές στη δομή του φορολογικού συστήματος, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της Eurobank.*.newsbeast.gr/
Περισσότερα »

Στις 22 Σεπτεμβρίου οι γερμανικές εκλογές σύμφωνα με την Bild

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, στις 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.
Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η Bild αναφέρει ότι μια επιτροπή που εκπροσωπεί τα μέλη του συνασπισμού της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ αναμένεται να συμφωνήσει για την ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης σε μια συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη.
Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται στη συνέχεια να επικυρώσει την ημερομηνία σε μια συνεδρίασή του τον επόμενο μήνα.
Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μία εβδομάδα αφότου οι ψηφοφόροι της Βαυαρίας θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν νέα τοπική βουλή.
Το κρατίδιο της Εσσης αναμένεται να πραγματοποιήσει περιφερειακές εκλογές την ίδια ημέρα με τις εθνικές εκλογές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση των Microsoft Office 2013


Διαθέσιμη η πλατφόρμα εφαρμογών γραφείου για Windows

Εδώ και λίγη ώρα είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση των γνωστών Office 2013 της Microsoft για τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και Windows 8. Όπως σε κάθε έκδοση έτσι και σε αυτήν βρίσκουμε τις εφαρμογές Word, Excel, Powerpoint, Access, Publisher και Outlook.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η νέα συνδρομητική υπηρεσία Office 365, που δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές, χωρίς να αγοράσετε εξαρχής το πακέτο, αλλά “νοικιάζοντας” το, δίνοντας ένα ποσό ετησίως.

Η συνδρομή για το Office 365 κοστίζει 99 ευρώ το χρόνο και περιλαμβάνει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του Office καθώς και 20GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο δίκτυο της εταιρίας, SkyDrive, αλλά και 60 λεπτά δωρεάν χρόνου ομιλίας μέσω της υπηρεσίας του Skype, κάθε μήνα. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα εγκατάστασης των εφαρμογών μέχρι και σε πέντε διαφορετικούς υπολογιστές.
Για τους χρήστες που θέλουν να αγοράσουν τη νέα έκδοση, κυκλοφορούν τρία πακέτα. Το πρώτο είναι για οικιακή χρήση, με άδεια για έναν υπολογιστή, και κοστίζει 139 ευρώ, το δεύτερο για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις (περιλαμβάνει και το Outlook), με κόστος 269 ευρώ και το τρίτο, που είναι είναι το Office Professional κοστίζει 539 ευρώ και περιλαμβάνει επιπλέον το Outlook, το Access και το Publisher.*newsbeast.gr
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top