VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η ισχύς των βιβλιάριων του ΙΚΑ


Η απόφαση ελήφθη μετά τις «ουρές» στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος

Κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τη διοίκηση του Ταμείου.

Η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι προωθείται διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 100 σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος, επισημαίνεται ότι «παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ η διαδικασία αποστολής ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, διαπιστώνεται ότι ο κύριος όγκος των θεωρήσεων βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα», με αποτέλεσμα την δημιουργία «ουρών» και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, αυτό οφείλεται κυρίως:

- Στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, στην αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες ασφάλισης μέχρι τον Σεπτέμβριο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας.

- Στην αδυναμία παραλαβής των ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας και την επιστροφή τους στο ΙΚΑ, λόγω παύσης λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων (δεδομένου ότι οι ετικέτες αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών).*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Δεν κάλεσε τη Χρυσή Αυγή στο συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ

Προσκλήθηκαν να παραστούν και να απευθύνουν χαιρετισμό στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει αύριο, όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πλην της Χρυσής Αυγής.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο Γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας, Δημήτρης Βίτσας, τη ΔΗΜΑΡ ο Γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, το ΚΚΕ ο βουλευτής, Γιάννης Γκιόκας, τον ΛΑΟΣ ο Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής Β. Ελλάδας, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, και τους Οικολόγους-Πράσινους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και η Κωνσταντίνα Κοσμίδου.
Δεν θα παραστεί εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς, αύριο, όλα τα στελέχη του είναι απασχολημένα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 4/3


Θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, καθώς στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί ανεξαιρέτως σε όλες τις εφημερίδες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τη συνέλευση θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

Ασφαλιστικό: Εξελίξεις–Δημοσιογραφικά Ταμεία
Απολογισμός–Πορεία Αποθεματικών–Ενημέρωση Μελών
Παραιτήσεις Μελών των οργάνων Διοίκησης του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
Αρχαιρεσίες

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θεωρεί αυτονόητο ότι τα παραιτηθέντα μέλη της ΕΣΗΕΑ από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, θα παραστούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και θα κάνουν απολογισμό των πεπραγμένων τους, όπως έχουν υποχρέωση ηθικά και καταστατικά.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ για να υπάρξει απαρτία και να πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση απαιτείται η παρουσία του 1/4 των τακτικών ταμειακώς εντάξει μελών, που έχουν δικαίωμα ψήφου. 
*newsbeast
Περισσότερα »

«Δρομολογούν νέα μέτρα με τεχνάσματα και εκβιασμούς»


Σχόλιο του ΚΚΕ για την έκθεση ΕΕ-ΔΝΤ

«Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ΕΕ και ΔΝΤ με τεχνάσματα και εκβιασμούς δρομολογούν νέα μέτρα για να εισπράξουν όσα μπορούν περισσότερα από τα φτωχά εργατικά – λαϊκά στρώματα που δεν μπορούν πια να πληρώσουν τους ασήκωτους φόρους και χαράτσια», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την έκθεση ΕΕ-ΔΝΤ για τις φορολογικές υπηρεσίες.

«Έχουν το θράσος να μιλούν για φοροδιαφυγή, την ώρα που με το νέο αναπτυξιακό νόμο αυξάνουν διαρκώς τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ

Σήμερα, ανακοινώθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ότι είναι πιθανό να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εάν τεθούν σε εφαρμογή οι λεγόμενες αυτόματες περικοπές των δαπανών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους από αύριο Παρασκευή και προειδοποίησε ότι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ θα τρωθούν περισσότερο από αυτές.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ προειδοποίησε ότι εάν οι περικοπές εφαρμοστούν στην ολότητά τους το ΔΝΤ θα μειώσει πιθανότατα κατά τουλάχιστον μισή εκατοστιαία μονάδα την σημερινή της πρόβλεψη περί ανάπτυξης 2% της οικονομίας των ΗΠΑ το 2013.
"Θα δούμε τι θα συμβεί την Παρασκευή (σ.σ. αύριο), αλλά όλοι υποθέτουν ότι οι αυτόματες περικοπές θα ισχύσουν", είπε ο Μάρεϊ μιλώντας κατά την διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. "Αυτό που σημαίνει είναι ότι θα αναγκαστούμε να επανεξετάσουμε τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και άλλες προβλέψεις".
Η προειδοποίηση του ΔΝΤ για τις συνέπειες των περικοπών στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο σημειώνεται την ώρα που η Ευρώπη συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τις συνέπειες της κρίσης χρέους και η ανάπτυξη επιβραδύνεται σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.
Οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ αναμένεται να συμπεριληφθούν, εάν το σενάριο περί περικοπών γίνει πραγματικότητα, στην έκθεση του Ταμείου για την παγκόσμια οικονομική προοπτική που αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Απριλίου. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ που είχε δημοσιευτεί τον Ιανουάριο έκανε λόγο για παγκόσμια ανάπτυξη 3,5% φέτος και 4,1% το 2014.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Ημερολόγια 2 με την Λένα Αρώνη

 

Καλεσμένοι οι Ν. Κυπουργός και η Ν. Μεντή

Έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες της νεότερης γενιάς, τον Νίκο Κυπουργό, συναντά η Λένα Αρώνη στα «Ημερολόγια 2». Ο πολυβραβευμένος, έως και από την UNESCO, δημιουργός και μουσικοπαιδαγωγός μιλά για τις παλαιές και νέες συνεργασίες του, από τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι την Ορχήστρα των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Κυπουργός παρουσιάζει, επίσης, την επανέκδοση των «Μυστικών του Κήπου», τα τραγούδια του για παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Στο στούντιο τραγουδούν ζωντανά η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Δώρος Δημοσθένους.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής η Λένα Αρώνη υποδέχεται τη Νένα Μεντή. Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία φέτος επέστρεψε στο σανίδι ως «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου», με μια ερμηνεία που χαρακτηρίστηκε ως ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης, μιλά για τον ρόλο που έμελλε να γίνει ο σπουδαιότερος της καριέρας της. Θυμάται την «χρυσή» εποχή της τηλεόρασης και των ελληνικών σειρών που έγραψαν ιστορία, ενώ μοιράζεται τους προβληματισμούς της για το επόμενο της βήμα.

Το Σάββατο στις 18:30 στη ΝΕΤ.
Περισσότερα »

Το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ. Μακεδονίας για την καταβολή του εφάπαξ


Συνάδελφοι, θέλουμε να σας ενημερώσουμε  υπεύθυνα ότι:Από χθες 27-2-2013 και συγκεκριμένα από της 12ης πρωινής  έχουμε παύση  πληρωμής του ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ.
syntaxiouxoi dehΟ λόγος είναι ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 έπρεπε να ψηφισθεί από το Δ/Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ μέχρι την 31-1-2013  αλλά ψηφίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, κατόπιν τούτου  είναι ετεροχρονισμένος.
Οι ενέργειες της Διοίκησης του Σωματείου ήταν άμεσες και δραστικές.
Επικοινωνήσαμε με όλους του Αρμόδιους:
Με τον Δ/ντή Οικονομικού του υπουργείου Εργασίας κ. Παπαθεοδώρου Αλ.
Με τον πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Δομένικο  Νικ.
Με τα δύο μέλη του Δ/Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Αποστολίδη Παντ. και κ. Δήμα Ι.
όπως και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων της ΔΕΗ κ. Γκίκα Νικ.
Πήραμε την δέσμευση από το υπουργείο Εργασίας ότι το θέμα θα λήξει μέχρι την Τρίτη 5-3-2013 και αμέσως θα έχουμε την ροή πληρωμής.

Θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα όπως πάντα και εσείς να επικοινωνείτε με τα τηλ.  του Σωματείου στο 24610 39142 ή στο 24610 39174.



ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Αθαν. Ταγάρας                               Κων. Κωνσταντίνου
Περισσότερα »

Σημασία δεν έχουν τα ποσοστά, αλλά η ορθή αξιοποίηση του Πόρου!


του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος,28/02/2013
Επιτέλους, χθες, το ΥΠΕΚΑ εδέησε να… δημοσιεύσει τη νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία διέπει το καθεστώς του περίφημου, πλέον, Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Μετά από 14 και πλέον μήνες, ύστερα από πολλές παλινδρομήσεις και παρασκηνιακές συζητήσεις, έχουμε, ως περιοχή, την τελική κατανομή, αλλά και τις σημαντικές επιμέρους διατάξεις.
pliatsiosΩστόσο, η χθεσινή δημοσίευση ήρθε να προκαλέσει νέο..γύρο αντιπαράθεσης, μεταξύ των ενεργειακών Δήμων και της Περιφέρειας, με τους δημάρχους να φέρονται διατεθειμένοι να καταθέσουν ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα κατά της εφαρμογής της εν λόγω απόφασης! Να σημειωθεί πως η κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης είναι στο 50 % για την Π.Ε. Κοζάνης, στο 39% για τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και από ποσοστά 11% για τους Δήμους Σερβίων -Βελβεντού και Βοΐου. Ανάλογα, 50% κατανομή για την Π.Ε. Φλώρινας και από 46% για τους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας.  Θα πρέπει να τονιστεί, επίσης,  πως το αρχικό προσχέδιο της υπουργικής απόφασης προέβλεπε 48% για τους λεγόμενους «Ενεργειακούς Δήμους», 12% για τους μη ενεργειακούς και 40% για την Περιφέρεια, κάτι που, πολύ απλά, σημαίνει σημαντική βελτίωση της τελικής απόφασης για την Περιφέρεια.
Όμως, πλέον, νομίζουμε ότι το μέγα ζητούμενο για την περιοχή μας δεν είναι εάν οι Δήμοι θα έχουν 48% ή 39%. Ούτε εάν η Περιφέρεια το 50% ή το 40%. Το θέμα είναι να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Τοπικού Πόρου για την όποια ανάπτυξη μπορούν να φέρουν στην Κοζάνη και στη Φλώρινα! Για τη δημιουργία και νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας, όσες και αν είναι αυτές! Να αξιοποιηθούν συνολικά, με σχέδιο και συνεννόηση και όχι αποσπασματικά, όπως συνέβη στο παρελθόν! Συμπληρωματικά, μέσα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και όχι, ίσως, αυτόνομα, σε πολλά, διάσπαρτα και ποικίλα μικρότερης εμβέλειας έργα.
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμών. Και όχι ένας νέος γύρος άγονης αντιπαράθεσης, η οποία, μάλιστα, ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω καθυστέρησης στην εκταμίευση των κονδυλίων του Τοπικού Πόρου. Η περιοχή μας, ειδικά σήμερα, δεν έχει μια τέτοια πολυτέλεια.
Περισσότερα »

Κοζάνη: Φωτογραφική έκθεση με τα μοναδικά είδη ψαριών που ζουν στις Πρέσπες


Μια ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση που περιλαμβάνει τα μοναδικά είδη ψαριών που ζουν στη Μικρή και στη Μεγάλη Πρέσπα φιλοξενείται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η έκθεση με τίτλο “Ο θησαυρός των λιμνών μας” έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών. Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.
Μέσα από τα θεματικές κατηγορίες της έκθεσης θα αποκαλύπτονται έως τις 12 Μαρτίου στους επισκέπτες τα 23 είδη ψαριών που ζουν στις λίμνες των Πρεσπών και οι παράγοντες που απειλούν τη διαβίωσή τους. Από αυτά τα είδη, τα εννέα είναι ενδημικά, δηλαδή βρίσκονται σχεδόν μόνο εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο, γι’ αυτό προστατεύονται από την ευρωπαϊκή κι εθνική νομοθεσία. Αυτή η μοναδική ιχθυοπανίδα έχει κατατάξει τις Πρέσπες ως έναν από τους δέκα σημαντικότερους υγροτόπους στη Μεσόγειο.
Επίσης, μέσα από το φωτογραφικό υλικό θα αναφέρεται η σημασία της αλιείας στην οικονομία του τόπου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ειδών αλλά και η σχέση των ιχθυοφάγων πουλιών με τα ψάρια και την αλιεία.
Η έκθεση “Ο θησαυρός των λιμνών μας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση & Επικοινωνία “Ψάρια, Αλιεία και Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών” από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Α.Κ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
Περισσότερα »

"Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα (Δωρεά Μυελού των Οστών) και Βλαστοκυττάρων" 10/3

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στις 12:00 στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας «Γ. Γεννηματάς» θα πραγματοποιηθεί ομιλία ενημέρωση για τα Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα (Δωρεά Μυελού των Οστών) και Βλαστοκυττάρων, από τους Ιατρούς κα.Σακελλάρη Ιωάννα Αιματολόγο Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Γ.Ν. «Παπανικολάλου» και κο.Φραγκιαδάκη Θεόφιλο Βιοπαθολόγο Υπεύθυνο Ιατρό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας. Θα ακολουθήσει δειγματοληψία αίματος από την Αιμοδοσία του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας για εγγραφή στα μητρώα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας στην υπεύθυνη κα.Ιωαννίδου Ασημένια στο τηλέφωνο 2463051317
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΟΥΡΤΣΟΥ
Περισσότερα »

Πτολεμαϊδα: Πρώτο βραβείο φυσικής σε μαθητή του 2ου Λυκείου


Το πρώτο βραβείο φυσικής σε πανελλαδικό επίπεδο απέσπασε ο μαθητής της δευτέρας τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαϊδας Γιώργος Κουδούνας. Ο μαθητικός διαγωνισμός διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2012 και δύο μήνες αργότερα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα που έφεραν τον 15χρονο από την Πτολεμαϊδα να αριστεύει.
Τον Γιώργο Κουδούνα βράβευσε πριν από λίγες ημέρες η Πανελλήνια Ένωση Φυσικών στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Περισσότερα »

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.


Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επ/κής Εκπ/σης και Κατάρτισης) με την ίδρυσή τους μετά το 2000 εξασφάλισαν την ισότιμη εκπαίδευση και κατάρτιση, ως σχολεία που ανήκουν στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπ/ση, όλων των εφήβων με αναπηρίες ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική και γεωγραφική τους προέλευση.
Ήταν και παραμένουν αυτοτελείς μονάδες ειδικής αγωγής της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπ/σης για παιδιά που αποφοίτησαν από το ειδικό κυρίως δημοτικό σχολείο και έχουν ηλικία έως 16 ετών,
ωστόσο η πρώτη εγγραφή μπορεί να γίνει και  μέχρι το 20ο έτος. Οι μαθητές μπορεί να είναι άτομα ΑμεΑ μίας συγκεκριμένης αναπηρίας ή πολλαπλών αναπηριών και η φοίτησή τους διαρκεί 5-8 χρόνια ανάλογα με την ειδίκευση ή τις εκπαιδευτικές ανάγκες τις οποίες αξιολογεί το ΚΕΔΔΥ μετά από πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι ειδικεύσεις του ΕΕΕΕΚ Πτολ/δας, το οποίο εδρεύει στην Πεντάβρυσο, με βάση τα Εργαστήρια που έχει, είναι:
1.    Διοίκησης-Οικονομίας
2.    Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και
3.    Αυτόνομης Διαβίωσης
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι απόφοιτοι των ΕΕΕΕΚ παίρνουν απολυτήριο τίτλο ο οποίος επέχει θέση πιστοποιητικού 1 σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 2009/1992 με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα (της ειδίκευσης που επέλεξαν) και ότι οι μαθητές πολύ δύσκολα μπορούν να έχουν έστω και ευκαιριακές απασχολήσεις.
Όμως πριν από λίγες μέρες άλλαξαν τα δεδομένα για την αποφοίτηση των συγκεκριμένων μαθητών μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Προκηρύχτηκε το ΚΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ΤΕΕ β΄βαθμίδας, ΚΑΙ ΕΕΕΕΚ.
6ο ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ
Στο πλαίσιο της Μαθητείας θα αμείβεται ο απόφοιτος για κάθε μήνα, στο τέλος του μήνα για πενθήμερη 6/ωρη απασχόληση, με το ποσό των 300 ευρώ και η διάρκεια της Μαθητείας θα είναι εξάμηνη.
Μέχρι τις 8/3/2013, ημερομηνία λήξης εγγραφών των ενδιαφερομένων και της επιλογής,  παρακαλούνται οι απόφοιτοι, και του ΕΕΕΕΚ Πτολεμαϊδας, να μπουν στο Σύστημα μέσω της πύλης www.mathiteia4u.gov.gr
Η προθεσμία μπορεί να τροποποιείται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι ΑμεΑ, να επικοινωνούν και με το ΕΕΕΕΚ αλλά και με την πύλη www.mathiteia4u.gov.gr  από 08.00π.μ. έως 16.00 μ.μ.
                                                                 Η δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ Πτολ/δας
                                                                 Καραγιαννάκου Δέσποινα
Περισσότερα »

Σας καλούμε στη γιορτή για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 09:00 το βράδυ, που το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης συμπληρώνει 1 χρόνο λειτουργίας, σας καλούμε στο χώρο του, Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες) για να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο προσφοράς και παράλληλα, να μαζέψουμε φάρμακα, να γνωριστούμε, να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε και το πιο σημαντικό, να προωθήσουμε την ιδέα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.
Tο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι μια εθελοντική προσπάθεια ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και εθελοντών, που λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2012. Σκοπός του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης και της πρωτοβουλίας των πολιτών, των φορέων και τον συλλογικοτήτων που το εμπνεύστηκαν και το λειτουργούν  εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, έλληνες και μετανάστες.
Σε μια εποχή που το κράτος αποσύρεται με δραματικό τρόπο από την υποχρέωση του για την φροντίδα των πολιτών όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας οδηγούνται απροστάτευτοι στο περιθώριο. Αναγνωρίζοντας βέβαια πώς σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος και έχοντας επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων μας, δεν επιδιώκουμε τίποτα άλλο εκτός του να εφαρμόσουμε την πεποίθηση μας πώς η αλληλεγγύη και η προάσπιση των δικαιωμάτων απαιτεί συγκεκριμένη δράση της κοινωνίας.
Τα κοινωνικά δίκτυα, οι πρωτοβουλίες πολιτών, τα δίκτυα αλληλοβοήθειας σε μια στιγμή βαθειάς οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης συμβάλλουν στο να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή και να δημιουργηθεί ένα δίχτυ αλληλεγγύης για εκείνους τους πολίτες που οδηγούνται στο περιθώριο. Ταυτόχρονα όμως συμβάλλουν και να θεμελιωθεί μια νέα συνείδηση συνεργασίας, συμμετοχής, συλλογικής δουλειάς και προάσπισης των ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία.
Όλοι οι πολίτες που έχουν την ανάγκη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, όπως οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι και οι με χαμηλό εισόδημα πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του Ε.Σ.Υ, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από τις 5:00μ.μ. έως 9:00μ.μ. για δωρεάν ιατρική εξέταση, χορήγηση φαρμάκων, αλλά και για κατάθεση δικαιολογητικών και παροχή πληροφοριών.
Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης
Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες) 50100, Κοζάνη
τηλ: 2461042257
email:  koinwniakoz@gmail.com%2522%20%255Ct%20%2522_blank"> koinwniakoz@gmail.com
Περισσότερα »

Πρόγραμμα 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (1 - 3 Μαρτίου 2013)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ου ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
1 – 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ
Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013
                                                                    
10:00   π.μ.      Διαπίστευση  Συνέδρων
12:00               Έναρξη Συνεδρίου
Εκλογή Προεδρείου
Ομιλία Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου
                        Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων
                        Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής
                        Ομιλίες Συνέδρων
10:00   μ.μ.      Λήξη 1ης ημέρας εργασιών Συνεδρίου
Σάββατο  2 Μαρτίου 2013

9:00     π.μ.      Έναρξη εργασιών Συνεδρίου
                        Παρουσίαση θέσεων της ομάδας Καταστατικού
                        Ομιλίες Συνέδρων
7:00     μ.μ.      Δευτερολογία Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου
                        Ολοκλήρωση διαδικασιών - Ψηφοφορίες
Λήξη εργασιών Συνεδρίου
Κυριακή 3 Μαρτίου 2013
Ψηφοφορία εκλογής Κεντρικού Οργάνου
Η έναρξη και η λήξη της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το πρωί του Σαββάτου
Περισσότερα »

«Θέλουμε ισχυρό στρατό, δε συνορεύουμε με Βέλγιο και Ολλανδία...»

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στον Γάλλο υπουργό Άμυνας Ζαν Υβ Λε Ντριάν με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι σε μια στρατηγική γεωγραφική θέση που πρέπει να έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, δεν συνορεύει με Βέλγιο και Ολλανδία, έχουμε δύστροπους γείτονες και γι’αυτό νομίζω ότι η συνεργασία μας στον τομέα ακριβώς αυτόν που εκπροσωπείτε πολιτικά εσείς, είναι πολύ σημαντικός, ουσιαστικός και ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη που δίνει η Γαλλία σε όλους τους τομείς».

  «Άλλωστε συνομιλήσαμε και με τον κύριο Πρόεδρο, τον κ.Hollande, και νομίζω ότι συμπέσαμε και υπογραμμίσαμε ότι η συνεργασία μας είναι άριστη και εγκάρδια. Δεν είναι χθεσινή, έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και νομίζω ότι μας ενώνουν κοινές πολιτιστικές και πολιτισμικές αξίες, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.
 

  «Mεγάλη τιμή, κύριε Πρόεδρε, που σας συναντώ.  Καθυστερήσαμε λιγάκι..., αλλά δουλέψαμε πάρα πολύ καλά (εννοώντας τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο)», είπε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

  «Αυτό κατάλαβα και εγώ, μάλλον η καθυστέρηση κάτι τέτοιο σημαίνει», απάντησε ο κ. Παπούλιας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

"Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα παραείναι χαλαρές"

"Όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ιταλία. Έτσι η Ελλάδα, αισθάνεται ότι δεν έχει και πολλά να φοβηθεί αυτή την περίοδο", αναφέρει χαρακτηριστικά το νέο δημοσίευμα του Γερμανικού Spiegel που βάζει στο στόχαστρο του την ελληνική οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις.
  "Όμως οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις καθυστερούν και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για σφίξιμο του ζωναριού έχουν παραλύσει", προσθέτει.
  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν προειδοποιούν για νέα σκληρά μέτρα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν απευθύνουν έκκληση για ενότητα και δεν επικρατεί καμία ανησυχία για την διαδικασία αξιολόγησης και τις απειλές χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ, υποστηρίζει το Spiegel.
  Η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η επίσκεψη της τρόικας θα τελειώσει με επιτυχία στις 10 Μαρτίου, με την έγκριση της εκταμίευσης των δύο επόμενων δόσεων, σημειώνει το περιοδικό, τονίζοντας ότι κανείς δεν φαίνεται να φοβάται μια επανάληψη του δράματος από την προηγούμενη επιθεώρηση της τρόικα που διήρκεσε πέντε μήνες.
Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση
  Στον αντίποδα, επισημαίνει το Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση "μοιάζει να έχει περάσει στην αντεπίθεση", παρουσιάζοντας την δική της λίστα με απαιτήσεις.  Αλλά σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό οι προσδοκίες αυτές είναι αβάσιμες, δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και της ολιγωρίας της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Υπερβολική αισιοδοξία για τις ιδιωτικοποιήσεις
  Ο στόχος για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2013 είναι 2,5 δισ. ευρώ και για να επιτευχθεί η κυβέρνηση πρέπει να πουλήσει ως το καλοκαίρι τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ. Η αισιοδοξία γύρω από αυτό το θέμα όμως είναι υπερβολική, γράφει το Spiegel. Η πώληση του ΟΠΑΠ αντιμετωπίζει πολλές νομικές δυσκολίες και περιπλοκές. Αν δεν υπάρξει απόφαση για το μονοπώλιο, οι επενδυτές δύσκολα θα δείξουν ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα οι βασικοί διεκδικητές είναι οι ρωσικές Gazprom και Sintez, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να προβάλουν αντιστάσεις σε ένα τέτοιο σενάριο.
  "Έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος στην μείωση του δημόσιου τομέα. Με βάση τους όρους του προγράμματος διάσωσης το Δημόσιο πρέπει να συρρικνωθεί κατά 25.000 υπαλλήλους ως το τέλους του έτους. Μέχρι σήμερα μόλις 2.000 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τα νεότερα στοιχεί δείχνουν ότι οι μισοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στις θέσεις", καταλήγει το δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Tο defencenet.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Περισσότερα »

Κατρακυλούν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο


 

Συρρικνώθηκαν κατά 12,2% το 2012

Ούτε οι προσφορές, αλλά ούτε και το δώρο των Χριστουγέννων (για όσους καταναλωτές το έλαβαν) έφεραν τον περασμένο Δεκέμβριο «χαμόγελα» στο λιανικό εμπόριο της χώρας και απέτρεψαν τα νέα «λουκέτα».

Ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε περαιτέρω κατά 8,5% με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να έχουν συρρικνωθεί κατά 12,2% σε μέσα επίπεδα το 2012 και από την πτώση αυτή να μην εξαιρείται κάποια κατηγορία καταστήματος (ακόμη και τα σούπερ μάρκετ).

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον περασμένο Δεκέμβριο ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων και συγκεκριμένα:

Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5%), πολυκαταστήματα (0,9%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (9,3%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (7,5%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (20%), ένδυση- υπόδηση (12,7%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (1,5%) και βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (8,4%).

Σε μέσα επίπεδα πέρσι, καταγράφηκαν οι εξής μειώσεις στις πωλήσεις: Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (7,9%), πολυκαταστήματα (4,7%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (15%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (13,6%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (12,7%), ένδυση- υπόδηση (20,6%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (16,3%) και βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (12,1%).

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

- Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 8,5% τον Δεκέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2011, έναντι μείωσης 12,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

- Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 8% τον Δεκέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2011, έναντι μείωσης 11%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.--newsbeast.gr
Περισσότερα »

Υπό ασφυκτικό έλεγχο οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ


 

Κυρώσεις αν διαπιστωθούν υπερβάσεις από το αρμόδιο Παρατηρητήριο

Στο «μικροσκόπιο» του Παρατηρητηρίου Αυτοτέλειας των ΟΤΑ μπαίνουν οι προϋπολογισμοί των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Σε περιπτώσεις απόκλισης από τους στόχους των προϋπολογισμών, η ΚΥΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική υπαγωγή των ΟΤΑ σε πρόγραμμα εξυγίανσης, με εφαρμογή εκ μέρους τους διορθωτικών μέτρων, όπως περιορισμό δαπανών μισθοδοσίας, επενδύσεων και λειτουργίας.

Επίσης, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν πενταετή και ετήσιο προγραμματισμό, ο οποίος θα ελέγχεται σε μηνιαία βάση, ενώ η απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα, συνεπάγεται αυτόματη υπαγωγή του δήμου σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

Όπως επισημαίνεται στην ΚΥΑ, το πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ πρέπει να διασφαλίζει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να συμβάλει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε σχέση με τη διαφορά εσόδων και δαπανών, όσο και προς τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.---newsbeast.gr
Περισσότερα »

Ετοιμάζεται ρύθμιση για των κατώτατο μισθό


Θα απαγορεύει στις εταιρίες να... πληρώνουν λιγότερα απ' όσα πρέπει

Απαγορεύει το υπουργείο Εργασίας στους εργοδότες να κάνουν... λάστιχο των κατώτατο μισθό και να καταρτίζουν συμβάσεις κάτω από τα 586 ευρω μεικτά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega ο Γ. Βρούτσης υπογράφει το απόγευμα ή την Παρασκευή υπουργική απόφαση η οποία βάζει φρένο στις «ορέξεις» των εργοδοτών και τους απαγορεύει να απασχολούν εργαζόμενους με μισθό μικρότερο από τον κατώτατο.

Ο ίδιος είπε πως θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες δεν θα μπορούν από την 1η Μαρτίου να κάνουν τις δηλώσεις των επιχειρήσεών τους στο ΙΚΑ και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εάν σε αυτές περιλαμβάνονται μισθοί κατώτεροι των 586 ευρώ για υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Η παρέμβαση Βρούτση πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια να κοπάσει ο νέος θόρυβος που έχει δημιουργηθεί, ειδικά με τις απανωτές δηλώσεις Δαμανάκη ότι η Κομισιόν βάζει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού.--newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Η αρχή ήταν δύσκολη, μετά τα ξεπεράσαμε όλα»

 

Κοινή συνέντευξη για Λιάγκα-Σκορδά

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά μίλησαν από κοινού, στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους στην κυπριακή τηλεόραση, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

Για τη συνεργασία τους στην πρωινή ζώνη του Mega, η Φαίη Σκορδά είπε: «Είναι η τρίτη χρονιά και είναι καλύτερα. Όσο περνάει καιρός, για όλη την ομάδα είναι καλύτερα, γιατί δημιουργούνται σχέσεις πολύ πιο βαθιές », ενώ ο Γιώργος Λιάγκας συμπλήρωσε: «Η αρχή ήταν δύσκολη, σχετικά με το ότι είμαστε ζευγάρι, αλλά μετά τις πρώτες ημέρες τα ξεπεράσαμε όλα».

Σχετικά με το πώς είναι να συνεργάζονται, ενώ είναι ζευγάρι και στη ζωή, ο 43χρονος παρουσιαστής είπε: «Είναι λίγο περίεργο, γιατί δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να δουλεύεις με τον άνθρωπό σου. Έχει τις δυσκολίες, αλλά ευτυχώς υπάρχει αρμονική τηλεοπτική συνύπαρξη. Ασπαζόμαστε πάρα πολύ ο ένας τη δημοσιογραφική ιδιότητα του άλλου και υπάρχει ταύτιση στο πώς βλέπουμε τα θέματα. [...] Αυτό δεν το γνωρίζαμε. Στην πράξη το είδαμε και έκανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Επίσης, το ότι ο κόσμος αποδέχεται εδώ και τρία χρόνια την δουλειά μας, έκανε πιο εύκολα τα πράγματα. Γιατί η φτώχεια φέρνει και γκρίνια». ---newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Το συνέδριο θα αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μεταλλάχθηκε»


Γεννηματά: Υποχρεωθήκαμε σε έναν ιστορικό συμβιβασμό για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη

Το Συνέδριο «είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μεταλλάχθηκε και ότι παραμένει ένα κόμμα δημοκρατικό, πατριωτικό, λαϊκό και σοσιαλιστικό», δήλωσε, στο τηλεοπτικό δίκτυο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά διαφώνησε με τον Κ. Σκανδαλίδη σχετικά με το αν το Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για θέματα τακτικής, όπως η πρόταση του πρώην υπουργού να ληφθεί απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. Τα Συνέδρια, τόνισε, αποφασίζουν για ζητήματα φυσιογνωμίας.

«Υποχρεωθήκαμε να κάνουμε έναν ιστορικό συμβιβασμό για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη χώρα εντός ευρώ, γιατί ο μοναδικός άλλος δρόμος είναι αυτός που λέει το ΚΚΕ, με το οποίο διαφωνώ απόλυτα, αλλά έχει μια καθαρή θέση, και από κει και πέρα, αυτήν τη στιγμή, επειδή είχαμε πάντα να διαλέξουμε ανάμεσα σ' ένα δύσκολο και σ' έναν καταστροφικό δρόμο, επιλέξαμε τον δύσκολο», τόνισε.

Για το αν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μετέχει στην κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι πρόκειται για «επιφανειακό και επίπλαστο θέμα», τονίζοντας:

«Το ζήτημα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, έχουμε δείξει ότι είμαστε ένας παράγοντας σταθερότητας, αναλάβαμε τις ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Ιούνιο, γιατί εκείνη έπρεπε να δώσει διέξοδο και να δημιουργηθεί κυβέρνηση. Εμείς είπαμε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το πακέτο το οποίο πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση. Το ερώτημα ξέρετε ποιο είναι; Προς τα πού πηγαίνει αυτή η κυβέρνηση. Εκεί πρέπει να συμβάλλει το ΠΑΣΟΚ».

Ανέφερε, επίσης, ότι διαφωνεί με το «νόμος και τάξη» υποστηρίζοντας ότι έτσι «δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση».

Σε αντίθεση με αυτήν τη λογική, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η «συναίνεση» είναι η «λέξη κλειδί». Ανέφερε δε ότι πρέπει να υπάρξει «συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που θα εξασφαλίσει και την κοινωνική συναίνεση». Και πρόσθεσε: «Διάλογος χρειάζεται, να εξηγεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις της, να αφουγκράζεται».--newsbeast.gr
Περισσότερα »

Σοφία Παπάζογλου «Ένα παράξενο ταξίδι» 4/3

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος σας προσκαλεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στη Μουσική παράσταση – διαδρομή στο έντεχνο, καθαρό λαϊκό τραγούδι με τίτλο
«Ένα παράξενο ταξίδι»
Πρόκειται για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση μιας από τις πιο σημαντικές και αγαπημένες σύγχρονες ερμηνεύτριες στο χώρο του έντεχνου, λαϊκού τραγουδιού, της Σοφίας Παπάζογλου,
με 3 ξεχωριστούς σολίστες «πρώτης γραμμής», τον Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν, τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα και τον Γιώργο Γεωργόπουλο στο μπουζούκι. Στη μουσική συντροφιά προστίθεται ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου.
Στο στέκι του συλλόγου, στις 9 το βράδυ
Χορηγοί:
«Ζαχαροπλαστείο ELITE»
Πανδώρας 2.
Ηλεκτραποθήκη Μουράτογλου
Θράκης 2
Καφέ – Μπαρ – Restaurant «Strada»
Μουράτη 4
Ιωάννης Σκουτέλας – Εργαστήριο Επεξεργασίας κρεάτων «Ματύλλη»
2ο χιλ. Κοζάνης – Κρόκου
Ευγενική χορηγία 2013 ΔΕΗ Α.Ε.
Περισσότερα »

1η ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, αλλά και όποιον άλλο συμπολίτη ενδιαφέρεται να γίνει Δωρητής Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών)
ότι τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και τις ώρες 12:00 έως 13:30 θα βρεθούμε στο χώρο της Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για να δώσουμε Δείγμα Αίματος (τόσο όσο στο μικροβιολογικό Εργαστήριο), ώστε να μπούμε στην λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ως Δωρητές Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών).
Όσοι ενδιαφέρονται πέρα από αυτούς που δήλωσαν και επικοινωνήσαμε ήδη μαζί τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο, ή να έρθουν στην Αιμοδοσία τις ώρες που προαναφέραμε.
            ** Επισημαίνουμε  ότι πλέον δίνουμε Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα από την φλέβα σχεδόν όπως δίνουμε Αίμα.
Τονίζουμε ότι και ο Μυελός των Οστών όπως και τα βλαστοκύτταρα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ υλικό για μεταμόσχευση σε παιδιά με λευχαιμία που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία (διάφορα φαρμακευτικά σχήματα) και πολλές φορές μόνη θεραπεία είναι η μεταμόσχευση, η μόνη τους ΕΛΠΙΔΑ.
Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, καθημερινά είμαστε στη διάθεση των ενδιαφερομένων για ενημέρωση γύρω από τα θέματα ΔΩΡΕΑΣ ΖΩΗΣ, την Αιμοδοσία, την δωρεά Αιμοπεταλίων, την δωρεά Μυελού των Οστών, την δωρεά Βλαστοκυττάρων, αλλά και τη Δωρεά Οργάνων.
  Παύλου Χαρίση 23  , Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561).
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ
Για το Δ.Σ.
                    Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Μιμηλίδου Ευτυχία
Περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (πιθανότατα ακόμα και από την Τρίτη 5 Μαρτίου) αναμένεται να συνεχιστεί η καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους, διαδικασία που διεκόπη εξαιτίας της μη ψήφισης του προϋπολογισμού.
Ωστόσο σήμερα ο προϋπολογισμός υπεγράφη από το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων και τη Δευτέρα 4/3, άμα τη επιστροφή του αρμοδίου Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση από το εξωτερικό, που θα υπογραφεί και από τον ίδιο, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα διευθετηθεί το όλο ζήτημα επιτρέποντας τη συνέχιση της καταβολής.
Περισσότερα »

Εκπτώσεις τέλος, τώρα προσφορές


Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για τον τζίρο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών.
Με αφορμή τα άδεια ταμεία των εμπορικών καταστημάτων, η ΕΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εγχώριας αγοράς.
Σε ότι αφορά το ύψος των εκπτώσεων το ποσοστό, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα (21-40%).
Επίσης, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των εμπόρων πραγματοποίησε εκπτώσεις 41%-50% και άνω.  Πλέον, μετά το τέλος των εκπτώσεων ξεκινά η περίοδος των προσφορών.
enikos.gr
Περισσότερα »

Κοπή πίτας της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δυτικής Μακεδονίας




Σας προσκαλούμε στην ετήσια κοπή της πίτας της Ένωσής μας που θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 9 μ.μ. στην ταβέρνα “Πλάτανος” στην Κοζάνη. Θα μας διευκόλυνε αν μας απαντούσατε στην πρόσκληση, δηλώνοντας τη συμμετοχή σας και τον αριθμό συμμετεχόντων στο e-mail της Ένωσης enosipe06dimak@gmail.com  


                                                   Με εκτίμηση    
                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης
Περισσότερα »

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής”:1η Δωρεά μυελού των οστών για το 2013


Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, αλλά και όποιον άλλο συμπολίτη ενδιαφέρεται να γίνει Δωρητής Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών)
mielosότι τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και τις ώρες 12:00 έως 13:30 θα βρεθούμε στο χώρο της Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για να δώσουμε Δείγμα Αίματος (τόσο όσο στο μικροβιολογικό Εργαστήριο), ώστε να μπούμε στην λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ως Δωρητές Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών).
Όσοι ενδιαφέρονται πέρα από αυτούς που δήλωσαν και επικοινωνήσαμε ήδη μαζί τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο, ή να έρθουν στην Αιμοδοσία τις ώρες που προαναφέραμε.
            ** Επισημαίνουμε  ότι πλέον δίνουμε Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα από την φλέβα σχεδόν όπως δίνουμε Αίμα.
Τονίζουμε ότι και ο Μυελός των Οστών όπως και τα βλαστοκύτταρα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ υλικό για μεταμόσχευση σε παιδιά με λευχαιμία που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία (διάφορα φαρμακευτικά σχήματα) και πολλές φορές μόνη θεραπεία είναι η μεταμόσχευση, η μόνη τους ΕΛΠΙΔΑ.
Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, καθημερινά είμαστε στη διάθεση των ενδιαφερομένων για ενημέρωση γύρω από τα θέματα ΔΩΡΕΑΣ ΖΩΗΣ, την Αιμοδοσία, την δωρεά Αιμοπεταλίων, την δωρεά Μυελού των Οστών, την δωρεά Βλαστοκυττάρων, αλλά και τη Δωρεά Οργάνων.
  Παύλου Χαρίση 23  , Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561).
Περισσότερα »

Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας: Ενημέρωση για το νηπιαγωγείο του Δ.Δ. Φούφα του Δήμου Εορδαίας

DIASOSTI111Σήμερα 28-2-2013 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο του Δ.Δ. Φούφα του Δήμου Εορδαίας ( μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας ) και παρουσίασε το πρόγραμμα για τους σεισμούς!!!
Περισσότερα »

Ένας χρόνος λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης


Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 09:00 το βράδυ, που το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης συμπληρώνει 1 χρόνο λειτουργίας, σας καλούμε στο χώρο του, Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες) για να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο προσφοράς και παράλληλα, να μαζέψουμε φάρμακα, να γνωριστούμε, να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε και το πιο σημαντικό, να προωθήσουμε την ιδέα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.
παρτυ-ιατρειο_fin_li Tο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι μια εθελοντική προσπάθεια ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και εθελοντών, που λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2012. Σκοπός του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης και της πρωτοβουλίας των πολιτών, των φορέων και τον συλλογικοτήτων που το εμπνεύστηκαν και το λειτουργούν  εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, έλληνες και μετανάστες.
Σε μια εποχή που το κράτος αποσύρεται με δραματικό τρόπο από την υποχρέωση του για την φροντίδα των πολιτών όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας οδηγούνται απροστάτευτοι στο περιθώριο. Αναγνωρίζοντας βέβαια πώς σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος και έχοντας επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων μας, δεν επιδιώκουμε τίποτα άλλο εκτός του να εφαρμόσουμε την πεποίθηση μας πώς η αλληλεγγύη και η προάσπιση των δικαιωμάτων απαιτεί συγκεκριμένη δράση της κοινωνίας.
Τα κοινωνικά δίκτυα, οι πρωτοβουλίες πολιτών, τα δίκτυα αλληλοβοήθειας σε μια στιγμή βαθειάς οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης συμβάλλουν στο να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή και να δημιουργηθεί ένα δίχτυ αλληλεγγύης για εκείνους τους πολίτες που οδηγούνται στο περιθώριο. Ταυτόχρονα όμως συμβάλλουν και να θεμελιωθεί μια νέα συνείδηση συνεργασίας, συμμετοχής, συλλογικής δουλειάς και προάσπισης των ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία.
Όλοι οι πολίτες που έχουν την ανάγκη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, όπως οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι και οι με χαμηλό εισόδημα πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του Ε.Σ.Υ, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από τις 5:00μ.μ. έως 9:00μ.μ. για δωρεάν ιατρική εξέταση, χορήγηση φαρμάκων, αλλά και για κατάθεση δικαιολογητικών και παροχή πληροφοριών.
Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης
Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες) 50100, Κοζάνη
τηλ: 2461042257
email: koinwniakoz@gmail.com
Περισσότερα »

Το έθιμο της «χελιδόνας» θα αναβιώσει και φέτος στην Αιανή


   Αύριο, 1 του Μάρτη, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, ντυμένοι με τις όμορφες παραδοσιακές στολές και κρατώντας το ξύλινο ομοίωμα της χελιδόνας, που περιστρέφεται γύρω από ένα ξύλινο στεφάνι στολισμένο με λουλούδια, θα γυρίσουν από σπίτι σε σπίτι σ’ όλη την Αιανή.
DSC08508    Από τις 09.00΄ έως τις 13.00΄, θα απαγγέλλουν ρυθμικά το ποίημα της χελιδόνας.      Οι Ρωμαίοι και αργότερα οι Βυζαντινοί θεωρούσαν την 1η του Μάρτη αρχιχρονιά.     Το χελιδόνι ήταν « καλός οιωνός » και προάγγελος χαράς και ευτυχίας.      Σας καλούμε όλους να τιμήσετε το έθιμό μας.
« Ήρθε, ήρθε χελιδόνα, ήρθε κι άλλη μελιδόνα,
                    εκάθησε και λάλησε και γλυκά κελάηδησε »
                  « Μάρτη, Μάρτη μου καλέ …»
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top