VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Eκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στη μάχη της Βεύης


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας προσκαλεί την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Αυστραλούς και  Νεοζηλανδούς πεσόντες στη μάχη της Βεύης Φλωρίνης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
    DAkis
  • 12:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στο Ξινό Νερό Φλώρινας.
  • 13:00 μ.μ. Ενημέρωση για τα πολεμικά γεγονότα της περιόδου εκείνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας.
Δεξίωση προς τιμήν των φιλοξενουμένων στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
Περισσότερα »

H απόφαση για την ένταξη της Ελάτης στα πράσινα χωριά


elatiΗ απόφαση επικύρωσης των αποτελεσμάτων των προτάσεων για τις Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες. Η πρόταση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για την Ελάτη ήταν μεταξύ των 7 που εγκρίθηκαν, 3η στην τελική κατάταξη των εγκρίσεων.

Περισσότερα »

Οι συντάξεις του ΤΕΒΕ απειλούνται με ψαλίδι 35%


Οι συντάξεις του ΤΕΒΕ απειλούνται με ψαλίδι 35%




«Η αποκατάσταση της ανταποδοτικότητας εισφορών και παροχών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες - ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ παραμένει στο τραπέζι». Με αυτή τη δήλωση στην "Η" κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κρατούν "ανοικτό" το θέμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων του πρώην ΤΕΒΕ και προεξοφλούν την επαναφορά - ακόμη και με παρέμβαση της τρόϊκας ! - της επίμαχης τροπολογίας Βρούτση που καταργούσε, για τους νέους συνταξιούχους, τις "προνομιακές", σε σύγκριση με το καθεστώς του ΟΑΕΕ, συντάξεις.
- "Η εξίσωση προβλέπεται στο καταστατικό, αλλά, είχε παγώσει νομοθετικά" δηλώνει στην "Η" η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από το ΤΕΒΕ επιλέγουν να υπολογιστεί η σύνταξή τους με τις (ευνοϊκότερες) καταστατικές διατάξεις του ΤΕΒΕ και όχι με του ΟΑΕΕ.
Η διοίκηση του ΟΑΕΕ, με δεδομένο το διευρυνόμενο λόγω της ύφεσης έλλειμμα του Οργανισμού (στο 1 δις ευρώ φέτος σύμφωνα με εκτίμηση της ΓΣΕΒΕΕ) και την ακύρωση της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων που θα έφερνε έσοδα 600 εκατ ευρώ στη διετία, βλέπει θετικά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος.
ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ 35% ΕΩΣ 57%
Οι αποκλίσεις, σύμφωνα με παραδείγματα του δικηγόρου και εκδότη του περιοδικού "Νομοθεσία ΙΚΑ" Δ. Μπούρλου στην "Η", είναι από 35% έως 57%, για την κατώτατη σύνταξη:
- Η κατώτατη σύνταξη, με ασφάλιση 15 ετών, με τις διατάξεις ΤΕΒΕ είναι 768,04 ευρώ (548,04 ευρώ + το μπόνους των 220 ευρώ που ισχύει για όλους του προερχόμενους από το πρώην ΤΕΒΕ) ενώ με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ 488,65%, διαφορά 279,39 ευρώ και σε ποσοστό +57,15%
- Η σύνταξη ασφαλισμένου με 36 έτη, με τις διατάξεις του ΤΕΒΕ είναι 1.609,84 ευρώ ενώ του ΟΑΕΕ 1. 184,02 ευρώ (επιπλέον 425,82 ευρώ και σε ποσοστό +35,96%).
- Η σύνταξη της 37ετίας με καθεστώς ΤΕΒΕ μπορεί να φτάσει τα 2.146,72 ευρώ ενώ με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ είναι 1.399,32 ευρώ (+747,4 ευρώ και σε ποσοστό +53,41%).
* imerisia
Περισσότερα »

Γκάλοπ Alco: Βραχεία κεφαλή για ΝΔ - Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή


Γκάλοπ Alco: Βραχεία κεφαλή για ΝΔ - Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νεας δημοσκόπησης της Alco. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 23 έως τις 26 Απριλίου για λογαριασμό του Newsit.
Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τα λοιπά, ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το νεοπαγές κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ) συγκεντρώνει 2% που δειχνει αιμορραγία και καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, και ο σχηματισμός του Αλέκου Αλαβάνου (ΣΧΕΔΙΟ Β) ο οποίος χωρίς να έχει καν υποδομή ως κόμμα συγκεντρώνει 1,4%. Αυτό σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου η οποία ούτως ή άλλως έχει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές της επιστροφής στην δραχμή.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν μια πτωτική πορεία και η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει πιάσει "ταβάνι".
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΝΔ 20,5%
ΣΥΡΙΖΑ 19,9%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΑΝ.ΕΛ. 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,3%
ΔΗΜΑΡ 3,7%
ΚΚΕ 4,9%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2%
ΣΧΕΔΙΟ Β 1,4%
ΑΛΛΟ 5,2%
ΛΕΥΚΟ 3,9%
ΑΠΟΧΗ 8,1%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10,6%

*imerisia
Περισσότερα »

Ανατροπές πολλών MW στη ΔΕΗ (του Μιχάλη Αγραφιώτη)


Μιχάλης ΑγραφιώτηςΗ κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει άρδην το τοπίο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης, ενώ οι ανατροπές έχουν ήδη γίνει στα συνδικαλιστικά δεδομένα, αλλά και την επόμενη μέρα για τις επενδύσεις. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας μπορεί να είναι ένα εύκολο παιχνίδι για την κυβέρνηση, όχι όμως και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα. Στο συνδικαλιστικό κομμάτι τη στιγμή που η ΠΑΣΚΕ εξαϋλώθηκε, η ΔΑΚΕ πρέπει να υπερβεί εαυτόν για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που έρχονται. Το φαινόμενο ντόμινο θα επηρεάσει και τα σωματεία με κέντρο ενδιαφέροντος το «Σπάρτακο» που προβλέπονται καταιγιστικές εξελίξεις.
Όσο και αν σκέφτονται οι επιτελείς του ΥΠΕΚΑ πως θα πραγματοποιήσουν, το δυνατότερο ανώδυνα το διαχωρισμό της επιχείρησης, δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Γιατί θέλουν από τη μια να διασφαλίσουν τα εγχώρια συμφέροντα, από την άλλη να ικανοποιήσουν την τρόικα αλλά και να μη χάσουν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα. Το εγχείρημα της «μικρής ΔΕΗ», δηλαδή της «καλής ΔΕΗ» και πιο σωστά της «χρυσής ΔΕΗ» δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα εύκολα γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να επιτευχθεί. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ποιος στρατηγικός επενδυτής θα μπει στην «υπόλοιπη ΔΕΗ» ή στην «κακή ΔΕΗ» χωρίς τα φιλέτα της «μικρής»; Κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί. Και δεν πρόκειται να προχωρήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση μιλά εδώ και μήνες γι’ αυτό το σενάριο μέσω των ενεργειακών συμφερόντων της χώρας και των προσκείμμενων ΜΜΕ, αλλά δεν προχωρά. Δεν είναι χαζή η RWE να αγοράσει την κακή ΔΕΗ και να αφήσει τα φιλέτα για τους εντόπιους… Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσει να «βάλει χέρι» τη ΔΕΗ για πολλούς λόγους, άλλο ΟΠΑΠ, άλλο ΔΕΗ.

Στα συνδικαλιστικά δεδομένα οι ανατροπές αποτυπώθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Η ΠΑΣΚΕ προφανώς την επόμενη φορά ίσως να μην υπάρχει, η ΔΑΚΕ ναι μεν αλλά, θα πρέπει να συγκρουστεί σφοδρά με την κυβέρνηση, έτσι όπως σχεδιάζονται οι εξελίξεις, ενώ οι αντιμνημονιακές δυνάμεις ανεβαίνουν σταθερά και όταν θα βρεθούν στην κορυφή ίσως να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες που θα διαμορφωθούν και να αναγκαστούν σε υποχώρηση των θέσεων τους. Εκεί που μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται μεγάλες ανατροπές είναι το σωματείο του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» που όπως φαίνεται η ηγεσία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, ειδικά τα στελέχη πράσινης αποχρώσεως. Δεν φταίνε οι ανίερες συμμαχίες, αλλά οι συμπεριφορές που καταδικάζονται.
Περισσότερα »

Πασχαλινό τσουρέκι με προζύμι


Πασχαλινό τσουρέκι με προζύμι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το προζύμι
4 φλιτζάνια αλεύρι από τα 2 κιλά της συνταγής μας
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
150 γραμμάρια ξερή μαγιά
3 φλιτζάνια χλιαρό γάλα

Για το τσουρέκι
2 κιλά σκληρό αλεύρι
10 αυγά
650 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
500 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλιές γλυκάνισο
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 κρόκους αυγών διαλυμένους σε λίγο νερό
αμυγδαλόψιχα σε λεπτά κομμάτια

Εκτέλεση


Για το προζύμι
Μέσα σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά, την ρίχνουμε μέσα σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια αλεύρι (από τα 2 κιλά αλεύρι της συνταγής μας) και αναμιγνύουμε καλά.

Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα για να ξεκουραστεί. περιμένουμε μέχρι η ζύμη για το τσουρέκι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης - προζύμι
Σε ένα άλλο λεκάνάκι βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το προσθέτουμε το προζύμι σε μια τρύπα που ανοίγουμε στην μέση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το γλυκάνισο, και τη μαστίχα και ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και το προζύμι.
Συνεχίζουμε ζυμώνοντας την ζύμη για το τσουρέκι καλά μέχρι να γίνει ομοιογενείς και να ξεκολλάει εύκολα από την λεκάνη.

Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα σκεπάζουμε την ζύμη για το τσουρέκι με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μερικές ώρες σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (είναι έτοιμο μόλις γίνει περίπου η διπλάσια σε όγκο.

Αφού φουσκώσει την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τσουρέκι και την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί αφήνοντας το ταψί για μια με δύο ώρες να φουσκώσει (σκεπάζουμε με πετσέτα ή λαδόχαρτο).

Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς τοποθετούμε το ταψί αφού αλείψουμε το τσουρέκι με τους χτυπημένους κρόκους αυγού και το πασπαλίσουμε με την αμυγδαλόψιχα. το Τσουρέκι μας θα είναι έτοιμο σε 35-45 λεπτά.
* sidagi.gr
Περισσότερα »

Σου γράφω για να σου πω ότι δεν φταις!

Ήμουν άνεργη για δύο χρόνια, πριν την ύφεση. Με παιδί, με νοίκι, μονογονεϊκή. Μελαγχολία, άρνηση, τηλέφωνα στους φίλους ξανά και ξανά, μήπως βρεθεί τίποτε..
Και η τραγικότερη όλων των φάσεων: η απαξίωση του ίδιου σου του εαυτού. Η στιγμή που  νομίζεις ότι δε φταίει η εκμετάλλευση, η αδικία, η άρνησή σου να σκύψεις το κεφάλι - φταις εσύ, εσύ που δεν είσαι αρκετά καλός, εσύ που δεν αξίζεις μια ευκαιρία ακόμη, που τώρα πια δεν έχεις ταλέντο ή ικανότητα, που μάλλον ποτέ δεν άξιζες τίποτε και, ποιος ξέρει, γιατί είχες κάποια τύχη...Είναι ο πιο ύπουλος εχθρός αυτός - η απαξίωση του εαυτού σου, η μεταφορά όλης της ευθύνης στους ώμους σου. Ένα βήμα πριν την κατάθλιψη, δύο βήματα πριν το κενό.
Σήμερα, είμαι από τους "τυχερούς" - με κουτσουρεμένη αμοιβή, με λιγότερα δικαιώματα, χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, με την πιθανότητα να βρεθώ στο δρόμο αύριο κιόλας, με αφεντικά αποθρασσυμένα, αλλά με δουλειά.
Όμως θυμάμαι πάντα, μου δαγκώνει την καρδιά αυτή η μνήμη της απαξίωσης, της άρνησης, του φόβου ότι φταίω. Ότι δεν αξίζω μία. Και σου γράφω για να σου πω ότι δεν φταίω. Ούτε εσύ φταις. Δεν φταίμε. Και χρωστάμε να θυμόμαστε. Και να μοιραζόμαστε την οργή και την εμπειρία. Την αλληλεγγύη χρωστάμε πάντα.
Εμείς, ο κόσμος της εργασίας - εμείς που μπορούμε να γκρεμίσουμε τον κόσμο και να τον ξαναχτίσουμε - ίσως όχι σε τρεις μέρες, αλλά πάντως ομορφότερον.
Λαμπρινή Θωμά , Αττική
http://imerologioanergou.gr/
Περισσότερα »

Επιστρέφουν στον καπνό οι Έλληνες αγρότες

Aξιοσημείωτη στροφή στην καλλιέργεια του καπνού, έπειτα από αρκετά χρόνια, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στην ποσότητα, όσο και στην εξαγωγική δραστηριότητα, σύμφωνα με έκθεση του στελέχους της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Θ. Βλουτή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, για την ποικιλία Βιρτζίνια, το 2011 σε σχέση με το 2010 παρατηρείται μια αξιοσημείωτη αύξηση στην παραγωγή της τάξης του 131% με αντίστοιχη αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και των καπνοκαλλιεργητών.
Η αύξηση αυτή της παραγωγής αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της τιμής παραγωγού η οποία κατά μέσο όρο το 2011 κυμάνθηκε γύρω στα 2,40 €/κιλό αυξημένη κατά 18% σε σχέση με αυτή του 2010. Αντιθέτως, το 2012 σε σχέση με το 2011 παρουσιάζεται μικρή κάμψη της παραγωγής της τάξης του -0,48% με αντίστοιχη κάμψη των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά -5,40% και του αριθμού των παραγωγών κατά -1,96% με την μέση τιμή παραγωγού να παραμένει αμετάβλητη στα 2,40€/κιλό.
Για τις ποικιλίες Ανατολικού τύπου (Μπασμά και Κατερίνη) το 2011 σε σχέση με το 2010 η παραγωγή σημείωσε μικρή αύξηση της τάξης του 1% περίπου ενώ αντίστοιχα οι καλλιεργούμενες εκτάσεις μειώθηκαν κατά -11% και ο αριθμός των παραγωγών κατά -2% περίπου ενώ οι τιμές παραγωγού παρουσίασαν αισθητή αύξηση της τάξης του 17%. Το 2012 σε σχέση με το 2011 ενώ οι καλλιεργούμενες εκτάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 5,26% και ο αριθμός των παραγωγών κατά 3,05% η παραγωγή μειώθηκε κατά -2,70% περίπου ενώ η τιμή παραγωγού κατά μέσο όρο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα του 2011 στα 4,10€/κιλό.
Εξαγωγές
Οι εξαγωγές καπνών Ανατολικού τύπου την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑ, το 2011 σε σχέση με το 2010 παρουσιάζουν μείωση της ποσότητας που εξήχθη κατά -7% και της αξίας κατά -8%, με τη μέση τιμή να μειώνεται κατά -1%.
Αντίστοιχα το 2012 σε σχέση με το 2011 οι ποσότητες που εξήχθησαν παρουσιάζουν αύξηση κατά 4% η δε αξία τους παρουσιάζεται αυξημένη κατά 10% με την μέση τιμή να παρουσιάζει τελικά αύξηση κατά 5%. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑ οι εξαγωγές καπνών Βιρτζίνια τα τελευταία τρία χρόνια, το 2011 σε σχέση με το 2010 όσον αφορά στην αξία τους των, εμφανίζουν μείωση κατά -9%, με τις ποσότητες να μειώνονται κατά -30% ενώ αύξηση 29% να παρουσιάζει η μέση τιμή.
Το 2012, τώρα, σε σχέση με το 2011 ενώ η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 7% και η εξαχθείσα ποσότητα κατά 34% η μέση τιμή μειώθηκε κατά -20%.
πηγή: paseges.gr
Περισσότερα »

Πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην Εγνατία Οδό

Στις 13:35 χθες, η Υπηρεσία μας κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο 30ο χλμ. Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό. Στο συμβάν επενέβησαν 2 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 1 όχημα.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο.
 Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Κοζάνης.
Περ/κή Δκση Π.Υ. Δυτ. Μακεδονίας
Ανατολικής Ρωμυλίας 3,
Κοζάνη, Τ.Κ. 50100
Τηλ.:24613-53317, Fax: 24610-36865
e-mail : spekdytmak@yahoo.gr
Περισσότερα »

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού – Περιοχή με μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον

Αφιερωμένο στα Φαράγγια, τα Μονοπάτια και τα Σπήλαια της περιοχής του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού ήταν το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου. Με την συνεργασία του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ΄΄Πρωτέας΄΄, του ΕΟΣ Κοζάνης και του Ορειβατικού Συλλόγου Πλατανορέματος
΄΄Η Κρυά΄΄ διοργανώθηκε διήμερο εκδηλώσεων που ξεκίνησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσίαση – ενημέρωση από τα μέλη των συλλόγων με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Παράλληλα στο χώρο λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας.
  Το πρωί της Κυριακής το σκηνικό μεταφέρθηκε στο επιβλητικό φαράγγι των Σερβίων όπου παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν στα παιχνίδια βαρύτητας με σχοινιά - Flying Fox & Rapel – και να έρθουν σε επαφή με τεχνικές αναρρίχησης, καταρρίχησης και σπηλαιοεξερεύνησης.
  Σύμφωνα με τα μέλη των συλλόγων η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον. Το διήμερο των εκδηλώσεων ήταν ουσιαστικά η συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού με τους παραπάνω συλλόγους καθώς ήδη έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις στο πρόγραμμα LEADER που αφορούν τα μονοπάτια της περιοχής ενώ θα ακολουθήσει η συνολική καταγραφή και ανάλογη προβολή όλων των φαραγγιών και των σπηλαίων. «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που διαθέτει ο Δήμος μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας την συνδρομή των παραπάνω συλλόγων στην ανάδειξη και αξιοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών.
Περισσότερα »

«ΕΟΡΔΑΙΑ 2013»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας ανακοινώνει ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο η 5η εμπορική έκθεση «ΕΟΡΔΑΙΑ 2013» από την Πέμπτη 6 έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου στον χώρο των τεχνικών σχολών στην πάνω Πτολεμαΐδα.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Ε.Β.Ε. Π.Ε. Κοζάνης και τον Δήμο Εορδαίας.
Καλούμε τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας , και όχι μόνο, να συμμετέχουν στην εξαιρετικά πετυχημένη αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται τα  5 τελευταία χρόνια, και την οποία επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου.
Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν  στην έκθεση μπορούν να τηλεφωνούν  στο 6909909500 ώστε να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                                   Χαρίλαος Τοσκίδης
Περισσότερα »

Προς συγχώνευση 200 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Μετά τις περικοπές στους διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, ύστερα απ΄ την αύξηση του ωραρίου, όλα δείχνουν ότι έρχεται και συγχώνευση μονάδων.
Το υπουργείο έχει ζητήσει από 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης τις εισηγήσεις του για τη συγχώνευση 200 μονάδων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων).
Τα περισσότερα από τα σχολεία αυτά βρίσκονται εκτός Αττικής και το υπουργείο θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του μέχρι τα μέσα του Μαϊου.
Είναι πιθανή μια απόφαση για νέες συγχωνεύσεις; Ναι, απαντά το υπουργείο, πρώτα όμως θα εξεταστεί το δημοσιονομικό όφελος από όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Πιθανή απόφαση για συγχωνεύσεις όμως θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα με τους εκπαιδευτικούς και ειδικά τους καθηγητές να είναι είναι ένα βήμα πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
www.alfavita.gr
Περισσότερα »

Περιφερειακή σύσκεψη όλων των νομαρχιακών επιτροπών Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Την Τρίτη 30 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης θα πραγαματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη όλων των νομαρχιακών επιτροπών και άλλων στελεχών της Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπου θα αναλυθεί η απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος. Την εισήγηση στη σύσκεψη θα κάνει ο συντονιστής της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σ. Δημήτρης Βίτσας.
Νωρίτερα στις 5μμ στα γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη ο Δ. Βίτσας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σ όλα τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής.
 ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ.Μακεδονίας
Περισσότερα »

Ο «Όμορφος κόσμος»... φλερτάρει


Την Πέμπτη 9 Μαΐου από τη συχνότητα του Mega

Το φλερτ του τότε και του σήμερα μπαίνει στο... σακίδιο του «Όμορφου κόσμου», την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συναντάει σε Αθήνα και Ρόδο παλιούς και νέους εραστές της... «τέχνης του φλερτ» και επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει την συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες.

Πώς έχει αλλάξει ο τρόπος που ερωτοτροπούν οι νέοι του σήμερα; Πώς τα παλιά «καμάκια» έριχναν τις μαγικές ατάκες τους;

Η Ζέτα Μακρυπούλια μιλά για τους τρόπους που την προσεγγίζουν, τους κρυφούς θαυμαστές της και αξιολογεί τις διάφορες ατάκες καμακιού που της λέει ο Γρηγόρης.

Ακόμη, μέλη της ομάδας του «Κάψε το Σενάριο» και η Χαρά Μακρυστάθη από τα «Κλεμμένα Όνειρα» αποτυπώνουν με τον δικό τους τρόπο τις διάφορες μεθόδους ερωτικής προσέγγισης, με ένα παιχνίδι.

Ο Γρηγόρης μαζί με τον Λάμπρο Φισφή, τον Ζήση Ρούμπο και τον Γιώργο Βαγιάτα παίζουν ένα ιδιαίτερο « Ραντεβού στα Τυφλά», διεκδικώντας το ενδιαφέρον της Χαράς και παρουσιάζουν τα πιο καμένα σενάρια καμακιού που υπάρχουν.
Περισσότερα »

Οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης προς τους πολίτες ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, ως εμπλεκόμενη στο θεσμό της πολιτικής προστασίας, προτρέπει τους πολίτες του Δήμου, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου ):
Να μην πραγματοποιούν  καύση των καλαμιών.
Να μην απορρίπτονται μπάζα, χόρτα και προϊόντα κηπευτικών εργασιών σε κοινόχρηστους χώρους και να συσκευάζονται ορθά.
Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να καθαρίσουν τα οικόπεδα από σκουπίδια και χόρτα.
Να μην μετατρέπονται οι κοινόχρηστοι χώροι σε μπαζότοπους- χωματερές, διότι εγκυμονούν κίνδυνοι ανάφλεξης με σοβαρότατες συνέπειες.
Τέλος παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να φροντίζουν για την αποτροπή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς, καθώς και μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Περισσότερα »

Η Google εξαγόρασε την υπηρεσία Wavii


Η εταιρεία παρέχει ειδησεογραφικές υπηρεσίες στους χρήστες

Στην «οικογένεια» της Google ανήκει και επίσημα πλέον η υπηρεσία ροής ειδήσεων Wavii, καθώς εξαγοράστηκε από το μεγαθήριο του διαδικτύου.

Την είδηση ανακοινώνει και η ομάδα της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα της, ενημερώνοντας τους επισκέπτες πως «είναι ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουν ότι η Wavii έχει ενωθεί με την Google».

Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, έγκυρο τεχνολογικό site ανέφερε πως το κόστος εξαγοράς ξεπέρασε τα 23 εκατ. ευρώ.

Η υπηρεσία Wavii εξατομικευμένες ειδησεογραφικές υπηρεσίες στους χρήστες της με περιλήψεις των σημαντικότερων γεγονότων. Επιπλέον, εξειδικεύεται στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας (natural language processing).

Παράλληλα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέσω της Wavii όλες τις σχετικές αναδημοσιεύσεις και σχόλια των ειδήσεων που τον ενδιαφέρουν από διάφορα blogs αλλά και το Twitter.

Σύμφωνα με αναφορές διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης, για την απόκτηση Wavii ενδιαφέρθηκε έντονα η Apple, η οποία επιθυμούσε να ενσωματώσει την υπηρεσία στην τεχνολογία Siri, για τις «έξυπνες» συσκευές κινητής τηλεφωνίας iPhone.

Ωστόσο, η Google ήταν τελικώς εκείνη που κατάφερε να εξαγοράσει την υπηρεσία.
Περισσότερα »

Άδειες κυκλοφορίας των ογκομετρικών αυτοκινήτων για τους Θεριζοαλωνιστές

Λόγο της επικείμενης συγκομιδής των σιτηρών περιόδου 2013, η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνει προς τους ενδιαφερομένους Θεριζοαλωνιστές ότι, θα πρέπει να θεωρήσουν έγκαιρα τις άδειες κυκλοφορίας των ογκομετρικών αυτοκινήτων (ΣΙΛΟ).
Η έναρξη των θεωρήσεων των Ογκομετρικών αυτοκίνητων θα ξεκινήσει από Πέμπτη  16 Μαΐου 2013.
Για τους Θεριζοαλωνιστές μέλη του συλλόγου θεριζοαλωνιστών ισχύει ότι και το προηγούμενο έτος (Θεώρηση μέσω του συλλόγου).
Για τους Θεριζοαλωνιστές που θα υποβάλουν μόνοι τους την αίτηση θεώρησης καλούνται να προσέλθουν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Στη συνέχεια η υπηρεσία μας θα προβεί σε προγραμματισμένο έλεγχο των δηλωθέντων συγκροτημάτων συγκομιδής.
Περισσότερα »

Το ψάρι και τα θαλασσινά στη διατροφή μιας εγκύου


Τι δείχνουν οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί

Οι μητέρες που καταναλώνουν συχνά ψάρια στην αρχή της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού γεννούν πιο έξυπνα παιδιά.

Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης θα πρέπει να επιδιώκουν να καταναλώνουν τουλάχιστον μία με δύο μερίδες θαλασσινών και ψαριών την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών ψαριών, κάτι που έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της οπτικής οξύτητας και της γνωστικής ικανότητας του βρέφους.

Η υψηλότερη συγκέντρωση πολυακόρεστων οξέων (δοκοσαεξανοϊκού, συγκεκριμένα) στον εγκέφαλο, σε βρέφη δηλαδή που οι μητέρες τους κατά την εγκυμοσύνη έτρωγαν πιο πολλά ψάρια και θαλασσινά, συσχετίστηκε με μεγαλύτερης διάρκειας κύηση, με καλύτερη ακουστική ικανότητα του βρέφους και καλύτερες νοητικές και ψυχοκινητικές επιδόσεις.

Τα ψάρια πρέπει να είναι ποικίλα με προτίμηση στα μικρά, καθώς έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τα μεγάλα να είναι μολυσμένα από βαρέα μέταλλα ή τοξίνες.

Αποφύγετε δηλαδή τόνο, σολομό ή ξιφία και δείξτε προτίμηση σε σαρδέλα και γαύρο ή κάποιο θαλασσινό, καλά ψημένο.

Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη ψαριών ή άλλων πηγών λιπαρών οξέων μακριάς αλυσίδας ω-3 αποτρέπει την πρόωρη γέννα αυξάνοντας ελαφρώς τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επίσης, αυξάνει ελαφρά το βάρος γέννησης του μωρού.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Επιστροφή πινακίδων - διπλωμάτων λόγω Πάσχα

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, επιστρέφονται από αύριο οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στην αστυνομία μέχρι και σήμερα.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
1) Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
2) Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
3) Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
4) Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
Για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο.
enikos.gr
Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή προστασία για τις μέλισσες

Πράσινο φως για την απαγόρευση τριών θανατηφόρων φυτοφαρμάκων, εν μέσω έντονων αντιδράσεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα το πράσινο φως για να απαγορεύσει επί δύο χρόνια, από την 1η Ιουλίου, τη χρήση στην ΕΕ τριών φυτοφαρμάκων τα οποία είναι θανατηφόρα για τις μέλισσες.
"Πλειοψηφία 15 κρατών της ΕΕ (μεταξύ τους η Γαλλία) στηρίζουν την Επιτροπή που θα απαγορεύσει 3 εντομοκτόνα -νεονικοτινοειδή", ανακοίνωσε η γαλλική αντιπροσωπεία από το λογαριασμό της στο Twitter.
Η Γερμανία-  παρά την τεράστια πίεση του γερμανικού ομίλου Bayer ο οποίος διαθέτει στην αγορά, μαζί με τον ελβετικό όμιλο Syngenta, τα φυτοφάρμακα που θα απαγορευθούν -  εντάχθηκε τελικά στο στρατόπεδο των οπαδών της απαγόρευσης
Αντίθετα η Ιταλία, η οποία αρχικά είχε ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης, πέρασε στο στρατόπεδο των αντιπάλων της, επειδή δεν της δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες πριν από την ανθοφορία, έγινε γνωστό από συμμετέχοντες.
Εκτός από την Ιταλία, επτά χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία και η Ουγγαρία, ψήφισαν επίσης εναντίον της απαγόρευσης και τέσσερις απείχαν.
Η Επιτροπή υπολόγισε πως έχει συγκεντρώσει αρκετούς νέους υποστηρικτές στην σημερινή ψηφοφορία ώστε να αποφασισθεί η απαγόρευση των τριών υπό κατηγορία νεονικοτινοειδών —κλοθειανιδίνη, ιμιδακλοπρίδη και θειαμεθοξάμη— που είναι παρόντα σε φυτοφάρμακα τα οποία παράγονται από τους ομίλους Bayer (Γερμανία) και Syngenta (Ελβετία), ιδιαίτερα το Cruiser OSR.
Προτείνει να ανασταλεί η χρήση τους επί δύο χρόνια σε τέσσερις καλλιέργειες: αυτές του αραβοσίτου, της ελαιοκράμβης, του ηλιοτρόπιου και του βαμβακιού. Η απαγόρευση θα αφορά ορισμένες καλλιέργειες και ορισμένες περιόδους του χρόνου στη διάρκεια των οποίων δραστηριοποιούνται οι μέλισσες.
news.gr
Περισσότερα »

Tο πρόγραμμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου για την περίοδο του Πάσχα 2013


paulosΤο πρόγραμμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου για την περίοδο του Πάσχα 2013 έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΩΝ  ΒΑΪΩΝ,  28  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κρόκου.
Ώρα 7.00 μ.μ.: Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων.

Μ.  ΔΕΥΤΕΡΑ  29  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013
Ώρα 7.00 μ.μ.: Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Δρεπάνου.

Μ.  ΤΡΙΤΗ  30  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Θ. Λειτουργία προηγιασμένων τιμίων δώρων στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοζάνης.
Ώρα 7.00 μ.μ.: Ακολουθία Νυμφίου στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης Κοζάνης.

Μ.  ΤΕΤΑΡΤΗ  1  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Θ. Λειτουργία προηγιασμένων τιμίων δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κτενίου.
Ώρα 7.30 μ.μ.: Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης.

Μ.  ΠΕΜΠΤΗ  2  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Εσπερινός μετά Θ. Λειτουργίας Μεγάλου Βασιλείου στην Ι. Μονή Γεννέσεως της Θεοτόκου Ζιδανίου.
Ώρα 7.00 μ.μ.: Ακολουθία Αχράντων Παθών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

Μ.  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  3  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 8.00 π.μ.: Ακολουθία των Μεγάλων & Βασιλικών Ωρών και Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού.
Ώρα 5.30 μ.μ.: Έξοδος ιερού Επιταφίου στον Ι. Κοιμητηριακό Ναό Αγ. Γεωργίου Κοζάνης.
Ώρα 7.00 μ.μ.: Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης και λιτάνευση Επιταφίου.

Μ.  ΣΑΒΒΑΤΟ  4  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στο ι. εξωκλ. αποτομής τιμίας κεφαλής Ιωάννου Βαπτιστού (ι. Μητροπολιτικό κάθισμα) Ν. Νικοπόλεως.


ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ,  5  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 11.00 μ.μ.: (Σαββάτου): Ακολουθία Παννυχίδος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.
Ώρα 12η νυχτερινή: Ανάστασις στην πλατεία Νίκης Κοζάνης.
Ώρα 1.00 π.μ.: Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.
Ώρα 10.30 π.μ.: Εσπερινός της Αγάπης. Έναρξη στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου και λήξη στον Μητροπολιτικό Οίκο (Επισκοπείο).

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ  ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ,  6  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Σερβίων.
Ώρα 7.00 μ.μ.: Μ. Πανηγυρικός Εσπερινός στο ιερό εξωκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαου και Ειρήνης χωρίου Αγίου Χαραλάμπους.

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ  ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ,  7  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαου και Ειρήνης Καστανιάς Σερβίων.

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ  ΔΙΑΚΑΙΝΙΣΙΜΟΥ,  8  ΜΑΪΟΥ 2013
Ώρα 7.00 μ.μ.: Μ. Πανηγυρικός Εσπερινός στο ιερό παρεκκλήσιο Αγίου Χριστοφόρου Προσηλίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΤΗΣ  ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ,  10  ΜΑΪΟΥ  2013
Ζωοδόχου Πηγής
Ώρα 7.30 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Εξωκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής («Παναγία») Κοζάνης.
Ώρα 4.00 μ.μ.: Εναρκτήριος ακολουθία του Πάσχα στο Καθολικό της Ι. Μονής Παναγίας Ζιδανίου και μετάβαση μετά τιμών της Ι. Εικόνος της Παναγίας στον Ι. Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης Κοζάνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ  11  ΜΑΪΟΥ  2013  (του Θωμά)
Ώρα 7.30 π.μ.: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κοζάνης.
Ώρα 7.00 μ.μ.: Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Κοζάνης και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ζιδανιωτίσσης στις οδούς της πόλεως προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ΔΕΥΤΕΡΑ  13  ΜΑΪΟΥ  2013
Ώρα 7.30 π.μ.: Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.
Ώρα 10.30 π.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Ζιδανίου πέριξ του Ναού επί τη επετείω του σεισμού του 1995.
Περισσότερα »

5η εμπορική έκθεση «ΕΟΡΔΑΙΑ 2013» από την Πέμπτη 6 έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας ανακοινώνει ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο η 5η εμπορική έκθεση «ΕΟΡΔΑΙΑ 2013» από την Πέμπτη 6 έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου στον χώρο των τεχνικών σχολών στην πάνω Πτολεμαΐδα.
emporikos_syllogos_ptolemaidas
Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Ε.Β.Ε. Π.Ε. Κοζάνης και τον Δήμο Εορδαίας.
Καλούμε τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας , και όχι μόνο, να συμμετέχουν στην εξαιρετικά πετυχημένη αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται τα 5 τελευταία χρόνια, και την οποία επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου.
Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην έκθεση μπορούν να τηλεφωνούν στο 6909909500 ώστε να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.
Περισσότερα »

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κοζάνης:Έναρξη των θεωρήσεων των Ογκομετρικών αυτοκίνητων από Πέμπτη 16 Μαΐου


Λόγο της επικείμενης συγκομιδής των σιτηρών περιόδου 2013, η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνει προς τους ενδιαφερομένους Θεριζοαλωνιστές ότι, θα πρέπει να θεωρήσουν έγκαιρα τις άδειες κυκλοφορίας των ογκομετρικών αυτοκινήτων (ΣΙΛΟ).

ogkometrikonΗ έναρξη των θεωρήσεων των Ογκομετρικών αυτοκίνητων θα ξεκινήσει από Πέμπτη  16 Μαΐου 2013.

Για τους Θεριζοαλωνιστές μέλη του συλλόγου θεριζοαλωνιστών ισχύει ότι και το προηγούμενο έτος (Θεώρηση μέσω του συλλόγου).
Για τους Θεριζοαλωνιστές που θα υποβάλουν μόνοι τους την αίτηση θεώρησης καλούνται να προσέλθουν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Στη συνέχεια η υπηρεσία μας θα προβεί σε προγραμματισμένο έλεγχο των δηλωθέντων συγκροτημάτων συγκομιδής.
Περισσότερα »

Οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης προς τους πολίτες ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου


Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, ως εμπλεκόμενη στο θεσμό της πολιτικής προστασίας, προτρέπει τους πολίτες του Δήμου, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου ):
    dimotikiast
  1. Να μην πραγματοποιούν  καύση των καλαμιών.
  2. Να μην απορρίπτονται μπάζα, χόρτα και προϊόντα κηπευτικών εργασιών σε κοινόχρηστους χώρους και να συσκευάζονται ορθά.
  3. Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να καθαρίσουν τα οικόπεδα από σκουπίδια και χόρτα.
  4. Να μην μετατρέπονται οι κοινόχρηστοι χώροι σε μπαζότοπους- χωματερές, διότι εγκυμονούν κίνδυνοι ανάφλεξης με σοβαρότατες συνέπειες.
Τέλος παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να φροντίζουν για την αποτροπή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς, καθώς και μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Περισσότερα »

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης την Μ.Τρίτη 30 Απριλίου


Tακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημαρχείο (Πλ. Νίκης 1) την  Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2013 και ώρα 13 : 30 μ. μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης πάνω στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  1. Ψήφιση και διάθεση πιστώσεων από τον προϋπολογισμό χρήσης 2013 για διάφορες δαπάνες.
    tzellosgiorgos
  1. Έγκριση ή μη πρακτικού δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικών χωραφιών 19,692 συνολικά στρεμμάτων που βρίσκονται εντός κτηματικής περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Λιβερών του Δήμου Κοζάνης.
  1. Έγκριση ή μη αποτελέσματος και κατακύρωση ή μη δημοπρασίας ανάδειξης αναδόχου εκτέλεσης των εργασιών:
α. «Συντήρηση Χώρων Πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης», προϋπολογισμού 189.969,35 ευρώ και αριθμό μελέτης 12/2013 (ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός).
β. «Συντήρηση Χώρων Πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου», προϋπολογισμού 29.995,64 ευρώ και αριθμό μελέτης 9/2013 (πρόχειρος διαγωνισμός).
γ. «Συντήρηση Χώρων Πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Αιανής», προϋπολογισμού 34.089,08 ευρώ και αριθμό μελέτης 10/2013 (πρόχειρος διαγωνισμός).
δ. «Συντήρηση Χώρων Πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας», προϋπολογισμού 24.123,39 ευρώ και αριθμό μελέτης 11/2013 (πρόχειρος διαγωνισμός).
ε. «Συντήρηση Χώρων Πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Δημητρίου Υψηλάντη», προϋπολογισμού 39.780,96 ευρώ και αριθμό μελέτης 13/2013 (πρόχειρος διαγωνισμός).
στ. «Κλάδεμα υψηλών και επικίνδυνων δέντρων», προϋπολογισμού 29.999,70 ευρώ και αριθμό μελέτης 14/2013 (πρόχειρος διαγωνισμός).
ζ. «Καθαρισμός δημοτικών κτιρίων για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών», προϋπολογισμού 46.500,00 ευρώ και αριθμό μελέτης 1/2013 (πρόχειρος διαγωνισμός).
  1. Καθορισμός όρων διακήρυξης εκτέλεσης του έργου ¨οδοποιία – Επισκευές Κοζάνης (έτους 2013), προϋπολογισμού 75.000,00 ευρώ και αριθμό μελέτης 73/2013.
Περισσότερα »

Live-Avles:Παιχνίδια βαρύτητας Flying Fox & Rapel στο Φαράγγι Σερβίων (Video 25' Live-Avles.tv)

Ο Δήμος Σερβίων -- Βελβεντού σε συνεργασία με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΄΄Πρωτέας΄΄, διοργάνωσαν ''Παιχνίδια βαρύτητας για όλους με σχοινιά - Flying Fox & Rapel'' στο Φαράγγι Σερβίων, στο διήμερο εκδηλώσεων στα Σέρβια, για τα φαράγγια και τα σπήλαια της περιοχής...
Περισσότερα »

Live-Avles:H Κυριακή των Βαΐων στο Πλατανόρρευμα! (Video 32' Live-Avles.tv)



H Κυριακή των Βαΐων γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα, στον Πλατανόρρευμα.
Αμέσως μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανορρεύματος χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια , στον αύλειο χώρο του ιερού ναού!

Δείτε το Βίντεο
Περισσότερα »

Live-Avles:Παρουσίαση Φαραγγιών στα Σέρβια! ( Video 45' Live-Avles.tv)



Ο Δήμος Σερβίων -- Βελβεντού σε συνεργασία με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΄΄Πρωτέας΄΄, τον ΕΟΣ Κοζάνης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Πλατανορέματος ΄΄Η Κρυά΄΄ διοργάνωσαν διήμερο εκδηλώσεων στα Σέρβια για τα φαράγγια και τα σπήλαια της περιοχής που περιλάμβανε: Παρουσίαση των φαραγγιών της περιοχής και Ενημερωτική συζήτηση για την προστασία των σπηλαίων.Στο χώρο λειτουργησε και έκθεση φωτογραφίας.

Περισσότερα »

Πρώτο μέλημα ο συμψηφισμός του ΦΠΑ για επιχειρήσεις


Μια ρύθμιση που θα φέρει ανακούφιση στους προμηθευτές και αναχόδους έργων

Προτεραιότητα στο θέμα του συμψηφισμού των ποσών ΦΠΑ, που χρωστούν οι επιχειρήσεις προς το Δημόσιο, με ΦΠΑ που τους οφείλει ολόκληρος ο δημόσιος τομέας, αλλά και στον συμψηφισμό των οφειλών των ιδιωτών με τις αντίστοιχες οφειλές ολόκληρου του δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, δήμοι κ.α.) δίνει η Κυβέρνηση.

Όπως  δήλωσε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας η εφαρμογή της ρύθμισης του συμψηφισμού  θα συμβάλει:

-Στον εξορθολογισμό της διαδικασίας καταβολής του ΦΠΑ που αφορά σε δημόσια έργα.

-Στην ανακούφιση των ιδιωτών-προμηθευτών και αναδόχων έργων του Δημοσίου.

-Στην αποκατάσταση της συνεπούς συμμόρφωσης του Δημοσίου.

-Στην βελτίωση των προσφορών των τρίτων κατά τη διαδικασία ανάθεσης.

-Στην αύξηση των εσόδων.

-Στην καταγραφή των τιμολογημένων υποχρεώσεων όλων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και στην ευχερή παρακολούθηση των ληξιπροθέσμων τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

-Στην συνεπέστερη ανάληψη δεσμεύσεων και στην παρακολούθηση των πληρωμών από μέρους των Φορέων.

Ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε πως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναμφίβολα, απαιτείται συντονισμός πολλών υπηρεσιών. «Επισπεύδουμε τις ενέργειες και προσδοκούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προωθήσουμε την σχετική διάταξη», τόνισε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών. 
* newsbeast.gr
Περισσότερα »

Γιορτή του ... Αυγού! στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων 28-04


 Μια ιδέα ,ένα αυγό και καλή διάθεση μας φέρνουν κοντά, μικρούς και μεγάλους, στη Γιορτή του Αυγού !

Στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων,
την Κυριακή των Βαΐων στις 28-04-2013, ώρα 11 π.μ και όσο αντέξουμε

Φέρτε το αυγό σας, « στολισμένο» με όποιο τρόπο επιθυμείτε και κερδίστε στο διαγωνισμό καλύτερης ιδέας………..

Στην πλατεία, θα λειτουργήσουν παράλληλα  εργαστήρια και θα παίξουμε  παραδοσιακά παιχνίδια.    


Οργάνωση
Ομάδα εθελοντριών  του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Σερβίων –Βελβεντού

Φιλική συμμετοχή Τμήμα Β. Βρεφ/μίας ΕΠΑΛ Σερβίων
Περισσότερα »

Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδας στην Αιανή από τη χορωδία Ιεροψαλτών “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ” (Βίντεο 18′)


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 26 Απριλίου στην πλατεία της Αιανής η εκδήλωση απόδοσης ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας, από τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ν. Κοζάνης “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ”. Τη χορωδία διηύθυνε ο πρωτοψάλτης Τάσος Καγκαράς και την παρουσίαση έκανε ο π. Στέφανος.
3IerAian26.4 (1)Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα Αιανής, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.
Περισσότερα »

Μητρώο επιχειρήσεων ενεργειακών υπηρεσιών


Το ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης της προσφοράς και ζήτησης

Την έναρξη λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου www.escoregistry.gr, που φιλοξενεί το μητρώο Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) και παρέχει στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.

Οι επιχειρήσεις αυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση παρεμβάσεων για μείωση της κατανάλωσης και εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και αμείβονται εισπράττοντας μέρος του οφέλους από τη μείωση των ενεργειακών δαπανών (δηλαδηλ των λογαριασμών ρεύματος, φυσικού αερίου, κλπ.)

Σε αυτή τη φάση η εγγραφή στο μητρώο είναι προαιρετική αλλά αργότερα, όταν η αγορά θα είναι σε πιο ώριμο στάδιο, σχεδιάζεται να είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον για τη σύναψη σύμβασης ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αργότερα επίσης, ο διαδικτυακός τόπος θα εμπλουτισθεί και με άλλες λειτουργίες και πληροφοριακό υλικό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι τελικοί καταναλωτές να μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις ενεργειακές υπηρεσίες που παρέχουν οι εγγεγραμμένες στο μητρώο επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, το www.escoregistry.gr θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης της προσφοράς και ζήτησης ενεργειακών υπηρεσιών.
Περισσότερα »

ΟΛΜΕ: Απειλεί με απεργίες στις Πανελλαδικές

 



Δύο ώρες περισσότερες θα εργάζονται οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται τώρα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, αυξάνεται κατά δύο ώρες το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης θα μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οχι μόνο γιατί οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών αλλά και γιατί συνδυάζονται με νέα μέτρα όπως: δραματική περικοπή δαπανών που θα φτάσει στη μείωση κατά 47% των δαπανών το 2016 σε σχέση με το 2009, νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων».

Και επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εν μέσω πανελληνίων υποστηρίζοντας ότι: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των πανελληνίων. Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής 28-4-13, στο Σύνταγμα, στις 18.30 (προσυγκέντρωση στην Ερμού). Επίσης καλούμε όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 πμ και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος)».
Περισσότερα »

Καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού της ΔΕΗ έως την 1η Ιουλίου


 

«Ανάσα» για δύο μήνες εξασφάλισαν οι καταναλωτές καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με βάση απόφαση του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου, «το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013».

Πρακτικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ότι δεν προκύπτει καμία αλλαγή στα τρέχοντα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, όπως ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2013, όπως αρχικά είχε εκτιμήσει και ο ίδιος ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο συνέδριο του Economist στις 16 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι την 1η Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την εναρμόνιση των τιμολογίων με το κόστος παραγωγής με άγνωστες συνέπειες για τους καταναλωτές
Περισσότερα »

«Κράτα με» τραγουδάει η Πάολα


Δείτε το ολοκαίνουργιο βίντεο κλιπ

Το νέο βίντεο κλιπ της Πάολα για το τραγούδι «Κράτα με» μόλις κυκλοφόρησε. Το τραγούδι υπογράφουν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου και συμπεριλαμβάνεται στο νέο cd «Πάολα Live Μετά τα Μεσάνυχτα» που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven!

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Σύμφωνα με το σενάριο του κλιπ, σε ένα βιομηχανικό χώρο με διακόσμηση σε στυλ sixties, συναντάμε ένα ζευγάρι που βιώνει τον έρωτά του σαν να είναι σπίτι του. Προσπαθεί να κρατηθεί ο ένας από τον άλλον για να διατηρήσουν τη σχέση τους.

Δείτε το βίντεο κλιπ
Περισσότερα »

Αύξηση 23% στις αγοραπωλησίας ακινήτων στη Βουλγαρία


Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Σόφια

Αύξηση 23% στις συναλλαγές αγοραπωλησίας ακινήτων καταγράφηκε το α' τρίμηνο του 2013 στη Βουλγαρία, έναντι του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία της Κεντρικής (εθνικής) Τράπεζας της βαλκανικής αυτής χώρας.

Συνολικά, το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2013 πραγματοποιήθηκαν 44.174 συναλλαγές αγοραπωλησίας ακινήτων, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ο αριθμός τους ήταν 35.821.

Το α΄τρίμηνο του 2013 καταγράφηκε, επίσης, αύξηση του αριθμού των ενυπόθηκων δανείων που χορηγήθηκαν (5.811), τα οποία αντιστοιχούν σε 13% επί του συνόλου των δανείων που διατέθηκαν από τις τράπεζες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η μεγαλύτερη αύξηση των ενυπόθηκων δανείων καταγράφηκε στην Σόφια (20%) και ακολουθεί το Μπουργκάς (17%). Αντίθετα, μικρή μείωση στον αριθμό των ενυπόθηκων δανείων που χορηγήθηκαν το α' τρίμηνο του 2013 σημειώθηκε στη Βάρνα και το Πλόβντιβ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η σταθεροποίηση των τιμών των οικιστικών ακινήτων δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που διαθέτουν καλή έως και ικανοποιητική οικονομική θέση να προχωρήσουν στην απόκτηση ακινήτου, με την λήψη ενυπόθηκου δανείου.

Μάλιστα, στη Σόφια, τα ενυπόθηκα δάνεια χρηματοδοτούν το 43% του συνόλου των συναλλαγών στον τομέα των ακινήτων, έναντι 13% σε όλη τη χώρα.
Περισσότερα »

Στις 13 Μαϊου η απόφαση του Eurogroup για την επόμενη δόση


Παρουσιάζεται η έκθεση προόδου της τρόικας

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης της 13ης Μαΐου αναμένεται το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Αθήνα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έκθεση προόδου της τρόικας θα είναι πιθανότατα έτοιμη μέχρι το επόμενο Eurogroup, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης
Περισσότερα »

Στον ΑΝΤ1 ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος


Στις 11 Μαΐου η σέντρα

Ο ΑΝΤ1 είναι το κανάλι ελεύθερης εμβέλειας που θα καλύψει ζωντανά, σε συνεργασία με τον OTE Sport τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο  τελικός του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, πέραν του OTE Sport που έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης, αποφασίστηκε να μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Αμαρουσίου.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Παρουσίαση των φαραγγιών της περιοχής. Ενημερωτική συζήτηση για την προστασία των σπηλαίων

Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού σε συνεργασία με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΄΄Πρωτέας΄΄, τον ΕΟΣ Κοζάνης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Πλατανορέματος ΄΄Η Κρυά΄΄  διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στα Σέρβια για τα φαράγγια και τα σπήλαια της περιοχής που περιλαμβάνει:
Σάββατο 27 Απριλίου 2013 -  Ώρα 8μ.μ.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου-Σέρβια: Παρουσίαση των φαραγγιών της περιοχής. Ενημερωτική συζήτηση για την προστασία των σπηλαίων.
Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.
Κυριακή 28 Απριλίου 2013 -  Ώρα 11π.μ.
Φαράγγι Σερβίων: Παιχνίδια βαρύτητας για όλους με σχοινιά - Flying Fox & Rapel
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top