VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τηλεφώνημα Σαμαρά-Βενιζέλου για τις δηλώσεις Βορίδη


Τηλεφώνημα Σαμαρά-Βενιζέλου για τις δηλώσεις Βορίδη


Σαμαράς και Βενιζέλος επικοινώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνικά σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο μεταξύ η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κλιμακώθηκε αφού το ΠΑΣΟΚ έδωσε συνέχεια στο θέμα της επίθεσης κατά του ιδρυτή του Κινήματος, ενώ και ο Αδωνις Γερωργιάδης από την άλλη πλευρά στήριξε το Μάκη Βορίδη.
Σύμφωνα με «άτυπη ενημέρωση» από την Ιπποκράτους: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει αρμοδίως τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη».

Πηγές της Ιπποκράτους, απαντώντας σε ερώτηση για το τι σημαίνει «αρμοδίως», έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία των Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.*imerisia
Περισσότερα »

Προσκλητήριο ενότητας στην κεντροδεξιά από τον Σαμαρά


Προσκλητήριο ενότητας στην κεντροδεξιά από τον Σαμαρά


Προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο κλείσμο του 9ου τακτικού συνδερίου της ΝΔ.

«H αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η νέα Ελλαδα που χτίζουμε χωράει όλους, εκτός από τους κολλημένους στο χθες. Υπάρχουν δύο δρόμοι: να κάνεις το άλμα στο αύριο, ή να μείνεις κολλημένος στο χθες. Στην εθνική προσπάθεια δεν χρωστάνε οι κολλημένοι στο χθες και οι λαϊκιστές».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξία του TAP, τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αυτοί που δεν έχουν πολιτική. Έχουν μόνο μιζέρια. Είναι οι ίδιοι που... το παίζουν προοδευτικοί. Πρόοδος είναι όραμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα. Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο, που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα, σπάμε και αβγά».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».*imerisia

Περισσότερα »

Αρχισε να λειτουργεί το σύστημα προκαταβολής σύνταξης σε δημοσίους υπαλλήλους



Αρχισε να λειτουργεί το σύστημα προκαταβολής σύνταξης σε δημοσίους υπαλλήλους
Η εφαρμογή του Ν. 4151/2013, που ψηφίστηκε στις 28 Απριλίου, άρχισε. Από σήμερα καταβάλλεται, ως προκαταβολή, μεγάλο μέρος της προβλεπόμενης σύνταξης του Ιουνίου σε υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά το Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις.

Πρόκειται για προκαταβολή σύνταξης που ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.

Εφεξής, από τον Ιούλιο και την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αυτή είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας και στηρίζει έμπρακτα την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να συντμηθεί περαιτέρω ο χρόνος απονομής της σύνταξης των πολιτών που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από το Μάρτιο του 2013, ώστε να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό ολόκληρο το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται.

Υπογραμμίζεται ότι κατά την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία κανονισμού της σύνταξης υπαλλήλων που η αίτηση συνταξιοδότησής τους έχει πρωτοκολληθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου του 2013».

*imerisia
Περισσότερα »

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ Κοζάνης για τα προβλήματα του κλάδου τους


Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του ΟΑΕΕ στην Κοζάνη προχώρησαν την Τετάρτη οι ασφαλισμένοι εμποροβιοτέχνες στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΓΣΒΕΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες σε σχέση με τον ασφαλιστικό τους φορέα.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μιλούν για ένα είδος πολέμου που τους έχει κηρύξει η πολιτεία, αφού τα τελευταία χρόνια πλήττονται βάναυσα.
Σύμφωνα με το Νίκο Ζαρκάδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών ΠΕ Κοζάνης «θέλουμε οι συνάδελφοί μας να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη για να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση».
Πάγιο αίτημα των επαγγελματιών είναι η μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ για το διάστημα που διαρκεί η οικονομική κρίση, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ζητούν, επίσης, το διαχωρισμό περίθαλψης από συντάξιμα.
Σε «ρυθμίσεις κοροϊδία» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης και ζήτησε μέριμνα για τους επαγγελματίες που είναι συνεπείς, καθώς και μείωση των εισφορών.

Περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς

60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες θα επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, δημοτικούς και ιδιωτικούς. Σύμφωνα με την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση του προγράμματος, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» πήρε το πράσινο φως και μέσα στον Ιούλιο ξεκινά η κατάθεση δικαιολογητικών από τους γονείς.
«Οι γονείς θα πρέπει να έρχονται από τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κοζάνης και να προμηθεύονται την αίτηση που στη συνέχεια θα στέλνουν στην ΕΕΤΑΑ που εδρεύει στη Λάρισα.
Είναι μια διαδικασία που οι γονείς τη γνωρίζουν. Εμείς απευθυνόμαστε στους νέους γονείς, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τα δικαιολογητικά και να δώσουμε επιπλέον πληροφορίες» τονίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κώστας Κυτίδης.
Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 2 Αυγούστου, γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να έχουν τα δικαιολογητικά τους έτοιμα. Πρόθεση του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Κυτίδη, είναι να δώσει περισσότερες θέσεις, κάτι που σημαίνει πως η χρηματοδότηση θα είναι μειωμένη. «Υπάρχει οικονομική δυσχέρεια, βέβαια, γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, λόγω ροής χρηματοδότησης. Μας έχουν ενημερώσει ότι το επόμενο εικοσαήμερο θα υπάρξει ροή χρηματοδότησης για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους οποίους ευχαριστούμε για την κατανόησή τους.
Οι αιτήσεις που αναμένεται να κατατεθούν σε επίπεδο χώρας είναι πάνω από 100.000 ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν μειωθεί και δικαίωμα υποβολής έχουν οι ενδιαφερόμενοι με εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 30.000 για μητέρες με δύο παιδιά, 35000 για τρία και τέσσερα παιδιά και 40.000 για πέντε παιδιά και πάνω. *kozani.tv
Περισσότερα »

1 δις τηλεφωνικές κλήσεις παρακολουθεί η NSA!

Τελικά οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έκαν τεράστια ζημιά στην εικόνα των ΗΠΑ.Το νέο λογισμικό της NSA της επιτρέπει να παρακολουθεί εως και 1 δισεκατομύριο κλήσεις κινητών τηλεφώνων ημερησίως, να τις αποθηκεύει και να κρατά τα ανάλογα αρχεία.
 
Την αποκάλυψη την έκανε μιλώντας μέσω Skype σε συνέδριο στο Σικάγο ο  Glen Greenwald της Guardian. Ο δημοσιογράφος που πρώτος αποκάλυψε τα έγγραφα – βόμβα του Σνόουντεν για την δράση της αμερικάνικης υπηρεσίας.
 
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την ανάπτυξη αυτού του συστήματος ως ένα παγκόσμιο καθεστώς τρόμου που θα οδηγήσει στην απόλυτη υποταγή.
 
Φυσικά η ιστορία αυτή επαλήθευσε στο μέγιστο βαθμό όσους στο παρελθόν μιλούσαν για μια Παγκόσμια Χούντα που έρχεται, και τους χαρακτήριζαν "γραφικούς" και συνωμοσιολόγους.
 
Κατλάβατε τώρα γιατί ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Καραμανλής κατά την διάρκεια των συνομιλιών για το Ανάν, αντάλασσαν σημειώματα χωρίς να βγάζουν άχνα;
 
Ο Σνόουντεν βλέπετε, αποκάλυψε με στοιχεία τις παρακολουθησεις των ξένων αποστολών σε όλα τα διεθνή συνέδρια στον πλανήτη από την NSA. 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Απολύσεις θα ζητήσει η τρόικα από τον Κ. Μητσοτάκη


Δεν αναγνωρίζουν περίοδο χάριτος στη νέα ηγεσία του υπουργείου

Απρόθυμη να δεχτεί καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες αποχωρήσεις προσωπικού του δημόσιου τομέα εμφανίζεται η τρόικα, ενώ τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν αναγνωρίζουν περίοδο χάριτος στην νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Όπως διαφαίνεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στη συνάντησή του με τους κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) υπό μεγάλη πίεση για την επίτευξη των στόχων για 25.372 αποχωρήσεις από το Δημόσιο το 2013 και άλλες 24.654 αποχωρήσεις το 2014.

Η τρόικα θεωρεί πως αν και το κυβερνητικό σχέδιο είναι να επιτευχθούν με εθελοντικό τρόπο οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για τη μείωση του προσωπικού, ωστόσο αυτοί οι στόχοι δεν θα είναι αξιόπιστοι αν δεν υπάρξουν κάποιες περιορισμένες υποχρεωτικές απολύσεις. Θεωρεί δε πως οι υποχρεωτικές απολύσεις παρέχουν χώρο για να προσληφθούν νέοι και πιο εξειδικευμένοι και προσωπικό που θα έχει κίνητρα να εργαστεί.

Σημειώνεται πως βάσει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016:

-Στους ΟΤΑ α΄ βαθμού (πλην των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων) δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού για όλα τα έτη της περιόδου 2013-2016.

-Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τα έτη 2013 και 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, ενώ για το διδακτικό προσωπικό ο λόγος προσλήψεων-αποχωρήσεων θα διαμορφωθεί στο 1:10.
-Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ένστολου προσωπικού.

-Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τα έτη 2013 και 2014, προβλέφθηκε μείωση των προσλήψεων κατά 30% σε σχέση με αυτές του έτους 2012, ήτοι 819 άτομα.

-Στο Υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η πρόσληψη 200 εφοριακών εντός του 2013.

-Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προβλέπεται η αποφοίτηση 162 Δικαστών από την Εθνική Σχολή Δικαστών.
Περισσότερα »

Στο νησί-φυλακή του Νέλσον Μαντέλα ο Μπάρακ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε το νησί Ρόμπεν Άιλαντ, όπου παρέμεινε φυλακισμένος ο Νέλσον Μαντέλα για 18 χρόνια κατά την διάρκεια του ρατσιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ, όπως μετέδωσε ένας απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Ομπάμα έφθασε εκεί με ελικόπτερο και ξεναγήθηκε στη φυλακή από έναν πρώην κρατούμενο και σύντροφο του Μαντέλα στον αγώνα. Δήλωσε ότι ένοιωσε «ταπεινότητα» μετά την επίσκεψή του στο κελί του πρώην προέδρου, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως πηγή προσωπικής έμπνευσης και μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας.
Αργότερα, κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του στο Κέιπ Τάουν, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να ανακοινώσει μια επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 7 δισεκ. δολαρίων για την αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτροδότησης στην Αφρική, ώστε να σταματήσουν οι διακοπές στην υπηρεσία που δυσχεραίνουν το επιχειρείν στην Ήπειρο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Το σχέδιο, που θα χρηματοδοτηθεί με την μόχλευση πιστώσεων και χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα, αποκαλείται "Power Africa" και έχει στόχο να διπλασιάσει την πρόσβαση του πληθυσμού της υποσαχάριας Αφρικής στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.
Στο αρχικά του στάδια το σχέδιο θα επικεντρωθεί σε έργα στην Αιθιοπία, στην Γκάνα, στην Κένυα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και την Τανζανία. Τα χρήματα θα επενδυθούν σε τεχνική βοήθεια, δωρεές, εξαγωγικές πιστώσεις κ.ά. ώστε να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον. Τα 5 δισεκ. δολάρια θα προέλθουν από την Τράπεζα Εισαγωγών-Εξαγωγών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, η υποσαχάρια Αφρική χρειάζεται επενδύσεις 300 δισεκ. δολαρίων και πλέον για να επιτύχει την πρόσβαση όλων των πολιτών της σε δίκτυα ηλεκτροδότησης ως το 2030. Σήμερα, παρά τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της ηπείρου, μόλις το 25% των κατοίκων επαρχιακών περιοχών έχουν πρόσβαση σε τέτοια δίκτυα ενώ συνολικά 587 εκατ. αφρικανοί, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της μαύρης ηπείρου, δεν έχει ρεύμα στο σπίτι του.
Ακόμη, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα διοργανώσει το 2014 μια σύνοδο ηγετών κρατών από την υποσαχάρια Αφρική, μια κίνηση που αντηχεί τις συνόδους κορυφής Κίνας-Αφρικής, που έχουν συμβάλει στην αύξηση της επιρροής του Πεκίνου στην ήπειρο τα τελευταία χρόνια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Περισσότερα »

Ξέρετε τι περιέχουν τα παγωτά και τα επιδόρπια παγωτού;

Δυστυχώς οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα σε παγωτά και παγωμένα γλυκίσματα ή επιδόρπια παγωτού που είναι συνήθως τα παγωτά.
Διαβάστε λοιπόν τι περιέχει ενα παγωμένο γλύκισμα ή επιδόρπιο παγωτού:
1. Γάλα αποβουτυρωμένο ανασυσταθέν.
Τι καταλαβαίνει ο καταναλωτής; τι είδους ανασύσταση έχει υποστεί το ήδη αποβουτυρωμένο γάλα; γιατί αποβουτυρώνεται αφού οπως βλέπετε παρακάτω προστίθεται λίπος και μάλιστα φυτικό που ειναι επιβλαβές για τον οργανισμό; απλά εννοούν γάλα σκόνη αλλά δεν το λένε.
2. Ζάχαρι (εμπορίου)
3. Σιρόπι γλυκόζης (εμπορίου)
4. Φυτικό λίπος
Τα φυτικά λίπη περιέχουν trans λιπαρά οξέα που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization,WHO) είναι ύποπτα για καρδιαγγειακές παθήσεις, αφαιρούν το λίπος δηλ. το βούτυρο από το γάλα για να βάλουν το φθηνότερο αλλά και πιό επικίνδυνο φυτικό λίπος.
5. Στερεά ορού γάλακτος
Ο ορός γάλακτος είναι κυρίως νερό
6.Γαλακτοματοποιητές.
Μην σας παρασύρει η ονομασία δεν έχει καμμία σχέση με το γάλα, αποτελούν μονογλυκερίδια και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, φωσφατίδια του αμμωνίου, πολυγλυκερίδια του πολυρικινελαίκού οξέος, αλγινικό νάτριο και μία σειρά απο άλλες χημικές ουσίες που καμμία σχέση δεν έχουν με το γάλα.
7. Σταθεροποιητές
Αυτές συνήθως είναι έλαιο χαρουπιού, καραγενίνη, έλαιο γκουάμ, γάλα αποβουτυρωμένο, αφυδατομένο δηλαδή γάλα σκόνη, αρωματικές ύλες κλπ. πού καμμία σχέση δεν έχουν με το γάλα.
Η νομοθεσία επιτρέπει ενα σημαντικό μέρος να ειναι γάλα σκόνη, που δεν περιέχει ασβέστιο, βιταμίνες αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, όπως το φρέσκο γάλα. Δυστυχώς υπάρχει κενό στην νομοθεσία των παγωτών.
Τα παγωμένα γλυκίσματα πού περιέχουν φοινικέλαιο ή έλαιο ινδικής καρύδας που συχνά προστίθεται στα παγωτά, και συνήθως δεν αναγράφεται προκαλούν βλάβες στην υγεία. Τα παγωτά των ζαχαροπλαστείων συνήθως δεν περιέχουν όλα αυτα τα συνθετικά συστατικά.
Τέλος τα παγωτά πρέπει να είναι καλά συντηρημένα. Πρακτικά αυτό σημαίνει σταθερή θερμοκρασία στούς -18 βαθμούς Κελσίου και ο καταψύκτης δεν πρέπει να έχει προβλήματα λειτουργίας. Πρέπει να προσέχουμε το χαρτί συσκευασίας του παγωτού, αν είναι σχισμένο ή κολλημένο πάνω στο τρόφιμο, αν έχει ή όχι παραμορφωμένο σχήμα ή συσκευασία. Επίσης δεν πρέπει να είναι μαλακό ή με υφή που να θυμίζει γιαούρτι ή βούτυρο ή  να είναι ξυνό, να μην εμφανίζει ίζημα ούτε να θρυμματίζεται σε μικρά κομμάτια, να μην περιέχει μικροκρυστάλους, ούτε  να έχει άλλη περίεργη γεύση ή οσμή.
Ειναι γεγονός οτι στα παγωτά και την σύσταση τους υπάρχει νομοθετικό κενό και η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών, μέχρι τότε πρέπει να εντείνει τους ελέγχους για τα ευαλλοίωτα αυτά προίόντα. Δυστυχώς οι έλεγχοι μέχρι τώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Μέχρι τότε ας επιβληθεί στα ράφια των καταστημάτων να υπάρχει σαφής και διακριτός διαχωρισμός των παγωτών απο τα παγωμένα γλυκίσματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Νέα συνδυαστική θεραπεία με ασπιρίνη θα προλαμβάνει το εγκεφαλικό

Μια νέα συνδυαστική θεραπεία, η οποία είναι πολύ απλή και οικονομική, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης εγκεφαλικού στα άτομα με προδιάθεση ή που έχουν υποστεί ήδη ένα επεισόδιο.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στην Κίνα και στις ΗΠΑ, η ουσία κλοπιδογρέλη, ένα κοινό αντιπηκτικό που χορηγείται για την αποτροπή πρόκλησης ή υποτροπής καρδιαγγειακών προβλημάτων όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου και το εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο, μειώνει τις πιθανότητες πρόκλησης εγκεφαλικού όταν χορηγείται μαζί με ασπιρίνη.
Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες από την Κίνα σε συνεργασία με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας που εργάζονταν παράλληλα κάνοντας τις δικές τους δοκιμές, ενώ συμμετείχαν 5.170 άτομα που είχαν νοσηλευθεί έπειτα από μικρά ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, από τους συμμετέχοντες οι μισοί λάμβαναν ασπιρίνη για διάστημα τριών μηνών, ενώ οι υπόλοιποι ασπιρίνη μαζί με κλοπιδογρέλη.
«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», αναφέρει στην επιστημονική έκθεση ο δρ Claiborne Johnston, καθηγητής νευρολογίας και βασικός συντάκτης της έκθεσης. «Αν η κινεζική μελέτη επιβεβαιώσει την αμερικανική, ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων θα γίνει η νέα ευρέως χορηγούμενη θεραπεία». Οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται ήδη στην τρίτη φάση και τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η νέα συνδυαστική θεραπεία θα ωφελήσει εκατομμύρια ασθενείς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Περισσότερα »

Το πρώτο μνημείο αθεϊσμού στον κόσμο

Στην αμερικανική πόλη Σταρκ της Φλόριντας κοντά στο κτήριο του δικαστηρίου εγκατέστησαν τον πρώτο στον κόσμο μνημείο του αθεϊσμού.
Αποτελείται από έναν πάγκο με ένα βάθρο, στο οποίο είναι χαραγμένα τα λόγια των ιδρυτών της θεωρίας. Εμπνευστής της κατασκευής του μνημείου στάθηκε η οργάνωση «Οι Αμερικανοί αθεϊστές».

Όπως είπε ο πρόεδρός τους, το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται όταν κάποιος κοιτά το μνημείο, είναι ότι έχει μια πρακτική εφαρμογή. «Οι αθεϊστές είναι ρεαλιστές και υλιστές, γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μνημείο σε μορφή πάγκου», δήλωσε ο ίδιος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

«Θα κλείσω και νοσοκομεία εάν χρειαστεί»

  Ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ αλλά και των άλλων προβλημάτων της Υγείας.
  «Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημιές, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω», δήλωσε μιλώντας στο Έθνος, αλλά και στην εκπομπή του Mega, Μega Σαββατοκύριακο.
  Ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε να προαναγγείλει σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων καθώς και εξονυχιστικούς ελέγχους στις δαπάνες: «Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.
  Σε ό,τι αφορά στο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ εξηγεί ότι έχει καταλήξει στο μέθοδο του «claw back», δηλαδή τον συμβιβασμό οφειλών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Περισσότερα »

"Παταγώδης η αποτυχία του πρωθυπουργού του μαύρου"

Η απάντηση της Κουμουδούρου στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήρθε σε σκληρό τόνο στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για αμηχανία και προσπάθεια να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία πολιτικής.

  Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πουλήσει εκ νέου ένα success story και ότι το παίζει εθνικός σωτήρας, τη στιγμή που ετοιμάζεται να περάσει νέα μέτρα.
  Από την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέφυγε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να μείνει, χέρι χέρι με τον κ. Σαμαρά, στη σάπια καρέκλα της εξουσίας.
Αναλυτικά:
  «Είναι εμφανής η αμηχανία του Πρωθυπουργού του μαύρου, να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του και να πουλήσει εκ νέου ένα success story. Δεν πείθει κανέναν ωστόσο, όσο και αν τα μέσα της διαπλοκής στηρίζουν αυτή την απέλπιδα προσπάθεια.
  Αυτό που είναι προκλητικό όμως, είναι ότι την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για νέα μέτρα που θα δώσουν το τελειωτικό πλήγμα στην κοινωνία και στην οικονομία, οι κυβερνητικοί εταίροι το παίζουν εθνικοί σωτήρες. Η δε αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις ευθύνες του παρελθόντος είναι ανέξοδη, καθώς τα δύο αυτά κόμματα αποτελούν το οργανικό κομμάτι του συστήματος της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα.
  Ο κ. Σαμαράς, χέρι χέρι με τον κ. Βενιζέλο, δεν θα μπορούν να στριμώχνονται για καιρό στη σάπια καρέκλα της εξουσίας που τους ενώνει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Το πιο μικροσκοπικό κατοικίδιο του κόσμου


Το μέγεθός του δεν ξεπερνάει αυτό του νυχιού ενός αντίχειρα

Είναι ένα από τα πιο μικροσκοπικά ερπετά σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το μέγεθός του δεν ξεπερνάει αυτό του νυχιού ενός αντίχειρα.

Η μικρή σαύρα ζει στις Φιλιππίνες και ο 14χρονος Corin Lenisco δε μπορούσε να της αντισταθεί και αποφάσισε να την «υιοθετήσει» ως κατοικίδιο.

Ο Corin έδειχνε πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μικρές σαύρες και συνήθως τις έπιανε, γράφει η Daily Mail, για να τρομάζει την αδερφή του.

«Η μεγαλύτερη αδερφή μου τις φοβάται και κάθε φορά που βρίσκω μία, προσπαθώ να την πιάσω για να την τρομάξω.

Αυτή όμως είναι πολύ μικρούλα και επειδή πιστεύω ότι δε θα τη φοβόταν αποφάσισα να την κρατήσω» είπε ο ίδιος.

Μετά από ένα χρόνο η σαύρα έχει μεγαλώσει και πλέον το μέγεθός της είναι σαν την παλάμη του
Περισσότερα »

Οι οικονομικές συναλλαγές σε μια διαπλανητική κοινωνία

Οι οικονομικές συναλλαγές σε μια διαπλανητική κοινωνίαΤο φιλόδοξο πρόγραμμα PayPal Galactic εισάγει τα χρηματοοικονομικά στο διάστημα

Η γνωστή εταιρεία PayPal που δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σχεδιάζει να εισάγει τα χρηματοοικονομικά σε μια ανέγγιχτη μέχρι τώρα περιοχή: το διάστημα!

Σε συνεργασία με το ινστιτούτο αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης SETI, προσπαθούν να σχεδιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν οι συναλλαγές σε μια διαπλανητική κοινωνία. Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία PayPal Galactic και φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μια διαπλανητική κοινωνία, χωρίς συναλλαγές με μετρητά, αλλά μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Άλλωστε, η έναρξη ιδιωτικών εμπορικών και τουριστικών διαστημικών ταξιδιών γεννά και την ανάγκη για ένα σύστημα χρηματικών συναλλαγών πέρα από τα σύνορα της Γης. Δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον εταιρειών όπως η Virgin Galactic και η Spaxe X, που σχεδιάζουν τουριστικά, διαστημικά ταξίδια.

Την πρωτοβουλία στηρίζει και ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν της αποστολής Απόλλων 11. «Θα πρέπει να προσφέρουν στους αστροναύτες και στους αστροτουρίστες όσο γίνεται περισσότερες ανέσεις, μεταξύ άλλων τη δυνατότητα χρηματικών συναλλαγών», εξηγεί ο ίδιος.

«Είτε πρόκειται για την πληρωμή ενός λογαριασμού, είτε για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε ένα μέλος της οικογένειας πίσω στη Γη, θα χρειαζόμαστε πρόσβαση σε χρήματα τόσο για τα μικρά, όσο και για τα μεγάλα πράγματα».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της PayPal, το PayPal Galactic στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα online σύστημα επεξεργασίας χρηματικών συναλλαγών στο διαστημικό χώρο πέρα από τη Γη, όπου δεν έχουν ισχύ οι νόμοι των χωρών. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν θα χρησιμοποιούμε μετρητά στο διάστημα», τόνισε.
Περισσότερα »

Υμνος στις Κυκλάδες από αυστριακή εφημερίδα


Μύκονος
Μύκονος

«Ένα κοινό έχουν τα τέσσερα από τα συνολικά 27 νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος και Πάρος: ονειρώδεις παραλίες με κρυστάλλινη θάλασσα, όμορφες πόλεις με την τυπική γαλανόλευκη αρχιτεκτονική και καλή προσβασιμότητα με αεροπλάνο ή με πλοίο», υπογραμμίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» στο σημερινό κυριακάτικο φύλλο της.

Σαντορίνη
Το νοτιότερο από τα νησιά, η Σαντορίνη, προσφέρει τα ωραιότερα φωτογραφικά μοτίβα της Μεσογείου, αναφέρει το δημοσίευμα με τίτλο «Τέσσερα ελληνικά νησιά σε τεστ», παραπέμποντας στις ομορφιές του ηφαιστειακού κρατήρα, τα σκαρφαλωμένα στους βράχους κάτασπρα σπίτια και στη μοναδικότητα του ηλιοβασιλέματος.

Μοναδική «σκιά» στην ειδυλλιακή εικόνα, όπως αναφέρεται, είναι ότι το νησί, που ζει κυρίως από τον τουρισμό, είναι σχεδόν «ερημωμένο» από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Για τη Μύκονο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως κανένα άλλο νησί δεν έχει τόσο όμορφες παραλίες και τόσο ωραία παλιά πόλη, όπως επίσης και τόσο έντονη νυχτερινή ζωή.

Η Νάξος χαρακτηρίζεται «φυσικός παράδεισος», ένα νησί καταπράσινο ακόμη και το καλοκαίρι, όπου συναντά κανείς αγροτικές καλλιέργειες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τις Κυκλάδες.

Για την Πάρο, τονίζεται ότι η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός πως έχει δύο μικρές πόλεις που ανταγωνίζονται για τις ομορφιές τους, την Παροικία με το ναό της Εκατονταπυλιανής και τη Νάουσα με το βενετσιάνικο λιμάνι και τα στενά σοκάκια. Σημειώνεται επίσης ότι το νησί διαθέτει πολλές ωραίες αμμώδεις παραλίες. Το δημοσίευμα συνοδεύεται από μια σειρά προτάσεων για δυνατότητες πρόσβασης, καταλύματα, αξιοθέατα και διασκέδαση και στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.

Περισσότερα »

Κατά 1,5% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco


Κατά 1,5% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco


Προβάδισμα, ένατι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,5% εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο.

Ειδικότερα, από τη δημσοκόπηση, που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων απ΄όλη την Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα 25 με 27 Ιουνίου, προκύπτει, στην πρόθεση ψήφου, υπεροχή της ΝΔ με 20,9% των προτιμήσεων, έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 19,4%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Αν. Ελ. με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους (53%) οι πολίτες και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρχει καλή συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει, η δημοσκόπηση αποτυπώνει -τόσο στη δεξαμενή ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όσο και γενικότερα- θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων)

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.*ethnos.gr
Περισσότερα »

Οι θεατές του truck show από τον πύργο του μοναστηριού της Αναλήψεως


truckshow Mέχρι και το ενδιαφέρον από τις καλόγριες και τους οικότροφους του Μοναστηρίου της Αναλήψεως στην περιοχή Κασλάς στην Κοζάνη, προκάλεσε, το 20 Truck Show που διεξήχθη σε χώρο απέναντι από την Ιερά Μονή.
Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική…
kozan.gr
Περισσότερα »

Η... ηλικία φέρνει την ευτυχία

Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα

Γερνώντας, οι άνθρωποι γίνονται πιο χαρούμενοι ή πιο παράξενοι; Αν αφήσουμε τα στερεότυπα για τους στριμμένους μας γείτονες, οι επιστήμονες προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό εδώ και πολύ καιρό – και τα αποτελέσματα των ερευνών τους ήταν αντικρουόμενα. Τώρα, μια μελέτη σε μερικές χιλιάδες Αμερικανούς που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1885 και το 1980 –ζώντες και μη- αποκαλύπτει πως η συνολική ευτυχία ενός ατόμου εξαρτάται από το πότε γεννήθηκε.

Οι προηγούμενες έρευνες, που συνέκριναν τους γηραιότερους με τους μεσήλικες και τους νέους, έδειχναν πως οι υπερήλικες δεν ήταν και τόσο ευτυχισμένοι. Ωστόσο, οι έρευνες δεν διέκριναν αν η δυσφορία τους οφειλόταν στην ηλικία τους ή στις διαφορετικές εμπειρίες που βίωσαν στη ζωή τους. Η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στις αρχές του 2013, εξέτασε δεδομένα τριάντα ετών χιλιάδων Αμερικανών. Τα δεδομένα αυτά περιλάμβαναν ψυχολογικούς δείκτες διάθεσης, πληροφορίες για επιτυχία στην εργασία και στις σχέσεις και αντικειμενικούς δείκτες υγείας.

Αφότου προσάρμοσαν τα ευρήματα σε μεταβλητές όπως υγεία, πλούτος, φύλο, εθνικότητα και εκπαίδευση, οι ερευνητές βρήκαν πως η ευτυχία αυξάνεται με την ηλικία. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έζησαν πολλές δυσκολίες (όπως την Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση του 1929) βρέθηκαν να είναι πολύ πιο δυσαρεστημένοι από όσους έζησαν πιο άνετες ζωές.

Αυτό το εύρημα βοηθά στο να εξηγήσουμε γιατί οι προηγούμενες έρευνες είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα· οι εμπειρίες παίζουν μεγάλο ρόλο και οι δύσκολοι καιροί μπορούν να επηρεάσουν την ευτυχία μιας ολόκληρης γενιάς για το υπόλοιπο της ζωής τους. Τα καλά νέα είναι ότι, άσχετα από το τι περάσαμε στις ζωές μας, μπορούμε να νιώθουμε ολοένα και πιο ικανοποιημένοι καθώς γερνάμε.
Περισσότερα »

Μισθούς 350 ευρώ απαιτεί η τρόικα

 

Οι δανειστές πιέζουν για ένα μοντέλο ελαστικής απασχόλησης

Το «φράγμα» του κατώτατου μισθού θα επιδιώξει να σπάσει η τρόικα, προωθώντας το επικείμενο χρονικό διάστημα την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Real News» στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

Συγκεκριμένα, η νέα βαριά ατζέντα που φέρεται να προετοιμάζει η τρόικα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Για παράδειγμα το όριο του 5% των απολύσεων που έχουν δικαίωμα να κάνουν κάθε μήνα οι επιχειρήσεις θα απαιτηθεί να διπλασιαστεί στο 10% και για ειδικές περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων να ξεπερνά τα 50 άτομα, με χαμηλότερες αποζημιώσεις.

Προβλέπεται επίσης η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.

Περισσότερα »

Η πολιτική κρίση δε βοήθησε τη χώρα»


Π. Παναγιωτόπουλος: Αναγκαία η συσπείρωση γύρω από τον Α. Σαμαρά

«Η τελευταία πολιτική κρίση δεν βοήθησε τη χώρα προς την κατεύθυνση της προόδου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριαστος», δήλωσε κάνοντας σαφές πως οι υπερβάσεις, η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ακόμη πως η συσπείρωση γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά είναι αναγκαία, καθώς εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και η προσπάθεια αυτή έχει αποδώσει μέσα από θυσίες. «Οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους Έλληνες για τις θυσίες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας την ανάγκη της συνέχισης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων
Περισσότερα »

Έρευνα για τα προβλήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας


Ανικανοποίητο εμφανίζεται το 30% των χρηστών smartphone

Από τη νέα έρευνα της Ericsson για την απόδοση των δικτύων και τις απαιτήσεις των συνδρομητών, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, με βασικότερο το γεγονός ότι τα τρέχοντα δίκτυα κινητής δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των χρηστών.

Η έκθεση του Ericsson ConsumerLab, αναφέρει ότι έως και 60% των χρηστών smartphone δηλώνουν ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ πάνω από το 30% των χρηστών αντιμετωπίζουν προβλήματα σε καθημερινή βάση.

Για να εξασφαλιστεί μια καλή εμπειρία για τους χρήστες, το περιεχόμενο θα πρέπει να εμφανίζεται στην οθόνη γρήγορα, ενώ η αναμονή τους κουράζει. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό για τους παρόχους να βελτιωθεί απλώς η επίδοση του δικτύων με την ελπίδα ότι αυτό θα παρατηρηθεί από τους πελάτες.

Η επικοινωνία της σταθερής απόδοσης των δικτύων είναι απαραίτητη για να αλλάξει η αντίληψη των πελατών. Οι χρήστες πρέπει να είναι γνώστες των αλλαγών για να υπάρχει και αντίκτυπος στα επίπεδα ικανοποίησης και στην πιστότητά τους προς τον πάροχο.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ένας ικανοποιημένος χρήστης είναι γενικά λιγότερο πιθανό να αλλάξει πάροχο, το οποίο οδηγεί μακροπρόθεσμα σε αύξηση των εσόδων του παρόχου.

Συμπερασματικά, η βελτιωμένη και σταθερή απόδοση των δικτύων είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της πιστότητας των συνδρομητών που χρησιμοποιούν smartphones, δίνοντας στους παρόχους ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η έρευνα του Ericsson ConsumerLab έγινε με online συνεντεύξεις σε 1.000 ιδιοκτήτες smartphone από 18 έως 64 ετών, σε 12 χώρες.

Πηγή: thegang.gr

Περισσότερα »

. «Εύθραυστα αλλά υπαρκτά σημάδια ανάκαμψης»

.

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Β. Σόιμπλε

Συγκρατημένα αισιόδοξος, ως προς την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόϊμπλε, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα δεδομένα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας λέει οτι οι προσπάθειες τους επέτυχαν,σε οτι αφορά την Ισπανική οικονομία λέει ότι «συμπεριφέρεται καλά», ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα λέει ότι υπάρχουν «σημάδια ανάκαμψης. Εύθραυστα, αλλά υπαρκτά».

Σχολιάζοντας τον ρόλο του ΔΝΤ στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους στην Ευρωζώνη, ο κ. Σοϊμπλε σε γενικές γραμμές τον κρίνει,ως σήμερα, θετικό, αλλά και ουδέτερο, επισημαίνοντας πως αντιθέτως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ως ένα βαθμό εξαρτάται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, το ΔΝΤ είχε τη δυνατότητα «να λαμβάνει τις αναγκαίες αποστάσεις» κατά τις διαδικασίες λήψης σημαντικών αποφάσεων. Οι αποστάσεις αυτές είναι σημαντικότερες από την οικονομική του συνεισφορά, επισημαίνει ο κ. Σόϊμπλε.

Αναφέρει επίσης οτι το ΔΝΤ είναι ένας πελώριος Οργανισμός με χιλιάδες λαμπρούς οικονομολόγους, στο πλαίσιο του οποίου υπάρχουν σήμερα διαφωνίες ως προς τις αποφάσεις που έπρεπε να υιοθετηθούν το 2010 για την Ελλάδα. Ωστόσο συνεχίζει ο Β Σοϊμπλε «όπως είπε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ούτε εγω θυμάμαι να πρότεινε το 2010 το ΔΝΤ κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Επι του θέματος του κουρέματος του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός αναφέρει ακόμη πως στην αρχή και επι μήνες ήταν ο μόνος που υποστήριζε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, σε πείσμα ειδικών και οικονομολόγων που την ταύτιζαν με την καταστροφή. «Τελικά αποφασίσαμε κούρεμα του χρέους κατά 53% και δεν συνέβη τίποτα. Η Ευρώπη είναι πάντα εδώ» σημειώνει ο Σοϊμπλε.Κατά τα άλλα, ο γερμανός υπουργός τάσσεται ,εκ νέου, υπέρ της δημοσιονομικής σταθεροποίησης στα κράτη μέλη της ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι ,το δίλημμα ανάπτυξη η λιτότητα δεν υφίσταται αφού μόνο οι υγιείς, δημοσιονομικώς, χώρες μπορούν να έχουν υγιή ανάπτυξη. Ως προς το ζήτημα των μισθών στην Ευρώπη αναφέρει πως ο μόνος δρόμος για την αύξησή τους είναι η, εκ παράλληλου, αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών.*newsbeast.gr

Περισσότερα »

Οι άντρες ξενοκοιτάζουν γιατί το έχουν στο DNA τους

 

Βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που βλέπουν για πρώτη φορά

Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον σύντροφό σας να χαζεύει μια όμορφη γυναίκα δώστε του ένα ελαφρυντικό, καθώς για όλα ευθύνεται η εξέλιξη του είδους.

Νέα έρευνα δείχνει ότι ενώ οι γυναίκες έλκονται από πρόσωπα που τους φαίνονται οικεία, οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που βλέπουν για πρώτη φορά.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα αφού έδειξαν σε γυναίκες και άντρες φωτογραφίες με δεκάδες διαφορετικά πρόσωπα. Οι γυναίκες, όσο περισσότερες φωτογραφίες του ίδιου άντρα έβλεπαν, τόσο πιο ελκυστικό τον θεωρούσαν. Αντίθετα, οι άντρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη βρήκαν λιγότερο ελκυστικές τις γυναίκες, των οποίων τη φωτογραφία είδαν δυο φορές.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως το γεγονός ότι το μάτι των αντρών «παίζει» είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης του ανθρώπου και της ανάγκης των αρσενικών να αναπαράγουν το είδος τους με διαφορετικές συντρόφους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης και του πανεπιστημίου Stirling.*newsbeast.gr

Περισσότερα »

«Έως 15 Ιουλίου ο νόμος για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση»


Π. Καψής: Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα

Εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητά η ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».

Ο κ. Καψής κάνει σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνει πως βασικός μοχλός για την υλοποίηση του σχεδίου περί τον νέο φορέα, είναι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων. «Πρέπει να αποφασίσουμε για το τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε και με βάση αυτό να προχωρήσει η οργανωτική της συγκρότηση. Το έργο αυτό θα το επιβλέψει μια υψηλού επιπέδου επιτροπή με τη συνδρομή και ξένου συμβούλου, αξιοποιώντας φυσικά την ελληνική και τη διεθνή εμπειρία» καταλήγει ο υφυπουργός.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Αλέξης Τσίπρας: 11 συν 1 προτάσεις για θεαματικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Η βεντάλια των προτάσεων του  ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβλέψεις για διενέργεια δημοψηφισμάτων, καθιέρωση  της απλής αναλογικής, αλλαγή στη  χρηματοδότηση των κομμάτων, ενίσχυση του ρόλου της Βουλής και των βουλευτών, καθιέρωση ορίου στις βουλευτικές θητείες, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και στο τέλος, με προϋπόθεση τη δημιουργία ενός άλλου πλαισίου, ακόμη και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό.


Οι 11 συν 1 αλλαγές που προτείνει  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

1. Συνταγματική καθιέρωση της  λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, της λαϊκής αρνησικυρίας και  των δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών. Προτείνεται το δικαίωμα υποβολής νόμων με υπογραφές 60.000 πολιτών. Υποχρεωτική προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα εφόσον το αίτημα υποβληθεί από 60.000 πολίτες.

2. Η αποφασιστική ενδυνάμωση  του Κοινοβουλίου. Δραστική μείωση εισαγωγής νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Υποχρεωτική συζήτηση προτάσεων νόμων εντός συγκεκριμένου διαστήματος. Δικαίωμα των βουλευτών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε ψηφισμένο νομοσχέδιο.

3. Δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών  σε όλες τις κρατικές αποφάσεις και στα αρχεία, χωρίς να απαιτείται έννομο συμφέρον, ελεύθερη πρόσβαση σε όποια πληροφορία ή περιεχόμενο παράγεται ή διακινείται από δημόσιους φορείς ή από δημόσια χρηματοδότηση.

4. Πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής  όλων των εκλογικών αναμετρήσεων (Βουλή, Ευρωβουλή, Αυτοδιοίκηση) η απλή αναλογική. Καταργούνται οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, καθώς και οι μονοεδρικές - διεδρικές, αλλά και το όριο του 3%, όπως και οι βουλευτές Επικρατείας. Δυνατότητα ανάκλησης  εκλεγμένων βουλευτών για σοβαρό λόγο, με ενυπόγραφο αίτημα του 30% του εκλογικού σώματος της οικείας εκλογικής περιφέρειας.

5. Ανώτατο όριο συνολικής βουλευτικής  θητείας (το πολύ έως 12 έτη). Καταργείται η βουλευτική σύνταξη,  η αποζημίωση για συμμετοχή  τους σε επιτροπές της Βουλής και περιορίζονται τα προνόμια σε χώρους και προσωπικό των τέως πρωθυπουργών.

6. Τέλος στον νόμο περί ευθύνης υπουργών Τα ποινικά αδικήματα υπουργών δεν έχουν χρόνο παραγραφής. Περιστέλλεται δραστικά η βουλευτική ασυλία.

7. Ριζικές αλλαγές στη χρηματοδότηση των κομμάτων. Το κράτος δεν χρηματοδοτεί τα κόμματα, αλλά αποζημιώνει μέρος των πραγματοποιημένων και αποδεδειγμένων δαπανών στις οποίες έχουν προβεί.

8. Κατάργηση του «Καλλικράτη»  και επαναχάραξη των δήμων.  Περισσότερες εξουσίες σε περιφέρειες  και δήμους. Δυνατότητα τοπικών δημοψηφισμάτων και λαϊκών συνελεύσεων με δεσμευτικό για τις Αρχές χαρακτήρα. Καθιέρωση της ανακλητότητας για όλους τους αιρετούς, κατόπιν αιτήματος του οικείου εκλογικού σώματος.

9. Εκλογή του προέδρου και  αντιπροέδρου του ΣτΕ, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου από Ειδικό Εκλεκτορικό Σώμα.

10. Ιδρύεται Αρχή Εγγύησης της  Δημόσιας Περιουσίας - Υπηρεσιών.  Συνταγματική απαγόρευση της  ιδιωτικοποίησης του νερού, του  ηλεκτρισμού (ενέργεια) και της  ιδιωτικής εκμετάλλευσης των  κοινόχρηστων, κοινόκτητων και κοινών αγαθών.

11. Επανασχεδιασμός του τοπίου  της επικοινωνίας και των ΜΜΕ.  Δωρεάν Διαδίκτυο σε όλους.  Αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών  σταθμών από μηδενική βάση. Πραγματικά  δημόσια τηλεόραση. Τηλεόραση  για όλους τους πολίτες και  όλες τις πολιτικές απόψεις και πολιτιστικές προτιμήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνούσε με την άμεση  εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας  από τον λαό «υπό την προϋπόθεση μιας ριζικά διαφορετικής αρχιτεκτονικής του πολιτικού συστήματος» με την εφαρμογή των παραπάνω 11 αλλαγών, αλλά όχι με βάση τη σημερινή δομή και λειτουργία της πολιτικής εξουσίας.*protothema.gr

Περισσότερα »

Βενιζέλος προς τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: «Να περιφρουρήσουμε τη φυσιογνωμία μας»

«Συντονιστείτε, συνεργαστείτε και δουλέψτε», ήταν το τρίπτυχο της συζήτησης που είχε χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο σύσκεψης για τον καλύτερο συντονισμό κόμματος και κυβέρνησης.
«Η προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος που χρειάζεται την καλύτερη συνεργασία όλων», είπε ο κ. Βενιζέλος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, ενώ έδωσε έμφαση στο στίγμα που πρέπει να αφήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση:
«Εχουμε τη δική μας φυσιογνωμία και την περιφρουρούμε», είπε απευθυνόμενος στα στελέχη ζητώντας από αυτά να μην αιφνιδιάζουν το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με τις αποφάσεις τους. «Δεν πρέπει να αιφνιδιάζουμε. Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ενήμεροι για το έργο που παράγεται στα υπουργεία», ήταν το μήνυμα του προέδρου του κόμματος προς τα στελέχη.
Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους υπουργούς και υφυπουργούς να βρίσκονται σε ευθεία επικοινωνία με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον γραμματέα Επικοινωνίας Δημήτρη Καρύδη για βοήθεια σε επικοινωνιακά θέματα.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της κυβέρνησης και οι γενικοί γραμματείς που έχει υποδείξει το ΠΑΣΟΚ οφείλουν να συνεργάζονται με τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου, την οποία αποτελούν οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης και Κυριάκος Πιερρακάκης από τη Μονάδα Παραγωγής Πολιτικής.
Από τη Δευτέρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα αρχίσει θεματικές συναντήσεις (ανά υπουργείο) με στόχο την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης. Επίσης σε συνεργασία με τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα και τους νέους τομείς ευθύνης στο κόμμα.
«Θέλουμε η κυβέρνηση να πετύχει για να πετύχει η χώρα και να δικαιωθούν οι προσπάθειές μας και οι θυσίες των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
*tanea.gr

Περισσότερα »

Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ» Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη δευτερολογία του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.
Στο τέλος των διαδικασιών τέθηκε σε ψηφοφορία η εισήγηση του κ. Κουβέλη και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, από τα 111 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ψήφισαν 107, εκ των οποίων οι 77 ψήφισαν την εισήγηση του προέδρου, ενώ υπήρξαν 22 αποχές και 8 μέλη που ψήφισαν «παρών».
Τα 22 στελέχη που απείχαν έχουν εκφράσει με κειμένο τους τη διαφωνία για την απόφαση αποχώρησης από την κυβέρνηση, αλλά δεν το έθεσαν σε ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κλείνοντας την διήμερη συνεδρίαση, υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η στάση της ΝΔ και του Πρωθυπουργού το τελευταίο δίμηνο εξωθούσε τα πράγματα πρός αυτή την κατεύθυνση.
Πρόσθεσε ότι το μέλλον της ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι ούτε «ήπια εκδοχή» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ακολουθήσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του τρίτου πόλου στην πολιτική σκηνή της χώρας.*tanea.gr
Περισσότερα »

«Πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις»


Σ. Κεδίκογλου: Οι επιμέρους αντιθέσεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα

«H νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη συνέχεια των προκλήσεων. Είμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής .Εχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις και πλέον μπορούμε να μιλάμε για αποδείξεις ότι η Ελλάδα πάει καλά», τονίζει ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ,στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ.

Ο κ. Κεδίκογλου ποσθέτει:«Πρέπει να επιμείνουμε. Επαναλαμβάνω, τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει ,αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε».

Σε ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει με το ΠΑΣΟΚ, εξ αφορμης των δηλώσεων του Μ. Βορίδη,για τον Ανδρέα Παπανδρέου,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε : «Υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις ίσως σε ορισμένα ζητήματα,αλλά όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην άμεση ,την απόλυτη προτεραιότητα να επιτύχουμε σε αυτόν τον εθνικό αγώνα».*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Καψής: Αποζημιώσεις χωρίς πλαφόν


«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με βάση τη νομοθεσία και το ενιαίο μισθολόγιο»

Αποζημιώσεις, χωρίς να ληφθεί υπ όψιν το πλαφόν, θα δοθούν στους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης, δήλωσε μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

Ο κ. Καψής κατέστησε σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα ισχύοντα από την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και τα προβλεπόμενα από το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Προχωρά ο εκσυγχρονισμός πρατηρίων υγρών καυσίμων




Νέα δράση του υπουργείου Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ

Δράση για τον εκσυγχρονισμό πρατηρίων υγρών καυσίμων υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδας. Η δράση, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, θα καλύπτει το σύνολο της χώρας.

Αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση των πρατηρίων υγρών καυσίμων της χώρας για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εισροών-Εκροών, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πρατηρίων υγρών καυσίμων και την αποκατάσταση του ανταγωνισμού μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων.

Με τα συστήματα αυτά επιτυγχάνεται η αποτελεσματική παρακολούθηση του ισοζυγίου καυσίμων από τις ελεγκτικές αρχές μέσω της διασύνδεσης του συστήματος με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η εξασφάλιση της παράδοσης ορθής ποσότητας καυσίμου στον καταναλωτή.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (όχι ενώσεις επιχειρήσεων) που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην ελληνικό χώρο, στο τομέα των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, το περιεχόμενο του Φακέλου Αίτησης, η διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων για την ένταξη στη δράση περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της προκήρυξης.

Η υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά σε τρεις κύκλους ως ακολούθως:

1) Περιφέρεια Αττικής και Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

2) Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας, Ιωαννίνων.

3) Λοιπή Ελληνική Επικράτεια.
Περισσότερα »

Συσκευή φορτίζει το κινητό με τη θερμότητα του σώματος


Βασίζεται σε θερμοηλεκτρικό υλικό που συγκεντρώνει τη θερμοκρασία που παράγουμε

Είναι συχνό φαινόμενο στην εποχή μας να ζούμε με το φόβο να κλείσει η φορητή μας συσκευή λόγω χαμηλής μπαταρίας. Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές εταιρίες να προσπαθούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, με τις περισσότερες να προσπαθούν να εστιάζουν στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Μία νέα δημιουργία της Vodafone, με το όνομα Pocket Power, προσπαθεί να δει το συγκεκριμένο πρόβλημα από διαφορετική σκοπιά. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μικρή τσέπη που είναι ραμμένη σε παντελόνια ή υπνόσακους.

Αποτελείται από θερμοηλεκτρικό υλικό που έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τη θερμότητα του σώματος και να την μετατρέψει σε ρεύμα, το οποίο στη συνέχεια αξιοποιείται για να φορτίσει τη συσκευή σας.

Το υλικό έχει ελεγχθεί από το πανεπιστήμιο του Southampton, με τον καθηγητή ηλεκτρονικών συστημάτων Stephen BeeBy να υποστηρίζει πως μέσα στις οκτώ ώρες του βραδινού ύπνου, το Pocket Power μπορεί να δώσει έως και 25 λεπτά επιπλέον χρόνου ομιλίας, αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι φυσιολογική.

Μέχρι λοιπόν οι μπαταρίες να καταφέρουν φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, το νέο gadget της Vodafone μπορεί να αποτελέσει μία πολύ αποτελεσματική καλοκαιρινή λύση.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης



  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, τελέστηκε σήμερα Kυριακή, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κοζάνης. Πλήθος κόσμου ανηφόρισε για να ανάψει ένα κεράκι και να ζητήσει τη χάρη και την ευλογία των Αναργύρων, μιας και οι εν λόγω Άγιοι θεωρούνται «θεραπευτές» και γιατροί» και ο πιστός λαός της Κοζάνης μαρτυρά στο πέρας των χρόνων πολλά θαύματα στη χάρη τους.

Αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός & θα διαβαστεί το Ιερό Ευχέλαιο.


 
kozan.gr
Περισσότερα »

«Ευρώπη των εθνών-κρατών και όχι των φεντεραλιστών»


Π. Καμμένος: Σεβασμός στη σημαία δεν μπορεί να υπάρξει με το αγγλικό δίκαιο

«Η ελληνική σημαία συμβολίζει το έθνος αλλά και το κράτος που είναι εθνικά κυρίαρχο, που δεν παραδίδει για κανένα λόγο την εθνική κυριαρχία του» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο 9ο συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ.Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών «στην οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενέταξε την Ελλάδα» και είπε πως«αν το αύριο του κ. Σαμαρά, είναι η Ευρώπη του φεντεραλισμού, που καταργεί τα έθνη-κράτη, εμείς ναι, επιμένουμε στο χθες με το εθνικά κυρίαρχο κράτος και την Ευρώπη των εθνών-κρατών».

Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο «η τιμή προς την σημαία δεν σημαίνει σχέδιο Ανάν II, η τιμή προς την σημαία σημαίνει προσήλωση στις αρχές του Βουκουρεστίου και τη μη αποδοχή παράδοσης του όρου Μακεδονία για κανένα λόγο, και εθνική πολιτική ,χωρίς Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και μεταφορά στρατοπέδων λαθρομεταναστών-φτηνών εργατών που οδηγούν σε «κοσσοβοποίηση».Κατέληξε υποστηρίζοντας:«Τέλος, σεβασμός στη σημαία δεν μπορεί να υπάρξει με το αγγλικό δίκαιο του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ».*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Τη Δευτέρα 01/07 η 4η Συναυλία Νεολαίας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας


narkotikon Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις διοργανώνει την 4η Συναυλία Νεολαίας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, τη Δευτέρα 01/07. Συμμετέχουν εφηβικά και νεανικά σχήματα από την πόλη μας. Θα εμφανιστούν:
# Παραδοσιακό Σεριάνι
# Spirt Reflections:
# Μήσιου Ελπίδα – Τάση Θεοδότα
# Σιδηρόπουλος Γιώργος
# Roses
# Συντέλεια
# Bloody sculs
Η 4η συναυλία νεολαίας ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26/06, αλλά ακυρώθηκε λόγω βροχής.
Περισσότερα »

Πρεμιέρα του 35ου River Party στις 31 Ιουλίου 2013


Διαβάστε το πρόγραμμά του

Γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής δίνουν και πάλι φέτος ραντεβού με τους χιλιάδες επισκέπτες του μεγαλύτερου μουσικού και κατασκηνωτικού φεστιβάλ της Ελλάδας για 35η χρονιά, στις όχθες του Αλιάκμονα.



Ακολουθεί το πρόγραμμα του 35ου River Party:

Τετάρτη 31/7


DUB Inc.
Σωκράτης Μάλαμας
Γιάννης Αγγελάκας
Tricky Pony
Γιώργης Χριστοδούλου
C. Roussos

Πέμπτη 01/8

JAMES
Τζίμης Πανούσης
Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος
Mikael Delta
Πάνος Μουζουράκης (The Big Band Project)
The Burning Sticks

Παρασκευή 2/8

Μάριος Φραγκούλης (Show must go on)
Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Γιώργο Περρή
Γιάννης Χαρούλης
Marietta Fafouti
Minor Project & Sma Rag Da

Σάββατο 3/8

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Ζουγανέλης
Μίλτος Πασχαλίδης
Imam Baildi
Rous
CJ Jeff

Κυριακή 4/8

Στέλιος Ρόκκος
Goin' Through the band
Μίκρο
Olga Kouklaki feat. Liset Alea
MINOR PROJECT & Sma Rag Da
Banda Latiniko
Dinamiss

Το περσινό River Party φιλοξένησε περισσότερους από 50.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και χάρισε σε όλους ανεξάντλητες στιγμές κεφιού. Η μεγάλη του επιτυχία το κατέταξε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του «Europe Festival Awards 2012». * newsbeast.gr
Περισσότερα »

Παντρεύτηκε η Avril Lavigne


Ο γάμος της με τον Chad Kroeger έγινε στη Νότια Γαλλία

Στη Νότια Γαλλία παντρεύτηκαν η Avril Lavigne και ο Chad Kroeger,οι οποίοι είχαν αρραβωνιαστεί τον Αύγουστο του 2012.

Η 28χρονη τραγουδίστρια και ο 38χρονος επίσης τραγουδιστής αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης σε ένα γάμο που, η Lavigne είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν «τρελός και πολύχρωμος».

Όπως είχαν πει, θα ήταν ένας γάμος μόνο για τους κλειστούς φίλους και την οικογένεια.
Περισσότερα »

Το «κλειδί» στην αφοσίωση των συνδρομητών


Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για τους χρήστες smartphones

Η σταθερή απόδοση των δικτύων τηλεφωνίας και διαδικτύου αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της αφοσίωσης των συνδρομητών, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας γνωστών κινητών τηλεφώνων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, οι χρήστες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων εκφράζουν αρκετές ανησυχίες σχετικά με την εμπειρία που αποκομίζουν από την τρέχουσα απόδοση των δικτύων.

Η έρευνα πραγματοποίησε μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων χιλίων κατόχων «έξυπνων» συσκευών ηλικίας από 18 έως 64 ετών, σε Βραζιλία, Χιλή, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ρωσία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Έως και 60% των χρηστών «έξυπνων» συσκευών δηλώνουν ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Την ίδια ώρα, πάνω από το 30% των χρηστών αντιμετωπίζουν προβλήματα σε καθημερινή βάση.

Ο αναλυτής Άντερς Κάλβερμαρκ, τονίζει ότι «η έρευνα δείχνει ότι η απόδοση των δικτύων είναι σήμερα η κινητήρια δύναμη της πιστότητας σε ένα πάροχο, ακολουθούμενη από το κόστος της συνδρομής».

Ο ίδιος προσθέτει ότι: «Οι καταναλωτές προσδοκούν περισσότερα σε επίπεδο υπηρεσιών από όσα λαμβάνουν. Όταν οι προσδοκίες για επαρκή κάλυψη δεν εκπληρώνονται - ειδικά όταν οι συνδρομητές βρίσκονται εν κινήσει ή ταξιδεύουν -είναι επόμενο ότι η αφοσίωσή τους μειώνεται».

Ακόμη, η έκθεση αναφέρει ότι ένας ικανοποιημένος χρήστης είναι γενικά λιγότερο πιθανό να αλλάξει πάροχο, το οποίο οδηγεί μακροπρόθεσμα σε αύξηση των εσόδων του παρόχου.
Περισσότερα »

Ο μαύρος ρινόκερος της δυτικής Αφρικής εξαφανίστηκε


Εθεάθη την τελευταία φορά το 2006

Και επισήμως εξαφανισμένο είδος ανακήρυξε τον δυτικοαφρικανικό μαύρο ρινόκερο η Παγκόσμια Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).

Το υποείδος του μαύρου αφρικανικού ρινόκερου εθεάθη για τελευταία φορά το 2006, την ώρα που ο βόρειος λευκός ρινόκερος και ο ασιατικός ρινόκερος της Ιάβας βρίσκονται επίσης στο χείλος της εξαφάνισης.

Η IUCN είχε για πρώτη φορά ανακοινώσει την εξαφάνιση του είδους στις 7 Ιουλίου 2006 και πλέον την επιβεβαίωσε στο πλαίσιο ενημέρωσης της Κόκκινης Λίστας των Απειλούμενων Ειδών.

Ο νότιος λευκός ρινόκερος αντιμετώπισε το φάσμα της εξαφάνισης στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρις ότου εισαχθούν μέτρα αναβίωσης του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ελεύθεροι στη φύση περίπου 20.000 νότιοι λευκοί ρινόκεροι.

Εάν τα ίδια μέτρα καταπολέμησης της λαθροθηρίας είχαν εφαρμοστεί στις περιπτώσεις του δυτικοαφρικανικού μαύρου ρινόκερου και του βόρειου λευκού, τα δύο είδη θα είχαν διαφορετική τύχη επισημαίνει ο Σάιμον Στιούαρτ, πρόεδρος της Επιτροπής Επιβίωσης των Ειδών της IUCN.

Η τελευταία έκθεση της IUCN αποκαλύπτει ότι το ένα τέταρτο όλων των θηλαστικών κινδυνεύουν με εξαφάνιση, όπως επίσης και πολλά είδη χλωρίδας και θαλάσσιας ζωής.

Σύμφωνα με την IUCN τα πέντε από τα οκτώ είδη τόνου -ένα ψάρι θηρευτής πολύτιμο για την ισορροπία των οικοσυστημάτων- βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο, όπως και 26 άρτι ανακαλυφθέντα είδη αμφιβίων.

Όπως δηλώνει η Τζέιν Σμαρτ, διευθύντρια του προγράμματος προστασίας των ειδών της IUCN «γνωρίζουμε ότι οι προσπάθειες προστασίας των ειδών αποφέρουν καρπούς όταν εκτελεστούν εγκαίρως. Παρόλα αυτά, χωρίς ισχυρή πολιτική βούληση συνδυαστικά με πόρους και συντονισμό, τα θαύματα της φύσης και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτά μπορεί να χαθούν για πάντα».

Πηγή: econews.gr
Περισσότερα »

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο Star


Το κανάλι κάνει στροφή στην ενημέρωση

Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο Star, με το κανάλι να κάνει στροφή στην ενημέρωση.

Από 1η Ιουλίου Διευθυντής Ειδήσεων του καναλιού αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιακανίκας.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, μετακινείται στη θέση του Συμβούλου του Προέδρου για θέματα ενημέρωσης και παραμένει επικεφαλής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Από τη νέα σεζόν η Μάρα Ζαχαρέα αναλαμβάνει παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, ενώ στην «οικογένεια» του Star έρχεται η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα παρουσιάζει νέα, τρίωρη, ενημερωτική εκπομπή.

Ο Παναγιώτης Στάθης θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Ο Μάριος Φραγκούλης γιορτάζει τα 25 χρόνια πορείας του


Θα δώσει σειρά συναυλιών

Είκοσι πέντε χρόνια πορείας συμπληρώνει φέτος ο Μάριος Φραγκούλης και το γιορτάζει με μια σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός η συμπρωτεύουσα όπου ο δημοφιλής ερμηνευτής θα ταξιδέψει το κοινό μέσα από μελωδίες διάσημων τραγουδιών του κλασικού ρεπερτορίου, μιούζικαλ, μουσική του παγκόσμιο κινηματογράφου αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

Ο Μάριος Φραγκούλης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Δάσους στις 4 Ιουλίου.

Περισσότερα »

«Στόχος η επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος»


Κ. Αρβανιτόπουλος: Εργαζόμαστε για την ευημερία των ανθρώπων κι όχι των αριθμών

«Η κρίση, που βιώνουμε, οφείλεται σε εσωτερικές διαχρονικές παθογένειες και επιδεινώνεται από το διεθνές περιβάλλον» τόνισε στην ομιλία του στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε την παρατεταμένη αστάθεια που υπάρχει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, χαρακτηρίζοντας ως επώδυνες τις δυσκολίες που υπάρχουν.

«Είναι προφανές ότι η ΕΕ χρειάζεται ένα νέο πολιτικό όραμα για τον 21ο αιώνα» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας.

Ο υπουργός τόνισε πως η έξοδος από την Ευρώπη δεν συζητείται πια, καθώς τα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή, ενώ έμφαση έδωσε και στην εδραίωση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως ήδη γίνονται σοβαρά βήματα μπροστά, παρουσιάζοντας τις βασικές πολιτικές που έχουν ήδη υλοποιηθεί. «Έχουμε βαθιά επίγνωση ότι εργαζόμαστε όχι για την ευημερία των αριθμών, αλλά για την ευημερία των ανθρώπων» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τηρούν «μια χούφτα συνδικαλιστών».

«Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος» σημείωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτό το σύστημα να είναι ισχυρό. «Η εφαρμογή των πολιτικών, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση αποτελεί μονόδρομο» είπε και κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνταχθούν με την κυβέρνηση.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Αυξημένοι οι τόκοι για τους αγρότες το 2011


Πλήρωσαν και ακριβότερα ενοίκια για τα μηχανήματα

Αυξημένους τόκους κατά 16,1% κατέβαλαν πέρσι, σε σύγκριση με το 2011, οι Έλληνες αγρότες για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες.

Την ίδια περίοδο, τόσο οι γεωργοί όσο και οι κτηνοτρόφοι, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν ακριβότερα τα ενοίκια για τα αγροτικά μηχανήματα και τα αγροκτήματα. Επίσης, διαπιστώνεται περαιτέρω μείωση των αγροτικών ημερομισθίων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης αμοιβής συντελεστών παραγωγής στη γεωργία- κτηνοτροφία σημείωσε αύξηση 2,7% το 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2011, έναντι αύξησης 2,1% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, οφείλεται στις εξής μεταβολές των επιμέρους δεικτών:

- Στη μείωση του δείκτη αμοιβής εργασίας (αγροτικά ημερομίσθια) κατά 5,1%.

- Στην αύξηση του δείκτη αμοιβής γης (ενοίκια αγροκτημάτων) κατά 0,5%.

- Στην αύξηση του δείκτη αμοιβής κεφαλαίου κατά 10,6% (τόκοι δανείων- αύξηση 16,1%, ενοίκια μηχανημάτων- αύξηση 2,6%).
Περισσότερα »

«Ηρώων»... συνέχεια


Πράσινο φως για τη νέα σεζόν πήρε η εκπομπή

Έπεισε τους τηλεθεατές όπως όλα δείχνουν ο Σάκης Ρουβάς. Η περιοδεία του ανά την Ελλάδα με στόχο να συναντήσει και να αναδείξει ήρωες της καθημερινότητες φαίνεται πως κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο του κοινού όσο και των υπευθύνων του ANT1.

Για αυτό ο δημοφιλής τραγουδιστής αναμένεται να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά και του χρόνου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπομπή «Ήρωες» θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.
Περισσότερα »

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στις Γιορτές Πολιτισμού 2013 στο Καρυοχώρι!

Συνεχίζοντας την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου βάζει πλώρη για νέες συναυλίες και εμφανίσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι.
Στο πλαίσιο αυτής της εν εξελίξει περιοδείας, η Ελένη και οι μουσικοί της θα επισκεφθούν την Πέμπτη 18 Ιουλίου το Καρυοχώρι Εορδαίας, επιδιώκοντας την επαφή και την επικοινωνία μέσα από τα τραγούδια.
Τόσο τα αγαπημένα της παραδοσιακά -που ερμηνεύει πάντα με μεγάλη συγκίνηση και πάθος - όσο και με τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας αυτά τα είκοσι και πλέον χρόνια που βρίσκεται στο τραγούδι.
Δίπλα τους και το καινούργιο single «Των φίλων τα σπίτια» που έγραψε μαζί με τον αγαπημένο συνεργάτη της Κώστα Λειβαδά. Όλα μπαίνουν σε ένα σύγχρονο βλέμμα και παρουσιάζονται ολόφρεσκα και ξεχωριστά.
Τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι («Τα παιδιά των δρόμων», «Είναι εντάξει μαζί μου», «Πότε θα σε βαρεθώ», «Να με προσέχεις», «Χίλιες σιωπές», κ.α.), δίπλα σε τραγούδια από το «Ταρίρα» («Σκιές», «Χρώματα», «Όνειρο») και φυσικά τα αγαπημένα παλιά λαϊκά και παραδοσιακά, φτιάχνουν ένα μοναδικό πρόγραμμα που αγγίζει και συγκινεί χάρη στην αυθεντικότητα και το πάθος του.
Εισιτήρια
Τιμή εισιτηρίου: 7,00 €
Προπώληση: 5,00 €
Για παιδιά μέχρι και 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
Από την Δευτέρα 1 Ιουλίου θα ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων σε επιλεγμένα σημεία στην Πτολεμαΐδα, στην Κοζάνη αλλά και μέσω internet σε συνεργασία με περιφερειακά και τοπικά sites, με την πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Κράτησης Εισιτηρίων.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top