VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ημερίδα για την Ορεινή Κοπαδιάρικη Κτηνοτροφία και τις προοπτικές της - Βίντεο

Ημερίδα με θέμα «Ορεινή Κοπαδιάρικη κτηνοτροφία- νέα δεδομένα και προοπτικές», διοργάνωσε το Σάββατο 30 Αυγούστου, ο Δήμος Βοΐου στη Σιάτιστα, μετά από πρόταση του Βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Γεωπόνος- Ζωοτέχνης και Ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ, Βασίλειος Παππάς και ο Καθηγητής Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωσήφ Μπιζέλης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για της δυνατότητες της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας η οποία εμφανίζεται σε περιοχές όπως της Σιάτιστας.
Οι εισηγητές τόνισαν τις ιδιαιτερότητες της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας και την ποιότητα των προϊόντων που παράγει και κάλεσαν τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν προκειμένου να προωθήσουν καλύτερα την παραγωγή τους.
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο Βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου, θα γίνει προσπάθεια μιας άτυπης οργάνωσης των κτηνοτρόφων ώστε τα προϊόντα αυτά να υπάρχουν μεμονωμένα στις αγορές και όχι αναμεμειγμένα με άλλα, ώστε να υπάρξει και η κατοχύρωσή τους.
Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν τα ερωτήματά τους για τις προοπτικές της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας και ζήτησαν τη στήριξη των αρμοδίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Το Δήμο Βοΐου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, Ηλίας Σίμος, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Πασχάλης Χαρούμενος.
Περισσότερα »

Η παράσταση «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» στην Κοζάνη

Μία παράσταση που μαγεύει τους πολύ μικρούς θεατές ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει τον σπουδαίο ήρωα στους μεγαλύτερους. Τη ζωή και τη δράση του αλλά και τους θρύλους που τον περιβάλλουν. Είναι ένα παραμύθι για την αγωνία του άγνωστου, τη μοναξιά που αφήνει πίσω ο πόλεμος αλλά και την τόλμη του ταξιδιού και τη χαρά του βλέμματος στον ανοιχτό ορίζοντα.
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά : Πολυάννα Παρασκευά
Κοστούμια : Πέννυ Αμπλά – Δημήτρης Αδάμης
Κίνηση : Σταύρος Αποστολάτος
Τραγούδι Γοργόνας, Φινάλε : Τατιάνα Ζωγράφου
Ενορχήστρωση – Διασκευη : Γιώργος Κωνσταντινίδης
Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος
Παίζουν : Δημήτρης Αγόρας – Αλέξης Βιδαλάκης – Πέτρος Ιωάννου – Θώμη Κοσκώση – Δημήτρης Μαχαίρας – Γιώργος Μπαλόπητας – Μαρία Παπαδοπούλου – Μαριλίζα Χρονέα.
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, Ώρα έναρξης 9.00μ.μ
Τιμή εισητηρίου : Γενική είσοδος 10€ - Ομαδικό 6 ατόμων 50€
Σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα μεταφερθεί στην αίθουσα
τέχνης.
Προπώληση πραγματοποιείται στα γραφεία του Ο.Α.Π.Ν :
Σάββατο 31-8-13              11.00 – 2.00 μ.μ
Δευτέρα   2-9-13              11.00 – 2.00 μ.μ & 6.00 – 9.00 μ.μ
Τρίτη       3-9-13              11.00 – 2.00 μ.μ & 6.00 – 9.00 μ.μ
Τετάρτη   4-9-13              11.00 – 2.00 μ.μ
Περισσότερα »

Τέλος εποχής για το «Μίκυ Μάους» στην Ελλάδα


Τέλος εποχής για το «Μίκυ Μάους» στην ΕλλάδαΤο μήνυμα του Χρήστου Τερζόπουλου στο facebook

Σταματά να εκδίδεται το περιοδικό του Μίκυ Μάους, όπως έγραψε στο Facebook του ο Χρήστος Τερζόπουλος.

Χθες έγραψε στο Facebook το παρακάτω κείμενο:

«Μερικά πράγματα όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων. Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας.

Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον.

Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Χρήστος Τερζόπουλος»
Περισσότερα »

Αλαλούμ με τη λίστα προσλήψεων για τη Δημόσια Τηλεόραση


Προέκυψαν 70 ακυρώσεις και 80 ενστάσεις

«Ξαναγράφουν» τη λίστα με τις 577 προσλήψεις εργαζομένων στο μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όπως αναφέρει η Real life, περίπου 70 αιτήσεις ακυρώθηκαν καθώς κατά τη διασταύρωση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι κάποιοι π.χ. είχαν δηλώσει μεταπτυχιακό για το οποίο δεν προσκόμισαν κανένα δικαιολογητικό, με αποτέλεσμα να πέσουν σημαντικά σε μόρια και να βρεθούν εκτός.

Εκτός τελικής λίστας είναι και πολλοί συμβασιούχοι της ΕΡΤ που δήλωσαν εργαζόμενοι λαμβάνοντας μπόνους 200 μόρια χωρίς να τα δικαιούνται.

Το αλαλούμ δε σταματά εδώ, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, 160 αιτήσεις κατατέθηκαν εμπρόθεσμα αλλά δεν προσμετρήθηκαν λόγω τεχνικού λάθους.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουν ήδη καταγραφεί και 80 ενστάσεις οι οποίες οδηγούν σε επανεξέταση των φακέλων.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 300 προσλήψεις.

Η τελική λίστα θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των υπολοίπων 1.453 προσλήψεων που προκύπτουν από τη δεύτερη προκήρυξη.
Περισσότερα »

Εξαφανίζεται η μυρωδιά της θάλασσας


Απειλείται από την κλιματική αλλαγή

Εξαφανίζεται η μυρωδιά της θάλασσας Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην παραλία πάρτε μια βαθιά ανάσα, καθώς η χαρακτηριστική μυρωδιά της θάλασσας ίσως δεν διαρκέσει για πάντα. Και αφού βρεθείτε εκεί μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό γιατί η εξαφάνιση της μυρωδιάς συνδυάζεται με τη μείωση της νεφοκάλυψης.

Η μοναδική μυρωδιά της θάλασσας οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση διμεθυλοθειαιθέρα ή DMS, ένωσης του θείου που παράγεται από την αποσύνθεση του φυτοπλαγκτόν.

Πρόκειται για μια αρωματική χημική ένωση που αντιδρώντας με τoν ατμoσφαιρικό αέρα παράγει θειικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη διαμόρφωση των νεφών.

Αυτή η τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά όμως απειλείται πλέον από την κλιματική αλλαγή καθώς έρευνες συσχετίζουν το φαινόμενο της όξυνσης των ωκεανών με την εξαφάνισή της.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature Climate Change προειδοποιεί ότι η όξυνση των ωκεανών θα μειώσει τις εκπομπές του DMS κατά 18% ως το 2100 σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή.

Οι επιπτώσεις από την επακόλουθη μείωση των νεφώσεων θα είναι δραματικές καθώς τα σύννεφα δεν προκαλούν μόνο βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Αντανακλούν επίσης το ηλιακό φως και τη θερμότητα διατηρώντας τη θερμοκρασία της Γης σε ανεκτά επίπεδα.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας Μαξ Πλανκ επιβεβαιώνουν ότι η εντεινόμενη όξυνση των ωκεανών μειώνει τη νεφοκάλυψη του πλανήτη και οδηγεί σε αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

«Οι θαλάσσιες εκπομπές DMS αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή θείου στην ατμόσφαιρα και αλλαγές στα επίπεδά τους ίσως μεταβάλλουν τη δυνατότητα του πλανήτη να εκπέμπει πίσω στο διάστημα τη θερμότητα» υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Το συντηρητικό σενάριο της έκθεσης του IPCC για το Κλίμα που υποθέτει αμετάβλητες εκπομπές αερίων προβλέπει αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 2,1-4,4 βαθμούς Κελσίου ως το 2100.

Η μειωμένη νεφοκάλυψη και οι αυξανόμενες θερμοκρασίες είναι από μόνες τους πολύ αρνητικές προοπτικές .
Το χειρότερο όμως είναι ότι τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να μυρίσουν το άρωμα της θάλασσας μόνο σε καταστήματα καλλυντικών.

Πηγή: econews
Περισσότερα »

Εσφαλμένη κίνηση το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Τι υποστηρίζουν στελέχη επιχειρήσεων στη Γερμανία

To 56% των στελεχών επιχειρήσεων στην Γερμανία θεωρεί εσφαλμένη κίνηση ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ το 49% εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε το κίνητρο της Αθήνας για να βάλει σε τάξη τον προϋπολογισμό της.

Τα στοιχεία αφορούν έρευνα που διεξάγει κατά τακτά διαστήματα η εταιρεία συμβούλων «Roland Berger», σε συνεργασία με την εφημερίδα «Die Welt» μεταξύ 200 στελεχών - μελών της ομάδας «Leaders Parliament».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 7% των στελεχών απορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησης των πιστωτών από τις απαιτήσεις τους, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε τους προϋπολογισμούς χωρών όπως η Γερμανία, αλλά το 41% θεωρεί αναγκαία μια αναδιάρθρωση του χρέους και το 25% δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεροποιήσει το επίπεδο του χρέους της με τις δικές της δυνάμεις.

Ένα ποσοστό 16% τάσσεται υπέρ μιας ελάφρυνσης του χρέους, διότι θεωρεί ότι ένα τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας θα αύξανε τις οφειλές της Ελλάδας.
Περισσότερα »

Συμβουλές για το ταξίδι στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο


Πώς να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι

Συμβουλές για το ταξίδι στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο Μία καλή εμπειρία είναι να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Είτε έχετε ανάλογη εμπειρία είτε όχι, υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες, που οφείλετε να φροντίσετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ώστε να είστε ασφαλής.

1. Tι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου;
Aν πάτε σε χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε χρειάζεστε το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης». Αυτό θα το πάρετε από την ΕΛΠΑ, σε χρόνο μικρότερο των 10 λεπτών, αλλά με κόστος περίπου 45 ευρώ. Παράλληλα, για χώρα Ε.Ε ή όχι, χρειάζεστε τη λεγόμενη «πράσινη κάρτα» για το αυτοκίνητό σας. Αυτήν θα την πάρετε από την ασφαλιστική σας εταιρεία, προκειμένου να είστε σίγουροι πως θα σας καλύψει αν χρειαστεί.

2.Ολοκληρωμένο service
Με δεδομένο ότι τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε είναι πάρα πολλά, επιβάλλεται να κάνετε ολοκληρωμένο τεχνικό έλεγχο στο όχημά σας πριν ξεκινήσετε.

3. Ακριβείς χάρτες και ανάλυση διαδρομής

Αφού γνωρίζετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, πρέπει να εξασφαλίσετε νέους και ενημερωμένους χάρτες. Ακόμα και αν έχετε άπειρο χρόνο στη διάθεσή σας, δεν είναι θεμιτό να χαθείτε σε άγνωστο μέρος του εξωτερικού, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Πολύ καλούς χάρτες μπορείτε να πάρετε από την ΕΛΠΑ.

4. Η ιστοσελίδα της Michelin

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.michelin.com θα βρείτε έναν πραγματικό θησαυρό πληροφοριών για ταξίδια στις χώρες της Ευρώπης. Εκτός από εξαιρετικούς χάρτες, θα βρείτε πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το κόστος των διοδίων ανά χώρα, ακριβείς χιλιομετρικές αποστάσεις, όλα τα πιθανά μέρη όπου μπορείτε να καταλύσετε, τα όρια ταχύτητας, όλους τους σταθμούς service και ανεφοδιασμού καυσίμων, ακόμα και τα σημεία στα οποία θα συναντήσετε μπλόκα της αστυνομίας.

Πριν από κάθε ταξίδι πρέπει να επισκεπτόμαστε το συνεργείο για ολοκληρωμένο έλεγχο του αυτοκινήτου μας. Είναι ό,τι πιο σημαντικό, ειδικά όταν θα βγούμε από τη χώρα.

ΤIPS

Στα βρετανικά νησιά οδηγούν ανάποδα. Δε θα αργήσετε να το συνηθίσετε, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά!

• Στις περισσότερες πλέον χώρες του κόσμου, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είναι πολύ ανεπτυγμένο. Αυτό σημαίνει, πως ειδικά στις ευρωπαϊκές πόλεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να πληρώσετε για να παρκάρετε. Γι αυτό μην το κλειδώσετε απλά και φύγετε, όπως στην Ελλάδα.

• Πρέπει να έχετε συγκεκριμενοποιήσει τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε κάθε μέρα, όπως και το μέρος στο οποίο θα καταλύσετε. Αποφύγετε να περάσετε τη νύχτα στο πάρκινγκ κάποιου αυτοκινητοδρόμου. Είναι αρκετά επικίνδυνο!

• Στο εξωτερικό, η αστυνόμευση για τα όρια ταχύτητας είναι πολύ αυστηρή. Εννοείται ότι φοράτε πάντα ζώνη και δεν πίνετε αλκοόλ, αλλά πρέπει και να μην ξεγελαστείτε με το πλάτος των δρόμων και "το πατήσετε".

• Μόνο στην Ελλάδα οδηγούμε αριστερά και προσπερνούμε από δεξιά. Οι άνθρωποι με παιδεία οδηγική κάνουν ακριβώς το αντίθετο, γι αυτό προσοχή!

• Στις περισσότερες χώρες τα βενζινάδικά είναι self-service. Αυτό σημαίνει ότι βάζετε μόνοι σας βενζίνη και μετά μπαίνετε στο μαγαζί για να πληρώσετε. Μην περιμένετε να βγει κάποιος, θα χάσετε την ώρα σας και θα σας κοιτάνε περίεργα…

• Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσετε πως στη Βρετανία και στις πρώην βρετανικές αποικίες οδηγούν ανάποδα. Δεν πρέπει να σας φοβίζει αυτό, αφού είναι θέμα 10 λεπτών για να συνηθίσετε. Απαιτείται όμως εξαιρετική προσοχή!

Πηγή: autotriti.gr
Περισσότερα »

«Μου πρότειναν συμμετοχή στα ''Κλεμμένα όνειρα'' αλλά αρνήθηκα»


Δεν μπορούσε να συνδυάσει τη σειρά με το θέατρο ο Στάνκογλου

«Μου πρότειναν συμμετοχή στα ''Κλεμμένα όνειρα'' αλλά αρνήθηκα» Το όνομα του Γιάννη Στάνκογλου είχε ακουστεί ανάμεσα σε εκείνους που ήταν επικρατέστεροι να αντικαταστήσουν τον Αλέξανδρο Σταύρου στη σειρά «Κλεμμένα όνειρα».

Σε συνέντευξή του ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι όντως δέχτηκε πρόταση αλλά αρνήθηκε πριν ακόμα συζητήσει και για το οικονομικό.

Ο λόγος είναι ότι η καθημερινή σειρά έχει απαιτήσεις και σε συνδυασμό με το θέατρο δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει.

«Είναι αλήθεια, βρεθήκαμε για μια φορά και μου πρότειναν συμμετοχή στο σίριαλ αλλά αρνήθηκα. Δεν μιλήσαμε για τα οικονομικά να φανταστείς. Δεν είναι τόσο απλό εν μέσω κρίσης να αρνείσαι δουλειές, το καθημερινό σίριαλ έχει πολλές απαιτήσεις κι επειδή το χειμώνα θα συμμετέχω σε τρεις θεατρικές παραστάσεις δεν θα τα έβγαζα πέρα», δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Περισσότερα »

Επτά τρόποι για να μείνεις για πάντα νέα


Μάθε πως θα διατηρήσεις την υγεία σου και να φροντίζεις την επιδερμίδα σου

Ψάχνεις για το μαγικό φίλτρο που θα σε κρατήσει για πάντα νέα; Γνώριζες πως τη λύση την έχεις ήδη κι αρκεί απλά να ακολουθήσεις απλά βήματα; Μάθε πως θα διατηρήσεις την υγεία σου αλλά και την επιδερμίδα σου σούπερ και ξέχνα το χρόνο!

Το μαγικό φίλτρο της νιότης

1. Μείωσε το άγχος

Το στρες μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία της γήρανσης γι΄αυτό λάβε τα μέτρα σου. Όταν το στρες αρχίζει να χτυπάει «κόκκινο» πάτα το «stop» και βρες τρόπους χαλάρωσης. Μετά από μια δύσκολη κι αγχωτική ημέρα στη δουλειά για παράδειγμα ένας περίπατος, η άσκηση ή ένα ζεστό μπανάκι θα σε ηρεμήσουν και θα διώξουν το άγχος, διατηρώντας την υγεία αλλά και το σώμα σου υγιή!

2. Μη ξεχνάς την ενυδάτωση


Αν θέλεις να αποφύγεις τα μπότοξ και τις πλαστικές ξεκίνα από τώρα τη σωστή ενυδάτωση. Πιες νεράκι, φρέσκους χυμούς και βάλε κρεμούλα στο πρόσωπο και το σώμα!

3. Κουνήσου λιγάκι


Δεν είναι μόνο το γυμναστήριο αλλά και οι δουλειές του σπιτιού που σου κάνουν καλό. Όσο κι αν αμφιβάλλεις το σκούπισμα, το σιδέρωμα και όλες οι δουλειές του νοικοκυριού σε γυμνάζουν σε κρατούν σε εγρήγορση.

4. Ξέχνα τα αρνητικά

Κάθε φορά που ο πεσιμισμός σου σε... θυμάται σκέψου πως αύριο θα είναι μια καλύτερη ημέρα. Μην αφήνεις τα αρνητικά να σε επηρεάζουν και να καταστρέφουν τη διάθεση και την υγεία σου. Προσπάθησε να κάνεις χαρούμενες ή έστω ελπιδοφόρες σκέψεις, διότι όπως θα έχεις ακούσει ο εσωτερικός μας κόσμος αντανακλάται και στην εμφάνισή μας. Δε θέλεις να είσαι φρέσκια και ζωηρή;

5. Ταξίδευε, σε κρατά νέα

Τα ταξίδια ανοίγουν τους ορίζοντες και μας διατηρούν νέους. Όσο κουρασμένη κι αν αισθάνεσαι, πάρε την απόφαση και οργάνωσε έστω και μικρές εξορμήσεις. Η ψυχική υγεία είναι σημαντική και πρέπει να τη διατηρήσεις με κάθε τρόπο και το ταξίδι είναι ένας από τους καλύτερους. Ξέχνα προβλήματα και σκοτούρες και δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια της ξεκούρασης, σωματικής αλλά κυρίως πνευματικής.

6. Μην υποτιμάς τα φρούτα

Ένα από τα σημαντικότερα για να μείνεις νέα για πάντα είναι η καλή ισορροπημένη διατροφή. Φρούτα και λαχανικά θα σε βοηθήσουν να προασπίσεις την υγεία σου αλλά και την εμφάνισή σου. Βάλε τα από νωρίς στην καθημερινότητά σου και δε θα χάσεις.

7. Μην ξεχνάς το αντιηλιακό

Καλή η ηλιοθεραπεία αλλά εκτός από τους κινδύνους υγείας, γερνάει το δέρμα. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντιηλιακό αν δε θέλεις να αποκτήσεις γρήγορα κηλίδες και ρυτίδες.

Πηγή: vita.gr
Περισσότερα »

Η προπόνηση στο μπάσκετ περνάει σε άλλο επίπεδο με το Hoop Tracker


Η προπόνηση στο μπάσκετ περνάει σε άλλο επίπεδο με το Hoop TrackerΈνα ρολόι καταγράφει την πρόοδο του παίκτη

Το να βάζει κανείς πολλά καλάθια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της προπόνησης στο μπάσκετ. Ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο να θυμάται κανείς πόσο εύστοχος ήταν μετά από μία προπόνηση. Το Hoop Tracker έχει σχεδιαστεί για να τον βοηθήσει.

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελείται από δύο κομμάτια, ένα ρολόι που έχει στο χέρι του ο καλαθοσφαιριστής και έναν αισθητήρα-μαγνήτη που μπαίνει στο στεφάνι.

Ο αισθητήρας μετράει τα καλάθια αλλά και σε πόσα από αυτά η μπάλα ακούμπησε την μπασκέτα ή πήγε κατευθείαν στο δίχτυ. Τα δεδομένα από τον αισθητήρα μεταφέρονται στο ρολόι του παίκτη ώστε ο ίδιος να παρακολουθεί εκείνη την ώρα την πρόοδό του.

Πάντως, το σύστημα ξεχωρίζει γιατί όχι μόνο μετρά πόσα καλάθια μπήκαν, αλλά συγκρίνει την ευστοχία του μπασκετμπολίστα με την προηγούμενη προπόνησή του. Ακόμη, το σύστημα καταγράφει το σημείο του γηπέδου από το οποίο μπήκε το καλάθι, καθώς και τους συνολικούς πόντους που μπήκαν στην προπόνηση.

Το Hoop Tracker δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για το ευρύ κοινό αλλά αναμένεται στα καταστήματα το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα κοστίζει 199 δολάρια.
Περισσότερα »

Ξενιτεύεται η πρώτη των πρώτων στη Νομική Αθηνών


Επέλεξε να σπουδάσει στη Νομική της Χαϊδελβέργης

Ξενιτεύεται η πρώτη των πρώτων στη Νομική Αθηνών Μπορεί να ήρθε πρώτη των πρώτων στις φετινές πανελλαδικές ωστόσο δεν θα διαβεί το κατώφλι της Νομικής Αθηνών που της εξασφάλισαν τα 19.728 μόρια που συγκέντρωσε, αλλά της Νομικής Σχολής στη Χαϊδελβέργη.

Η Αλεξία Παπαϊωάννου δεν γυρνάει την... πλάτη στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά θεωρεί ότι τώρα που είναι νέα και της δίνεται η ευκαιρία μπορεί να το αποτολμήσει.

Υστερα από έναν δύσκολο χειμώνα, όπου εκτός από τις πανελλαδικές είχε να διαβάσει για την υποτροφία αλλά και να προετοιμαστεί για δύο γερμανικά πτυχία, χωρίς άγχος και αφού απόλαυσε τις διακοπές της σε ελληνικά νησιά ετοιμάζει βαλίτσες για τη Γερμανία.

Φανερά ικανοποιημένη από την επιτυχία της και με φωνή γεμάτη χαρά, μιλάει στο «Εθνος» για την επιλογή και τα σχέδιά της, ενώ «κλείνει το μάτι» και στη δημοσιογραφία.

«Δεν γνωρίζω πώς είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια και δεν μπορώ να τα κρίνω, αλλά η υποτροφία μού δίνει τη δυνατότητα να πάρω το πρώτο πτυχίο σε ένα πανεπιστήμιο που, όπως είδα τουλάχιστον κατά την εγγραφή μου, είναι εξαιρετικά οργανωμένο.

Και αυτό με χαροποιεί. Αποφοίτησα από την Ελληνογερμανική Σχολή, η οποία φέτος για πρώτη φορά πήρε μέρος στο διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη υποτροφία... Ηταν καθαρά μια απίστευτη συγκυρία για μένα και φυσικά δεν θα την άφηνα ανεκμετάλλευτη, εφόσον μου δόθηκε η υποτροφία. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολα, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής και δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσω.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το μετά. Μπορεί ακόμα να μην ξεκίνησα στη Νομική της Χαϊδελβέργης αλλά το πρώτο πτυχίο από μόνο του δεν αξίζει. Θα δω πώς είναι οι καταστάσεις στον χώρο της Νομικής και εφόσον όλα πάνε καλά βρίσκω ελκυστική την ακαδημαϊκή καριέρα στην οποία ένας δάσκαλος μπορεί να δώσει πολλά και, γιατί όχι, ίσως κάποια στιγμή να ασχοληθώ και με τη δημοσιογραφία...».
Περισσότερα »

Οι εναλλακτικές χρήσεις του σεσουάρ


Μπορεί να φανεί χρήσιμο σε καθημερινές ανάγκες του νοικοκυριού

Οι εναλλακτικές χρήσεις του σεσουάρ Μπορεί τώρα το καλοκαίρι να μην πολυχρησιμοποιούμε λόγω υψηλών θερμοκρασιών, όμως ένα σεσουάρ βρίσκεται πάντα στο σπίτι. Διαβάστε πού και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, εκτός από τα μαλλιά σας...

Αφαίρεσε σημάδια από κερί ή κηρομπογιά: Άναψε το πιστολάκι στην υψηλή σκάλα και σημάδεψε στο λεκέ από κοντά μέχρι αυτός να λιώσει. Στη συνέχεια αφαίρεσέ τον προσεκτικά με ένα βρεγμένο πανί.

«Σιδέρωσε» τα πλαστικά σου:
Αν θέλεις να ισιώσει ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο ή ακόμη και η κουρτίνα του μπάνιου σου, κράτα το πιστολάκι κάθετα απέναντί του και φύσα ανεβοκατεβάζοντάς το πάνω-κάτω σιγά-σιγά. Πρόσεξε μόνο να διατηρείς απόσταση ασφαλείας για ευνόητους λόγους.

Δώσε λάμψη στα γλυκά σου: Όσο παράξενο και να ακούγεται, αν θέλεις να «ζωντανέψεις» μια σοκολατένια τούρτα ή ένα κέικ με επικάλυψη σοκολάτας, λίγος αέρας από το πιστολάκι σου -στο πολύ χαλαρό εννοείται- θα του δώσει τη λάμψη που θα έδινε σε κάτι παγωμένο το ψυγείο.

Ξεκόλλα μια φωτογραφία: Φύσα ζεστό αέρα στο πίσω μέρος της σελίδας του άλμπουμ όπου είναι κολλημένη η φωτογραφία που θέλεις να αφαιρέσεις, ενώ την ίδια στιγμή τράβα την ελαφρά από μπροστά. Αμέσως «έγινε» η δουλειά.

Πηγή: womenonly.gr
Περισσότερα »

«Διαψεύδω τα σενάρια για ΤΑΙΠΕΔ εξωτερικού»


«Διαψεύδω τα σενάρια για ΤΑΙΠΕΔ εξωτερικού»O Γιάννης Στουρνάρας απαντά σε δημοσιεύματα

Διαψεύδει, με δήλωσή του στο «'Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σενάρια και δημοσιεύματα για διαχείριση της δημόσιας περιουσίας από ξένους μάνατζερ, με ξένο δίκαιο και σε εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα στο εξωτερικό.

«Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Διαψεύδω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.-
Περισσότερα »

«Star» το νέο όνομα της εκπομπής της Μελέτη


«Like you» θα τιτλοφορείται το πρωινό της Τσαπανίδου

Αλλαγές στις ονομασίες των εκπομπών έφερε η σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Star ενόψει της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου θα λέγεται «Like you» και η ψυχαγωγική εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη θα τιτλοφορείται «Star».
Περισσότερα »

«Μας ενώνει η αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας»


Για προσπάθεια διχασμού κατηγορούν τον Παντελή Καψή οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

«Μας ενώνει η αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας» «Οι καταξιωμένοι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, που εργάζονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου κατασυκοφαντήθηκαν και καθυβρίστηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως υπαίτιοι για "αμαρτίες" για τις οποίες ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που διόριζαν τις διοικήσεις της ΕΡΤ. Πρώτοι οι εργαζόμενοι τις είχαμε καταγγείλει. Αυτό μας ενώνει κ. Καψή, είτε εργαζόμαστε στην Αγ. Παρασκευή, στη Λ. Στρατού και στις περιφερειακές ΕΡΑ είτε στην Κατεχάκη: Η αποκατάσταση της επαγγελματικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας όσο και αν επιχειρείτε να την ποδοπατήσετε», δηλώνουν με χθεσινή τους ανακοίνωση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κατηγορώντας τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Καψή για προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων της ΕΡΤ και για επίμονη και απέλπιδα προσπάθεια να ξεχαστεί ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν κατά παράβαση κάθε εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας 2.656 εργαζόμενοι.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους «τώρα που ρίξατε τη μάσκα και μιλήσατε για πρόσωπα της απεργιακής ΕΡΤ που απασχολούνται στην ΔΤ, όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπογραφές σε επισφαλείς δίμηνες συμβάσεις εργασίας (αλήθεια πόσες και ποιες είναι;) ως άλλοθι και προκάλυμμα για την ανομία της κατάργησης της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι που αναζήτησαν, έστω και για δύο μήνες, μια απασχόληση δεν σας παρέχουν αυτό το άλλοθι. 'Αλλωστε, η συντριπτική πλειονότητά τους έχει προσφύγει με αγωγή εναντίον του τωρινού εργοδότη τους, κατά της παράνομης απόλυσής τους από την ΕΡΤ».
Περισσότερα »

Διεθνές εικαστικό φεστιβάλ στην Πάτρα


«Re-culture 2» από 1η Σεπτεμβρίου

Διεθνές εικαστικό φεστιβάλ στην Πάτρα Για δεύτερη φορά το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας με τίτλο RE-culture 2, ανοίγει τις πόρτες του, τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό κοινό, από την 1η Σεπτεμβρίου και για δυο μήνες, ενώνοντας για οχτώ εβδομάδες τη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα την πόλη της Πάτρας με το διεθνές γίγνεσθαι της σύγχρονης τέχνης.

Η έκθεση φιλοξενεί 15 εικαστικές επιμέλειες και περισσότερους από 140 Ευρωπαίους και Αμερικάνους καλλιτέχνες. Στα εγκαίνια θα παραβρεθούν επώνυμοι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και πνευματικό βίο της χώρας, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες καθώς και ακόλουθοι από τις πρεσβείες των χώρων που συμμετέχουν στο RE-culture 2.

Τοποθεσίες: Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα (Σολωμού 85 & Ιεροθέου), Πάτρα

Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12-14), Πάτρα

Παλαιά Δημοτικά Λουτρά (Γούναρη 118), Πάτρα

Ημερομηνία: 1 Σεπτεμβρίου-31 Οκτωβρίου 2013

Πληροφορίες: 2610 339743

Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερα »

Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου η συζήτηση στο Κογκρέσο


Ο Ομπάμα θα έχει χρόνο να παρουσιάσει την επιχειρηματολογία του

Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου η συζήτηση στο Κογκρέσο Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων θα συζητήσει και θα ψηφίσει σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας την εβδομάδα η οποία αρχίζει την 9η Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του σώματος Τζον Μπένερ και άλλα ανώτατα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα νωρίτερα.

«Σε διαβούλευση με τον πρόεδρο, αναμένουμε ότι η Βουλή θα εξετάσει την λήψη μιας απόφασης την εβδομάδα της 9ης Σεπτεμβρίου. Αυτό δίνει στον πρόεδρο το χρόνο να παρουσιάσει την επιχειρηματολογία του στο Κογκρέσο και στον Αμερικανικό λαό», ανέφερε ανακοίνωση του Μπένερ και άλλων στελεχών των Ρεπουμπλικάνων.

Εξάλλου ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Ομπάμα τον ενημέρωσε για το ότι θα ζητήσει την έγκριση του αμερικανικού κοινοβουλίου.

«Ο ρόλος του προέδρου ως διοικητή των ένοπλων δυνάμεων πάντοτε ενισχύεται όταν διαθέτει την εκπεφρασμένη υποστήριξη του Κογκρέσου», ανέφερε ο Μακόνελ.
Περισσότερα »

«Με φλερτάρουν κι ας είμαι παντρεμένη»


«Με φλερτάρουν κι ας είμαι παντρεμένη»Κολακευμένη από τον θαυμασμό των ανδρών δηλώνει η Βίκυ Χατζηβασιλείου

Για το φλερτ που δέχεται από άντρες μίλησε σε συνέντευξή της η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία είναι πολλά χρόνια παντρεμένη και ευτυχισμένη κι έχει αποκτήσει και δύο γιους.

Σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε ότι την φλερτάρουν κι ας ξέρουν ότι είναι παντρεμένη. «Ε, ναι. Φυσικά και κολακεύομαι. Τι θα πω; "Βρε, αι στο δ... από δω πέρα;"».

Μάλιστα υπήρξε κάποτε κάποιος που την φλέρταρε επίμονα και όπως είπε στο περιοδικό «Down Town Κύπρου» το αντιμετώπισε: «Όταν δεν ρίχνεις ξυλαράκια στη φωτιά, τότε η φωτιά θα σβήσει κάποια στιγμή από μόνη της».

Όσο για το αν θα συγχωρούσε την απιστία απάντησε: «Αν μου το ρωτούσες αυτό πριν από 10 χρόνια, μπορεί να σου απαντούσα πολύ απόλυτα "όχι!". Αλλά, δεν είναι αυτό το άπαν».
Περισσότερα »

Το ιδανικό μακιγιάζ για να φαίνεστε νεότερη


Μερικές χρήσιμες συμβουλές

Το ιδανικό μακιγιάζ για να φαίνεστε νεότερη Αν θέλετε να κρύψετε τις ρυτίδες του προσώπου σας και να φαίνεστε νεότερη, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Επιλέξτε υγρό make-up: Να αποφεύγετε την πούδρα καθώς «κάθεται» στις ρυτίδες με αποτέλεσμα να φαίνονται περισσότερο, αντί να καλύπτονται.

Να χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κρέμα:
Η επιδερμίδα σας θα πρέπει να ενυδατώνεται εις βάθος, για να μπορεί το make-up σας να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρυτίδες σας.

Μη βάζετε ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά σας: Προτιμήστε να βάζετε λίγο ρουζ στα μήλα σας, έτσι θα φαίνεστε πιο φυσική.

Μη βάζετε έντονα χρώματα στο πρόσωπό σας: Μη χρησιμοποιείτε έντονες σκιές ή έντονα κραγιόν, διότι έτσι θα τονίζετε περισσότερο τις ατέλειές σας. Προτιμήστε τα απαλά χρώματα και γυρίστε μια δεκαετία πίσω!

Πηγή: myworld
Περισσότερα »

Τη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση


Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Τη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση Tη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.

Αν και ο κ Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σημειώνει πως «αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».

Υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6.000 γιατρούς σε απόλυση» και στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ δηλώνει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα δούμε...».

Τονίζει τέλος ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Περισσότερα »

Χείλη για φίλημα με ένα φυσικό scrub


Μία πολύ εύκολη συνταγή

Χείλη για φίλημα με ένα φυσικό scrub Θέλετε υπέροχα απαλά χείλη για φίλημα; Μπορείτε να τα αποκτήσετε με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο. Η παρακάτω συνταγή για φυσική απολέπιση με άρωμα μέντας θα σας δώσει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς, αλλά και πολύ μαλακά χείλη.

Θα χρειαστείτε:

- 1 σταγόνα λάδι μέντας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής:

Απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το scrub σας είναι έτοιμο.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και με απαλές κυκλικές κινήσεις εφαρμόστε το στα χείλη σας. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και βάλτε αν θέλετε ένα lip balm.

Πηγή: beautetinkyriaki
Περισσότερα »

«Η Γερμανία μάς βοηθά σημαντικά αλλά δε δωρίζει τίποτα»


Κατά του «κουρέματος» τάσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Η Γερμανία μάς βοηθά σημαντικά αλλά δε δωρίζει τίποτα» Το ζήτημα δεν είναι το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους, αλλά ο συνδυασμός μείωσης επιτοκίων και μετακύλισης της λήξης ομολόγων και δανείων, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, αρκεί να μη γίνονται λάθος συζητήσεις με λάθος τρόπο», εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η χρηματοδότηση της Ελλάδας κατά την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζει ότι «κακώς η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο», επισημαίνοντας ότι αναπαράγονται και πάλι αρνητικά στερεότυπα για τη χώρα που δυσκολεύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Ακούω το επιχείρημα ότι ο Γερμανός πολίτης πρέπει να γνωρίζει αν θα χρειαστεί να βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα. Η απάντηση είναι ότι η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομικά χώρα της Ευρωζώνης, μας βοηθά σημαντικά, αλλά δε μας δωρίζει τίποτα», υπογραμμίζει.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαμηνύει στους δανειστές ότι «σημασία έχει να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και οι δημοκρατικοί θεσμοί να λειτουργούν σταθερά».

Αναφορά κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στο θέμα των πλειστηριασμών, τονίζοντας πως κακώς άνοιξε το θέμα αυτό και εξηγώντας πως «ισχύουν μόνο οι δηλώσεις που κάναμε ο πρωθυπουργός και εγώ την περασμένη Πέμπτη».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συριακή κρίση, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης σημειώνει πως για το θέμα αυτό «κάνουμε πολύ περισσότερα απ' όσα λέμε δημόσια», χαρακτηρίζοντας περίεργο το γεγονός ότι η αντιπολίτευση βιάζεται να κατακρίνει την κυβέρνηση χωρίς προηγουμένως να ζητήσει να ενημερωθεί για όλες τις πληροφορίες, τις επαφές, τος εκτιμήσεις.

«Δηλαδή για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στη Βουλή», αναφέρει.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει 40 χρόνια εφηβείας



Στις 3 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει 40 χρόνια εφηβείας Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη ο μεγάλος ροκ ερμηνευτής, ο άνθρωπος που συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει συγκίνηση, τραγούδια απερίγραπτης αξίας και το ροκ του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Μία συναυλία που γιορτάζει τα 40 χρόνια στη δισκογραφία του «απλού» Βασίλη που παραμένει πιστός στις επιλογές του και ακολουθεί ανέκαθεν το βαθύ καλλιτεχνικό του ένστικτο και την ανάγκη του για επικοινωνία με τους δικούς του όρους. Σημαντικές στιγμές από την καριέρα του θα περάσουν μέσα από τα τραγούδια, αλλά και από σπάνιο οπτικό υλικό αρχείου που θα προβάλλεται από τη γιγαντοοθόνη της σκηνής. Οι φίλοι του Βασίλη θα τραγουδήσουν μαζί του κομμάτια που έχουν αναμνήσεις, αγωνιστικό πνεύμα αλλά και αισιοδοξία…

Πηγή: tospirto.net
Περισσότερα »

Οι Pink Martini στο Θέατρο Λυκαβηττού


Οι Pink Martini στο Θέατρο ΛυκαβηττούΣυναυλία στις 28 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, οι Pink Martini έρχονται στο ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό για να δώσουν μια φαντασμαγορική συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Η συναυλία θα περιέχει τραγούδια από όλη τη μουσική πορεία του συγκροτήματος μέχρι σήμερα αλλά και κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο «Get Happy», που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και το οποίο θα περιέχει τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες,όπως γαλλικά, γερμανικά, κινέζικα, τουρκικά, περσικά και άλλες.

Το συγκρότημα θα συνδυάσει την τζαζ μουσική με την κλασσική, την ποπ με τη ροκ και τη ρούμπα με τη bossa nova μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ευφορίας.

Πληροφορίες:

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ώρα έναρξης 21:00
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00

Έναρξη προπώλησης : Δευτέρα 5 Αυγούστου

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ , μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό) 25 ευρώ
Περισσότερα »

«Όχι» Αρβανιτόπουλου σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών


«Στόχος είναι να μην μείνει κανείς άνεργος»

«Όχι» Αρβανιτόπουλου σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών Ήπια αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αν αυτοί προχωρήσουν σε απεργίες στην αρχή της χρονιάς, προαναγγέλει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Realnews, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση, όπως είχε κάνει στις Πανελλαδικές και προσθέτει ότι «η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια όσον αφορά τις σπουδές των παιδιών».

Διαβεβαιώνει δε ότι «δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού», ούτε και θα συμμετάσχουν άλλοι στο β' κύμα κινητικότητας και πως «στόχος είναι να μην μείνει κανείς άνεργος».
Περισσότερα »

Νέα μείωση στην αγορά ακινήτων βλέπει ο Fitch


Έκθεση για την άρση αναστολής των πλειστηριασμών

Τον αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική αγορά ακινήτων -και κυρίως στις τιμές κατοικιών- η άρση αναστολής των πλειστηριασμών εξετάζει σε έκθεσή του ο οίκος Fitch, εκτιμώντας ότι θα είναι θετικός για τα ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας και επενδυτικά προγράμματα καλυμμένων ομολογιών.

Σύμφωνα με τη Fitch, η άρση αναστολής των πλειστηριασμών θα οδηγήσει σε ενίσχυση της ρευστότητας, αν και η αύξηση της προσφοράς ακινήτων ενδεχομένως να λειτουργήσει ανασταλτικά στους ρυθμούς και χρόνους ανάκαμψης από το να επιτρέψουν σε επίπεδα που απεικονίζουν μια λιγότερο προβληματική αγορά ακινήτων.

Για τη Fitch, θα είναι δυνατή μια πλήρης αξιολόγηση των συνεπειών από την άρση αναστολής των πλειστηριασμών μόλις γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξαιρέσεις από το μέτρο των πλειστηριασμών.

Εάν πράγματι αποφασισθεί η άρση αναστολής των πλειστηριασμών ο αντίκτυπος στην πιστοληπτική αξιολόγηση των προγραμμάτων καλυμμένων ομολογιών και για τα αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας αναμένεται να είναι θετικός.
Περισσότερα »

Εκτός συνόρων θα στέλνονται οι κλήσεις στους παραβάτες

Νέα μέτρα προβλέπονται για τους παραβάτες των κανόνων οδικής κυκλοφορίας σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, αφού από τον ερχόμενο Νοέμβριο σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. σημειωθεί μια παράβαση από αλλοδαπό οδηγό, η κλήση θα αποστέλλεται στον τόπο κατοικίας του παραβάτη.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κλήση θα καταφθάνει στο σπίτι για οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας πραγματοποιηθεί σε όποια χώρα της Ε.Ε. και αν αυτή σημειωθεί.
Όπως έχει διαπιστωθεί, οι οδηγοί αποφεύγουν να παραβιάζουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας μόνο όταν κινούνται στη χώρα τους, γνωρίζοντας ότι οι αρχές θα τους εντοπίσουν προκειμένου να τους καταλογίσουν το αναλογούν πρόστιμο, μιας και έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους μέσω της βάσης πληροφοριών των δηλωμένων οχημάτων.
Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η παραβίαση των ορίων ταχύτητας από αλλοδαπούς οδηγούς αγγίζει το 25% και εκτοξεύεται στο 40%-50% σε περιόδους αιχμής.
Σύμφωνα με την Οδηγία περί ανταλλαγής πληροφοριών των παραβάσεων και αδικημάτων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ το αργότερο έως τις 7 Νοεμβρίου σε όλα τα κράτη μέλη. Αποτελεί πλέον ευθύνη των τοπικών Αρχών να εφαρμόσουν τον κανονισμό και να διασφαλίσουν τον εντοπισμό του παραβάτη από όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν προέρχεται. Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της οδηγίας «η χώρα δήλωσης ενός οχήματος δεν θα πρέπει να επιφέρει μια πιο επιεική αντιμετώπιση».
Οι οκτώ βασικές παραβάσεις που περιλαμβάνονται στην Οδηγία και για τις οποίες είναι επιβεβλημένη η αποστολή της κλήσης ακόμη και σε άλλες χώρες, εάν το όχημα είναι καταχωρημένο στην αλλοδαπή, είναι:
• Υπέρβαση ορίου ταχύτητας
• Μη χρήση ζώνης ασφαλείας
• Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη
• Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
• Οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών
• Μη χρήση κράνους
• Οδήγηση σε λωρίδα στην οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία (π.χ. λωρίδες έκτακτης ανάγκης, λωρίδες αποκλειστικής χρήσης από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.λπ.)
• Παράνομη χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών επικοινωνίας κατά την οδήγηση.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παρουσίασης πρωινής εκπομπής η Καρύδη


«Για την ώρα πάντως έχω δυο απαιτητικότατες υπέροχες παραστάσεις»

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παρουσίασης πρωινής εκπομπής η Σμαράγδα Καρύδη.

Η ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό Tv zapping λέει σχετικά: «Δεν μπορείς πια να αποκλείεις τίποτα. Για την ώρα πάντως έχω δυο απαιτητικότατες υπέροχες παραστάσεις μπροστά μου και είμαι πραγματικά χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Το θέατρο ήταν πάντα ο μεγάλος μου έρωτας και με γοητεύει που θα παίξω σε δυο τόσο δυνατές παραγωγές με εξαιρετικούς συνεργάτες», καταλήγει.
Περισσότερα »

Κοστίζει ακριβά η… δωρεάν Παιδεία


Δίνουμε 3.500 το χρόνο για φροντιστήρια

Κοστίζει ακριβά η… δωρεάν Παιδεία Ακριβά στοιχίζει στην ελληνική οικογένεια η δωρεάν Παιδεία.

Κατά μέσο όρο, η ελληνική οικογένεια δαπανά 3.500 ευρώ το χρόνο για τα φροντιστήρια προκειμένου το παιδί τους να έχει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για μια θέση στο πανεπιστήμιο, ποσό που ισχύει στο 1/9 του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή, οι ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος είναι εμφανείς και ως εκ τούτου οι οικογένειες στρέφονται στην παραπαιδεία για να καλύψουν τα κενά: Το ο 61% των γονιών δίνει τον χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα.

Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, 7 στις 10 οικογένειες (68%) θεωρούν απολύτως απαραίτητο το φροντιστήριο για επιτυχία στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μόλις το 17% απάντησε ότι ο λόγος φοίτησης σε φροντιστήριο είναι επειδή θέλει ενίσχυση στα μαθήματα.
Περισσότερα »

Παραίτηση και του Δημάρχου Πρεσπών Βασίλη Τσέπα (Βίντεο)


Αλληλέγγυος στον αγώνα που δίνει ο λαός και η Δημοτική Αρχή  του Αμυνταίου, ενάντια στην αποψίλωση της περιοχής από κάθε κρατική δομή και τη συνέχιση της υποβάθμισης του τόπου, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλης Τσέπας.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών σε σχετική δήλωσή του μίλησε για «ανόητες αποφάσεις, που φέρνουν παράλυση στην περιοχή μας» και εξ αιτίας αυτών των αποφάσεων «νοιώθουμε αδικημένοι, πικραμένοι και πολίτες τρίτης κατηγορίας». Τέλος ο κ. Τσέπας, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παραβρισκόμενους, δήλωσε ότι βρίσκεται δίπλα στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Αμυνταίου και θα υποβάλει την παραίτησή του μαζί με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.
Η παραίτηση του Δημάρχου Πρεσπών δείχνει ότι η κατάσταση με την υποβάθμιση του Νομού Φλώρινας έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι φορείς δεν θα ανεχτούν άλλες παρεμβάσεις που να συντελούν σε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Η αδικαιολόγητη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων και το κλείσιμο του στρατοπέδου Αμυνταίου, είναι σαφές ότι αποφασίστηκαν κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις παλαιοκομματικές πρακτικές παρεμβάσεων ανοιχτά, καθαρά και με παρρησία, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή των στρατιωτικών μονάδων και η συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου Αμυνταίου.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου
Περισσότερα »

«Όπλο» κατά της αρθρίτιδας το μπρόκολο

Ερευνητές δοκιμάζουν τις ευεργετικές του συνέπειες σε ασθενείς
Το μπρόκολο είναι γνωστό ότι αποτελεί μια σούπερ-τροφή για τον οργανισμό. Τώρα βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας από μπρόκολο μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να εμποδίσει την εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας.
Οι ερευνητές που πανεπιστημίου της East Anglia εντόπισαν στο εργαστήριο ότι η ουσία σουλφοραφάνη που περιέχει μπλοκάρει το ένζυμο που καταστρέφει τους χόνδρους.
Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα σούπερ-μπρόκολο, μια ποικιλία που περιέχει περισσότερες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί διασταύρωση του κοινού μπρόκολου με ένα άγριο μπρόκολο από τη Σικελία.
Στη συνέχεια 20 ασθενείς-εθελοντές θα ακολουθήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα 2 εβδομάδων με ημερήσια κατανάλωση 100 γρ. από αυτό το σούπερ-μπρόκολο. Κατόπιν θα υποβληθούν σε επέμβαση αποκατάστασης στα γόνατα που έχουν υποστεί βλάβες.
Αν και δεν θεωρούν ότι οι 2 εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος για να εντοπίσουν κάποια δραστική αλλαγή πιστεύουν ότι θα προκύψουν κάποια σημαντικά αποτελέσματα.
Και παρότι δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα ενισχύσει την επανόρθωση βλαβών εντούτοις πιστεύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πρόληψης.

Πηγή: healthpress.gr
Περισσότερα »

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για το θανατηφόρο στη Μεγαλόπολη

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ
Ελλιπής συνθήκες ασφάλειας, ελλιπή μέτρα προστασίας, παραβάσεις, κανόνες-κώδικες-κανονισμοί σε πλήρη (αν)εφαρμογή. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, μίας τέτοιας πραγματικότητας, από μία (ακόμα) τραγωδία;
Αυτή τη φορά το θλιβερό συμβάν καταγράφεται στο ορυχείο  της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη με θύμα έναν ακόμη εργαζόμενο. Έναν συνάδελφο των 586 ευρώ (μεικτά), οδηγό φορτηγού της ΔΕΗ που ενώ επιχειρούσε να αδειάσει το φορτίο του οχήματος, το φορτηγό βρέθηκε στο κενό παρασύροντας  και τον άτυχο συνάδελφο  οδηγό με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.
Την ώρα που ο μεταλλευτικός κανονισμός απαγορεύει ρητά την απόθεση του υλικού  με απευθείας ανατροπή του στην παρακάτω βαθμίδα  (το υλικό θα πρέπει να αποτίθεται στο φρύδι του πρανούς με την καθοδήγηση κουμανταδόρου και έπειτα να προωθείται με μπουλντόζα), η Διοίκηση της ΔΕΗ κλείνει τα μάτια και επιτρέπει να συνεχίζονται τέτοιου είδους φαινόμενα που δυστυχώς σπέρνουν το θάνατο και κλείνουν σπίτια.
Ένας ακόμα άδικος θάνατος συναδέλφου που βάφει με το αίμα του και κεφαλαία γράμματα τη φράση ΖΗΤΗΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
Με τον πιο θλιβερό και τραγικό τρόπο, η ασφάλεια της εργασίας για την επιχείρηση έχει καταντήσει να είναι μέγα ζητούμενο που αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας και παρόλα αυτά ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων που καθίστανται ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των θανατηφόρων συμβάντων που καταγράφονται στην επιχείρηση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί την διερεύνηση του συμβάντος και των γενικότερων συνθηκών ασφάλειας στους χώρους της ΔΕΗ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το οδυνηρό περιστατικό, συλλυπείται και συμπαρίσταται στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.
Περισσότερα »

Β’ Μεσαιωνικό-Βυζαντινό Φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς «Αλεξιάδα»: «Η ΕΛΑΦΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ»

Στoπλαίσιο του Β’ Μεσαιωνικού-Βυζαντινού Φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς «Αλεξιάδα» 2013, το Σάββατο στις 21:30μ.μ. στους Κήπους της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς , πρόκειται να παρουσιαστεί το έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου :
«Η ΕΛΑΦΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ» .
Μία σύγχρονη λειτουργία βασισμένη στα κείμενα του Αγίου Μάρκου .
Το έργο θα παρουσιαστεί από το Φωνητικό και Ενόργανο σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της κας Μιράντας Καλδή , μαέστρο τον κ. Στάθη Σούλη και σολίστ τον κ. Βασίλη Αγροκώστα –ψάλτης και λύρα .
Ο κ.Μαραγκόπουλος έχει γράψει σχετικά :
«Η Έλαφος επί της Πηγής είναι μια σύγχρονη λειτουργία που βασίζεται πάνω στη Λειτουργία του Αγίου Μάρκου .Τα χειρόγραφα της λειτουργίας αυτής ανάγονται στο 2ο μ.Χ. αιώνα . Επέλεξα τα εξαιρετικά αυτά κείμενα γιατί είχα την αίσθηση ότι η λειτουργία του Αγίου Μάρκου ανάμεσα σε όλες τις λειτουργίες (Χρυσοστόμου , Βασιλείου κ.λ.π.) απέπνεε ένα αρχαϊκό ,ποιητικό , λιτό και γεμάτο ουσία χαρακτήρα και που πλέον δεν χρησιμοποιείται συχνά.
Θέλησα μέσα τα μελίσματα του ψάλτη, τη δύναμη των Χορικών,τις απαγγελίες και τα ενόργανα μέρη στα οποία η πολίτικη λύρα κυριαρχεί ,να προσεγγίσω μ’ ένα σύγχρονο τρόπο τη Λειτουργία κρατώντας όμως μια ισορροπία με τη σοφή δύναμη της παράδοσης.
Το έργο είναι αφιερωμένο στους γονείς μου Κωνσταντίνο και Αίντα.  ».
Περισσότερα »

Σύλληψη για παράνομο έρανο στην Κοζάνη

Συνελήφθησαν χθες (30-08-2013) τις μεσημεριανές ώρες, στην Κοζάνη τρεις ημεδαπές 21, 30 και 32 χρονών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, γιατί διενεργούσαν έρανο χωρίς την απαραίτητη από το νόμο άδεια.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • είκοσι τρία (23) ημερολόγια συλλόγου και
  • δύο (2) μπλοκ αποδείξεων.
Οι  συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Περισσότερα »

Ημερίδα για την Ορεινή Κοπαδιάρικη Κτηνοτροφία και τις προοπτικές της

Ημερίδα με θέμα «Ορεινή Κοπαδιάρικη κτηνοτροφία- νέα δεδομένα και προοπτικές», διοργάνωσε το Σάββατο 30 Αυγούστου, ο Δήμος Βοΐου στη Σιάτιστα, μετά από πρόταση του Βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Γεωπόνος- Ζωοτέχνης και Ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ, Βασίλειος Παππάς και ο Καθηγητής Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωσήφ Μπιζέλης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για της δυνατότητες της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας η οποία εμφανίζεται σε περιοχές όπως της Σιάτιστας.
Οι εισηγητές τόνισαν τις ιδιαιτερότητες της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας και την ποιότητα των προϊόντων που παράγει και κάλεσαν τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν προκειμένου να προωθήσουν καλύτερα την παραγωγή τους.
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο Βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου, θα γίνει προσπάθεια μιας άτυπης οργάνωσης των κτηνοτρόφων ώστε τα προϊόντα αυτά να υπάρχουν μεμονωμένα στις αγορές και όχι αναμεμειγμένα με άλλα, ώστε να υπάρξει και η κατοχύρωσή τους.
Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν τα ερωτήματά τους για τις προοπτικές της κοπαδιάρικης κτηνοτροφίας και ζήτησαν τη στήριξη των αρμοδίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Το Δήμο Βοΐου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, Ηλίας Σίμος, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Πασχάλης Χαρούμενος.
*video από την ημερίδα στο link: http://www.youtube.com/watch?v=8Pc4LZg854c&;feature=youtu.be
Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου
Περισσότερα »

Ενημερωτική Εκδήλωση στην Κοζάνη: «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ» 2/9

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΄΄Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα΄΄ (ΕΠΑΝΙΙ) – ΕΦΕΠΑΕ-
σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ που συνδιοργανώνουν με θέμα:
Παρουσίαση του προγράμματος στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ»
τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα  18:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Κοίλα Κοζάνης)
Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνος Κυριακίδης
                            
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
(Ε. Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) , ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ΠΕΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου, ΠΕΠ Αττικής)
Περισσότερα »

Ήταν εκατομμυριούχος και δεν το ήξερε!


Έκανε διπλές βάρδιες στη δουλειά της κουβαλώντας ένα χρυσωρυχείο στην τσάντα της

Επί τρεις μήνες η Jane O’Brien ήταν εκατομμυριούχος χωρίς να το γνωρίζει, καθώς είχε στην τσάντα της ένα νικηφόρο δελτίο της λοταρίας και το είχε ξεχάσει.

Δώδεκα εβδομάδες μετά την αγορά του νικηφόρου δελτίου η 36χρονη που το είχε εντωμεταξύ ξεχάσει, το θυμήθηκε και αποφάσισε να ελέγξει εάν κερδίζει, ανακαλύπτοντας πως ήταν πολύ πολύ πλούσια.

Η Jane O’Brien από το Middlesex δεν είχε διεκδικήσει τα κέρδη της για τρεις μήνες, αφού δεν γνώριζε πως τα είχε κερδίσει και αν δεν είχε καθαρίσει την τσάντα της είναι πιθανό και να τα έχανε, αφού ισχύει όριο διεκδίκησης κερδών των 180 ημερών.

Καθώς πετούσε άχρηστα πράγματα που είχαν ξεμείνει στην τσάντα της, είδε το δελτίο και αναζητώντας στο διαδίκτυο το νικηφόρο συνδυασμό ανακάλυψε πως είχε γίνει εκατομμυριούχος.

«Το ήλεγξα τόσες φορές, τσέκαρα τα ψηφία ένα- ένα», δήλωσε η Jane. «Κάλεσα έναν τηλεφωνικό αριθμό που υπήρχε στο πίσω μέρος του δελτίου και είπα: ‘ελπίζω να μη σπαταλώ άδικα το χρόνο σας αλλά νομίζω πως έχω κερδίσει ένα εκατομμύριο λίρες’. Τότε η κυρία στην άλλη άκρη της γραμμής μου είπε: εντάξει, μπορείς τώρα να ουρλιάξεις’.
Χοροπηδούσα μέσα στην κουζίνα σαν τρελή, ποιος ξέρει τι σκέφτονταν οι γείτονες…»

Πριν ανακαλύψει τη νίκη της, η Jane έκανε διπλές βάρδιες στη δουλειά της για να έχει χρήματα για το προγραμματισμένο για το Νοέμβριο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη. Πηγαινοερχόμενη στη δουλειά της, εκείνη την εποχή, κουβαλούσε χωρίς να το γνωρίζει… ένα εκατομμύριο λίρες.

Η 36χρονη θα γιορτάσει τη νίκη της κάνοντας δώρο στους γονείς και άλλους συγγενείς της μία πολυτελή κρουαζιέρα στην Καραϊβική. Σχεδιάζει επίσης να φύγει από το σπίτι που νοικιάζει και να αγοράσει το δικό της σπίτι.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, θα συνεχίσει να παίζει, όπως λέει στην Daily Mail, ενώ δεν σκοπεύει να αφήσει τη δουλειά της.
«Θα συνεχίσω να παίζω στη λοταρία. Νομίζω πως μπορώ εύκολα να ξοδέψω ένα εκατομμύριο…», είπε.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Μια νεαρή με φιλοδοξίες...


Η 21χρονη που θέλει να κάνει σεξ με 100.000 άνδρες - Τα θεμέλια μπήκαν με τους πρώτους… 284

Μια νεαρή με φιλοδοξίες Λέγεται πως είναι καλό στη ζωή να έχεις στόχους αλλά η Πολωνή Ania Lisewska μάλλον το παράκανε: Η 21χρονη έβαλε στόχο να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου με σκοπό να κάνει σεξ με τουλάχιστον 100.000 άνδρες, για 20 λεπτά με τον καθέναν.

«Θέλω άνδρες από την Πολωνία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Μου αρέσει το σεξ, η διασκέδαση και οι άνδρες» δήλωσε σύμφωνα με τους Austrian Times. «Στην Πολωνία το σεξ αποτελεί ακόμα ταμπού και όποιος θέλει να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις του θεωρείται περιθωριακός ή ελευθερίων ηθών ή ψυχικά ασθενής».

Ο λεγόμενος «σεξουαλικός μαραθώνιος» άρχισε τον περασμένο μήνα στη Βαρσοβία, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Facebook, και η 21χρονη ελπίζει σε μία καλή πορεία στην Πολωνία πριν βγει και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχει κοιμηθεί με 284 άνδρες και δεν έχει αφήσει το γεγονός πως έχει σοβαρή σχέση να τη σταματήσει.
Μιλώντας σε πολωνική ιστοσελίδα, εξήγησε πως δεν είναι ενθουσιασμένη με το ασυνήθιστο χόμπι της αλλά δεν είχε άλλη επιλογή κι έπρεπε να συμφιλιωθεί με αυτό.

Η Ania επιχειρεί να προσελκύσει πιθανούς ερωτικούς παρτενέρ μέσω ιστοσελίδας που τώρα «στήνει», η οποία πάντως υπολειτουργεί.

Η ιστορία έχει πάντως και μερικά «γκρίζα» σημεία. H νεαρή δεν έχει απαντήσει στα μέσα ενημέρωσης που την έχουν προσεγγίσει. Επίσης το σχέδιό της, ακόμα κι αν αφιερώνει 20 λεπτά σε κάθε παρτενέρ της, θα χρειαστεί σχεδόν 4 χρόνια κι αυτό μόνο εάν κάνει σεξ ασταμάτητα μέρα και νύχτα. Η Lisewska υποστηρίζει πως σχεδιάζει τις σεξουαλικές της συνευρέσεις τα Σαββατοκύριακα, κάτι που σημαίνει πως το πρότζεκτ της θα χρειαστεί πολύ περισσότερο καιρό.

Η Huffington Post τονίζει πως πολλά από τα δημοσιεύματα αναφέρουν ως στόχο της το να αναγνωριστεί από τα Ρεκόρ Γκίνες, ωστόσο ο οργανισμός δεν έχει καταγράψει ρεκόρ με σεξουαλικό προσανατολισμό.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Αυτό είναι το ψηλότερο άλογο στην Ευρώπη


Από την εγκατάλειψη στην ευτυχία...

Η μεγαλύτερη πρόκληση σε ό,τι αφορά τον Sovereign δεν είναι να καταφέρεις να τον ιππεύσεις αλλά να μπορέσεις έστω να σκαρφαλώσεις πάνω του. Κι αυτό γιατί ο Sovereign είναι το ψηλότερο άλογο της Ευρώπης, με ύψος σχεδόν τρία μέτρα και βάρος ενός τόνου και δεν του χωράει καμία σέλα!

«Είχαμε μία που του έκανε κάποτε», λέει ο ιδιοκτήτης του αλόγου Paul Evans, «αλλά μετά ο Sovereign μεγάλωσε και δεν του έμπαινε».

Δημοσιογράφος της Daily Mail πέρασε από τη δοκιμασία του να ανέβει στο άλογο και γράφει στο άρθρο του πως μάλλον θα χρειαζόταν αλεξίπτωτο παρά κράνος…

Πατώντας σε ένα μεταλλικό βαρέλι ο Robert Hardman ανέβηκε στο άλογο και έκανε μαζί του μια μικρή «βόλτα»: ο 4χρονος Sovereign έκανε μερικά βήματα κι επέστρεψε στην ίδια θέση ούτως ώστε ο έντρομος δημοσιογράφος να μπορέσει να κατέβει.

Το πιο εντυπωσιακό στον Sovereign δεν είναι το μέγεθος- κι όμως!- αλλά η ιστορία του. Πριν από δύο χρόνια ήταν εγκαταλειμμένος, με σαπισμένα δόντια και λοίμωξη στις οπλές του. Τότε είχε την τύχη να πέσει πάνω στον Paul. Σήμερα είναι υγιής, έχει εξαιρετική σχέση με τον ιδιοκτήτη του και ζει ονειρεμένη ζωή στη φάρμα του στο Staffordshire της Βρετανίας.

Ο 4χρονος είναι μόλις ¾ της ίντσας κοντύτερος από τον σημερινό κάτοχο του Ρεκόρ Γκίνες, τον 11χρονο Big Jake που ζει στο Wisconsin των ΗΠΑ.

Το μέγεθός του και η δύναμή του έχουν βέβαια προκαλέσει και πολλά ευτράπελα. «Μία φορά τον έδεσα σε ένα φορτηγάκι 7 τόνων. Λίγο μετά δύο από τις ρόδες του βρέθηκαν στον αέρα!», αφηγείται ο Paul ενώ μία φορά έπεσε και ο ίδιος «θύμα» της δύναμης του αλόγου. Την ώρα που του έδενε το χαλινάρι μπλέχτηκε σε αυτό η μπλούζα του. Τότε ο Sovereign σήκωσε το κεφάλι του και ο Paul βρέθηκε να… αιωρείται.
Περισσότερα »

Κοινωνικός Τουρισμός: Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2013, «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των οικογενειών αυτών έτους 2013-2014» του ΟΑΕΔ, με την χορήγηση έκπτωσης 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε όσους μετακινηθούν με τα πλοία της, στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, στηρίζει η Blue Star Ferries.
Την απόφαση της εταιρείας ανακοίνωσαν στον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση και στον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Θοδωρή Αμπατζόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ATTICA GROUP Σπύρος Πασχάλης και ο εμπορικός διευθυντής Διονύσης Θεοδωράτος κατά την διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.
Η έκπτωση θα χορηγείται με απλή επίδειξη της επιταγής κοινωνικού τουρισμού και θα ισχύει για επιβάτες και οχήματα στα δρομολόγια της BLUE STAR FERRIES στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τη Χίο και τη Μυτιλήνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Η κυκλοφορία των νέων iPhone αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου


Εταιρείες τηλεπικοινωνιών «μπλοκάρουν» τις άδειες των εργαζομένων

Η κυκλοφορία των νέων iPhone αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών T-Mobile ανέφερε πως δεν επιτρέπει καμιά άδεια στους εργαζόμενους της το Σαββατοκύριακο της 20ης Σεπτεμβρίου. Τέτοιες απαγορεύσεις κατά το παρελθόν από παρόχους σηματοδοτούν συνήθως την κυκλοφορία μιας νέας iPhone συσκευής.

Δεν αποτέλεσε λοιπόν έκπληξη που και με παρόμοια ανακοίνωση και η AT&T ειδοποίησε τους εργαζομένους της για μια παύση αδειών το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το BGR αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η AT&T δεν πρόκειται να λανσάρει στην αγορά κάποιο άλλο smartphone εκείνη την περίοδο όποτε εύλογα όλοι πιστεύουν πως αυτό το «blackout» στις άδειες σηματοδοτεί και την έλευση των νέων iPhones που η Apple αναμένεται να ανακοινώσει στις 10 Σεπτεμβρίου σε ειδικό event.

Με βάση τα προηγούμενα χρόνια οι προ παραγγελίες μάλλον θα ξεκινήσουν στις 13 του μηνός και το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας θα γίνει όπως όλα δείχνουν την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε σε ποιο κύμα διάθεσης θα είναι φέτος η Ελλάδα, αν και τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, ειδικά για το iPhone 5C.

Πηγή: appleworldhellas.com
Περισσότερα »

Σβήνει η φλόγα της σχέσης μετά τον έναν χρόνο


Τι δείχνει βρετανική έρευνα που βασίστηκε σε δημοσκόπηση 2000 ενηλίκων

Σβήνει η φλόγα της σχέσης μετά τον έναν χρόνο Η ερωτική φλόγα ανάμεσα στο ζευγάρι χάνεται μετά από ένα χρόνο σχέσης υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα που βασίστηκε σε δημοσκόπηση 2000 ενηλίκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την διάρκεια των πρώτων 12 μηνών – της περιόδου του μέλιτος δηλαδή – το 15% των ζευγαριών κάνουν σεξ κάθε μέρα. Συγκριτικά τα ζευγάρια που είναι περισσότερο χρόνο μαζί το πράττουν σε ποσοστό μόλις 5%.

Το 53% των ζευγαριών που είναι μαζί για πέντε χρόνια κάνουν σεξ λίγες φορές την εβδομάδα.

Η κρίσιμη καμπή φαίνεται πάντως ότι είναι στην τετραετία όπου το 43% των ζευγαριών συνευρίσκονται μόνο λίγες φορές τον μήνα. Όσο για τα ζευγάρια που ξεπερνούν την δεκαπενταετία, το 15% αυτών κάνουν σεξ λίγες φορές τον χρόνο.

Οι συμμετέχοντες πάντως έχουν επίγνωση της φτωχής σεξουαλικής τους ζωής, με το 76% αυτών να παραδέχονται ότι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν περισσότερο. Όσο για τις λύσεις που σκέφτονται το 33% απάντησαν ότι θα μπορούσαν να αναζητήσουν προϊόντα με λιπαντική δράση για την αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας, 24% πιστεύουν ότι το πιο ερωτικό ντύσιμο αλλά και οι ερωτικές ταινίες θα βοηθούσαν, ενώ ένα απογοητευτικό 17% απάντησαν ότι αρκεί το σβήσιμο των φώτων!

Πηγή: vita.gr
Περισσότερα »

Su-34 και Su-35 έκλεψαν την παράσταση (βίντεο)

Συνεχίστηκε και σήμερα για 4 ημέρα η διεθνής αεροπορική έκθεση MAKS 2013. Στην έκθεση μετέχει η «αφρόκρεμα» της ρωσικής αλλά και της διεθνούς αεροναυπηγικής βιομηχανίας, με εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις.
Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις  πτητικές επιδείξεις του τακτικού υπο-στρατηγικού βομβαρδιστικού της ρωσικής Αεροπορίας Su-34 αλλά και του Su-35 που απέσπασε για άλλη μια φορά μετά το Le Bourget το θαυμασμό των παρευρισκομένων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Περισσότερα »

Την τηλεοπτική της επιστροφή ετοιμάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Θα βρεθεί σε σύσκεψη του ΑΝΤ1

Την τηλεοπτική της επιστροφή ετοιμάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Την τηλεοπτική της επιστροφή ετοιμάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η σεφ θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί στην σύσκεψη που θα γίνει για την νέα πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Πάρο για το εστιατόριο που διατηρεί εκεί και μόλις αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό της θα κάνει ένα ταξίδια αστραπή στην Αμερική, αφού και εκεί έχει επαγγελματικές εκκρεμότητες.
Περισσότερα »

Στη Γαλάτιστα η 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας


Το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Στη Γαλάτιστα η 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας Η 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη Γαλάτιστα του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η φετινή διοργάνωση θα σηματοδοτηθεί από την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, που στόχο έχει την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή.

Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, το τριήμερο περιλαμβάνει διοργάνωση ημερίδας, έκθεση τοπικών αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, γεωργοκτηνοτροφικών μηχανημάτων, γευσιγνωσία και διάφορες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Παράταση στην πληρωμή της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ


Μέχρι την άλλη Παρασκευή οι πληρωμές

Παράταση στην πληρωμή της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ Μετά το αδιαχώρητο που επικράτησε σήμερα στις τράπεζες και λόγω της άγνοιας χιλιάδων φορολογουμένων για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα την εβδομαδιαία παράταση για της πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και του ΦΑΠ 2012.

Η παράταση δόθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.

Οι φορολογούμενοι που μέχρι την Παρασκευή θα εξοφλούν το φόρο εισοδήματος θα δικαιούνται της προβλεπόμενης έκπτωσης 1,5%, ενώ ισχύουν οι τρεις δόσεις για όσους έπρεπε να καταβάλουν το φόρο μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Ο ΦΑΠ για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις.
Περισσότερα »

Ο χάρτης των ευρωεκλογών στη σύνοδο των «28»


Προετοιμασίες από τους υπουργούς Εξωτερικών

Ο χάρτης των ευρωεκλογών στη σύνοδο των «28» Με το θέμα των ευρωεκλογών και του πλαισίου συνεργασίας - του συμβουλίου υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - ασχολήθηκαν σήμερα οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας σε μια σύνοδο των «28» στο Βίλνιους. Το θέμα της Συρίας (όπου εκδηλώνεται σοβαρή εσωτερική διχογνωμία στην κλίμακα της ΕΕ) παραπέμφθηκε στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, που θα γίνει (εκ νέου στο Βίλνιους) στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη σημερινή σύνοδο - όπου από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας - αξιολογήθηκε η άνοδος επιρροής των ευρωσκεπτικιστικών ρευμάτων και της ακροδεξιάς. Ενόψει των ευρωεκλογών εξάλλου επισημάνθηκε, ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να έχουν ένα καθαρό στίγμα, καθώς η ατζέντα τους δεν ταυτίζεται και άρα πρέπει να αποσαφηνιστεί στους ευρωπαίους ψηφοφόρους, ότι διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Το γεγονός τέλος, πως η Ευρωβουλή δεν έχει μια διοργανική συμφωνία που να ορίζει τις σχέσεις της με το συμβούλιο υπουργών (όπως έχει αντίθετα για τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) υπαγόρευσε την ανάγκη μιας προκαταρκτικής συζήτησης για τον καθορισμό του σχετικού πλαισίου. Πάντως συμφωνήθηκε ότι στον «τρίλογο» - το φόρουμ επικοινωνίας ανάμεσα στους τρείς θεσμούς της ΕΕ (το συμβούλιο υπουργών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) - θα λάβει μέρος και η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία της ΕΕ.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top