VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Όλοι οι αριθμοί του πρωτοχρονιάτικου λαχείου


Ο πρώτος αριθμός για το 2014 είναι ο 13859 της σειράς 26η κερδίζει 4 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός 13859 ανεξάρτητα από τη σειρά θα κερδίσουν 10.000 ευρώ.
13856, 13857, 13858, 13860 της 26ης σειράς κερδίζουν 500.000 ευρώ.
Οι 13856, 13857, 13858, 13860 ανεξάρτητα από τη σειρά κερδίζουν 5.000 ευρω.
Ο αριθμός είναι ο 39094 της 14 σειράς κερδίζει 200.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 54303 της 32σειράς κερδίζει 200.000 ευρώ.
Από 2.000 ευρώ κερδίζουν οι ανωτέρω αριθμοί ανεξάρτητα από τη σειρά.
Ο αριθμός είναι ο 78763 της 28ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 7671 της 13ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 20509 της 6ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 57091 της 26ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι ανωτερω αριθμοί ανεξάρτητα από τη σειρά
Περισσότερα »

Σύλληψη πέντε ατόμων για «ζάρια»

Σήμερα (31-12-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Φιλώτα Φλώρινας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Φλώρινας, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς 38, 43, 47, 58 χρονών και μία αλλοδαπή 34 χρονών, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ότι, η 34χρονη ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, επέτρεπε στους άλλους συλληφθέντες τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «ζάρια». Η 25χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο  ζάρια και
  • το χρηματικό ποσό των  6.282,5 ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Περισσότερα »

Στα παυσίπονα ... έδωσαν τα χρήματα τους οι Έλληνες το 2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IMS Hellas, ο συνολικός τζίρος των Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), δηλαδή τα φάρμακα που δεν χορηγούνται με ιατρική συνταγή και κυρίως δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία  αγγίζει τα 380 εκατ. ευρώ.
 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τα πρώτα 100 ευπώλητα ΜΗΣΥΦΑ που κατανάλωσαν οι Έλληνες το περασμένο έτος, συνολικά διατέθηκαν περίπου 19 εκατ. κουτιά φαρμάκων. Ενώ μόνο για τα 20 πρώτα σκευάσματα οι πωλήσεις έφτασαν  τα 37 εκατ. ευρώ .
Στην 1η θέση της κατανάλωσης βρίσκεται το Depon (εταιρία Bristol) με 5, 2 εκατ. τεμάχια, αξίας 3,8 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί το αντιπηκτικό Salospir (εταιρία Uni pharma)  με 3, 1 εκατ. συσκευασίες του να έχουν πωληθεί το προηγούμενο έτος και στην επόμενη θέση βρίσκεται το Zantac της GlaxoSmithKline  για την γαστροπροστασία με πωλήσεις σχεδόν 5 εκατ. ευρώ .
Υψηλές πωλήσεις καταγράφει και το δημοφιλές Panadol extra της ίδιας εταιρίας – πουλήθηκαν 907.138 κουτιά αξίας 1,8 εκατ. ευρώ. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με το Voltaren (Novartis) που πούλησε 874.700 τεμάχια, αξίας 4,4 εκατ. ευρώ .
Ο κατάλογος των ευπώλητων συνεχίζεται με το ευρέως γνωστό Betadine   (lavipharm)  του οποίου διατέθηκαν 769.567  συσκευασίες και η συνολική δαπάνη στη φαρμακευτική πίτα ανήλθε σε 1, 4 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί το ρινικό αποσυμφορητικό Otrivin της Νovartis με πωλήσεις 670.550 τεμαχίων αξίας 2,2 εκατ. ευρώ και η κλασική Aspirin της Bayer με πωλήσεις  636.009 τεμαχίων που αντιστοιχούν σε 1,1 εκατ. ευρώ .
http://sknews.gr/
Περισσότερα »

Ο Ζαμπίδης διεκδικεί την παγκόσμια χρυσή ζώνη του «Hero Legends»


Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 23:15 στον ΑΝΤ1

Ο Ζαμπίδης διεκδικεί την παγκόσμια χρυσή ζώνη του «Hero Legends» Ο Μιχάλης Ζαμπίδης συμμετέχει στη σημαντικότερη οργάνωση kick boxing της Κίνας, έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει μία ακόμα μεγάλη πρόκληση: τη διεκδίκηση της Παγκόσμιας Χρυσής Ζώνης του «Hero Legends» στα 70 kg!

Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα αγωνιστεί και θα αντιμετωπίσει τον Κινέζο Xu Yan, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του Παγκόσμιου τρόπαιου της διοργάνωσης! Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Iron Mike και τον Xu Yan είναι πολυαναμενόμενη, καθώς πρόκειται για δύο πολύ δημοφιλείς αθλητές, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Ο αντίπαλος του Μιχάλη Ζαμπίδη, Xu Yan, είναι ένας πολύ δυνατός αθλητής, που ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας με στιλ Sanshou. Αργότερα συνέχισε με Ιαπωνικό αγωνιστικό στιλ Κ-1 απέναντι σε σημαντικούς αντιπάλους, μεταξύ αυτών: ο Yasuhiro Kido, ο Nagashima και ο Roqueni. Έχει αναδειχθεί πέντε φορές νικητής της διοργάνωσης «Legends of Heroes» και το track record του μετράει 47 αγώνες, με 36 νίκες, εκ των οποίων οι 16 με KO! Στη διοργάνωση θα αγωνιστούν επίσης και πολλά διεθνή αστέρια του kick boxing όπως: ο Ουκρανός Artur Kyshenko, o Ταϋλανδέζος Yodsanklai Fairtex κ.ά..

Πολλά υποσχόμενος είναι και ο αγώνας Shaolin Kungfu & Muaythai και Kickboxing ανάμεσα στον Καναδό – Τζαμαϊκανό Simon Marcus, που δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα στην Κίνα και αποτελεί «φόβο και τρόμο» για τους μαχητές, καθώς και τον Ιάπωνα Ιδρυτή της σχολής «Shaolin» στη Μεγάλη Βρετανία και μοναχό, Shifu Shi Yanzi, ο οποίος είναι 46 ετών και δεν έχει αγωνιστεί εδώ και 20 χρόνια, αλλά ζήτησε να παίξει αυτή τη φορά απέναντι στον Marcus!

Το Hero Legends θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στην πόλη Jinan. Υποστηρίζεται από το κινεζικό κράτος και το Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού και Επικοινωνίας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το CCTV-5, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας. Στην Ελλάδα, η διοργάνωση Hero Legends θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 23:15.
Περισσότερα »

Χρειάζονται... 5,5 αιώνες για να ελεγχθούν τα εμβάσματα προς το εξωτερικό


Από 24.710 περιπτώσεις ελέγχθηκαν οι... 44!

Χρειάζονται... 5,5 αιώνες για να ελεγχθούν τα εμβάσματα προς το εξωτερικό Στη γραφειοκρατία έχει κολλήσει ο έλεγχος για τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό 54.000 Έλληνες, ακόμη και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, την τριετία 2009 - 2011 και από τους οποίους, οι μισοί περίπου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, οι συγκεκριμένες υποθέσεις βρίσκονται στα συρτάρια των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς από τις 24.710 περιπτώσεις, οι οποίες χρήζουν έρευνας, ελέγχθηκαν μόλις 44.

Από τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες επελέγησαν με τις νέες μεθόδους ανάλυσης κινδύνου που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές συνεδρίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 12 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, οι 12 κεφαλαιούχοι από τους 44 που ελέγχθηκαν, δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό.

Αυτοί αναγκάστηκαν να καταθέσουν αναδρομικές δηλώσεις για εισοδήματα που έκρυβαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στους φορολογουμένους αυτούς βεβαιώθηκαν πρόστιμα και φόροι ύψους 7,2 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό εισπράχθηκαν ή κατασχέθηκαν απευθείας από την εφορία περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ως εκ τούτου, με τους ρυθμούς που προχώρησε ο έλεγχος την τελευταία διετία, θα απαιτούνταν τουλάχιστον 5,5 αιώνες για να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις.

Το πρόβλημα που οδήγησε στις μεγάλες καθυστερήσεις, εντοπίστηκε στην ελεγκτική διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Ο νόμος όριζε, ότι ο έλεγχος πρέπει να είναι τακτικός. Δηλαδή, ο ελεγκτής έπρεπε να εξετάζει κάθε φορολογικό αντικείμενο για κάθε χρήστη που ήταν ανοιχτή, καθώς δεν είχε δυνατότητα επανελέγχου της ίδιας χρήσης.

Με ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή όμως, προβλέπεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να πραγματοποιούν προσωρινούς ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις επιχειρήσεις, για τον μερικό προσδιορισμό του εισοδήματος. Η διενέργεια προσωρινού ελέγχου δεν αποκλείει μελλοντικό επανέλεγχο.
Περισσότερα »

«Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε ξανά την Ελλάδα»


Σόιμπλε: Δεν θα την εγκαταλείψουμε, αν παραμείνει στην μεταρρυθμιστική της πορεία

«Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημειώνει ότι «εφόσον η χώρα παραμένει στην μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα την εγκαταλείψουμε». Διευκρινίζει δε ότι το ποσό το οποίο θα συζητηθεί θα είναι πολύ μικρότερο από την μέχρι τώρα βοήθεια.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους αλλά στέρεη δημοσιονομική πολιτική», τονίζει ακόμη ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας την πρόταση του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιντ για διεξαγωγή διάσκεψης για το χρέος. Εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία, η οποία, όπως λέει, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την χώρα και την Ευρώπη, καθώς «η άσκησή της είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας», ενώ «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη».

Ερωτώμενος σχετικώς με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνει ότι το θέμα θα εξετασθεί στα μέσα του 2014. «Εφόσον η χώρα παραμένει στην μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα την εγκαταλείψουμε. Αλλά τα ποσά για τα οποία θα συζητήσουμε θα είναι πολύ μικρότερα από την μέχρι τώρα χορηγηθείσα βοήθεια».

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται και σχόλιο επί του περιεχομένου της συνέντευξης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο οποίο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να ζηλεύει κανείς τον κ. Σόιμπλε που αναγκάζεται να ωραιοποιεί την κατάσταση της Ελλάδας, διότι «αυτό απαιτεί η καταραμένη ευρωπαϊκή λογική: να μην αφήσουμε καμία χώρα να αποτύχει, ακόμη και αν η χρεοκοπία είναι τόσο προφανής». Τονίζεται ακόμη ότι οι Έλληνες είναι καλοί μόνο στο να αναβάλλουν, να καθυστερούν και αυτό δεν αρέσει στους ευρωδιασώστες και υποστηρίζεται ότι το γεγονός ότι όλοι σιωπούν δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά με το φόβο της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. «Μετά από τις εκλογές είναι η ώρα να τελειώνουμε με τα αστεία. Αρκετά κράτησαν οι ωραιολογίες» καταλήγει το σχόλιο.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά


Ιρλανδική εφημερίδα τα συμπεριέλαβε στους «must» προορισμούς του 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά Μια θέση στο «top 10» των καλύτερων τουριστικών προορισμών για το 2014 καταλαμβάνουν τα ελληνικά νησιά στο ταξιδιωτικό ένθετο της εφημερίδας Irish Independent.

«Μπορεί το 2014 να είναι τελικά η χρονιά που η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία; Ότι και αν γίνει με την οικονομία (η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ), ο τουρισμός κοιτάζει ψηλά. Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του 'Lonely Planet' με τους προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί το 2014 και υπάρχει η υπόσχεση για τα πάρκα καταδύσεων στην Πελοπόννησο με τα υποθαλάσσια αρχαιολογικά ευρήματα. Τα ίδια τα νησιά δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Από την ηφαιστειακή θέα της Σαντορίνης στα γεμάτα διασημότητες νερά της Μυκόνου και της Ιθάκης (με επισκέπτες από τον Russell Crowe μέχρι τη Madonna το περσινό καλοκαίρι) στους κόλπους με κυπαρίσσια της Κέρκυρας, υπάρχουν 2000 ονειρεμένοι βράχοι/νησιά. Η πρόσβαση επίσης βελτιώνεται. Η αεροπορική εταιρεία Aer Lingus συνεχίζει τις απευθείας πτήσεις της από το Δουβλίνο στην Κέρκυρα, οι οποίες ξεκίνησαν πέρσι, η BA ξεκινά πτήσεις από το Heathrow στην Μύκονο και τη Σαντορίνη τον Μάιο, ενώ το τουριστικό πρακτορείο Falcon Holidays προσέθεσε την Ρόδο στο ταξιδιωτικό του φυλλάδιο για το 2014», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στο «top 10» της εφημερίδας, σημειώνει το ΑΜΠΕ, συμπεριλαμβάνονται ακόμη οι εξής προορισμοί: Βραζιλία, Σαν Φρανσίσκο, Γλασκώβη, Newfoundland/Καναδάς, βόρεια Ισπανία, Περού, Νορβηγία, Κέιπ Τάουν και Μάντσεστερ.
Περισσότερα »

Πρωτοχρονιά με βροχή και πτώση της θερμοκρασίας


Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πρωτοχρονιά με βροχή και πτώση της θερμοκρασίας
Ειδικότερα, νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα δυτικά θαλασσιά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στα δυτικά, και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί.
Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, ενώ αγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή, ενώ τοπικές ομίχλες θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο).
Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χωρά και κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Περισσότερα »

Καβάλα στ΄ άλογο κατέθεσε τις πινακίδες


Ένα συμβολικό τρόπο επέλεξε κάτοικος χωριού του νομού Ηλείας, που πήγε έφιππος στη ΔΟΥ Αμαλιάδας για να καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, το οποίο, κατά δήλωση του ίδιου, δεν μπορεί πλέον να συντηρεί.

Φωτό από το protinews.gr
Φωτό από το protinews.gr
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ», ο Γιώργος Πανουτσόπουλος καβαλίκεψε χθες το άλογό του από τη Μαραθιά και έφτασε στην Αμαλιάδα.
Το έδεσε σε μια μεταλλική κολόνα ηλεκτροφωτισμού έξω από τη ΔΟΥ Αμαλιάδας, ανέβηκε στην Υπηρεσία και κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, που όπως είπε, δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει.
«Δείτε πώς μας κατάντησαν οι Λιάπηδες της Ελλάδας. Να μην μπορούμε να κρατήσουμε τα αυτοκίνητά μας. Οι Λιάπηδες μας έφτασαν έως εδώ!» είπε ο ίδιος σύμφωνα πάντα με την «Πρώτη».
«Ήρθα σήμερα να καταθέσω τις πινακίδες με το …όχημα που πλέον θα κυκλοφορώ. Το άλογό μου! Το μόνο που μου ζητάει είναι ένα δεμάτι σανό και λίγο νερό. Τίποτα άλλο. Ούτε φόρους ούτε τίποτα. Αρκεί βέβαια οι …σοφοί της Κυβέρνησης να μην το φορολογήσουν και αυτό!».
Ο κ. Πανουτσόπουλος αφού κατέθεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας ανέβηκε στο άλογό του και επέστρεψε στο σπίτι του στη Μαραθιά.
Περισσότερα »

Ερχονται fund «γύπες» για «κόκκινα» δάνεια

Ερχονται fund «γύπες» για «κόκκινα» δάνεια «Μετακομίζουν» στην Ευρώπη μεγάλα επενδυτικά ταμεία (hedge funds και private equity funds) που ειδικεύονται στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν έντονα στην Ευρώπη funds όπως τα Blackstone, KKR, Apollo Management, Strategic Value Partners, Cerberus, Angelo Gordon, Avenue Capital, Fortress, Lone Star και Oaktree Capital. Τα funds εξαγοράζουν τα δάνεια από τις τράπεζες με σημαντική έκπτωση (50%-70%) και στη συνέχεια επιδιώκουν να ανταλλάξουν τα χρέη με μετοχές στις εμπλεκόμενες εταιρείες. Προεξοφλούν ότι οι σχετικές ευκαιρίες θα αυξηθούν κατακόρυφα στην Ευρώπη το 2014, αφού ολοκληρωθούν τα stress tests από την ΕΚΤ και οι τράπεζες είναι σε θέση να καταγράψουν τις απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους. Τα αμερικανικά fund είναι ενισχυμένα λόγω των σημαντικών κερδών που αποκόμισαν το τελευταίο διάστημα στην αμερικανική αγορά, με το σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη άνω του 13% μόνο τον προηγούμενο μήνα.*imerisia
Περισσότερα »

Ο λαχνός που κερδίζει 4 εκατ. ευρώ


Ο αριθμός 13859 της 26ης σειράς του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου κερδίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος αριθμός σε όλες τις άλλες σειρές κερδίζει 10.000 ευρώ.

Ο λαχνός που κερδίζει 4 εκατ. ευρώ
Οι αριθμοί 13856, 13857, 13858, 13860 της 26ης σειράς κερδίζουν 500.000 ευρώ ενώ σε όλες τις άλλες σειρές κερδίζουν 5.000 ευρώ.
Ο αριθμός 39094 της 14ης σειράς και ο αριθμός 54403 της 32ης σειράς κερδίζουν από 200.000 ευρώ, ενώ από 2.000 ευρώ κερδίζουν οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις άλλες σειρές.
Από 100.000 κερδίζουν, ο αριθμός 7671 της 13ης σειράς, ο αριθμός 20509 της 6ης σειράς, ο αριθμός 57091 της 26ης σειράς και ο αριθμός 78763 της 28ης σειράς, ενώ από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις άλλες σειρές.
Περισσότερα »

Πάνω από 100 οι νεκροί στη μάχη της ενημέρωσης


Τουλάχιστον 117 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2013 σύμφωνα με το IPI

Πάνω από 100 οι νεκροί στη μάχη της ενημέρωσης Ξεπέρασαν τις 100 οι απώλειες των δημοσιογράφων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους εντός του 2013.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), 117 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν φέτος. Βέβαια ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2012, όταν είχαν καταγραφεί 132 θάνατοι σε όλον τον κόσμο.

Το IPI, που εδρεύει στη Βιέννη και καταγράφει τους θανάτους δημοσιογράφων από το 1997, ανέφερε ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής παραμένει η πιο επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους, αφού εκεί καταγράφηκαν 38 θάνατοι.

Η πιο επικίνδυνη χώρα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παραμένει η Συρία, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 δημοσιογράφοι από τις αρχές του έτους. Ο αριθμός αυτός πάντως είναι υποτριπλάσιος των θανάτων που είχαν σημειωθεί το 2012.

Στη δεύτερη θέση, στον κατάλογο των 28 χωρών όπου σκοτώθηκαν δημοσιογράφοι ενώ έκαναν τη δουλειά τους έρχονται το Ιράκ και οι Φιλιππίνες, με 13 θανάτους. Ακολουθούν η Ινδία (11), το Πακιστάν (9), η Σομαλία (8) και η Βραζιλία (6).

«Αν εξαιρέσουμε τις χώρες που σπαράσσονται από πολέμους, ελάχιστες χώρες όπου έχουν σκοτωθεί δημοσιογράφοι τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να θέσουν σε εφαρμογή μηχανισμούς για να επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να εργάζονται ελεύθερα και με ασφάλεια», τονίζει το IPI στην ανακοίνωσή του, χωρίς να κατονομάζει τις χώρες αυτές.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, το Ιράκ και οι Φιλιππίνες κατέχουν τα πρωτεία των πιο επικίνδυνων χωρών για τους δημοσιογράφους: το 2006 είχαν αναφερθεί 46 θάνατοι δημοσιογράφων στο Ιράκ και το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά για τις Φιλιππίνες, με 38 θανάτους.
Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων για το 2014


Θα υποβληθούν στο διάστημα 20 Μαρτίου - 30 Ιουνίου

Τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους για το 2014 ανακοίνωσε σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.
Περισσότερα »

Όλοι μαζί για ένα δικό μας παιδί: Η μεγάλη προσπάθεια δεν σταματά εδώ.



 Είκοσι ημέρες συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 Παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τότε που συνένωσαν τις δυνάμεις τους δεκάδες σύλλογοι και φορείς της Κοζάνης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια οικονομικής στήριξης της οικογένειας του 16χρονου μαθητή, ο οποίος πρέπει άμεσα να μεταβεί στο εξωτερικό με στόχο να αποκατασταθεί η υγεία  του.
Σε δεκάδες εκδηλώσεις και ενέργειες με τίτλο «Όλοι μαζί για ένα δικό μας παιδί» που διοργανώθηκαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά τα Χριστούγεννα, χάριν της συνδρομής των συμπολιτών, συγκεντρώθηκε  μέχρις στιγμής το ποσό των 31.194 Ευρώ. Για την αποκατάσταση της υγείας του 16χρονου μαθητή απαιτούνται όμως τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Η μεγάλη προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Προγραμματίζονται για την νέα χρονιά και ειδικότερα για τον Ιανουάριο πολλές εκδηλώσεις που έχουν στόχο να βοηθήσουν να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα.
Μεταξύ των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην αρχή του νέου χρόνου είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή 2 και 3 Ιανουαρίου 2013, η παιδική θεατρική παράσταση του Μανόλη Μαρκόπουλου «Μια Χριστουγεννιάτικη ευχή» που παρουσιάζεται στην Αίθουσα «Φίλιππος» στις 19.00 μ.μ. στην Κοζάνη.
Παράλληλα υπάρχουν κουμπαράδες για την ενίσχυση της οικογένειας στο ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης, την ΔΕΥΑΚ, στο ταμείο του Δήμου Κοζάνης στο κτίριο του Δημαρχείου καθώς και στην Δ.Ο.Υ.  
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ενίσχυσαν από υστέρημα τους την μέχρις στιγμής προσπάθεια και τους καλούμε να συμπράξουν στο
«Όλοι μαζί για ένα δικό μας παιδί»
ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας
Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες
Χρόνια πολλά
ευτυχισμένο
και γεμάτο υγεία
Περισσότερα »

Βενιζέλος: Χρονιά στροφής στην οριστική έξοδο από Μνημόνιο και κρίση


Το 2014 είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και από την κρίση και ο ελληνικός λαός, που έχει τραβήξει πολλά, έχει το δικαίωμα στην ελπίδα και την προοπτική, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που άκουσε από συλλόγους Ποντίων από τη Σταυρούπολη, τις Συκιές, τη Νεάπολη και το Ωραιόκαστρο.

Βενιζέλος: Χρονιά στροφής στην οριστική έξοδο από Μνημόνιο και κρίση
«Η νέα χρονιά είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την κρίση. Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά, έχει υποστεί θυσίες, μεγάλες πιέσεις. Έχει ένα δικαίωμα τώρα στην αισιοδοξία, την ελπίδα, την προοπτική» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος.
«Αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Κανείς δεν πρέπει να ακούει ψέματα ή να έχει ψευδαισθήσεις. Εφαρμόσαμε μια πολιτική δύσκολη, αλλά δυστυχώς ήταν η μοναδική που υπήρχε, η πιο ασφαλής, η λιγότερο επώδυνη παρά τη σκληρότητά της. Δυστυχώς, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Και τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό που πετύχαμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Γι' αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη, συνοχή, εθνική ενότητα. Μόνον έτσι θα στηρίξουμε τη χώρα μας, θα τη στήσουμε όρθια, αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, τώρα που αρχίζει και η Προεδρία. Και χαίρομαι γιατί σήμερα στείλαμε ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό με παραδοσιακό ποντιακό τρόπο, δηλαδή με έναν τρόπο που έχει λεβεντιά, πατριωτισμό, αισιοδοξία και προοπτική» πρόσθεσε.
Μέλη των συλλόγων Ποντίων, με παραδοσιακές ενδυμασίες, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, είπαν παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα στον κ. Βενιζέλο και τη σύζυγό του, με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.
Παρών ήταν και ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης.
Περισσότερα »

Χωρίς όρια ηλικίας το ΕΚΑΣ για όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%

Από το 2014, θα δικαιούνται ΕΚΑΣ, όσοι έχουν αναπηρία 80% και πάνω, χωρίς όρια ηλικίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου από το μεσημέρι πραγματοποιείτο διηυρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Χωρίς όρια ηλικίας το ΕΚΑΣ για όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, το 2014 αποκαθίσταται μια αδικία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε: «Το 2014 είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Η σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο και υπουργούς, αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία, την ελληνική προεδρία της ΕΕ, αλλά και την έλευση της τρόικας, τον Ιανουάριο.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Ι. Στουρνάρας, ο Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Μαυραγάνης από το υπουργείο Οικονομικών, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Ν. Μηταράκης και Θ. Σκορδάς από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ι. Μιχελάκης και Λ. Γρηγοράκης από το υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης.
Περισσότερα »

Τσίπρας: Χορτάσαμε από ευχές, ώρα για πράξεις


Aπό τους μικρούς φιλοξενούμενους του ιδρύματος Χατζηκώνστα άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη δήλωσή του χαρακτήρισε το 2014 έτος κατά το οποίο θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να ξεπεραστεί το «γερασμένο πολιτικό σκηνικό».

Τσίπρας: Χορτάσαμε από ευχές, ώρα για πράξεις
Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε:
«Πέρα από τις ευχές στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά για καλή χρονιά, υγεία και δύναμη, θα ήθελα, σήμερα, να απευθύνω κι ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και ελπίδας.

Γιατί το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα δικά μας τα χέρια, στα χέρια του λαού, στα χέρια του καθενός και της καθεμιάς.

Από ευχές χορτάσαμε.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη βούλησή μας πράξη.

Να αφήσουμε πίσω μας το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και να ανοίξουμε νέους δρόμους.

Το 2014 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να αφήσουμε πίσω μας το γερασμένο πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια της καταστροφής και να ξεκινήσουμε τη νέα μεγάλη συλλογική προσπάθεια να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, την προκοπή και την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο.

Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη χρονιά θα γίνουν πράξη οι επιθυμίες ενός ταλαιπωρημένου λαού που εδώ και τρία χρόνια ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, μέσα στην ανθρωπιστική κρίση.

Χρειάζεται αισιοδοξία, χρειάζεται αλληλεγγύη, χρειάζεται να συμπαρασταθούμε στους διπλανούς μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να σφίξουμε τα δόντια και συλλογικά να πάμε μπροστά γυρίζοντας σελίδα».
Περισσότερα »

«Τελειώνει η εποχή της τρόικας»


«Τελειώνει η εποχή της τρόικας»Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κάρολου Παπούλια

Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας τονίζει στο μήνυμά του για το νέο έτος 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος εύχεται το 2013 να είναι «η τελευταία χρονιά ύφεσης και τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει ότι «Η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται, είναι ότι τελειώνει η εποχή της Τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μια κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες».

Με αφορμή, δε, την έναρξη των συζητήσεων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αναφέρει ότι «Οι εταίροι μας έχουν αναλάβει τη δέσμευση να συμφωνήσουν στην απομείωση του ελληνικού χρέους. Πρέπει να σεβαστούν τις ευθύνες τους. Την ηθική τους υποχρέωσή απέναντι στον ελληνικό λαό που αναδέχθηκε εξοντωτικές θυσίες και εξαιτίας δικών τους λαθών, σύμφωνα με δημόσιες παραδοχές που έχουν γίνει εκ μέρους τους».

Απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ο κ. Παπούλιας σημειώνει ότι η συζήτηση για τα δικά μας λάθη έχει γίνει και τώρα είναι η στιγμή «που πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

«Δεν υπάρχει χρόνος για πένθος και αλληλοκατηγορίες. Προέχει να εφαρμοστεί άμεσα, ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης προκειμένου να καταπολεμηθεί η εφιαλτική ανεργία, ειδικά των νέων ανθρώπων. Πρέπει να αμβλυνθούν οι εκρηκτικές οικονομικές ανισότητες που κάνουν την κρίση πραγματικά αβάστακτη» αναφέρει.

Η σκέψη μου, συνεχίζει «είναι σε όλους εκείνους που δεν μετέχουν στη γιορτή γιατί υποφέρουν από φτώχεια και απελπισία. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα από τη στήριξη των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας να ζουν δίπλα μας παιδιά που πεινάνε και ηλικιωμένοι που κρυώνουν. Η ανισότητα κατανομής των βαρών πρέπει να ανατραπεί. Δεν μπορεί μισθωτοί και συνταξιούχοι να έχουν το μεγαλύτερο βάρος των φορολογικών εσόδων. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για τη συνέχισή της» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Παπούλιας απευθύνει τις ευχές του ειδικά σε όσους είναι «μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους: Στους στρατιώτες μας, στα Σώματα Ασφαλείας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας [...] Στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και αγωνιούν μαζί μας για το μέλλον της πατρίδας μας».
Περισσότερα »

Συνεχίζουν έως τις 10 Ιανουαρίου την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Να συνεχίσουν την απεργία τους και την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Θα συνεργαζόμουν ξανά με τη Φαίη και τον Γιώργο»


Συνατσάκη: Για φέτος είναι κλειστή η ομάδα της εκπομπής και δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί κάποιος

«Θα συνεργαζόμουν ξανά με τη Φαίη και τον Γιώργο» Η δημοφιλής και πανέμορφη παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε πως θα ήθελε να συνεργαστεί και πάλι με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Όπως δήλωσε στο supertv, είχε δεχτεί προτάσεις συνεργασίας για το πρωϊνό του Mega αλλά προτίμησε να συμμετέχει στο «Dancing with the stars».

«Θα συνεργαζόμουν ξανά με τη Φαίη και τον Γιώργο. Για φέτος, είναι κλειστή η ομάδα της εκπομπής και δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί κάποιος άνθρωπος εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Περισσότερα »

Οι πολιτικές προτεραιότητες της Αθήνας στη διάρκεια της προεδρίας


Παρουσιάζονται στις 8 και 9 Ιανουαρίου

Οι πολιτικές προτεραιότητες της Αθήνας στη διάρκεια της προεδρίας Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της οικονομίας θα παρουσιάσει στις 8 Ιανουαρίου στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Μία ημέρα μετά, στις 9 Ιανουαρίου θα παρουσιασθούν στο Ζάππειο Μέγαρο οι προτεραιότητες των υπολοίπων υπουργείων.

Το πρώτο εξάμηνο 2014 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 14 άτυπα συμβούλια υπουργών, 35 συναντήσεις υψηλών αξιωματούχων, 57 ομάδες εργασίας και 33 συνέδρια -σεμινάρια.Συνολικά αναμένονται στην Ελλάδα 14.500 επισκέπτες.

Πολιτικές προτεραιότητες της Αθήνας θα είναι:
1. Η ανάπτυξη, με έμφαση στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς και η καταπολέμηση της ανεργίας.
2. Η θεσμική θωράκιση της ΟΝΕ, με έμφαση στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.
3. Η ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.
4. Η ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική.
Περισσότερα »

Γερμανού καλεί... Μπεκατώρου


Θα της κάνει ποδαρικό στην πρώτη εκπομπή για το 2014

Γερμανού καλεί... Μπεκατώρου Την Μαρία Μπεκατώρου θα έχει καλεσμένη στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς η Ναταλία Γερμανού, σε ένα πρόγραμμα που όπως μάθαμε θα συνδυάζει το χιούμορ με τη συγκίνηση.

Η παρουσιάστρια των «Καρντάσιανς» θα κάνει μια αναδρομή στην πολυετή καριέρα της, αλλά και σε όσα μεσολάβησαν για να βρεθεί στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, ενώ η ομάδα της εκπομπής της έχει ετοιμάσει εκπλήξεις που θα την κάνουν να γελάσει με την καρδιά της, αλλά και να συγκινηθεί ιδιαίτερα.

Όπως αναφέρει το tvzappping.gr, το γύρισμα της συγκεκριμένης εκπομπής έγινε πριν από δύο εβδομάδες και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι δύο παρουσιάστριες το απόλαυσαν πολύ...
Περισσότερα »

Τα περίεργα της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο

Την Πρωτοχρονιά περιμένουμε ότι το νέο έτος θα μας φέρει αγάπη, ευτυχία, πλούτη και καλή τύχη. Θεωρούμε πως είναι η στιγμή να ξεφορτωθούμε ό,τι μας βαραίνει, να πάρουμε τις αποφάσεις μας και να αναθεωρήσουμε τα... κακώς κείμενα. Αντιλήψεις, παραδόσεις και δοξασίες έχει ολόκληρος ο πλανήτης για την πρώτη ημέρα του χρόνου και μάλιστα τις τηρεί ευλαβικά.
Ιρλανδία: Οι ελεύθερες γυναίκες της χώρας ανυπομονούν για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς γιατί είναι η στιγμή που θα τους φέρει την αγάπη της ζωής τους.
Βάζουν φύλλα από γκι κάτω από το μαξιλάρι τους ελπίζοντας να ονειρευτούν και να βρουν τον μέλλοντα σύζυγό τους. Επίσης, γενικώς οι Ιρλανδοί πιστεύουν ότι έτσι ξεφορτώνονται την κακή τύχη.
Δανία: Περίεργο είναι το έθιμο που τηρούν στη χώρα, σπάζοντας πιάτα στην πόρτα του γείτονα. Αντί να... ταλαιπωρούν τον... διπλανό τους αντιθέτως αντλούν μεγάλη χαρά. Η οικογένεια που συγκεντρώνει στην πόρτα της τη μεγαλύτερη ποσότητα σπασμένων πιατικών θεωρείται ότι θα έχει τη μεγαλύτερη τύχη καθώς έχει τους πιο πιστούς φίλους.
Μεξικό: Το να μιλάνε σε πνεύματα είναι μέρος της μεξικανικής παράδοσης και των δοξασιών. Οι Μεξικανοί θεωρούν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις ψυχές με των νεκρών αγαπημένων τους. Πιστεύουν πως η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνουν αυτό και να ζητήσουν συμβουλή από τα πνεύματα. Κι αυτό βέβαια δεν γίνεται ερασιτεχνικά στο σπίτι του καθενός αλλά εξασκείται επαγγελματικά. Στο Τάος Ιν στο Νέο Μεξικό 15 λεπτά διαλογισμού κι επικοινωνίας κοστίζει 15 δολάρια. Επίσης, στη χώρα γιορτάζουν την ημέρα των νεκρών κάθε χρόνο στις 2 Νοεμβρίου.
Φιλιππίνες: Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν έθιμο να φορούν ρούχα πουά και να τρώνε μόνο στρογγυλά φαγητά και φρούτα! Πιστεύουν έτσι ότι θα έχουν αφθονία καθώς ταυτίζουν το στρογγυλό σχήμα με το σχήμα των κερμάτων και του πλούτου.
Σκωτία: Ένα επικίνδυνο φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο την Παραμονή στη χώρα, καθώς κυρίαρχο στοιχείο είναι... η φλόγα. Το φεστιβάλ ονομάζεται Hogmanay και διοργανώνεται στις 31 Δεκεμβρίου. Άνδρες παρελαύνουν στους δρόμους κρατώντας φλογισμένες μπάλες τις οποίες στριφογυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους. Σύμφωνα με τους ντόπιους οι μπάλες φωτιάς φέρνουν εξαγνισμό και φως και θεωρείται έθιμο από τους Βίκινγκς.
Εκουαδόρ: Καίγοντας σκιάχτρα τα μεσάνυχτα γιορτάζουν τον νέο χρόνο στο Εκουαδόρ. Καθώς πλησιάζουν τα μεσάνυχτα κάθε οικογένεια στήνει το σκιάχτρο της, που το έχει φτιάξει από εφημερίδες και ξύλο, και του βάζει φωτιά. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν πως καταστρέφουν όλα τα άσχημα πράγματα που συνέβησαν τους 12 περασμένους μήνες. Έτσι γεμίζουν τη νέα χρονιά με τύχη κι ευτυχία. Επίσης, συνηθίζουν να παίρνουν φωτογραφίες που τους θυμίζουν κάτι άσχημο και να τις καίνε ώστε να ξορκίσουν τις περυσινές κακές στιγμές.
Γερμανία: Με «Δείπνο για έναν» γιορτάζουν στη χώρα από το 1972! Κανείς δεν ξέρει για ποιον λόγο οι Γερμανοί παρακολουθούν ακριβώς το ίδιο τηλεοπτικό σόου κάθε χρόνο τόσες δεκαετίες και από πού ξεκίνησε η συγκεκριμένη παράδοση, αλλά ακόμη και η φράση «ίδια διαδικασία κάθε χρόνο» είναι η ατάκα της εποχής και οι Γερμανοί απολαμβάνουν πραγματικά το σόου, έστω και σε επανάληψη.
Χιλή: Στο νεκροταφείο υποδέχονται οι Χιλιανοί την Πρωτοχρονιά. Συγκεκριμένα στην πόλη Τάλκα οι κάτοικοι συγκεντρώνονται εδώ και 15 χρόνια κάθε τέτοια μέρα στις 11 μ.μ. στο νεκροταφείο, που το έχουν φωταγωγήσει με απαλό φωτισμό ενώ απαλή κλασική μουσική ακούγεται από τα ηχεία. Θεωρούν πως οι αγαπημένοι τούς τους περιμένουν στο νεκροταφείο και θα πρέπει να υποδεχθούν τον νέο χρόνο μαζί τους. Η παράδοση ξεκίνησε το 1995 όταν μία οικογένεια ντόπιων παραβίασε τον φράκτη για να υποδεχθεί την πρωτοχρονιά στον τάφο του πατέρα τους κι από τότε περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στο τοπικό νεκροταφείο.
ΗΠΑ: Με φιλιά υποδέχονται οι Αμερικανοί τον νέο χρόνο καθώς θεωρούν ότι έτσι το καινούργιο έτος θα είναι πολύ όμορφο! Πιστεύουν ότι φιλώντας τον σύντροφό τους ή ακόμη κι έναν άγνωστο δίπλα τους θα διώξουν τις κακές αναμνήσεις και την κακοτυχία του παρελθόντος και θα σημαδέψουν μια νέα αρχή γεμάτη αγάπη και έντονη ζωή.
Μεξικό-Βραζιλία-Βολιβία: Κι άλλες νοτιοαμερικανικές χώρες υποδέχονται τον νέο χρόνο φορώντας χρωματιστά εσώρουχα, κυρίως κόκκινα αλλά και κίτρινα ή άλλα ζωηρά χρώματα προκειμένου να «πιάσουν» την καλή τύχη. Επίσης, πιστεύουν ότι έτσι θα έρθει και ο έρωτας της ζωής τους. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει έντονη ερωτική ζωή και το κίτρινο επιθυμία για πολλά χρήματα και πλούτη. Οι επιθυμίες των ντόπιων εκφράζονται μέσω του χρώματος που επιλέγουν.
Λευκορωσία: Οι ανύπαντρες συναγωνίζονται για να δουν ποια θα παντρευτεί μέσα στη νέα χρονιά. Στήνει η καθεμιά μπροστά της έναν σορό καλαμποκιού και παίρνουν έναν κόκορα. Τον αφήνουν να φθάσει μέχρι έναν από τους σορούς και σε όποια ανήκει, αυτή θα είναι που θα παντρευτεί.
Πηγή: real.gr
Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα ανεργίας των 200 ευρώ

Της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Εντός 2 μηνών από τη λήξη της 12μηνης επιδότησης, λόγω ανεργίας -και για πρώτη φορά έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2014- θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ οι μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 20 έως 66 ετών, για να λάβουν το ειδικό μηνιαίο επίδομα των 200 ευρώ με τα νέα κριτήρια.
Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, σε εφαρμογή του νόμου 4093/12 και της απόφασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ.
Πηγή: real.gr
Περισσότερα »

Ανακοίνωση για Δ.Ο.Υ Κοζάνης

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 02/01/2014 και την Παρασκευή 03/01/2014 οι Δ.Ο.Υ. και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό.
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που λήγουν κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες παρατείνονται για την Τρίτη 07/01/2014 και Τετάρτη 08/01/2014.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
  • ΕΣΟΔΑ : 2461050210
  • ΕΞΟΔΑ : 2461050206
  • ΕΙΣΟΔΗΜΑ : 2461050257- 50264
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟ : 2461050248
  • ΜΗΤΡΩΟ: 2461050225
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ: 2461050249 – 50248
  • Φ.Π.Α.: 2461050234
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: 2461050224
  • Κ.Β.Σ.: 2461050223
  • ΥΠ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ: 2461050279
  • Δ/ΝΤΗΣ Δ.Ο.Υ. : 2461050200
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 2461050240
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ   Δ.Ο.Υ. 
Περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ: Επισκέψεις αγάπης

Επισκέψεις αγάπης στο «Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο» της πόλης μας και στο «Μαγαζάκι Κοινωνικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, προσφέροντας
 είδη ρουχισμού  και τρόφιμα που συγκέντρωσαν τα μέλη και οι φίλοι του.
Οι προσπάθειες αυτές όσο μικρές κι αν είναι μπροστά στα αυξημένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας κρύβουν μέσα τους πολύ αγάπη και στοργή.
Σίγουρα από μόνες τους  δεν λύνουν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας αλλά δηλώνουν ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και σεβασμός  στην κοινωνία μας κι όλοι μαζί, με τις όποιες δυνάμεις έχει ο καθένας μας, μπορούμε κάτι να πετύχουμε.
Περισσότερα »

Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού: Καταγγελία για το πόσιμο νερό


Για μια ακόμα φορά, μέσα στο 2013, και συγκεκριμένα τις μέρες των γιορτών ο οικισμός του Βελβεντού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το πόσιμο νερό, το οποίο φτάνει στον οικισμό μέσω του παλιού αμιάντινου αγωγού και της παλιάς δεξαμενής. Σημειωτέον ότι από το 2009 υπάρχει και λειτουργεί νέος εξωτερικός αγωγός με δεξαμενές καθίζησης και διήθησης και νέο υδραγωγείο.
neroΓια του λόγου το αληθές της καταγγελίας επισυνάπτουμε και φωτογραφία που ελήφθη σήμερα (31/12/2013) από φρεάτιο του παλιού αγωγού, που μεταφέρει το νερό στο Βελβεντό. Λογικά ο σωλήνας αυτός έπρεπε να είναι άδειος και το φρεάτιο ανενεργό, διότι το νερό οφείλει να μεταφέρεται από τον καινούργιο αγωγό.
        Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το Δήμο, ο οποίος αδιαφορεί συστηματικά παρ’  όλες τις έγγραφες ειδοποιήσεις που έλαβε για θέματα του πόσιμου νερού από την «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» τα τρία τελευταία χρόνια.
Εξάλλου πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουμε επισημάνει εγγράφως και προφορικά, στο Δήμο αλλά και σε αρμόδιες υπηρεσίες την κατά καιρούς διαπιστωμένη υπερχλωρίωση του νερού, το θολό νερό, τις ακαθάριστες δεξαμενές και όχι μόνο.
Καταγγέλουμε το Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού και τη Δημοτική Αρχή και απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδιο για να επέμβει ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Επιτέλους, κύριε Κωνσταντόπουλε, εκτός από τις γιορτινές φιέστες σας, υπάρχει και η υγεία των πολιτών που τελικά, εξαιτίας της πρακτικής σας, υφίστανται όλη αυτή την υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους.
     ΤΟ Δ.Σ.
Της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Περισσότερα »

Παράταση στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας έως της Παρασκευή – Μόνο έκτακτες συναλλαγές στην Εφορία Πέμπτη και Παρασκευή


  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών δίνεται παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου,  έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».
telikikloforiasΕπίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρη την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιούνται στις Εφορίες μόνο οι παρακάτω έκτακτες συναλλαγές:
«1.- Με το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας, ορίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη και Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014, αντίστοιχα, και ότι οι υπάλληλοι αυτών, κατά τις ως άνω ημέρες, θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
2.-  Επειδή, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η συναλλαγή με τους πολίτες δεν μπορεί να αναβληθεί, όπως είναι:
α) η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
β) η παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
γ) η κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
δ) η κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.
θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., στις οποίες αποστέλλεται το παρόν, 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
3.- Επισημαίνεται ότι, για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, πρέπει να αναρτήσετε σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία των κτιρίων στέγασης των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για την εξυπηρέτησή τους, η οποία θα γίνεται μόνον σε έκτακτες περιπτώσεις, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.
4.- Κατά τα λοιπά, ισχύει το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας».
Περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου

 Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες
 Σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω μας το 2013. Μία χρονιά δύσκολη για τη χώρα μας και τον δήμο μας.
 Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθιά πλέον την κοινωνία μας, τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα τη χρονιά που μας πέρασε.
 Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, παρά την επίθεση που δέχτηκε η Τοπική  Αυτοδιοίκηση από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ακολούθησε αλλά και το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί από τα λάθη του παρελθόντος σε τοπικό επίπεδο, καταφέραμε όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή και δημότες, κάτω από αντίξοες συνθήκες να παραμείνουμε όρθιοι, να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
 Καταφέραμε να πετύχουμε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους και τις προτεραιότητες που είχαμε θέσει.
Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει καθώς:
-          Έχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά του δήμου. Μέσα σε τρία χρόνια ξεχρεώσαμε το παλιό χρέος των 6,0 εκ. ευρώ χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε υποχρεώσεις για τα έτη 2011 και 2012 και χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες.

-          Αξιοποιήσαμε στο έπακρο κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη στον τόπο μας. Αυτή την περίοδο εκτελούνται μία σειρά μεγάλων έργων υποδομής. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ενώ ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι για την ένταξη και άλλων μεγάλων έργων υποδομής στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο.
-          Παρά την μεγάλη μείωση από τις χρηματοδοτήσεις του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση που έφτασε το 60%, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών έργων σε όλη την επικράτεια του δήμου που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.
-          Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου αλλά και μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων.
-          Όλες οι ενέργειες μας χαρακτηρίζονται από τη διαφάνεια και την αξιοκρατία
 Συνδημότες  και συνδημότισσες.
 Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.
 Έχοντας αποτινάξει από πάνω του ένα δυσβάστακτο χρέος, ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.
 Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, για το καλό του τόπου μας, της νεολαίας μας, των παιδιών μας.
 Θέλω να ευχηθώ σε όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, υγεία και οικογενειακή ευτυχία
 Καλή χρονιά.
Περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικες...Ευχές απο την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Σερβίων! (Video Live-Avles.tv)


Περισσότερα »

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα ιδανική χώρα για επενδύσεις


Μπακογιάννη: Η Ελλάδα ιδανική χώρα για επενδύσεις Μήνυμα στους Έλληνες της Αυστραλίας να επενδύσουν στην Ελλάδα μετέφερε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στη Μελβούρνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελληνικό πρόγραμμα της αυστραλιανής κρατικής ραδιοφωνίας της SBS η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι ιδανική χώρα για επενδύσεις».
Στην ίδια συνέντευξη, σημείωσε πως το 2013 «η χώρα έπιασε πάτο» μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα πως «σιγά-σιγά παίρνουμε τα πάνω μας και το 2014 θα είναι χρονιά ανάπτυξης».
Τόνισε ότι οι δυσκολίες που περνά η Ελλάδα είναι οι χειρότερες της γενιάς της, ενώ πρόσθεσε πως «κάθε απόλυση είναι και μια μαχαιριά». Σημείωσε πως όλες οι απολύσεις έχουν γίνει στον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να γίνει επέμβαση εξυγίανσης και στο δημόσιο. «Δεν είναι εύκολο αλλά απαραίτητο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως ζηλεύει τον άψογο τρόπο λειτουργίας του αυστραλιανού δημοσίου. «Ετσι θα πρέπει να γίνει και η δική μας δημόσια διοίκηση και όχι να φεύγουν οι νέοι και οι μορφωμένοι μας στην Αυστραλία και άλλες χώρες του εξωτερικου, κάτι που μας ματώνει» είπε.
Επίσης, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον ομογενή υπουργό Ενεργείας και Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκο Κότσιρα. Ο ομογενής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής παραμένει σε υψηλά επίπεδα και σημείωσε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί και η ομογένεια για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό.
Η κ. Μπακογιάννη τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι η οικονομία παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την πολυπολιτισμική, αρμονική αυστραλιανή κοινωνία.*ethnos.gr
Περισσότερα »

Αλλάζει τίτλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 αλλάζει ο τίτλος του κόμματος.

Αλλάζει τίτλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
«Από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ο νέος τίτλος του κόμματος μας, σύμφωνα και με την απόφαση του ιδρυτικού μας Συνεδρίου είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ)», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει επίσης ότι «έμβλημα του κόμματος είναι πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος - κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ».*ethnos.gr
Περισσότερα »

Παπούλιας: Απαλλάσσει από πειθαρχικές ποινές τους ένστολους


φωτό αρχείου Με την ευκαιρία της πρώτης του νέου έτους 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απαλλάσσει, όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών (όπου δύναται εφαρμοσθεί), από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών, ανακοινώθηκε .
*ethnos

Περισσότερα »

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Λιάπη

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Λιάπη
Στον πρώην υπουργό -που και πάλι δεν προσήλθε στη δίκη- επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.
«Αυτός ο πάμπλουτος άνθρωπος αρνήθηκε να πληρώσει ένα τόσο ευτελές ποσό, έκανε πλαστογράφηση πινακίδων», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας που χαρακτήρισε «όψιμη» την αλλαγή συμπεριφοράς του κ. Λιάπη όπως αυτή εκδηλώθηκε με την κίνησή του να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας».
Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος εντολέας τους ενήργησε «από απερισκεψία και ανοησία».
«Αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους συνηγόρους του.
Διαβεβαίωσαν πάντως ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται «άσχημα και μεταμελημένος και δικαιολόγησαν την απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο λέγοντας ότι αυτή δεν οφείλεται σε απαξιωτική στάση του έναντι της Εδρας αλλά στην ένταση της δημοσιογραφικής κάλυψης:
«Απ' έξω υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του», είπε ένας από τους δικηγόρους του.*ethnos.gr
Περισσότερα »

Τι θα συμβεί σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα

Διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στον απόηχο της υπόθεσης Λιάπη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα οχήματα χωρίς ασφάλιση φθάνουν το 23% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Συγκεκριμένα, θα διασταυρωθούν το αρχείο του υπουργείου Μεταφορών που καταγράφει οχήματα που κυκλοφορούν, το αρχείο που τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (περιλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα).
Αφού διαπιστωθεί ότι κάποιο όχημα είναι ανασφάλιστο και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει καταθέσει τις πινακίδες του τότε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το υπουργείο Οικονομικών θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων. Τα στοιχεία που θα λαμβάνει η αστυνομία θα είναι τα εξής: Αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ημερομηνία αναζήτησης της ασφάλισης (σημερινή ή προγενέστερη), χρήση οχήματος, ασφαλιστική επιχείρηση, ημερομηνία έναρξης και λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθώς και το ΑΦΜ του ασφαλισμένου
news.gr
Περισσότερα »

Βασιλόπιτα με γεύση σοκολάτα

Βασιλόπιτα με γεύση σοκολάτα


Υλικά

Για 6-8 άτομα
100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Για τη γέμιση
200 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
115 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα σε πούδρα
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

Για το κέικ
200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
4  αβγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ

Για τη διακόσμηση
Αχνη ζάχαρη
Κακάο

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τα καρύδια, τη σοκολάτα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα και χύνω λίγο- λίγο το βούτυρο (να είναι χλιαρό). Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει και να στεγνώσει λιγάκι.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ρίχνετε την κουβερτούρα τριμμένη, τα φουντούκια που έχετε ψιλοκόψει στο μπλέντερ, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε στην άκρη.
για το κέικ:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, να λιώσουν τελείως οι κόκκοι και να αφρατέψει το μείγμα.
 Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι κι ανακατεύω ζωηρά. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέστε το μπέικιν κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέστε στον κάδο το αλεύρι λίγο- λίγο κι αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα.

Για τη συναρμολόγηση
Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα 26-28εκ. και αλείφετε τον πάτο με λίγο βούτυρο. Καλύπτετε τον πάτο της με το 1/3 από το μείγμα για κέικ που μόλις φτιάξατε. Από πάνω ρίχνετε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση που έχετε στο ψυγείο.
 Καλύπτετε ξανά με το κέικ, ακόμη 1/3. Στρώνετε τη γέμιση κι αν θέλετε, αφού τυλίξετε το φλουρί μου με λαδόχαρτο, το κρύβω σε αυτό το σημείο. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα για κέικ, λειαίνετε κι επικαλύπτετε με το μείγμα της επικάλυψης που επίσης έχετε αφήσει στο ψυγείο να σφίξει.

Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Τσεκάρετε με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα ότι έχει ψηθεί το κέικ μου και στο εσωτερικό του, που είναι το ζητούμενο. Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει λιγάκι και την ξεφορμάρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

*sidagi.gr

Περισσότερα »

Πόση ώρα κάνει να βλέπει τηλεόραση ένα μικρό παιδί;

Αργά οι γρήγορα οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με το θέμα "παιδί και τηλεόραση" και τότε γεννάται το ερώτημα: "Πόση ώρα επιτρέπεται;". Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως εξαρτάται από την ηλικία του.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για:
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 3 ΕΤΩΝ
Δεν πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση. Η ταχύτατα εναλλαγή των εικόνων δεν επιτρέπει στα παιδιά την κατανόηση του περιεχομένου τους,
ενώ απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία τηλεοπτικής συσκευής στα παιδικά υπνοδωμάτια.
ΠΑΙΔΙΑ 3-10 ΕΤΩΝ
Τα παιδιά τριών έως πέντε ετών δεν πρέπει να βλέπουν περισσότερο από μισή ώρα την ημέρα και μόνο παιδικά προγράμματα της ηλικίας τους. Παιχνίδια στο υπολογιστή επιτρέπονται μετά το 4ο έτος της ηλικίας τους και για ελάχιστο χρόνο. Όχι περισσότερο από μια ώρα την ημέρα τηλεόραση, συνιστούν οι ειδικοί για τους 6χρονους.
ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ
Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά κινδυνεύουν να γίνουν «μόνιμοι τηλεθεατές», αν παρακολουθούν περισσότερες από 3 ώρες τηλεόραση τη μέρα. Οι γονείς οφείλουν να ορίσουν ένα σαφές χρονικό πλαίσιο για την τηλεθέαση και τη χρήση υπολογιστή. Ως σήμα κινδύνου πρέπει να εκληφθεί η περίπτωση που τα παιδιά ή οι έφηβοι αρχίζουν να παραμερίζουν άλλα ενδιαφέροντα ή να απομακρύνονται από τους φίλους τους.
Τί ζημιά κάνει η τηλεόραση στο παιδί
Στο πλαίσιο έρευνας που έγινε στη Γερμανία, ζητήθηκε από 1.900 παιδιά να σχεδιάσουν έναν άνθρωπο.
Τα πάνω σκίτσα ανήκουν σε παιδιά που παρακολουθούσαν έως μια ώρα καθημερινά τηλεόραση, ενώ τα κάτω σε αυτά που παρακολουθούσαν τουλάχιστον 3 ώρες καθημερινά τηλεόραση...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα παιδιά που καθηλώνονται καθημερινά για πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, αντιμετωπίζουν στο μέλλον προβλήματα ανάγνωσης, καθίστανται λιγότερο δημιουργικά και εμφανίζουν μειωμένη κριτική σκέψη.
Μ.Στυλιανάκη
http://www.parents.gr
Περισσότερα »

Στα επίπεδα του 2006 οι μισθοί

Στα επίπεδα του 2006 «έπεσαν» εφέτος οι μισθοί των Ελλήνων πολιτών, καθώς υποχωρούν για 13 συνεχή τρίμηνα, ή περισσότερα από τρία έτη.
Οι εργαζόμενοι έχουν απολέσει, μέσα σε μια τριετία, το ¼ των αποδοχών τους και η Ελλάδα συγκαταλέγεται, πλέον, στις χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ,
για τις αποδοχές των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (Δείκτης Μισθών στο σύνολο της οικονομίας, από το α΄ τρίμηνο 2006 έως και το γ΄ τρίμηνο 2013).
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί αύξηση αποδοχών στη χώρα μας, ήταν το β΄ τρίμηνο 2010, όταν ο δείκτης μισθών αυξήθηκε κατά 1,4% (στοιχεία με εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών). Χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, η αύξηση του δείκτη ήταν 0,2%.
Ειδικότερα, το γ΄ τρίμηνο εφέτος, η ετήσια μεταβολή του δείκτη μισθών ανήλθε στο -6% (με διόρθωση εργάσιμων ημερών και χωρίς εποχική διόρθωση) και ήταν η 2η μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο δείκτης μισθών χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, παρουσίασε μείωση 5,9%, το γ΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011, είχε εμφανιστεί μείωση της τάξης του 10,3%.
Ο δείκτης μισθών με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς προσαρμογή του αριθμού εργάσιμων ημερών, κατέγραψε μείωση 4,4% το γ΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011, είχε και πάλι παρατηρηθεί μεγάλη μείωση, που ανήλθε σε 9,3%.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η μείωση κατά 6% το γ΄ τρίμηνο εφέτος, ήταν η 2η μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτω από το -7,7% που κατεγράφη στην Κύπρο, με τον μέσο όρο ετήσιας μεταβολής του δείκτη μισθών στην Ε.Ε. να διαμορφώνεται στο +1,2%. Αρνητικό πρόσημο παρουσίασαν μόνον έξι χώρες: Κύπρος (7,7%), Ελλάδα (6%), Τσεχία (2,9%), Ιρλανδία (1,4%), Σλοβενία (0,4%) και Πορτογαλία (0,2%). Ενώ, η χώρα μας κατέχει τα «σκήπτρα» στις μειώσεις μισθών, κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 (10,2% το α΄ τρίμηνο και 7,5% το β΄ τρίμηνο). Στον αντίποδα, αυξήσεις μισθών που υπερβαίνουν το 5% σημειώθηκαν το γ΄ τρίμηνο εφέτος, στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
enikos.gr
Περισσότερα »

Μάχη για τη ζωή δίνει ο Σουμάχερ

Δύσκολες ώρες για τον πιο επιτυχημένο οδηγό της Formula 1
Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του επί επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, στη Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός πιλότος είχε σοβαρό ατύχημα, κάνοντας σκι στις γαλλικές άλπεις.
Ο 44χρονος Γερμανός οδηγός, ο οποίος βρίσκεται σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, έπεσε, χτυπώντας το κεφάλι του σε μία πέτρα.
Παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος τη στιγμή του ατυχήματος και οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι είχε πλήρη συνείδηση αμέσως μετά, η κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία.
Ο Ζαν – Μαρκ Γρκενιέ διευθυντής του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται ο Σουμάχερ, ανέφερε ότι “υποφέρει από σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βρίσκεται σε κώμα. Χρειάζεται άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη”.
Ο Σουμάχερ μαζί με τον 14χρονο γιο του βρίσκονταν στης γαλλικές Άλπεις στο θέρετρο του Μέριμπελ, όταν συνέβη το ατυχές περιστατικό. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός, ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ικανός σκιέρ.
Ο Γερμανός, θεωρείται κατά γενική ομολογία, ως ο πιο επιτυχημένος οδηγός, καθώς μετράει 91 πρωτιές σε grand prix, ενώ έχει βρεθεί και 105 φορές στο βάθρο, πριν εγκαταλείψει την ενεργό δράση τον τελευταίο χρόνο. Έχει κερδίσει τίτλους τόσο με τη Benetton, όσο και με τη Ferrari.
news.gr
Περισσότερα »

Μωμόγεροι στα Αλωνάκια Κοζάνης

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων « Π Ο Ν Τ Ο Σ» ανακοινώνει ότι , όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος , πιστός στην παράδοση, θα αναβιώσει το πανάρχαιο δρώμενο των Μωμόγερων , την Παραμονή και Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε όλο το χωριό από σπίτι σε σπίτι . Ένα γνήσιο λαϊκό θέατρο του δρόμου που με την συμμετοχή όλου του κόσμου και σε συνδυασμό με παραδοσιακό φαγητό , πιοτό , χορό και τραγούδι , δημιουργεί μια γιορτινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα και αναδεικνύει τον τελετουργικό χαρακτήρα του δρωμένου στην περίοδο του Δωδεκαημέρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους τους φίλους να συμμετέχουν και να βιώσουν το έθιμο όπως γινόταν στις πατρογονικές εστίες.
Τέλος εύχεται σε όλους
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2014,
με υγεία , προσωπική και οικογενειακή ευτυχία .
Περισσότερα »

Ετήσιος χορός του Ποντιακού & Μικρασιατικού Συλλόγου Καρυοχωρίου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ», σας προσκαλούν στην ετήσιο χορό του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 με ώρα έναρξης 21:30 στην αίθουσα δεξιώσεων VALENTINOστην Πτολεμαΐδα.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν:
Γιάννης ΚΑΤΩΤΟΙΚΙΔΗΣ, λύρα – τραγούδι
Ιορδάνης ΚΕΛΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, λύρα – τραγούδι
Διονύσης ΠΑΥΛΙΔΗΣ, λύρα – κλαρίνο
Περικλής ΦΟΛΤΟΠΟΥΛΟΣ, τραγούδι
Λάκης ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, πλήκτρα
Πολυχρόνης ΣΤΑΜΑΤΙΔΗΣ, ντραμς

Παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου υπό την επιμέλεια της Κυριακής ΚΟΣΜΙΔΟΥ με την συνοδεία των νέων μουσικών:
Νικολέτα ΜΑΥΡΙΔΟΥ, λύρα
Νίκος ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, νταούλι

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από το τμήμα λύρας και την παιδική χορωδία του συλλόγου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιορδάνη ΚΕΛΓΙΑΝΝΙΔΗ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΟΦΙΑ ΚΑΘΑΡΟΠΟΥΛΟΥΓενική Γραμματέας
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣΠρόεδρος
Περισσότερα »

Μ.Π.Σ. Ολυμπιάδας, ο ετήσιος χορός

Ο Μ.Π.Σ. Ολυμπιάδας σας προσκαλεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στον ετήσιο χορό του συλλόγου στο HOTEL IOANNOU RESORT, υπό τον ήχο των χάλκινων και την ορχήστρα του Πέτρου Πετρογιάννη.
Τιμή με φαγητό και κρασί 15€
Σας περιμένουμε!!
Τηλέφωνα κρατήσεων: 24630 53792  Κινητό: 6932 32010
Περισσότερα »

Μάγεψε η παρουσίαση του ορατόριου «Μεσσίας» του Χαίντελ στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Μια εξαιρετική συναυλία με το ορατόριο του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ (1685-1759) «Μεσσίας», είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βράδυ της Κυριακής 29/12/13 το κοινό της Κοζάνης που κατέκλυσε από νωρίς τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Πήραν μέρος οι χορωδίες του Ωδείου Δημόπουλου, του μουσικού συνόλου «Σολάρτε» και ορχήστρα.
Σολίστ ήταν η Μαρία Βουλογιάννη (σοπράνο), η Ελένη Λιώνα (μέτζο σοπράνο), ο Σταμάτης Μπερής (τενόρος) και ο Ιωσήφ Κετετζιάν (βαρύτονος).
Την διδασκαλία των χορωδιών είχαν η Έμυ Τσιούρα και ο Νίκος Ευθυμιάδης. Την μουσική διεύθυνση ο Δημήτρης Δημόπουλος.
Η εκδήλωση, μοναδική για τα δεδομένα της περιφέρειας, ήταν συμπαραγωγή του Ωδείου Δημόπουλου, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.
Περισσότερα »

Σύλληψη 37χρονου φυγόποινου

Την 28-12-2013 τις βραδινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 37χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν απoφάσεις των Τριμελών  Πλημμελειοδικείων Ιωαννίνων και Αθηνών με τις οποίες είχε καταδικαστεί για κλοπή και συκοφαντική δυσφήμηση, αντίστοιχα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας
Περισσότερα »

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς στο Επισκοπείο Κοζάνης την Τρίτη 31η Δεκεμβρίου, από τις 10.00 π.μ.


mitropoliΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος θα δέχεται επισκέψεις για τις ευχές και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στο ιστορικό Επισκοπείο Κοζάνης την Τρίτη 31η Δεκεμβρίου, από τις 10.00 π.μ.
Περισσότερα »

O ετήσιος χορός του Ποντιακού & Μικρασιατικού Συλλόγου Καρυοχωρίου “Ο Πρόσφυγας” την Παρασκευή 03/01/2014


karuoxori Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ», σας προσκαλούν στην ετήσιο χορό του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 με ώρα έναρξης 21:30 στην αίθουσα δεξιώσεων VALENTINO στην Πτολεμαΐδα.
 Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν:
Γιάννης ΚΑΤΩΤΟΙΚΙΔΗΣ, λύρα – τραγούδι
Ιορδάνης ΚΕΛΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, λύρα – τραγούδι
Διονύσης ΠΑΥΛΙΔΗΣ, λύρα – κλαρίνο
Περικλής ΦΟΛΤΟΠΟΥΛΟΣ, τραγούδι
Λάκης ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, πλήκτρα
Πολυχρόνης ΣΤΑΜΑΤΙΔΗΣ, ντραμς
Παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου υπό την επιμέλεια της Κυριακής ΚΟΣΜΙΔΟΥ με την συνοδεία των νέων μουσικών:
Νικολέτα ΜΑΥΡΙΔΟΥ, λύρα
Νίκος ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, νταούλι
Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από το τμήμα λύρας και την παιδική χορωδία του συλλόγου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιορδάνη ΚΕΛΓΙΑΝΝΙΔΗ.
Περισσότερα »

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Πρόσκληση Εορτασμού Πρωτοχρονιάς 2014


Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014 στις 10:00π.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
2014Στις θρησκευτικές-εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι των Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Φορέων, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Συλλόγων και οι Δημότες.
 Ο Δήμαρχος
     Βασίλειος Κωνσταντόπουλος
Περισσότερα »

Κλειστές την Πέμπτη …και την Παρασκευή οι Δ.Ο.Υ.


 Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 02/01/2014 και την Παρασκευή 03/01/2014 οι Δ.Ο.Υ. και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό. Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που λήγουν κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες παρατείνονται για την Τρίτη 07/01/2014 και Τετάρτη 08/01/2014.
doykoz Τηλέφωνα επικοινωνίας:
  • ΕΣΟΔΑ : 2461050210
  • ΕΞΟΔΑ : 2461050206
  • ΕΙΣΟΔΗΜΑ : 2461050257- 50264
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟ : 2461050248
  • ΜΗΤΡΩΟ: 2461050225
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ: 2461050249 – 50248
  • Φ.Π.Α.: 2461050234
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: 2461050224
  • Κ.Β.Σ.: 2461050223
  • ΥΠ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ: 2461050279
  • Δ/ΝΤΗΣ Δ.Ο.Υ. : 2461050200
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 2461050240



Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ   Δ.Ο.Υ.  
Περισσότερα »

Μεγάλη Συναυλία, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας


filarmonikiΤο  ΝΠΔΔ του Δήμου Εορδαίας φιλοξενεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου  2014 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας στις 19:00,  την Φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης Μπουργκάς της Βουλγαρίας, σε μια  Μεγάλη Συναυλία σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης».
Ξεκινάμε λοιπόν την χρονιά ευοίωνα με μια συναυλία και μια ευρωπαϊκή συνεργασία για την φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας .
Οι αρχιμουσικοί Αργύρης Σαλαγκιώτης και Ivan Ganev και τα μέλη των φιλαρμονικών  έχουν προετοιμάσει για όλους εμάς γνωστές μελωδίες του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Με αυτή τη συναυλία ανοίγει μια νέα σελίδα ευρωπαϊκής συνεργασίας, για τη Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας.
Σας περιμένουμε όλους  Σάββατο 4 Ιανουαρίου  2014 στις 19:00μμ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

    Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π
                                                                                     Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Περισσότερα »

Οι Βραδιές Αλληλεγγύης ολοκληρώνονται και «τιμούν την Τρίτη Ηλικία»


Οι Βραδιές Αλληλεγγύης, για τη στήριξη του συσσιτίου απόρων δημοτών του Δήμου Κοζάνης, ολοκληρώνονται, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στις 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα Φίλιππος, στην Κοζάνη.
Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άνω Κώμη και την Αιανή, καθώς και τη μεγάλη συγκέντρωση τροφίμων, η προσπάθεια ολοκληρώνεται στην Κοζάνη με μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει:
Τη Χορωδία του Α’ Κ.Α.Π.Η. Κοζάνης
Τη Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Λευκοπηγής
Τη Χορωδία του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής «Η Πρόοδος»
Το μουσικό σχήμα ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ που απαρτίζεται από το σαξοφωνίστα Αργύρη Γκαγκασούλη και τους μουσικούς: Τσιοτίκα Φώτη (κλαρίνο), Μπαλατσούκα Κώστα (κιθάρα-τραγούδι), Μαργαρίτη Γιάννη (τραγούδι), Καρακώστα Δημήτρη (τραγούδι), Μαυρομάτη Χάρη (μπουζούκι), Γκαγκαράτση Γιάννη (μπουζούκι), Ώττα Βασίλη (τρομπέτα) και Τσιοτίκα Δημήτρη (κρουστά).
Καλούμε τους κατοίκους της Κοζάνης να στηρίξουν την προσπάθεια και αντί εισιτηρίου να προσφέρουν τρόφιμα που θα αξιοποιηθούν στο συσσίτιο απόρων δημοτών, το οποίο παρασκευάζει καθημερινά 150 μερίδες φαγητού. Από τις μερίδες αυτές οι 50 παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους από το χώρο του συσσιτίου, ενώ οι 52 διανέμονται, με υπηρεσιακά οχήματα, σε ανθρώπους εντός της πόλης της Κοζάνης και οι 48 στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, αλλά και για δικούς σας τρόπους συμμετοχής και υποστήριξης τους συσσιτίου, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2461351117.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top