VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στην Κοζάνη


Ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται στην Κοζάνη για να μας ταξιδέψει μέσα από τις μοναδικές του ερμηνίες.
Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. ώρα έναρξης: 21.30
Προπώληση: 10 ευρώ, Ταμείο: 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης: 1. Κεντρική Πλατεία Κοζάνης
2. cafe “Ταξίδι στο χρόνο” (τέρμα Φιλίππου έναντι τρπάζεζας Πειραιώς” facebook: https://www.facebook.com/events/1607144069512070/?fref=ts
Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 14-9-2014
Ο Μίλτος Πασχαλίδης δίνει το φετινό του συναυλιακό ραντεβού στην Κοζάνη. Συγκεντρώνει τραγούδια, διαθέσεις και φίλους και υπόσχεται μια απρόβλεπτη βραδιά με αγαπημένα τραγούδια αλλά κυρίως ό,τι φέρει η στιγμή.
Γνωστός πια για την ιδιαιτερότητα των συναυλιών του, όπου τίποτα δεν
είναι προκαθορισμένο και η διάθεση της στιγμής μπορεί να οδηγήσει στις πιο απρόβλεπτες επιλογές, ο Καλαματιανός στην καταγωγή, πολιτογραφημένος όμως Κρητικός, Μίλτος Πασχαλίδης έχει ενσωματώσει στην τραγούδια του την ελληνική παράδοση με τον πιο πετυχημένο τρόπο.
Ιδρυτικό μέλος των Χαΐνηδων, ακολουθεί τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια προσωπική πορεία και έχει καθιερώσει το δικό του ιδιαίτερο ύφος, που είναι εμφανές κυρίως στις ζωντανές του εμφανίσεις. Με ερμηνευτική δεξιοτεχνία αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής μουσικής κινείται με άνεση μεταξύ του σύγχρονου τραγουδιού και της παράδοσης, από το Τζίμη Πανούση στον Ερωτόκριτο και από το Θάνο Μικρούτσικο στο Μάρκο Βαμβακάρη.
Φυσικά δεν λείπουν τα δικά του τραγούδια, από τα γνωστότερα όπως το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος, η Φωτία Μου και το Στα Είπα Όλα μέχρι τα πιο πρόσφατα από το δίσκο Ξένοι Σ’ Ένα Τόπο Που Αλλάζει. Τραγούδια γεμάτα ευαισθησία, θυμό, τρυφερότητα και ενίοτε χιούμορ.
Το Μίλτο Πασχαλίδη συνοδεύουν οι η Μιρέλα Πάχου στο πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι, ο Δημήτρης Σινογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Μουτάφης στο Μπάσο και ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα.
Διοργάνωση: Φυσιολατρικός Σύλλογος Βατερού ” Ο Δρυίδης”
Περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές 2014


mousiko_sxoleio_siatistasΗ Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας συγχαίρουν τους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες για την εισαγωγή τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ονοματεπώνυμο Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα Σειρά επιτυχίας
Γκουρομήσιου Σοφία Οικονομικών Επιστημών (Θεσσαλονίκη) ΑΠΘ  
Δεληγιάννης Δημήτριος (του Παναγιώτη) Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε. (Ζάκυνθος) – Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος Τ.Ε. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  
Κωνσταντινίδης Μάριος Χημικών Μηχανικών (Θεσσαλονίκη) ΑΠΘ  
Κωνσταντινίδου Αικατερίνη Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Χανιά) Πολυτεχνείο Κρήτης  
Λεζγίδου Άννα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Φλώρινα) Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  
Παντελαίου Ιωάννα Πληροφορικής (Λαμία) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  
Παπαράκος Νικόλαος Μουσικών Σπουδών (Κέρκυρα) Ιόνιο Πανεπιστήμιο     3ος
Τσιαούση Ζωή Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ιωάννινα) Πανεπιστήμιο Ιω
Περισσότερα »

Κοζάνη:Το “lactarius bar restaurant” παρουσιάζει της ανησυχίες του….. την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου


Το “lactarius bar restaurant” παρουσιάζει της ανησυχίες του….. την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου

laktarious
Περισσότερα »

Δευτέρα πρωί η τελετή παράδοσης-παραλαβής στην Περιφέρεια…


karypidhsdakis Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, θα λάβει χώρα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής θα αποχωρήσει από το γραφείο του και στη θέση του θα καθίσει ο Θόδωρος Καρυπίδης, με την όλη συνάντηση, φυσικά, να παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ουσιαστικό, αλλά, κυρίως, παραπολιτικό. Ασφαλώς θα πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής μας…

ΠΑΝ. (από τον «Πρωινό Λόγο»)
Περισσότερα »

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης:Συνέλευση, την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης θα πραγματοποιήσει Συνέλευση την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014 στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης στις 20:00 το βράδυ.
somateio_idiotikon_ipall
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη του Σωματείου, καθώς και κάθε συνάδελφο, να παραβρεθούν στην Συνέλευση για να συζητήσουμε:
Για την ανεργία και τη δράση του σωματείου
Για τις νέες ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων
Για την συμμετοχή μας στο εργατικό συλλαλητήριο στην Θεσ/νίκη (ΔΕΘ) στις 06/09 στην πλ. Αριστοτέλους.
Περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή του ΜΠΣ “Πλατάνια” στους επιτυχόντες των Εξετάσεων


Ο ΜΠΣ “Πλατάνια” συγχαίρει θερμά όλους τους νέους και τις νέες που έπειτα από πολύχρονη προσπάθεια, κόπο και θυσίες πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.
plataniaΤους ευχόμαστε ολόψυχα καλές σπουδές και καλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα. Συγχαρητήρια, παράλληλα, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών, που έδωσαν το δικό τους δύσκολο αγώνα, στηρίζοντας τα παιδιά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους για την επίτευξη των στόχων τους.
Φυσικά, δεν ξεχνάμε τους μαθητές που δεν κατάφεραν φέτος να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τίποτα δεν τελειώνει εδώ, αντίθετα ο αγώνας και η προσπάθεια για μάθηση και επαγγελματική καταξίωση είναι καθημερινός. Στο μέλλον θα τους δοθούν κι άλλες ευκαιρίες, που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Η θέληση, η υπομονή και η επιμονή είναι τα στοιχεία εκείνα που καθορίζουν την επιτυχία στη ζωή».
Περισσότερα »

Κοζάνη:Σύλληψη 42χρονου για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης -Κατασχέθηκαν 10 δενδρύλλια κάνναβης


dendriliaΧθες (29.08.2014) τις απογευματινές ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνέλαβαν σε περιοχή της Κοζάνης, 42χρονο ημεδαπό.Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 42χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δέκα (10) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 44 εκατοστά έως δύο μέτρα και δέκα εκατοστά
  • δύο (2) συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους 4,3 γραμμάρια.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην  κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


Περισσότερα »

Φόροι, χρέος και τρόικα στην ατζέντα Σαμαρά-Γιούνκερ



Επί τάπητος οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Φόροι, χρέος και τρόικα στην ατζέντα Σαμαρά-Γιούνκερ Σημαντικές συναντήσεις θα έχει τόσο το Σάββατο όσο και την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς με επίκεντρο την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και η επιτάχυνση του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης που θα εξετασθούν στην σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για συνεπή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, θα παρουσιάσει την πρόοδο που καταγράφεται στο δημοσιονομικό πεδίο και θα θέσει υπόψη του επικεφαλής της Κομισιόν τις θέσεις που θα εκφράσει η ελληνική αντιπροσωπεία στα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στο Παρίσι και ειδικά το θέμα των σταδιακών φοροελαφρύνσεων και την ταχείας διευθέτησης του χρέους.

Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς θα έχει την δυνατότητα να συναντηθεί σήμερα με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου επίσημη επίσκεψη, αλλά και με τον Ισπανός πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα έως το τέλος Οκτωβρίου.

Πάντως μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα οι κυβερνητικές προετοιμασίες για τις επαφές των Παρισίων θα είναι εντατικές. Ήδη ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε πως η Κυβέρνησις προσβλέπει από την συνάντηση σταδιακές φοροαπαλλαγές, μάλιστα ακόμη και στον ΕΝΦΙΑ. Για να το πετύχει αυτό η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα παρουσιάσει στοιχεία σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που καταδεικνύουν ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015 και του 2016 είναι εφικτή χωρίς έκτακτα μέτρα.

Αν και το ζήτημα της προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα τεθεί στον Παρίσι δεν επιβεβαιώνεται η μονομερής νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και μετά την 1/1/2015.
Περισσότερα »

Πέντε λόγοι για εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας


Γνωρίστε την ευεργετική της δράση και το ρόλο της στην πρόληψη ασθενειών

Πέντε λόγοι για εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες.

Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει αυξημένη «δημοσιότητα», καθώς πλήθος ερευνητικών μελετών υποστηρίζει την ευεργετική της δράση στην υγεία και το ρόλο της στην πρόληψη ασθενειών.

Παρακάτω, θα βρείτε 5 λόγους για τους οποίους η βρώμη δε θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό σας:

Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα: Η βρώμη είναι πλούσια σε β-γλυκάνες, μια κατηγορία φυτικών ινών που ασκούν υποχοληστερολαιμική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα λιπιδίων που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, συμβάλλουν στην προστασία των αγγείων από τη δράση των ελευθέρων ριζών, καθυστερώντας έτσι τη διαδικασία της αθηρωμάτωσης και μειώνοντας περαιτέρω τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος: Η υψηλή περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου, καθώς επίσης και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, η βρώμη αποτελεί πηγή πρεβιοτικών συστατικών που προάγουν την ανάπτυξη και διατήρηση της φυσιολογικής μικροχλωρίδας του εντέρου, η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του.

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην πρόληψη ασθενειών: Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει η βρώμη ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα δρουν προστατευτικά ενάντια στη βλαβερή επίδραση των ελευθέρων ριζών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου. Επιπλέον, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι β-γλυκάνες αυξάνουν τη δράση ορισμένων κυττάρων της άμυνας του οργανισμού έναντι ιών και βακτηρίων.

Βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους: Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη βρώμη αυξάνουν το ιξώδες του περιεχομένου του στομάχου και καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης. Με αυτόν τον τρόπο προάγουν το αίσθημα του κορεσμού, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Διευκολύνει την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα: Η καθυστέρηση της διαδικασίας της πέψης, που προκαλείται από την αυξημένη περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες, βοηθά επίσης στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας απότομες αυξομειώσεις και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ινσουλινοαντίστασης και σακχαρώδη διαβήτη.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Ρυζόνερο για όμορφα μαλλιά και δέρμα


Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα

Ρυζόνερο για όμορφα μαλλιά και δέρμα Το νερό από ρύζι έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τις γυναίκες στην Ασία για όμορφο δέρμα και μαλλιά. Το ρύζι περιέχει «pitera» μαζί με πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Tο pitera είναι ευεργετικό για την αναζωογόνηση και τη φυσική λάμψη του δέρματος.

Για να φτιάξετε το ρυζόνερο θα χρειαστείτε:

- Μισό φλιτζάνι ρύζι βιολογικής καλλιέργειας
- Νερό
- Γυάλινο βάζο με καπάκι

Πάρτε το μισό φλιτζάνι από το ρύζι βιολογικής καλλιέργειας και γεμίστε το με νερό μέχρι το ρύζι να καλυφθεί. Χρησιμοποιείτε μόνο ρύζι βιολογικής καλλιέργειας, επειδή είναι απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα ή λιπάσματα. Αφήστε το ρύζι να μουλιάσει για λίγα λεπτά έως ότου το νερό γίνει θολό. Αν νομίζετε ότι το ρύζι δεν είναι καθαρό, μπορείτε να κρατήσετε το νερό μετά τη δεύτερη πλύση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλο τόνερ. Ρίχνουμε αυτό το νερό σε ένα γυάλινο βάζο, το φυλάμε στο ψυγείο και θα διαρκέσει για 4-5 ημέρες.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας, μετά βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο ρυζόνερο και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αυτό θα βοηθήσει να σφίξετε τους πόρους και να λάμψη το δέρμα. Το ίδιο νερό θεωρείται ένα εξαιρετικό μαλακτικό μαλλιών. Μετά το λούσιμο, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό και αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

«Η νίκη σας μας χαρίζει μεγάλη υπερηφάνεια»


Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Παπούλια για το χρυσό του Ηλιάδη

«Η νίκη σας μας χαρίζει μεγάλη υπερηφάνεια» Συγχαρητήριο τηλεγράφημα με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο στη Ρωσία, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρoλος Παπούλιας.

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η νίκη σας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη διάκρισή σας στο χώρο του τζούντο χαρίζοντας σε όλους μας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Περισσότερα »

Ποιες αλλαγές επέρχονται στο έντυπο του ΦΠΑ


Τι αναφέρει απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων

Ποιες αλλαγές επέρχονται στο έντυπο του ΦΠΑ Ριζικές αλλαγές στο έντυπο του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας το οποίο είχε τελευταία φορά ανανεωθεί το 2011 προχωρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το νέο έντυπο που θα χρησιμοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2015 είναι πιο εύχρηστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης του διοικητικού κόστους τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τη Φορολογική Διοίκηση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου οι βασικότερες αλλαγές του νέου εντύπου είναι:

1. Δεν θα αναγράφονται οι εισροές (δαπάνες και αγορές) ανά συντελεστή ΦΠΑ σε 12 κωδικούς, όπως απαιτούσε το παλαιό έντυπο, αλλά θα χρησιμοποιούνται μόνο 2 κωδικοί (αξία και αναλογών ΦΠΑ).

2. Οι ειδικοί λογαριασμοί (κωδικοί πληροφοριακού χαρακτήρα) ενσωματώνονται αντίστοιχα στις εκροές και εισροές σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές με στόχο την ορθότερη δήλωση των συναλλαγών των επιχειρήσεων για σκοπούς ΦΠΑ και την απαραίτητη διασταύρωση αυτών από τη Φορολογική Διοίκηση.

3. Ενσωματώνεται η αίτηση επιστροφής με την απλή συμπλήρωση ενός κωδικού για το ποσό και αντίστοιχων κωδικών για το λόγο της επιστροφής και δεν θα απαιτείται πλέον κατάθεση ξεχωριστής αίτησης επιστροφής.

4. Ενσωματώνεται η αίτηση συμψηφισμού του προς επιστροφή ποσού με μελλοντικές οφειλές.

5. Δίνεται η δυνατότητα να αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού για την κατάθεση σε αυτόν του προς επιστροφή ποσού.

Το ίδιο έντυπο για τον ΦΠΑ θα χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις για το διακανονισμό παγίων και για τον προσδιορισμό της αναλογίας έκπτωσης (pro-rata) χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση περίπλοκων πινάκων για τον προσδιορισμό των παραπάνω.
Περισσότερα »

Κλήρωση Πρωταθλήματος Α΄ και Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣΚ στα Σέρβια τη Δευτέρα 1/9


Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους καλύτερους 2013-2014
eps kozanisΗ Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανακοινώνει ότι η ετήσια εκδήλωση κλήρωσης του Πρωταθλήματος Α΄ και Β΄ Κατηγορίας 2014-2015 θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 01/09/2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους πρώτους σκόρερς, καλύτερους ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές και βοηθούς διαιτητές καθώς και το κύπελλο ήθους της περυσινής περιόδου 2013-2014.
Την κλήρωση θα διενεργήσει το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής εκδήλωσης παλαιός ποδοσφαιριστής και προπονητής Θεόδωρος Παχατουρίδης.
Περισσότερα »

Δεν θα «μπλοκάρονται» οι επιστροφές φόρου σε όσους χρωστούν σε εφορίες, Ταμεία


Σε «πάγωμα» των συμψηφισμών επιστροφών φόρου με τις οφειλές των φορολογούμενων για φόρο ακινήτων και ασφαλιστικές εισφορές, προχωρά η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους πολίτες και τις εταιρείες.
Δεν θα «μπλοκάρονται» οι επιστροφές φόρου σε όσους χρωστούν σε εφορίες, Ταμεία Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας προωθούν απόφαση σύμφωνα με την οποία μέχρι τις αρχές του 2015 οι όποιες οφειλές φορολογούμενων στα Ταμεία ή στις εφορίες για τον ΕΝΦΙΑ (μετά τις 30 Σεπτεμβρίου που τελειώνει η προθεσμία για την πρώτη δόση) δεν θα συμψηφίζονται στο σύνολό τους με τυχόν επιστροφές φόρου αλλά οι εφορίες θα κρατούν μόνο τη δόση που συμπίπτει χρονικά με την επιστροφή φόρου.
Ηδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε εντολή στις εφορίες να ώστε βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ να μη συμψηφίζονται με επιστροφές φόρων έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Με νέα απόφαση το μέτρο θα επεκτείνεται και για τους επόμενους μήνες. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 400 ευρώ συνολικά (66 ευρώ η κάθε μία δόση) η εφορία δεν θα παρακρατά και τα 400 ευρώ αλλά μόνο τη δόση που συμπίπτει με την επιστροφή. Θα δίνει δηλαδή στον φορολογούμενο 434 ευρώ επιστροφή.
Σε αντίθετη περίπτωση ο φορολογούμενος θα πάρει μόνο τα 100 ευρώ αφού θα του έχει παρακρατηθεί το σύνολο του ΕΝΦΙΑ (400 ευρώ) αν και έχει το δικαίωμα της εξόφλησης μέχρι 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το euro2day, ανάλογη απόφαση αναμένεται και για τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε και στην περίπτωση αυτή να μη γίνεται συμψηφισμός με τυχόν επιστροφές, μέχρι την 1/1/2015.
Ο νόμος προβλέπει ότι αν υπάρχουν ασφαλιστικές οφειλές, πρώτα ξεπληρώνονται αυτές μέσω συμψηφισμού και στη συνέχεια γίνονται επιστροφές φόρου, αν περισσεύει κάτι.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ανάσα στους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου και παράλληλα τις εταιρείες αλλά και φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στα ταμεία τους.
* http://www.imerisia.gr/
Περισσότερα »

Κι όμως... Υπάρχει τμήμα ΤΕΙ με έναν μόνο εισακτέο!


Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε στη διοίκηση του ΤΕΙ η ανακοίνωση ότι μία από τις δύο κατευθύνσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο και πιο συγκεκριμένα η κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, θα υποδεχτεί την νέα ακαδημαϊκή χρονιά μόνον έναν φοιτητή.
Κι όμως... Υπάρχει τμήμα ΤΕΙ με έναν μόνο εισακτέο! Η παραπάνω εξέλιξη φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα της κατακόρυφης αύξησης της βάσης εισαγωγής στο συγκεκριμένο τμήμα, η οποία ανέβηκε κατά περίπου 5.000 μόρια σε σχέση με πέρυσι.
Πιο συγκεκριμένα, ο μοναδικός εισακτέος του τμήματος πέρασε στην κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς με βαθμολογία 12.599 μορίων.
Η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν έκρυψε την έκπληξη της για τον αριθμό των εισακτέων στην κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ωστόσο δε θεωρεί το γεγονός αυτό ως προπομπό αρνητικών εξελίξεων για το τμήμα της Ζακύνθου.
Ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων νησιών, Γιάννης Δραγώνας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έκανε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και "απέδωσε την εξέλιξη αυτή στη δυσκολία του μαθήματος «Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο» στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές".
Ο κ. Δραγώνας ανέφερε ακόμα πως «σε ότι αφορά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πολύ ικανοποιητική είναι η κάλυψη των θέσεων εισακτέων στο ίδρυμα. Συγκεκριμένα έχουμε 454 εισακτέους στα Τμήματα της Κεφαλονιάς, 102 στο Τμήμα Ζακύνθου και 172 στο Τμήμα της Λευκάδας. Έκπληξη αποτελούν τα αποτελέσματα για την κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς και μελετώνται τα αίτια που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα η δυσκολία του Ειδικού Μαθήματος ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου. Το Τμήμα ωστόσο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, χωρίς πρόβλημα».
Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις δασκάλων για το 2014


Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις δασκάλων για το 2014
Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ (υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών) σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2014-15 ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 4.104 και ικανοποιήθηκαν 2.674 (ποσοστό 65,16 %).
Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες καθώς και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.
Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα στο Europa League


Με Αϊντχόφεν, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός. Με Φιορεντίνα, Γκενκάν και Ντιναμό Μινσκ ο ΠΑΟΚ. Με Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν ο Αστέρας Τρίπολης.
Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα στο Europa League Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τα μεγαθήρια από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (κληρώθηκε με την Αϊντχόφεν), από το τρίτο «τράβηξε» μια βατή πορτογαλική ομάδα (Εστορίλ), αλλά στο φινάλε στάθηκε άτυχος «πέφτοντας» με την υπολογίσιμη και δύσκολη Ντιναμό Μόσχας.
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον δρόμο της Φιορεντίνα, που είναι το μεγάλο φαβορί στον όμιλο. Μαζί τους οι άγνωστες Γκενκάν και Ντιναμό Μινσκ που φαντάζουν εύκολες, αλλά ίσως να μην είναι τόσο...
Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε καμία τύχη... Τότεναμ, Μπεσίκτας, Παρτιζάν συνθέτουν έναν όμιλο-φωτιά για τους Αρκάδες, που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη γιορτή του Europa League.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ


1ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Γκλάντμπαχ, Ζυρίχη, Απόλλων Λεμεσού


2ος όμιλος: Κοπεγχάγη, Κλαμπ Μπριζ, Τορίνο, Ελσίνκι


3ος όμιλος: Τότεναμ, Μπεσίκτας, Παρτιζάν, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


4ος όμιλος: Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άστρα Γκιούργκιου


5ος όμιλος: Αϊντχόφεν, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας


6ος όμιλος: Ίντερ, Ντνίπρο, Σεντ Ετιέν, Καραμπάγκ


7ος όμιλος: Σεβίλλη, Σταντάρ Λιέγης, Φέγενορντ, Ριέκα


8ος όμιλος: Λιλ, Βόλφσμπουργκ, Έβερτον, Κράσνονταρ


9ος όμιλος: Νάπολι, Σπάρτα Πράγας, Γιουνγκ Μπόις, Σλόβαν Μπρατισλάβας


10ος όμιλος: Ντινάμο Κιέβου, Στεάουα Βουκουρεστίου, Ρίο Αβε, Άαλμποργκ


11ος όμιλος: Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Γκενκάν, Ντιναμό Μινσκ


12ος όμιλος: Μέταλιστ Χάρκιβ, Τράμπζονσπορ, Λέγκια Βαρσοβίας, Λόκερεν

SentraGoal
Περισσότερα »

A.Σ. ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ την Κυριακή 31/08/14


Αγώνας Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης 2014-2015

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Α' ΦΑΣΗ


Α.Σ. ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ  - ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Δημοτικό Στάδιο Σερβίων


Ώρα Έναρξης: 17:00 μ.μ.
Περισσότερα »

Κίνδυνος να παραμείνει αδιάθετη η φετινή αυξημένη παραγωγή ακτινιδίων


Κίνδυνος να παραμείνει αδιάθετη η φετινή αυξημένη παραγωγή ακτινιδίων Υψηλός καταγράφεται ο κίνδυνος να παραμείνει αδιάθετη η φετινή παραγωγή ακτινιδίων, λόγω κυρίως της πρακτικής επιτήδειων να συγκομίζουν και να διακινούν, στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ελληνικό προϊόν που δεν πληροί τις προδιαγραφές τόσο ως προς τους δείκτες ωρίμανσης (ξινά) όσο και εμπορίας (μη τυποποίηση), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS Γιώργος Πολυχρονάκης.
Κι ενώ, λόγω του ρωσικού εμπάργκο, οι εξαγωγές ακτινίδιων αναμένονται μειωμένες, η παραπάνω πρακτική των επιτήδειων “υπονομεύει σημαντικά την προσπάθεια που γίνεται προς την κατεύθυνση διεύρυνσης του ποσοστού εξαγωγών του προϊόντος στις αγορές, όπου η χώρα μας έχει παρουσία, και εισόδου μας σε νέες” τόνισε ο ίδιος.
“Κάθε χρόνο, ποσότητες ακτινιδίων (όπως και άλλων φρούτων) διακινούνται προς τις βαλκανικές χώρες της ΕΕ, από αλλοδαπούς κυρίως εμπόρους -π.χ. από Βουλγαρία- που φορτώνουν τα φρούτα κατευθείαν από το χωράφι, ατυποποίητα” πρόσθεσε, απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα στις ελεγκτικές αρχές να εξασφαλίσουν την αυστηρότατη τήρηση της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας.
Σε ανοδική τροχιά η παραγωγή ακτινιδίου από το 2007
Στο μεταξύ, έντονα ανοδική καταγράφεται η τροχιά που ακολουθεί από το 2007 η παραγωγή ακτινιδίου στη χώρα μας, διαδικασία που ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία του INCOFRUIT-HELLAS, φέτος η παραγωγή αναμένεται να διαμορφωθεί σε 165.000 τόνους, έναντι 135.000 τόνων πέρυσι.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι πέρυσι, οι ελληνικές εξαγωγές ακτινιδίων σημείωσαν ρεκόρ, υπερβαίνοντας τους 128.000 τόνους, έναντι 91.199 το 2013 και 73.580 το 2012. Αξιοσημείωτο είναι ότι την περίοδο 2007/2008, η Ελλάδα εξήγαγε 38.470 τόνους ακτινίδια και το 2009 58.767 τόνους.
Βάσει στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία και Ρουμανία είναι οι καλύτεροι πελάτες των Ελλήνων παραγωγών ακτινιδίων, αφού σε αυτές τις χώρες “κατευθύνθηκαν”, μέχρι τις 30 Ιουνίου το 2013, 32.665 τόνοι, 9.746 τόνοι, 7.215 τόνοι και 6.818 τόνοι αντίστοιχα. Επισημαίνεται ότι Κίνα και Χονγκ Κονγκ έλαβαν, μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία πέρυσι, περίπου 2.000 τόνους, ενώ 1.945 τόνοι “ταξίδεψαν” στην Αίγυπτο.
* http://www.imerisia.gr
Περισσότερα »

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για ΕΝΦΙΑ


Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για ΕΝΦΙΑ
Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ψηφίσθηκε διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία η πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2014.
Ποσό φόρου το οποίο έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με το συνολικά οφειλόμενο ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Περισσότερα »

Ο Ρίσι Γκογιάλ αντικαταστάτης του Π. Τόμσεν στην τρόικα


Η Ελλάδα πλέον θα... πορευθεί χωρίς τον Πόλ Τόμσεν. Ο Δανός οικονομολόγος δεν θα είναι πλέον ο επικεφαλής της ομάδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα.
Ο Ρίσι Γκογιάλ αντικαταστάτης του Π. Τόμσεν στην τρόικα  Τη θέση του πλέον θα έχει ο Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος θα ηγείται της ομάδας του ΔΝΤ που θα παραστεί στο Παρίσι. Πρόκειται πάντως για πρόσωπο όχι άγνωστο στην Ελλάδα, που μάλιστα είχε εμφανιστεί τον Ιούλιο με ιδιαίτερα σκληρές θέσεις για τα εργασιακά, διαμηνύοντας παράλληλα πως εάν δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα είναι αναπόφευκτη η λήψη πρόσθετων, οριζόντιων μέτρων.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, σε συνέντευξη Τύπου χθες στην Ουάσιγκτον τόνισε πως η συνάντηση στο Παρίσι διεξάγεται εκεί, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας, ενώ επιχείρησε να υποβιβάσει τη σημασία των συνομιλιών κάνοντας λόγο για συζήτηση, προπαρασκευαστική, της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα που αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Διευκρίνισε πως επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ θα είναι ο νέος επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ, αφού ο Πολ Τόμσεν ως διευθυντής, πλέον, του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ δεν επιτρέπεται να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ Ελλάδας και τρόικας. Σημείωσε πάντως πως ο κ. Τόμσεν θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Περισσότερα »

300.000 θέσεις εργασίας υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000-300.000 θέσεων εργασίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, εξήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Γ. Δραγασάκης, με συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», παρουσίασε τα έξι πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσο χρόνο, επιμένοντας πως η αρχή πρέπει να γίνει με τον «τερματισμό του μνημονίου που αποτελεί την πηγή του προβλήματος».
300.000 θέσεις εργασίας υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ  Τα έξι άμεσα μέτρα για την ανασυγκρότηση που παρουσίασε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δύο εβδομάδες πριν από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, έχουν ως ακολούθως:
- Κατάργηση του μνημονίου
- Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους
- Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου)
- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.
- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.
- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Διαφοροποίηση για τη διαγραφή του χρέους
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Δραγασάκης δεν μιλάει για διαγραφή «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», όπως είχε αποφασίσει το Συνέδριο του περασμένου καλοκαιριού, αλλά για διαγραφή «μεγάλου μέρους του χρέους».
Το σημείο αυτό αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της ηγετικής ομάδας και της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οι οριστικές αποφάσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε κοινές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κορυφαίων στελεχών που δεν μετέχουν στα συγκεκριμένα όργανα.
* http://www.imerisia.gr
Περισσότερα »

Κουβέλης: Στον κατάλληλο χρόνο το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας


Στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη την χρονική περίοδο, πολιτικές, θα κριθεί το ζήτημα της υποψηφιότητας νέου Προέδρου Δημοκρατίας ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Κουβέλης: Στον κατάλληλο χρόνο το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος συνεδρίασαν σήμερα, προκειμένου για να εγκρίνουν τις Θέσεις και το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του κόμματος, που έχει εξαγγελθεί από τον Ιούλιο για τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε έχει δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πρόσθεσε πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη τη περίοδο, πολιτικές.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, από την οποία απουσίασαν στελέχη της μειοψηφίας, καθώς και ο Σπύρος Λυκούδης, που έχουν διαφωνήσει με την διαξαγωγή του συνεδρίου, η Δώρα Τσικαρδάνη που απηχεί τις ίδιες απόψεις, κατέθεσε πρόταση, επ' αόριστον αναβολής του συνεδρίου μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των στελεχών εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς, όπως ειπώθηκε, ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την διαξαγωγή του Συνεδρίου από την Κέντρική Επιτροπή και ως πιθανότερο θεωρείται να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Σεπτεμβίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Από την συνεδρίση απουσίασαν ακόμη ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης για προσωπικούς λόγους και η Νίκη Φούντα που βρίσκεται στο εξωτερικό.
Περισσότερα »

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντομπάσκετ!


Αυτό είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, το οποίο θα μεταδοθεί απ' τον ΟΤΕ και τον ΑΝΤ1 που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα... Αναλυτικά:

Σάββατο 30/08
13.30 (OTE TV Sport 3 HD): Κροατία-Φιλιππίνες
13.30 (OTE TV Sport 4): Ουκρανία-Δομινικανή Δημοκρατία
18.30 (OTE TV Sport 3 HD): Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή
18.30 (ΑΝΤ1): Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή
19.00 (OTE TV Sport 2 HD): Γαλλία-Βραζιλία
21.00 (OTE TV Sport 3 HD): Ελλάδα-Σενεγάλη 
21.00 (ΑΝΤ1): Ελλάδα-Σενεγάλη

22.30 (OTE TV Sport 2 HD): ΗΠΑ-Φινλανδία
23.00 (OTE TV Sport 4): Ιράν-Ισπανία

Κυριακή 31/8
14.30 (OTE TV Sport 3 HD): Αργεντινή-Κροατία
14.30 (ΑΝΤ1): Αργεντινή-Κροατία
14.30 (ΟΤΕ TV Sport 4): Κορέα-Αυστραλία
16.30 (OTE TV Sport 4): Σερβία-Γαλλία
18.30 (OTE TV Sport 3 HD): Σενεγάλη Πουέρτο Ρίκο
21.00 (OTE TV Sport 3 HD): Φιλιππίνες-Ελλάδα
21.00 (ΑΝΤ1): Φιλιππίνες-Ελλάδα 
21.00 (OTE TV Sport 5): Λιθουανία-Αγκόλα
22.30 (OTE TV Sport 1 HD): Τουρκία-ΗΠΑ
23.00 (OTE TV Sport 5): Ισπανία-Αίγυπτος

Δευτέρα 1/9
13.30 (OTE TV Sport 3 HD): Κροατία-Σενεγάλη
16.30 (OTE TV Sport 2 HD): Ιράν-Σερβία
18.30 (OTE TV Sport 3 HD): Αργεντινή-Φιλιππίνες
18.30 (ΑΝΤ1): Αργεντινή-Φιλιππίνες
19.00 (OTE TV Sport 2 HD): Γαλλία-Αίγυπτος
21.00 (OTE TV Sport 3 HD): Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα
21.00 (ΑΝΤ1): Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 
23.00 (OTE TV Sport 2 HD): Βραζιλία-Ισπανία

Τρίτη 2/9
14.30 (OTE TV Sport 3 HD): Αγκόλα-Μεξικό
16.00 (OTE TV Sport 2 HD): Ουκρανία-Τουρκία
16.00 (ΑΝΤ1): Ουκρανία-Τουρκία
18.30 (OTE TV Sport 2 HD): Αυστραλία-Λιθουανία
18.30 (OTE TV Sport 3 HD): ΗΠΑ-Ν. Ζηλανδία
21.00 (OTE TV Sport 3 HD): Κορέα-Σλοβενία
21.00 (ΑΝΤ1): Κορέα-Σλοβενία
22.30 (OTE TV Sport 2 HD): Φινλανδία-Δομινικανή Δημοκρατία

Τετάρτη 3/9
14.30 (OTE TV Sport 2 HD): Μεξικό-Αυστραλία
14.30 (OTE TV Sport 3 HD): Φιλιππίνες-Πουέρτο Ρίκο
18.30 (OTE TV Sport 2 HD): Σλοβενία-Αγκόλα
18.30 (OTE TV Sport 3 HD): Σενεγάλη-Αργεντινή
18.30 (OTE TV Sport 5): Τουρκία-Φινλανδία
19.00 (OTE TV Sport 1 HD): Σερβία-Βραζιλία
21.00 (OTE TV Sport 3 HD): Ελλάδα-Κροατία 
21.00 (ANT1): Ελλάδα-Κροατία
21.00 (OTE TV Sport 5): Λιθουανία-Κορέα
22.30 (ΟΤΕ TV Sport 2 HD): Δομινικανή Δημοκρατία-ΗΠΑ
23.00 (OTE TV Sport 1 HD): Ισπανία-Γαλλία
23.00 (ΑΝΤ1): Ισπανία-Γαλλία

Πέμπτη 4/9
14.30 (OTE TV Sport 2 HD): Αυστραλία-Αγκόλα
15.00 (OTE TV Sport 3 HD): Σενεγάλη-Φιλιππίνες
18.30 (OTE TV Sport 1 HD): Ουκρανία-ΗΠΑ
18.30 (OTE TV Sport 2 HD): Κορέα-Μεξικό
19.00 (OTE TV Sport 3 HD): Κροατία-Πουέρτο Ρίκο
19.00 (ΑΝΤ1): Κροατία-Πουέρτο Ρίκο
19.00 (OTE TV Sport 5): Ιράν-Γαλλία
22.30 (OTE TV Sport 2 HD): Λιθουανία-Σλοβενία
22.30 (OTE TV Sport 5): Τουρκία-Δομινικανή Δημοκρατία
23.00 (OTE TV Sport 1 HD): Σερβία-Ισπανία
23.00 (OTE TV Sport 3 HD): Αργεντινή-Ελλάδα 
23.00 (ΑΝΤ1): Αργεντινή-Ελλάδα

Σάββατο 6/9
17.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, Φάση των 16
19.00 (OTE TV Sport 2 HD): Mundobasket 2014, Φάση των16
21.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, Φάση των 16
23.00 (OTE TV Sport 2 HD): Mundobasket 2014, Φάση των 16

Κυριακή 7/9

17.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, Φάση των 16
19.00 (OTE TV Sport 2 HD): Mundobasket 2014, Φάση των 16
23.00 (OTE TV Sport 2 HD): Mundobasket 2014, Φάση των 16

Τρίτη 9/9
18.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, Προημιτελικά
22.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, Προημιτελικά

Τετάρτη 10/9
18.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, Προημιτελικά
22.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, Προημιτελικά

Πέμπτη 11/9
22.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, ημιτελικά
22.00 (ΑΝΤ1): Mundobasket 2014, ημιτελικά

Παρασκευή 12/9
22.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, ημιτελικά
22.00 (ΑΝΤ1): Mundobasket 2014, ημιτελικά

Σάββατο 13/9
19.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, μικρός τελικός

Κυριακή 14/9
22.00 (OTE TV Sport 3 HD): Mundobasket 2014, ΤΕΛΙΚΟΣ 
22.00 (ΑΝΤ1): Mundobasket 2014, ΤΕΛΙΚΟΣ
Περισσότερα »

Μήνυμα της ΚΝΕ για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Σε μήνυμα της για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:
«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας συγχαίρει όλους τους νέους και τις νέες που έδωσαν την μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και πέρασαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, κάνοντας αυτοί και οι οικογένειές τους μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες.
kneΌσους, ακόμα και αν δεν τα κατάφεραν, όμως έδωσαν μια μεγάλη μάχη σε έναν δρόμο που δεν ήταν “στρωμένος με ροδοπέταλα”. Άλλωστε το μέλλον κάθε νέου και νέας δεν κρίνεται μόνο στα θρανία και στις εξετάσεις αυτού του σχολείου, δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα από την επίδοση σε αυτές.
Η ΚΝΕ καλεί όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσους συνεχίσουν σε κάποια επαγγελματική σχολή, όσους ξεκινήσουν να ψάχνουν δουλειά, να αντιμετωπίσουν το μέλλον με μαχητικότητα και αισιοδοξία. Να δυναμώσουν σε κάθε χώρο εκπαίδευσης, σε κάθε χώρο δουλειάς τον αγώνα για μόρφωση, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Ο συλλογικός αγώνας και η πάλη για μια καλύτερη ζωή, δίνουν ουσιαστικό νόημα στις ατομικές προσπάθειες και θυσίες».
Περισσότερα »

Από καρδιακή ανακοπή λόγω επιληψίας ο θάνατος της 34χρονης στο Προσήλιο-Τι λέει ο ιατροδικαστής!



Σε καρδιακή ανακοπή που πιθανότατα προήλθε από την επιληψία, ασθένεια από την οποία έπασχε η 34χρονη, οφείλεται ο θάνατος, το πρωί της περασμένης Τρίτης, της νεαρής κοπέλας στο Προσήλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Αυτό ανέφερε χθες, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» ο ιατροδικαστής Ιωάννης Ρούντος, ο οποίος διενήργησε και τη νεκροψία-νεκροτομή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο ίδιος σημείωσε πως ανάλογα συμβάντα με την πρόκληση καρδιακής ανακοπής σε επιληπτικά άτομα έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν, ακόμη και εάν έπαιρναν την ειδική φαρμακευτική αγωγή, ενώ έκανε λόγο για αιφνίδιο θάνατο.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός πως, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ρούντος επισήμανε πως «Όπως φαίνεται, ακόμη και εάν έφθανε ασθενοφόρο σε λίγα λεπτά, η άτυχη κοπέλα δε θα ζούσε».
Γιατροί της περιοχής, με τους οποίους επικοινώνησε χθες ο «Π.Λ», τόνισαν επίσης πως «Σε καρδιακή ανακοπή πρέπει να γίνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αμέσως, αλλιώς προκαλείται μη οξυγόνωση του εγκεφάλου και επέρχεται ο εγκεφαλικός θάνατος»
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από καταγγελίες της οικογένειας της άτυχης 34χρονης, η μητέρα της οποίας κάλεσε αμέσως το Κέντρο Υγείας Σερβίων, αλλά εκεί την ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου. Έτσι, κλήθηκε ασθενοφόρο από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο έφτασε στο Προσήλιο όταν ήδη ήταν αργά για την κοπέλα.
Να σημειωθεί πως, όπως τονίζει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κοζάνης, το πρόβλημα με τους οδηγούς ασθενοφόρων είναι πολύ μεγάλο, με τον πρόεδρό της να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανάλογες ελλείψεις σύντομα και σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας.
* του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Περισσότερα »

Πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Τιμίου Προδρόμου στη Νέα Νικόπολη (Σκαφίδι)


timprodr14827Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις λατρευτικές συνάξεις με την ευκαιρία της μνήμης της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, στο ομώνυμο ιερό εξωκλήσι του μητροπολιτικού καθίσματος στη Νέα Νικόπολη (Σκαφίδι).
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:
Πέμπτη 28η Αυγούστου, 7.00 μ.μ.:Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου.
Παρασκευή 29η Αυγούστου,7.00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου.
7.00 μ.μ.: Ιερά Παράκληση.
Από την Ιερά Μητρόπολη
Περισσότερα »

Tελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ της απερχόμενης και της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Γρεβενών, τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου


dimos_grevenonΣας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας  την τελετή παράδοσης – παραλαβής της απερχόμενης και της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γρεβενών  η οποία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 πμ στο Δημαρχείο,
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Περισσότερα »

Οι αγώνες των ομάδων των Καμβουνίων στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ


aias19.1 628148Το πρόγραμμα των ποδοσφαιρικών αγώνων των ομάδων των Καμβουνίων στην Α΄ Φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κοζάνης έχει ως εξής:
Σάββατο 30/8-5:00μμ Έλατος Ελάτης - Μακεδονικός Φούφα
Κυριακή 31/8-5:00μμ Αίας Μικροβάλτου - ΑΕ Περδίκκα
Τετάρτη 3/9-5:00μμ ΑΟ Τρανοβάλτου - Αναγέννηση Πτολ/δας
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο Τρανοβάλτου.

Περισσότερα »

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση στην τελετή ορκομωσίας

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης,
την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, στις 19:00, στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης στο πάρκο του Αγ. Δημητρίου.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης
Λευτέρης Ιωαννίδης
Περισσότερα »

«Είναι απρόβλεπτος, είναι αδύνατο να βαρεθείς»


Τρελά ερωτευμένη με τον σύζυγό της δηλώνει η Σίσσυ Χρηστίδου

«Είναι απρόβλεπτος, είναι αδύνατο να βαρεθείς» Η Σίσσυ Χρηστίδου έχει βρει τις ισορροπίες της με τους τρεις άντρες στο σπίτι της και μιλά ανοιχτά για όλους και για όλα.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Like» η παρουσιάστρια αποκαλύπτει πως θέλει να κάνει και τρίτο παιδί και εξομολογείται πως το πρώτο παιδί είχε φέρει δυσκολίες στην προσαρμογή του ζευγαριού, αλλά ποτέ δεν έφθασε στο σημείο να χωρίσει με τον σύζυγό της Θοδωρή Μαραντίνη.

«Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χωρίσουμε. Όταν ήρθε στη ζωή μας ο Φίλιππος, είχαμε δυσκολία στην προσαρμογή και δεν ξέραμε πώς να το χειριστούμε. Το χάσαμε! Ακόμα και τότε, όμως, ήμασταν μαζί και χέρι - χέρι το παλέψαμε. Ποτέ δεν ήρθαμε αντιμέτωποι, πάντα ήμασταν σύμμαχοι», είπε και συμπλήρωσε:

«Είμαστε οκτώ χρόνια μαζί με τον Θοδωρή. Φυσικά και είμαι ερωτευμένη μαζί του. Είναι ένας άντρας πολύ απρόβλεπτος και δεν αφήνει ποτέ τη σχέση μας να λιμνάσει. Η ζωή δίπλα του είναι μια συνεχής περιπέτεια. Είναι αδύνατον να βαρεθείς».
Περισσότερα »

Συμβουλές για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης



Για να μην σπάνε τα μαλλιά σας

Συμβουλές για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από την τριχόπτωση, αλλά και να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και το σπάσιμο της τρίχας μια και για πάντα; Με τέσσερα πολύ απλά tips.

Να καταναλώνετε πρωτεΐνη: Για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και το σπάσιμο της τρίχας θα πρέπει να τρέφεστε πρώτα από όλα σωστά. Εάν η διατροφή σας στερείται της πρωτεΐνης, τότε τα μαλλιά σας δεν θα γίνουν ποτέ όπως θα θέλατε. Τα μαλλιά μας είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνη, την λεγόμενη κερατίνη. Άμα λοιπόν τη στερείτε από το οργανισμό σας, τότε δεν θα μπορείτε να αποφύγετε την τριχόπτωση και το σπάσιμο της τρίχας.

Μειώστε τη θερμότητα στα μαλλιά σας: Όταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή σίδερο για τα μαλλιά σας, να φροντίζετε να τα χρησιμοποιείτε σε χαμηλή θερμότητα. Μετά το λούσιμο καλό θα είναι να αφήνετε μαλλιά σας να στεγνώνουν, όσο περισσότερο μπορείτε, με φυσικό τρόπο και μετά να χρησιμοποιείτε το μπιστολάκι κλπ.
Κόψτε το κάπνισμα: Είναι γνωστό πως στο κάπνισμα κάνει πολύ κακό στον οργανισμό, αλλά και στο δέρμα μας. Έρευνες όμως αποκάλυψαν πως το κάπνισμα προκαλεί και τριχόπτωση.

Προσέξτε πως χτενίζετε τα μαλλιά σας: Είναι πολύ σημαντικό να μη χτενίζετε τα μαλλιά σας με δύναμη, καθώς έτσι σπάνε περισσότερες τρίχες από ότι θα έσπαγαν με ένα απαλό χτένισμα. Αγοράστε μία βούρτσα η οποία θα ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας, για να αποφεύγετε το σπάσιμο της τρίχας.

Πηγή: Myworld.gr
Περισσότερα »

Το προεκλογικό φθινόπωρο φέρνει «κόκκινες γραμμές»


Σκληρό πόκερ στο Μαξίμου εντός και εκτός Ελλάδος με φόντο τις νέες απαιτήσεις της τρόικας

Το προεκλογικό φθινόπωρο φέρνει «κόκκινες γραμμές» Τον δικό του οδικό χάρτη υπό το βάρος του πολιτικού κλίματος που δυσχεραίνει την κατάσταση για τον κυβερνητικό συνασπισμό και ευνοεί την αντιπολιτευτική διάθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να χαράξει με προμετωπίδα τις «κόκκινες γραμμές» το κυβερνητικό επιτελείο ενόψει Παρισιού.

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να σηκώσει το πολιτικό κόστος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αποφάσισε μετά τη χθεσινή σύσκεψη Αθανασίου – Χαρδούβελη να θέσει «ανάχωμα», βάζοντας «φρένο» στην απαίτηση των δανειστών για εκποιήσεις στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του πλειστηριαζόμενου ακινήτου.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου που εκτιμούν ότι μπαίνουν για τα καλά σε ένα προεκλογικό φθινόπωρο, είναι να στρογγυλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τις αιτιάσεις της τρόικας. Για αυτό το λόγο και στο Παρίσι αιχμή του δόρατος του κυβερνητικού κλιμακίου στις συζητήσεις με τους δανειστές θα είναι μία «ανάσα» πολιτικού χρόνου, δεδομένης της αντιστροφής του πολιτικού κλίματος που έχει συντελεστεί στη χώρα και του κοινωνικού ερείσματος που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεταφέροντας λοιπόν στην τρόικα τους κινδύνους που εκτιμά η κυβέρνηση ότι ελλοχεύουν από ενδεχόμενα νέα μέτρα που θα βυθίσουν έτι περαιτέρω την ελληνική οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς, που θα αναλάβει ο ίδιος το βάρος της διαπραγμάτευσης, επιχειρεί να περάσει ένα διπλό μήνυμα. Αυτό της υπεράσπισης των κόκκινων γραμμών, που εν προκειμένω εντοπίζονται κατά βάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και αυτό της κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας στην ελληνική κοινωνία.

Στη φαρέτρα του έλληνα πρωθυπουργού εκτός των ανωτέρων κινδύνων, είναι μεταξύ άλλων το πρωτογενές πλεόνασμα και η πλήρης ικανοποίηση όλων των προαπαιτούμενων, τα οποία υπερψηφίστηκαν από τα θερινά τμήματα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στις 2 Σεπτεμβρίου το ελληνικό κλιμάκιο θα ταξιδέψει στην πόλη του Φωτός για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα γνωρίζοντας ότι οι σκόπελοι που θα τεθούν από την πλευρά των δανειστών στις δεδομένες πολιτικοκοινωνικές συγκυρίες είναι σχεδόν ανυπέρβλητοι. Και αυτό διότι στην ατζέντα των δανειστών βρίσκονται εκτός από τις απολύσεις στο Δημόσιο, την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες αιματηρές περικοπές στο ασφαλιστικό και η εξόχως σημαντική συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αναφορικά με το ασφαλιστικό, η γραμμή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για συζητήσεις για νέες παρεμβάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά ταμεία.

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού στο Παρίσι αποτελούν τον μεγαλύτερο κάβο για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστροφή του ελληνικού κλιμακίου στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, για την οποία οι διαρροές του τελευταίου μήνα γι φοροελαφρύνσεις έχουν ανεβάσει τον πήχη. Οι εξαγγελίες ωστόσο του πρωθυπουργού και τα όποια «δώρα» θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ τελούν σε πλήρη αναλογία με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στη Γαλλία...
Περισσότερα »

Στις πρώτες θέσεις της ανεργίας στην Ε.Ε. η Ελλάδα


Στο 11,5% η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

Αμετάβλητο στο 11,5% παρέμεινε το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός στην περιοχή αναμένεται να έχει μειωθεί τον Αύγουστο στο 0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, η ανεργία στην Ευρωζώνη εμφανίζεται μειωμένη, καθώς τον Ιούλιο του 2013 το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 11,9%.

Στην ΕΕ των 28 χωρών, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 10,2% τον Ιούλιο, σταθερό σε σχέση με τον Ιούνιο και μειωμένο σε σχέση με το 10,9% που είχε φθάσει πέρυσι τον Ιούλιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ελλάδα (27,2% τον Μάιο του 2014) και η Ισπανία (24,5%), ενώ τα χαμηλότερα η Γερμανία και η Αυστρία (4,9% και οι δύο χώρες).

Το ποσοστό της ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) διαμορφώθηκε στο 21,7% στην ΕΕ και στο 23,2% στην Ευρωζώνη έναντι 23,6% και 24%, αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2013. Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ισπανία (53,8%), την Ελλάδα (53,1% τον Μάιο 2014), την Ιταλία (42,9%) και την Κροατία (41,5% στο δεύτερο τρίμηνο του 2014), ενώ τα χαμηλότερα στη Γερμανία (7,8%), την Αυστρία (9,3%) και την Ολλανδία (10,4%).

Όσον αφορά τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, τη μεγαλύτερη αύξηση εκτιμάται ότι σημείωσαν οι τιμές των υπηρεσιών (1,2% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 έναντι 1,3% τον Ιούλιο), ακολουθούμενες από τις τιμές των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών (0,3% έναντι 0% τον Ιούλιο). Οι τιμές των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού μειώθηκαν κατά 0,3% (όσο και τον Ιούλιο) και της ενέργειας κατά 2% (έναντι μείωσης 1% τον περασμένο μήνα).
Περισσότερα »

Ρόδι κατά του Αλτσχάιμερ


Περιέχει μια χημική ένωση που αποτρέπει τη φλεγμονή των κυττάρων του εγκεφάλου

Ρόδι κατά του Αλτσχάιμερ Είναι γνωστό ότι τα ρόδια αποτελούν πλούσια πηγή ωφέλιμων αντιοξειδωτικών για την υγεία του οργανισμού μας.

Σύμφωνα με επιστήμονες από την Αγγλία, το ρόδι ίσως βοηθά και στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Όπως αναφέρουν ειδικοί από το πανεπιστήμιο Huddersfield, το ρόδι περιέχει μια χημική ένωση –πουνικαλαγίνη- η οποία λειτουργεί προληπτικά έναντι της εμφάνισης και δημιουργίας φλεγμονών, οι οποίες καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους μπορούν να ωφελήσουν όσους υποφέρουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και νόσο του Πάρκινσον, μειώνοντας τις επώδυνες φλεγμονές που προκαλούν αυτές οι ασθένειες.

Το στοιχείο «κλειδί» που αποκάλυψαν τα εργαστηριακά πειράματα, δείχνει ότι η πουνικαλαγίνη -μια μορφή χημικών ενώσεων, γνωστών ως πολυφαινόλες- που υπάρχει στο ρόδι, μπορεί να αναστείλει τις φλεγμονές σε συγκεκριμένα κύτταρα του εγκεφάλου (micrologia).

Οι φλεγμονές οδηγούν στην καταστροφή ολοένα και περισσότερων εγκεφαλικών κυττάρων, προκαλώντας τη σταδιακή χειροτέρευση της κατάστασης των ασθενών που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Η θεραπεία για τη νόσο αυτή δεν έχει βρεθεί ακόμη, όμως η πουνικαλαγίνη που υπάρχει στα ρόδια θα μπορούσε να καθυστερήσει την εμφάνιση και την εξέλιξή της, αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της.
Περισσότερα »

Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης:Διακοπή υδροδότησης στο βόρειο τμήμα της πόλης και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης, την Κυριακή 31/8


Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό της πόλης Κοζάνης και συγκεκριμένα το βόρειο τμήμα που περικλείεται  από τις οδούς Καραμανλή, Φιλίππου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ειρήνης, Δραγούμη, Ηπείρου και Σκουφά και των τοπικών Κοινοτήτων Κοίλων, Καρδιάς, Μελισσίων, Νέας Νικόπολης, Χαραυγής, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Κοιλάδας, του Δήμου Κοζάνης
deyakότι την 31/08/2014 ημέρα Κυριακή λόγω προγραμματισμένων εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στην ανατολική είσοδο της πόλης της Κοζάνης, θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου που βρίσκεται στην δεξαμενή των 9.000m3 της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και εξυπηρετεί τους παραπάνω οικισμούς κατά τις ώρες από 9:00π.μ. έως 15:00μ.μ. με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή υδροδότησης.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
Περισσότερα »

«Παραμυθένιες Κυριακές» στο δημοτικό κήπο Κοζάνης, την Κυριακή 31 Αυγούστου


 Κυριακή 31 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ. Δια δραστική αφήγηση του παραμυθιού ο «Γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ. Ο γαργαληστής είναι ένας ληστής από τα βάθη της ανατολής  που κλέβει αυτό που θεωρεί το πιο σπουδαίο πράγμα σε όλο τον κόσμο!
Τι  είναι άραγε αυτό; Είναι το αθώο, αυθόρμητο, ξεκαρδιστικό, παιδικό γέλιο!!
paramitheniesΕλάτε να γνωρίσουμε τον περίεργο αυτό ληστή, να γαργαλίσουμε και να γαργαλιστούμε, να παίξουμε και να τραγουδήσουμε με τη βοήθεια της Αναστασίας Τοπάλη και της Ελισάβετ Λυπηρίδου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το σύλλογο φίλων της δημοτικής βιβλιοθήκης και την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη.
Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Υπάλληλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίαςθέλει να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Δακή, τους γεωγραφικούς Αντιπεριφερειάρχες, κ. Ι. Σόκουτη, Δ. Σαββόπουλο, και Γ. Δασταμάνη, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, τον Πρόεδρο του Π.Σ., τον Αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Β. Πάτρα, καθώς και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια όσο και για τη συμπαράσταση που επέδειξαν σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας.
sillogos_ipallilon_perifereiasΕπίσης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στην Εκτελεστική Γραμματέα, κ. Αναστασία Τσάτσου, για την αδιάκοπη, απρόσκοπτη συνεργασία και τη στήριξη που παρείχε στο Σύλλογο.
Αξίζει να τονίσουμε ιδιαίτερα πως κατά τη διάρκεια της θητείας τόσο ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες όσο και η Εκτελεστική γραμματέας είχαν την πόρτα και το τηλέφωνό τους πάντα ανοιχτά για άμεση επαφή και κατά το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ανέκυπταν καθημερινά. Παρά τα όποια προβλήματα και κάποιες φορές τις όποιες εντάσεις μπορεί να προέκυψαν όλο αυτό το διάστημα, στάθηκαν δίπλα στους υπαλλήλους τους και στήριξαν με εποικοδομητικό τρόπο το έργο του Συλλόγου μας.
Ευχόμαστε κάθε ευτυχία στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή αλλά και στην πολιτική ενασχόληση προσώπων, που προσπάθησαν για μια χρηστή δημόσια διοίκηση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση προς τους πολίτες αυτής της Περιφέρειας.
Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος
Καραθανάσης Α. Δημήτρης
Περισσότερα »

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την Τρίτη 2/9


spartakos  Σας καλούμε την Τρίτη  2/9/2014και ώρα 9:30 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης :
1)          Ενημέρωση, τελευταίες εξελίξεις
2)          Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Περισσότερα »

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με θέμα: «Εγκληματική η αδιαφορία της κυβέρνησης για τις δραματικές επιπτώσεις του καταρροϊκού πυρετού στην αιγοπροβατοτροφία»


Τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού αυξάνονται και πληθαίνουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ οι κτηνοτρόφοι φοβούνται να τα δηλώσουν, γιατί αυτό θα συνοδευτεί με υποχρεωτικό περιορισμό στους στάβλους και επιβάρυνση των κτηνοτρόφων με την αγορά των ζωοτροφών, τη στιγμή που δεν έχουν ρευστότητα για τα απολύτως αναγκαία.
provatoΑκόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που – από τη φύση της δουλειάς τους – δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα. Ταυτόχρονα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί δεν πήραν ούτε την εξισωτική αποζημίωση, αυθαίρετα κόπηκε ή αυτή συρρικνώθηκε δραστικά, χωρίς να ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι γι’ αυτό, αλλά το νέο σχέδιο δράσης για τους βοσκοτόπους ΕΕ και κυβέρνησης.
Δραματικές καταστάσεις βιώνουν οι κτηνοτρόφοι από την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία που αφορούν :
- Τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους στις κρατικές κτηνιατρικές διευθύνσεις,
- Την απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής, αλλά και ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια,
- Την ανυπαρξία διανομής δωρεάν στους κτηνοτρόφους εντομοκτόνων και εντομοαπω-θ¬ητι¬κών, αλλά και ζωοτροφών σε όσα κοπάδια έχουν προσβληθεί,
- Την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για την δραστική μείωση της παραγωγής, των απωλεσθέντων ζώων και του εισοδήματος
Ακριβώς αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται και οι έμποροι που αν και η συγκεκριμένη ασθένεια δεν έχει καμιά επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, όμως εκβιάζουν για να πάρουν σε ακόμα χαμηλότερες, εξευτελιστικές τιμές γάλα και σφάγια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαριές και μεγάλες. Οδηγεί την εκτατική αιγοπροβατοτροφία που δραστηριοποιούνται κύρια μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι στην καταστροφή, διευκολύνοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για δημιουργία επιχειρηματικής σταβλισμένης καπιταλιστικής μορφής κτηνοτροφικών μονάδων, που σημαίνει συγκέντρωση και συγκεντροποίηση σε λίγα χέρια και καταστροφή των πολλών μικρομεσαίων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν σκοπεύει να λάβει άμεσα και γρήγορα τα παραπάνω διατυπωμένα από τους κτηνοτρόφους μέτρα ικανοποίησης και επιβίωσης τους, απέναντι στον καταρροϊκό πυρετό.
Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης
Περισσότερα »

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης:Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 2/9 σε περιοχές και οικισμούς της Κοζάνης


Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :Την Τρίτη 2-9-2014 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00 έως 10:00  στις εξής περιοχές και οικισμούς: Βιομηχανική περιοχή Κοζάνης (περιοχή γύρω από την κλινική Σπινάρη και πάνω από το LIDL), Νέας Χαραυγής και στον οικισμό πίσω από την Ιερά Μονή Αναλύψεως.

deddyeΕπίσης την Τρίτη 2-9-2014 θα γίνουν 2 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος  διάρκειας 15 λεπτών περίπου  στις 8:00 και στις 14:30 στις παραπάνω περιοχές καθώς και Δρεπάνου, Μελισσίων και τμήμα των Κοίλων.
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα.
Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Περισσότερα »

Μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλειου Κωνσταντόπουλου


Μετά από τις Δημοτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010, αναλάβαμε την ευθύνη διαχείρισης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
 Για τον νέο Δήμο η κατάσταση ήταν σύνθετη και πολύπλοκη. Κληθήκαμε όχι απλά να ανασυγκροτήσουμε αλλά ουσιαστικά να χτίσουμε τον νέο Δήμο από την αρχή, πάνω σε νέα δεδομένα.
Χρειάστηκε πολλή δουλειά και κόπος από τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του δήμου οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη με το χρόνο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσο και να αποτυπώνεται έμπρακτα στην βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας.

 Βρεθήκαμε απέναντι - όπως όλη η χώρα - σε μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να δέχεται το μεγαλύτερο βάρος των προβλημάτων και των ζητημάτων που προέκυπταν καθημερινά προσθέτοντας παράλληλα και νέες αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση.
 Παράλληλα βέβαια στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το δυσβάστακτο χρέος που προέρχονταν από προηγούμενες αυτοδιοιοκητικές περιόδους.
 Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν σε κεντρικό επίπεδο έπληξαν καίρια την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων και κάθε δημότη ξεχωριστά. Ταυτόχρονα όμως οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονταν με τον Δήμο να αποτελεί εκείνον τον θεσμό που ο πολίτης είχε τη δυνατότητα να απευθυνθεί και να βρει λύσεις, στο μέτρο του δυνατού, στα προβλήματα που τον απασχολούσαν.
 Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή κατάσταση, να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες προς τους δημότες και ταυτόχρονα να δημιουργήσεις τις προοπτικές εκείνες που ήδη όπως αποδεικνύεται συντελούν και βοηθούν στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
 Τοποθετήσαμε τον πήχη ψηλά αλλά πιστεύω μόνο έτσι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού θα μπορούσε να βγει από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν όταν αναλαμβάναμε τη διοίκησή του.
 Βασικοί άξoνες προτεραιότητας για μας ήταν:
 - Οικονομική Εξυγίανση του Δήμου
 - Εκτέλεση πληθώρας μικρών έργων σε όλη την έκταση του Δήμου
 - Ένταξη και υλοποίηση μεγάλων έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ
 - Υποβολή προτάσεων για νέες εντάξεις έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ
 - Διοικητική Αναδιάρθρωση και Ανασυγκρότηση
 - Αναβάθμιση Υπηρεσιών
 - Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια
 - Διαφάνεια, Θεσμική λειτουργία
 - Χρηστή Οικονομική Διαχείριση
 - Καθημερινότητα
 - Πρωτογενής τομέας
 - Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός
 - Εξασφάλιση όλων των θέσεων των εργαζομένων του δήμου
 Είναι φανερό πλέον ότι το αναπτυξιακό έλλειμμα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μαζί με όλα τα’ άλλα μεγάλα προβλήματα, έχει δώσει τη θέση του σε μία αναπτυξιακή προοπτική βασιζόμενη σε μεγάλες παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν και υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια του δήμου. Υπερβαίνοντας κομματικές, ιδεολογικές και τοπικιστικές αντιθέσεις δημιουργήσαμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε σταδιακά μέσα σε αυτά τα τρισήμισι χρόνια να ενταχθούν και να εκτελούνται μία σειρά μεγάλων έργων ικανά για να οδηγήσουν τον δήμο μας σε ανοδική τροχιά.
 Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να τα πετύχουμε αυτά αν δεν υπήρχε η εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Με όλες μας τις δυνάμεις, εργαζόμενοι και αιρετοί, έχοντας ως στόχο και μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου μας δουλέψαμε εντατικά και με πάθος, καθημερινά εντός και εκτός δημαρχείου.
 Αποδείξαμε ότι ακόμη και σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής λιτότητας μπορεί να επιτευχθεί σπουδαίο έργο αρκεί να υπάρχει και να λειτουργεί η συνεργασία Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων.
 Κλείνοντας μία δημιουργική περίοδο για τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες μου (αιρετούς και υπαλλήλους) για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
 Με την συνεχή και αδιάκοπη συνεργασία μας μέσα από διαφωνίες αλλά πάντα με διάθεση προσφοράς, πετύχαμε όλοι μαζί ένα θετικό αποτέλεσμα.
 Είμαι βέβαιος ότι και η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει ακόμα παραπέρα τα ζητήματα που εμείς έχουμε ανοίξει και ότι κι αυτή με τη σειρά της θα συμβάλλει σε μία αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.
                                                            Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού
                                                                Βασίλειος Κωνσταντόπουλος
Περισσότερα »

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ) με θέμα: «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες»




«Master of Arts –Public Relations and Marketing with New Technologies». Τα Τμήματα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και Διεθνούς Εμπορίου
του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά
στην Καστοριά το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες»-«Master of Arts – Public Relations and Marketing with New Technologies». Τα δικαιολογητικά, πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2014, είτε με  συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου ή courier στην ακόλουθη διεύθυνση: Γραμματεία Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες» ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Περιοχή Φούρκα,Τ.Κ 52100, Καστοριά.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: http://kastoria.teikoz.gr/prmarketingmaster ή να επικοινωνήσετε με: τη Γραμματεία Μεταπτυχιακού κα Κώστογλου τηλ: 24670 87061, Δρ.Ασπασία Βλάχβεη τηλ : 6944993874, Δρ. Γεώργιο Λάππα τηλ: 24670 87196.

Δημοφιλή νέα...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Διαβάστε επίσης...

Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top