VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 540 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ- Λήξη αιτήσεων στις 13/10


Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 540 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).
Όπως επισημαίνει η Αρχή, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (επιλογή: Online Υπηρεσίες).
Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τις εργάσιμες ημέρες (08.00- 20.00) στα τηλέφωνα 2131319137, 132, 141, 124 και 131 και στις ίδιες τηλεφωνικές γραμμές τις αργίες (12.00- 18.00).
Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 2131319100 (08.00- 20.00).
Το ΑΣΕΠ επισημαίνει επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 13 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21.00.
Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 17η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2014
Κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10
Από το ΑΣΕΠ σημειώνεται ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.
Τέλος, το ΑΣΕΠ σημειώνει ότι δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.
ethnos.gr
Περισσότερα »

Σύλληψη για κλοπή


Χθες (29-09-2014) το μεσημέρι στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς, συνέλαβαν μία 32χρονη ημεδαπή και μία 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενες εντοπίσθηκαν να αφαιρούν από κατάστημα (super market) διάφορα είδη, συνολικής αξίας εκατόν είκοσι οκτώ ευρώ και σαράντα ενός λεπτών (128,41€).
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Περισσότερα »

Αναβάλλονται όλα τα πρωταθλήματα, μετά τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού


Ο υφυπουργός Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε την αναβολή όλων των επίσημων αναμετρήσεων στις εθνικές διοργανώσεις των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής.
Η απόφαση ελήφθη, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υφυπουργείο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα μετά τον ξυλοδαρμό που είχε υποστεί στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, στην αναμέτρηση του Ηροδότου με την πειραϊκή ομάδα.
«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
http://left.gr
Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου αγ. Αθανασίου Κοζάνης


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου Κοζάνης ξεκινώντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων του για την περίοδο 2014-2015 ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων:
1. Μοντέρνου Χορού
2. Παραδοσιακού χορού
3. Κοπτικής-ραπτικής
4. Κεντήματος
5. Ζωγραφικής
6. Χορωδίας
7. Ζούμπα
8. Pilates
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου από τις 6.30 το απόγευμα έως 8 το βράδυ καθώς και το Σάββατο από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα.
Με εκτίμηση
Περισσότερα »

Δ/νση β/θμιας εκπ/σης Κοζάνης: εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους (εκπαιδευτικούς Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης μόνιμους, αναπληρωτές, ή ωρομισθίους και δημόσιους υπαλλήλους ή φοιτητές
που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος) και  επιθυμούν να συμμετάσχουν ως επιτηρητές στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας που θα διεξαχθούν στην Κοζάνη, το Σάββατο στις 8 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Fax 2461028332 είτε να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2461026279 αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του πανελλήνιου χαρακτήρα των εξετάσεων και τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία του θεσμού στην πόλη μας.

 Από την Δ/νση
Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης
Περισσότερα »

Ο φόβος λοιπόν.


Οι Ελληνες έχουν υποφέρει πολλά, τα τελευταία χρόνια. Η πτώχευση, η οικονομική εξασθένηση των νοικοκυριών είναι ασφαλώς το πρώτο που έρχεται στον νου. Αλλά σταδιακά αντιλαμβανόμαστε
ότι τα χειρότερα βάσανα ακολουθούν αυτήν τη διαρκή απειλή πενίας. Είναι η ανασφάλεια, η αδυναμία να προγραμματίσεις στοιχειωδώς τον βίο, η αδυναμία να προστατεύσεις τα ευπαθή άτομα του περιβάλλοντός σου, η αίσθηση ότι η αξιοπρέπεια συρρικνώνεται ή στην καλύτερη περίπτωση μετασχηματίζεται, ο φόβος για το μέλλον.
Ο φόβος είναι το χειρότερο μαρτύριο και ο χειρότερος σύμβουλος για ένα πλήθος ανθρώπων που υποφέρουν χωρίς να έχουν καταλάβει ακόμη πού έφταιξαν οι ίδιοι. Ο φόβος τρώει τα σωθικά των ανίσχυρων θυμάτων της κρίσης, παγώνει τον νου, τα βυθίζει στην απελπισία και την αυτοϋποτίμηση, τα βυθίζει στη μοιρολατρία· ο ίδιος φόβος παραλύει τις εναπομένουσες δυνάμεις, δεν τις αφήνει να εκδιπλωθούν για να ανασχέσουν και να ανασυγκροτήσουν. Ο φόβος λοιπόν. Αυτός πρέπει πρώτος να νικηθεί.
Είναι προφανές άρα ότι οι διασπορείς απειλών και προφητειών, οι σπορείς εκφοβισμού, πλήττουν ευθέως, ενσυνείδητα τους ήδη πληγωμένους και έμφοβους συμπολίτες τους, τρομοκρατούν την κοινωνία. Δεν μιλάμε για τον αναλυτή ή τον υπεύθυνο πολιτικό, που καταγράφουν τα πράγματι δυσμενή δεδομένα και εκτιμούν τις δυσκολίες· διότι η πραγματιστική ανάγνωση της δυσχερούς πραγματικότητας είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για την λυσιτελή αντιμετώπισή της· οδηγεί σε αγώνα, όχι σε πανικό και παραίτηση.
Μιλάμε για τους ανεύθυνους δημαγωγούς, τους τηλευαγγελιστές, τυχάρπαστους λαϊκιστές, κατ’ επάγγελμα αρριβίστες και πρόθυμους για όλα, που απαντούν στην αγωνία των συνανθρώπων τους με τρομολάγνες προφητείες. Ας μην τους ακούμε τέτοιους κήρυκες, ας τους δούμε μόνο στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που αγωνίζεται να σταθεί όρθια, και θα τους δούμε τότε περιττούς και ανωφελείς, όπως και τον φόβο που εξαπολύουν.
πηγή – βλέμμα
Περισσότερα »

Διοργάνωση Έκθεσης Τροχαίας στη Φλώρινα


Ανακοινώνεται ότι από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας, κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 07-10-2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (οδό Δημάρχου Αναστασίου Σούλα - Νέο Πάρκο Φλώρινας)
θα διοργανωθεί Έκθεση Τροχαίας και θα πραγματοποιηθούν άλλες εκδηλώσεις κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, από 01 έως 07 Οκτωβρίου 2014 και κατά τις ώρες 08:30΄ έως 14:00΄ εκτός της Κυριακής (05-10-2014), θα πραγματοποιείται ενημέρωση κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος και κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων στα θέματα οδικής ασφάλειας.
Περισσότερα »

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ν. Κοζάνης: Συλλαλητήριο


Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 29/09/2014 , η προγραμματισμένη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, της Ένωσης Ιατρών  Νοσοκομείων  Δυτικής Μακεδονίας ( Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ),
των Νοσοκομειακών Επιτροπών  των Γ.Ν Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” και Πτολεμαϊδας “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” και του Ν.Τ  της ΑΔΕΔΥ,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού κέντρου Ν. Κοζάνης.

Το θέμα της σύσκεψης φορέων είναι:
¨ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ  ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ  ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  ΚΑΙ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΣΤΗΝ  Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨.
Αποφασίστηκε να γίνει συλλαλητήριο την Πέμπτη 2/09/2014 και ώρα 13.00 στον αύλειο χώρο του ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ Νοσοκομείου Κοζάνης, με στόχο την λειτουργική επάρκεια των νοσοκομειακών δομών και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.
Γραφείο Τύπου
Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 38 επαγγέλματα με τους περισσότερους ανέργους


Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της απογραφής του πληθυσμού για την αγορά εργασίας που διενεργήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ το Νοέμβριο του 2011 και που η τελευταία επεξεργασία της ολοκληρώθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.
Σ’ αυτά τα ευρήματα φαίνεται ανάγλυφα η κρίση του «παραγωγικού» μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, η οποία κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί λόγω της αναχαίτισης του αλματώδους ρυθμού αύξησης της ανεργίας που σημειώνεται φέτος για πρώτη φορά μετά το 2010.
Ενδεικτικό είναι πως στις πρώτες δέκα θέσεις των κατηγοριών εργαζομένων με την υψηλότερη ανεργία βρίσκονται επαγγέλματα με χαμηλή έως μηδαμινή ειδίκευση.
Σε σύνολο 859.003 ανέργων που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, πριν τρία περίπου χρόνια οι 38 κατηγορίες των εργαζομένων (επί συνόλου 105) με την υψηλότερη ανεργία ανά επαγγελματική ομάδα είναι οι ακόλουθες:
1. Πωλητές σε καταστήματα: 59.644
2. Κτίστες και ασκούντες συναφή επαγγέλματα :47.777
3. Σερβιτόροι και μπαρμεν : 29.153
4. Καθαριστές και βοηθοί οικιών, ξενοδοχείων και γραφείων : 26.300
5. Καλλιεργητές κηπευτικών και φυτωρίων : 17.147
6. Οδηγοί αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών και μοτοσικλετών : 14.859
7. Γραμματείς γενικών καθηκόντων: 12.942
8. Χειριστές σταθερών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και εξοπλισμού : 12.909
9. Ανειδίκευτοι εργάτες μεταποίησης : 11.189
10. Άλλοι ανειδίκευτοι εργάτες: 11.106
11. Απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών προστασίας : 10.918
12. Υπάλληλοι πληροφόρησης πελατών :10.580
13. Εγκαταστάτες και επισκευαστές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού : 9.735
14. Ανειδίκευτοι εργάτες γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας : 9.601
15. Βοηθοί επαγγελματιών του χρηματοοικονοομικού και μαθηματικού κλάδου : 8.733
16. Τεχνίτες ειδών ένδυσης κλπ. : 8.309
17. Χύτες μετάλλων, συγκολλητές, ελασματουργοί, τεχνίτες μεταλλικών δομικών κατασκευών, σιδηρουργοί κλπ. : 8218
18. Υπάλληλοι καταγραφής υλικών και υπηρεσιών μεταφορών: 6.897
19. Βοηθοί παρασκευής φαγητών : 6.727
20. Διευθυντές επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου : 6.587
21. Απασχολούμενοι στην παροχή ατομικής φροντίδας στον τομέα των υπηρεσιών υγείας: 4.198
22. Καλλιτέχνες εν γένει : 5.148
23. Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα: 4.912
24. Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 4.367
25. Άλλοι υπάλληλοι γραφείου : 4.110
26. Τεχνικοί επιστημών φυσικής και μηχανικής : 3.942
27. Διευθυντές επιχειρήσεων μεταποίησης, εξόρυξης, κατασκευών και διανομής: 3.889
28. Τυπογράφοι κλπ. : 2.479
29. Βοηθοί επαγγελματιών καλλιτεχνικού και πολιτιστικού τομέα και μαγειρικής : 2.397
30. Τεχνικοί λειτουργιών και υποστήριξης χρηστών τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας: 2.250
31. Ιατροί : 2.113
32. Μηχανικοί (εξαιρουμένων των ηλεκτρολόγων τεχνολόγων) : 1.932
33. Συναρμολογητές (μανταδόροι): 1.633
34. Βοηθοί επαγγελματιών νοσηλευτικής και μαιευτικής : 1.557
35. Διευθυντές πωλήσεων και μάρκετινγκ: 933
36. Αλιείς, κυνηγοί και παγηδευτές θηραμάτων :894
37. Πρόσωπα που παράσχουν μικροϋπηρεσίες στο δρόμο κλπ.: 641
38. Διευθύνοντες σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές : 556
http://www.proson.gr
Περισσότερα »

ΚΚΕ: Για την τρομοκρατική τακτική της ALPHA BANK στους εργαζόμενους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου».


Η ALPHA BANK στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των εργασιών της εξήγγειλε ένα πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», δηλαδή «εθελούσιων απολύσεων»,  με στόχο τη μείωση του προσωπικού της. Η ισχύς του προγράμματος ξεκίνησε
τη Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη και λήγει στις 30 Σεπτέμβρη.
Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συμμετοχή περισσότερων εργαζομένων, γιατί έτσι μειώνεται περισσότερο το «μισθολογικό κόστος» της τράπεζας.
Στην προσπάθειά της αυτή η τράπεζα απειλεί, εκβιάζει, τρομοκρατεί εργαζόμενους που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα:
1. Ανώτερα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας επικοινωνούν τηλεφωνικά με εργαζόμενους και τους απειλούν με απόλυση σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση του προγράμματος, γιατί «δεν είναι στο αυριανό πλάνο της τράπεζας».
2. Καλούν εργαζόμενους στη Διεύθυνση Προσωπικού, όπου ωμά τους εκβιάζουν με απόλυση, αν δεν κάνουν χρήση του προγράμματος, λέγοντάς τους ότι δεν είναι αποδοτικοί. Έχουν φτάσει μάλιστα και στο σημείο να εκβιάζουν άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Η διαδικασία της «εθελούσιας εξόδου», συμφέρει μόνο την εργοδοσία, γιατί ενισχύει τα κέρδη της, καθώς μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα. Προσδοκά να απολύσει ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων χωρίς συνέπειες, αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να «αποδέχονται», κάτω από απειλές και εκβιασμούς, την απόλυσή τους. Στη θέση τους και κάνοντας χρήση αντεργατικών νόμων έχει τη δυνατότητα, όταν το θελήσει, να προσλάβει άλλο προσωπικό με μισθούς πείνας και χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Για όσους φύγουν οι συνέπειες μακροπρόθεσμα θα είναι αρνητικές (υποταγή στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς, δάνεια και φόροι που εξανεμίζουν την αποζημίωση, μείωση των συντάξεων κ.ά.) Ενώ όσοι παραμείνουν στη δουλειά καταδικάζονται σε εντατικοποίηση της εργασίας, χαμηλότερους μισθούς, συρρίκνωση δικαιωμάτων, για να γίνει η τράπεζα πιο «ανταγωνιστική».
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:
  • Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατική τακτική της Alpha Bank στους εργαζόμενους για την είσοδό τους στο πρόγραμμα εθελούσιας;
  • Να μην υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση στους εργαζόμενους που επιλέγουν να μην συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» και να παραμείνουν στην Alpha Bank;

Οι βουλευτές
Χρήστος ΚατσώτηςΝίκος ΚαραθανασόπουλοςΘεοδόσης ΚωνσταντινίδηςΔιαμάντω ΜανωλάκουΣπύρος Χαλβατζής
Περισσότερα »

Γιατί ο ύπνος στα ξενοδοχεία είναι πιο απολαυστικός;


Μια εύκολη απάντηση είναι γιατί μας τα προσφέρουν όλα έτοιμα χωρίς εμείς να κουραστούμε στο ελάχιστο. Αλλά η σωστή απάντηση δεν είναι αυτή. Οι ρεπόρτερ της Huffington Post επανέλαβαν την ερώτηση
σε ειδικούς και μη και κατέληξαν ότι όλες οι εμπειρίες που περιλάμβαναν έναν απολαυστικό ύπνο σε ξενοδοχείο είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ένα αφράτο λευκό κρεβάτι.
Ίσως να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ αλλά αναρωτηθείτε, ανατρέξτε στις φορές που απολαύσατε πραγματικά έναν ύπνο και θα διαπιστώσετε ότι τα σεντόνια ήταν λευκά.
Άδικα αναζητούμε τους ιδανικούς συνδυασμούς χρωμάτων και πρωτότυπων σχεδίων. Το λευκό εκτός από το γεγονός ότι συμβολίζει την πολυτέλεια και την απαλότητα, αναδεικνύεται και στο χρώμα που μας βυθίζει σε έναν χαλαρό και ξεκούραστο ύπνο.Γι αυτό και τα πολυτελή ξενοδοχεία τα προτιμούν.
«Ένα λευκό κρεβάτι δημιουργεί το φαινόμενο του φωτοστέφανου, οι άνθρωποι νομίζουν ότι ο χώρος μόλις ανακαινίστηκε ακόμα κι αν απλώς έχουν αλλαχθεί τα σεντόνια» λέει ένας ειδικός.
http://www.enikos.gr/
Περισσότερα »

Δήμος Βοΐου και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ANKO: πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση


Ο Δήμος Βοΐου και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ANKO, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές, κατοίκους της περιοχής, σε ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου
και ώρα 5μμ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βοΐου στη Σιάτιστα.
Η ενημέρωση θα αφορά στην 3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2007-2013.
Στελέχη της ΑΝΚΟ, που είναι η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος στο Νομό Κοζάνης, θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις που έχουν προκηρυχθεί καθώς και τις δυνατότητες και ευκαιρίες  που παρέχονται από το πρόγραμμα έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2014, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων.
                                                  
Με τιμή
Ο Δήμαρχος  Βοΐου                                     Ο Πρόεδρος της ΑΝΚΟ
                                                                                                 &                                                                                                           
                                                                     της  Ε.Δ.Π. LEADER
Δημήτρης Λαμπρόπουλος                                  Κυριάκος Μιχαηλίδης
Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης: συνάντηση με το δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη


Κλείνοντας τον κύκλο των επαφών που είχε με όλους τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας, αλλά και με τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης,
με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου και τον συντονιστή της Ν.Ε. Πολιτίδη Τάσο, πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη.

Ο δήμαρχος έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Κοζάνης και αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη εργαζομένων (εξ αιτίας και της κινητικότητας), καθώς και σε προβλήματα που αφορούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας των υπαλλήλων του δήμου.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης είπε πως υπάρχουν προσλήψεις που έγιναν σε ένα εργασιακό καθεστώς και με το θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε τότε, ωστόσο  η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγινε με κριτήρια που έθετε ο νόμος, με παρεμβολή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων και  με τον έλεγχο των συμβάσεων από τον ΑΣΕΠ. Επί της ουσίας, πρόσθεσε, ο έλεγχος γίνεται για τη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεών τους και όχι για τα -ενδεχόμενα ίσως- πλαστά πιστοποιητικά τους.
Δεν είμαστε, τόνισε, σε καμιά περίπτωση υπέρ των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, αλλά λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις εξ αιτίας του τρόπου πρόσληψης αυτών, όπως και στην αξιολόγηση με ποσόστωση (αξιολόγηση που πρέπει να γίνεται αλλά με άλλο τρόπο). Σκοπός της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη των στόχων του μνημονίου.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ότι είναι άλλο να στοχεύουμε στους εργαζόμενους και στις εργασιακές θέσεις και άλλο η ανομία των πλαστών δικαιολογητικών. Aν ήθελε πράγματι η κυβέρνηση να εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία, είχε τον τρόπο είτε δια του ΑΣΕΠ, που έχει στην κατοχή του τους φακέλους όλων των συμβάσεων, είτε δια των ίδιων των δήμων να  εντοπίσει και να διώξει παραδειγματικά τους εμπλεκόμενους στις περιπτώσεις αυτές. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
Στο θέμα που τέθηκε για τη σίτιση και τη στέγαση απόρων συμπολιτών, ένα πρόγραμμα που τρέχει άμεσα και πρέπει να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η  απάντηση ήταν ότι ο δήμος το γνωρίζει και το υλοποιεί.
Αναφορικά με το θέμα του ερωτηματολογίου από τον κ. Φούχτελ για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, ο δήμαρχος δήλωσε πως δε θα δεχθεί εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Περισσότερα »

Σύνδεσμος γραμμάτων και τεχνών Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης: επίσκεψη στο Ιστορικό-Λαογραφικό και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης


Στις 15-9-2014 επισκέφτηκαν το Ιστορικό-Λαογραφικό και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης ο βουλευτής Γρεβενών, κ. Κοψαχείλης Τιμολέων και ο Διοικητής του Ο.Γ.Α., κ. Βεργίνης Ξενοφών.    
Μετά την ξενάγηση που τους έγινε, από το Διοικητικό Συμβούλιο, δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τον πλούτο των εκθεμάτων του Μουσείου και για την άρτια δουλειά που συντελείται σ’ αυτό.
Μετά την ξενάγηση, στα γραφεία του Συνδέσμου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Μουσείο, για τα οποία ο βουλευτής Γρεβενών δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Τασούλα Κων/νο.
Πραγματικά, μετά από δύο ημέρες(17-9-2014), κλείστηκε ραντεβού στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, Αγγέλης Πολυνείκης.
Ο Υπουργός άκουσε μ’ ενδιαφέρον τα προβλήματα που απασχολούν το Σύνδεσμο και το Μουσείο και υποσχέθηκε να τα δει με κατανόηση.   
Περισσότερα »

Συμπαράσταση στους διωκόμενους αγωνιστές


Tο Συνδικάτο στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη»συμπαραστέκεται στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και τους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, οι οποίοι δικάζονται στις 2 του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι αγωνιστές  οδηγούνται σε νέα δίκη για δεύτερη φορά  αφού είχαν αθωωθεί πανηγυρικά στην πρώτη δίκη, στην δίωξή τους που έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στηνκινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους.
Η εξουσία τρέμει  το μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση,  και γι’ αυτό  τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. καιΔ.Ν.Τ.
Σε μια εποχή όπου οι εργατικοί αγώνες διώκονται ως παράνομοι και εργαζόμενοι επιστρατεύονται με χουντικούς νόμους, όπου οι διαδηλώσεις χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής ακόμα και απολυμένες καθαρίστριες με την βοήθεια των ταγμάτων εφόδου της φασιστικής συμμορίας. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων να αντιταχθούν και ανατρέψουμε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές και αυτούς που τις δημιούργησαν και τις υπηρετούν. Είναι υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και  όλους αυτούς που αγωνίζονται να μην περάσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση, Ε.Ε και κεφάλαιο.

Οι εργατικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται δεν καταστέλλονται
Με ενωτικούς ταξικούς αγώνες θα νικήσουμε
Γραφείο τύπου ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη"
Κοζάνη 30/9/14
http://seen-erga.blogspot.gr/
Περισσότερα »

Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κόμματων


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων
και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών – χρηματοδοτών.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα, κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομικά ενίσχυση 2-5 ευρώ.

Τα παραπάνω αποσκοπούν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.

Είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος να αντιταχθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει, να παλέψει να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει την κατηγορηματική τους αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την καταδίκη μας σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουμε τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί.

Ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα, μας αφορά άμεσα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να αγωνιστούμε να μην περάσει το νομοσχέδιο και αν ψηφιστεί να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί το νέο αντιδημοκρατικό μέτρο, το νέο φακέλωμα.



Για το Δ.Σ

  Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γεν. Γραμματέας

Δεληολάνης Ευάγγελος                                                        Μπούρα Στέλλα
Περισσότερα »

Σιάτιστα: Παράσταση «Ο στοιχειωμένος κέδρος», το Σάββατο 4 Οκτωβρίου


dikevoΗ ομάδα θεάτρου σκιών Κουμκου Art παρουσιάζει το έργο «Ο στοιχειωμένος κέδρος» το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.Στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας.
Περισσότερα »

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας


Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη (01.10.2014) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
seirines• Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
Περισσότερα »

Το Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης Κοζάνης ξανάρχεται!


Κι όλοι αναρωτιόντουσαν; Τι έγινε ρε παιδιά το φεστιβάλ; Πότε θα έρθουν ξανά οι παραμυθάδες στην πόλη; Πότε θα κάνουμε μια εκδρομή στην Κοζάνη για να γεμίσουμε τα αυτιά μας λέξεις;  Το ψάχνανε στην άνοιξη, το ψάχνανε στο καλοκαίρι …
afigisisΑυτό θα φυτρώσει τον Οκτώβρη με τις βροχές καθώς ο καιρός θα κρυώνει και θα μαζευόμαστε. Το Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης θα απλωθεί από τις 24 ως τις 28 Οκτωβρίου στην πόλη, στα θέατρα, το ωδείο, το σταθμό, το μπαρ, το καφέ, το αναψυκτήριο, στο λεωφορείο των παραμυθιών. Καλεσμένοι του ο Γαλλοαλγερινός Καμέλ Γκενούν που θα  μας φέρει τις μυρωδιές και τα χρώματα της Αλγερίας, η γαλλίδα Φρανσουάζ Ντιεπ με τις τρυφερές ιστορίες της Προβηγκίας αλλά και της Δυτικής Αφρικής που αγαπά και μελετά μαζί με τον Άρη Ρέτσο τον ηθοποιό –θρύλο που τραγουδά, ψέλνει, κραυγάζει, ψιθυρίζει τα λόγια των ηρώων της ελληνικής τραγωδίας και διηγείται μόνος και μοναδικά του μεγάλους ελληνικούς μύθους. Μαζί τους πολλοί νεότεροι αφηγητές, ντόπιοι και επισκέπτες, εργαστήρια αφήγησης και κάτι νέο: Το νυχτέρι «Όλοι έχουν μια ιστορία» όπου όλοι μπορούν να αφηγηθούν μια μικρή ιστορία μαζί με όσους θα διαγωνισθούν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό αφήγησης που φέτος θεσμοθετείται.
Τέλος την ημέρα της εθνικής επετείου το φεστιβάλ θα τιμήσει τους ήρωες με ένα απροσδόκητο λογοτεχνικό αναλόγιο και την Πανδώρα στην Αίθουσα Τέχνης. Ο Στέλιος Πελασγός μέσα σε ένα σύμπαν εικόνων της βίντεοαρτιστ Άννυς Γαλανού θα διαβάσει το γράμμα που έγραψε ο ημιονηγός Νίκος καββαδίας στο άλογο, τα λόγια του θαλασσινού ποιητή μαζί με γράμματα και ιστορίες αφανών ηρώων που πολέμησαν μαζί του και θυσιάστηκαν.
Η διεθνής γιορτή λόγου που ρίζωσε στην πόλη θα γελάσει, θα συγκινηθεί, θα ανατριχιάσει, θα θυμηθεί, θα τιμήσει και θα ζήσουμε όλοι καλά κι ακόμα καλύτερα.
Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλ. 24610-24062, εσωτ. 1, κα Σιμάρα Τασούλα.
Περισσότερα »

Ε.Π.Φ.Α. Ν. Κοζάνης:Aπολογιστική και εκλογική Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου


Το Δ.Σ. της Ε.Π.Φ.Α. Ν. Κοζάνης προκηρύσσει απολογιστική και εκλογική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.
Θέματα:
    euroeklogesss
  1. Διοικητικός απολογισμός.
  2. Οικονομικός απολογισμός.
  3. Ψήφιση πεπραγμένων.
  4. Προτάσεις μελών.
  5. Εκλογή 3μελούς εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια των αρχαιρεσιών.
Η παρουσία όλων των Συναδέλφων Φυσικής Αγωγής στην συνέλευση είναι απαραίτητη.
Περισσότερα »

Η επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής για το θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Καστοριάς- Κοζάνης


pirosvestikiΣτις 06:40, σήμερα 30/09/2014, η Υπηρεσία μας κλήθηκε για παροχή βοήθειας μετά από σύγκρουση δύο Ι.Χ.Ε. οχημάτων στο 6ο χιλ. Εθνικής Οδού Καστοριάς-Κοζάνης. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας μας απεγκλωβίσαμε από το ένα όχημα τον οδηγό αυτού Μ.Π., θανάσιμα τραυματισμένο και από το δεύτερο όχημα τραυματισμένο τον οδηγό αυτού Σ.Χ., οι οποίοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στο συμβάν επιχείρησαν τέσσερις (4) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο (2) οχήματα.
Περισσότερα »

ΣΕΑ Κοζάνης:Το σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης ” ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ” συμμετέχει στην 26η Αιμοδοσία, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου


Το σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης ” ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ” συμμετέχει στην 26η Αιμοδοσία του 2014 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨,  με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014   από τις 15:00 – 20:00 (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου Παύλου Χαρίση 23.
Όλοι επιθυμούν να υπάρχουν μονάδες αίματος αλλά οι ίδιοι ¨Ξεχνούν¨ να δώσουν. 
Όλοι συμφωνούν  με την Εθελοντική  Αιμοδοσία  αλλά ενώ μπορούν δεν  γίνονται, Τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες.

seaΌποιος παίρνει γεμίζει τα χέρια του, όποιος προσφέρει γεμίζει την ψυχή του.

Μη διστάζεις. Δώσε λίγο Αίμα. Χάρισε τη χαρά της Ζωής!
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014   από τις 15:00
Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:
1.Να  αισθάνεστε καλά
2.Να είστε ξεκούραστοι
3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.
* Να υπενθυμίσουμε ότι τρώμε ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.
* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος
* Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.
* Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.
* ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.
* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων,
Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας  Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)
Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποστολή αιτημάτων πληρωμής Νέων Γεωργών 2014


opekepekozanizΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα απεστάλη στον ΟΠΕΚΕΠΕ το αίτημα πληρωμής της 1ης Δόσης των 336 Νέων Γεωργών που εντάχθηκαν στο Μέτρο 112 κατά την 2η πρόσκληση. Η πληρωμή αφορά το 70% της συνολικής εγκριθείσας ενίσχυσης και ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.396.000 €.
Η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους συνήθως γίνεται μετά από δύο εβδομάδες κατ’ ελάχιστον.
Περισσότερα »

Μεγάλες ανατροπές στην καταβολή ΦΠΑ - Πώς θα πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου οι επαγγελματίες - Τι θα ισχύσει για τα τιμολόγια


Σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ που αφορούν εκατομμύρια φορολογούμενους, έρχονται από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου ενώ σε πλήρη εφαρμογή θα τεθούν από την αρχή του έτους. Συγκεκριμένα, με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν ΦΠΑ όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του.
Πλέον η πληρωμή του ΦΠΑ θα γίνεται μετά την είσπραξή του, ήτοι όταν μια επιχείρηση εκδίδει ένα τιμολόγιο, θα είναι υποχρεωμένη για την καταβολή του ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί. Το σύστημα θα επιτρέψει στους φορολογούμενους με κύκλο εργασιών μικρότερο από 500.000 ευρώ να αναβάλουν την καταβολή ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που θα πληρώσει ο πελάτης τους.
Μεγάλες ανατροπές στην καταβολή ΦΠΑ - Πώς θα πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου οι επαγγελματίες - Τι θα ισχύσει για τα τιμολόγια Σήμερα ο εκδότης του τιμολογίου είναι υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ μέσα στην προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, ήτοι κάθε μήνα ή τρίμηνο ανεξάρτητα με το εάν αυτό πληρωθεί έξι μήνες αργότερα. Πιο απλά μια επιχείρηση σήμερα υποχρεούται να πληρώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ στις ανωτέρω ημερομηνίες ακόμα και αν δεν τον έχει εισπράξει.
Ουσιαστικά, όποιος δεν έχει πληρωθεί τον ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή του, είτε με το Δημόσιο είτε με ιδιώτες, δεν θα είναι υποχρεωμένος και να τον αποδώσει μέχρι να εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο. Η συγκεκριμένη διάταξη σε πρώτη φάση θα αφορά σε όσους έχουν τζίρο έως 500.000 ευρώ και μόνο για συναλλαγές χονδρικής.
Το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να το δοκιμάσουν και αν κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει θα μπορούν να βγουν από αυτό στην επόμενη διαχειριστική περίοδο. Αν όμως ενταχθούν, θα πρέπει να εκδώσουν φορολογικά στοιχεία στα οποία θα αναγράφεται η ένδειξη «ειδικό καθεστώς καταβολής φόρου παρά τον χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής», ώστε να είναι γνωστό στον αντισυμβαλλόμενο τους ότι μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ κατά το χρόνο πληρωμής.
Θα πρέπει επίσης να προσαρμόσουν τα λογιστικά τους συστήματα ώστε να καταγράφονται με σαφήνεια εισπράξεις και πληρωμές ιδίως ως προς τον ακριβή χρόνο και να παρέχουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στη Φορολογική Διοίκηση για την εξόφληση του οφειλόμενου ΦΠΑ.
Στις γενικές εξαιρέσεις από τον κανόνα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ προβλέπεται ότι δεν μπορούν να ενταχθούν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών οι οποίες απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, εισαγωγές αγαθών, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, πράξεις για τις οποίες υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ είναι ο λήπτης, λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών και πράξεις για τις οποίες ο τόπος φορολόγησης δεν βρίσκεται στο εξωτερικό.
Το νέο σύστημα θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου κι εκτιμάται ότι μπορεί να αποκόψει το κύμα λουκέτων στην αγορά εξαιτίας της αδυναμίας απόδοσης του ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες. Αλλωστε, είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που υποχρεούνται να πληρώσουν τον φόρο παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εξοφληθεί είτε από το ίδιο το Δημόσιο με το οποίο συναλλάσσονται είτε με ιδιώτες. Ετσι, μόνο με την οριστική εξόφληση του παραστατικού θα καταβάλλεται και ο ΦΠΑ.*http://www.imerisia.gr
Περισσότερα »

«Σκεφτόμαστε το γάμο και εγώ και η Ευαγγελία»



«Σκεφτόμαστε το γάμο και εγώ και η Ευαγγελία»Ο Ηλίας Βρεττός σκέφτεται να κάνει το επόμενο βήμα

Για την προσωπική του ζωή αλλά και το ενδεχόμενο ενός γάμου με την Ευαγγελία Αραβανή μίλησε ο Ηλίας Βρεττός σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Όταν είμαι ερωτευμένος, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Μόνο τρέλες έχω να θυμάμαι. Έχω κάνει πολύ μακρινά ταξίδια μονάχα για μια μέρα, έχω ξοδέψει πολλά χρήματα σε δώρα για να κάνω την κοπέλα μου χαρούμενη, έχω κλάψει, έχω παρακαλέσει, έχω πέσει στα γόνατα. Τα έχω κάνει όλα. Δεν υπάρχει φρένο στον έρωτα. Σταματά η λογική και λειτουργεί το ένστικτο», είπε ο τραγουδιστής στο περιοδικό like.

O Hλία Βρεττός μίλησε και για τον ενδεχόμενο ενός γάμου και αποκάλυψε:

«Σίγουρα μεγαλώνοντας περνά πιο συχνά από το μυαλό σου ο γάμος και η απόκτηση ενός παιδιού. Τα επεξεργάζεσαι και τα βλέπεις διαφορετικά. Σκεφτόμαστε το γάμο και εγώ και η Ευαγγελία. Το πώς και πότε θα γίνει είναι κάτι που θέλει ώριμη σκέψη και κοινή απόφαση. Όταν προϋπάρξουν αυτά, τότε θα υπάρξει και η επίσημη δήλωση».
Περισσότερα »

Η κρίση χωρίζει τα ζευγάρια


Η ανεργία και τα χρέη αυξάνουν τις πιθανότητες χωρισμού

Η κρίση χωρίζει τα ζευγάρια Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας. Και φυσικά, ο ερωτικός τομέας δε λείπει από τη λίστα.

Σύμφωνα με μια μεγάλης κλίμακας έρευνα, που επικαλείται η MailOnline, η κρίση έχει πέσει «βαριά» στα πιο φτωχά ζευγάρια και τις οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες χωρισμού.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους ή βυθίστηκαν στα χρέη, μία από τις επιπτώσεις της κρίσης ήταν και η αύξηση στα ποσοστά διαζυγίων.

«Οι άνθρωποι που ήταν σε μειονεκτική θέση, από οικονομική άποψη, κατά τη διάρκεια της ύφεσης είχαν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν υποβάθμιση της ποιότητας –και σταθερότητας- της σχέσης τους» αναφέρει η έρευνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, οι οποίοι χωρίστηκαν σε «οικονομικές ομάδες»: σε αυτούς που θριάμβευσαν μετά την τραπεζική κατάρρευση του 2008 και σε αυτούς που έχασαν την εργασία του και άρχισαν να εξαρτώνται από επιδόματα και παροχές.

Αυτοί που υπέφεραν τις χειρότερες επιπτώσεις της κρίσης, είχαν οκτώ φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν ακόμη και τη σχέση τους να καταστρέφεται.

Τα ποσοστά των χωρισμών ήταν μεγαλύτερα στα ζευγάρια που δεν ήταν ενωμένα με τα δεσμά του γάμου.
Περισσότερα »

Ποιους φόρους εξετάζει να μειώσει η κυβέρνηση


Στο πλαίσιο πολιτικής αντεπίθεσης από το οικονομικό επίπεδο

Ποιους φόρους εξετάζει να μειώσει η κυβέρνηση Εντείνονται οι προσπάθειες του κυβερνητικού και οικονομικού επιτελείου να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και να ανακόψουν τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από πακέτα φοροελαφρύνσεων, μετά το «φιάσκο» του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία» η κατάθεσή τους στη Βουλή δεν αποκλείεται να γίνει και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται εν εξελίξει. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία, παρόμοιο με αυτό που επιχείρησε να περάσει και ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ελαφρύνσεις από το βήμα της ΔΕΘ χωρίς την έγκριση της τρόικας.

Μεταξύ αυτών θα είναι το ψαλίδισμα της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από την 1 Ιανουαρίου 2015, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και το 2016.  Εκτός αυτού, εξετάζονται νέες αντικειμενικές αξίες μεσοσταθμικά μειωμένες περίπου 15%, που θα επιφέρουν μείωση και στον ΕΝΦΙΑ, με ταυτόχρονες αλλαγές στο πόθεν έσχες που θα εφαρμόζεται όχι στην αντικειμενική αξία του ακινήτου όπως ισχύει σήμερα αλλά στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου

Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή προς τα κάτω των φορολογικών συντελεστών και για ιδιώτες και για τους επιχειρηματίες.
Σε αυτή την περίπτωση για τους ιδιώτες το 42% θα κατέβει στο 32% και ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί σταδιακά από το 26% στο 15%.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ τόσο στην εστίαση, που είχε ουσιαστικά υιοθετηθεί δοκιμαστικά, όσο και στα νησιά.

Τέλος στο καυτό ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι δόσεις αποπληρωμής που θα φτάνουν έως 100 για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.
Περισσότερα »

Το βινύλιο επιστρέφει δυναμικά!


Ηταν το 1948 όταν η Columbia Records ακούμπησε την βελόνα στον πρώτο δίσκο βινυλίου. Απο τότε το βινύλιο κυριάρχησε για δεκαετίες στις δισκοθήκες των μουσικόφιλων ενώ εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θέση
ακόμα και σήμερα παρά την ψηφιοποίηση της μουσικής. Μια ευχάριστη είδηση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έρχεται να αναπτερώσει το ηθικό όλων εκείνων που ελπίζουν οτι το βινύλιο δεν είναι απαρχαιωμένο και η οτι παραγωγή του δεν φθίνει.
Η Urban Outfitters είναι  ο μεγαλύτερος διανομέας των δίσκων βινυλίου στον κόσμο και σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις της εταιρείας. Πέρυσι, οι πωλήσεις στους δίσκους βινυλίου έφτασε τα 6,1 εκατομμύρια άλμπουμ, το υψηλότερο ποσοστό από το 1991! H Urban Outfitters, θεωρείται η Μέκκα​ των "hipster" και  το αγοραστικό κοινό της ειναι ηλικίας από 18 έως 28.
Σύμφωνα με την Nielsen Soundscan, οι πωλήσεις βινυλίου αυξάνονται σταθερά από το 2007.
Το 2012, το 64% των πωλήσεων βινυλίου προέρχονταν από ανεξάρτητα δισκοπωλεία. Όσο για τις αλυσίδες βινυλίου όπως η Urban Outfitters, ο ανταγωνισμός εξακολουθεί να είναι λεπτός...
http://left.gr/
Περισσότερα »

Ναι στην εθελοντική αιμοδοσία και από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης


Με την συμμετοχή κυρίως των νεαρών του μελών  ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης είπε κι αυτός το δικό του ΝΑΙ στην εθελοντική αιμοδοσία και στην λαμπαδηδρομία της «Φλόγας της Αγάπης» που έφθασε στην κεντρική πλατεία της Σκ’ρκας στην Κοζάνη, το Σάββατο το απόγευμα.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται πανελλαδικά για να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι συμπολίτες μας  προσφέροντας ελάχιστο χρόνο από την ζωή τους για να σώσουν τον συνάνθρωπό τους, τον δικό μας  με άλλα λόγια άνθρωπο, είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρειάζεται την στήριξη όλων.
Και η προσπάθεια αυτή έχει για την περιοχή μας την δική της ξεχωριστή αξία μια που η 27η  Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος διοργανώνεται εφέτος από τον  Δήμο Εορδαίας και  τον  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης  «Γέφυρα Ζωής» στην πόλη της Πτολεμαΐδαςτο τριήμερο 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014.
Περισσότερα »

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με το τρένο


Μόλις 3,5 ώρες θα διαρκεί το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη για όσους ταξιδεύουν με τρένο. Το νέο σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017, ενώ χθες μπήκαν οι βάσεις
με την υπογραφή της σύμβασης για «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας» από την ΕΡΓΟΣΕ και την Κοινοπραξία Τομή ΑΒΕΤΕ - Alstom Transport SA.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 41.297.174,41 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει ανάταξη και αποκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης, ώστε αυτά να επανέλθουν στην καλή λειτουργική τους κατάσταση αλλά και αναβάθμιση μέσω προσθήκης νέων λειτουργιών.
Παράλληλα, θα εγκατασταθεί καλώδιο οπτικών ινών, θα προστατευθούν οι καλωδιώσεις χαλκού από κλοπές – δολιοφθορές, θα αναβαθμιστούν οι σταθμοί μεταξύ Οινόης - Δαύλειας και μεταξύ Δομοκού – Λάρισας καθώς και η γραμμή Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στο τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και Γαλλικού.
http://www.enikos.gr/
Περισσότερα »

Σύλλογος τροβαδούρων Πτολεμαΐδας: Συλλυπητήρια επιστολή


Ο Σύλλογος Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του κ.Κρυσταλίδη Νέστορα. Ο εκλιπών διετέλεσε μέλος του συλλόγου μας κατά την περίοδο 2010-2014
και διακρίθηκε για το ήθος του καθώς και για την αγάπη του στο έργο και στον σκοπό του συλλόγου μας.
Απευθύνουμε στους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια. Τιμώντας την μνήμη του το Δ.Σ του συλλόγου αποφάσισε να καταθέσει χρηματικό ποσό στην μνήμη του σε κοινοφελές ίδρυμα της περιοχής μας.
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας
Δεληκώστας Μιχαήλ                                                      Μωσαΐδης Χρήστος
Περισσότερα »

Κοζάνη: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Πάνος Μουζουράκης, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου


Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Πάνος Μουζουράκης έρχονται στην Κοζάνης για μια μοναδική εμφάνιση, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο club Daluz.



Περισσότερα »

Εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Koζάνης


Εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Koζάνης. Πρόκειται να υλοποιηθεί στο Δήμο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τοπικής Εμβέλειας με στόχο την Εκμάθηση Ποντιακής Διαλέκτου διάρκειας 150 ωρών. Το πρόγραμμα δύναται να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και εργασιακής κατάστασης.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο:
ΚΔΒΜ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 13
Τηλ. 2461039188
*ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00 ΕΩΣ 14:00 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 16:30ΕΩΣ 18:30*
*ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/10/2014*
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Περισσότερα »

Live-Avles:Εκδήλωση απονομής βραβεύσεων και πληρωμής των ωφελούμενων από το ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη στα Σέρβια ( Video Live-Avles.tv)


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, το ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με τον Διευθυντή του Νίκο Σαρρή και τον Συντονιστή Εταίρο της Α.Σ. ΑγροΣέρβια, πραγματοποίησαν στα Σέρβια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, Εκδήλωση απονομής Βεβαιώσεων και Πληρωμής των ωφελουμένων της πράξης '' Τοπικό Σχέδιο Δράσης'' για την ενίσχυση της Απασχόλησης στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Στην εκδήλωση παρέστει ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Θανάσης Κοσματόπουλος...



Δείτε επίσης  άλλα 2 Βίντεο απο την εκδήλωση αυτή...


Περισσότερα »

Musicart – Νέο Ωδείο Κοζάνης: Ολοκληρωμένες σπουδές στη μουσική εκπαίδευση


Ξεκίνησαν από τις 15 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης.
Εκτός από τα όργανα που διδάσκονται στο κλασικό τμήμα (πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, όμποε, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνοκαιτρομπέτα), λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών-λαϊκών οργάνων (μπουζούκι, ούτι, λαούτο, κρουστά) και τμήματα σύγχρονων οργάνων (ηλεκτρική, ακουστικήκιθάρα, drums καιακορντεόν). Οι σπουδές συνοδεύονται από κύκλους θεωρητικών υποχρεωτικών μαθημάτων πλήρως εναρμονισμένων με τις διατάξεις του υπουργείου πολιτισμού. Παράλληλα οι μαθητές του ωδείου μετέχουν σε σειρά ομαδικών μαθημάτων-συνόλων η διδασκαλία των οποίων τους προσφέρεται δωρεάν. Έτσι έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε σύνολα κιθάρας, κλασικής ορχήστρας, πνευστών, σε παραδοσιακά σύνολα ή σύνολα μοντέρνας μουσικής, σε μικρά φωνητικά σύνολα όπως επίσης και στις χορωδίες του ωδείου.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά από 5:30 ως 8:30 το απόγευμα στους χώρους της Musicart –Νέου Ωδείου Κοζάνης
Σμύρνης 36, τηλ. 2461026126
Χαλκιδικής 1, τηλ. 2461039479
http://musicartkozani.wordpress.com
Mail:neo.odio.kozanis@gmail.com
Περισσότερα »

Σωματείο χειρίστων μηχανημάτων εκτελέσεως τεχνικών έργων Κοζάνης: Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2014


Το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Ν. Κοζάνης, ενημερώνει όλα τα μέλη του ότι την 1η Οκτωβρίου ξεκινάει η ηλεκτρονική αίτηση για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ,
με την πίστωση στους δικαιούχους να ολοκληρώνεται μετά από 15 εργάσιμες μέρες από την έγκριση της αίτησης. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π.μηχανημάτων απαιτούνται από 70 ¨C 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Ηλεκτρονική Αίτηση ¨C Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνουν
ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
αν:
α) κατά το έτος 2014 ασκούν το επάγγελμά του............
β) δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ , το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου περιλαμβάνεται στο έτος 2014.
γ) δεν λαμβάνουν σύνταξη ( κύρια και επικουρική) ίση ή μεγαλύτερη από την κατώτατη σύνταξη γήρατος του ΙΚΑ ¨C ΕΤΑΜ.
δ) προκειμένου για μουσικούς, βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού σωματείου.
ε) προκειμένου για χειριστές ανυψωτικών & εκσκαπτικών μηχανημάτων, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος
Για πληροφορίες στο τηλ. 2461033931
Για το Δ.Σ.
Περισσότερα »

Για λίγο εκτός μεταλλίων στην Αυστρία ο Αποστόλης Τελικοστόγλου της "Μακεδονικής Δύναμης"


Την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2014 που γίνεται στην Αυστρία, κατέκτησε ο αθλητής της "Μακεδονικής Δύναμης" Απόστολος Τελικοστόγλου
, ο οποίος για λίγο δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια.
Η μέρα για τον Απόστολο ξεκίνησε καλά στον αγώνα με τον Σλοβάκο αθλητή τον οποίο νίκησε με σκορ 13-9. Όμως στη μάχη με τον Ισπανό δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με σκορ 11-5. Έτσι κατετάγη στην 5η θέση της διοργάνωσης στην κατηγορία των 80 κιλών * kozani.tv
Περισσότερα »

Ένωση Iατρών Nοσοκομείων Δ. Μακεδονίας (ΕΙΔΥΜ):Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τη δημόσια υγεία στη Δυτική Μακεδονία, τη Δευτέρα 29/09


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, η Ένωση Ιατρών  Νοσοκομείων  Δυτικής Μακεδονίας ( Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ),  οι Νοσοκομειακές Επιτροπές των Γ.Ν Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” και Πτολεμαϊδας “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” και το Ν.Τ  της ΑΔΕΔΥ, στην συνέχεια της αναβληθείσας σύσκεψης στις 25/09/2014, θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη την Δευτέρα 29/09/2014 και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού κέντρου Ν. Κοζάνης.
giatrosΤο θέμα της σύσκεψης φορέων είναι:
¨ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ  ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ  ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  ΚΑΙ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΣΤΗΝ  Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨.
Καλούνται όλοι οι φορείς να παρευρεθούν στη σύσκεψη και να αναλάβουν τις  ευθύνες τους, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.
Η υποβάθμιση, η απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων υγείας, αφορά όλους μας.
Περισσότερα »

Θεατροδρόμιο Κοζάνης: “Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, 27-28/9


Το Θεατροδρόμιο Κοζάνης, επανέρχεται για έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων με τη Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη συνεχίζοντας για δεύτερο Σαββατοκύριακο (27-28/9) και για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα στις 21:00 στην αίθουσα του Θεατροδρομίου.
fonissesΤο εν λόγω έργο συμμετείχε στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδος αποσπώντας οκτώ από τα συνολικά έντεκα βραβεία (Καλύτερης Παράστασης Κοινού -Επιτροπής,Σκηνοθεσίας,Μουσικής Σύνθεσης,Α΄Ανδρικού Ρόλου,Ενδυματολογίας,Σκηνικών,Φωτισμού.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Φόνισσα θεωρείται το αριστούργημα του Παπαδιαμάντη.
Πρόκειται για ένα ψυχογραφικό έργο με έντονα τα στοιχεία του νατουραλισμού, της λαογραφίας και της ηθογραφίας. Κεντρικό πρόσωπο η Φραγκογιαννού, μια προσωπικότητα ψυχοπαθολογική θα έλεγε κανείς, η οποία αφαιρεί τη ζωή για να την προστατέψει και έτσι αυτομάτως εκδιώκεται στον χώρο της ύβρεως και μετατρέπεται σε πρόσωπο τραγικό. Ο Παπαδιαμάντης περιγράφοντας την ψυχολογική εκτροπή της Φραγκογιαννούς καταγγέλλει πρωτίστως την κοινωνική αδικία ,που έκανε την γριά Χαδούλα, θύμα και ταυτόχρονα θύτη. Το έργο πέρα από τον επιφανειακό μύθο κρύβει ένα βαθύ κοινωνικό προβληματισμό . Με την ‘’Φόνισσα’’ παρουσιάζεται το πρόβλημα της θέσης και της μοίρας των γυναικών της υπαίθρου στην εποχή του συγγραφέα.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Σκηνικός χώρος: Γιώτης Βασιλειάδης
Κοστούμια: Βενετία Νάση
Μουσική: Δημήτρης Δημόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύη Παπαμάρκου
Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας
Παίζουν οι:
Αφηγητής: Κώστας Ιωαννίδης
Φραγκογιαννού: Νικολέτα Σιώμου
Γυναίκα Α΄: Έλενα Ιωαννίδου
Γυναίκα Β΄: Βούλα Κιομπέλη
Γυναίκα Γ΄: Σούλα Γεωργάκα
Γυναίκα Δ΄: Τένια Τσαβδαρίδου
Η γενική είσοδος ορίζεται στα πέντε ευρώ.
Περισσότερα »

Δημοκρατική Αριστερά Δυτ. Μακεδονίας:Παρουσίαση των Θέσεων για το Συνέδριο, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου


dimokratiki_aristera_dimarΤην Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία του Κόμματος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , Δημοκρατίας 22 στην Κοζάνη, (θα γίνει η παρουσίαση  των Θέσεων για το Συνέδριο.), με την παρουσία του Γραμματέα του Κόμματος της  ΔΗΜΑΡ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Η Περιφερειακή Επιτροπή
ΔΗΜ.ΑΡ. Δυτ. Μακεδονίας
Περισσότερα »

Πτολεμαΐδα: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Καθηγούμενου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Βατοπεδίου π. Ἐφραίμ


Ἀπό τήν ἱερά Μητρόπολη ἀνακοινώνεται ὅτι τήν Δευτέρα 29η Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ.  καί ὥρα 6 τό ἀπόγευμα στό κέντρο συνεστιάσεων «La Casa Grande» θά πραγματοποιηθεῖ ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκλητο ὁ ἁγιασμός τῆς ἔναρξης τῆς νέας Ἐκκλησιαστικῆς χρονιᾶς.
EFRaimἙφέτος, γιά τήν ἔναρξη τῆς ἐκκλησιαστικῆς χρονιᾶς, ἐπίσημος προσκεκλημένος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ὡς καί τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου εἶναι ὁ Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Βατοπεδίου π. Ἐφραίμ.
Ὁ πατήρ Ἐφραίμ θά ὁμιλήσει κατά τή διάρκεια τῆς ἐκδήλωσης γιά τήν ἔναρξη τῆς νέας ἐκκλησιαστικῆς χρονιᾶς καί  θά λειτουργήσει καί θά ὁμιλήσει τήν Τετάρτη τό βράδυ, 1η Ὀκτωβρίου,  κατά τήν ἀγρυπνία πού θά τελεστεῖ στόν Ναό τοῦ ἁγίας Σκέπης Πτολεμαίδος καί ἀπό ὧρες 8.30 μ.μ. ἕως 12.30 τά μεσάνυχτα.
Προσκαλεῖσθε ὅλοι νά συμμετάσχετε.
          Ἀπό τήν ἱερά Μητρόπολη
Περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης


Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, σε εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν.3852/10 και προκειμένου να προβεί έως τις 29/10/2014 στη συγκρότηση
Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
προσκαλεί όσους δημότες επιθυμούν καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια:
  1. των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
  2. των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
  3. των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
  4. των αγροτικών & κτηνοτροφικών συνεταιρισμών-ομάδων
  5. των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
  6. των ενώσεων και συλλόγων γονέων & κηδεμόνων
  7. των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
  8. των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
  9. των οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
  10. των τοπικών συμβουλίων νέων
να εκφράσουν την βούληση τους για συμμετοχή στην εν λόγω επιτροπή
έως τις 21/10/2014.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί συμβουλευτικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, γνωμοδοτεί και διατυπώνει απόψεις.
 Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται, όπως περιγράφονται παραπάνω, οι φορείς (ορίζοντας εκπρόσωπο και με την προϋπόθεση ότι το καταστατικό του φορέα να έχει έδρα το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού) καθώς και οι δημότες που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης να εκφράσουν τη βούληση τους είτε εγγράφως στο Δημαρχείο Σερβίων – Βελβεντού (Σέρβια, Πλατεία Ελευθερίας Τ.Κ. 50500) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@dservionvelventou.gr). Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (επωνυμία φορέα και ονοματεπώνυμο εκπροσώπου, ονοματεπώνυμο δημότη, τηλέφωνο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταυχρομείου).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
 ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Περισσότερα »

H Πτολεμαΐδα θα φιλοξενήσει την 27η αμφικτιονία εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδας


Ο Δήμος Εορδαίας και  ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης  «Γέφυρα Ζωής» διοργανώνουν  την 27η  Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος  στην πόλη της Πτολεμαΐδας  το τριήμερο 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014.
aimodosia     Η Αμφικτιονία είναι το Πανελλήνιο συνέδριο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).
    Εκεί, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα ανταλλάσσουν σκέψεις, γνώμες και εμπειρίες. Επιστήμονες και ειδικοί κάνουν σχετικές εισηγήσεις με σκοπό την καλύτερη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε Αίμα και παράγωγα Αίματος από Εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα.
    Για την πόλη της Πτολεμαΐδας, αλλά και για την Περιφέρεια, η 27η Αμφικτιονία μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία ενεργοποίησης όλων των φορέων και κυρίως των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Εθελοντισμού – Πολιτισμού και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η εισήγηση του Συλλόγου για το θέμα του συνεδρίου είναι: «Δωρεά Ζωής – Εθελοντική Αιμοδοσία», και έχει σαν στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων της περιοχής και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχονται, για να πετύχουμε τη συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση τους με την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Περισσότερα »

Ένα από τα εφτά «τιμόνια» του 4ου Micro μ Festival και η Πτολεμαΐδα




provoli tainias Η Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας, η οποία συνεχίζει  τη δημιουργική της πορεία, συμμετέχει στο 4ο Micro μ Festival διοργανώνοντας με τη στήριξη του Δήμου Εορδαίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού την προβολή ταινιών μικρού μήκους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου-3ου ΕΠΑΛ  Πτολεμαΐδας (περιοχή τεχνικών σχολών).
Να σημειωθεί ότι στις 15 ταινίες, που θα παίζονται σε εφτά Πόλεις ταυτόχρονα, υπάρχει και μία συμμετοχή από την Πτολεμαΐδα.
Περισσότερα »

Ντροπή για τους τοπικούς φορείς η απουσία τους από τη σύσκεψη για τα Νοσοκομεία (του Μιχάλη Αγραφιώτη)


Μόνο απογοήτευση μπορούσε να νιώσει κανείς ευρισκόμενος χθες στην προγραμματισμένη σύσκεψη για τα θέματα της λειτουργίας των Νοσοκομείων που διοργάνωσε η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, αντιλαμβανόμενος ότι η πλειοψηφία των τοπικών φορέων που κλήθηκαν έλειπε από την εκδήλωση.  Προφανώς, αδιαφορούν για την εξέλιξη στα θέματα της δημόσιας υγείας και δεν σκοπεύουν να αγωνιστούν –έστω και με τις δυνατότητες που έχουν – να διορθωθεί η κατάσταση.
Φαίνεται καθαρά ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού αν δεν έχουν διάθεση για συνεργασία και προσπάθεια οι νεοεκλεγέντες αιρετοί, αν δεν αγωνιστούν τα σωματεία τώρα που οι εργαζόμενοι υφίστανται τα πιο ισχυρά χτυπήματα, αν δεν δώσουν το παρόν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που υποφέρουν από τις ελλείψεις στην Υγεία, τότε από ποιον περιμένουμε να δράσει; Όσο εξουσία και αν έχει κάποιος, όση περιουσία και αποκτήσει, σε περίπτωση που έρθει η δύσκολη ώρα θα βρίσκεται στην ίδια μοίρα. Το εργασιακό σωματείο του ΕΚΑΒ κρούει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου, οι νοσοκομειακοί ιατροί το ίδιο, μαζί με όλα σχεδόν τα σωματεία από το χώρο της Υγείας και αποτέλεσμα κανένα.
Η έκκληση που αγγίζει όλους τους πολίτες είναι ότι πρέπει να αφυπνιστούν τώρα πριν είναι αργά. Πριν βρεθεί η περιοχή προ δυσάρεστων εκπλήξεων και τελεσίδικων αποφάσεων που δεν θα είναι δυνατό αργότερα να συμμαζέψουμε. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες που έχουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και πως σε τέτοιες στιγμές αποδεικνύεται  πόσο ενωμένοι και ικανοί είμαστε ως κοινωνία. Δυστυχώς, αντικρίζουμε την απάθεια και την ανικανότητα σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος θα αποδειχθεί ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. * kozan.gr
Περισσότερα »

Η αποχώρηση του Δισερή (Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού), το «σόου» του Παλούκα, το «4 στα 4» με τους αντιδημάρχους και η πρόσκληση του …Αρτέμη Σώρρα!


«Φωτιές» άναψε η συζήτηση του 3ου -τυπικού ως προς την ουσία- θέματος της ημερήσιας διάταξης, «Περί έγκρισης χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου ‘Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κεντρικής πλατείας στην Τ.Κ. Ελάτης’» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.
seviavelventoΚατά πρώτον αυτό στάθηκε η αιτία -ή η αφορμή(;)- για την αποχώρηση από την αίθουσα του -μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα επίσημα ανακοινωθέντα- αντιδημάρχου Θύμιου Δισερή, ο οποίος θεώρησε μειωτική για τον ίδιο την ανάθεση την εισήγησης του παραπάνω θέματος, που εμπίπτει χωροταξικά στην αρμοδιότητα του, σε άλλο σύμβουλο της πλειοψηφίας και συνεχίστηκε σε δεύτερη φάση, με την ανάθεση -πάλι στον ίδιο σύμβουλο- διευθέτησης κάποιας εκκρεμότητας που προέκυψε στο αυτό ζήτημα. Τότε ο κ. Δισερής αποχώρησε από αίθουσα φανερά ενοχλημένος, λέγοντας ότι «και εγώ τι ρόλο θα παίζω…, ξεκινήσαμε λάθος» και «διορθώνοντας» ότι αποχωρεί «λόγω κούρασης». Ίσως η αποχώρηση να κρύβει και κάτι άλλο… Όπως και να έχει το πράγμα, το γεγονός δημιουργεί ένα «αγκάθι» στην πλειοψηφία, που προσπαθεί επί των διαδικασιών να βρει τα «πατήματά» της, γιατί παρουσιάζονται κάποιες δικαιολογημένες -ως ένα βαθμό- αρρυθμίες, -πολλά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ελλιπής προετοιμασία λόγω του κατεπείγοντος πολλών θεμάτων, ελλιπής ενημέρωση κλπ-.
Στο ίδιο θέμα, είχαμε -όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση- αντιπαράθεση του προέδρου της Ελάτης Λευτέρη Παλούκα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τ. δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, που διαφαίνεται να εξελίσσεται σε διαρκή κόντρα, μιας και ο πρόεδρος της Ελάτης αρέσκεται σε κάθε παρέμβασή του να αφήνει αιχμές για το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με τον τ. δήμαρχο να «σηκώνει το γάντι» και να απαντάει «επί προσωπικού» -«σόου» χαρακτήρισε στο τέλος τις παρεμβάσεις Παλούκα- και πάει λέγοντας. Μια ανούσια- κατά την γνώμη μας- κόντρα, που δεν προάγει τη δημιουργική -ως όφειλαν- λειτουργία τους στο δημοτικό συμβούλιο…
Επί της ουσίας, το ως άνω θέμα της ημερήσιας διάταξης -εισηγητής ο Μίλτος Ζορμπάς- ψηφίστηκε ομόφωνα, δίνοντας παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου με αναθεώρηση τιμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014, απόλυτα αιτιολογημένη, αφού στο έργο, που είχε υπογραφεί η σύμβαση από 4.2.2013 με χρόνο παράδοσης τους εννέα (9) μήνες -έπρεπε να περαιωθεί μέχρι τις 3.11.2013-, υπήρξαν προσωρινές διακοπές εργασιών -από 11.8.2013 έως 8.1.2014 και 19.3.2014 έως 22.8.2014- λόγω καθυστέρησης πληρωμών 1ου και 2ου λογαριασμού. Στην παρέμβαση του προέδρου Λευτέρη Παλούκα τέθηκε επιπλέον το θέμα της στένωσης του κεντρικού δρόμου της Ελάτης από την εκτέλεση του έργου, με την πρόταση να καταργηθεί ένα τμήμα του πεζοδρομίου, ζήτημα που παραπέμφθηκε να εξεταστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.
Καταγγελτική -στο ίδιο θέμα- ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πολυδεύκη Λιάκου, ο οποίος αναφέρθηκε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενάντια στο νόμο, ενέκρινε παρατάσεις έργων χωρίς αναθεώρηση τιμών, αγνοώντας τις εισηγήσεις της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, με τον κ. Κωνσταντόπουλο να αντιδρά έντονα, διαφωνώντας.
Ενδιαφέρον παρουσίασε και η συζήτηση του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «περί δημιουργίας οργανωμένου χώρου διάθεσης αδρανών υλικών και αποβλήτων». Εδώ ψηφίστηκε μεν ομόφωνα η εισήγηση της πλειοψηφίας -Τέτος- για τον καθορισμό του χώρου στην περιοχή του Πολυρράχου, χώρος που έχει γίνει αποδεκτός από τη ΔΙΑΔΥΜΑ η οποία θα αναλάβει και τη μελέτη χωρίς επιβάρυνση για το δήμο, αλλά το θέμα «κόλλησε» προσωρινά στο γεγονός ότι δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση και κατά συνέπεια απόφαση του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας, ώστε να είναι σύννομη, κάτι που τελικά ξεπεράστηκε με τις επιφυλάξεις του προέδρου της κοινότητας Γιάννη Καραγιάννη, που θα εξετάσει το ζήτημα και θα εισηγηθεί θετικά -απ’ ότι φάνηκε, παρά τις όποιες αντιρρήσεις και παρατηρήσεις- εκ των υστέρων. Κατά τη συζήτηση ο κ. Κωνσταντόπουλος πρότεινε να εξεταστεί το θέμα δημιουργίας επιπλέον τριών χώρων εναπόθεσης μπαζών με χωροταξική διασπορά στο υπόλοιπο του δήμου -Καμβούνια, Βελβεντός, ευρύτερη περιοχή Βαθυλάκκου-.
Από τα υπόλοιπα θέματα ξεχωρίσαμε, την έγκριση επιλογής θέσης τοποθέτησης ανελκυστήρα στο δημαρχείο για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ προϋπολογισμού 18.000€, την προέγκριση κανονισμού άρδευσης εκτός ζωνών ΤΟΕΒ, τη διαγραφή χρεών ύδρευσης από βεβαιωτικούς καταλόγους για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών (ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς κ.α.) -να συμπεριληφθούν και οι άνεργοι, πρότεινε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Νίκος Γεωργακόπουλος-, την έγκριση χορήγησης δωρεάν ξυλοκάρβουνου στους δημότες -διατυπώθηκε ο προβληματισμός για το αν επιτραπεί η χρήση ξυλοκάρβουνου-, τις ρυθμίσεις οικονομικών θεμάτων προϋπολογισμού και κατανομής πιστώσεων (Ζυγούρης), την τροποποίηση αποφάσεων σχετικά με εκπροσώπους σε διάφορες επιτροπές,  την επιχορήγηση του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (1.500€) και την έγκριση δαπανών για τις επετειακές εκδηλώσεις στις 9, 10 και 28 Οκτωβρίου (6.500€). Η απάντηση στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Σωκράτη Μπρουσιόβα, σχετικά με επιχορηγήσεις συλλόγων -πολιτιστικών ή αθλητικών-, κατέδειξε ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, λόγω των μικρών ποσών που θα διατεθούν καθώς και των αυστηρών κριτηρίων έγκρισης.
Στα ενημερωτικά θέματα ξεχώρισε η ανάγνωση από τον πρόεδρο πρόσκλησης προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του …Αρτέμη Σώρρα -ή της ομάδας υποστήριξης του Αρτέμη Σώρρα-, του γνωστού «σωτήρα» της Ελλάδας που διαθέτει 600 δισ. €   για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους (!), στην ομιλία-ενημέρωση που θα γίνει το Σάββατο 27/9 – 7:00 στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα! Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου που πιθανολόγησε κατά ένα …ποσοστό 10% το πρόσωπο να είναι αξιόπιστο, καταλήγοντας ότι «αξίζει τον κόπο να το ερευνήσουμε. Εγώ δεν παίρνω καμιά θέση, ούτε υπέρ ούτε κατά. Ούτε να ενθουσιαστούμε, ούτε να πούμε ‘πέτα τον απ’ έξω’».
Ακόμη ο δήμαρχος στην αναφορά του για το εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά προϊόντα -μεταξύ των οποίων και τα ροδάκινα Βελβεντού-, ενημέρωσε το σώμα ότι τις επόμενες μέρες είναι προσκεκλημένος στο «Μακεδονία Παλλάς» συμμετέχοντας σε μια κίνηση(;) που στόχο θα έχει «να δημιουργήσει συνθήκες ώστε τα προϊόντα να πάνε στις ρωσικές αγορές», παρά το επίσημο δυσμενές διακρατικό κλίμα(!).
Στα θέματα ενημέρωσης έγινε επίσης συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της εμποροπανήγυρης (Νιάημερου) στα Σέρβια, που ήδη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζήνων Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε τα ονόματα των αντιδημάρχων  που είναι οι Τέτος Νίκος, Ζυγούρης Φώτης, Παπαδόπουλος Σταύρος και Δισερής Θύμιος, τα επιμέρους καθήκοντα των οποίων -όπως ανέφερε- θα γίνουν γνωστά με την επίσημη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί αύριο (σήμερα). Ονόματα που επιβεβαίωσαν στο σύνολό τους -4 στα 4- τις πληροφορίες μας που είχαμε δημοσιεύσει από τις 7.9.2014.
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr
Περισσότερα »

Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας συμμετέχει στη δωρεάν εξέταση σθενών με ιστορικό εμφράγματος & στεφανιαία νόσο


Ολοι βιώνουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που διέρχεται ο τόπος μας και τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας, που συνδυάζουν οικονομική δυσχέρεια και θέμα υγείας. Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι νοσοκομειακοί καρδιολόγοι οφείλουμε να βοηθάμε με πράξεις τους συνανθρώπους μας σε κάθε ευκαιρία, που παρουσιάζεται και να επιδεικνύουμε τη δέουσα ευαισθησία.
mpodosakeio__
Στις 29/9/2014 ημέρα Δευτέρα γιορτάζεται όπως κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρία Διευθυντών Καρδιολογίας (ΠΙΕΔΚΑΡ) αποφάσισε να εξεταστούν δωρεάν και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε Καρδιολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων ασθενείς με ιστορικό εμφράγματος και στεφανιαία νόσο.
Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας συμμετέχει στη δωρεάν εξέταση άνεργων και ανασφάλιστων ασθενών με ιστορικό εμφράγματος και στεφανιαία νόσο, μετά από προκαθορισμένο τηλεφωνικό ραντεβού στο 2463022222.
Επίσης θα διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικά με τη νόσο
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top