VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Π.Ε. Κοζάνης: Κοπή βασιλόπιτας την Κυριακή 01/02/2015

 '''ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Π.Ε. Κοζάνης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσίας σας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συνδέσμου μας, την Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015 και Ω/18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.''
Περισσότερα »

Το ΔΗΠΕΘΕ στα Bar της πόλης


unnamed (2)ΝΥΧΤΕΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ
STAND UP COMEDY

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στα Bar της πόλης! Οι παραστάσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στο Baron, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στη ΡΑΣΤΩΝΗ και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο ΕΡΜΙΟΝΙΟ. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 10 το βράδυ, με νέο πλούσιο πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο. Οι θεατές απολαμβάνοντας το  ποτό τους,  με μουσική και πολύ γέλιο περνάνε μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες. Το ΔΗΠΕΘΕ ξεκίνησε την παράδοση του stand up comedy από το χειμώνα 2007-2008 και συνεχίζει…

Ο Δημήτρης Συνδουκάς, η Δώρα Σιαλβέρα, η Λία Γρίβα και ο Κώστας Καρανάτσιος σας προσφέρουν αληθινές νύχτες κωμωδίας, όπου επιτρέπεται να … διακόπτετε τον ομιλητή! Στο πιάνο ο Γιώργος Τζούκας.

Τιμή εισιτηρίου: 6 €

Πληροφορίες στο τηλ. : 24610-24062, εσωτ. 1.
Περισσότερα »

Φιλοπρόοδος: Διήμερο Νεολαίας 1 και 2 Φεβρουαρίου 2015

unnamed (3)Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος έχοντας προγραμματίσει το καθιερωμένο,
γι’ αυτή την περίοδο, ραντεβού με τη νεολαία, της απευθύνει
διπλή πρόσκληση – πρόταση με την παρακάτω σειρά:

Πρόταση πρώτη
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 9:30 το βράδυ
στο στέκι του Συλλόγου, φτάνουν στην πόλη μας τα «Κίτρινα Ποδήλατα» αποφασισμένα να μας «παρασύρουν» σε μια ξεχωριστή, μουσική διαδρομή, στοιχηματίζοντας να μας αποδείξουν πως η εσωτερική δύναμη και το νόημα των τραγουδιών, μπορεί να πάρει ιδιαίτερη αξία, επάνω στις χορδές από δύο κιθάρες

Η είσοδος στους μαθητές, σπουδαστές και άνεργους είναι στα 5 ευρώ με το ποτό.

Χορηγοί:
  • Γερμανός (Κατάστημα Κοζάνης, Π. Χαρίση 1-3)
  • Dot-Print – Γραφικές Τέχνες
  • Ζαχαροπλαστείο Εlite
  • Κρεατοσκευάσματα «Ματύλλη» – Ιωάννης Ν. Σκουτέλας

Πρόταση δεύτερη
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 10:00 το βράδυ
Κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Πυρετός στο αίμα»,
παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν,
με πρωταγωνιστές τη Νάταλι Γουντ και τον Γουόρεν Μπίτι.
Το θέμα της ταινίας, σχετικό με διαχρονικές αγωνίες, ανησυχίες των νέων ανθρώπων και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκαταλήψεων.

Στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»
Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Και μην ξεχνάμε πως το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό στις καρδιές και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, και στη νέα χρονιά που διανύουμε, κάθε Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σας περιμένουμε όλους.
Περισσότερα »

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη Κοζάνης: Κοπή βασιλόπιτας


vasilopitaΗ Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
σας προσκαλούμε
στην καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτάς μας, που θα γίνει την  Κυριακή 1  Φεβρουαρίου 2015  και ώρα   11  το πρωί  στην αίθουσα του Συλλόγου μας.
Η παρουσία σας  θα είναι τιμή για το Σύλλογό μας.
Περισσότερα »

Κοπή βασιλόπιτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμ. Δυτ. Μακεδονίας


tee-tdmΟ Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του
Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής
Μακεδονίας,
σας προσκαλούν στην κοπή της βασιλόπιτας
του τμήματος, που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:30
στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ
(Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη)
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Δημήτρης Μαυροματίδης
Περισσότερα »

Εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας (υπό τον ΚΑΠ/ΔΕΗ) του παιδικού σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα


Πολλάκις το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει εκφράσει τη θέση του σε ότι έχει να κάνει με την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και το ίδιο πολλές φορές βρέθηκε κοντά στις δράσεις και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Σταθμός στο πέρασμα του χρόνου.
paidikosstathmosΕνός Παιδικού Σταθμού, όπου φιλοξενούνται σήμερα 75 παιδιά εργαζόμενων στην μητρική εταιρία και που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σε Πανελλαδικό επίπεδο. Η δε καλαισθησία του ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Σήμερα το Σωματείο δεν μπορεί παρά να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από εντατική προσπάθεια εκδόθηκε τελικώς στο όνομα του ΚΑΠ/ΔΕΗ η άδεια λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού.
Αμέριστο το ενδιαφέρον και συστηματική η προσπάθεια του Δημάρχου Εορδαίας κ. Σάββα Ζαμανίδη, των υπηρεσιών του Δήμου, του υγειονομικού τμήματος της Κοζάνης και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου που κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις διαδικασίες για την έκδοση της άδειας.
Άξια αναφοράς όμως είναι και η διαχρονική προσπάθεια της Διοίκησης της ΔΕΗ και της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων που δεν εφείσθησαν κονδυλίων ή υπηρεσιών προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και υποδειγματική λειτουργία του Σταθμού.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους που κατάφεραν κάτι που μπορεί να φαίνεται τυπικό μεν, αλλά στην ουσία αποτελεί σημαντική εξέλιξη για έναν Σταθμό που δικαιούται να καλύτερες δυνατές συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει μία ομαλή και άκρως εποικοδομητική εκπαιδευτική πορεία.
Γραφείο Τύπου
Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης


unnamedΟ Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή»
σας προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου,
την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 (μεσημέρι),
στο οικ. Κέντρο «GARDEN HALL» στον Κρόκο Κοζάνης.

Θα διασκεδάσουμε με την παραδοσιακή ορχήστρα
Χάλκινων Πνευστών “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ”.
Κλαρίνο: Χάρης Σαλαγκιώτης – Μάκης Γκατζιούρας
Τραγούδι: Θωμάς Γρηγορόπουλος
Τιμή Εισόδου: 5 €

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

το Δ. Σ.
       του Συλλόγου
Περισσότερα »

Επιμορφωτικό σεμινάριο: «Φορολογία Αγροτών και Συνδυασμός όλων των Φορολογικών Αντικειμένων»


Σας προσκαλούμε στo επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας
oikonomiko_epimelitirio
Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 09:00 με 14:00. στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, με θέμα :

«Φορολογία Αγροτών και Συνδυασμός όλων των Φορολογικών Αντικειμένων»

Εισηγητής : κ. Νιφορόπουλος Κωνσταντίνος  Οικονομολόγος – Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής


Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερα »

Αποκριάτικος Χορός του ΜΠΣ Πλατάνια

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του Μορφωτικού Πολιτιστικού συλλόγου "ΠΛΑΤΑΝΙΑ" που θα γίνει το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο Garden Hall στον Κρόκο Κοζάνης.
Σας περιμένουμε όλους, για να περάσουμε μία αξέχαστη βραδιά, με πολύ γλέντι, κέφι και χορό, με την ορχήστρα του Παναγιώτη Πάλλα.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ.
Περισσότερα »

Δήμος Εορδαίας: Ο δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης τίμησε την εκπαιδευτική κοινότητα


DSC09999Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης τίμησε τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Εορδαίας παραθέτοντας δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.
Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους ο κ. Ζαμανίδης τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν την συμβολή τους στη μόρφωση και καλλιέργεια του πνεύματος των παιδιών, εξάρωντας το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, που επιτελούν αλλά και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Μιλώντας ως εκπαιδευτικός ο Δήμαρχος Εορδαίας με αφορμή και τη νέα χρονιά τόνισε: «πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε περισσότερο παιδαγωγοί και λιγότερο εκπαιδευτές γιατί αυτό το οποίο λείπει από την κοινωνία μας είναι η δημιουργία χαρακτήρων, που θα αλλάξουν τα δεδομένα για έναν κόσμο καλύτερο».
Αναφερόμενος στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων της Εορδαίας ο κ. Ζαμανίδης επεσήμανε ότι δόθηκε βαρύτητα στις συνθήκες λειτουργίας των υπαρχουσών δομών, ενώ επιδιώκεται η δημιουργία και νέων Σχολείων με την αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης.
Η έκπληξη όμως για τον Δήμαρχο Εορδαίας ήρθε από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαίδας ,όπου και ο ίδιος υπηρέτησε, οι οποίοι συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια και τους Καθηγητές τους παρουσίασαν ένα υπέροχο έργο –αφιέρωμα στο βίο και στις διδαχές των Τριών Ιεραρχών.
Στα διαχρονικά μηνύματα των τιμωμένων Αγίων αναφέρθηκε και ο κ. Ζαμανίδης συγχαίροντας τους συντελεστές της εκδήλωσης ,ενώ απευθυνόμενος στα παιδιά τα ευχαρίστησε για την έκπληξη ,που του επεφύλαξαν, τονίζοντας ότι: «Εσείς αποτελείται την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο».
Περισσότερα »

Θ. Καρυπίδης: «Χαιρετίζουμε την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ»


Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Συμφωνούμε απόλυτα στην άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων, ήταν άμεση προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή.
karipidisΕξάλλου θέσαμε το θέμα στις πρώτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για το οποίο συναντήσαμε τη σφοδρή αντίδραση από τους γνωστούς κύκλους, ντόπιους εκφραστές και υπέρμαχους των μνημονίων.
Η ενέργεια και τα νερά είναι δημόσια αγαθά. Αυτό αποφάσισαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας το Μάιο του 2014, αυτό αποφάσισε ο ελληνικός λαός, τον Ιανουάριο του 2015.
Θεόδωρος Καρυπίδης
Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Περισσότερα »

Λειτουργεί Eκθετήριο Tοπικών Προϊόντων στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Σερβίων


egedafergserv15191ar 1_29.1 Από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού ανακοινώνεται ότι στο κτίριο του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης – Εδαφολογικό Εργαστήριο στα Σέρβια λειτουργεί Eκθετήριο Tοπικών Προϊόντων. Όσοι παραγωγοί-επιχειρήσεις του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού το επιθυμούν...
...μπορούν να τοποθετήσουν στις προθήκες προϊόντα που παράγονται στην περιοχή χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν συσκευασίες προϊόντων καθώς και κάθε είδους ενημερωτικό υλικό.
Περισσότερα »

Πώς βγαίνει το κερί από τα ρούχα



Tips που μπορούν να σώσουν τα υφάσματα

Πώς βγαίνει το κερί από τα ρούχα Για να αφαιρέσετε το κερί από το ύφασμα, θα πρέπει πρώτα να ξύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο κερί.

Η ψύξη μπορεί να βοηθήσει, οπότε δοκιμάστε να βάλετε το ρούχο ή το ύφασμα στο ψυγείο Μια πλαστική σακούλα με πάγο λειτουργεί καλά σε χαλιά και έπιπλα.

Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε σκόνη, εφαρμόστε μια πάστα από σκόνη απορρυπαντικό και νερό και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.

Εάν χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό, αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια εφαρμόστε το υγρό απορρυπαντικό κατευθείαν στο στεγνό ύφασμα.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

«Φοβάμαι αν μείνω έγκυος μήπως χαλάσει το σώμα μου»


Μπάστα: Μου αρέσει η ιδέα αλλά δεν το σκέφτομαι, είμαι μωρό ακόμα μωρέ

«Φοβάμαι αν μείνω έγκυος μήπως χαλάσει το σώμα μου» Για την επαγγελματική αλλά και την προσωπική της ζωή μίλησε στην εκπομπή «Μega με Μία» η Σάσα Μπάστα.

«Ο στόχος μου ήταν το τραγούδι και είμαι χαρούμενη που ζω το όνειρό μου. Και, αν και αργά, βρήκα ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν όπως ο Χριστόδουλος Σιγανός που είναι ο παραγωγός μου. Τραγουδούσα ήδη τότε που με ανακάλυψε ο Θέμος, βρέθηκα εκεί πέρα το κάναμε αλλά τώρα πάμε παρακάτω» είπε η τραγουδίστρια.

Η Σάσα Μπάστα που διανύει μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους στη ζωή της, αφού εδώ και αρκετά χρόνια ζει τον έρωτα στο πλευρό του dj Valentino, δήλωσε για το ενδεχόμενο ενός παιδιού: «Φοβάμαι αν μείνω έγκυος μήπως χαλάσει το σώμα μου. Φοβάμαι πάρα πολύ. Και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να γυμνάζεσαι και να προσέχεις. Μου αρέσει η ιδέα, αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι για τώρα. Είμαι μωρό ακόμα μωρέ».

Όσο για τον γάμο: «Αυτά τα πράγματα δεν τα κανονίζεις, απλά έρχονται» είπε.
Περισσότερα »

Ο Νίκος Παππάς αρμόδιος για τη Ραδιοτηλεόραση



Τι λέει η απόφαση του Τσίπρα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Ο Νίκος Παππάς αρμόδιος για τη Ραδιοτηλεόραση Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είναι αυτός που αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής, την εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτές καθώς και τα θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Χθες το βράδυ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καθορίζονται οι αρμοδιότητες κ. Παππά.

Επίσης, ο υπουργός αναλαμβάνει την αρμοδιότητα να συνδράμει τον Πρωθυπουργό στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και στην εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Στις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας περιλαμβάνονται:
• οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες και η νομοθετική πρωτοβουλία
• η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων
• η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα
• η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με συναρμόδιους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.
Περισσότερα »

Κινηματογραφική βραδιά & Συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής στην Παναγία Φανερωμένη


Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι παράλληλες εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης με την ευκαιρία της 1ης Έκθεσης Βιβλίου που συνεχίζεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015 στην Αίθουσα του Ναού.
Για το Σάββατο 31 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Α) στις 11.00 π.μ. παιδικές δημιουργίες (για τους μικρούς μας φίλους),
Β) στις 7.00 μ.μ. θα γίνει προβολή της ταινίας «Το Κύμα» («Die Velle») του Γερμανού Ντένις Γκάνσελ και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Ολοκληρωτική Ιδεολογία και Εκπαίδευση», με τον εκπαιδευτικό – υποψήφιο δρ. Θεολογίας κ. Παναγιώτη Βολάκη και τη δικηγόρο – δρ. Πολιτικών Επιστημών κ. Φωτεινή Καγιόγλου.
Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής με τους μουσικούς: Ορτουλίδη Απόστολο (φωνή), Παντέλογλου Νίκο (μπουζούκι), Καζαντζίδη Μανώλη (κιθάρα) και Γεωργιάδη Παναγιώτη (πλήκτρα).
Η Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώνεται στα πλαίσια του ποιμαντικού προγράμματος του Ναού «Αύρα Λεπτή», περιλαμβάνει βιβλία των εκδόσεων Εν πλώ, Δόμος, Ακρίτας, Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ιερομονάχου Γρηγορίου, το περιεχόμενο των οποίων είναι χριστιανικό, θεολογικό, λογοτεχνικό και φιλοσοφικό. Υπάρχουν, επίσης, και παιδικά βιβλία.
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες: 9.30 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.. στην Αίθουσα του Ναού.
fAneromeniΕπίσης, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εξής εκδηλώσεις:
  • Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ.:
Ομιλία με θέμα «Περί βιβλίων και άλλων δαιμονίων», από τον εκδότη -διευθυντή του περιοδικού Παρέμβαση και συγγραφέα κ. Βασίλειο Π. Καραγιάννη.
  • Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ.:
Ποιητική βραδιά. «Και πνεύμα Θεού επεφέρετο επάνω των λέξεων…». Ο Θεός και ο άνθρωπος στη μεταπολεμική ποίηση. Με τον κ. Μάριο -Κυπαρίσση Μώρο, φοιτητή Φιλολογίας.
  • Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ.:
Ομιλία με θέμα «Η αλήθεια των παραμυθιών» από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Βασιλάκο.
Περισσότερα »

Δήλωση του πρώην Δημάρχου Β. Κωνσταντόπουλου, στο δημοτικό συμβούλιο, για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαριώτη Ν.: “Δεν κατανοούμε τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του”


Μας λυπεί ιδιαίτερα η ανεξαρτητοποίηση και η αποχώρηση του κ. Λαζαριώτη Ν. από την παράταξή μας.
konstantopoulosΣτη δημοτική παράταξη που συγκροτήσαμε στις εκλογές του 2010 αλλά και στις εκλογές του 2014, συμμετείχαν πολίτες προερχόμενοι απ’ όλους τους ιδεολογικούς χώρους, με διαφορετικές πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις και διαδρομές, που είχαν όμως ως μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.
Σε όλους μας ήταν γνωστό ότι ο κ. Λαζαριώτης προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%.
Τον ΣΥΡΙΖΑ των πέτρινων χρόνων, τότε που κάποιοι σε πείσμα των καιρών έμειναν πιστοί στις ιδέες τους και αγωνίζονταν για να ζωντανέψει το όνειρο. Σήμερα μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών ήρθε η δικαίωσή τους. Η τιμή και η δικαίωση ανήκει κυρίως σ’ αυτούς, στους πρωτεργάτες με πίστη και συνέπεια στην ιδεολογία τους..
Όμως αυτό δεν δημιούργησε πρόβλημα στην συνεργασία μας. Το αντίθετο μάλιστα. Όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και υπήρξε για όλα τα χρόνια της δημοτικής μας περιόδου ένας από τους πιο στενούς μου συνεργάτες.
Λειτουργήσαμε ως ομάδα και οι αποφάσεις που λαμβάνονταν ήταν συλλογικές.
Τα όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια, την διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότηση του δήμου, την εξυγίανση των οικονομικών του δήμου, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, τα μικρά και μεγάλα έργα που έχουν εκτελεστεί σε όλη την έκταση του δήμου, τα έργα που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ήταν αποτέλεσμα της δικής μας συλλογικής προσπάθειας. Και βέβαια σημαντική ήταν και η συνεισφορά του κ. Λαζαριώτη.
Κόπος, μόχθος, ατέλειωτες ώρες εργασίας, εντάσεις, συνεννοήσεις, συνθέσεις, σφυρηλάτησαν μια αξιοζήλευτη ενότητα στην παράταξη και δημιούργησαν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης.
Ποτέ οι πολιτικές ή κομματικές μας προτιμήσεις δεν μας εμπόδισαν στην χάραξη και υλοποίηση της πολιτικής μας στα πλαίσια του δήμου. Πάμπολλες δε φορές καταγγείλαμε τις κυβερνήσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές που τα τελευταία χρόνια γονάτισαν το λαό και στραγγάλισαν την λειτουργία των δήμων.
Τιμούμε την συνεισφορά του κ. Λαζαριώτη στην λειτουργία της παράταξης και στην επίτευξη των αποτελεσμάτων του δήμου. Τιμούμε την ιδεολογική του συνέπεια. Για μας θα παραμένει πάντα φίλος.
Όμως δεν κατανοούμε τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του. Βεβαίως σεβόμαστε το δικαίωμά του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται και να χαράζει την δική του πολιτική και προσωπική πορεία.
Κι ο καθένας κρίνεται γι αυτό.
Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Β. Κωνσταντόπουλος
Πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού
Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδικού σταθμού ΔΕΗ Πτολεμαΐδας


Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του παιδικού σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα ευχαριστεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Εορδαίας, για τις  ενέργειες αδειοδότησης του παιδικού μας σταθμού και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Εορδαίας κ.  Σάββα Ζαμανίδη για το ιδιαίτερο προσωπικό του ενδιαφέρον για το θέμα.
paidikos Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τόσο την διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε για την αμέριστη και συνεχή της στήριξη, όσο και τους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του παιδικού σταθμού μας,  για την συμπαράσταση και την κατανόησή τους.
Ευχόμαστε λοιπόν μια καλή νέα αρχή σε όλο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Είναι πολύ θετικό, ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε,  να νιώθουμε και να διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος,  αλλά και η διοίκηση είναι στο πλάι μας. Αυτό μας δίνει και εμάς την απαραίτητη δύναμη και κουράγιο,  ώστε να συνεχίσουμε και να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για παρόν και το μέλλον των παιδιών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδικού σταθμού ΔΕΗ Πτολεμαΐδας
Στέφανος Μιχαηλιδης
Περισσότερα »

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ



Έως τις 27 Φεβρουαρίου

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ Με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, δίνεται παράταση στην υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ όλων των υποκειμένων στο φόρο μέχρι την 27 Φεβρουαρίου 2015. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η συνολική καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

Η παράταση των δηλώσεων ΦΠΑ υπαγορεύτηκε τόσο από τις καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 όσο και από τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν κατά την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ από τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος.

Ειδικότερα, για όσους αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι υποχρεούνται σε υποβολή ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, δίνονται οι ακόλουθες οδηγίες:

Μετά την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης, ως ετήσια δήλωση θα λαμβάνεται η δήλωση του τελευταίου τριμήνου του 2014.

Όμως κατόπιν αιτημάτων των ομοσπονδιών και των σωματείων των λογιστών, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό αναφορικά με την εφαρμογή των ανωτέρω και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα θα δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλονται κανονικά οι τριμηνιαίες δηλώσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας χωρίς την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής.

Με σκοπό την αποφυγή της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, όλες οι επιβαρύνσεις εκπροθέσμου που τυχόν καταλογιστούν από το σύστημα θα διαγραφούν οίκοθεν με ενέργειες της φορολογικής διοίκησης.
Περισσότερα »

Το Facebook άγγιξε τα 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες


Σχεδόν 900 εκατομμύρια το χρησιμοποιούν καθημερινά

Το Facebook άγγιξε τα 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες Οι ενεργοί χρήστες του Facebook κάθε μήνα έφθασαν τα 1,39 δισεκατομμύρια και από αυτούς τα 890 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο καθημερινά. Οι μηνιαίοι χρήστες που χρησιμοποιούν το Facebook από κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές, έφθασε τα 1,19 δισεκατομμύρια.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook και αφορούν το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Ο αριθμός των συνολικών μηνιαίων χρηστών εμφανίζει αύξηση 13% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2013, των καθημερινών χρηστών αύξηση 18%, ενώ εκείνων που κάνουν χρήση των κινητών συσκευών, αυξήθηκε ταχύτερα, με ρυθμό 26%.

Το δίκτυο εξάλλου ανακοίνωσε μεγαλύτερα των αναμενομένων κέρδη (696 εκατ. δολάρια) στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, από 520 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) έφθασαν 3,85 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 2,59 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Παράλληλα, όμως, αυξήθηκαν σημαντικά κατά 87% στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι τα έξοδα, φθάνοντας τα 2,72 δισεκατομμύρια.

Τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook την ίδια περίοδο πέρυσι αυξήθηκαν κατά 53%, φθάνοντας τα 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια και, από αυτά τα έσοδα, πάνω από τα δύο τρίτα πλέον (το 69%) προέρχονται από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές.

Το δίκτυο, που γιορτάζει τα 11α γενέθλιά του φέτος, άρχισε να προσφέρει διαφημίσεις στις φορητές συσκευές μόλις το 2012 και από τότε αυτό το κομμάτι διευρύνεται συνεχώς στη συνολική «πίτα» των διαφημιστικών εσόδων του. Πιο πρόσφατα, εισήγαγε και τις πρώτες βιντεοδιαφημίσεις. Πάντως, προς το παρόν, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το Facebook έχει μερίδιο μόνο 8% στην ψηφιακή διαφημιστική αγορά, έναντι 31% της Google.

Οι επενδυτές, πάντως, μάλλον αισιοδοξούν και οι μετοχές του Facebook κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχουν ανέβει σχεδόν 40%.
Περισσότερα »

Τι σημαίνει διατροφικά το μανταρίνι


Καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C

Τι σημαίνει διατροφικά το μανταρίνι Το μανταρίνι είναι ένα χαρακτηριστικό φρούτο του χειμώνα, ιδιαίτερα αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, γεγονός που οφείλεται όχι μόνο στη νοστιμιά του, αλλά και στην ευκολία που προσφέρει στην κατανάλωσή του εντός κι εκτός σπιτιού. Παράλληλα, το διατροφικό του «προφίλ» περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της χειμερινής περιόδου.

Αρχικά το μανταρίνι, ως μέλος της οικογένειας των εσπεριδοειδών, ανήκει στις πλούσιες πηγές βιταμίνης C, ενός θρεπτικού συστατικού που «πρωταγωνιστεί» αυτή την εποχή, λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από ιώσεις και κρυολογήματα. Ενδεικτικά, δύο μικρά μανταρίνια καλύπτουν σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C για έναν ενήλικα, ενώ στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 1-8 ετών, αρκεί ένα μικρό μανταρίνι προκειμένου να προσλάβουν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Επιπλέον, τα μανταρίνια προσφέρουν υψηλές ποσότητες καροτενοειδών, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά κι έχει φανεί ότι σχετίζονται με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των οστών και την όραση, και βιταμίνης Α που είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων, για τη φυσιολογική λειτουργία των ματιών και την άμυνα του οργανισμού. Τέλος, η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, καθιστά το μανταρίνι «σύμμαχο» για την καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ παράλληλα βοηθά στην επίτευξη υψηλότερου αισθήματος κορεσμού, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Βάλτε λοιπόν στην τσάντα σας ή στην τσάντα του παιδιού σας 1-2 μανταρίνια και απολαύστε ένα υγιεινό σνακ, που θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, με χαμηλό ενεργειακό «κόστος».

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Δεν θα συγχωρούσε την απιστία η Φαίη Ξυλά



«Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω στη δεδομένη στιγμή»

Δεν θα συγχωρούσε την απιστία η Φαίη Ξυλά Για τον σύζυγό της και την απιστία μίλησε η Φαίη Ξυλά στην εκπομπή «Mega με Μία».

«Νομίζω ότι δεν γίνεται ένα ζευγάρι να είναι χρόνια μαζί και να μην θαυμάζει ο ένας τον άλλον και να μην θέλει το καλύτερο για τον σύντροφό του. Τουλάχιστον εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο που να ξέρω ότι δεν νιώθει έτσι για μένα και εγώ για εκείνον. Καταρχήν δεν έχει χάσει ακόμα την παιδικότητά του, και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Είναι καλοπροαίρετος και θετικός άνθρωπος, πράγμα που επίσης μου αρέσει πολύ. Δεν βάζει τα πράγματα σε κουτάκια και κατηγορίες. Καμιά φορά βέβαια, είναι ισχυρογνώμων και αυτό μου την «σπάει» αλλά είμαι και εγώ».

Όσον αφορά στην απιστία η ηθοποιός είπε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω ότι δεν θα το έκανα, ό,τι έχω πει ότι δεν θα έκανα στη ζωή μου, το έχω «λουστεί». Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω στη δεδομένη στιγμή. Είναι και οι συνθήκες και πώς έγινε τι. Η πρώτη μου σκέψη είναι πως όχι, δεν θα το συγχωρούσα, αλλά δεν το ξέρω».
Περισσότερα »

Καλύψτε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους



Πιο φωτεινό βλέμμα σε τέσσερα βήματα

Καλύψτε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να καλύψετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους σε τέσσερα μόλις βήματα.

Στάδιο 1


Προετοιμάστε το δέρμα σας εφαρμόζοντας μια καλή κρέμα ματιών κατά μήκος της τροχιάς των οστών (αν πιέσετε με το δάχτυλό σας, θα καταλάβετε ποιο είναι αυτό το σημείο). Μην εφαρμόζετε την κρέμα ματιών σας υψηλότερα από αυτό γιατί αν πάτε πολύ κοντά στις βλεφαρίδες, μπορεί το πρήξιμο να φαίνεται χειρότερα. Χρησιμοποιήστε τον παράμεσο (το πιο αδύναμο) για να εφαρμόσετε την κρέμα ματιών χτυπώντας απαλά, αυτό θα ενθαρρύνει την αποστράγγιση υγρών.

Στάδιο 2

Αν οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι, χρησιμοποιήστε ένα διορθωτή υψηλής χρωστικής πριν από το concealer, κατάλληλο για τον τόνο του δέρματός σας. Κάποιοι μαύροι κύκλοι είναι μωβ, άλλοι λίγο πράσινοι, άλλοι γκρί, έτσι θα πρέπει να επιλέξετε μια σκιά που να εξουδετερώνει τον τόνο σας. Σε γενικές γραμμές, η ροζ ή ροδακινί αποχρώσεις είναι καλύτερες για την εξουδετέρωση των μαύρων κύκλων.

Απλώστε το με ένα μικρό πινέλο με συνθετικές τρίχες. Κοιτάξτε ευθεία το πρόσωπό σας στον καθρέφτη και εφαρμόστε το διορθωτή μόνο για τα σκοτεινότερα μέρη των μαύρων κύκλων. Μην το εφαρμόζεται σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη γραμμή των βλεφαρίδων.

Στάδιο 3

Τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το concealer σας. επιλέξτε ένα που να είναι στον ίδιο τόνο με το δέρμα σας, αλλά μια σκιά ελαφρύτερο, για να άρει τις σκοτεινές σκιές. Αν πάρετε πιο ανοιχτόχρωμο θα καταλήξετε με αντίθετα αποτελέσματα.

Στάδιο 4

Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να ρυθμίσετε το concealer σας και να παραμείνει στη θέση του όλη την ημέρα. Ένα ελαφρύ χτύπημα με πούδρα θα εμποδίσει το concealer από το να ζαρώσει.

Χρειάζεστε μια πούδρα που να είναι πραγματικά λεπτοαλεσμένη για να μοιραστεί ομοιόμορφα.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Επιτυχημένη η μετάδοση των εκλογών από τη SingularLogic


Τα αποτελέσματα ανανεώνονταν κάθε ένα λεπτό

Επιτυχημένη η μετάδοση των εκλογών από τη SingularLogic Με επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, που είχε αναλάβει η SingularLogic για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η SingularLogic, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της για εκτίμηση στις 9.30 μμ, δημοσιοποίησε έγκαιρα και έγκυρα και με υψηλό βαθμό ακρίβειας τις εκτιμήσεις των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών, αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα που συλλέγονται με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (SRT), σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ως προς την επεξεργασία των αποτελεσμάτων που συλλέγονται με τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης, η άρτια λειτουργική υποστήριξη και το αναβαθμισμένο σύστημα πληροφορικής, συνέβαλαν στη βελτίωση της ταχύτητας ενσωμάτωσης κατά μία ώρα και τριάντα λεπτά σε σύγκριση με το 2012.

Στις βουλευτικές εκλογές, η SingularLogic, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, υλοποίησε και υποστήριξε έναν νέο μηχανισμό συλλογής αποτελεσμάτων σταυρών υποψηφίων. Στην προσπάθεια συμμετείχαν 543 πιστοποιημένα στελέχη από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, οι οποίοι ξεκίνησαν να τροφοδοτούν το νέο σύστημα με στοιχεία από τις 21:00 της ιδίας ημέρας. Μέσω της συντονισμένης αυτής προσπάθειας, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για όλες τις εκλογικές περιφέρειες ήταν άμεσα διαθέσιμα σε όλα τα ΜΜΕ, στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο.

Ειδικότερα για το διαδίκτυο, η ιστοσελίδα http://ekloges.ypes.gr που υποστηρίζει η SingularLogic για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, δέχθηκε συνολικά περισσότερα από 850 εκατομμύρια hits (αριθμό αιτημάτων) με μέγιστη τιμή 15.000 hits/sec στις 23:45. Την ίδια στιγμή, o στιγμιαίος όγκος δεδομένων (bandwidth), ανήλθε σε 1 Gbits/sec, ενώ ο συνολικός όγκος που διακινήθηκε ήταν 4,5 φορές μεγαλύτερος από τις αντίστοιχες εκλογές του 2012.

Επιπλέον, άλλα 100 εκατ. hits προήλθαν από χρήστες smartphones και tablets, οι οποίοι αξιοποίησαν τη δυνατότητα της αυτόματης προσαρμογής του περιεχομένου του ιστότοπου ανάλογα με την οθόνη και τον τύπο της φορητής συσκευής.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο του ιστότοπου (πχ συγκεντρωτικά Επικρατείας), ανανεωνόταν ταχύτερα από κάθε άλλη φορά (κάθε 1 λεπτό), συμβάλλοντας στην αμεσότερη ενημέρωση του κοινού.
Περισσότερα »

«Παραμένουν οι τεράστιες διαφορές»


«Παραμένουν οι τεράστιες διαφορές»«Είναι η αρχή μιας διαδικασίας» λένε πηγές της ευρωζώνης για τη συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ

Για «τεράστιες διαφορές που παραμένουν» έκαναν λόγο πηγές της Ευρωζώνης σχολιάζοντας τις σημερινές «αρκετά εποικοδομητικές» συνομιλίες στην Αθήνα του προέδρου του Γιούρογκρουπ Γιερούν Ντάισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε καλό κλίμα, δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να γνωριστούν και έγινε ανταλλαγή απόψεων.

«Είναι η αρχή μιας διαδικασίας», σημείωναν οι ίδιες πηγές.
Περισσότερα »

Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές


Πόσοι είναι ευχαριστημένοι και πόσοι δυσαρεστημένοι από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Τσίπρα

Θετικά για τη νέα κυβέρνηση τα μηνύματα της πρώτης δημοσκόπησης που γίνεται μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, το 68% των πολιτών κρίνει ως θετική εξέλιξη την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ 1 στους 5 (ποσοστό 19%) την κρίνει αρνητικά.

Ακόμη, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτελέσμα,18% δυσαρεστημένο και 19% ουδέτερο.

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Πάντως, οι πολίτες δεν φαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Σε ερώτηση αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.

Αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.
Σχετικά με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, μεγάλη η απήχηση του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Το 60% θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί.

Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Καμμένου στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% τη θεωρεί σωστή επιλογή και 36% λάθος επιλογή.
Περισσότερα »

Σύσκεψη φορέων για την Κοζανίτικη Αποκριά


IMG_4753Σήμερα Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση της Αποκριάς φορείς, στα γραφεία του ΟΑΠΝ. Στόχος η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εκδηλώσεων του δωδεκαήμερου γλεντιού της Κοζανίτικης Αποκριάς, που ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται την Καθαρή Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κοζάνης και του ΟΑΠΝ, ο Υποδιοικητής της Τροχαίας και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης, εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, εκπρόσωπος της ΕΡΑΔΥΜ και της ΣΥΡΑΚΟΖ.
Υπόψη των παρευρισκομένων τέθηκαν προς ενημέρωση και οι καινοτόμες δράσεις του ΟΑΠΝ, που συνδέονται με την Αποκριά, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων, παλαιών και νέων.
Την ερχόμενη Τρίτη θα ακολουθήσει σύσκεψη με την αρμόδια υπηρεσία Υγειονομικού Ελέγχου, εκπροσώπους των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, την Αστυνομία, την Τροχαία και την Πυροσβεστική Κοζάνης για θέματα που αφορούν στην υπαίθρια λειτουργία των χώρων εστίασης κατά τη διάρκεια της Αποκριάς.
Περισσότερα »

Τέλος στην πολιτική επιστράτευση σε ΔΕΗ


ΗΡΘΗ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ
SPARTAKOSΑκολουθώντας τις επιταγές της Δημοκρατίας αλλά και της ηθικής υποχρέωσης που έχει μία κυβέρνηση η οποία διατείνεται για τη δημοκρατικότητά της και που σαφώς δεν επιθυμεί να έχει επιταγμένους εργαζόμενους,  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, μετά από εισήγηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Παράλληλα –με την απόφαση αυτή- λήγει και το καθεστώς επίταξης που ίσχυε για τη χρήση του συνόλου των γραφείων εγκαταστάσεων και μονάδων παραγωγής του ομίλου ΔΕΗ, δηλαδή της μητρικής αλλά και των θυγατρικών δικτύων μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και διανομής (ΔΕΔΔΗΕ).
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που στο παρελθόν συγκρούστηκε σφόδρα με την συγκυβέρνηση για τα ζητήματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το θεσμικό πλαίσιο αυτών, επικροτεί την κίνηση της κυβέρνησης, τόσο για την αμεσότητά της όσο φυσικά και για την ουσία του πράγματος.
Από την άλλη, αναμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης οι οποίες, με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργού, κινούνται προς τη κατεύθυνση που το συνδικάτο (διαχρονικά) πρεσβεύει και υπερασπίζεται.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα επικροτεί την κυβερνητική πολιτική στις θετικές και προς όφελος των εργαζόμενων, της επιχείρησης και (κατ επέκταση) των πολιτών αποφάσεις της ενώ δε θα διστάσει να συγκρουστεί μαζί τις στην περίπτωση που αθετήσει τις δεσμεύσεις της.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έδιναν, δίνουν και θα δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για την απρόσκοπτη λειτουργία της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας.
Περισσότερα »

Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Ενημέρωση για τις εξετάσεις Φαρμακοποιών και βοηθών φαρμακείου για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος και βεβαίωση επιτυχίας


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας ενημερώνει ότι οι εξετάσεις Φαρμακοποιών για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Δευτέρα 16/2/2015, ώρα 9.00: Πρακτικές Ασκήσεις
Αίθουσα Δ7 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
farmakeiaΤρίτη 17/2/2015, ώρα 9.00 π.μ. Φαρμακοποιία- Φαρμακοτεχνία
Αίθουσα Δ7 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
Τετάρτη 18/2/2015, ώρα 9.00 π.μ. Νομοθεσία-Ιστορία-Εμπορευματολογία
Αίθουσα Δ7 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
Πέμπτη 19/2/2015, ώρα 09.00π.μ: Φαρμακολογία
Αίθουσα Δ7 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
Παρασκευή 20/2/2015, ώρα 10.00 π.μ. Τοξικολογία
Στο Αμφιθέατρο ΧΩΡΕΜΕΙΟ
(ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ.ΣΟΦΙΑ)
Σημείωση:
1). Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν συμμετοχή την Δευτέρα 16/2/2015 και ώρα 9.00 στην Αίθουσα Δ5 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
2). Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Ενότητες-Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων), οι οποίες θα πρέπει να τα αποστείλουν μέχρι την Δευτέρα 9/2/2015 ως τελευταία προθεσμία κατάθεσης, στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17).
3). Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά δίνονται στις Περιφερειακές Ενότητες-Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων).
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας ενημερώνει ότι ορίστηκε ημερομηνία διενέργειας των εξετάσεων για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Βοηθών Φαρμακείου ως ακολούθως:
  1. Στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ. στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών( Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).
  1. Στη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα έναρξης 9.00-15.00 για τα προφορικά και τα γραπτά, στην αίθουσα Σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ στο δεύτερο όροφο των Κτιρίων των Τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής.
  1. Στην Πάτρα την 13 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00π.μ. στο ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (πίσω από το κτίριο της Ιατρικής), στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου.
Ορίζεται προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή στις εξετάσεις των Βοηθών Φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2015, από 20-01-2015 έως και 05-02-2015.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).
Περισσότερα »

Ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Κοζάνης «Η Κόζιανη»


6a5f1899a4ea3bb71319f0415fb4c356_LΣας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Κοζάνης «Η Κόζιανη», που θα γίνει το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς 14 Φεβρουαρίου 2015, στο οικογενειακό κέντρο «EVENT PLAZA» στα Πετρανά Κοζάνης.
Στο χορό θα γλεντήσουμε με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Λόζιος και Ανακατωσιά» του Γιάννη Γρίβα, ενώ στο τραγούδι θα είναι ο Στέλλιος Παπαδήμoς. Επίσης θα υπάρχει και ποντιακό πρόγραμμα με το γνωστό λυράρη και γιατρό Χρήστο Νικολαΐδη.
Ώρα έναρξης 21.00 μ.μ
Με τιμή
Το Δ.Σ
Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση « Για Παντα… » ….. του Γιάννη Καραμπέλκου, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη


« Για Παντα… »….. του Γιάννη Καραμπέλκου, για μία και μοναδική παράσταση Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη. Ώρα 09:00 μ.μ.

(μτφ) Έρωτα ανίκητε στη μάχη…
    gia panta3 (2)
  • Λίγα λόγια για το έργο:
    Το “ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ” χαρίζει γέλιο και συγκινεί. Είναι η ιστορία ενός νέου ζευγαριού στα πρώτα χρόνια γάμου. Με όλα τα “θέλω”, τα “πρέπει”, τα “Πως” και τα ¨γιατί” που ταλανίζουν τις ζωές των ανθρώπων. Τα μεγάλα “Σ’ αγαπώ”… Τα αθώα πείσματα… Το «Για πάντα» είναι μια από εκείνες τις ιστορίες που υμνούν τον έρωτα και που ζωγραφίζουν στο πρόσωπο του θεατή αυτό που μόνο μια ιστορία ενός μεγάλου έρωτα μπορεί… Τα πάντα! Με ανατροπές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και διλλήματα που πάντα υπάρχουν στις σχέσεις. Πόσο εύκολα συγχωρούμε; Ποιος είναι το ισχυρό φύλλο; Πόσο κρατάει ένα πείσμα; Πόσο κρατάνε όλα; Κρατάνε; ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ?
  • Πληροφορίες
Κείμενο: Γιάννης Καραμπέλκος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ισσόπουλος (ΚΘΒΕ)
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρία Μπάτσαλα
Διανομή: Τίνα Λεωνορά. (Εκδρομή Αντ1)
Νίκος Τσολερίδης (Εκδρομή Αντ1)
Χώρος: Αίθουσα Τέχνης
Ημέρες Παράστασης Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015
Εισιτήριο: Κανονικό €12 ,φοιτητικό,ανέργων,πολυτέκνων,ΑΜΕΑ €8
Ομαδικό €8 (μόνο με προπώληση)
Πληροφορίες: τηλ: 24610 24062
Περισσότερα »

Κοπή της πίτας στο ΚΑΠΗ Σιάτιστας


kapi_siatista_pitaΠραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, η κοπή της πίτας για τα μέλη του ΚΑΠΗ Σιάτιστας, στο κτίριο του ΚΑΠΗ στη Σιάτιστα, παρουσία του Προέδρου του ΝΠΔΔ κ. Κοτρώτσιου Λουκά.
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Κοτρώτσιος Λουκάς έκοψε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευτυχία, και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα δίπλα και θα στηρίζει τους ηλικιωμένους.
Από το Δήμο
Περισσότερα »

Κοζάνη: Διάθεση προϊόντων “Χωρίς Μεσάζοντες” την Κυριακή 8/2


xoris mesazontes4ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».
Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΩΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:00 ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ:14:00
ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
ΤΡΟΦΙΜΑ:
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Μεσσήνης, εξαιρετικά παρθένο, συσκευασίας 5 λίτρων με 17,00€.
ΗΛΙΕΛΑΙΟ : Συσκευασίας 5 λίτρων με 5,00€ & συσκευασίας 10 λίτρων με 10,00€.
ΑΛΕΥΡΙ: Για όλες τις χρήσεις 0,50 τα 25 κιλά & 0,52 τα 10 κιλά.
ΡΥΖΙ: Χαλάστρας, Καρολίνα 5,2 προς 5€, κίτρινο 6,1 προς 5€, γλασσέ 5,5 προς 5€.
ΜΕΛΙ: Παραγωγών περιχώρων της Κοζάνης σε συσκευασία 3 κιλών με 18,00€.
ΦΕΤΑ: Λιβαδερού & Σαρανταπόρου, σε συσκευασία και χύμα.
ΦΑΚΕΣ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής 1,50€ το κιλό.
ΦΑΣΟΛΙΑ: Καστοριάς & Πρεσπών, Γίγαντες & Πλατιά 3,00 € & 3,5€ το κιλό.
ΡΕΒΥΘΙΑ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ: Χαλκιδικής, χύμα 2,00€, σε άλμη 2,50€ το κιλό.
ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ: Χύμα 3,5€ το κιλό, συσκευασμένες σε άλμη-ξύδι-εξτρα
παρθένο ελαιόλαδο 3,5€ το κιλό (650gr στραγγισμένο βάρος), πάστα ελιάς
Καλαμών 1,5€ τα 200gr.
ΠΑΤΑΤΑ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.
ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης. 0,30/κιλό.
ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ: Παραγωγών της ευρύτερης περιοχής.
ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ & ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.
Σκόνη πλυντηρίου (81 μεζούρες) 11€
Υγρό πλυντηρίου νανοτεχνολογίας (60 μεζούρες) 7€
Μαλακτικό Ρούχων 4 λίτρα 2€
Υγρό πιάτων 4λίτρα 2€
Υγρό πιάτων 4λίτρα υπερσυμπυκνωμένο 3€
Υγρό γενικού καθαρισμού 4 λίτρα 2€
Υγρό για τα τζάμια 4λίτρα 2€
4 χλωρίνες παχύρρευστες 3€
ΧΑΡΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ & ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Χαρτί υγείας, μωρομάντιλα, πάνες.
Ρολό κουζίνας.
Χαρτοπετσέτες.
ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΛΙΚΕΡ.
Οι παραγγελίες θα αρχίσουν από την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015   στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση geoktinotrofoi@gmail.com και τηλεφωνικά στο 6985739054 από τις 9:00 έως τις 13:00.
Η παράδοση θα γίνει στο χώρο της εξέλιξης της δράσης, την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015   από τις 9:00 έως τις 14:00.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή λεπτομέρεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6985739054 (9:00 με 13:00).
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ :
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΆΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Περισσότερα »

Βράβευση μαθητών Γρεβενιώτικης καταγωγής από το Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης


aimilianos_grevenonΟ Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης “ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ”  κατά τον ετήσιο χορό που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο “ΚΟΣΜΟΚΙΝΗΣΗ”  Κοζάνης, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, με ώρα προσέλευσης 9 το βράδυ, πρόκειται να βραβεύσει τους μαθητές ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗΣ καταγωγής που ζουν στο Ν. Κοζάνης και εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ)  κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.
Παρακαλούνται οι γονείς των επιτυχόντων μαθητών να έλθουν σε επικοινωνία με το σύλλογο στα παρακάτω τηλέφωνα: κινητό 6934872483 και τηλέφωνο συλλόγου 2461036480 (7-10 το βράδυ) Σ. Μπλιούρα 2.
Περισσότερα »

Μ.Ο. Σερβίων ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ: Εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

Πρόσκληση- «Ζωγραφική με το στόμα»
 Σας καλούμε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου,
και ώρα 11 π.μ. στην Αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου στα Σέρβια.
Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών-Δημιουργών χωρίς χέρια, «Ζωγραφική με το στόμα και το πόδι», θα ομιλήσει για «τη δύναμη της θέλησης»
και θα παρουσιάσει ζωντανά το έργο του «Ζωγραφική με το στόμα»
Θα υπάρχει και Έκθεση έργων του.
Περισσότερα »

Αποκριάτικος Χορός του ΜΠΣ Πλατάνια

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του Μορφωτικού Πολιτιστικού συλλόγου "ΠΛΑΤΑΝΙΑ" που θα γίνει το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο Garden Hall στον Κρόκο Κοζάνης.
Σας περιμένουμε όλους, για να περάσουμε μία αξέχαστη βραδιά, με πολύ γλέντι, κέφι και χορό, με την ορχήστρα του Παναγιώτη Πάλλα.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ.
Περισσότερα »

Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Π.Ε. Κοζάνης: Κοπή βασιλόπιτας την Κυριακή 01/02/2015

 '''ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Π.Ε. Κοζάνης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσίας σας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συνδέσμου μας, την Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015 και Ω/18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.''
Περισσότερα »

Πρόσκληση στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αθανασίου Κοζάνης

Τον ετήσιο του χορό με την κοπή της βασιλόπιτας, διοργανώνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2015, στις12.00 π.μ το βράδυ, στο Οικογενειακό Κέντρο EVENT PLAZA στα Πετρανά Κοζάνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου Κοζάνης.
Στο κλαρίνο θα είναι ο Γιάννης Γρίβας.

Θα παρουσιαστούν τα τμήματα του μοντέρνου και παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ τους παρευρισκόμενους περιμένουν, δώρα με λαχειοφόρο αγορά. Θα ακολουθήσει γλέντι.
Τιμή εισόδου με πλήρες μενού και ποτό: 15 Ευρώ
Το Δ.Σ
Περισσότερα »

Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης: Την Κυριακή εξόρμηση στο Βέρμιο


 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 01-02-2015 εξόρμηση στo Βέρμιο
seo-300x199με διαδρομή από το Χ/Κ 3-5 Πηγάδια στην κορυφή Μαύρη Πέτρα.

 
Ώρα αναχώρησης 08:00 από το Δημαρχείο.
 
Συντονιστές εξόρμησης : Γιώργος Βλιαγκόφτης – Γιάννης Κουντουράς
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στo γραφείo του Συλλόγου
Κ. Ντιούφα 2 από τις 20.00- 22:00 και στο τηλέφωνo 24610 25909
Περισσότερα »

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στα Bar της πόλης - Νύχτες κωμωδίας


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στα Barτης πόλης! Οι παραστάσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στο Baron, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στη ΡΑΣΤΩΝΗ και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο ΕΡΜΙΟΝΙΟ.
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 10 το βράδυ, με νέο πλούσιο πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο. Οι θεατές απολαμβάνοντας το  ποτό τους,  με μουσική και πολύ γέλιο περνάνε μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες. Το ΔΗΠΕΘΕ ξεκίνησε την παράδοση του standupcomedy από το χειμώνα 2007-2008 και συνεχίζει…
Ο Δημήτρης Συνδουκάς, η Δώρα Σιαλβέρα, η Λία Γρίβα και ο Κώστας Καρανάτσιος σας προσφέρουν αληθινές νύχτες κωμωδίας, όπου επιτρέπεται να … διακόπτετε τον ομιλητή! Στο πιάνο ο Γιώργος Τζούκας.
Τιμή εισιτηρίου: 6 €
Πληροφορίες στο τηλ. : 24610-24062, εσωτ. 1.
Περισσότερα »

ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας: Κοπή βασιλοπιτας την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην κοπή της βασιλόπιτας του τμήματος, που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:30
στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ
(Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη)
Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Δημήτρης Μαυροματίδης
Περισσότερα »

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Διήμερο Νεολαίας 1 και 2 Φεβρουαρίου 2015

0
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος έχοντας προγραμματίσει το καθιερωμένο,
γι’ αυτή την περίοδο, ραντεβού με τη νεολαία, της απευθύνει
διπλή πρόσκληση – πρόταση με την παρακάτω σειρά:
Πρόταση πρώτη
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 9:30 το βράδυ
στο στέκι του Συλλόγου, φτάνουν στην πόλη μας τα «Κίτρινα Ποδήλατα» αποφασισμένα να μας «παρασύρουν» σε μια ξεχωριστή, μουσική διαδρομή, στοιχηματίζοντας να μας αποδείξουν πως η εσωτερική δύναμη και το νόημα των τραγουδιών, μπορεί να πάρει ιδιαίτερη αξία, επάνω στις χορδές από δύο κιθάρες
Η είσοδος στους μαθητές, σπουδαστές και άνεργους είναι στα 5 ευρώ με το ποτό.
Χορηγοί:
• Γερμανός (Κατάστημα Κοζάνης, Π. Χαρίση 1-3)
Dot-Print - Γραφικές Τέχνες
• Ζαχαροπλαστείο Εlite
• Κρεατοσκευάσματα «Ματύλλη» - Ιωάννης Ν. Σκουτέλας
Πρόταση δεύτερη
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 10:00 το βράδυ
Κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Πυρετός στο αίμα»,
παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν,
με πρωταγωνιστές τη Νάταλι Γουντ και τον Γουόρεν Μπίτι.
Το θέμα της ταινίας, σχετικό με διαχρονικές αγωνίες, ανησυχίες των νέων ανθρώπων και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκαταλήψεων.
Στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»
Γενική είσοδος 3 ευρώ.
Και μην ξεχνάμε πως το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό στις καρδιές και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, και στη νέα χρονιά που διανύουμε, κάθε Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Σας περιμένουμε όλους.
Περισσότερα »

Επιμελητήριο Κοζάνης: εκδήλωση γευσιγνωσίας



κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης στα πλαίσια της Κοζανίτικης Αποκριάς διοργανώνει εκδήλωση γευσιγνωσίας
με τη γνωστή σεφ κα Ντίνα Νικολάου για την προβολή των προϊόντων τοπικής παραγωγής του κλάδου τροφίμων-ποτών.
Η Διοίκηση του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης διοργανώνει εκδήλωση γευσιγνωσίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00 με τη συμμετοχή της γνωστής «Σεφ»  Ντίνας Νικολάου.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η τόνωση της επισκεψιμότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης κατά τη διάρκεια της Κοζανίτικης Αποκριάς και η πανελλαδική προβολή των τοπικών αξιόλογων προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών και όχι μόνο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του απογεύματος του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου 2015, μία ημέρα πριν τη Μικρή Αποκριά, που θα λάβει χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο «κιόσκι» μπροστά στα τρία «σπιτάκια» του Επιμελητηρίου, που και εφέτος θα τοποθετηθούν στο σημείο δίπλα στο καμπαναριό για να λειτουργήσουν ως εκθετήριοι χώροι των τοπικών προϊόντων , η κα Ντίνα Νικολάου με τη συνδρομή των γυναικών του τοπικού συλλόγου Κρόκου Κοζάνης και τη στήριξη του συνεταιρισμού «Κροκοπαραγωγών Κοζάνης» θα δημιουργήσει επί τόπου,  ενώπιον του κοινού που θα παραβρεθεί,  γευστικά «πιάτα» αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, θα δημιουργηθεί ειδικό τηλεοπτικό «σποτ» που θα προβληθεί μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν την εκδήλωση πανελλαδικά σε  όλα τα γνωστά τηλεοπτικά κανάλια  με σκοπό να παρακινήσει όσο περισσότερους επισκέπτες από όλη τη χώρα να επισκεφθούν την Π.Ε. Κοζάνης για την «Κοζανίτικη Αποκριά»  και τις τοπικές γεύσεις.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση μαγειρικής που θα παρουσιάσει η κα Νικολάου θα καταγραφεί από τηλεοπτικά κανάλια για να προβληθεί την εβδομάδα της Μεγάλης Αποκριάς
Το Επιμελητήριο απευθύνει πρόσκληση σε όλες και όλους  να παραβρεθούν στη μαγειρική παρουσίαση για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και να γευθούν αυθεντικές Κοζανίτικες γεύσεις.
ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Περισσότερα »

Πρωτάθλημα νεανίδων ΕΚΑΣΔΥΜ: Νίκη του ΛΑΣΣΑΝΗ επί του συντοπίτη ΗΡΑΚΛΗ


lassanis3 Σε ρυθμό ρελαντί ο ΛΑΣΣΑΝΗΣ κέρδισε το ντέρμπυ νεανίδων με τον ΗΡΑΚΛΗ Κοζάνης με σκορ 47-60 μιας και γηπεδούχος τυπικά ήταν ο Ηρακλής. και απομένουν δύο αγωνιστικές για να ανακηρυχτεί ο πρωταθλητής Δ.Μακεδονίας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-19, 20-31, 37-43, 47-60
ΗΡΑΚΛΗΣ:( Tοπάλης) ΜΑΝΤΩ Ι. 1, ΜΑΝΤΩ Α.,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΒΟΜΒΑ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΥ 11, ΚΑΡΑΚΩΤΙΑ, ΜΗΤΡΑΓΚΑ 5(1), ΗΛΙΑΔΟΥ 2,ΚΑΡΑΚΟΥΛΑ 26(1), ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΑΣΣΑΝΗΣ(Καψάλης) ΡΟΥΣΙΤΙ 3(1), ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ Κ.22(1), ΓΟΡΓΟΛΗ 10, ΤΣΙΑΝΑΚΑ Ε, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ Π 8, ΜΑΝΤΖΟΥ 4, ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟΥ, ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΥ,ΤΣΙΑΝΑΚΑ Α, ΚΡΑΝΙΩΤΗ 8
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Υπεύθυνος: Σπυρόπουλος Μηνάς
Κινητό:6947803350- 6932827338
Email: maria_tzoy@hotmail.com
Περισσότερα »

Οι ανασφάλιστοι προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας


Κουρουμπλής: Δε βλέπω, αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές

Με κύριο στόχο να φανεί χρήσιμος στους πολίτες και μάλιστα άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν προσδοκίες, αλλά απαιτήσεις του λαού, όπως είπε, ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέλαβε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Ξέρετε, δεν βλέπω αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» τόνισε ο νέος υπουργός. Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι η βούλησή του είναι να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα του λαού, καθώς παρατήρησε ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, διαπλεκόμενα στο χώρο της υγείας.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, θέλουμε ισχυρούς συμμάχους για να προχωρήσουμε, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και η εντολή είναι να αξιοποιήσουμε χωρίς αποκλεισμούς όλα τα ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα. Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη,είπε χαριτολογώντας: «Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένα Πληβείος».

Ο Μ. Βορίδης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να τα καταφέρει. «'Εχουν γνώση και ευαισθησία, στοιχεία που χρειάζονται στο υπουργείο Υγείας και νομίζω ότι θα προσφέρουν, με τις δικές τους απόψεις» σημείωσε.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι προτεραιότητα είναι να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι μειώνοντας τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.

Ο κ. Ξανθός είπε ότι, με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή. «Πρώτα απ όλα είναι σημαντικό να ανακουφίσουμε τους ανασφάλιστους, μετά να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών και στη συνέχεια να αναδιοργανώσουμε το ΕΣΥ» επισήμανε ο κ. Ξανθός.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top