VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Live-Avles:ΟΛΗ η συζήτηση για ανεξαρτητοποίηση του πρώην Δήμου Βελβεντού στο Δημ Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού (Video 120' Live-Avles.tv)


ΟΛΗ η συζήτηση για ανεξαρτητοποίηση του πρώην Δήμου Βελβεντού
στο Δημ Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού...


Ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού, πάρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, για την κατάρτιση ψηφίσματος που θα ζητείται η ανεξαρτησία του Βελβεντού, όποτε κι αν “ανοίξει” το χωροταξικό θέμα του Καλλικράτη. Αποσύρθηκε το θέμα με αντίστοιχο αίτημα για τα Καμβούνια, διότι δεν υπήρχαν αποφάσεις τοπικών συμβουλίων
Περισσότερα »

Φροντίδα για σκασμένα χείλη



Η λύση βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας

Με τα κρύα του χειμώνα αισθανόμαστε τα χείλη μας να «σκάνε», το δέρμα μας να «τραβάει», να τσούζει και να κοκκινίζει.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ψυχρός αέρας αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας. Το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό, εύθραυστο και λεπτό ιδιαίτερα στα χείλη και τα χέρια.

Τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα λεπτά και ευαίσθητα. Με τις αλλαγές του καιρού γίνονται τραχιά, ξεφλουδίζουν, τσούζουν και σε αρκετές περιπτώσεις ανοίγουν και ματώνουν με κίνδυνο τις διάφορες μολύνσεις.

Από την άλλη μεριά, τα χέρια μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες ενώ επιβαρύνονται και αφυδατώνονται επιπλέον με την συχνή χρήση απορρυπαντικών. Η έντονη ξηρότητα οδηγεί και εδώ στο άνοιγμα του δέρματος και τον κίνδυνο μολύνσεων.

Η λύση στο ντουλάπι μας!

Με μία καλύτερη ματιά στα ντουλάπια του σπιτιού σας μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις παραπάνω καταστάσεις με ελάχιστο κόστος και φυσικές σπιτικές συνταγές!

Πρώτο βήμα: ήπια απολέπιση


Ανακατέψτε 3 κουταλιές τις σούπας γιαούρτι με 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού και απλώστε στα χείλη και τα χέρια σας για 10 λεπτά. Το λεμόνι σε συνδυασμό με το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού θα απολεπίσει ήπια και θα σας χαρίσει λεία χείλη και απαλά χέρια, διεγείροντας παράλληλα την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Δεύτερο βήμα: ενυδάτωση

Το πολύτιμο ελαιόλαδο δεν λείπει από το ελληνικό σπίτι. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χλιαρό ελαιόλαδο με 1 κουταλιά της σούπας οργανικό βούτυρο κακάο ή αλόης. Απλώστε το στα χείλη και τα χέρια σας και μη διστάσετε να κοιμηθείτε με αυτό. Το επόμενο πρωί τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Πηγή: nutrimed.gr
Περισσότερα »

«Πείτε στον πρωθυπουργό ότι μιλάει με τον Παπαδάκη»


Το τηλεφώνημα στον Βαρουφάκη που διέκοψε την τηλεοπτική του συνέντευξη

Μία απρόοπτη διακοπή είχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης στον Γιώργο Παπαδάκη και τον ΑΝΤ1.

Παρά το γεγονός ότι η συνέντευξη ήταν μαγνητοσκοπημένη, ο ΑΝΤ1 έδωσε στη δημοσιότητα το πλάνο τη στιγμή που η συνέντευξη διεκόπη από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η συνέντευξη βρίσκεται σε εξέλιξη το τηλέφωνο του Γιάνη Βαρουφάκη χτυπάει και προς έκπληξη όλων, αντί ο Υπουργός να το κλείσει, ζητά από τον δημοσιογράφο, να «διακόψουν» καθώς τον καλούσε ο πρωθυπουργός.

Αστειευόμενος ο Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε να του μεταφέρει ότι «δεν μπορείς να μιλήσεις τώρα, ότι είσαι με τον Παπαδάκη».

Ο κ. Βαρουφάκης διέκοψε τη συνέντευξη, ωστόσο μετέφερε την ατάκα στον πρωθυπουργό.
Περισσότερα »

Σύγκρουση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Θεσ/νίκης


troxaioΣτις 19:20, σήμερα, η Υπηρεσία μας κλήθηκε για παροχή βοήθειας μετά από τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση δύο(2) Ι.Χ.Ε. οχημάτων στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Θεσ/νίκης.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και με την χρήση διασωστικών εργαλείων απεγκλωβίσαμε τραυματισμένους τρία(3) άτομα από τα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τα οποία και παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Στο συμβάν επιχείρησαν δεκαέξι (16) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο (4) οχήματα.
Περισσότερα »

Παιδικό θέατρο «Τα Τρία Γουρουνάκια» σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη στις 6 και 7 Μαρτίου


ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, έχουμε την τιμή, να σας παρουσιάσουμε σε ΠΛΗΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ, το πασίγνωστο παραμύθι του Τζέιμς Χάλιγουελ Φίλιπς,
«Τα Τρία Γουρουνάκια»
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ HOTEL ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
2 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : COFFEE ISLAND – 24635 05550
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & ΜΜΕ : Αλέξανδρος Συμεωνίδης “Τριλογία”
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – 6974797109 Είσοδος 9€
Δελτίο Κοζάνης :
theatroΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΚΟΖΑΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ
2 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠ : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ – 2461024717 –
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & ΜΜΕ : Αλέξανδρος Συμεωνίδης “Τριλογία”
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – 6974797109 Είσοδος 9€
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε από το 2009, σας παρουσιάζει για ακόμη μια φορά μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας φίλων και στις μνήμες των μεγαλύτερων.
Μια ιστορία που εξυμνεί την αλληλεγγύη, την αγάπη και τους ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Μια κωμική θεατρική απόδοση του παραμυθιού που, φυσικά, δεν θα μπορούσε παρά να μείνει απόλυτα πιστή στα ουσιώδη νοήματα του συγγραφέα.
Λίγα λόγια για το έργο
Τα τρία γουρουνάκια ζουν μια περιπέτεια στο δάσος χτίζοντας το καθένα το σπίτι του. Αυτή η περιπέτεια θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ισχυροποίηση της οικογένειάς τους. Ο Κακός Λύκος πολύ σύντομα θα καταλάβει πως μόνο η καλοσύνη και η προσφορά ανταμείβεται!
Τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα ευφάνταστα κοστούμια θα σας ταξιδέψουν με μαγικό τρόπο στην εξέλιξη του παραμυθιού.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΑΣΤΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΗ
Διασκευή – Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Ειδικές κατασκευές – Σκηνικά : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ
Σχεδιασμός Φωτισμών : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΚΑΣ
Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Χορογραφία – Κίνηση : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ
Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πληροφορίες : 6974797109
Γενική είσοδος 9€
Περισσότερα »

«Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών» (ΕΔΥΜΜΕ): Ημερίδα με θέμα «Βιβλιοθήκες και Αρχεία: Έρευνα και ανάδειξη των ιστορικών και πολιτισμικών τεκμηρίων»


Η «Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών» (ΕΔΥΜΜΕ) σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «Βιβλιοθήκες και Αρχεία: Έρευνα και ανάδειξη των ιστορικών και πολιτισμικών τεκμηρίων», την οποία διοργανώνει την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015, στις 11.00 π.μ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (Κοβεντάρειο).
imeridaΗ Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των δράσεων της ΕΔΥΜΜΕ για την προώθηση της επιστημονικής ιστορικής έρευνας για την προβολή της ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας μέσω νέων πρωτότυπων επιστημονικών δεδομένων, έκδοσης επιστημονικού περιοδικού, οργάνωσης επιστημονικών Συνεδρίων και εκδηλώσεων και εν γένει δράσεων που αποβλέπουν στην υλοποίηση των σκοπών της.
Οι Βιβλιοθήκες της χώρας διασώζουν πλήθος τεκμηρίων της ελληνικής ιστορίας, τα οποία όμως στη σύγχρονη εποχή της πληροφορίας είναι απαραίτητο να οργανωθούν βάσει των νέων τεχνολογιών και των επικαιροποιημένων δεδομένων της έρευνας. Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, οι Βιβλιοθήκες της Ζάβορδας, της Σιάτιστας, της Καστοριάς, αλλά πρώτα από όλα της Κοζάνης, αποτελούν επιστημονική πρόκληση τόσο για αρχειονόμους και ειδικούς της πληροφορικής, όσο και για παλαιογράφους, φιλολόγους και ιστορικούς.
Έτσι, στην εν λόγω Ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, βιβλιοθηκονόμοι, ειδικοί της πληροφορικής προερχόμενοι από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Αθήνα), την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και την Ακαδημία Αθηνών, οι οποίοι θα αναφερθούν στα δεδομένα και τις πρακτικές της σύγχρονης έρευνας αναφορικά με την πολιτική και οργάνωση των αρχείων, τη δημιουργία και διαχείριση ψηφιακών βάσεων και αποθετηρίων, τις δυνατότητες χρηματοδότησης βιβλιοθηκών προς ανάδειξη αρχειακών βάσεων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
Περισσότερα »

Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής



    ieramitropoli
  • Προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών, κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελούνται στον Ιερό Καθεδρικό καί Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου (αρχής γενομένης από τους Α΄ Χαιρετισμούς, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου). Η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 6.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ.
  • Την προσεχή Κυριακή, 1η Μαρτίου 2015, Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), εορτάζεται η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 μ.Χ..

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου. Πριν από την Απόλυση θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ των Επισκόπων, Πρεσβυτέρων, Διακόνων και Μοναχών, που διακόνησαν στην Ι. Μητρόπολή μας, καθώς και υπέρ των Ευεργετών και Δωρητών. Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.
  1. Στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, επίσης, θα τελεστεί το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου (στις 6.00 μ.μ.) ο Β΄ κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυστοφόρος Αγγελόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Η ελπίδα στον άνθρωπο».
Περισσότερα »

Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων


podosfairoΗ σχολική ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, ηλικίας έως 18 ετών, του                       1ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων για την περίοδο 2014-2015 όπου συμμετείχαν πάνω από 4000 λύκεια, καταλαμβάνοντας μία θέση μέσα στις 12 καλύτερες ομάδες της χώρας. Σε 7 νοκ-άουτ παιχνίδια που έδωσε σημείωσε 22 γκόλ και δέχτηκε 4, χάνοντας το τελευταίο παιχνίδι για τις 6 καλύτερες, στα πέναλτι.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα τον προπονητή μας Δημήτρη Γαληνό ο οποίος μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κατάφερε να αναδείξει το σχολείο μας, αλλά και την πόλη μας για πρώτη φορά σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.
Περισσότερα »

Γέφυρα Ζωής: Πρόσκληση ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ σε εφαρμογή του άρθρου 16 του ισχύοντος καταστατικού, και με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της Πέμπτης 29/01/2015,
κ α λ ε ί
τα μέλη του στη 2η επαναληπτική –Τελική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ώρα (18:00), που θα γίνει  στα γραφεία του Συλλόγου Παύλου Χαρίση 23 Κοζάνη.
Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι τα παρακάτω.
    gefira_zois1
  • Παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων 2014.
  • Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού χρήσης οικονομικού έτους 2014.
  • Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρήση οικονομικού έτους 2014.
  • Συζήτηση εκπροσώπων για τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό.
  • Ψηφοφορία για την απαλλαγή ή μη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε διοικητική και διαχειριστική ευθύνη.
  • Ανάγνωση προγράμματος δράσης και προϋπολογισμού 2015.
  • Συζήτηση εκπροσώπων για το πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό 2015.
  • Έγκριση Προγράμματος Δράσης και Προϋπολογισμού 2015.
  • Διάφορες προτάσεις…
Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                                                    Τσαουσίδου Κυριακή
Περισσότερα »

Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Χατζάκη


Δ
Ο Χατζάκης στη Χαρτοθήκη”
Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Χατζάκη
xatzakisστη Δημοτική Χαρτοθήκη
Στον χώρο της Δημοτικής Χαρτοθήκης, «Αρχοντικό Λασσάνη», θα φιλοξενηθούν τα  έργα  ζωγραφικής, που έχει χαρίσει ο Γιώργος Χατζάκης στο Δήμο Κοζάνης και τα οποία  θα αποτελέσουν, στη συνέχεια, εκθέματα της υπό ίδρυσης Δημοτικής Πινακοθήκης. Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:30.
Για το ζωγράφο και το έργο του θα μιλήσει ο Άλκης Χαραλαμπίδης, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ο Γιώργος Χατζάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης το 1937. Από το 1958 ζει και εργάζεται στην Κοζάνη. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος.
Ώρες λειτουργίας:
Πρωί: Για ομαδικές ξεναγήσεις (σχολεία κ.α ) κατόπιν συνεννοήσεως.
Απόγευμα: Δευτέρα 19:00- 21:00
Πληροφορίες  στα  τηλέφωνα 2461350435 & 2461022245.
Περισσότερα »

Αθώοι οι 28 κατηγορούμενοι από την κινητοποίηση του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» στον Πολύμυλο το 2011


SPARTAKOSΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Την απόλυτη δικαίωση της θέσεως του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται και δεν παύονται από δικαστικές αποφάσεις, επέφερε η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης που αθώωσε τα 28 άτομα τα οποία είχαν κατηγορηθεί για παρακώλυση συγκοινωνιών τον Αύγουστο του 2011, κατά τη  συμβολική διαμαρτυρία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στα διόδια Πολυμύλου σχετικά με τα Ασφαλιστικά ζητήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Μία κινητοποίηση που κατέληξε στην αυτόφωρη σύλληψη του Προέδρου του Σωματείου Γ. Αδαμίδη και του τότε Γραμματέα του, Κωνσταντίνο Βασιλειάδη.
Η σημερινή απόφαση γίνεται δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ καθότι αποδεικνύει ότι η διαχρονική στάση του σωματείου, που έδινε και θα δίνει τον κάθε αγώνα με τη δυναμική και τον τρόπο που μόνο αυτό ξέρει καλύτερα αψηφώντας ποινές και κυρώσεις,  ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.
Περισσότερα »

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Κοζάνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015


Πρόσκληση παρουσίασης βιβλίου
 Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Κοζάνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του φιλολόγου-συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία» την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6 μ. μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης .

Περισσότερα »

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ»- Αναβολή της πρεμιέρας για 07/03/2015


rita4
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το θεατρόφιλο κοινό της Κοζάνης ότι η θεατρική παράσταση
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ» αναβάλλεται για μία εβδομάδα, λόγω ασθένειας (εποχιακή γρίπη)
δύο συντελεστών της παράστασης.
….. Άλλωστε η “οχληρή” φύση της ομάδος, “των πολλαπλών δράσεων & ποικίλων αντιδράσεων”,
δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά, χωρίς να “….. οχλήσει” έστω και λίγο !!!
Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07 Μαρτίου 2015, στο θεατράκι των “ΟΧΛΗΡΩΝ”.
Για τη θεατρική ομάδα «ΟΧΛΗΡΟΙ»
Νίκος Νικολάου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Περισσότερα »

Oι Χαιρετισμοί της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Βαθυλάκκου

panagiaOι Χαιρετισμοί της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Βαθυλάκκου


3Χωρίς τίτλοΧωρίς τίτλο1
Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Φον Κοζάνι λόγω εργασιών τοποθέτησης υπόγειων καλωδίων


ektropi_kikloforiasΟ Δήμος Κοζάνης αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας και την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Φον Κοζάνι, από τη διασταύρωσή της με την οδό Ολυμπίου Γεωργάκη έως τη διασταύρωσή της με την οδό Γρανικού, την Παρασκευή 27/02/2015 από ώρα 07:00 έως ώρα 18:00.
 Η κυκλοφορία θα γίνεται από παρόδιες οδούς.  Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την 27/02/2015.
Περισσότερα »

Eυχές για την ονομαστική εορτή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη


karipidisΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης θα δεχτεί ευχές για την ονομαστική του εορτή, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, στο γραφείο του, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.
Περισσότερα »

Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Έκθεση φωτογραφίας:Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας του Ορέστη Κουράκη ,εγκαίνια την Κυριακή 1 Μαρτίου


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση με το Αρχείο
Ιστορίας και Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής την έκθεση φωτογραφίας:
mouseio_aianisΧρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας
του Ορέστη Κουράκη
Τα στεφάνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης είναι μία από τις πλουσιότερες και ωραιότερες συλλογές στον κόσμο. Τα άνθινα ή φυλλοφόρα στεφάνια ήταν σε ευρύτατη χρήση από πολύ πρώιμους χρόνους, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην αρχαιότητα.
Κατασκευάζοταν από διάφορα φυτά της ελληνικής φύσης, βαλανιδιά, δάφνη, κισσό, μυρτιά, ελιά. Με την αφθονία των πολύτιμων μετάλλων της Μακεδονίας οι καλλιτέχνες δημιούργησαν κατά τον 4Ο αι. π.Χ. εξαιρετικές συνθέσεις σε χρυσό, επιχρυσωμένο χαλκό και σπανιότερα σε άργυρο.
Τα στεφάνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης φωτογραφήθηκαν από τον φωτογράφο Ορέστη Κουράκη κατά το χρονικό διάστημα από το 2007- 2011 με αφορμή διάφορες εκθέσεις. Η παρούσα έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Ιούνιος 2011- Μάρτιος 2012).
Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής τα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς και ημερίδα με τις εξής εισηγήσεις:
Πολυξένη Αδάμ – Βελένη
«Χρυσά στεφάνια Μακεδονίας από το αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης».
Κουράκης Ορέστης
«Η λάμψη του χρυσού μέσα από τον φωτογραφικό φακό».
Διάρκεια έκθεσης: 1 Μαρτίου – 15 Απριλίου 2015
Ώρες επισκέψεων
Καθημερινές 8.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.
Σαββατοκύριακα και αργίες 8.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.
Πληροφορίες:
Τηλ./fax: 24610 98800/01
e-mail: efakoz@culture.gr
Περισσότερα »

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος δήμου Κοζάνης: Το πρόγραμμα φιλοζωίας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κοζάνης (Άνω Κώμη)


Με μεγάλη χαρά και διάθεση παρακολούθησαν σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης (Άνω Κώμη), την ενημερωτική παρουσίαση του Προγράμματος Φιλοζωίας, που υλοποιεί αυτό το διάστημα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε Κοζάνης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγγίζωο».
antidimarxosΜε απώτερο σκοπό την προώθηση, ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και τη διαχείρισή τους, για την ισχύουσα νομοθεσία για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και την προστασία τους από την εκμετάλλευση ή χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό (Νόμος 4039/2012), αλλά και για την πρόληψη και καταπολέμηση σοβαρών νοσημάτων υψηλού κινδύνου για τη δημόσια υγεία (λύσσα).
Το πρόγραμμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί, με ιδιαίτερη επιτυχία, στα Δημοτικά Σχολεία Λευκοπηγής, Χαρισίου Μεγδάνη, Ποντοκώμης και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρόκου, ενώ τις επόμενες ημέρες οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε άλλα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον
Περισσότερα »

Aνακοίνωση Δήμου Σερβίων – Βελβεντού γα τις δημοτικές εκτάσεις


ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥΌσοι δημότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι), κατέχουν δημοτικές εκτάσεις του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και επιθυμούν να τους εκμισθωθεί η έκταση από το Δήμο προκειμένου να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καλούνται να υποβάλλουν, έως και την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, αίτηση προς το Δήμο, στην οποία να περιγράφεται επακριβώς το ακίνητο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της εκμίσθωσης.
Απαραίτητο κρίνεται να προσκομισθεί εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ΕΓΣΑ 87) στο οποίο τοπογραφικό θα περιγράφεται, προκειμένου να εντοπισθεί, το ακίνητο και να διακριβωθεί ότι αποτελεί δημοτική έκταση.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου.
Περισσότερα »

Μ.Π.Σ. Βαθυλάκκου: Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)


DSC_0862Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργάνωσε ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου την περίοδο της Αποκριάς με την συνδρομή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Με βασικό χαρακτηριστικό την μεγάλη συμμετοχή αρχικά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι με την παρουσία κλόουν που διασκέδασαν με παιχνίδια και τραγούδια τα παιδιά.
Ένα ξεχωριστό παραδοσιακό-ποντιακό γλέντι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Φανό της Κεντρικής Πλατείας ενώ την Καθαρή Δευτέρα νηστίσιμα εδέσματα προσφέρθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Περισσότερα »

Eυχαριστήριο Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής


vourtsa_oxima Το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, ευχαριστεί θερμά τον Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου για το αμέριστο ενδιαφέρον και την συμβολή του στον καθαρισμό των δρόμων και του σχολείου της Τ. Κ Αγίας Παρασκευής.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που πορευόμαστε όπου η κοινωνική συνεισφορά και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα συστατικά μιας ομαλής συμβίωσης, ευχόμαστε η αξιέπαινη αυτή πράξη να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλους φορείς της κοινωνίας μας .
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Αριστείδης Γ. Παπαδόπουλος
Περισσότερα »

Σεμινάριο για τη διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος της Ιστορίας



Χωρίς τίτλο

Σεμινάριο για τη διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος της Ιστορίας

Περισσότερα »

Προβολή ταινίας: «Microbirth Movie»


Η Εθελοντική Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κοζάνης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Σεβασμού στη γέννα ENCA Hellas παρουσιάζουν την προβολή της ταινίας Microbirth Movie. Η δεύτερη ταινία των δημιουργών του Freedom For Birth One World Birth, Toni Harman και Alex Wakeford.
microbirthΟ τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβληθηκε παγκοσμίως (και στην Ελλάδα) σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014.
• Η διάρκειας της ταινίας Microbirth είναι 70 λεπτά.
— Η προβολή είναι δωρεάν, αλλά θα υπάρχει κουτί για ελεύθερη συνεισφορά.
*τα χρήματα που θα μαζευτούν προσφέρουν ουσιαστική στήριξη στο ENCA Hellas – Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα , το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσφορά κ δράση των μελών του.
Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 28/02 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του δήμου Σμύρνης & Κωνσταντινουπόλεως (φωτογραφικό εργαστήρι Κοζάνης).
Περισσότερα »

Ανακοίνωση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού


ampeliaΌσοι επιθυμούν να θέσουν προς πώληση δικαιώματα για φύτευση αμπελιών μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στα Σέρβια με δεδομένο ότι αντίστοιχα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνδημότες μας για αγορά δικαιωμάτων.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2464500406-407
Περισσότερα »

Εορτασμός 72ης Επετείου της Μάχης του Φαρδυκάμπου


fardikamposΟ Δήμος Βοΐου η Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας
και
οι Αντιστασιακές Οργανώσεις
σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας
την 72η Επέτειο της Μάχης του Φαρδυκάμπου
Ο Εορτασμός θα γίνει στον ομώνυμο χώρο της μάχης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
9:30  π. μ.:
Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας
11:00 π. μ.:
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Φαρδυκάμπου
11:15  π. μ.  :   Κατάθεση Στεφάνων
11:30  π. μ.:  
Ομιλία από τον κ. Χαντιώνα Γεώργιο
( Τοπικό Σύμβουλο Σιάτιστας)
11:45 π.μ:   Εθνικός Ύμνος.
Περισσότερα »

Παράρτημα Πτολεμαΐδας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: Κοπή πίτας


pitaΤο Παράρτημα Πτολεμαΐδας της Πανελλήνιας Ένωσης
Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού
Ελλάδας σας καλεί στην εκδήλωση στην αίθουσα του
Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το Σάββατο
28 Φλεβάρη 2015 στις 11 π.μ. όπου θα γίνει και
η κοπή της πίτας του 2015
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Περισσότερα »

Δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Χάρη Κάτανα για τη βία στα γήπεδα


Το πρόβλημα της βίας είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει
τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες
παραβατικών συμπεριφορών , μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς
χώρους. Η βία σαν κοινωνικό φαινόμενο , εμφανίζεται με διάφορες
μορφές μέσα σε μια κοινωνία (σωματική-λεκτική) και είναι ευθύνη των
αρμόδιων οργάνων να επιλύσουν τέτοιες καταστάσεις.
Κάτανας Χάρης Τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα στα πλαίσια των αθλητικών διοργανώσεων και κυρίως του ποδοσφαίρου, που είναι και το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα, αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα.
Παλαιότερα , κάθε Κυριακή τα γήπεδα γέμιζαν από φιλάθλους που
είχαν στόχο να ψυχαγωγηθούν και να υποστηρίξουν την αγαπημένη
τους ομάδα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων παρακολουθούσαν «δίπλα-
δίπλα» τους αγώνες , χωρίς κιγκλιδώματα και κενές θέσεις να τους
χωρίζουν.
Οι ρίψεις αντικειμένων , η σωματική-λεκτική βία στις κερκίδες , η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και πολλά άλλα, έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο στη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα και όλο και λιγότερα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες
στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ώστε να καταπολεμηθεί η βία στα
γήπεδα .αλλά σταμάτησαν για λόγους σκοπιμότητας.
Πρέπει να παρθούν ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας .
Η ευθύνη ανήκει σε όλους . Με συλλογική δουλεία και διαφάνεια
μπορούμε να πετύχουμε
Και θα πετύχουμε γιατί ΜΟΝΟ η τωρινή κυβέρνηση μπορεί με αποφασιστικό
τρόπο , με δημιουργική ρήξη και με ριζοσπαστικές αποφάσεις να
σταματήσει τον κατήφορο της βίας στα γήπεδα.

Χάρης Κάτανας
Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων
Π.Ε. Κοζάνης
Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στο Δήμο Βοΐου


voio_apokriesΜε επιτυχία, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Μικρής και Μεγάλης Αποκριάς στο Δήμο Βοΐου, που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της κάθε περιοχής. Κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις, με άναμμα φανών, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, καρναβαλικές παρελάσεις, και γεύτηκαν κρασί και μεζέδες.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, γιορτάστηκαν τα Κούλουμα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας σε όλο το Βόιο με πέταμα χαρταετού σε διάφορες περιοχές, με το γνωστό πέταμα των αερόστατων στον Πεντάλοφο Βοΐου, και με προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων σε Τοπική και Δημοτική Ενότητα.
Η Δημοτική Αρχή Βοΐου ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τα Τοπικά Συμβούλια και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Βοΐου, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων και εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Σαρακοστή.
Από το Δήμο
Από το Δήμο
Περισσότερα »

Κοβεντάρειο: Ημερίδα για Βιβλιοθήκες και Αρχεία την Κυριακή 1η Μαρτίου


Η «Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών» (ΕΔΥΜΜΕ) σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «Βιβλιοθήκες και Αρχεία: Έρευνα και ανάδειξη των ιστορικών και πολιτισμικών τεκμηρίων», την οποία διοργανώνει την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015, στις 11.00 π.μ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (Κοβεντάρειο).
ιμεριδαβιλιοτηικιΗ Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των δράσεων της ΕΔΥΜΜΕ για την προώθηση της επιστημονικής ιστορικής έρευνας για την προβολή της ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας μέσω νέων πρωτότυπων επιστημονικών δεδομένων, έκδοσης επιστημονικού περιοδικού, οργάνωσης επιστημονικών Συνεδρίων και εκδηλώσεων και εν γένει δράσεων που αποβλέπουν στην υλοποίηση των σκοπών της.
Οι Βιβλιοθήκες της χώρας διασώζουν πλήθος τεκμηρίων της ελληνικής ιστορίας, τα οποία όμως στη σύγχρονη εποχή της πληροφορίας είναι απαραίτητο να οργανωθούν βάσει των νέων τεχνολογιών και των επικαιροποιημένων δεδομένων της έρευνας. Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, οι Βιβλιοθήκες της Ζάβορδας, της Σιάτιστας, της Καστοριάς, αλλά πρώτα από όλα της Κοζάνης, αποτελούν επιστημονική πρόκληση τόσο για αρχειονόμους και ειδικούς της πληροφορικής, όσο και για παλαιογράφους, φιλολόγους και ιστορικούς.
Έτσι, στην εν λόγω Ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, βιβλιοθηκονόμοι, ειδικοί της πληροφορικής προερχόμενοι από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Αθήνα), την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και την Ακαδημία Αθηνών, οι οποίοι θα αναφερθούν στα δεδομένα και τις πρακτικές της σύγχρονης έρευνας αναφορικά με την πολιτική και οργάνωση των αρχείων, τη δημιουργία και διαχείριση ψηφιακών βάσεων και αποθετηρίων, τις δυνατότητες χρηματοδότησης βιβλιοθηκών προς ανάδειξη αρχειακών βάσεων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
Περισσότερα »

Live-Avles:ΟΛΗ η Aποκριάτικη Παρέλαση 2015 στα Σέρβια! (Video 45' Live-Avles.tv)

Με πολύ κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση στα Σέρβια, που παρά τη βροχή και το κρύο ο κόσμος που παραβρέθηκε ήταν αρκετός.
Δείτε ΟΛΗ την Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων, Συλλόγων και ομάδων μεταμφιεσμένων στα Σέρβια, την Κυριακή της Αποκριάς 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Βίντεο 45' του Live-Avles.tv...

 

Περισσότερα »

Πρόσκληση της Google για το ετήσιο Science Fair


Απευθύνεται σε «εκκολαπτόμενους τεχνολόγους και εφευρέτες» 13-18 ετών

Η Google αναζητά νέους εφευρέτες, εξερευνητές κα επιστήμονες, που οραματίζονται να αλλάξουν τον κόσμο, προσκαλώντας τους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω διαδικτύου στο ετήσιο Google Science Fair.

Μαθητές ηλικίας 13-18 ετών καλούνται να υποβάλλουν τις ιδέες τους, γύρω από δύο θεματικές ενότητες: α) «It’s your turn to change the world» (Είναι η δική σου ώρα για να αλλάξεις τον κόσμο) και β) «What will you try?» (Τι θα δοκιμάσεις;).

Προηγούμενες συμμετοχές περιλάμβαναν προτάσεις όπως για παράδειγμα: ο φακός που λειτουργεί με τη θερμότητα του σώματος, φορετοί αισθητήρες για ηλικιωμένους ανθρώπους και ιπτάμενα ρομπότ εμπνευσμένα από… μύγες.

Η Google ενθαρρύνει τους νεαρούς εφευρέτες από όλους τους επιστημονικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της βιολογίας, της επιστήμης των υπολογιστών και στην ανθρωπολογίας, να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση, η οποία «τρέχει» από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Μαΐου.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν υποτροφίες 100.000 δολαρίων και επιχορηγήσεις από το Scientific American και τη Google, μια συμμετοχή με την αποστολή του National Geographic στα νησιά Γκαλαπάγκος, μια επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της LEGO στη Δανία και μια ξενάγηση στο νέο διαστημόπλοιο της Virgin Galactic.

Οι φιναλίστ θα ταξιδέψουν στο Mountain View Googleplex Campus της Google στις 21 Σεπτεμβρίου για την τελική εκδήλωση.

Την περασμένη χρονιά η Google δέχτηκε αιτήσεις από περισσότερες από 90 χώρες.

Οι περσινοί νικητές του μεγάλου βραβείου ήταν τρία κορίτσια 16 ετών και οι τρεις. Οι Ciara Judge, Émer Hickey και Sophie Healy-Thow ερεύνησαν τη χρήση των βακτηρίων diazotroph για την ενίσχυση και ανάπτυξη των καλλιεργειών δημητριακών με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Περισσότερα »

«Όταν σε μια σχέση υπάρχει ένταση αποχωρώ»



Η Βίκυ Κάβουρα για τον χωρισμό της με τον Νίκο Οικονομόπουλο

Για τον χωρισμό της με τον Νίκο Οικονομόπουλο μίλησε μεταξύ άλλων η Βίκυ Κάβουρα στο περιοδικό «People».

Η όμορφη ηθοποιός είπε συγκεκριμένα: «Όταν σε μια σχέση υπάρχει ένταση αποχωρώ. Ο Νίκος ήταν η πρώτη μου ουσιαστική σχέση. Μου ξύπνησε το μητρικό μου ένστικτο» είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα η ηθοποιός τόνισε ότι δεν ισχύει ότι είχαν πει ότι τον ζήλευε αλλά και το ότι ενοχλήθηκε από αυτά που είπε ο τραγουδιστής για τις γυναίκες
Περισσότερα »

Πέντε λόγοι που σπάνε τα νύχια σας



Μάθετε ποιοι είναι

Πέντε λόγοι που σπάνε τα νύχια σας Το νύχι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα. Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπετε στην επιφάνεια χρειάζεται ένα μικρό χρονικό διάστημα για να αναπτυχθεί. Αυτή η διαδικασία ξεκινά από τη μήτρα των νυχιών που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και πρόκειται για ένα ζωντανό ιστό, υπεύθυνο για την υγιή ανάπτυξη τους.

Όταν τα νύχια αρχίζουν να δείχνουν ταλαιπωρημένα και ευαίσθητα, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να ευθύνονται. Ας δούμε μερικά από αυτά.

1. Έχετε χαμηλό σίδηρο

Οι κοιλότητες στα νύχια μπορούν να προκληθούν από χαμηλά επίπεδα σιδήρου ή αναιμία. Ο σίδηρος βοηθά στην το νύχι να τρέφεται με το απαραίτητο οξυγόνο.

Η λύση: Αν δείτε κοιλότητες στα νύχια σας, αυτό είναι το σύνθημά για να κατευθυνθείτε για μια εξέταση αίματος.

2. Όταν πληκτρολογείτε με τα νύχια

Γνωρίζετε ότι τη πληκτρολόγηση απευθείας με τα νύχια μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο τους.

Η λύση: Κόψτε τα νύχια, έτσι ώστε μόνο ένα κομμάτι της λευκής άκρης να έχει απομείνει.

3. Εφαρμόζετε ενυδατική λοσιόν μόνο το πρωί


Ώρα για μια δόση πραγματικότητας. Θα πρέπει να εφαρμόσετε εκ νέου λοσιόν χεριών κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας. Το νερό ξηραίνει το δέρμα σας και τα πετσάκια. Αυτό σημαίνει ότι το νύχι που θα σχηματιστεί θα είναι επιρρεπείς σε διάσπαση, σπάσιμο και ράγισμα. Χρησιμοποιήστε λοσιόν καθ 'όλη την διάρκεια της ημέρας, στα πετσάκια σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη δεύτερη άρθρωση του δακτύλου σας.

4. Αφήνετε τα βερνίκια για πάρα πολύ καιρό επάνω στο νύχι


Όλα τα βερνίκια νυχιών περιέχουν συστατικά που ξηραίνουν την επιφάνεια τους και τα αποδυναμώνουν.

Αφήστε τα νύχια να ξεκουραστούν για λίγες ημέρες και μετά μπορείτε να τα βάψετε και πάλι.

5. Κόβετε τα πετσάκια


Αυτά τα κομμάτια του δέρματος στη βάση του νυχιού είναι ουσιαστικά προστατευτικοί αρμοί μεταξύ των νυχιών και του δέρματος, προστατεύοντάς τα νύχια από το νερό, τα βακτήρια, και οτιδήποτε άλλο σας αγγίξει.

Η λύση: Αντί να κόψετε τα πετσάκια μπορείτε να τα τραβήξετε πίσω με μια πετσέτα μετά το μπάνιο.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας έναν χαρταετό


Αναλυτικά οι οδηγίες

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας έναν χαρταετό Την Καθαρά Δευτέρα ο χαρταετός έχει την τιμητική του! Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα αυτή μόνο και μόνο για το πέταγμα του αετού.

Αν λοιπόν ο καιρός το επιτρέψει, γιατί να μην πετάξετε τον δικό σας χειροποίητο χαρταετό; Άλλωστε το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρετε τους βασικούς νόμους της φυσικής και διάθεση να ασχοληθείτε. Είναι μια απλή και πρακτική κατασκευή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr
Περισσότερα »

Αποκριάτικος Παιδικός Χορός Του Τμήματος Γυναικών του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων “Πόντος”


10982592_789687957772096_1350422963637730838_o σας προσκαλεί στον Αποκριάτικο Παιδικό Χορό που διοργανώνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.00 το απόγευμα , στην αίθουσα του συλλόγου.
Μουσική , χορός , φαγητό ,πολλά παιχνίδια και διασκέδαση από την πενταμελή ομάδα καλλιτεχνών από το Πολυθέαμα Θεσσαλονίκης.
Ξυλοπόδαροι , κλόουν , αρλεκίνοι και μάγοι συνθέτουν ένα σκηνικό χαράς ,παιχνιδιού και διασκέδασης για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Τιμή πρόσκλησης : 6€ ( μερίδα με αναψυκτικό για παιδιά και μεγάλους ).
Δηλώσεις συμμετοχής και προπώληση καρτών στα τηλέφωνα :
Τμήμα Γυναικών 6980721863
Μορφωτικός σύλλογος Αλωνακίων 2461091007
Περισσότερα »

Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Μεγάλης Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας



Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης

Κυριακή 22/2/2015
4:00μ.μ.:Μεγάλη παρέλαση καρναβαλιών στην κεντρική οδό της Νεάπολης
7:00μ.μ. Άναμμα μεγάλης Κλαδαριάς στην Πλατεία της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου
Καθαρά Δευτέρα 23/2/2015
Πέταμα χαρταετού με προσφορά φασολάδας και νηστίσιμων εδεσμάτων στο χώρο του Δημαρχείου
Τοπική Κοινότητα Τσοτυλίου
voio_apokriesΚυριακή 22/2/2015
15:00 Παρέλαση Καρναβαλιών στην Κεντρική Πλατεία
8:00μ.μ. Άναμμα Κλαδαριάς στην Πλατεία Αγίας Μαρίνας
Καθαρά Δευτέρα 23/2/2015
Πέταμα χαρταετού, με προσφορά φασολάδας & λαγάνας στο λόφο Γηροκομείου (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο κτίριο του Γηροκομείου).
Τοπική Κοινότητα Γαλατινής
Κυριακή 22/2/2015
6:00μ.μ. Συγκέντρωση και γλέντι στην Κλαδαριά του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής
7:00 μ.μ. Άναμμα Κλαδαριάς του Συλλόγου και αμέσως μετά Άναμμα Κλαδαριών σε όλες τις γειτονιές
Τοπική Κοινότητα Καλονερίου
Κυριακή 22/2/2015
3:00 μ.μ. : Παρέλαση Καρναβαλιών
7:00 μ.μ. Άναμμα Κλαδαριάς στην Πλατεία
Καθαρά Δευτέρα 23/2/2015 – Πέταμα χαρταετού στην περιοχή του σαλίγκαρου με προσφορά νηστήσιμων εδεσμάτων
Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου
Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου
Κυριακή 22/2/2015
9:00 μ.μ. Άναμμα Καψαλιάς στην Κεντρική Πλατεία με αποκριάτικα τραγούδια και κρασί
Καθαρά Δευτέρα 23/2/2015
11:00 π.μ. Πέταγμα αυτοσχέδιων αερόστατων με προσφορά φασολάδας, νηστίσιμα και κρασί
Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας
Καθαρά Δευτέρα 23/2/2015
Προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων στο χώρο του ΚΑΠΗ
Περισσότερα »

Reuters: Ο Τσίπρας εγκατέλειψε προεκλογικές υποσχέσεις


Οι προτάσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου στον έλληνα πρωθυπουργό

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του. Διάβηκε τον Ρουβικώνα ζητώντας επέκταση του μισητού, στη χώρα του, προγράμματος, εγκαταλείποντας προεκλογικές υποσχέσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Αλλά μπορεί να πετύχει τη νίκη μέσα από την ήττα, αν υιοθετήσει δραστικές μεταρρυθμίσεις με σθένος», γράφει ο Χιούγκο Ντίξον, δημιουργός και αρχισυντάκτης του Breaking Views του Reuters.

Σημειώνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός υποχώρησε την Παρασκευή όταν έγινε ξεκάθαρο ότι κέρδιζε έδαφος ένα bank run και ότι η κυβέρνηση θα κατέρρεε σε εβδομάδες, αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να αποδεχθεί σχεδόν τα πάντα που οι δανειστές, με επικεφαλής τη Γερμανία, απαιτούσαν. Αλλά η Αθήνα εξασφάλισε μία σημαντική υποχώρηση, θα μπορέσει να προτείνει τη δική της λίστα μεταρρυθμίσεων, προσθέτει.

Τώρα, ο πρωθυπουργός πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να προτείνει μεταρρυθμίσεις με... μισή καρδιά, που μπορεί να κατευνάσουν τους εξτρεμιστές συναδέλφους του, γράφει ο Ντίξον. «Αντίθετα, η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει δραστικές μεταρρυθμίσεις. Θα πρέπει να εκπλήξει τους εταίρους της ευρωζώνης με το ζήλο, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τους που έγινε κομμάτια μετά από τις περίεργες τακτικές διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο μήνα», προσθέτει και στη συνέχεια αναφέρει πού πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση στις προτάσεις που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα.

«Ο Τσίπρας εδώ και καιρό λέει ότι θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τα ειδικά προνόμια, όπως και να χαλιναγωγήσει τους ολιγάρχες που ελέγχουν την οικονομία. Τώρα είναι η ευκαιρία του να δείξει ότι το εννοεί.

Στην κορυφή θα πρέπει να είναι η δημιουργία ανεξάρτητης φορολογικής αρχής. Ο Αντώνης Σαμαράς έδιωξε τον επικεφαλής της αρχής. Στηρίζοντάς την με ισχυρές νομικές δικλείδες, θα δείξει ότι σοβαρολογούσε στην πάταξη της φοροδιαφυγής ένα από τα βαθύτερα προβλήματα της Ελλάδας».

Ακόμη, ο Ντίξον προτείνει φορολογική αμνηστία, κατάργηση προνομίων- φορολογικών και συνταξιοδοτικών- για δικαστές, στρατηγούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του δημοσίου. «Επίσης, η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία δεν πρέπει να εξαιρείται από το φόρο περιουσίας. Ούτε πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει να πληρώνει συντάξεις και μισθών ιερέων. Η εκκλησία πρέπει να αυτοχρηματοδοτείται», συνεχίζει και συμβουλεύει τον κ. Τσίπρα να αναβιώσει την ιδέα, που εγκαταλείφθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά όπως σημειώνει, για τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Επίσης, ο αρθρογράφος προτείνει απελευθέρωση αγορών και δημιουργία bad bank, μεταξύ άλλων.

«Αν ο Τσίπρας μπορέσει να εκπλήξει τους εταίρους με δραστικές μεταρρυθμίσεις, εκείνοι θα είναι πιο πρόθυμοι να βρουν στην Αθήνα το ρευστό για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει κάποιες πολιτικές κατά της φτώχειας. Θα είναι πιο δεκτικοί στην ανακούφιση του τεράστιου χρέους της Ελλάδας».

Ο Χιούγκο Νίξον αναγνωρίζει ότι όλα αυτά δεν θα είναι εύκολα για τον κ. Τσίπρα, αλλά προσθέτει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι αρκετά δημοφιλής για να το κάνει, ειδικά, όπως λέει, αν εξασφαλίσει νέα εντολή, με δημοψήφισμα ή εκλογές. «Τώρα είναι η ώρα για ρήξη με τις φατρίες και το έννομο συμφέρον του κόμματός του και να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των Ελλήνων», καταλήγει. * newsbeast.gr
Περισσότερα »

Δόσεις για κάθε τσέπη στη νέα ρύθμιση των οφειλών



Τι θα πληρώσουν οι οφειλέτες των ταμείων - Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Δόσεις για κάθε τσέπη προβλέπει η νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα οφέλη να είναι μεγαλύτερα για όσους επιλέξουν από 51 έως 100 δόσεις εξόφλησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», όσοι χρωστούν μέχρι 5.000 ευρώ θα μπορούν να τα πληρώσουν χωρίς τόκο, ενώ εξίσου κερδισμένοι είναι και όσοι χρωστούν μεγαλύτερα ποσά, καθώς παίρνουν μειωμένο επιτόκιο αποπληρωμής (3% αντί 4,56%) και ρυθμίζουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις, ενώ με την προηγούμενη ρύθμιση οι δόσεις περιορίζονταν στις 72 για χρέη πάνω από 15.000 ευρώ.

Οι διαφορές μεταξύ παλιάς και νέας ρύθμισης, καθώς και τα ποσά των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής, παρουσιάζονται στους πίνακες που επεξεργάστηκε η εφημερίδα, σύμφωνα με το μαθηματικό τύπο που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των δόσεων της ρύθμισης.

Έτσι ο κάθε οφειλέτης θα μπορεί να διαπιστώσει τι κερδίζει και ποια δόση τον συμφέρει να επιλέξει ανάλογα με το πόσο που θέλει να βάλει σε ρύθμιση.

Παραδείγματα


Οφειλέτης που χρωστά 200.000 ευρώ στα Ταμεία και άλλα 50.000 ευρώ από προσαυξήσεις, μπορεί να επιλέξει τις 100 δόσεις και να πληρώνει 2.545 ευρώ το μήνα συν τις τρέχουσες εισφορές.

Αν δεν ερχόταν οι 100 δόσεις, μπορούσε να επιλέξει μέχρι 72 δόσεις με την προηγούμενη ρύθμιση και θα έπρεπε να πληρώνει 3.736,88 ευρώ το μήνα συν τα τρέχοντα. Με τις 100 δόσεις γλιτώνει δηλαδή 1.191 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον με το χαμηλό επιτόκιο (3% αντί 4,56%) γλιτώνει άλλα 11.463 ευρώ, ενώ η τελική ρυθμιζόμενη οφειλή του, μετά τη μείωση των προσαυξήσεων, θα διαμορφωθεί στα 254.575 ευρώ, ενώ με την προηγούμενη ρύθμιση θα πλήρωνε σε 72 δόσεις συνολικά 269.055 ευρώ.

Το συνολικό του κέρδος δηλαδή είναι ένα κούρεμα οφειλής κατά 14.480 ευρώ!

Οφειλέτης με κεφάλαιο 20.000 ευρώ και πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις επί του κεφαλαίου 10.000 ευρώ, επιλέγει 100 δόσεις. Η έκπτωση επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων θα είναι 50%, δηλαδή 5.000 ευρώ.

Άρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σύνολο της οφειλής που θα υπαχθεί στη ρύθμιση θα είναι 25.000 ευρώ. Για ποσό 25.000 ευρώ και επιτόκιο 3% υπολογίζεται τόκος για 100 δόσεις 3.286,15 ευρώ. Σύνολο απόφασης ρύθμισης 28.286,15 ευρώ.

Ποσό δόσης 282,86 ευρώ. Με την προηγούμενη ρύθμιση θα είχε μέχρι 72 δόσεις, τόκο 4,56% και συνολική οφειλή 30.912,77 ευρώ, πληρώνοντας μηνιαία δόση 429,34 ευρώ.

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως την 1η Φεβρουαρίου 2015.

Εκτός από τις αμιγώς ασφαλιστικές εισφορές, μπορούν να ρυθμιστούν και οι οφειλές από αναγνωρίσεις πλασματικών ετών ασφάλισης, από οικοδομικά ένσημα, αλλά δεν εντάσσονται τα πρόστιμα από ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Περισσότερα »

Απτόητοι από τις καιρικές συνθήκες οι καρναβαλιστές


Άρματα και μασκαράδες έχουν πλημμυρίσει τη Βόρεια Ελλάδα

Απτόητοι από τις καιρικές συνθήκες οι καρναβαλιστές Η βροχή που πέφτει σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη συννεφιά, δεν φαίνεται να πτοεί τους μασκαράδες που έχουν «ξεχυθεί» σε Ξάνθη, Νάουσα, Τυρνάβο, Κοζάνη και Σοχό Θεσσαλονίκης για να ξεφαντώσουν με τα παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα καρναβάλια, αφήνοντας για λίγο πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Στη Ξάνθη άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές έχουν “πλημμυρίσει” τους δρόμους της πόλης. Με τη λήξη της σημερινής μεγαλειώδους παρέλασης θα ξεκινήσει ένα ξέφρενο πάρτι, ενώ θα ακολουθήσει το έθιμο “Κάψιμο του Τζάρου”, ένα ομοίωμα του βασιλιά καρνάβαλου που θα καεί σε μια μεγάλη φωτιά δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό.

Στη Νάουσα, οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες χορεύουν στα σοκάκια χαρίζοντας μοναδικές στιγμές κεφιού σε κατοίκους και επισκέπτες, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς τα προσωπεία τους. "Ατραξιόν" του εορταστικού τριημέρου είναι το συντριβάνι της Πλατείας Καρατάσου, απ' όπου ξεπηδούν αντί για νερό 30 τόνοι κρασιού.

Το περίφημο “Μπουρανί” που συνδέεται με την αρχή της άνοιξης, τη γονιμότητα και τη βλάστηση θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι επισκεφτούν τον Τύρναβο της Λάρισας. Το “Μπουρανί” κλείνει τον κύκλο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, συνοδεία του περίφημου ντόπιου τσίπουρου. Οι κάτοικοι μαζεύονται στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και φτιάχνουν το "Μπουρανί" μια σούπα με σπανάκι, τσουκνίδα, ραδίκι και ξύδι. Αφού σερβιριστεί ξεκινάει γλέντι το οποίο καταλήγει να είναι μια ...παρέλαση από φαλλικά σύμβολα και βωμολοχίες, καθώς τα επιτάσσει το έθιμο.

Στην Κοζάνη, παρά τη βροχόπτωση, είναι έτοιμοι να ανάψουν το βράδυ τους παραδοσιακούς Φανούς σε 14 διαφορετικά σημεία της πόλης. Πρόκειται για φωτιές που συμβολίζουν τον εξαγνισμό, τη λατρεία της φύσης που ανανεώνεται και ξαναγεννιέται, σηματοδοτώντας το καλωσόρισμα της άνοιξης και την έναρξη της καρποφορίας της γης.

Στο Σοχό του Δήμου Λαγκαδά την τιμητική τους έχουν οι Κουδουνοφόροι, με χιλιάδες επισκέπτες να γιορτάζουν παρέα με τους αθυρόστομους κουδουνορόφους που χορεύουν και τραγουδούν ενώ είναι ντυμένοι με στολές από δέρματα ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια. Την Καθαρά Δευτέρα θα αναβιώσει το έθιμο της συγχώρεσης “Προσταβάνι”, όπου οι νεότεροι θα προσφέρουν ένα πορτοκάλι στους γεροντότερους, φιλώντας το χέρι τους και ζητώντας συγχώρεση.
Περισσότερα »

Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών!!


Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)
σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα
καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και
διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή
χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
xartaetos2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους
διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που
βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια :
3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή
4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο
ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.
Περισσότερα »

Βιβλιοπαρουσίαση: «Μελέκ….Θρησκεία μου είναι…. η Αγάπη» του Αλέκου Σπανίδη


melek1 Το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Α-μπε-μπα-μπλομ σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου με την ακόλουθη επίσημη πρόσκληση:
«Κάποτε ήταν ένα κοριτσάκι που περπατούσε με γυμνά ποδαράκια κατά μήκος μιας απέραντης έρημης και αμμουδερής παραλίας. Ο ήλιος κόντευε να δύσει και η παλίρροια άφηνε εκτεθειμένα πάνω στην άμμο όμορφα στολίδια της θάλασσας. Κοχύλια, αστερίες, καβουράκια. Το κοριτσάκι με μανία προσπαθούσε να σώσει όσα περισσότερα από αυτά μπορούσε πριν νυχτώσει και πέσει το σκοτάδι της νύχτας. ένα αγόρι παρακολουθούσε τις κινήσεις του μικρού κοριτσιού αλλά δε μπορούσε να τις ερμηνεύσει. Αποφασίζει να πλησιάσει και το ρωτάει: » Την προσπάθεια να κάνεις πετώντας τα πίσω στη θάλασσα…;» Η μικρή χωρίς δεύτερη σκέψη…»Σώζω όσο μπορώ περισσότερες ζωές!»
Το αγόρι κατάπληκτο της λέει: «Μα η παραλία είναι απέραντη. δε θα μπορέσεις να τις σώσεις όλες!» Και η απάντηση: » Δε νομίζεις, πως αξίζει τον κόπο να σώσω μερικές δεκάδες;»
Το κοριτσάκι αυτό είναι η Μελέκ και η θάλασσα η Αφρική της!! Απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέκου Σπανίδη «Μελέκ….Θρησκεία μου είναι…. η Αγάπη»
Η Μελέκ είναι η Μέρω Κεσσεσίογλου, πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και υπεύθυνη από τον ΟΗΕ για το AIDS και την πείνα στην Αφρική, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στο πιο ευαίσθητο και πονεμένο σημείο του πλανήτη, την Αφρική. Μέσα από την Ελληνική δράση Αφρικής, την οργάνωση που έχει δημιουργήσει, ίδρυσε νοσοκομεία, σχολεία, λεπροκομεία, συνεταιρισμούς κ.α στην Ακτή Ελεφαντοστού αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλιππος στη Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:30 μ.μ .
Την εκδήλωση διοργανώνει το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο
Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ με την ενεργή συμμετοχή του τμήματος των νηπίων.Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται ο συντοπίτης καθηγητής- συγγραφέας Αλέξανδρος Σπανίδης και η Μέρω Κεσεσίογλου πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού……….
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ: Eκδηλώσεις την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου


fanosΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.30 Πλατεία Ελευθερίας Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου
«Αναγέννηση» Κοζάνης
12.00 Πλατεία Ελευθερίας: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας
Καρδιάς «Η Πρόοδος»
12.30 Πλατεία Ελευθερίας: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκαιας
Λάρισας
13.00 Πλατεία Ελευθερίας Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε.
Κοζάνης
15.00 Παύλου Μελά έως τέρμα Πλατείας Αριστοτέλους: Παρέλαση Αρμάτων και
ομάδων μεταμφιεσμένων
Μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Ελευθερίας: Άναμμα
Κεντρικού Φανού από τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη –
Δεξίωση στο Δημαρχείο.
20.30 Άναμμα όλων των Φανών: Άι Δημήτρης, Άι Θανάσης, Αλώνια,
Αριστοτέλης, Γιτιά, Κασμιρτζήδις, Κεραμαριό, Κρεβατάκια, Λάκκους τ’
Μάγγαν, Μπουντανάθκα, Π. Μελάς, Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό,
Πλατάνια, Σκ’ρκα.
Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού


   Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
1.      Περί συζήτησης για ανεξαρτητοποίηση του πρώην Δήμου Βελβεντού.
2.      Περί συζήτησης για την ανεξαρτητοποίηση των Καμβουνίων.
3.      Περί σύστασης Τοπικής Κοινότητας Παλαιογρατσάνου.
4.      Περί συζήτησης για την διαπλάτυνση του αγροτικού δρόμου από την θέση «Βρύσες» μέχρι το Νεκροταφείο Σερβίων.
5.      Περί συζήτησης για εξεύρεση οριστικής λύσης στο πρόβλημα του αποκλεισμού του οικισμού Καλύβια Σαρανταπόρου, εξαιτίας των συνεχών καταπτώσεων  του ορυχείου της ΛΑΡΚΟ.

6.      Περί αποδοχής ή μη της  γνωμοδότησης δικηγόρου για υπόθεση των ορυχείων της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
7.      Περί έγκρισης προϋπολογισμού 4ου τριμήνου 2014 του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
8.      Περί τροποποίησης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
9.      Περί αποδοχής διαφόρων ποσών και κατανομής πιστώσεων.
10.  Περί χορήγησης 3ης παράτασης για το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κεντρικής πλατείας στην Τ.Κ Ελάτης».
11.  Περί καθορισμού του τρόπου δημοπράτησης του έργου «Αγροτική  οδοποιία στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Βελβεντού».
12.  Περί καθορισμού του τρόπου δημοπράτησης του έργου «Διαμόρφωση αυλείου χώρου Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού».
13.  Περί καθορισμού του τρόπου δημοπράτησης του έργου «Στεγανοποίηση δεξαμενής Δ4 ΤΟΕΒ Βελβεντού».
14.  Περί καθορισμού του τρόπου δημοπράτησης του έργου «Σύνδεση αγωγού ύδρευσης Δ.Κ. Βελβεντού με την υπό κατασκευή εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων». 
15.  Περί έγκρισης τροποποίησης προϋπολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
16.  Περί έγκρισης τροποποίησης προϋπολογισμού ΝΠΔΔ Προσχολικής Αγωγής – Παιδείας – Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
17.  Περί έγκρισης εισηγητικής έκθεσης και του ετήσιου προγράμματος δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Σερβίων-Βελβεντού οικονομικού έτους 2015. 
18.  Περί καθορισμού αριθμού αδειών και αριθμού θέσεων στάσιμου εμπορίου.
19.  Περί καθορισμού ανώτατου αριθμού θέσεων πωλητών για όλες τις λαϊκές αγορές του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
20.  Περί ανανέωσης αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών Αγορών.
21.  Περί σύστασης επιτροπής για την καταγραφή των δημοτικών αγροτεμαχίων του Δήμου.
22.  Περί έγκρισης  Ισολογισμού – Απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 2014 του ΤΟΕΒ Σερβίων.
23.  Περί έγκρισης  Προϋπολογισμού  του ΤΟΕΒ Σερβίων οικονομικού έτους 2015.
24.  Περί έγκρισης  Ισολογισμού – Απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 2014 του ΤΟΕΒ Βελβεντού.
25.  Περί έγκρισης  Προϋπολογισμού  του ΤΟΕΒ Βελβεντού οικονομικού έτους 2015.
26.  Περί ορισμού εκπροσώπων για την παρακολούθηση της Προγραμματικής Σύμβασης με την ΔΙΑΔΥΜΑ.
27.  Περί τροποποίησης (επέκτασης) της Προγραμματικής Σύμβασης με την ΔΙΑΔΥΜΑ.
28.  Περί οικονομικής συνδρομής στο περιοδικό «Κέντρο Οικονομικού Ελληνισμού».
29.  Περί παραχώρησης έκτασης στην Ενορία Γέννησης Θεοτόκου Πλατανορέματος στην θέση, «Παλαιομονάστηρο» Πλατανορέματος συνολικής έκτασης 776,84 τ.μ. του Α.Τ 631 για τη ανέγερση Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης.
30.  Περί εκμίσθωσης αγροτεμαχίων στην  Τ.Κ Μικροβάλτου.
31.  Περί επιχορήγησης απόρων Δημοτών.
32.  Περί μετακίνησης Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων  εκτός έδρας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
Ζήνων ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top