VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Άνω Κώμης υιοθετούν μια εβδομάδα του συσσιτίου


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Συσσίτιο Απόρων Δημοτών του Δήμου Κοζάνης θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Κώμης και στους Συλλόγους Γονέων
και Κηδεμόνων Δημοτικού, Νηπιαγωγείου και Γυμνασίου Άνω Κώμης για την υιοθεσία μας εβδομάδας του συσσιτίου και συγκεκριμένα από 23 έως 27 Μαρτίου.
Το πρόγραμμα «Υιοθετώ μια εβδομάδα του Συσσιτίου» απευθύνεται σε φορείς, συλλόγους, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες οι οποίοι αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν τα τρόφιμα που απαιτούνται για την κάλυψη μιας εβδομάδας, σίτισης του συνόλου των δικαιούχων του συσσιτίου. Μια έμπρακτη έκφραση στήριξης των ανθρώπων που λόγω οικονομικών δυσκολιών, προχωρημένης ηλικίας ή αναπηρίας δεν είναι σε θέση να παρασκευά
Περισσότερα »

Μακεδονίας: Ενημερωτική Ημερίδα για την Μελισσοκομία

Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτ.


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτ. Μακεδονίας (ΚΤΕ),στα πλαίσια  του προγράμματος “Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της Ανάπτυξης και Προώθησης των Κοινωνικών
Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων(Κοιν.Σ.Επ)”, σας προσκαλεί σε ενημερωτική Ημερίδα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 14.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1.Χαιρετισμός του Δ/ντού του ΚΤΕ κ. Δρ.Αθ.Τριανταφύλλου

2.Θερμοκοιτίδες στο ΚΤΕ , Θερμοκοιτίδα Κοιν.Σ.Επ. Μελισσοκόμων, Δρ. Β. Κικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Περιφερειακού Γραφείου Καινοτομίας

3.Ανάλυση του Νόμου 4019/2011 για την Κοινωνική Οικονομία,  Γ.Χιωτίδης, Επ. Kαθηγητής του ΤΕΙ

4.Πρακτική εξάσκηση στην επαγγελματική Βασιλοτροφία και την  βιολογική καταπολέμηση των ασθενειών, Κ. Παναγιωτίδης, Μελισσοκόμος


Η ημερίδα απευθύνεται σε ενεργούς μελισσοκόμους και σε ανέργους, που θέλουν να ασχοληθούν με την επαγγελματική μελισσοκομία.



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


                                                                          Δρ. Αθ. Τριανταφύλλου,
                                                                          Δ/ντής ΚΤΕ    
Περισσότερα »

ΟΕΕ Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση για τους πρωτοετείς φοιτητές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έχουν εισαχθεί στις Οικονομικές Σχολές , την Κυριακή 5 Απριλίου


oikonomiko epimeΟ Πρόεδρος και η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για να τιμήσουν τους πρωτοετείς φοιτητές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έχουν εισαχθεί στις Οικονομικές Σχολές της Χώρας μας
στις 05 Απριλίου 2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ.
στην αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην Κοζάνη.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει
Ο κ. Τουρλιδάκης Αντώνιος
Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Περισσότερα »

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξανάρχεται στην Κοζάνη, την Τρίτη 31 Μαρτίου και την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Κοβεντάρειο


Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και την Κινηματογραφική Λέσχη Κοζάνης προβάλλει πέντε (5) Ντοκιμαντέρ.
festivalΟι προβολές θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 31 Μαρτίου και την  Πέμπτη 2 Απριλίου στο Κοβεντάρειο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Τρίτη 31  Μαρτίου  2015
20:30 «Ο νέος δρόμος του πλαστικού»: 43’
            Σκην:  Άγγελος Τσαούσης – Μυρτώ Παπαδοπούλου
21:15 «Η Αρχαιολόγος»: 90’
            Σκην:  Κίμων Τσακίρης
Πέμπτη  2 Απριλίου 2015

20:30 «OPPRESSION » : 45’
           Σκην:  Μυρτώ Συμεωνίδου – Νίκος Πανεράκης
21:15 «Μίλαντ – Ο πλανήτης μου…» :  64’
            Σκην:  Μενέλαος Καραμαγκιόλης
22:20 «ΝΑΝΑ» : 40’
            Σκην: Λάρα Κρίστεν
Περισσότερα »

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας: Αφηγούμαστε παραμύθια για παιδιά, στις 2 Απριλίου

afigoumasteparamithiagiapaidiaΔημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας: Αφηγούμαστε παραμύθια για παιδιά.
Περισσότερα »

Ενημερωτική Ημερίδα: «Σχολική βία και διαδικτυακός εκφοβισμός»


cyber_bullingΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 6μ.μ.
Σέρβια – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
Εισηγητές:
Γκιαούρη Στεργιανή
(Ψυχολόγος Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ – Σχολικός διαδικτυακός εκφοβισμός)
Κολοβού Σταυρούλα
(Κοινωνική Λειτουργός – Ασφαλής Πλοήγηση στο διαδίκτυο)
Σταύρου Βασιλική
(Εκπαιδευτικός Ειδικού Σχολείου)
Διοργάνωση:
Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
Σύλλογοι Διδασκόντων – Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων
Περισσότερα »

Eκδήλωση με θέμα: «Στάσεις Γονέων στην έκκληση βίαιου συναισθήματος»


Το Δημοτικό Σχολείο Γ. Κονταρής (1ο Κοζάνης) και ο Σύλλογος Γονέων
Αου Δημοτικού Σχολείου  «Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ»
ανακοινώνουν ότι
Τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 700 μ.μ
bully victimστην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου (1ος όροφος)
οργανώνουν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με  θέμα: «Στάσεις Γονέων στην έκκληση βίαιου συναισθήματος».
Συμμετέχουν:
  • Η Παπαδοπούλου Αγνή, εκπαιδευτικός του Σχολείου ως ομιλήτρια με θέμα: «Η βία στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης»
  • Η Μπιλιώνη Μαρία, εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τη δημιουργία (σχεδιασμός-εμψύχωση)  Βιωματικού Εργαστηρίου.
Καλούν όλους τους Γονείς και Κηδεμόνες του Σχολείου αλλά και όποιον άλλο Δημότη ενδιαφέρεται, να συμμετέχουν.
Περισσότερα »

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Αθανασίου Κοζάνης


unnamedΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών-Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου Κοζάνης διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 01 Απρίλη 2015 από τις 3:00 μ.μ μέχρι τις 7:30 μ.μ στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αθανασίου Κοζάνης (απέναντι από την είσοδο της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου).
Σε μια εποχή όπου το αίμα και η προσφορά του στον συνάνθρωπο μας αποτελεί απόδειξη και ταυτόχρονα πράξη ανθρώπινης αγάπης και συμπαράστασης, η προσφορά του αποπνέει μονάχα ζωή.
Καλούμε τα μέλη του συλλόγου, τους ενορίτες, τους γείτονες και τις γειτόνισσες καθώς και κάθε πολίτη της Κοζάνης να συμμετέχει στην αιμοδοσία.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ
Περισσότερα »

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ξαναγίνε Έλληνας» του Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Αριστοτέλης» και το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας θα παρουσιάσουν την 1η Απριλίου 2015, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ερμιόνιο», ένα όμορφο κι ενδιαφέρον βιβλίο του διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας δημιουργού, Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη με τίτλο «Ξαναγίνε Έλληνας»
Χωρίς τίτλο
Πρόκειται για 20 όμορφες ιστορίες, μια κιβωτός με εικόνες, μνήμες και αισθήματα, που ο διακεκριμένος Έλληνας της διασποράς, ζωγράφος και αρχιτέκτονας,- που θα τον γνωρίζετε από το μεγάλο εικαστικό έργο του με θέμα το Μεγαλέξανδρο – διατηρεί ζωντανές στην καρδιά του. Αφηγήσεις, με έναν άμεσο και συχνά «προφορικό λόγο» που αναβιώνουν αξίες, ατμόσφαιρες και διαχρονικά γνωρίσματα των Ελλήνων, την «ψυχή» της Ελλάδας που στην εποχή μας υποχωρεί μπροστά στην «κρίση» της πεζότητας και του καταναλωτισμού.
Η πίστη, η φιλία, η αλληλεγγύη, η φιλοξενία, η καλοσύνη, αλλά και το χιούμορ, σίγουρα θυμίζουν σε όλους μας μια Ελλάδα που κρατάμε κάπου βαθιά μέσα μας…
Αυτές τις εικόνες, αυτές τις αξίες, προσπαθεί να μας ξαναθυμίσει ο Βαρλάμης μ’ αυτό το βιβλίο του, δίνοντάς μας μ’ αυτό τον τρόπο αισθήματα συμπαράστασης κι αισιοδοξίας για ν’ αντιμετωπίσουμε τις ποικίλες αντιξοότητες του καιρού μας.
Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «ΙΑΝΟΣ» από τη Θεσσαλονίκη, 220 σελίδων, σχήματος 20Χ14 εκ, και περιέχει 20 εικόνες – πίνακες του συγγραφέα από τη συλλογή «Ελληνικοί Τόποι»
Κατά την παρουσίαση θα γίνει προβολή βίντεο με σύντομο χαιρετισμό του συγγραφέα και θα αναγνωστούν διηγήματα από το βιβλίο του. Επίσης θα προβληθεί και βίντεο από το Μουσείο Τέχνης «Kunstmuseum Waldviertel» της Αυστρίας που στεγάζει τις δημιουργίες του Βαρλάμη. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση και αναφορά στο επίκαιρο έργο του Καθηγητή Βαρλάμη και στα προγράμματα που σχεδιάζει σε σχέση με τη Μακεδονία, με πρωταρχικό το πρόγραμμα για τον Απ. Παύλο.
Περισσότερα »

Δύο ενταγμένα έργα στο Τοπικό Πρόγραμμα «Προσέγγιση LEADER» βραβεύονται στην Αθήνα!


Δύο ενταγμένα έργα στο Τοπικό Πρόγραμμα του Άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. -ΑΝΚΟ θα βραβευθούν την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στην Αθήνα σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο Πανελλήνιου διαγωνισμού που διοργάνωσε το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ) με σκοπό τη βράβευση αξιόλογων έργων που υλοποιήθηκαν από δικαιούχους συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΠΑΑ 2007 – 2013.
Στόχος της εκδήλωσης είναι τόσο η ανάδειξη και προβολή των δυνατοτήτων που προσφέρει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), όσο και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του, μέσω της βράβευσης αξιόλογων έργων.
Οι βραβευμένοι θα τύχουν δημοσιότητας μέσα από διαδικτυακούς τόπους και εκδόσεις, τόσο του ΕΑΔ όσο και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Αγροτική Ανάπτυξη, ώστε να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους εν δυνάμει δικαιούχους στη χώρα και σε άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ.
Επιλέχθηκαν για βράβευση βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων από επιτροπές αξιολόγησης, τρία έργα από κάθε μία από τις παρακάτω 3 κατηγορίες:
 Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου
 Νεανική επιχειρηματικότητα
 Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο
Τα (2) δύο από τα εννέα (9) συνολικά έργα που θα βραβευθούν είναι ενταγμένα στο Τοπικό Πρόγραμμα της ΑΝΚΟ, ανήκουν στην κατηγορία «Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου» και είναι τα ακόλουθα:
1 . Η βιοτεχνία παραγωγής τροφίμων του Μανόλη Βασιλειάδη
Οι Ρίζες Ελληνικά Delicatessen είναι μία νέα οικοτεχνία παραγωγής τροφίμων, εγκατεστημένη στον Κρόκο Κοζάνης. Παράγει χειροποίητα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας για τις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού με 100% φυσικές πρώτες ύλες, αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές και μεταποιώντας αγροτικά προϊόντα κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας, σεβόμενη τις ποιοτικές αρχές της Ελληνικής Διατροφής.
Η υλοποίηση του έργου ήταν το αποτέλεσμα της επιθυμίας του Μανόλη Βασιλειάδη για επιχειρηματική δραστηριότητα, της οικονομικής κρίσης που του έδωσε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τις επιθυμίες και τις προτεραιότητές του και της ευκαιρίας που του προσέφερε η ένταξη στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER της ΑΝΚΟ, που συνέβαλλε στην κατασκευή και διαμόρφωση του εργαστηρίου, στην προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, στην απόκτηση συστήματος διαχείρισης ποιότητας και στην προβολή των προϊόντων του.
2. Το Διακρατικό σχέδιο με τίτλο: «Γαστρονομικές περιπλανήσεις και ο πολιτισμός των γεύσεων». Η ΑΝΚΟ είναι μέλος του δικτύου συνεργασίας 4 χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Πορτογαλία) με τον τίτλο «MedEat».
Εταίροι του Δικτύου «Medeat» είναι συνολικά δεκαοχτώ Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) από τέσσερις χώρες – εννιά από την Ελλάδα, εφτά από την Ιταλία και από ένας από την Κύπρο και την Πορτογαλία. Στο πλαίσιο του σχεδίου συνεργασίας οι Αναπτυξιακές Εταιρείες έχουν αναπτύξει δίκτυο γαστρονομικών διαδρομών στην ενδοχώρα των περιοχών τους με αντίστοιχα τουριστικά πακέτα, καθώς και διάφορες άλλες δράσεις εκπαιδευτικές και δημοσιότητας – προβολής.
Στόχος του σχεδίου είναι η διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της τοπικής γαστρονομίας, η ενίσχυση της φήμης των περιοχών και η δημιουργία ισχυρής τοπικής ταυτότητας μέσω της διασύνδεσης της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων με την βιοτεχνία, τον πολιτισμό και τις τουριστικές δραστηριότητες του κάθε τόπου.
Τα μέλη του δικτύου συμμετείχαν με περίπτερο στη Διεθνή ‘Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο το 2014, στο πλαίσιο της οποίας απέσπασαν το 2ο βραβείο, καθώς και στην 30η Διεθνή έκθεση Philoxenia 2014, ενώ προγραμματίζεται εντός του Απριλίου 2015 η συμμετοχή στην τουριστική έκθεση ΒΤravel στην Βαρκελώνη
Περισσότερα »

Live-Avles:Ημερίδα με θέμα «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020» ( Video 130' www.Live-Avles.tv)

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης και την Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης, συνδιοργανωσαν  ημερίδα με θέμα: «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020»
Η εκδήλωση πραγματοποιηθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015  στο Κοβεντάρειο κτίριο στην Κοζάνη.
Δείτε ολη την εκδήλωση στο Βίντεο
Περισσότερα »

Μουσική εκδήλωση με Γ.Ανδρέου στο Φιλοπρόοδο (30/3)


anf30-3-2015 ANTONΟ Φιλοπρόοδος Σύλλογος συνεχίζει τις ποιοτικές μουσικές του παρεμβάσεις και σας προσκαλεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του καταξιωμένου, σύγχρονου μουσικού δημιουργού Γιώργου Ανδρέου,
...που έχει τίτλο «Ζωή μου μην αργείς» και υποστηρίζεται ερμηνευτικά από τη Ρίτα Αντωνοπούλου με εξαιρετικά πετυχημένο τρόπο, στην πρώτη δισκογραφική τους συνεργασία.
Εκτός από το νέο δίσκο που έχει την τιμητική του, στη βραδιά θα ακουστούν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ρίτας Αντωνοπούλου καθώς και από τον κύκλο συνεργασιών της με καταξιωμένους δημιουργούς (Μικρούτσικο, Κραουνάκη, Ιωάννου, Ζούδιαρη κ.α.).
Ακόμη στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται τραγούδια κλασικών μουσικών δημιουργών (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου κ.α.) αλλά και τραγούδια δημιουργών της νεότερης γενιάς (Μάλαμα, Παπακωνσταντίνου, Παυλίδη, Αλκ. Ιωαννίδη, Περίδη κ.α.) χωρίς να απουσιάζει επιλογή από το «ξένο» ρεπερτόριο.
Απ’ όλα τα προηγούμενα αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται να ζήσουμε και να μοιραστούμε μια μουσική βραδιά υψηλής αισθητικής που μας αξίζει...
Στο στέκι του Συλλόγου, στις 9:30 το βράδυ.
Η είσοδος στους μαθητές, σπουδαστές και άνεργους είναι στα 5 ευρώ.
Περισσότερα »

Στο Τρανόβαλτο ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, την Κυριακή 29/3

despotisΣύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Παύλος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Τρανόβαλτο την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.
Περισσότερα »

Την Τρίτη 31/3 η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ» στο Κοβεντάρειο


v729684 the archaeologist10114 283Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξανάρχεται στην Κοζάνη. Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και την Κινηματογραφική Λέσχη Κοζάνης προβάλλει πέντε (5) Ντοκιμαντέρ.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου και την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Κοβεντάρειο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Τρίτη 31 Μαρτίου 2015
20:30 «Ο νέος δρόμος του πλαστικού»: 43’
           Σκην: Άγγελος Τσαούσης - Μυρτώ Παπαδοπούλου
21:15 «Η Αρχαιολόγος»: 90’
           Σκην: Κίμων Τσακίρης
Πέμπτη 2 Απριλίου 2015
20:30 «OPPRESSION » : 45’
           Σκην: Μυρτώ Συμεωνίδου - Νίκος Πανεράκης
21:15 «Μίλαντ – Ο πλανήτης μου…» : 64’
           Σκην: Μενέλαος Καραμαγκιόλης
22:20 «ΝΑΝΑ» : 40’
           Σκην: Λάρα Κρίστεν                                    
  Η είσοδος είναι ελεύθερη.           
 ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης: Αδιαπραγμάτευτη στάση της κυβέρνησης για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κατά τη διήμερη περιοδεία του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Κοζάνη επισφράγισε την αδιαπραγμάτευτη
στάση της κυβέρνησης για το Δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και το τέλος του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ δικαιώνοντας την αμετακίνητη στάση των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών φορέων, όσο και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν από τον λαό της περιοχής μας τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στον χώρο της ενέργειας.
Ταυτόχρονα η υπογραφή των αδειοδοτήσεων της 5ης μονάδας και η επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σε κατάσταση εφεδρείας, η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και η αναζήτηση θετικού ισοζυγίου, βάζουν σε αναπτυξιακή τροχιά την περιοχή μας σταματώντας την αποβιομηχάνιση και την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού.
Η επαναδιαπραγμάτευση του κόστους της 5ης μονάδας και η επανεξέταση της παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης και η στελέχωση των ΑΗΣ και Ορυχείων, δείχνουν και της προθέσεις της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει την χώρα σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά, τελειώνοντας αμετάκλητα την περίοδο των εκχωρήσεων και της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας.
Όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις εργολαβίες που αυξάνονται συνεχώς υποκαθιστώντας των ρόλο της επιχείρησης και ανοίγοντας τον δρόμο για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μαύρη εργασία, αναγγέλθηκαν οι προθέσεις του υπουργείου στο να γίνει δραστική μείωση της εργολαβικής δραστηριότητας στα έργα της ΔΕΗ, ώστε να πάψουν να υπάρχουν απλήρωτοι, ή δύο και τριών ταχυτήτων εργαζόμενοι με εργασιακό καθεστώς που θυμίζει Μεσαίωνα.
Επίσης ο διάλογος με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης και τους παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, δείχνουν την αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοκρατία και την πρόθεση της να διαλέγεται με τους πολίτες,  αποφασίζοντας μαζί τους την επίλυση των προβλημάτων τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Περισσότερα »

Θερινή ώρα


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γυρίστε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά
Σε ισχύ τίθεται στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής η θερινή ώρα,
με τους δείκτες των ρολογιών να μετακινούνται μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 4.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Γιατί αλλάζει η ώρα
Ο θεσμός της θερινής ώρας, όπως εξηγεί ο Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προστίθεται μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου, η οποία αφαιρείται και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Με αυτό τον τρόπο, όταν υπάρχει θερινή ώρα, ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα (σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια), οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στη δύση του Ήλιου και στην ώρα που πάμε για ύπνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές τους.

Την ιδέα της θερινής ώρας για πρώτη φορά εισηγήθηκε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, ενώ η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1916.

Κάπως έτσι, λοιπόν, την Κυριακή, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών, αλλά 23, και η ώρα που θα «χαθεί» αύριο, θα προστεθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η οποία θα έχει διάρκεια 25 ωρών.
Πηγή: http://www.greek-inews.gr/
Περισσότερα »

Προγράμμα Residency του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης


Το καλοκαίρι του 2015 θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο Residency του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (29.06-05.07/2015).
Το Προγράμμα Residency με κεντρικό θέμα έρευνας την περφόρμανς προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας σε έναν νέο χώρο μακριά από το σύνηθες περιβάλλον και τις υποχρεώσεις. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν την πρακτική τους μέσα σε μια άλλη κοινότητα, θα συναντήσουν νέους ανθρώπους, θα χρησιμοποιήσουν νέα υλικά και θα βιώσουν την καθημερινότητα σε έναν άλλο τόπο. Μια εβδομάδα εργαστηρίων, σεμιναρίων, έρευνας, πειραματισμού θα οδηγήσει στην παρουσίαση τριών περφόρμανς, ανοιχτών στο κοινό της πόλης.
theatre_0 (2)Διδάσκουν: Δημήτρης Σωτηρίου, Αργυρώ Κουρλίτη, Βάια Καπουσίδου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Καπουλίτσα, Οδυσσέας Γκάλλιος.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και σε ανθρώπους που έχουν καλή σχέση με το σώμα τους, την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://performancelab.dipethekozanis.gr/

EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ PERFORMANCE
Περισσότερα »

«Αποφασίζουμε και διατάσσουμε…»


Με αυτή την χαρακτηριστική έκφραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου -και ταυτόχρονα προέδρου της Λαϊκής Συνέλευσης(!)- που με περισσό θράσος εκστόμισε ενώπιον των συμπολιτών μας, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη συνοπτική παρουσίαση των όσων διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2015, στη «Λαϊκή Συνέλευση» του Δήμου στο Βελβεντό.
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Αφήσαμε καλόπιστα να περάσουν 10 μήνες από τις δημοτικές εκλογές και 7 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, περιμένοντας μία τουλάχιστον Λαϊκή Συνέλευση, πριν εκφράσουμε απόψεις και θέσεις για την πορεία του καλλικρατικού Δήμου και ειδικότερα για την δράση της εκλεγμένης (και από βελβεντινούς) δημοτικής και τοπικής αντιπροσωπείας.
koinoniapolitonvelventouΑπογοητευτήκαμε οικτρά, όπως απογοητεύθηκε το σύνολο των πολιτών που παραβρέθηκε και ανέμενε, το λιγότερο, μία διαδικασία ουσιαστικής λαϊκής συνέλευσης στα πλαίσια των Λαϊκών Συνελεύσεων προηγούμενων ετών, που μας χαρακτηρίζουν ως μία συμμετοχική κοινωνία πολιτών. Είναι ενδεικτικό ότι ο τρόπος και το ύφος του δημάρχου -και όχι μόνο- ήταν η αιτία που ανάγκασε πολλούς συμπολίτες μας να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι από τη διαδικασία που επιλέχθηκε, και που σε τίποτα δεν θύμιζε την κορυφαία συλλογική και δημοκρατική εκδήλωση της κοινωνίας μας.
Στη θεματολογία της συνέλευσης ήταν και το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του καλλικρατικού Δήμου, χωρίς να προηγηθούν προτάσεις φορέων, όπως συνηθιζόταν σε τούτο τον τόπο της συλλογικής δράσης. Σεβαστήκαμε το θέμα και καταθέσαμε μεταξύ άλλων ως πρόταση την αξιοποίηση όλων των μελετών που παρέδωσε ο Δήμος Βελβεντού στις 31/12/2010 και παραμένουν αναξιοποίητες. Με τις μελέτες αυτές, που είναι περισσότερες από δέκα, αντιμετωπίζονται μια σειρά αναπτυξιακών στόχων σε όλους τους τομείς της παραγωγικής, οικονομικής, πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και αθλητικής λειτουργίας της κοινωνίας του Βελβεντού και των οικισμών.
Όσον αφορά τη συζήτηση που ακολούθησε μετά τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των άλλων αιρετών, πήραν το λόγο αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και έθεσαν σειρά αιτημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ωστόσο δόθηκαν «απαντήσεις» επιλεκτικά σε δυο μόνο ομιλητές ενώ αγνοήθηκαν συστηματικά όλοι οι υπόλοιποι.
Ο απολογισμός της μέχρι σήμερα δραστηριότητας -όπως αποδείχτηκε και στη «Λαϊκή Συνέλευση»- δυστυχώς, είναι όχι απλά απογοητευτικός αλλά θλιβερός.
Η παρουσίαση που ακολουθεί υπογραμμίζει την σημερινή πραγματικότητα και προέρχεται από τα ίδια τα αιτήματα και παράπονα των πολιτών, όπως καταφθάνουν και καταγράφονται από μας και προφανώς κατατίθενται και στη δημοτική αρχή.
Η ανεργία, που θα εξαφανιζόταν ως δια μαγείας στο πρώτο εξάμηνο με βάση τις πομπώδεις εξαγγελίες, όχι μόνο ζει και βασιλεύει αλλά και μεγαλώνει. Αν και όλοι γνωρίζαμε ότι μόνο ως ανέκδοτο μπορούσε να εκληφθεί η συγκεκριμένη «δέσμευση» στο πλαίσιο λιτότητας που είχε διαμορφωθεί στη χώρα μας. Και είναι, το λιγότερο, ντροπή και όνειδος, να λαϊκίζει κάποιος στις πλάτες συνανθρώπων μας και να εμπαίζει κυρίως νέους που δεν έχουν δουλειά και το μέλλον τους φαντάζει δυσοίωνο.
Τα χρήματα των ξένων μεγαλοεπενδυτών τύπου Σώρρα, παρά την κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου σε «επαφές», συναντήσεις και λογοδιάρροια εκ μέρους του δημάρχου, δεν έφτασαν ποτέ. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ανέκδοτο.
Οι βασικές υπηρεσίες (π.χ. ύδρευση, καθαριότητα, φωτισμός) για την καθημερινότητα των πολιτών, που είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Δήμου, υποβαθμίστηκαν και άλλο. Και όλοι ζήσαμε τις – για μεγάλο χρονικό διάστημα – διακοπές υδροδότησης, χωρίς καν την ευαισθησία για στοιχειώδη πληροφόρηση, με αποτέλεσμα σοβαρότατες επιπτώσεις σε βάρος των κατοίκων. Οι παιδαριώδεις δικαιολογίες που ακούστηκαν από τον «υπεύθυνο» αντιδήμαρχο είναι ανάξιες σχολιασμού.
Οι πληρωμές αναγκαίων λειτουργικών εξόδων (π.χ. πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα) καθυστερούν αδικαιολόγητα. Δημόσια κτίρια και υποδομές πρόνοιας που φιλοξενούν και μικρά παιδιά δεν έχουν θέρμανση ενώ σωρεύονται απλήρωτοι λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κοινής ωφέλειας.
Η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων είναι απαράδεκτη και προσβλητική για έναν τόπο που κάποτε αποτελούσε υπόδειγμα και συγκριτικό μας πλεονέκτημα, παρά τις φιλότιμες και αγωνιώδεις προσπάθειες των υπαλλήλων καθαριότητας που όμως δεν επαρκούν. Η δε στοιχειώδης ευθύνη της δημοτικής αρχής για τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια μικρών παιδιών είναι ανύπαρκτη.
Η εσωτερική οδοποιία καθώς και ο κοινόχρηστος φωτισμός εμφανίζουν εικόνα προπολεμική.
Τα συσσίτια που πραγματοποιούνταν εθελοντικά και χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και οκτώ χρόνια διακόπηκαν. Προφανώς, κατά τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο δεν είναι απαραίτητα για την ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης προς τους ανήμπορους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
Οι τοπικοί εργαζόμενοι συμβασιούχοι όχι μόνο παραμένουν απλήρωτοι επί πολλούς μήνες, αλλά απολύονται και από πάνω με την φαιδρή και αυταρχική δικαιολογία της… προσβολής του δημάρχου γιατί… διανοήθηκαν, λέει, να πουν την αλήθεια με θάρρος και αξιοπρέπεια. Ποια αλήθεια, δηλαδή; Ότι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες! Αυτό ξεπερνάει όχι μόνο τα εσκαμμένα αλλά και κάθε φαντασία!
Ο δρόμος για το Καταφύγι παραμένει κλειστός. Αλλά οι βασικές ενέργειες και η πρωταρχική βούληση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής δεν είναι να ανοίξει ο υπάρχων δρόμος αλλά να δημιουργηθεί ένας νέος… τρίτος δρόμος! Γιατί, άραγε; Υπάρχει κάποιο παρασκήνιο που δεν γνωρίζουμε; Κρύβονται μήπως κάποια προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα;
Οι οικισμοί στα Πιέρια βιώνουν την παντελή εγκατάλειψη.
Η σχέση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που ήταν άριστες και αποδοτικές σε έργο καταρρακώθηκαν με την προσβλητική και αήθη συμπεριφορά του Δημάρχου και αιρετών εκ Βελβεντού. Αναγκάσατε ως και τον Περιφερειάρχη να σας πει κ. Δήμαρχε, ότι σας προστατεύει από τον… εαυτό σας για να μην πάτε φυλακή!
Η ανείπωτη και επαναλαμβανόμενη προσβολή των διοικήσεων των συνεταιρισμών αλλά και ολόκληρου του αγροτικού κόσμου ουσιαστικά, που στηρίζει οικονομικά την περιοχή και είναι ο κύριος πυλώνας ανάπτυξης του τόπου μας έφτασε στο απροχώρητο. Η αυθαίρετη και πέρα από κάθε συμφωνία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Φορείς, όπως ακούστηκε στη Λαϊκή Συνέλευση, προώθηση συγκεκριμένων επιλογών για την ασφαλτόστρωση τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων αγροτικής οδοποιίας δημιουργεί αναπάντητα ερωτηματικά.
Η οικονομική υποστήριξη των συλλογικών Φορέων Πολιτισμού και Αθλητισμού, το καμάρι του Βελβεντού, αλλά και άλλων Φορέων, παραμένει προεκλογική υπόσχεση κενή περιεχομένου καθώς είναι μηδενική. Αυτό και μόνο δείχνει την πραγματική διάθεση και βούληση της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συσσωρεύονται άλυτα.
Η κλειστή Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη που θα άνοιγε τον… περασμένο Γενάρη, σύμφωνα με δηλώσεις του «υπεύθυνου» αντιδημάρχου Βελβεντού, θα… λειτουργήσει ίσως και αν, το καλοκαίρι, όπως ακούσαμε στη Λαϊκή Συνέλευση. Και μάλιστα 2 ή το πολύ 3 ημέρες την εβδομάδα!
Οι αποφάσεις που αφορούν Θεσμούς, Συλλόγους και Φορείς γενικότερα, παίρνονται ερήμην τους. Καμιά διαβούλευση, κανένας σχεδιασμός, ή καλύτερα ο συνεχής αυτοσχεδιασμός και εύκολες υποσχέσεις, οι οποίες δεν τηρούνται, αποδεικνύουν περίτρανα την ανεπάρκεια και την αυταρχικότητα με την οποία κινείται η δημοτική αρχή.
Ο εμπαιγμός των Προσκόπων Βελβεντού, ουσιαστικά δηλαδή των παιδιών μας, με αποτέλεσμα την απογοήτευση και την ουσιαστική αδράνειά τους για να μην πούμε «εκδίωξη», που τα τελευταία χρόνια πρόσθεσαν στην τοπική μας κοινωνία μια φρεσκάδα και μια νότα χαράς και ζωντάνιας, είναι απλά ενδεικτικός της πλήρους απαξίωσης των συλλογικών εκφράσεων της κοινωνίας. Η δε στρεψοδικία της δημοτικής αρχής ως προς το θέμα της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ομιχλώδους και συγκεχυμένης κατάστασης.
Δομές εκπαίδευσης και Σύλλογοι Γονέων παρά τις προτάσεις και κυρίως τις ανάγκες τους αντιμετωπίζονται δίχως την απαιτούμενη σοβαρότητα και ευαισθησία. Απόδειξη, για να αναφέρουμε ένα και μόνο παράδειγμα, η μεθόδευση στο θέμα του Κληροδοτήματος «Ζήνωνα Παπαναστασίου» όπου αγνοήθηκε τόσο η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου-Λυκείου όσο και οι προτάσεις που κατατέθηκαν σε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών σε «διαβούλευση» στο δημαρχείο Βελβεντού.
Το νέο κτήριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού, που «εγκαινιάστηκε» με… επισημότητες και στομφώδεις ομιλίες δεν έχει ακόμα συνδεθεί καν με το κεντρικό δίκτυο… αποχέτευσης. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στη φαντασία σας…
Η υγεία, η κοινωνική πολιτική, η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, το ΚΑΠΗ, καθώς και άλλοι τομείς ευαίσθητοι και κρίσιμοι για την κοινωνική συνοχή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι στην ατζέντα της δημοτικής αρχής.
Το Φαράγγι της Λάφιστας, το «Σκεπασμένο», το στολίδι του Βελβεντού, σε απόλυτη εγκατάλειψη. Ό,τι άλλο και να πούμε είναι περιττό.
Το Λαογραφικό Μουσείο, ένα υπόδειγμα μουσείου σε πανελλήνια κλίμακα, που λειτουργούσε τόσο σε τακτική βάση αλλά στηρίζονταν και σε εκπαιδευμένους εθελοντές όχι μόνο βρίσκεται υπό περιορισμό λειτουργίας, αλλά από αυτά που ακούσαμε από… επίσημα χείλη αντιμετωπίζεται με μια απίστευτη επιπολαιότητα, τουλάχιστον, για να μην προβούμε σε κάποιο άλλο χαρακτηρισμό.
Ο τουρισμός, που ήταν ένα υπολογίσιμο, σταθερό και αυξανόμενο μέγεθος για την οικονομία του τόπου μας ως το 2010 και συνδέεται με τα παραπάνω, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα με την «μεταχείριση» της νυν δημοτικής αρχής με εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας τύπου «60’ Ελλάδα-Μάνεσης» όχι μόνο υποβαθμίζεται αλλά δέχεται ανεξήγητα και αδιανόητα ένα σοβαρό και σημαντικό πλήγμα.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
περιοριζόμαστε στα προαναφερθέντα γιατί πολύ απλά η απαρίθμηση ζητημάτων και προβλημάτων που δημιουργεί αντί να λύνει η δημοτική αρχή δεν έχει… τέλος. Κάθε μέρα που περνά και ενώ γινόμαστε αποδέκτες ελλείψεων, δυσλειτουργιών και παραπόνων μάς κάνει να αναρωτιόμαστε για τις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής.
Η φραστική επίθεση του Δημάρχου στους κατοίκους και τις συλλογικές τους εκφράσεις ξεπέρασε τα όρια κάθε λογικής.
Η προσπάθεια αμαύρωσης και σπίλωσης, εκ μέρους του δημάρχου αλλά και άλλων καλοθελητών, του αγώνα σύσσωμης της κοινωνίας μας για την ανεξαρτησία και την αυτονομία του Δήμου Βελβεντού στην αρχή και την επανασύστασή του στη συνέχεια και μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα όνειδος και μια αήθη προσβολή σε ανθρώπους που με μόχθο και ανιδιοτελώς αγωνίζονται να ανακτήσουν το δικαίωμά τους να αυτοδιοικούνται και τίποτε παραπάνω. Αλλά αυτό τους ενοχλεί…
Ο μοναδικός στόχος τους, που είναι πια οφθαλμοφανής από τον καθένα και την καθεμιά, είναι η απόπειρα κατασυκοφάντησης και απαξίωσης του αγώνα μας, η προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας μας με τελικό σκοπό, απ’ ότι διαφαίνεται, την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Γι’ αυτό και προσπαθούν εδώ και μήνες να δημιουργήσουν ανάλογο σκηνικό.
Τους δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε! Όπως δεν το επιτρέψαμε και στους προηγούμενους.
Το ομόφωνο… ψήφισμα(!) για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού – με την καθοριστική και υποκριτική προσθήκη εάν και όταν η κυβέρνηση ανοίξει το χωροταξικό(!!!) – που δήθεν επιθυμούν, είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συμπολιτών μας και φανερώνει την απύθμενη αμηχανία τους. Είναι τυχαίο άραγε ότι περίμεναν έξι ολόκληρους μήνες για να προβούν έστω και σε αυτή την παραπλανητική κίνηση και την έκαναν όταν οι εκλογές στις 25 του Γενάρη ανέδειξαν μια άλλη κυβέρνηση, η οποία έχει διατυπώσει σε όλους τους τόνους την κατάργηση του «Καλλικράτη»; Δεν έκαναν, εξάλλου, τίποτε το διαφορετικό από αυτό που ακούγαμε τόσα χρόνια από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή, ότι σέβονται τον αγώνα μας (sic) και συμφωνούν στην επανασύσταση του Δήμου μας εάν και όταν η κυβέρνηση…
Ο πανικός και η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει και η αδυναμία, αν όχι η ανικανότητά τους, να εκπληρώσουν έστω και στο ελάχιστο τόσο τις εξαγγελίες τους όσο και τις προσδοκίες των Βελβεντινών έχουν αποκαλύψει το πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό της αναξιοπιστίας, της αφερεγγυότητας και της εξαπάτησης, τουλάχιστον όσων τους εμπιστεύτηκαν. Της ολιγότητάς τους! Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.
Η απρόκλητη και ταυτόχρονα απροκάλυπτη επίθεση εναντίον της Εταιρείας μας και του αγώνα της κοινωνίας των πολιτών του Βελβεντού, που αδιάκοπα εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, είναι ο μόνος τρόπος που «ανακάλυψαν» για να προσπαθήσουν να κρύψουν όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα ακόμα που θα αναδείξουμε στην πορεία. Ως εδώ, όμως! Φτάνει πια!
Γνωρίζουμε ότι ενδεχομένως θα λάβουμε απάντηση στα όσα επισημαίνουμε. Αλλά θα είναι επί… χάρτου. Που θα επιχειρεί για μία φορά ακόμα να θολώσει την αληθινή εικόνα. Όμως, η σημερινή πραγματικότητα είναι αψευδής μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στο Βελβεντό. Όποιος δεν την βλέπει ή δεν την αντιλαμβάνεται προφανώς στρουθοκαμηλίζει.
Απέναντι σε αυτή τη μαυρίλα και την καταχνιά εμείς αντιπαραβάλουμε ένα άλλο Βελβεντό. Το πραγματικό Βελβεντό! Το Βελβεντό της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας! Το Βελβεντό της εργασίας, του μόχθου, της χαράς και του γλεντιού, του εθελοντισμού, της συντροφικότητας, της αξιοπιστίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, του καθημερινού αγώνα για ζωή!
Αυτό το Βελβεντό θέλουμε, γι’ αυτό το Βελβεντό αγωνιζόμαστε!
Με έντιμο και κρυστάλλινο τρόπο. Με επιμονή και υπομονή. Αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα. Με ενότητα, ευθύνη, ήθος και αξιοπρέπεια. Με πίστη και αποφασιστικότητα. Με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα, με πολιτικό πολιτισμό!
Για την ιστορική μας διαδρομή, το παρόν και το μέλλον μας.
Για τον Δήμο Βελβεντού!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Περισσότερα »

Αστροναύτες ξεκίνησαν να κατακτήσουν το ρεκόρ διάρκειας αποστολής


Πύραυλος Σογιούζ τους μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να παραμείνουν ένα χρόνο

Με στόχο να κατακτήσουν το ρεκόρ παραμονής, διάρκειας ενός χρόνου, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ξεκίνησαν απόψε την αποστολή τους ένας Αμερικανός και δυο Ρώσοι αστροναύτες με το διαστημικό όχημα Σογιούζ. Η απογείωση έγινε από το Μπαϊκονούρ με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου δύο εξ αυτών θα παραμείνουν για μια αποστολή διάρκειας ενός χρόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού κέντρου ελέγχου της αποστολ

Το Σογιούζ - ΤΜΑ16Μ απογειώθηκε βάσει του χρονοδιαγράμματος, στις 22:42 (ώρα Μόσχας) από το κοσμοδρόμιο που βρίσκεται στο Καζακστάν και όπως διευκρίνισε το κέντρο ελέγχου λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση «η πτήση διεξάγεται κανονικά».

«Μία εκτόξευση του πυραύλου Σογιούζ- FG πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 19:42 με στόχο να οδηγήσει το Soyouz TMA - 16M σε τροχιά» εξήγησε η ρωσική διαστημική υπηρεσία σε ένα δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.
Το σκάφος αναμένεται να προσδεθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 04:36 ώρα Μόσχας.

Οι κοσμοναύτες της αποστολής είναι οι Ρώσοι Γεννάδιο Παντάλκα και Μιχαήλ Κορνιένκο και ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, μηχανικός της NASA. O Κορνιένκο, ηλικίας 54 ετών, και ο Κέλι, 51 ετών, αναμένεται να παραμείνουν 342 ημέρες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το μεγαλύτερο έως σήμερα διάστημα εντός του σταθμού από τότε που ο ISS μπορεί να φιλοξενήσει επιβάτες, το 2000. Και οι δύο έχουν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία πολλές διαστημικές αποστολές και έχουν περάσει περίπου 6 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το σύνηθες δηλαδή διάστημα των αποστολών.

Οι τρεις αστροναύτες, ο Ρώσος Αντόν Σκαπλέροφ, η Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι και ο Αμερικανός Τέρι Βιρτς, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,  αναμένεται να επιστρέψουν το Μάιο.

Σύμφωνα με τη NASA η νέα αυτή αποστολή έχει στόχο να «συλλέξει βιοϊατρικά δεδομένα προκειμένου να προετοιμάσει τις αποστολές μακράς διάρκειας στο διάστημα» καθώς που οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν αστροναύτες στον πλανήτη Άρη έως το 2030.
Περισσότερα »

Πάνω από 65 εκατ. ασθενείς με επιληψία παγκοσμίως


Από 2005 σταμάτησε η παραγωγή σύγχρονων φαρμάκων

Όλες οι παράμετροι για την επιληψία παρουσιάστηκαν σε διάλεξη από τον δρ. Κώστα Μιχαηλίδη, νευρολόγο, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Συνδέσμου Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την επιληψία, που σήμερα πλήττει περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Τονίστηκε πως επιληπτικοί ήταν μερικοί από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως για παράδειγμα, ο Βλαντίμιρ Λένιν, ο Ιούλιος Καίσαρ, ο Ντοστογιέφσκι και ο Σωκράτης. Πολλοί είναι αυτοί, που σε κάποιο βαθμό παρουσιάζουν ενδείξεις επιληψίας, αλλά η κατάσταση αρχίζει να χειροτερεύει μετά τα 60 χρόνια της ηλικίας τους.

Ο Δρ. Μιχαηλίδης παρουσίασε όλες τις μορφές επιληψίας, με χρήση ειδικών βίντεο, και μίλησε για τους τρόπους που μπορεί να θεραπευθεί. Ωστόσο, δεν έκρυψε την ανησυχία του γιατί από το 2005 έχει σταματήσει η παραγωγή σύγχρονων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της πάθησης. Ο δρ. Μιχαηλίδης έκανε έκκληση να βοηθήσουν όλοι στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την παρασκευή και μαζική παραγωγή νέων φαρμάκων.

Στο μήνυμά του, ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, υπενθύμισε πως «το χρώμα μοβ» έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία. Αυτή η εκστρατεία, σημείωσε, στα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας - μετέχοντας στην «Purple Day» - φωταγωγήθηκε χθες το Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας με μοβ φωτισμό. Επίσης, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, διεξάγεται σήμερα, παζάρι εδεσμάτων και γλυκών, χειροτεχνιών και κοσμημάτων, ενώ θα υπάρχουν παιγνίδια κλπ για τη συλλογή χρημάτων και διανέμεται διαφωτιστικό υλικό. Η «Μοβ Ημέρα», είναι μια διεθνής προσπάθεια αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του κοινού σε όλο τον κόσμο για την επιληψία *http://www.newsbeast.gr
Περισσότερα »

Μοριοδότηση απο επιτροπή αξιολογητών για την επιλογή διευθυντών


Τι πρότεινε η Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου

Μοριοδότηση απο επιτροπή αξιολογητών για την επιλογή διευθυντών Σύνθετο σύστημα μοριοδότησης από ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολογητών με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Διδασκόντων πρότεινε η Βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου για την επιλογή των Διευθυντών κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η κ. Ξουλίδου τόνισε τον παιδαγωγικό ρόλο που επιτελεί ο Διευθυντής μέσα στη σχολική μονάδα λέγοντας ότι «χρειάζεται να βρούμε πρώτα τους αξιόλογους και μετά να δούμε αν είναι και αρεστοί».

Η Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου δήλωσε ότι «το εκπαιδευτικό περιβάλλον χρειάζεται αλλαγές χωρίς βιασύνη με διάρκεια και σταθερότητα» ενώ υπογράμμισε τον ρόλο και τη σημασία της συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων στον εκπαιδευτικό διάλογο.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρότειναν παράταση της θητείας των Διευθυντών προκειμένου η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί ομαλά και κατόπιν να ανοίξει ο διάλογος για τον τρόπο επιλογής των Διευθυντών.

Στη συνάντηση τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα του νέου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο του οποίου οι εκπαιδευτικοί, τα στελέχη εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων βρίσκονται στην πιο ευάλωτη θέση. Για το θέμα της αξιολόγησης σημειώθηκε ότι αυτή έχει νόημα όταν δίνει κίνητρα στον εκπαιδευτικό και στοχεύει τόσο στη βελτίωσή του αλλά και στη βελτίωση της σχολικής μονάδας στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Η βουλευτής τόνισε την ανάγκη της αύξησης των ωρών της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία καθώς αποτελεί σημαντική βοήθεια για τον μαθητή συμβάλλοντας στην εξέλιξή του αλλά και στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Μαϊντανός κατά των μαύρων πόρων


Μια γρήγορη μάσκα για θρέψη και ενυδάτωση

Μαϊντανός κατά των μαύρων πόρων Αν σας περισσεύουν δύο κλωναράκια μαϊντανού, τότε μπορείτε να ενυδατώσετε, να θρέψετε και να μειώσετε τους μαύρους πόρους με την παρακάτω συνταγή.

Βάζετε στο μπλέντερ δύο κλωναράκια μαϊντανό με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και λίγο μηλόξυδο και ανακατεύετε. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και την αφήνετε για 20 λεπτά. Στο τέλος ξεπλένετε με κρύο νερό.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Την Παρασκευή δώρο και επιδόματα από ΟΑΕΔ


Την Παρασκευή δώρο και επιδόματα από ΟΑΕΔΑπαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ανέργων

Την Παρασκευή 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του δώρου Πάσχα, των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων από τον ΟΑΕΔ.Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Περισσότερα »

Χαράτσι έως 33% σε ανείσπρακτα ενοίκια


Στους 300.000 οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν για εισοδήματα που δεν απέκτησαν!

Υπέρογκα χαράτσια για εισοδήματα που δεν απέκτησαν ποτέ θα κληθούν να καταβάλουν φέτος περίπου 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως αποκαλύπτεται από μια νέα εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου με διευκρινίσεις για την εφαρμογή διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων κτισμάτων, οικοπέδων ή αγροτεμαχίων δεν εισέπραξαν από τους μισθωτές των ακινήτων τους τα οφειλόμενα ενοίκια υποχρεούνται φέτος να δηλώσουν στην εφορία τα μη εισπραχθέντα αυτά ποσά ως κανονικά αποκτηθέντα εισοδήματα! Πρέπει δε να πληρώσουν γι’ αυτά φόρο που θα κυμαίνεται από 11% έως 33% αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο της κ. Σαββαΐδου, το εισόδημα από ακίνητη περιουσία που υπόκειται σε αυτοτελή φόρο με συντελεστές 11%-33% είναι αυτό το οποίο «αποκτάται από φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από την είσπραξή του ή μη, εφόσον έχει αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξής του και με την προϋπόθεση ότι ο εκμισθωτής αποξενώνεται από τη χρήση του ακινήτου, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει άλλου είδους υπηρεσίες στο μισθωτή (π.χ. καθαριότητα, ασφάλεια κ.λπ.), οπότε χαρακτηρίζεται στο σύνολό του ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Η διευκρίνιση ότι δεν θα λαμβάνεται πλέον υπόψη το εάν έχει εισπραχθεί το εισόδημα από ακίνητα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη από την 1η-1-2014 έχει καταργηθεί το μέτρο της εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, που επέτρεπε στους δικαιούχους των εισοδημάτων αυτών να απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσής τους στην εφορία, επιβεβαιώνει ότι περίπου 300.000 ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, οι οποίοι δεν εισέπραξαν εντός του 2014 τα οφειλόμενα ενοίκια από τους μισθωτές τους, θα πρέπει φέτος να τα δηλώσουν κανονικά στην εφορία ως εισπραχθέντα εισοδήματα και να φορολογηθούν γι’ αυτά με συντελεστές 11%-33%! Ειδικότερα, για ανείσπρακτα ποσά ενοικίων που δεν υπερέβησαν τις 12.000 ευρώ, ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 11% από το πρώτο ευρώ.

Αν τα ανείσπρακτα ενοίκια υπερέβησαν τις 12.000 ευρώ το 2014, το πέραν των 12.000 ευρώ τμήμα τους θα φορολογηθεί με 33%. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικό ποσό των ανείσπρακτων ενοικίων ανήλθε σε 1 δισ. ευρώ το 2014, οπότε το Δημόσιο θα επιδιώξει να εισπράξει επί των ανύπαρκτων αυτών εισοδημάτων ποσά φόρων συνολικού ύψους άνω των 110 εκατ. ευρώ.

Από την εγκύκλιο της κ. Σαββαΐδου προκύπτει εξάλλου ότι σε περίπτωση ιδιοκατοίκησης ακινήτου δεν θα υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τον ιδιοκτήτη, οπότε δεν θα επιβάλλεται φόρος στην ιδιοκατοίκηση
Περισσότερα »

Oι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης για το μήνα Απρίλιο


eksiloseislibraryΟι δύο ομιλίες που διοργανώνει η ΚΔΒΚ τον Απρίλιο. Mία για τη Λαμπρή και το Φως και μία για τον Μachiavelli και τις Σκιές του ανθρώπου.


Περισσότερα »

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η παρουσίαση του Βιβλίου του Γιάννη Σερβετά, στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας


servetasΗ Παρουσίαση του Βιβλίου  «Προσωπικό Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο 2015» του Γιάννη Σερβετά, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου στις 18:00 μ.μ.στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας, αναβάλλεται λόγω πένθους του Συγγραφέα*.
*Η εκδήλωση θα γίνει στον ίδιο χώρο σε νέα ημερομηνία η οποία θα σας ανακοινωθεί.*
Περισσότερα »

Ωρα Γης στην Νεράϊδα


Οπως κάθε χρόνο, η Νεράϊδα  θα συμμετάσχει σήμερα  Σάββατο 28/3/2015 και Ωρα 20:30 έως 21:30  στην   ΩΡΑ ΓΗΣ,  σβήνοντας  τα φώτα  του Κεντρικού Δρόμου, της Πλατείας και του Πεζόδρομου.
Θα υπάρξει ο ελάχιστος δυνατός φωτισμός ο οποίος ελέγχεται από φωτοκύτταρο.
                         
                 Πρόεδρος Νεράιδας
                 Ξενοφών  Βαΐζογλου
Περισσότερα »

“Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου 2015” στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης


paidikivivlioH Βιβλιοθήκη Κοζάνης με την υποστήριξη της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης θα γιορτάσει και φέτος την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου», 2 Απριλίου- ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με πολλές εκδηλώσεις, στο χώρο του media lab.
Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, από τις 10:00 μέχρι τις 12:30, θα υποδεχθεί 500 περίπου μαθητές, από σχολεία της περιοχής που δήλωσαν συμμετοχή. Οι μικροί μας φίλοι θα μιλήσουν από κοντά με τους αγαπημένους τους συγγραφείς, θα γνωρίσουν ήρωες, θα ζωντανέψουν σκηνές, θα αφηγηθούν, θα ζωγραφίσουν, θα τραγουδήσουν και άλλα πολλάάά!!!!!! μαζί με τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και την ομάδα τέχνης και δημιουργίας “Εν Δυνάμει* ”.
Κοντά μας θα είναι οι συγγραφείς: Βιολέτα Μπούσιου, Περικλής Καφάσης, Ελένη Γκιργκινούδη, Δημήτρης Μπέης και ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης.
* Η ομάδα “Εν Δυνάμει” προσβλέπει στη σύλληψη, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων με μεικτές ομάδες νέων ανθρώπων με αναπηρία ή/ και χωρίς.
Περισσότερα »

Eργατικό Κέντρο Κοζάνης: «Πρόγραμμα αιμοληψίας», από 30/03/2015 έως και 21/04/2015


Η Εθνική σχολή Δημόσιας Υγείας στα πλαίσια της επιστημονικής έρευνας θα πραγματοποιήσει ιατρικό έλεγχο σε εργαζόμενους που έχουν εκτεθεί σε ίνες Αμιάντου στα ΜΑΒΕ και σε εργαζόμενους στα ορυχεία της ΔΕΗ.
Σκοπός του προγράμματος που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας είναι η πολύ πρώιμη διάγνωση πιθανόν βλαβών στην υγεία από έκθεση σε ίνες Αμιαντου.
Η αιμοληψία θα γίνει στο Βιοπαθολογικό εργαστήρι Κοζάνης – ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ
ergatiko kentroΔ/νση Ιπποκράτους 3, Κοζάνη
Η χρονική διάρκεια της αιμοληψίας είναι από 30/03/2015 έως και 21/04/2015.
Ώρες αιμοληψίας 7.30- 14.00 και από 17.30 έως 19.30
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώνονται στο εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, έτσι ώστε να δημιουργούνται ομάδες και να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος παραμονής για την αιμοληψία.
Επειδή ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να εξετασθεί είναι στο σύνολο 180 έως 200 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τη δήλωση συμμετοχής που θα υπάρξει στο εργατικό Κέντρο.
Τονίζουμε ότι οι εξετάσεις αυτές καθώς και μια σειρά εργαστηριακών αναλύσεων είναι εντελώς δωρεάν.
Πληροφορίες: Γραμματεία Τηλ. 2461049570
Γραφείο Τύπου
Περισσότερα »

Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία στην Πτολεμαΐδα


  1. no-bullying211 Απριλίου 2015
Αίθουσα Τεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πτολεμαΐδας
18:00 – 18:10: Προσέλευση
18:10 – 18:30:
“Σχολικός εκφοβισμός: εννοιολογική οριοθέτηση και παράγοντες εμφάνισής του-Δράσεις σχολείων Β/θμιας εκπαίδευσης Εορδαίας”
Εισηγητής: Δρ. Αθηνά Βαρσαμίδου
(Υπεύθυνη Περιφερειακής Ομάδας Δράσης Πρόληψης Εορδαίας-Βοΐου, Εκπ/κός Β/θμιας Εκπ/σης)
18:30 – 18:50:
Ψυχολογικές διαστάσεις του σχολικού εκφοβισμού»
Εισηγητής: Αγάπη Τερζοπούλου, Ψυχολόγος
18:50 – 19:10:
Κρίση, κοινωνική επιρροή και bulling
Εισηγητής: Ηλίας Πατσινακίδης, Κοινωνικός Λειτουργός
19:10 – 19:30:
Το σχολείο απέναντι στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού
Εισηγητής: Ελένη Μπαμπίλα
Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης,
(Υπεύθυνη Περιφερειακής Ομάδας Δράσης Πρόληψης Σχολικού Εκφοβισμού Εορδαίας)
19:30 – 20:00:
Συζήτηση
Συνδιοργάνωση :
Εμπορικό Επιμελητήριο Κοζάνης
Α/θμια & Β/θμια Εκπαίδευση
Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας
Περισσότερα »

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου υπό την σκέπη της Εικόνας του Αγίου Φανουρίου


Την Κυριακή ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός.
1. Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου τελείται σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στους Ιερούς Ναούς. Στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης η Ακολουθία θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου.
agios_nikolaosΥπενθυμίζεται ότι στον Ναό του Αγίου Νικολάου εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η Ιερή Εικόνα του Αγίου Φανουρίου, του νεοφανούς Μάρτυρα, του πολιούχου και προστάτη της Ρόδου. Η Εικόνα θα παραμείνει ως την Παρασκευή 3 Απριλίου στον Ναό, όπου καθημερινά τελούνται ιερές Ακολουθίες και μπορούν, όσοι επιθυμούν, να φέρνουν φανουρόπιτες, που θα ευλογούνται στο τέλος των Ακολουθιών.
2. Ο έκτος (και τελευταίος) Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί την Κυριακή Ε΄ Νηστειών (29 Μαρτίου) στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης στις 6.30μ.μ., χοροστατούν¬τος του Σε¬βα¬σμι¬ω¬τά¬του κ. Παύ¬λου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικάνορας Παπανικολάου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας στον Σπαρμό Ολύμπου. Το θέμα της ομιλίας θα είναι: «Για να μην πάει η νηστεία μας χαμένη».
Από την Ιερά Μητρόπολη
Περισσότερα »

Φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης


Φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου», 2015
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοργανώνει για πρώτη φορά τον Μάιο και Ιούνιο του 2015 τις Μέρες Θεάτρου, ένα φεστιβάλ με παραστάσεις χαρισματικών ελλήνων καλλιτεχνών του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών σε κλειστά αλλά και ανοιχτά θέατρα, αλλά και σε αναπάντεχους χώρους, τόσο στην Κοζάνη όσο και σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και δύο παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης:
Το νησί των σκλάβων του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.
Σήμερα ούτε Άμλετ του ΡάινερΛεβαντόφσκισεσκηνοθεσία Δήμητρας Χουμέτη.

dipethe_kozaniΤο φεστιβάλ στοχεύει:
-στη γνωριμία του κοινού της Κοζάνης και της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας με πολύ σημαντικούς νέους έλληνες δημιουργούς του θεάτρου και με εξαιρετικές παραστάσεις που ξεχώρισαν
-στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών (έμφαση δίνεται σε καλλιτέχνες που έχουν ζήσει και έχουν δημιουργήσει στη βόρεια Ελλάδα)
-στην έρευνα πάνω σε διαφορετικούς υποκριτικούς κώδικες
-στην παρουσίαση κλασικών κειμένων μέσα από ανατρεπτικές σύγχρονες σκηνικές αναγνώσεις
-στην ανάδειξη έργων της νεοελληνικής δραματουργίας αλλά και της νεοελληνικής λογοτεχνίας
-στη δημιουργία μιας κουλτούρας συνεργασίας με θεατρικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας μας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου αλλά και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ“Μέρες Θεάτρου”:
Ελένη Δημοπούλου, ΚαλλιτεχνικήΔιευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κοζάνης και
Σοφία Ευτυχιάδου, Θεατρολόγος, Eισηγήτρια Δραματολογίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κοζάνης.
ΜΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Περισσότερα »

Προγράμμα Residency του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης


Το καλοκαίρι του 2015 θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο Residency του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (29.06-05.07/2015).
theatre_0 (2) Το Προγράμμα Residency με κεντρικό θέμα έρευνας την περφόρμανς προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας σε έναν νέο χώρο μακριά από το σύνηθες περιβάλλον και τις υποχρεώσεις. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν την πρακτική τους μέσα σε μια άλλη κοινότητα, θα συναντήσουν νέους ανθρώπους, θα χρησιμοποιήσουν νέα υλικά και θα βιώσουν την καθημερινότητα σε έναν άλλο τόπο. Μια εβδομάδα εργαστηρίων, σεμιναρίων, έρευνας, πειραματισμού θα οδηγήσει στην παρουσίαση τριών περφόρμανς, ανοιχτών στο κοινό της πόλης.
Διδάσκουν: Δημήτρης Σωτηρίου, Αργυρώ Κουρλίτη, Βάια Καπουσίδου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Καπουλίτσα, Οδυσσέας Γκάλλιος.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και σε ανθρώπους που έχουν καλή σχέση με το σώμα τους, την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://performancelab.dipethekozanis.gr/


Περισσότερα »

Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης & Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου: Arpege Guitar Festival την Παρασκευή 27 Μαρτίου


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σας προσκαλούμε στην πρεμιέρα του ArpegeGuitarFestival την Παρασκευή 27/3 στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού. Το Festival ξεκινά με δύο κιθαριστικά ρεσιτάλ. Στις 19.00 ρεσιτάλ
κιθάρας με τον  βραβευμένο κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργο Νούση και στις 21.00 ρεσιτάλ κιθάρας με τον διακεκριμένο κιθαριστή Θάνο Μήτσαλα. Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Το festival συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και το Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης.
Για περισσότερες πληροφορίες αναζητείστε τη σελίδα μας στο facebookArpegeGuitarFestival ή καλέστε μας στο 24610-49465 (14:00 με 21:00) ή στείλτε μας mail στο arpege.gtrfest@gmail.com
Περισσότερα »

Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις 450 μονίμων υπαλλήλων της ΔΕΗ


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με δεύτερη προκήρυξη που αναμένεται να σταλλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο πριν το Πάσχα, ξεπαγώνουν οι 450 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στη ΔΕΗ. Η έκδοση της προκήρυξης
είχε παγώσει με εντολή του υπουργείου εσωτερικών, όμως ξεπάγωσε μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης και του προέδρου της ΔΕΗ.
Ειδικότητες
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οι παρακάτω: Τεχνίτες Ορυχείων, Μηχανοτεχνίτες Σταθμών και Υποσταθμών, Τεχνίτες Ιμάντων, Ηλεκτροοξυγονοκολλητές, Μπχανοτεχνίτες και Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινήτων, Χειριστές Μηχανημάτων Εργων, Ηλεκτροτεχνίες και Οδηγοί, Μηχανοδηγοί, κ.α. Μετά τη δημοσίευση σε φύλλο του Εθνικού Τυπογραφείου, ο φορέας θα ορίσει 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους υποψηφίους.
Σε αυτή την προκήρυξη θα περιλαμβάνεται και πρακτική δοκιμασία για τους υποψηφίους. Για τις θέσεις των μηχανοτεχνιτών ζητούνται:
α. Πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Μηχανολογικού Τομέα ή Κατεύθυνσης ή απολυτήριος τίτλος Κλάδου Μηχανολογίας Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή πτυχίο Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Μηχανολογικών Ειδικοτήτων ή πτυχίο Τεχν. Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων Μηχανολογικού Τομέα ή πτυχίο Σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ (Μέσης Στάθμης Ν. 1346/83) (ΦΕΚ 46/Τ.Α.) Μηχανολογικών Ειδικοτήτων ή δίπλωμα ΙΕΚ Μηχανολογικού Τομέα ή πτυχίο άλλης ισότιμης σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχου κλάδου, τομέα ή ειδικότητας,
β. Επαγγελματική άδεια (εγγραφή στο βιβλίο των Πτυχιούχων Μέσων Τεχνικών Σχολών ειδικότητας Μηχανολόγου). Ο φάκελος υποψηφιότητας του κάθε υποψηφίου πρέπει να συμπεριλαμβάνει την αίτηση, φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάρτισης, φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών και πιστοποιητικά εμπειρίας, ανεργίας (εάν υπάρχουν).
http://www.proson.gr/
Περισσότερα »

Προβολές ντοκιμαντέρ στην Κοζάνη


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τρίτη 31 Μαρτίου και Πέμπτη 2 Απριλίου στο Κοβεντάρειο
(Στις ταινίες που θα προβληθούν συμπεριλαμβάνεται και «Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ»)
Το  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξανάρχεται στην Κοζάνη. Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και την Κινηματογραφική Λέσχη Κοζάνης προβάλλει πέντε (5) Ντοκιμαντέρ.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 31 Μαρτίου και την  Πέμπτη 2 Απριλίου στο Κοβεντάρειο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Τρίτη 31  Μαρτίου  2015
20:30 «Ο νέος δρόμος του πλαστικού»: 43’
            Σκην:  Άγγελος Τσαούσης - Μυρτώ Παπαδοπούλου
21:15 «Η Αρχαιολόγος»: 90’
            Σκην:  Κίμων Τσακίρης
Πέμπτη  2 Απριλίου 2015
20:30 «OPPRESSION» : 45’
           Σκην:  Μυρτώ Συμεωνίδου - Νίκος Πανεράκης
21:15 «Μίλαντ – Ο πλανήτης μου…» :  64’
            Σκην:  Μενέλαος Καραμαγκιόλης
22:20 «ΝΑΝΑ» : 40’
            Σκην: Λάρα Κρίστεν
                                      
                           Η είσοδος είναι ελεύθερη.
             
                      ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
                               ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
                            
Περισσότερα »

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Επιτροπή Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας: Για τη διαχείριση των απορριμμάτων


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το τεράστιο πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών στην Πελοπόννησο και η συζήτηση για ενδεχόμενη μεταφορά τους στην περιοχή μας έφερε πάλι στο προσκήνιο  το σοβαρό θέμα
της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η δραματική και επικίνδυνη κατάσταση στην Πελοπόννησο είναι αποτέλεσμα μεθοδευμένου σχεδίου με στόχο την αποδοχή από τους κατοίκους της περιοχής της διαχείρισης των απορριμμάτων από ιδιώτες-καπιταλιστές, υπό την πίεση των σωρών σκουπιδιών.
Η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), θα έχει αποτέλεσμα τον πενταπλασιασμό -τουλάχιστον- του κόστους  για να έχει εγγυημένη κερδοφορία η επιχείρηση, κόστος το οποίο θα φορτώνεται στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας.
Οι δύο περιφέρειες, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, είναι πρωτοπόρες στην παράδοση της διαχείρισης απορριμμάτων στους ιδιώτες. Ο συγκεκριμένος τομέας αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστικός για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Φρόντισαν για αυτό όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποι των κυβερνώντων κομμάτων στους δήμους και στην περιφέρεια ενώ η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖ -ΑΝΕΛ αποδέχεται το καθεστώς των ΣΔΙΤ, των ιδιωτικοποιήσεων που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη.
Οι νεοεκλεγμένες δημοτικές αρχές, η περιφερειακή αρχή πρέπει να εκφράσουν καθαρά τη θέση τους για το έργο με ΣΔΙΤ στη Δυτική Μακεδονία και όχι με μισόλογα, υπεκφυγές και μετάθεση ευθυνών στις προηγούμενες αρχές.
Διεκδικούμε:
Ÿ   Να ακυρωθεί το προωθούμενο έργο με Σύμπραξη Ιδιωτικού Και Δημόσιου Τομέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας.
Ÿ   ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης.
Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από Ενιαίο Κρατικό Φορέα,χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών. Ο Φορέας αυτός μπορεί  με επιστημονικά κριτήρια να αναλάβει το έργο, σεβόμενος την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
Καλούμε το λαό της περιοχής να εναντιωθεί στους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων,  σε αυτούς που τους στηρίζουν ή τους ανέχονται, να διεκδικήσει την διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του και του περιβάλλοντος της περιοχής και όχι προς όφελος των κερδών των καπιταλιστών.
             
                                                                                         Κοζάνη, 26-03-2015
Περισσότερα »

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων στη Θεσσαλονίκη


Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων στη ΘεσσαλονίκηΤη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και τη συνεργασία των φιλοζωικών σωματείων «Η Αγάπη» και «Κύων και Γαλή» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η κακοποίηση των ζώων και η αντιμετώπιση του φαινομένου σε μία σύγχρονη κοινωνία».

Η ημερίδα διοργανώνεται την προσεχή Δευτέρα 30 Μαρτίου (11:00-14:30), στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης (Μοναστηρίου 36).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει ενημέρωση για την εφαρμογή του νόμου σε ό,τι αφορά την κακοποίηση των ζώων -τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ισχύουν- και ειδικοί θα μιλήσουν για τη «νομική προστασία των ζώων στην Ελλάδα και τις αρμοδιότητες της αστυνομίας», τη «συμβολή της κτηνιατροδικαστικής σε περιπτώσεις κακοποίησης-βίαιης θανάτωσης των ζώων» και την «κακοποίηση των ζώων και την ψυχική υγεία του ανθρώπου-θύτη».
Περισσότερα »

Στις 3 Απριλίου η προπληρωμή δώρου Πάσχα και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ


Οι πιστώσεις θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

Από την Παρασκευή 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top