VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Eντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή των Σερβίων Κοζάνης


Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε περιοχή του Προσήλιου του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από -87- δενδρύλλια κάνναβης.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο ημεδαποί, 65 και 42 χρονών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποίηθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή του Προσήλιου Κοζάνης.
Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε φυσική χαράδρα από την οποία διέρχεται ρυάκι, φυτεία με -87- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -55- εκατοστά έως και -3,2- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
δενδριλια1
Όπως προέκυψε την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι και κατελήφθησαν την ώρα που περιποιούνταν τα δενδρύλλια, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • διάφορα εργαλεία (ψαλίδια κλαδέματος, φτυάρια κλπ.),
  • διάφορα σύνεργα ποτίσματος,
  • ένα (1) δοχείο φυτοφαρμάκου,
  • δύο (2) σακούλες λίπασμα,
  • μία (1) συσκευασία που περιείχε φύλλα κάνναβης βάρους 46,8 γραμμαρίων και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 65χρονου, στην Κοζάνη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης η οποία και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
*kozan.gr
Περισσότερα »

Live-Avles:Πανσέληνος 29 Αυγούστου 2015! ( Φωτο www.Live-Avles.tv)

Πανσέληνος 29 Αυγούστου 2015!  Φωτο www.Live-Avles.tv

Περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Κλειστά τα καταστήματα το Σάββατο 29 Αυγούστου, λόγω Εορτασμού Αγίου Ιωάννη πολιούχου


emporikos_sillogos_eordaias_ptolemaidasΟ Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας ενημερώνει τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν
κλειστά το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, λόγω τοπικής αργίας εορτασμού του πολιούχου Άγιου Ιωάννη.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
 Γιώργος Ηλιόπουλος Χριστίνα Μπανιά
Περισσότερα »

Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015 - Ανακοινώθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση


ork15828Ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (28/08/2015) η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Κύρια αποστολή της είναι η διεξαγωγή των εκλογώνμε αδιάβλητη και διαφανή διαδικασία.
Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης:
Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου
Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Σπύρος Φλογαΐτης
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης
Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Νίκος Χριστοδουλάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού: Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ιωάννης Γιάγκος
Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου
Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ιωάννης Γκόλιας
Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δημήτριος Μελάς
Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας
Υπουργός Υγείας: Αθανάσιος Δημόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά: Παναγιώτης Νικολούδης
Υπουργείο Επικρατείας: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος
Υφυπουργός παρά τη πρωθυπουργώ - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ξενοφών Ροδόλφος Μορώνης.
Η ορκωμοσία της κυβέρνησης ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00, στη συνέχεια - στις 14:30 - θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο και θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία.
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ορκίστηκε χθες (27/08/2015) στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για την τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων.
www.newsbomb.gr
Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Πέμπτη 3/9 το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 σας καλούμε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την 3η του μηνός Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
    dimos_voiou_logo
  1. Αποδοχή απόφασης: [Προέγκριση επαναδημοπράτησης της Πράξης με τίτλο «Ηλεκτρονική υδροληψία άρδευσης με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας για εξοικονόμηση αρδευτικού νερού στο Δήμο Βοΐου» Μέτρο 321 “ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ” του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ : 175289. – Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
2
Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ». – Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
3
Συγκρότησης Επιτροπής Παραλαβής και Ελέγχου Ποιότητας Υλικών του έργου: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ». -Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
4
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας: «ΕΠΙΛΥΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΡΥΟΒΟΥΝΟΥ Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ». – Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
5
Σύσταση επιτροπής παραλαβής για το έργο: «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων οικισμού Πλατανιάς Δήμου Βοΐου». – Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
6
Σύσταση επιτροπής παραλαβής για το έργο: «Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας ΤΔ Σκαλοχωρίου». – Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
7
Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ -ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ). -Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
8
Χορήγηση παράτασης της σύμβασης χρησιδανείου με την ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση) Α.Ε. – Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
9
Έγκριση προκατασκευασμένου φρεατίου ύδρευσης με το χυτοσιδηρό κάλυμμα στα πλαίσια κατασκευής του έργου: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ». – Εισηγητής ο κ. Γκερεχτές Λ. Αντιδήμαρχος.
10
Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 97/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί: «Δωρεάν παραχώρηση για χρήση οχημάτων στην ΔΕΥΑΒ. – Εισηγητής ο κ. Τσαρτσαμπαλίδης Γ. Πρόεδρος Δ.Σ της ΔΕΥΑΒ.
11
Έγκριση παραχώρησης γραφείων στην ΔΕΥΑΒ στα δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βοΐου. – Εισηγητής ο κ. Τσαρτσαμπαλίδης Γ., Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.
12
Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 282/2014 ΑΔΣ περί: «Εξουσιοδότηση υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι θα πραγματοποιούν συναλλαγές με τις συνεργαζόμενες Τράπεζες» . Εισηγητής ο κ. Λυσσαρίδης Χ. Πρόεδρος Δ.Σ.
13
Αιτήσεις.
Περισσότερα »

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «πάει» στα… ερτζιανά

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΠρακτορείο 104,9 στα FM. Είναι η νέα συχνότητα των ερτζιανών στην οποία θα εκπέμπει το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ΔΕΘ - Helexpo.
Προσδιορίζοντας το στόχο του νέου εγχειρήματος, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΑΠΕ –ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος σημειώνει: «Το «Πρακτορείο FM» φιλοδοξεί να φέρει ένα νέο πνεύμα, έναν καινούργιο άνεμο στην ενημέρωση της Θεσ/κης μέσα από τη χρήση της φιλόξενης συχνότητας του ράδιο ΔΕΘ. Το «Πρακτορείο FM» είναι παιδί του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων της χώρας. Στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη το νέο όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να στρέψουμε την ενημέρωση στην κοινωνία και στα προβλήματά της «με ειδήσεις όπως τις μάθαμε». Αυτό είναι και το σλόγκαν του νέου μας σταθμού».
Σύσσωμοι οι 220 δημοσιογράφοι του εθνικού πρακτορείου, καθώς και οι 15 ανταποκριτές του στο εξωτερικό, θα παρουσιάζουν στο μικρόφωνο του «Πρακτορείου FM» τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Με εκπομπές, συνεντεύξεις, αποκλειστικά ρεπορτάζ, ειδήσεις για την οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό τον αθλητισμό, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ θα προσφέρει στους ακροατές πλουραλισμό στην ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία. Προτεραιότητα θα δίνεται στη θεματολογία της Βόρειας Ελλάδας. Το Πρακτορείο FM θα λειτουργεί και σαν βήμα έκφρασης για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ιδιαίτερη δράση όπως οι start up companies.
O Θ. Τσίγγανας δ/ντής του «Πρακτορείου FM 104,9» επισημαίνει : «Δίνουμε έμφαση στα τοπικά θέματα, στα θέματα της πόλης, αλλά και στα θέματα της Βόρειας Ελλάδας. Σε ό,τι συμβαίνει σ΄ όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα καλό ραδιόφωνο, ένα σοβαρό ραδιόφωνο και πιστεύουμε ότι με την εγκυρότητα του Πρακτορείου θα το πετύχουμε».
Προσωπικότητες της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας, του αθλητισμού αλλά και τοπικοί φορείς χαιρετίζουν την άφιξη του νέου ραδιοφωνικού σταθμού της συμπρωτεύουσας.
Oι ακροατές του από την Αττική και την υπόλοιπη χώρα και τον κόσμο θα μπορούν να ακούνε το ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου.
Περισσότερα »

Σαλάτα με σύκο, παρμεζάνα και σπανάκι

figΥλικά για 2-4 άτομα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 5 σύκα κομμένα στη μέση
- 1 ματσάκι ματσάκι σπανάκι
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 5 φέτες προσούτο
- 2 κουταλιές μπαλσαμικό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σύκα, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το προσούτο και τη ρόκα σε μια σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και τα καρύδια.* http://www.newsbeast.gr
Περισσότερα »

ΟΛΜΕ: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν που θα εργαστούν

ΟΛΜΕ«Εχθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε, ότι με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ολοκληρώθηκε. Πλέον, απαγορεύεται η οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στο δημόσιο. Το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και στις τοποθετήσεις, αφού και τα ΠΥΣΔΕ δε θα έχουν στοιχεία για να προχωρήσουν τις διαδικασίες.
Επικοινωνήσαμε άμεσα με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου και απαιτήσαμε να προχωρήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των πινάκων των αποσπάσεων, ώστε να εκκρεμεί μόνο το τυπικό μέρος της υπογραφής του υπηρεσιακού υπουργού.
Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας  και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δε φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.
Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουν σε ποια περιοχή θα εργαστούν, δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, καθώς και πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα περιττών μετακινήσεων. Χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών είναι στον αέρα, και μάλιστα χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση!
Όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.
Ζητούμε: να εγκριθεί άμεσα το αίτημα εξαίρεσης για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αποσπάσεων και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που προϋποθέτουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Περισσότερα »

Ένα δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποίησαν ταυτόχρονα το Facebook

FACEBOOKΈνα ακόμη ορόσημο κατέκτησε το Facebook, καθώς για πρώτη φορά ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι χρήστες του σε μια μόνο μέρα. Αυτό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος με ανάρτηση στη σελίδα του στο δίκτυο, σύμφωνα με το BBC, στις 24 Αυγούστου «ένας στους επτά ανθρώπους στη Γη χρησιμοποίησαν το Facebook για να συνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους».
Το δίκτυο έχει σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες που «μπαίνουν» σε αυτό τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Το Facebook, που ξεκίνησε το 2004, είχε για πρώτη φορά φθάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες (αλλά σε μηνιαία βάση) τον Οκτώβριο του 2012.
Φέτος τον Ιούνιο ο μέσος αριθμός των χρηστών του Facebook μέσα σε μια μέρα ήταν περίπου 968 εκατομμύρια. Τον Ιούλιο το δίκτυο ανακοίνωσε ότι πάνω από τους μισούς χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως το επισκέφθηκαν τουλάχιστον μια φορά.
Το Facebook συνεχίζει να επεκτείνεται (προσεχώς και από αέρος) εστιάζοντας την προσοχή του στην Αφρική, στην Ασία και στη Νότια Αμερική, καθώς οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ινδία θεωρούνται σχεδόν κορεσμένες αγορές.
Περισσότερα »

Τρώτε πικάντικα για να ζείτε περισσότερο

ΤΣΙΛΙΝέα μελέτη δείχνει πως η συστηματική κατανάλωση πικάντικων φαγητών, σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου ή θανάτου από ορισμένα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, η ισχαιμική καρδιοπάθεια και οι αναπνευστικές παθήσεις.
Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από σχεδόν 500.000 εθελοντές, ηλικίας 30-79 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το ιατρικό ιστορικό και τις διατροφικές τους συνήθειες. Στη συνέχεια, οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για διάστημα 7,2 ετών κατά μέσο όρο.
Συνολικά, βρέθηκε πως οι εθελοντές που κατανάλωναν πικάντικο φαγητό 1 με 2 φορές την εβδομάδα είχαν 10% χαμηλότερη πιθανότητα θανάτου στο διάστημα διεξαγωγής της μελέτης, συγκριτικά με όσους επέλεγαν να καταναλώσουν πικάντικο φαγητό λιγότερο από 1 φορά την εβδομάδα.
Επιπλέον, υψηλότερη συχνότητα κατανάλωσης, δηλαδή 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, φάνηκε να συνδέεται με μείωση της πιθανότητας θανάτου κατά 14%. Τέλος, η συχνή κατανάλωση πικάντικου φαγητού σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, ισχαιμική καρδιοπάθεια και αναπνευστικά νοσήματα, και ειδικότερα μεταξύ των γυναικών.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και ο σχεδιασμός της μελέτης δε μπορεί να οδηγήσει σε εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, εν τούτοις περαιτέρω διερεύνηση ενδεχομένως να συμβάλλει στη δημιουργία νέων διατροφικών συστάσεων ή την ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Αυξήθηκαν οι πληρωμές για έργα του ΕΣΠΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΗ αύξηση πληρωμών για έργα του ΕΣΠΑ αποτελεί βασικό στόχο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Σε σημερινή της ανακοίνωση η γενική γραμματεία υπογραμμίζει ότι συνεχίζει την προσπάθεια πλήρους αποκατάστασης της κανονικότητας στη ροή πληρωμών και ότι «σε συντονισμό με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επιτεύχθηκε σημαντική αύξηση των πληρωμών έργων του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα η συνολική χρηματοδότηση για τον μήνα Αύγουστο να ανέλθει στα 350 εκατ. ευρώ».
Καθημερινά, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, γίνεται ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των πληρωμών των έργων, με βάση την σκοπιμότητα και την ωριμότητά τους. "Διαδικασία που θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό κατά το επόμενο διάστημα" καταλήγει η ανακοίνωση.
Περισσότερα »

Μέλι και λεμόνι για να λάμψετε

ΜΕΛΙ ΛΕΜΟΝΙΑν θέλετε να δώσετε μια υγιή, φυσική λάμψη στο δέρμα σας, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, βουτήξτε το στο μέλι και χρησιμοποιήστε το με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο για μερικά λεπτά.
Μετά, αφήστε το επάνω στο δέρμα για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό.
Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα και θα λάμψη το πρόσωπο σας!
Το λεμόνι και το μέλι έχουν ιδιότητες που χαρίζουν λάμψη, φωτεινότητα, αλλά και απολέπιση του δέρματος.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Επιστρέφει το «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη

Η επικαιρότητα, οι σημαντικές εξελίξεις αλλά και το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται σύμφωνα με την εκ νέου πορεία της χώρας προς εκλογές, κάνουν την ανάγκη για αξιόπιστη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού πιο επιτακτική από ποτέ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣΟ Γιώργος Παπαδάκης για 25η χρονιά μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, βρίσκεται και πάλι κοντά στους τηλεθεατές για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν στο ξεκίνημα της ημέρας τους.
Αυτή τη χρονιά μάλιστα, η εκπομπή επιστρέφει στο διαχρονικό της τίτλο «Καλημέρα Ελλάδα», που τόσο αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, αφήνοντας την υπογραφή του στη διαμόρφωση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης.
O Γιώργος Παπαδάκης και φέτος θα αναλύει και θα μεταφέρει τον παλμό των γεγονότων, παρακολουθώντας την επικαιρότητα και μεταδίδοντας ενδιαφέροντα ρεπορτάζ από τον πολιτικό και οικονομικό χώρο.
Την ίδια στιγμή, όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τα κοινωνικά ζητήματα της καθημερινότητας θα σχολιάζονται στο στούντιο από σημαντικούς καλεσμένους, οι οποίοι θα μοιράζονται τις απόψεις τους γύρω από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου καθημερινά 7-10, η ενημέρωση έχει αντικειμενικότητα, χιούμορ, αξιοπιστία και ένα όνομα: «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.
Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές πλέον των 229 εκατ. ευρώ σε αγρότες και ιδιώτες επενδυτές


Πληρωμές προς αγρότες και ιδιώτες επενδυτές, συνολικού ύψους 229.338.400 ευρώ, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές πλέον των 229 εκατ. ευρώ σε αγρότες και ιδιώτες επενδυτές  Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Οργανισμού, από αυτό το ποσό, 78.479.000 ευρώ αφορούν σε άμεσες ενισχύσεις (εκκρεμμότητες πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης, επιχειρησιακά προγράμματα, ενέργειες προώθησης κ.α.), 108.563.670 ευρώ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (νέοι αγρότες, βιολογική γεωργία, εξισωτική αποζημίωση κ.α.) και 5.454.784 ευρώ σε πληρωμές προς ιδιώτες επενδυτές.
Περισσότερα »

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου - Σύγκληση νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου


Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου - Σύγκληση νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου  Υπογράφηκε σύμφωνα με πληροφορίες το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και σύγκληση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ στην πρώτη της εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου ανέφερε ότι «Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο».
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός άνοιξε την εισήγησή της λέγοντας ότι μετά από τη μακρόχρονη θητεία της στον δικαστικό χώρο ορίστηκε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να αναλάβει το τιμητικό βάρος της ηγεσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς διενέργεια των εκλογών.
«Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή, από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης προς συμμετοχή τους στην κυβέρνηση», δήλωσε η Βασιλική Θάνου και υπογράμμισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα την διεξαγωγή και τη διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ήρεμο κλίμα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα. Επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».
«Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο», ανέφερε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.
Περισσότερα »

Επίθεση Μεϊμαράκη κατά Τσίπρα: Είπε σε όλα ψέμματα. Ολα έγιναν αντίθετα



Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Μεϊμαράκης από τη Χαλκίδα στην πρώτη προεκλογική ανοιχτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκίδα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όπου και να πηγαίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναφέρεται στα όσα είχε πει πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε:
Επίθεση Μεϊμαράκη κατά Τσίπρα: Είπε σε όλα ψέμματα. Ολα έγιναν αντίθετα"Θα αναφέρω τον λόγο του για να ξέρουν οι Έλληνες τι υποσχέσεις είχε δώσει πως τους υφάρπαξε την ψήφο. Είχε τάξει λοιπόν το σκίσιμο των μνημονίων, είχε πει για τη διαγραφή του χρέους, είχε πει για την αποκατάσταση των αδικιών, είχε πει για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και είχε πει και για νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα επτά μήνες μετά αποδεικνύεται πως σε όλα είπε ψέμματα. Όλα έγιναν ακριβώς αντίθετα. Έφερε επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές, μας γύρισε στην ύφεση, περισσότεροι φόροι, έκρηξη της ανεργίας. Δυστυχώς για αυτόν σήμερα οι συντάξεις άρχισαν από σήμερα να μειώνονται".
Αναφερόμενος στο "26 Γενάρη φεύγουνε" που είχε πει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας ο Ευ. Μεϊμαράκης είπε:
"Εμείς του λέμε 20 ψηφίζουμε, 21 έρχεται το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων γιατί επικρατεί η σταθερότητα με μια νέα κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία".
Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα αλαζόνα με καθεστωτική νοοτροπία την οποία μάλιστα απέδειξε αρνούμενος συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και οποιαδήποτε συνεννόηση.
"Οι ελπίδες που πουλούσαν προεκλογικά διέψευδαν η μια την άλλη. Λίγο αργότερα άρχισε να απλώνεται και η ταλαιπωρία της οικονομικής καταστροφής που βλέπαμε", είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: "Η ταλαιπωρία των capital controls και όλο και περισσότεροι Έλληνες αναρωτιόντουσαν πως θα προχωρήσουμε. Ακολούθησε η δυσφορία αλλά και το άγχος και ο φόβος που είχαμε για το Grexit και μετά ο θυμός για την αλαζονεία".
Μιλώντας για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρόσθεσε:
"Το επόμενο διάστημα θα κριθεί εάν η χώρα θα κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα ή θα συνεχίσει τον δρόμο της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα".
Πηγή: ΑΜΠΕ
Περισσότερα »

Στ. Θεοδωράκης: Οι εκλογές θα επιβαρύνουν την ήδη λαβωμένη οικονομία της χώρας



Στ. Θεοδωράκης: Οι εκλογές θα επιβαρύνουν την ήδη λαβωμένη οικονομία της χώρας

«Οι εκλογές θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη λαβωμένη οικονομία της χώρας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.
Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» και στις πιθανότητες συνεργασιών ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που καθορίζουν ποιος θα συνεργασθεί με ποιον και επανέλαβε ότι ήταν μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα να πει ότι δεν θα συνεργασθεί με κανένα εκτός από ένα κόμμα της αρεσκείας του.
«Και αν αυτό το ένα και μοναδικό κόμμα με το οποίο θέλει να συγκυβερνήσει ο κ.Τσίπρας δεν μπει στη Βουλή, τι θα κάνουμε; Ξανά εκλογές μέχρι να βγουν αυτοί που θέλει για συνεταίρους ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.
*imerisia.gr
Περισσότερα »

Λαφαζάνης: Βεβαίως και θα συνεργαστούμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου


Λαφαζάνης: Βεβαίως και θα συνεργαστούμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νέα επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας πως «το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τρίτο μνημόνιο», ενώ επιβεβαίωσε την συνεργασία με τη Ζωη Κωνσταντοπούλου.
Στην πρώτη προεκλογική συνέντευξη στο Star, ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε ότι θα συμπορευτεί με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διευκρινίζοντας πάντως πως «Βεβαίως θα συνεργαστούμε. Η μορφή της συμπόρευσης σύντομα θα ανακοινωθεί». Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στήριξε μάλιστα δημόσια την κυρία Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις επιθέσεις, που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα η ΠτΒ, λέγοντας πως «κινήθηκε με θεσμικό και δημοκρατικό τρόπο».
Επίσης ο κ Λαφαζάνης τόνισε ότι όσο η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη, θα ζει με τα μνημόνια και θα είναι "γερμανικό προτεκτοράτο".
O κ. Λαφαζάνης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις εξέφρασε την πεποίθηση και την αισιοδοξία πάντως πως το κόμμα του θα πάει πολύ ψηλά, αφήνοντας αιχμές για τις δημοσκοπήσεις που, όπως είπε όλα τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει έξω.*imerisia.gr
Περισσότερα »

MRB: Στο 1,8% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ


MRB: Στο 1,8% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η εφημερίδα “Αγορά” που κυκλοφορεί το Σάββατο, δίνει προβάδισμα 1,8% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου.
Η δημοσκόπηση αυτή, όπως και άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δείχνει πως πάμε σε ντέρμπι.
Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στις 2,2 μονάδες.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η MRB δίνει: ΣΥΡΙΖΑ 24.6, ΝΔ 22.8, Χρυσή Αυγή 6.2, Ποτάμι 5.6, KKE 4.7, Ένωση Κεντρώων 4.7, Λαϊκή Ενότητα 4.2, ΠΑΣΟΚ 3.9, ΑΝΕΛ 2.3.
Περισσότερα »

Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται να ανατρέψουν τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης



Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται να ανατρέψουν τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης«Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».
Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας-Εκλογικής Επιτροπής.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης». «Να βγούμε μπροστά», τόνισε και προσέθεσε: «Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα «ισοδύναμα» μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονας του είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. «Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.*http://www.imerisia.gr/
Περισσότερα »

Πρόσκληση σε φωτογράφους από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης μεταξύ των εκδόσεων που προτίθεται να πραγματοποιήσει, ενδιαφέρεται να εκδώσει και ένα φωτογραφικό λεύκωμα, με δημιουργίες φωτογράφων
που ενεργοποιούνται στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό καλεί όλους τους φωτογράφους που θέλουν να συμμετέχουν σε μια πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00μ.μ στο χώρο του media lab.
Περισσότερα »

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Αύριο το φινάλε του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού


IMG_2303Τελευταία ημέρα αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου για τις πτήσεις των Αιωροπτεριστών που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Παλιά Καστανιά Σερβίων. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες πτήσεις ενώ για το βράδυ είναι προγραμματισμένη η τελετή απονομών στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παλιάς Καστανιάς.
Το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού Διοργανώνεται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (Επιτροπή Αιωροπτερισμού) σε συνεργασία με τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, την Τοπική Κοινότητα και τον Μορφωτικό Σύλλογο Καστανιάς.
29 Αυγούστου – Τελευταία Αγωνιστική
12.30-18.00 – Πτήσεις στο αγωνιστικό σκέλος
21.30 – Απονομή Επάθλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παλιάς Καστανιάς
Περισσότερα »

Η Ζωή Σούλιου αναλαμβάνει τις ακαδημίες του Γ.Σ. Κοζάνης


Την έναρξη της συνεργασίας με την γυμνάστρια Ζωή Σούλιου  ανακοινώνει η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης.
Η Ζωή Σούλιου ήταν στον σχεδιασμό των ανθρώπων της Διοίκησης από τις αρχές Ιουλίου όταν με ενέργειες του Αντιπρόεδρου του Γ.Σ.Κοζάνης Γ.Ντέρου έγινε η πρώτη προσέγγιση. Όμως η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών επισημοποιήθηκε σε συνάντηση που έγινε με παρόντες εκ μέρους της Διοίκησης των Δ.Παφίλη (Πρόεδρος) και Δ.Τσιόπουλου (μέλος του Δ.Σ.) και της νεαρής γυμνάστριας.

Ζωή Σούλιου
catsΣτην οικογένεια λοιπόν του Γ.Σ.Κοζάνης θα βρίσκεται από την νέα χρονιά 2015-16, η γυμνάστρια Ζωή Σούλιου που θα αναλάβει την εκγύμναση των τμημάτων υποδομής. Την  γυμνάστρια που αναλαμβάνει τις Ακαδημίες του Συλλόγου μας την καλωσορίζουμε και ευχόμαστε να μεταδώσει στις μικρές αθλήτριες  όχι μόνο τις πρώτες απαραίτητες γνώσεις για να ενσωματωθούν στο βόλεϊ, αλλά κυρίως αρχές και αξίες που συμβαδίζουν με την ιδιαίτερη φιλοσοφία του σωματείου μας ώστε τα κορίτσια μας να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Η Διοίκηση του Δ.Παφίλη θα δώσει στη φετινή περίοδο ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής κι αυτό αποτελεί δέσμευση. Μπορούμε ως Σύλλογος, αλλά και πρέπει να προσελκύσουμε πολλά μικρά κοριτσάκια στο βόλεϊ. Το οφείλουμε και στις ιστορικές καταβολές του Γ.Σ.Κοζάνης, αλλά και στην αγωνιστική συνέχεια. Το βόλει είναι ιδανικό για τα κορίτσια. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του ομαδικού αθλήματος, για το οποίο είναι αναγκαία η πειθαρχία κι η συνεργασία αφού πρώτα μάθει βέβαια το παιδί να παίζει, με τη χάρη,  την κίνηση, τον ρυθμό.
Για όλα  αυτά και για  πολλά άλλα ακόμα η διοίκηση επενδύει στη φρέσκια παρουσία της Ζωής Σούλιου που θα είναι υπεύθυνη για τις μικρές αθλήτριες, παλιές αλλά και καινούργιες που θα έρθουν κοντά μας.
Η φετινή σεζόν για τις Ακαδημίες αναμένεται να ξεκινήσει μόλις ο Δήμος Κοζάνης ανοίξει τα γυμναστήρια και μας παραχωρήσει ώρες σε αυτά για να γίνει και η αναγκαία κατανομή και το μοίρασμα στα διάφορα τμήματα. Τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος θα συστήσει τη Ζωή στους άλλους δύο προπονητές μας, Δ.Τιτέλη και Μ.Ματσαρίδου γιατί η συνεργασία των τριών πρέπει να είναι ενταγμένη στη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας.
• Η Ζωή Σούλιου είναι 26 ετών και είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ  Θεσσαλονίκης.
Δελτίο Τύπου Γ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ
http://matiesstasport.blogspot.gr/
Περισσότερα »

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον Πεντάλοφο-Μαγείρεψε παραδοσιακές πίτες


WP_20150828_19_32_17_Pro
Στον όμορφο Πεντάλοφο βρέθηκε σήμερα η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαγείρεψε πεντανόστιμες, παραδοσιακές πίτες, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με γυναίκες-μαγείρισσες της περιοχής και να μοιραστεί, αλλά και… να μάθει μυστικά συνταγών!
Η όλη εκδήλωση είχε ως διοργανωτή τη γνωστή εταιρία ALFA της οικογένειας Κουκουτάρη και θα προβληθεί και σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό.*http://kozanimedia.gr/
Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Στραβού
WP_20150828_19_41_10_Pro
Περισσότερα »

«Ματιές στα σπορ» στο Flash από Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και πάλι κοντά σας…




11948192_524146637742325_43928790_nΚαι πάλι κοντά σας από Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου λίγο μετά τις 10 και 30 το βράδυ η αθλητική εκπομπή «Ματιές στα σπορ» με τους Γιώργο Κατσίκα και Θανάση Τέγο.
Περισσότερα »

Επέκταση της εφαρμογής της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) στην περιοχή του Άργους Ορεστικού


6 (1)Χθες (27-08-2015) το πρωί στο Άργος Ορεστικό, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της επέκτασης της εφαρμογής της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και στην περιοχή του Άργους Ορεστικού – Καστοριάς .
Συγκεκριμένα, από τις αρχές Αυγούστου έχει επεκταθεί και στην περιοχή του Άργους Ορεστικού – Καστοριάς  η εφαρμογή της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), ενώ χθες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής αρχικά τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση της Ομάδας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ Ευθύμιο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο ΧΡΗΣΤΟΥ Δημοσθένη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Θεόδωρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος, ο Διοικητής 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Γρηγοριος, ο Δήμαρχος του Άργους Ορεστικού ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Καστοριάς ΑΓΓΕΛΗΣ Ανέστης, ο Δήμαρχος Νεστορίου ΓΚΕΤΣΙΟΣ Πασχάλης, ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής
Περισσότερα »

Ανακοίνωση Μιχάλη Παπαδόπουλου


papadopoulosΟι σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ασφάλιση των εργαζομένων της ΔΕΗ δυστυχώς μας εξέπληξαν για ακόμη μια φορά.
Είναι γνωστό ότι με το Νόμο-ρύθμιση  2773/99 το κράτος ανέλαβε τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ απέναντι στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους της. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε και από την Νέα Δημοκρατία και επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά από το Νόμο Πετραλιά για το ασφαλιστικό.
Με αυτά ως δεδομένα είναι προφανές, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφράζει την Νέα Δημοκρατία, εκφράζει προσωπικές του απόψεις και μόνο.
Το ασφαλιστικό ζήτημα της ΔΕΗ συνολικά είναι ένα ιδιαίτερα σύνθετο και εξειδικευμένο θέμα, διότι εμπλέκεται άμεσα με την απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα και δεν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις από οποιαδήποτε πλευρά κι αν εκφράζονται. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη ευθύνη και σοβαρότητα, γιατί αφορά όλη τη χώρα.
Ο κ. Κυριάκος  Μητσοτάκης όπως και όσοι συχνά αναφέρονται αρνητικά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των  εκπροσώπων της δεν εκφράζονται από τις απόψεις  και τις συμπεριφορές γνωστών και ιδιαίτερα προβεβλημένων στελεχών της Αριστεράς .

Μιχάλης Παπαδόπουλος
Πρ. Υφυπουργός
Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Υπ .Βουλευτής Ν. Κοζάνης
Περισσότερα »

Επιστολή παραίτησης του Κωνσταντίνου Ζαγάρα από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης



Ψυχή βαθιά

«Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι είμαστε χαμένοι. Φίλος σας είναι η αλλαγή, η αντίφαση είναι σύμμαχός σας. Από το τίποτε πρέπει κάτι να κάνετε μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτε. Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το και πάρτε αυτό που σας αρνούνται».

Μπ. Μπρεχτ

zagarasΕμείς, όλοι οι αριστεροί, όλων των τάσεων, αποχρώσεων, διαφοροποιήσεων και πολιτικών αντιπαλοτήτων, βρεθήκαμε σύμφωνοι, τα τελευταία χρόνια, στη διαπίστωση ότι ο νεοφιλελευθερισμός και τα Μνημόνια αποτελούν αποδεδειγμένη συνταγή καταστροφής της κοινωνίας. Σκοπός μας κατέστη ο αγώνας για την κατάργησή τους και η αναζήτηση άλλων δρόμων χάραξης της πολιτικής, μακριά από τις βάρβαρες επιλογές της λιτότητας και του οικονομικού ολέθρου.
Από τους δρόμους της Γένοβα και του κινήματος κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, στην μάχη κατά του άρθρου 16, στην εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 , στις πλατείες των αγανακτισμένων, στην άνοδο της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην κυβέρνηση και στη μεγαλειώδη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  δώσαμε από κοινού τη μάχη ενάντια στις πολιτικές που γενούν  ανισότητες, φτώχεια, λιτότητα και ανεργία.
Η λάθος πολιτική εκτίμηση της πραγματικότητας, μερίδας του κόμματος, η δογματική αντίληψη περί της νομισματικής ένωσης, καθώς και η προσκόλληση σε έναν στείρο «ευρωπαϊσμό από τα πάνω», φέρανε μια ατιμωτική συμφωνία για τη χώρα και την Αριστερά.
Με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου- και χωρίς προηγουμένως να αποφασίσει δημοκρατικά για το οτιδήποτε η βάση του κόμματος- η ηγετική ομάδα του κόμματος  επέλεξε το διαζύγιο με τις κοινωνικές τάξεις που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας, ενώ ταυτόχρονα προτίμησε τη ρήξη με τις βασικές αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δεν πιστεύω, ούτε μπορώ να υποστηρίξω από οποιαδήποτε θέση του ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο μνημόνιο και τις άγριες νεφοφιελεύθερες πολιτικές που σφαγιάζουν τον κόσμο της εργασίας, τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους και ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία.
Επιμένω ότι η επιζητούμενη αγωνιωδώς «εναλλακτική» πολιτική δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη που θέτει σε αμφισβήτηση την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, τις εκμεταλλευτικές σχέσεις, τις κοινωνικές αστικές σχέσεις που αρθρώνονται στην βάση της καπιταλιστικής αρχής.
Μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ιστορία δεν τελείωσε εδώ, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τη νίκη «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».
Ψυχή βαθιά!

Κωνσταντίνος Ζαγάρας  
Περισσότερα »

Γιορτή Φακής στη Βροντή του Δήμου Βοΐου


giorti_fakisΟ Δήμος Βοΐου σας προσκαλεί την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στη γιορτή φακής που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Βροντής.
Ώρα έναρξης 10:00π.μ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παραδοσιακή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν διάφορα εδέσματα, ενώ παράλληλα ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γευτεί και την περίφημη φακή.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντής – Λευκαδίου.

Από το Δήμο
Περισσότερα »

Ελάχιστες οι αποχωρήσεις στην ΠΕ Κοζάνης


Οι 43 αποχωρήσεις των μέχρι πρότινος συντρόφων από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζανης αντιπροσωπεύουν το 6,7% των οργανωμένων μελών του.
Η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κόμματος συνεχίζει τον αγώνα της μέσα και έξω από το κόμμα για ανοίξουν οι μεγάλοι λεωφόροι της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Με αυτούς τους συντρόφους πορευτήκαμε μέχρι σήμερα δίνοντας την μάχη για την πολιτική αλλαγή, για τον κοινωνικό και πολιτικό μετασχηματισμό της χώρας.
Δουλέψαμε επίσης για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τοπικού σχεδίου σε αυτή την περιοχή των μεγάλων διενέξεων και των ταξικών προκλήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης διατήρησε υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και δεν μετέτρεψε σε προσωπικά τα πολιτικά προβλήματα.
syriza7Δεν υπάρχουν για μας προσωπικά ζητήματα με κανέναν από τους αποχωρήσαντες συντρόφους, αλλά πλήρης διάσταση πολιτικών απόψεων, για το σήμερα και το αύριο της χώρας.
Στις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά και στις ευρύτερα κοινωνικές, δεν είδαμε ούτε μία φορά να κατατίθεται ένα πολιτικό ή τοπικό σχέδιο, αλλά συναντήσαμε την ανέξοδη επιμονή ενός αντιπολιτευτικού λόγου και μιας ακραίας εσωστρέφειας που δεν άφηναν περιθώριο για την ανάπτυξη του κόμματος.
Όλα αυτά θα κριθούν σε λίγες ημέρες από τον ελληνικό λαό, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την τύχη της χώρας και αυτός θα κρίνει το μέλλον του.
Σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με ένα πλήρες πολιτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ένα κυβερνητικό πρόγραμμα συνέχειας του προηγούμενου που υπονομεύτηκε εντός και εκτός της χώρας οδηγώντας στην πτώση της κυβέρνησης.
Στον ελληνικό λαό οφείλουμε να πούμε την αλήθεια, όσο δύσκολη και εάν είναι δίνοντας μία ελπιδοφόρα προοπτική για το αύριο. Και αυτός είναι που θα κρίνει όλους και όλα.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Περισσότερα »

Έναρξη μαθημάτων Συλλόγου Εικαστικών Κοζάνης( Σ.Ε.Τ.)


setΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2015.
1) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ
2)ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ
3) ΑΓ Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Α 
4)ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ( ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟ.)
5)ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ…..
συναντηση ολων τη Δευτερα 7 Σεπτεμβριου στις 6 μμ….στα γραφεια του συλλογου Ηπειρου 1
πληροφοριες κ εγγραφες στα τηλ….6978088976……6972596801……..6979447364..…..
 
καλη αρχη σε ολα τα τμηματα…
με εκτιμηση
το ΔΣ του συλλογου…….
Περισσότερα »

7ος Παραλίμνιος Αγώνας Δρόμου Ρυμνίου 15χλμ, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015


paralimnioskk
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο Ρυμνίου, τον Οργανισμό Αθλητισμού- Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν:
α) λαϊκό ανώμαλο δρόμο 15χλμ και
β) περιπατητικό μη αγωνιστικό δρόμο 5χλμ
με τους παρακάτω όρους:
  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Σεπτεμβρίου 2015
2) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
(Εκκίνηση-Τερματισμός): πλατεία ΡΥΜΝΙΟΥ
3) ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
10:00 π.μ.
4) ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
α) 15 χλμ. αγώνας ανώμαλου δρόμου
β) 5 χλμ (περιπατητικός μη αγωνιστικός δρόμος)
5) ΕΠΑΘΛΑ:
ΚΥΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
6) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :Έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι, καθώς και αθλητές συλλόγων. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό, να είναι σωματικά υγιείς και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.
  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο ΔΑΚ Κοζάνης (2461034311), στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης (6974566212 Δ. Σταθόπουλος) και στο email: kozanidak@yahoo.gr Επίσης οι δηλώσεις θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα από τις 9 π.μ.-9:45 π.μ.
  • Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν των αθλητών
  • Στον αγώνα θα υπάρχουν 4 σταθμοί νερού.
  • Πίσω από τους αθλητές θα ακολουθεί αυτοκίνητο των διοργανωτών με γιατρό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Σεπτεμβρίου 2015
9.00-9:45 Παράδοση αριθμών εκκίνησης στην αφετηρία
(πλατεία Ρυμνίου)
10.00 : Εκκίνηση του αγώνα
Τερματισμός αθλητών
12.00 : Απονομή επάθλων
13:00: Δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα από τις γυναίκες του συλλόγου στην εστία
Ρυμνίου – AMSTEL
Περισσότερα »

Ο Δήμος Βοΐου θα συμμετέχει στην γεωργική – βιοτεχνική έκθεση Pella Agro 2015



Ο Δήμος Βοΐου θα συμμετέχει, με δικό του περίπτερο, στην Περιφερειακή Αγροτική Έκθεση Pella Agro 2015, που θα διεξαχθεί από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2015, στην Κρύα Βρύση του Δήμου Πέλλας.
Πρόθεση του Δήμου, μέσα από τη συμμετοχή του στην έκθεση αυτή, είναι να προβληθούν τα ξεχωριστά προϊόντα της περιοχής του Βοΐου.
pellagroΓια το λόγο αυτό, καλούνται οι οινοπαραγωγοί και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου για προβολή και διαφήμιση των προϊόντων που παράγει η περιοχή του Βοϊου, εκθέτοντας τα προϊόντα τους (προϊόντα οίνου, γεωργικά προϊόντα κτλ) στο περίπτερο του Δήμου.
Για περισσότερες πληροφορίες στο Δήμο Βοΐου, στο τηλέφωνο 2465350127.
Περισσότερα »

Υψηλές… πτήσεις εφέτος για τον ελληνικό τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣΠρος νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός και στην τρέχουσα τουριστική χρονιά με βάσει τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το SETE intelligence. Όπως προκύπτει από τις αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, από την αρχή του έτους έως 31/7, συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού με συνολική αύξηση αφίξεων +6,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή, όπως τονίζεται, διαδραματίζει η Αθήνα που συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία με σημαντική αύξηση +28% το μήνα Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο). Ταυτόχρονα, διψήφιο ποσοστό αύξησης συνεχίζουν να καταγράφουν τον Ιούλιο του 2015 οι προορισμοί της Μυκόνου με +11% (+10,5% επτάμηνο), της Σαντορίνης με +10,2% (17,1% επτάμηνο) και της Σκιάθου με +19,6% (+14,3% επτάμηνο). Θετική επίσης είναι η εικόνα για το Ιόνιο με +3,7% τον Ιούλιο (+3,8% το επτάμηνο) και τους λοιπούς προορισμούς με +11% (+9,3%). Μικτή εικόνα παρουσιάζει η Πελοπόννησος με -17,1% τον Ιούλιο και +7% στο επτάμηνο. Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν στο επτάμηνο τα Δωδεκάνησα με -3,2% (-1,1% τον Ιούλιο) και η Κρήτη με -1,4% (+0,9%).
Σε αντίθεση με την εσωτερική ακτοπλοΐα, που η κίνηση των επιβατών είναι μειωμένη, η εισερχόμενη οδική κίνηση από την αρχή του έτους έως 31/07 καταγράφει αύξηση +22% με 6,46 εκατ. αφίξεις. Άνω του 70% της συνολικής αύξησης σημειώθηκε στο σταθμό των Ευζώνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι, ενώ το πρώτο εξάμηνο παρουσιάζεται αύξηση +37%, τον Ιούλιο αντίθετα παρατηρείται μείωση -4%. Τόσο για την εικόνα του εξαμήνου, όσο και του Ιουλίου, καθοριστικό ρόλο παίζουν οι διελεύσεις από το σταθμό των Ευζώνων, τονίζει το SETE Intelligence.
Σε ό,τι αφορά τους δείκτες ποιότητας των ελληνικών ξενοδοχείων, καθώς και ξενοδοχείων σε διεθνώς ανταγωνιστικούς προορισμούς, καταγράφονται τα εξής: Τον Ιούλιο του 2015 ο δείκτης ικανοποίησης για την Ελλάδα βρίσκεται στο 85,6%. Στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης βρίσκεται η Ήπειρος με ποσοστό 89,6% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με ποσοστό 89%. Για το σύνολο της χώρας, ο δείκτης ικανοποίησης είναι υψηλότερος σε σύγκριση με αυτόν των ανταγωνιστικών προορισμών, ενώ οι επιμέρους δείκτες όπως η σχέση ποιότητας τιμής, τοποθεσία, εξυπηρέτηση και φαγητό - ποτό κινούνται στα ίδια επίπεδα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους ανταγωνιστές. Η Κύπρος υπερτερεί έναντι όλων των ανταγωνιστικών προορισμών. Η Σαντορίνη, η Μύκονος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, η Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο υπερτερούν έναντι των ανταγωνιστικών τους προορισμών. Από την άλλη πλευρά η Αθήνα υστερεί έναντι της Κωνσταντινούπολης και της Βαρκελώνης, ενώ υπερτερεί έναντι της Ρώμης.
Περισσότερα »

Ανανεωθείτε και λάμψτε με όλα όσα έχετε στην κουζίνα σας

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μάσκες για αντιγήρανση, είναι αυτή που ακολουθεί, με λάδι, καρότα, αυγό, πατάτα και αγγούρι!
Υλικά
1 κ.γ. λάδι ελιάς
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑ2 καρότα
1 αγγούρι
1 ασπράδι αυγού
1 κ.γ πουρέ πατάτας
Παρασκευή
Πολτοποιήστε τα καρότα και το αγγούρι και στη συνέχεια ρίξτε το ασπράδι χτυπημένο και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Εφαρμόστε στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε για 15-20 λεπτά. Για να αφαιρέσετε τη μάσκα θα χρειαστείτε μια χλιαρή πετσέτα.
Τα οφέλη της μάσκας
Η πατάτα, πλούσια σε άμυλο και υδατάνθρακες, περιέχει 75% νερό και 10% φώσφορο, όπως και φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C και σίδηρο, ηρεμεί τους ερεθισμούς του δέρματος.
Το καρότο που περιέχει βιταμίνη Α και βήτα-καροτένιο, είναι συμβατό με τα λιπίδια της επιδερμίδας και της προσφέρει ενυδάτωση και τροφή, όπως και το αγγούρι.
Το ασπράδι του αυγού έχει λευκαντικές ιδιότητες και το λάδι ελιάς βελτιώνει την ελαστικότητα και χαρίζει λάμψη στο δέρμα.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Πάνω από 70 εκατ. χρήστες «κατέβασαν» τα νέα Windows 10 σε ένα μήνα

Μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των χρηστών παγκοσμίως φαίνεται πως έχουν τα Windows 10, καθώς περίπου 75 εκατομμύρια χρήστες «κατέβασαν» το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές τους.
Το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν τα νέα Windows επί ένα έτος σε όσους θέλουν να κάνουν αναβάθμιση από παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, έχει λειτουργήσει ως δέλεαρ για τους χρήστες, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
Σε περίπου 140 εκατομμύρια υπολογίζονται οι χρήστες των προηγούμενων Windows 8 και αρκετοί από αυτούς δείχνουν πρόθυμοι να αναβαθμίσουν το μηχάνημά τους στη νέα έκδοση του λογισμικού.
Windows10Χρήστες από 192 χώρες έχουν «κατεβάσει» μέχρι στιγμής τα Windows 10, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Microsoft Γιουσούφ Μεχντί. Ήδη, περίπου 90.000 ξεχωριστά μοντέλα υπολογιστών και ταμπλετών έχουν αναβαθμιστεί με νέο λειτουργικό σύστημα, ενώ η έξυπνη ψηφιακή βοηθός Cortana έχει πει πάνω από μισό εκατομμύριο αστεία απαντώντας στην ερώτηση των χρηστών «πες μου ένα αστείο».
Το ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows 10 έχει διακινήσει, στο μεταξύ, εξαπλάσιες εφαρμογές («κατεβάσματα» ανά συσκευή) σε σχέση με τα προηγούμενα Windows 8.
Η στρατηγική της Microsoft είναι να «χτίσει» γρήγορα ένα εκτεταμένο διεθνές «οικοσύστημα» χρηστών και προγραμματιστών γύρω από τη νέα πλατφόρμα λογισμικού, με τον ίδιο τρόπο που το έχει κάνει η Google γύρω από το Android.
Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για την εταιρεία, η οποία θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι των Google και Apple. Συγκριτικά, τα Windows 8, που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο 2012, χρειάστηκαν έξι μήνες για να φθάσουν σε 100 εκατ. χρήστες.
Η μεγάλη όμως πρόκληση για την Microsoft, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα είναι κατά πόσο όντως τα Windows 10 θα διεισδύσουν ευρέως στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.
Περισσότερα »

Παράταση για τις εισφορές στο ΙΚΑ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Δυνατότητα πληρωμής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δίνει το ΙΚΑ προς τους οφειλέτες, καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός περιπτώσεων απώλειας ρυθμίσεων, οφειλόμενης σε εσφαλμένες καταβολές οφειλετών που λόγω των capital controls επέλεξαν την καταβολή δόσεων ρύθμισης μέσω web banking.
ΙΚΑΣτην ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι αναγνωρίζει τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν -λόγω και της μη εξοικείωσης των περισσότερων οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες- και γι'αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους εν λόγω οφειλέτες να διατηρήσουν τη ρύθμιση και να καταβάλουν με τον ορθό τρόπο τις οφειλές τους μέχρι την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου. Για λόγους ίσης μεταχείρισης, αυτή η δυνατότητα παρέχεται και σε όσους για οποιαδήποτε αιτία δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις δόσεις της ρύθμισης. Ξεκαθαρίζεται ότι μετά το πέρας και αυτής της προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση.
Στην ανακοίνωση του το ΙΚΑ δίνει γι'αυτό το λόγο και κατευθύνσεις προς τη σωστή κατεύθυνση συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
Η Ταυτότητα Οφειλέτη αποτελεί έναν μοναδικό, εικοσαψήφιο, σταθερό κωδικό που αποδίδεται κεντρικά σε κάθε Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (Α.Μ.Ο.) του Κ.Ε.Α.Ο. και του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και χρησιμοποιείται για τη διενέργεια Συναλλαγών Κ.Ε.Α.Ο. (καταβολές καθυστερούμενων οφειλών) μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων.
Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω της ταυτότητας οφειλέτη δεν αφορούν μόνο στις δόσεις της ρύθμισης που διατηρεί ο οφειλέτης, αλλά αφορούν και σε κάθε άλλη οφειλή που μπορεί να προκύψει μετά τη ρύθμιση. Επομένως αν προκύψει οφειλή μετά τη ρύθμιση και καταβληθεί μόνο το ποσό της δόσης, αυτό δεν θα επαρκεί για τη κάλυψή της.
Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή στους οφειλέτες, ώστε πριν τη διενέργεια οποιασδήποτε συναλλαγής μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων για την πληρωμή ποσού καθυστερούμενων εισφορών, είναι απαραίτητο να πληροφορούνται μέσω της εφαρμογής «Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη», «Πληρωμές Οφειλέτη» για το ακριβές ποσό που πρέπει να καταβληθεί. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι σημαντική για τη διασφάλιση ορθών καταβολών.
* newsbeast.gr
Περισσότερα »

Σε ισχύ θέτει η κυβέρνηση τον φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων

ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ«Βγάζει» από το ψυγείο τον φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να καλούνται να κανάλια να καταβάλουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου την πρώτη από τις δύο δόσεις που προβλέπονται.
Η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε την Τετάρτη από την γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, δίνοντας τη δυνατότητα να καταβληθεί σε δύο δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση είχε «παγώσει» από την προηγούμενη κυβέρνηση τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2015.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, ο φόρος θα πρέπει να υποβάλλεται κάθε μήνα μέχρι και την 20η ημέρα του επόμενου μήνα για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα.
«Εξαιρετικά, κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση για το διάστημα από 1/1/2015 μέχρι και 30/4/2015 υποβάλλεται μέχρι και τις 30/9/2015 και για το διάστημα από 1/5/2015 μέχρι και 31/8/2015 υποβάλλεται μέχρι και τις 30/11/2015» αναφέρεται στην εγκύκλιο της Κατερίνας Σαββαΐδου.
Περισσότερα »

Όσο πιο γρήγορα τρώμε τόσο πιο εύκολα παχαίνουμε

Η αύξηση του σωματικού βάρους οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που αφορούν στην πρόσληψη ενέργειας (θερμίδων) μέσω της διατροφής και στην κατανάλωση ενέργειας μέσω της σωματικής άσκησης. Μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια έχουν δείξει ότι ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες ίσως να συμπεριλαμβάνεται και η ταχύτητα κατανάλωσης της τροφής.
ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ ΓΛΥΚΑΣυγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι τα παχύσαρκα άτομα καταναλώνουν τα γεύματά τους με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος. Μία πρόσφατη μελέτη επεδίωξε να διερευνήσει την αιτιολογική βάση αυτής της παρατήρησης, κάνοντας μια σύνθεση των αποτελεσμάτων 22 ερευνών που έχουν εστιαστεί σε αυτό το αντικείμενο.
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, τα άτομα που καταναλώνουν την τροφή τους με ταχύτερο ρυθμό, καταναλώνουν τελικά και περισσότερες θερμίδες μέσω των γευμάτων τους συγκριτικά με εκείνα που τρώνε πιο σιγά. Ένας πιθανός μηχανισμός στον οποίο οι συγγραφείς της μελέτης αποδίδουν αυτήν την παρατήρηση είναι ότι τα άτομα που τρώνε αργά έχουν περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη ένταση έκθεσης στη γεύση της τροφής, γεγονός που φαίνεται να οδηγεί τελικά και σε χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη.
Η μείωση του ρυθμού κατανάλωσης των γευμάτων μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους, ειδικά όταν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου που συνδυάζεται με επαρκή επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Μεγάλο οπλοστάσιο σε κατοικία στην Πτολεμαϊδα-Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής-Μια σύλληψη!


Μπροστά σε ένα μεγάλο και πρωτόγνωρο, για τα δεδομένα της περιοχής, οπλοστάσιο βρέθηκαν οι άντρες της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας και οι αστυνομικοί που, σήμερα Πέμπτη, νωρίς το πρωί, μπήκαν σε κατοικία, στην πόλη της Πτολεμαϊδας!
astynomiaΣύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, εκεί βρέθηκε πολεμικό υλικό, το οποίο ακόμη καταμετράται, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας έφτασε από τη Θεσσαλονίκη και ερευνά εξονυχιστικά το χώρο.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχει γίνει μια σύλληψη ενός άντρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο κάτοχος του εν λόγω οπλοστασίου, το οποίο εντόπισε μια γυναίκα που έφτασε σήμερα στην Πτολεμαϊδα από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιλυθούν κληρονομικές διαφορές που σχετίζονται και με τη συγκεκριμένη κατοικία. Η ίδια ήταν και εκείνη που ειδοποίησε την Αστυνομία, καθώς διέκρινε όπλα εντός της οικίας.
Πάντως, σύμφωνα πάντα με τις μέχρι στιγμης εκτιμήσεις, πιθανότατα δεν πρόκειται για υπόθεση που σχετίζεται με τον χώρο της τρομοκρατίας, κάτι που, ωστόσο, απομένει να επιβεβαιωθεί από τις ίδιες ις έρευνες και τις εξελίξεις…
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα οπλοστάσια που έχουν βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία…
* Kozanimedia.gr
Περισσότερα »

Πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Τιμίου Προδρόμου στη Νέα Νικόπολη (Σκαφίδι)


Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις λατρευτικές συνάξεις με την ευκαιρία της μνήμης της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στο ομώνυμο ιερό εξωκλήσι του μητροπολιτικού καθίσματος στη Νέα Νικόπολη (Σκαφίδι).
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:
ieramitropoliΠαρασκευή 28η Αυγούστου, 7.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.
Σάββατο 29η Αυγούστου, 7.00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
6.00 μ.μ.: Ιερή Παράκληση.
Περισσότερα »

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περιοχές του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού


Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :Την Κυριακή 30-8-2015 και από ώρα 07:30 έως 15:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα εξής Δ.Δ. και Οικισμούς : Γούλων, Ρυμνίου, Προσηλίου, Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου, Λαζαράδων, Ελάτης, Φρουρίου, Παναγιάς καθώς και στην περιοχή ΥΗΣ Ιλαρίωνα.
deddyeΗ επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα.
Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Κωνσταντίνος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Δ/ντής Περιοχής Κοζάνης
Περισσότερα »

Την Κυριακή 30/8 η κοινή εκδήλωση μνήμης στα θύματα των Καμβουνίων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1943


Σας προσκαλούμε  στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των θυμάτων των Καμβουνίων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (21/8/1943) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στις 11:00π.μ.
στο χώρο του μνημείου. (1ο χλμ επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου-Μικροβάλτου)

kamvounia_nazistiki
    Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού                 Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Τρανοβάλτου


Αθανάσιος Κοσματόπουλος                              Ευθύμιος  Σκετόπουλος



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  1. 11π.μ. –  Επιμνημόσυνη δέηση  από τους εφημέριους των Τοπικών Διαμερισμάτων στο χώρο του μνημείου (1ο χλμ επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου-Μικροβάλτου).
  2. Ομιλία – Προσκλητήριο νεκρών
  3. Κατάθεση στεφάνων
  4. Σιγή ενός λεπτού
  5. Εθνικός Ύμνος
ΣΗΜ.: Ξεχωριστές ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και την Τ.Ο.Υ. ΚΚΕ στις 16/8 και την Τ.Κ. Μικροβάλτου στις 23/8.
Περισσότερα »

5ο Αντάμωμα Φρουριωτών το Σάββατο 29 Αυγούστου


5oantamomafrouriotonΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΜΙΞΟΥΜΕ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΖΕΙ!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΛΟΥ!!!

Περισσότερα »

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων


karipidisΟι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια δοκιμασία σημαντική, καθώς ανοίγει νέους δρόμους στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον. Δεν είναι, όμως, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία, σε μια πορεία ζωής που διαμορφώνεται από τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε συνεχώς σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους τους νέους φοιτητές και κυρίως να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, προετοιμάζοντας όσο καλύτερα τον εαυτό τους για τη συνέχεια.
Σε όσους, πάλι, δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν, εύχομαι η διαδικασία των εξετάσεων να λειτουργήσει ως μια πολύτιμη εμπειρία που θα τους δώσει την απαραίτητη ώθηση να προχωρήσουν, αναζητώντας αυτό που πραγματικά επιθυμούν.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Θεόδωρος Καρυπίδης
Περισσότερα »

Συγχαρητήριο μήνυμα στους μαθητές του 2ου Επα. Λ Κοζάνης που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις


EKSETASEIS_PANELLINIESΜε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία όλων των μαθητών μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι κόποι, οι προσπάθειες και οι προσωπικές τους θυσίες των τελευταίων χρόνων δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη.
«Παιδιά, να έχετε πάντα επιτυχίες στη ζωή σας και να κάνετε όλα τα όνειρά σας πραγματικότητα».
Ο σύλλογος διδασκόντων 2ου Επα. Λ Κοζάνης
Περισσότερα »

Ποντοκώμη: Eκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ)


Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοζάνης και η ΚΟΒ Ποντοκώμης του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 11:00πμ στο μνημείο των πεσόντων στην Ποντοκώμη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
kke 
11:00: Έναρξη της εκδήλωσης
-Ομιλία του Λαμπαδά Αριστείδη μέλος του Τ.Γ Κοζάνης του ΚΚΕ
-προσκλητήριο νεκρών
-κατάθεση στεφάνων
-εθνικός ύμνος
-πένθιμο εμβατήριο
-λήξη εκδήλωσης
Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης


4o geniko likeio kozanisΟ Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης κ. Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης για τις επιτυχίες τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα ίδια τα παιδιά, τους γονείς τους και τους καθηγητές τους για την υποστήριξη στο δύσκολο αγώνα τους. Ευχόμαστε καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία και ψυχική δύναμη σε κάθε βήμα της ζωής σας. Η ζωή, δίνει πολλές ευκαιρίες και σε όσους, δεν πετύχατε στους στόχους σας, φτάνει να συνεχίσετε να αγωνίζεστε.
Οι καθηγητές σας θα σας θυμούνται όλους πάντα με αγάπη.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top