VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συμμετοχη δήμου Εορδαίας στη λαμπαδηδρομία της μαθητιάδας 4/4


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο  Δήμος Εορδαίας συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας του Δήμου Αμφίπολης και της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας
και προσκαλεί όλους τους Δημότες στην υποδοχή της Φλόγας , που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στην Πτολεμαϊδα.
Η Φλόγα θα φτάσει στις 12:30 στη Νότια είσοδο της Πόλης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαϊδας, όπου ώρα 13:00 θα γίνει η τελετή αφής της φλόγας στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης  με δρώμενα από μαθητές Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίων και Λυκείων της Πτολεμαϊδας.
Περισσότερα »

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Εορδαίας προς τους ωφελούμενους του ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας για απόρους



Ο Δήμος Εορδαίας θα προβεί   την Πέμπτη  31-3-2016 στη δωρεάν   διανομή μήλων, πορτοκαλιών και  λάχανων     στους δυνητικά ωφελουμένους του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους».
portokaliaΗ διανομή θα  πραγματοποιηθεί  στο χώρο της π. Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας (απέναντι από το LIDL) από  9 το πρωί έως  1  το μεσημέρι και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο και  έντυπο εγκεκριμένης αίτησης για το ΤΕΒΑ.
           Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24630 81232
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκτελείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κοζάνης» της οποίας ως εταίρος ο Δήμος Εορδαίας, παραλαμβάνει και διανέμει τα διάφορα προϊόντα .
Περισσότερα »

Πτολεμαΐδα: Επιστημονική εκδήλωση, εις μνήμην του Ορθοπεδικού Κ.Θεοδωρίδη, με θέμα “Οστεοπόρωση:Νεότερα Θεραπευτικά Δεδομένα”, την Κυριακή 3/4



Σας προσκαλούμε στην Επιστημονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, εις μνήμην του Ορθοπεδικού Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, με θέμα “Οστεοπόρωση:Νεότερα Θεραπευτικά δεδομένα”, την Κυριακή 3 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα.
12899743_1067430296633357_1181624825_n
Περισσότερα »

Live-Avles:Συζήτηση '' τα πρό Ημερησίας'' στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού της 29/3/2016...

Δείτε το Βίντεο απο την Συζήτηση '' τα πρό Ημερησίας'' στο
Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού της 29/3/2016...
Περισσότερα »

Γενική Συνέλευση, της Δημοτικής Κίνησης “Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας”


Η Δημοτική Κίνηση “Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας” καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 31/3/2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα με θέματα:
reuma_politon_eordaias1) Νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο
2) Επικαιροποίηση Ιδρυτικής διακήρυξης
3) Πρόταση σχεδίου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας
Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει και ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Εορδαίας από τον Επικεφαλής και Δημοτικό Σύμβουλο του Ρεύματος Πολιτών Εορδαίας Δημήτρη Ζαραφίδη.
Περισσότερα »

Υποδοχή της φλόγας της 12ης μαθητιάδας & 1ης μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας στο Δήμο Βοΐου


Ο Δήμος Βοΐου συμμετέχει στην λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας  του Δήμου Αμφίπολης και της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας και προσκαλεί όλους τους δημότες στην υποδοχή της φλόγας που θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στη Νεάπολη και τη Σιάτιστα.
Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας έχει ως εξής:
    mathitiada
  • 12:30 μ.μ. στην είσοδο της Νεάπολης από Καστοριά και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (δρόμος ΚΤΕΛ – πλατεία σιντριβανίου –παλιά Δ.Ο.Υ.) και από τον κεντρικό δρόμο στην πλατεία (τρίγωνο), όπου θα γίνει η αφή του βωμού στις 13:00. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορευτικό τμήμα του Γυμνασίου Νεάπολης.
  • 18:30 στην είσοδο της Σιάτιστας από Αγία Κυριακή και στη συνέχεια θα κινηθεί στον κεντρικό δρόμο έως την πλατεία Τσιστοπούλου στο Δημαρχείο, όπου θα γίνει η αφή του βωμού στις 19:00. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».
Στη λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν μαθητές των Γυμνασίων Νεάπολης και Σιάτιστας.
Η 1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Περιφέρεια και του Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της Μαθητιάδας του Δήμου Αμφίπολης στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιούργησε το μέλλον σου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η διοργάνωση αυτή έχει σκοπό να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Περιφέρειας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν στις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.
Περισσότερα »

Κοζάνη: 1o Συνέδριο Εκπαιδευτικών Δ. Μακεδονίας, 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου, ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας


1osinedrioekpaideytikonditikismakedonis
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή και τα Μέλη Π.Ο.Δ.Π. του Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού, τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει Συνέδριο, με θέμα:
«ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Οι δράσεις του Δικτύου Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
και καλές πρακτικές για την προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων στο Σχολείο
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Χρόνος και χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2016 στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Η πρώτη ημέρα εργασιών αφορά τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η δεύτερη τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εγγραφές Συνέδρων
  • Στο συνέδριο δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής ούτε για τους εισηγητές ούτε για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Παρακαλούμε για την εγγραφή όλων, εισηγητών και συμμετεχόντων, στην ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας http://dmaked.pde.sch.gr/synedrio2016 για λόγους καλύτερης οργάνωσης του Συνεδρίου.
  • Όσοι Εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να εγγραφούν και την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου.
  • Οι εγγραφές στα Εργαστήρια γίνονται στην ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας http://dmaked.pde.sch.gr/synedrio2016 για λόγους καλύτερης οργάνωσης του Συνεδρίου, αλλά μπορούν να γίνουν και την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου,.
Επικοινωνία
Πληροφορίες: κ. Θεανώ Βλάχου, e-mail: thevlachou@sch.gr
Τέλος, παρακαλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας να μεριμνήσουν, ώστε να λάβουν γνώση των εγκυκλίου ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι αποδέκτες της πρόσκλησης.

Kάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα (Μορφή doc)


Περισσότερα »

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας: Eκδήλωση με τίτλο: «Παραμύθια ραμμένα… με κλωστή», το Σάββατο 2 Απριλίου


paidikivivlioΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με τίτλο: «Παραμύθια ραμμένα… με κλωστή»
Το Σάββατο 2 Απριλίου τα παραμύθια ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσα από αφηγήσεις λόγου & εικόνων. Ελάτε να ενώσουμε τις ιστορίες μας και να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα πολύχρωμο μαγικό παραμυθο- πάπλωμα.
Ώρες αφήγησης: 11.00π.μ. και 12.00π.μ.μ
Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση σχολικών αφισών με θέμα : «Εξοικονόμηση Νερού»
Διοργάνωση:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας
Σχολικοί Σύμβουλοι 3ης &4ης Περιφέρειας Κοζάνης
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας
Χορηγός: Δ.Ε.Υ.Α.Ε.
Περισσότερα »

Στην Κοζάνη, το Σάββατο 2/4, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής – Θα έχει συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας


kouroublisΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, στην Κοζάνη, αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο 2/4, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής. Θα έχει συνάντηση, στις 10:30 π.μ., με το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δ. Μακεδονίας, στα γραφεία της στην ΑΝΚΟ,  πιθανότατα για διάφορα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, ενδεχομένως και για ζητήματα που συνδέονται με το προσφυγικό.
kozan.gr
Περισσότερα »

Σύλλογος γονέων ατόμων με αυτισμό: Σεμινάριο στην Κοζάνη «Αναπτύσσοντας την Κοινωνική Κατανόηση σε παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού» (τεχνικές των κοινωνικών ιστοριών), την Κυριακή 3 Απριλίου


Σεμινάριο στην Κοζάνη «Αναπτύσσοντας την Κοινωνική Κατανόηση σε παιδιά στο φάσμα του  Αυτισμού»
(τεχνικές των κοινωνικών ιστοριών)

Εισηγήτρια : Παΐζη Όλγα,    Ψυχοπαιδαγωγός
autismoΘεματολογία :Τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι η συμπεριφορά τους έχει αντίκτυπο στο πως οι άλλοι  σκέπτονται και αισθάνονται και να προβλέψουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα των άλλων.
Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστούν οι τεχνικές των κοινωνικών ιστοριών και των διαλόγων σε κόμικς, που δημιουργήθηκαν από την κυρία Carol Grey, ακριβώς για να βοηθηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν την κοινωνική τους κατανόηση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, 5 χρονών και πάνω που έχουν την  ικανότητα να διαβάσουν ή να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν μια απλή γραπτή ιστορία που τους διαβάζει κάποιος άλλος. Επίσης απευθύνεται σε δασκάλους ειδικής αγωγής, σε εκπαιδευτικούς που κάνουν παράλληλη στήριξη, σε ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.
Πληροφορίες:
Κόστος Συμμετοχής  25,00€   σε περίπτωση κατάθεσης του ποσού  μέχρι 28-3-2016
Κόστος Συμμετοχής  30,00€  σε περίπτωση δήλωσης  συμμετοχής  από 28-3 μέχρι και 3-4 -2016  . Κόστος Συμμετοχής   για γονείς 20,00€
Δηλώστε συμμετοχή στο autismkozani @yahoo.gr και προκαταβάλλετε το ποσό συμμετοχής στην Τράπεζα Πειραιώς και στο λογαριασμό  GR 9101722500005250031919732

Κυριακή 3 Απριλίου 2016
Αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Μακεδονίας
Μπουσίου & Εστίας
Στην Κοζάνη
(ώρες 10:00-14:30)
Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Πάσχα πλησιάζει και ένα θέμα που αφορά τους εργαζομένους και τους ανέργους είναι το δώρο του Πάσχα και ποιοι το δικαιούνται.
Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τους εργοδότες αλλά και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δικαιούνται να λάβουν τη Μεγάλη Εβδομάδα το δώρο.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.
Για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη:
- Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
- Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.
- Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.
-  Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ' τον ασφαλιστικό φορέα.
Οι δικαιούχοι άνεργοι
Το Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ προβλέπεται να λάβουν και οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1η Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου.
Ειδικότερα για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.
Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.
Πηγή: enikonomia.gr
Περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας: H αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται φέτος για την Τρίτη του Πάσχα, 3 Μαΐου


Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με τις διατάξεις του αναγκαστικού νόμου 380/1968, ο Υπουργός Εργασίας έχει τη δυνατότητα, με απόφασή του κάθε χρόνο, να καθορίζει την Πρωτομαγιά ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.
Όταν η Πρωτομαγιά συμπέσει με ημέρα Κυριακής, δεν μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη μέρα, αφού με τις διατάξεις του ν. 1400/1983 καταργήθηκαν οι διατάξεις για μετάθεση αργιών σε άλλη μέρα όταν συμπίπτουν με Κυριακές. Δυνατότητα μεταφοράς υπάρχει μόνο σε περίπτωση σύμπτωσης της Πρωτομαγιάς με ημέρα Μεγάλης Εβδομάδας ή την Κυριακή του Πάσχα, όπως ακριβώς ισχύει φέτος.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο Υπουργός Εργασίας έχει δικαίωμα με απόφασή του να μεταφέρει την αργία της πρωτομαγιάς σε άλλη εργάσιμη ημέρα (άρθρο 7, ν. 74/1975).  Σε υλοποίηση της σχετικής δυνατότητας εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 12618/288/17-3-2016 απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία,
η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται φέτος για την Τρίτη του Πάσχα, 3 Μαΐου 2016.
Συνεπώς κατά την ημέρα αυτή απαγορεύεται γενικά η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός αυτών που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες.


Για το Δ.Σ.
        Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ηλιόπουλος                                      Χριστίνα Μπανιά
Περισσότερα »

Εκδήλωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού, με θέμα ‘’Η άλλη φιλοσοφία για τον πόνο στη ζωή’’, το Σάββατο 2 Απριλίου


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: ‘’Η άλλη φιλοσοφία για τον πόνο στη ζωή’’.Ομιλητής ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και ηγουμενεύων της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Παλαιογρατσάνου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού, το Σάββατο, 2 Απριλίου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ.
Ο εφημέριος του ιερού ναού
πρωτοπρεσβύτερος
Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
Περισσότερα »

Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει την Κυριακή 6.4.2016 εξόρμηση στο Μπούτσι – Μαλι Μάδι


eosO Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ σας προσκαλεί σε ορειβατική διαδρομή στο Μπούτσι – Μαλι Μάδι. Ξεκινώντας από την Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας (1130μ), Θα γίνει ανάβαση στην κορυφή Ανεμοδαρμένη (1795μ). Ώρες πορείας συνολικά 6 περίπου. Χειμερινός εξοπλισμός απαραίτητος
Αναχώρηση από το parking του Μαρινόπουλου στις 07:30.
Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6981025650 (τηλ. Συλλόγου).
Περισσότερα »

Επιστολή «Σπάρτακου» σχετικά με τη λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου



Προς: Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε                     Ημερ: 30.3.2016
          κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη                                    Αριθ. Πρωτ.: 5027

Θέμα: Λειτουργία Ορυχείου Αμυνταίου σε σχέση με την παρουσία της αρχαιολογικής σκαπάνης

Κύριε Πρόεδρε
spartakos_5Εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια η ΔΕΗ, δραστηριοποιούμενη στην περιοχή, έχει συνδέσει την ύπαρξη και λειτουργία της με την Λεκάνη: Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα.
Η καρδιά της ΔΕΗ χτυπά στο λιγνιτκό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας και η Ενεργειακή καρδιά της χώρας, χτυπά για ολόκληρη τη χώρα.
365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, υπό συνθήκες (τόσο ψύχους, όσο και καύσωνα) που κάποιοι δεν μπορούν καν να φανταστούν, με σημαντικές ελλείψεις, με ανύπαρκτα πολλές φορές μέτρα με, με, με, το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο δίδει τα πάντα για την απρόσκοπτη παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.  
Για το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όταν μιλάμε για ΔΕΗ, όταν μιλάμε για το Ενεργειακό Κέντρο, εννοούμε πρωτίστως τους χιλιάδες εργαζομένους της, γιατί αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη (που κινεί καδοτροχούς, ιμάντες, φορτηγά κλπ κλπ) προκειμένου να παραχθεί το ρεύμα. Αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει στην επιχείρηση την προοπτική να δυναμώσει και να εξελιχθεί.
Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τα πάντα ώστε –ειδικά τα τελευταία χρόνια- να διαφυλάξουν την επιχείρηση από ΜνημΟΡΝΙΑ, από αδηφάγα συμφέροντα, από σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις που μοναδικό στόχο έχουν την απαξίωση της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημά της στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Κομμάτι αυτών των εργαζόμενων είναι φυσικά και οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Αμυνταίου που εκτός των άλλων προσκομμάτων και δυσκολιών, κλήθηκαν πολλάκις να αντιμετωπίσουν δυσχέρειες και τριγμούς που δημιούργησαν τόσο η αρχαιολογική σκαπάνη όσο και η –κατά την άποψή μας- αδιάφορη ως και ανεπαρκής αντιμετώπιση του θέματος από τις Διοικήσεις, διαχρονικά.
Από την πλευρά του Σωματείου (και μάλιστα από πολύ νωρίς, από το 2011με σχετική επιστολή προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο) σειρά γεγονότων το οδήγησαν στη διαπίστωση ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους, με τελικό σκοπό να κλείσουν το Ορυχείο.
Τα συμφέροντα τεράστια και κάποιοι βρήκαν, δυστυχώς και πάλι, τον τρόπο να απομυζούν τη ΔΕΗ.
Διαχρονικά Σωματείο και εργαζόμενοι, πήραν στις πλάτες τους την τύχη του Ορυχείου Αμυνταίου και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του, αναγνωρίζοντας τις επικίνδυνες συνθήκες που δημιουργεί στο χώρο του Ορυχείου αλλά και επιδεικνύοντας τεράστια ανοχή στον κίνδυνο που δημιουργείται.
Η παύση των εργασιών στο Ορυχείο «μεταφράζεται» σε σημαντικές (αρνητικές) συνέπειες στη λιγνιτική παραγωγή και ηλεκτροδότηση της χώρας.
Περισσότερα »

Κοζάνη: Ο απολογισμός του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μετά από ένα χρόνο λειτουργίας


Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας ήρθε η ώρα για τον απολογισμό της λειτουργίας του θεσμού.
Επειδή δεν είναι όλοι οι δημότες ενήμεροι για το αντικείμενο του θεσμού και τον τρόπο λειτουργίας του κρίνεται σκόπιμο να γίνει μία σύντομη έκθεση των αρμοδιοτήτων του Συμπαραστάτη.
simparastatis_kozanisΕκείνο που πρέπει καταρχήν να γίνει κατανοητό είναι ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης μπορεί να επέμβει στις περιπτώσεις που εμφανίζεται ένα πρόβλημα κακοδιοίκησης που αφορά κάποια Υπηρεσία του Δήμου ή Νομικού Προσώπου του Δήμου ή Επιχείρηση του Δήμου. Αιτών μπορεί να είναι δημότης ή επιχείρηση που έχει έννομο συμφέρον.
Ειδικότερα, ο συμπαραστάτης είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσία Δόμησης, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, τη Δημοτική Αστυνομία κα.
Επίσης είναι αρμόδιος για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου :
την Α/θμια Σχολική Επιτροπή, την Β/θμια Σχολικής Επιτροπή, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού
και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου :
τη ΔΕΥΑΚ, το ΔΗΠΕΘΕ, την ΔΕ.ΠΕ.ΠΟΚ και την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας
Η διαδικασία είναι η εξής :
Ο δημότης καταθέτει την αίτηση- καταγγελία του στον Συμπαραστάτη μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα και περιγράφει το πρόβλημα της κακοδιοίκησης.
Στη συνέχεια ο συμπαραστάτης μελετά την συγκεκριμένη περίπτωση για να διαπιστώσει εάν υφίσταται έννομο συμφέρον του δημότη και εάν είναι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Ερευνά το νομικό πλαίσιο που προσδιορίζει την υπόθεση και έρχεται σε επαφή με την Υπηρεσία για να βρεθεί μία λύση.
Τέλος, ο Συμπαραστάτης εκδίδει τη διαμεσολάβηση του στην οποία περιγράφει την υπόθεση και γνωμοδοτεί επί αυτής. Τη διαμεσολάβηση αυτή την αποστέλλει στα εμπλεκόμενα μέρη και την δημοσιεύει στην ειδική ιστοσελίδα του, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα του αιτούντα.
Η Υπηρεσία δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τη λύση αλλά η έκδοση της αιτιολογημένης διαμεσολάβησης και η δημοσιοποίηση της αποτελεί μοχλό πίεσης προς τη Διοίκηση για να συμμορφωθεί. Η αποτελεσματικότητα του θεσμού δεν έγκειται στον κυρωτικό χαρακτήρα  αλλά στο κύρος των ελεγκτικών παρεμβάσεών του. Αυτός είναι ο στόχος του Συμπαραστάτη να πείσει την Διοίκηση για την ορθότητα των παρεμβάσεών του. Η αποστολή του είναι η δημιουργία μίας πιο αποτεςλεσματικής και υπεύθυνης χρηστής διοίκησης
Ένας μεγάλος αριθμός δημοτών τον προηγούμενο χρόνο επισκέφτηκε το γραφείο του συμπαραστάτη και εξέθεσε τα προβλήματά του. Τα προβλήματα δυστυχώς που αντιμετωπίζουν οι δημότες είναι πολλά και πολύπλοκα.
Εν περιλήψει, συνολικά το έτος 2015 καταχώρησα 29 έγγραφες καταγγελίες για τις οποίες στη συνέχεια εκδόθηκαν διαμεσολαβήσεις. Από αυτές, οι δεκαεπτά (17) υποθέσεις ολοκληρώθηκαν, μία (1) υπόθεση βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης, σε δύο (2) υποθέσεις κρίθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος για περαιτέρω διερεύνηση, σε μία (1) υπόθεση επιλήφθηκε η δικαιοσύνη και δεν ήταν δυνατή πλέον η ανάμειξη μου, σε επτά (7) υποθέσεις δεν υπήρξε διαμεσολαβητική λύση, και σε μία (1) υπόθεση δεν υπήρχε αρμοδιότητα. Από αυτές τις καταγγελίες :
– επτά (7) υποθέσεις αφορούσαν την τεχνική υπηρεσία, ολοκληρώθηκαν οι 6 και είναι σε διαδικασία εκκρεμότητας η 1
– τέσσερις (4) υποθέσεις αφορούσαν το τμήμα της Πολεοδομίας, ολοκληρώθηκαν οι 3 και σε 1 κρίθηκε ότι δεν υπήρχε κακοδιοίκηση
– τέσσερις (4) αφορούσαν την οικονομική υπηρεσία, ολοκληρώθηκαν οι 2, σε 1 κρίθηκε ότι δεν υπάρχει κακοδιοίκηση και σε 1 έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη
– μία (1) αφορούσε τοπικό συμβούλιο και επιλύθηκε
– μία (1) αφορούσε το γραφείο Δημοτικής κατάστασης και ολοκληρώθηκε
– μία (1) αφορούσε το γραφείο έκδοσης αδειών καταστημάτων και ολοκληρώθηκε
– δύο (2) αφορούσαν τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τις οποίες δεν μπόρεσε να βρεθεί λύση
– επτά (7) υποθέσεις αφορούσαν την ΔΕΥΑ Κοζάνης, από τις οποίες 2 ολοκληρώθηκαν και για τις υπόλοιπες 5 δεν βρέθηκε λύση
– μία (1) υπόθεση αφορούσε τη Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης και ολοκληρώθηκε
– μία (1) υπόθεση αρχειοθετήθηκε
Παράλληλα με τις έγγραφες καταγγελίες δέχθηκα και πληθώρα τηλεφωνικών και προφορικών αιτημάτων που αντιμετωπίστηκαν προφορικά ή τηλεφωνικά χωρίς να εκδοθούν διαμεσολαβήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό, τον Κώδικα λειτουργίας του και το έντυπο της καταγγελίας θα βρείτε στον ιστότοπο : http://www.kozanh.gr/web/guest/symparastatis. Κάθε τρίμηνο δημοσιεύονται στη σελίδα αυτή οι διαμεσολαβήσεις που έχουν ήδη εκδοθεί. Εκεί έχει αναρτηθεί ο ετήσιος απολογισμός του έτους 2015.
Η φύση του θεσμού είναι τέτοια που ο Συμπαραστάτης έρχεται αντιμέτωπος με την αναποτελεσματική πλευρά  της διοίκησης και αυτήν προσπαθεί να διορθώσει. Στόχος του Συμπαραστάτη είναι η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των δημοτών καθώς και η βελτίωση της Διοίκησης.
Το γραφείο του Συμπαραστάτη βρίσκεται εντός του Δημαρχείου και δέχεται τους δημότες από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη από τις 8:30 έως 11:30. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του είναι : 2461350361 και 6047707014 στα οποία μπορείτε να τον καλέσετε οποιαδήποτε στιγμή.
Ακόμα και εάν δεν γνωρίζει ο δημότης ποιος ευθύνεται για το πρόβλημα κακοδιοίκησης που αντιμετωπίζει είναι πλέον φανερό ότι του παρέχεται μέσω του Συμπαραστάτη η δυνατότητα για άμεση και αποτελεσματική προσφυγή σε έναν καινοφανή και ανεξάρτητο μηχανισμό επίλυσης του προβλήματος.
ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μιχαήλ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ , ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΜ 310
Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Υποστηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ


« Να διασωθεί και να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της η ΛΑΡΚΟ», αυτό ήταν το συμπέρασμα που κατέληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 26 Μαρτίου, μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κ.κ. Μπάκανου Γ. και Σπανοθύμνιου Λ. συνοδεία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων κ. Γιάννη Θύμνιου και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ.κ. Δημητριάδη Μ., Μουμουλίδη Θ., Θεοφύλακτου Γ. και Ντζιμάνη Γ. στα γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη.
6df37080-fa6f-46c7-813d-34c824f20267Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΛΑΡΚΟ, λόγω και της διεθνούς πτώσης της τιμής του Νικελίου.
Έτσι, η επιχείρηση
  • με το ένα εκατομμύριο συνεισφορά στο ΑΕΠ κάθε μέρα (Μέση Αξία 300 εκ. το χρόνο την καλή περίοδο), όχι μόνο δεν επιβαρύνει το Δημόσιο αλλά, χάρη στο άριστης ποιότητας παραγόμενο Νικέλιο, χαίρει της καλύτερης φήμης στην Ευρωπαϊκή Χαλυβουργεία και την διεθνή αγορά και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους  παίκτες στον διεθνή ανταγωνισμό,
  • που απασχολεί και αμείβει άμεσα τους απασχολούμενους και τους προμηθευτές της και αποτελεί στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων, και όχι μόνο αυτής,
καλείται να περάσει αλώβητη την δύσκολη περίοδο κρίσης για τον κλάδο χωρίς εφόδια από το προσοδοφόρο πρόσφατο παρελθόν της.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων που προσπαθούν να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν σε όποιο επίπεδο και πεδίο μπορούν, προκειμένου η επιχείρηση να διατηρήσει το Δημόσιο χαρακτήρα της, πράγμα που αποτελεί, άλλωστε, και δική τους αυτονόητη θέση.
Τέλος, κατέληξαν πως για να ξεπεραστεί η τρέχουσα δύσκολη περίοδος (η οποία σημειωτέον επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και επομένως μπορούσε να προβλεφθεί), θα επεξεργαστούν από κοινού λύσεις που θα συνάδουν σε κάθε περίπτωση και με την κυβερνητική πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Περισσότερα »

Όλα έτοιμα για την παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του Κώστα Πουτακίδη με τίτλο “Τραντάφυλλον όντες κρατώ” – Παρασκευή 1 Απριλίου


Την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Τραντάφυλλον όντες κρατώ”, παρουσιάζει την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00, στο EVENT PLAZA (Κόμβος Πετρανών) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ο Κώστας Πουτακίδης.
“Από τα παιδικά μου χρόνια, ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή. Τη στιγμή, που θα ερμηνεύσω τα δικά μου τραγούδια σε ένα δίσκο. 11 νέες δημιουργίες, 11 τραγούδια ψυχής, τα οποία ελπίζω να αγαπήσετε. Σας περιμένω λοιπόν να με τιμήσετε,στην πρώτη επίσημη παρουσίαση τους “ μας αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κώστας Πουτακίδης.
Τη μουσική των τραγουδιών έχουν γράψει ο Γιώργος Δρούγκας, ο Χάρης Αθανασιάδης, ο Κώστας Κοσμίδης, ο Γιώργος Ατματσίδης, ο Ανέστης Αθανασιάδης και ο Κώστας Πουτακίδης, ενώ τους στίχους υπογράφουν, ο Νίκος Σωτηριάδης, ο Βασίλης Μωυσιάδης, ο Χρήστος Ακριτίδης, ο Κώστας Κοσμίδης, ο Γιώτης Γαβριηλίδης, ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Κώστας Πουτακίδης.
Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της ηχοληψίας είχε ο Σταύρος Ιωαννίδης (9), ο Μπάμπης Κεμανετζίδης (1) και ο Γιώργος Ατματσίδης (1). Το master των τραγουδιών ο Λεωνίδας Τσαλικίδης.
Η ηχογράφηση έγινε στο Home studio “Σπιτάκι”.
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Λύρα: Χάρης Αθανασιάδης, Μπάμπης Κεμανετζίδης και Γιώργος Ατματσίδης
Πνευστά (κλαρίνο, καβάλ, νέι, ζουρνά): Σταύρος Ιωαννίδης
Πιάνο: Λάκης Παναγιωτίδης, Νίκος Τριανταφυλλίδης
Νταούλι: Γιώργος Κορτσινίδης, Κώστας Ζώης
Κιθάρα: Μάριος Μακρής
Λαούτο: Βασίλης Κασούρας
Μπάσο: Νίκος Ξενίδης, Κώστας Ευσταθιάδης
Κρουστά: Θανάσης Σοάννης
Τις φωτογραφίες και το σχεδιασμό του εντύπου επιμελήθηκε η Αγάπη Μαυροματίδου, τις αφίσες, τα banners, το έντυπο υλικό και την επικοινωνιακή υποςτήριξη, η Εταιρία MEDIACAST ADV των Αφων Χατζηνικολάου,την επιμέλεια της ορθογραφίας και ποντιακής διαλέκτου είχε ο Χρήστος Ακριτίδης και τα κείμενα του ενθέτου υπογράφει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης.
Για τη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Πουτακίδη, θα μιλήσει ο Τραγουδιστής και Παρουσιαστής των Εκπομπών “ΡΩΜΑΝΙΑ” και “ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ” Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο οποίος φέρει  την ευθύνη της επιμέλειας και της οργάνωσης της παρουσίασης του δισκογραφικού άλμπουμ “Τραντάφυλλον όντες κρατώ”  στο EVENT PLAZA. Θα συντονίσει και θα παρουσιάσει, η Δημοσιογράφος Βάσω Αννουλίδου.
Κατά τη διάρκεια της, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, το video clip με το ομώνυμο τραγούδι  του cd  “Τραντάφυλλον όντες κρατώ” τη γενική επιμέλεια του οποίου, είχε ο Σκηνοθέτης των τηλεοπτικών εκπομπών “ΡΩΜΑΝΙΑ” και “ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ” Τρύφωνας Ζήσης.
Τη δική τους ξεχωριστή νότα, θα δώσουν ζωντανά επί σκηνής,  στην παρουσίαση των τραγουδιών του δισκογραφικού άλμπουμ του Κώστα Πουτακίδη, οι μουσικοί:
(πιάνο: Αφεντουλίδης Νίκος, νταούλι: Κορτσινίδης Γιώργος, μπεντίρ-κρουστά: Φουλίδης Κώστας, Σταματίδης Πόλυς
κιθάρα: Λάκης Παναγιωτίδης, λαούτο: Βασίλης Κασούρας, μπάσο: Νίκος Ξενίδης, λύρες: Μπάμπης Κεμανετζίδης- Αθανασιάδης Χάρης, φλογέρα: Παπαδόπουλος Κυριάκος, κλαρίνο: Σταύρος Ιωαννίδης)
Αμέσως μετά την παρουσίαση, τη σκυτάλη θα πάρει ένα ΜΕΓΑΛΟ  ΓΛΕΝΤΙ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,  με τους κορυφαίους Πόντιους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα δώσουν το παρόν το βράδυ της Παρασκευής, στο EVENT PLAZA φιλικά, τιμώντας με την παρουσία τους τον Κώστα Πουτακίδη.
ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Αλέξης Παρχαρίδης
Μπάμπης Ιορδανίδης
Παναγιώτης Θεοδωρίδης
Πέλλα Νικολαίδου
Παναγιώτης Χωλόπουλος
Στάθης Αλεξανδρίδης
ΛΥΡΑ
Νικος Κοτταρίδης
Δημήτρης Ξενιτόπουλος
Χάρης Αθανασιάδης
ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Γιώργος Παντοφλίδης
Γιώργος Πουλαντσακλής
ΚΛΑΡΙΝΟ
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Σταύρος Ιωαννίδης
ΠΛΗΚΤΡΑ
Παναγιωτίδης Λάκης
Τεντσογλίδης Νίκος
ΝΤΡΑΜΣ
Φουλίδης Κώστας
Παπαδόπουλος Χρήστος
ΝΤΑΟΥΛΙ
Κορτσινίδης Γιώργος
Σταματίδης Πόλυς
Ιγνατίδης Στάθης
Περισσότερα »

Κοζάνη: Ψάχνουν χώρο για τους 202 πρόσφυγες – Πρέπει να φύγουν από το κλειστό της Λευκόβρυσης λόγω του τουρνουά βόλεϊ


rjhsryjsrjyryr
Σε αναζήτηση χώρου που θα φιλοξενήσει τους 202 Σύρους πρόσφυγες, που έχουν απομείνει στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές που χειρίζονται την κατανομή τους σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας στην Ελλάδα. Οι πρόσφυγες της Κοζάνης θα πρέπει να εγκαταλείψουν το κλειστό γυμναστήριο έως τις 20 Απριλίου, γιατί θα εισέλθουν συνεργεία του δήμου και εργολάβων που έχουν αναλάβει να εκτελέσουν εργασίες ανακαίνισης του σταδίου. Το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης έχει επιλεγεί από την ομοσπονδία βόλεϊ και θα φιλοξενήσει το 1ο τουρνουά World League 2016 που θα γίνει στην Κοζάνη, ενώ ο δήμος της πόλης έχει ενημερώσει έγκαιρα για το παραπάνω γεγονός το συντονιστικό όργανο που έχει συσταθεί για τη διαχείριση του προσφυγικού. Οι αγώνες ξεκινούν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν εργασίες αναβάθμισης στα ηλεκτρονικά συστήματα του σταδίου και ορισμένες άλλες κατασκευαστικές εργασίες, που θα πρέπει καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η παγκόσμια Ομοσπονδία σε χώρους που φιλοξενούν τέτοια αθλητικά γεγονότα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου και το στάδιο πρέπει να είναι έτοιμο έως τέλη Μάιου, αφού στις 2 Ιουνίου φθάνει στην Κοζάνη η εθνική ομάδα βόλεϊ για να ξεκινήσει τις προπονήσεις της.
Σε συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Κοζάνης έχουν προταθεί διάφοροι χώροι στα περίχωρα της πόλης που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από την πολιτεία, ώστε οι πρόσφυγες να παραμείνουν στην περιοχή, αλλά σε διαφορετικό χώρο.
Πηγή: newsit.gr
Περισσότερα »

Το μουσικό σχολείο Σιάτιστας στην 6η Πανελλήνια συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων


siatista_kitharistiko_sinoloΤο σύνολο κιθαριστών «GuitÃriston» του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας συνεχίζει την πορεία του στο στερέωμα των κιθαριστικών συναντήσεων οι οποίες έχουν γίνει πλέον θεσμός του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας μας. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα στις 23 Ιανουαρίου 2016, το «GuitÃriston», ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, συμμετέχει στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων που θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου 2016 και ώρα  19.00 στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη.
Το σύνολο αποτελείται από 19 κιθαρίστες όλων των τάξεων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και θα ερμηνεύσει ένα εντελώς καινούριο πρόγραμμα με μελωδίες του ξένου κινηματογράφου σε εξαιρετικές και πρωτότυπες  διασκευές από τον Ιωάννη Ζορπίδη, ο οποίος έχει τη διδασκαλία και την επιμέλεια του συνόλου.
      Το «GuitÃriston» και καθ’ όλα άριστον λοιπόν, προσκαλεί τους φίλους της κιθάρας σε μία ξεχωριστή συναυλία συνεχίζοντας την παράδοση του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην συμμετοχή κορυφαίων κιθαριστικών διοργανώσεων.

Από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
Περισσότερα »

Στην έκθεση «ΜΙΤΤ 2016» στη Μόσχα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


fukyyuflkfuyfyulfyutkrjts
Με τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική Έκθεση «ΜΙΤΤ 2016», που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα 23-26 Μαρτίου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει την προσπάθεια: α) αξιοποίησης των εγγενών πλεονεκτημάτων του τουριστικού αποθέματος της Δυτικής Μακεδονίας, β) της προβολής των ιδιαίτερων, ποιοτικών προϊόντων της (γούνα, ροδάκινα, κρόκος, κρασί), ως πρώτων εξαγώγιμων προϊόντων της ελληνικής οικονομίας στη ρωσική αγορά και γ) της προώθησης ενός τουριστικού προϊόντος, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός ποιοτικών εναλλακτικών “εμπειριών” και απώτερο σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα, μέσω των επαφών που έγιναν, καθώς αναμένεται αύξηση του αριθμού Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, με αφορμή και τον εορτασμό του έτους 2016: Η Ελλάδα στη Ρωσία.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην Έκθεση με ένα περίπτερο 15 τ.μ. στο χώρο του ΕΟΤ και φιλοξένησε, επίσης, Δήμους της Περιφέρειας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του τουρισμού. Η ΜΙΤΤ είναι η πιο μακροχρόνια έκθεση στη Ρωσία και έχει ηγετική θέση στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Τις δύο (2) πρώτες μέρες της έκθεσης οι επισκέπτες είναι αυστηρά εμπορικοί. Η ΜΙΤΤ είναι η κατάλληλη έκθεση για να πραγματοποιηθούν επαγγελματικές συναντήσεις και συμφωνίες με πολύ σημαντικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία: α) η Ρωσική αγορά ξόδεψε πάνω από 30 τρισεκατομμύρια ευρώ στο διεθνή τουρισμό το 2014 και β) πάνω από 45,8 εκατομμύρια Ρώσοι ταξίδεψαν σε διεθνείς προορισμούς το 2014. Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, κ. Παύλος Τσότσος.
Στην Έκθεση παραβρέθηκαν από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, η Πρέσβειρα της Ελλάδος στη Ρωσία Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου και η Γενική Πρόξενος στη Μόσχα Ελένη Μιχαλοπούλου. Η αν. υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και είχαν ιδιαίτερες συνομιλίες τόσο με τον κ. Π. Τσότσο όσο και με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της Περιφέρειας.
Σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε ότι το Μάιο θα οργανωθεί στην Αθήνα μεγάλο ελληνορωσικό φόρουμ σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού Rosturism και το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οποίο θα παραστούν τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, tour operators, δημοσιογράφοι και  εκπρόσωποι από το σύνολο της τουριστικής αγοράς της Ελλάδας, με στόχο να αναδειχθούν όλες οι δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό των δυο χωρών. Αυτό συμφωνήθηκε και σε συναντήσεις με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κα Alla Υurievna Manilova και τον επικεφαλής του Rostourism, κ. Οleg Safonov. Παράλληλα, μέσα στο 2016, θα υπάρξουν οργανωμένες δράσεις προβολής θεματικών μορφών τουρισμού της χώρας μας στη ρωσική αγορά, με έμφαση στο θρησκευτικό, πολιτιστικό, ιατρικό, συνεδριακό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, που ενδιαφέρουν τους Ρώσους πολίτες.
Στο περιθώριο της Έκθεσης, ο κ. Παύλος Τσότσος είχε ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, ενώ στις συζητήσεις τους κυριάρχησε η πρόθεση ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο μερών, με στόχο τον εμπλουτισμό των τουριστικών πακέτων με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως, μεταξύ άλλων, το θρησκευτικό, ιαματικό και γαστρονομικό τουρισμό, και την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στα ρωσικά τουριστικά πακέτα.
Περισσότερα »

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Το πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας 12ης Μαθητιάδας – Συνάντηση για το κέντρο υγείας Σερβίων


Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας 12ης Μαθητιάδας
dimos_servion_logoΚυριακή 3 Μαρτίου 2016
Βελβεντό: 12:30 μ.μ. Οι μαθητές-λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη φλόγα από την είσοδο του Βελβεντού (Αγ. Νικόλαος) στην Κεντρική Πλατεία
1μ.μ. Άναμμα βωμού στην Κεντρική Πλατεία. Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά του Γυμνασίου Βελβεντού.
Σέρβια : 6:45 μ.μ. Οι μαθητές-λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη φλόγα από την είσοδο των Σερβίων στην Κεντρική Πλατεία.
7 μ.μ. Άναμμα βωμού στην Κεντρική Πλατεία. Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα του Μ.Ο. Σερβίων ΄΄Τα Κάστρα΄΄
Η διαδρομή της φλόγας ξεκίνησε από την Πρώτη Σερρών όπου και θα επιστρέψει την Παρασκευή 15 Απριλίου για το άναμμα του βωμού στην Τελετή Έναρξης της ΙΒ’ Μαθητιάδας, Το μήνυμα της Μαθητιάδας φέτος είναι «Αγωνιζόμαστε Μαζί»

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια σε συνάντηση για συζήτηση – ενημέρωση – συντονισμός ενεργειών για τα ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σερβίων.
Η συμμετοχή των δημοτών κρίνεται απαραίτητη για το ιδιαίτερα αυτό σοβαρό θέμα.
Ο Πρόεδρος                 Ο Πρόεδρος
Δ.Κ. Σερβίων                          του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων
Ιωάννης Θύμνιος                        Κίμων Μπελιάτης
Περισσότερα »

Διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κοζάνης


hstrshsrtsyujtrjt
-Μ. Κουτσοσίμος: Πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο η κοινωνική πολιτική
Σε εξέλιξη είναι η δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Κοζάνης, για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ή πρόκειται να εφαρμόσει την επόμενη 3ετία. Την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στο Δημαρχείο Κοζάνης με τη συμμετοχή  του Αντιδημάρχου Γιώργου Βαλαή, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Μανώλη Κουτσοσίμου, του Γ.Γ. του Δήμου Βασίλη Μπουγιοτόπουλου, στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων.
Στόχοι της δημόσιας διαβούλευσης είναι:
1.      ο σχεδιασμός μιας ενιαίας κοινωνικής πολιτικής των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου,
2.      η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των πολιτικών αυτών,
3.      η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση των υπηρεσιών, σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους,
4.      η ανταπόκριση στις διερευνημένες πραγματικές ανάγκες των κατοίκων,
5.      η ενεργοποίηση των ίδιων των ενδιαφερομένων,
6.      η εφαρμογή των κοινωνικών πολιτικών με συστηματικό τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις.
Η δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς αποτελεί ουσιαστικά το 2ο στάδιο διαβούλευσης, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η εσωτερική διαβούλευση με ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του Δήμου και έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους Δημοτικούς Συμβούλους. Μετά το στάδιο της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς θα ακολουθήσει η διαβούλευση με τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν επί της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης.
«Η κοινωνική πολιτική, η φτώχεια και οι συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο και προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας αυτής να πετύχουμε ένα καλύτερο βηματισμό για τα επόμενα χρόνια. Ήδη όμως «τρέχουν» προγράμματα από το Δήμο, την Κοινωνική Υπηρεσία και της Κοινωφελής Επιχείρηση, με σημαντική θεωρώ επιτυχία, όπως το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Κοζάνης για τους δημότες, που έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν αλλά δεν έχουν τις πρώτες ύλες και το συσσίτιο απόρων δημοτών» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος.
Ο κ. Κουτσοσίμος πρόσθεσε επίσης πως ένας από τους άμεσους στόχους είναι η βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στους φορείς ώστε να υπάρχει μια μόνιμη διαβούλευση για την κοινωνική πολιτική.
Περισσότερα »

Ανακοίνωση από Αιμοδοτικό Σύλλογο Γαλατινής


galatini_aimodotesΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Γαλατινής σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος σιέλου για την ανεύρεση πιθανού δότη μυελού των οστών για την 24χρονη συνδημότισσά μας από το Τσοτύλι, που χρήζει άμεσης ανάγκης.
Η διαδικασία δειγματοληψίας θα γίνει στο ιατρείο Γαλατινής από τις 18:00 έως τις 20:00.

Η παρουσία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.
Περισσότερα »

Η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων στην Κοζάνη


lttlitp8ilguvy778979lΤο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, συνεχίζοντας το θεσμό πλέον της «Συνάντησης Κιθαριστικών Συνόλων» διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7:00μ.μ., την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων στην Κοζάνη.
Η εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης.
Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ Δημοτικών Ωδείων και Μουσικών Σχολείων που έχει ως κύριο στόχο την καλλιτεχνική συνύπαρξη συνόλων που δημιουργήθηκαν κάτω από το ίδιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρίσμα: την δημιουργικότητα των νέων μαθητών της κιθάρας μέσα από μια μουσική ομάδα, μικρή ή μεγάλη. Ένας υγιής ανταγωνισμός και μια υγιής άμιλλα που οδηγούν στην πρόοδο. Συμμετέχουν τα σύνολα:
– “Sempre Viva” – Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου
– “Guitar Heroes” – Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο Δήμου Θερμαϊκού
– “6TAR Guitar Ensemble” – Δημοτικά Ωδεία Σταυρούπολης-Πολίχνης ΔΚΕ
«ΙΡΙΣ» Δήμου Π.Μελά
– “GuitÃriston” – Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
-“ΑΥΛΟΚΙΘΑΡΙΣ” – Δημ. Ωδείο Σταυρούπολης Δ. Π. Μελά
– Σύνολο κιθάρας- Ωδείο Φλώρινας Π.Δ.Μακεδονίας-Παρ.Αμυνταίου
– Μικρή ορχήστρα κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης
– “FirePlay” Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης
Περισσότερα »

Κοζάνη: 16 & 17 Απριλίου, στο Θεραπευτήριο Σπινάρη Α.Ε., συζήτηση για τους Τόπους της Ψυχής και της Ψυχιατρικής


topoipsixiatrikis2To Θεραπευτήριο Σπινάρη Α.Ε. και η Ελληνική Εταιρεία Φαινομενολογικής – Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τους Τόπους της Ψυχής και της Ψυχιατρικής, με την ελπίδα ότι αυτή η συζήτηση, αν και αποσπασματική και στοιχειώδης, δε θα είναι άτοπη. Δείτε το πρόγραμμα

topoipsixiatrikis
Περισσότερα »

Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στην Κοζάνη, το Σάββατο 2 Απριλίου


Ανακοινώνεται ότι τεμάχιο ιερών Λειψάνων των Αγίων ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης θα φθάσουν από την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 6 το απόγευμα.
ieramitropoliΗ υποδοχή θα γίνει με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παύλο και στη συνέχεια θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού.
Τα ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ως την Κυριακή 10 Απριλίου στον Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Επίσης, τα ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν προς προσκύνηση και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής Σερβίων (10-13 Απρ.) και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελβενδού (13-14 Απρ.).
Περισσότερα »

Έκθεση ζωγραφικής στη μνήμη του Παναγιώτη Τέτση


Τετσης (3β)Το Μουσείο Πτολεμαϊδας και η Δημοτική Πινακοθήκη Εορδαίας  τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου φίλου και εκλεκτού Δασκάλου της Ζωγραφικής Παναγιώτη Τέτση εκθέτουν  τα έργα του , τα οποία έχει χαρίσει ο ίδιος προσωπικά στο Μουσείο μας.
Η διάρκεια της έκθεσης είναι για τους μήνες Απρίλιο  και Μάιο.

                                                           Ο Πρόεδρος
                                                      Χρήστος Κατσίνας
Περισσότερα »

Αιμοδοσία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 31 Μαρτίου


Χρόνος: Πέμπτη 31 Μαρτίου  2016  Ώρα: 9:30-14:00
Χώρος : Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Μπακόλα και Σιαλβέρα γωνία (πίσω από το Σούπερ Μάρκετ ¨Βερόπουλος¨,  με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου.
Ποιοι: Φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος  και Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών.
Παράλληλα,  θα παίρνουμε δείγμα σάλιου απ’ όσους επιθυμούν να γίνουν δωρητές Μυελού των Οστών.
luyfldtyedrwewashjtedtfsreaxsΕσύ πόσες ζωές θα ήθελες να σώσεις … να ζήσεις;;
Έλα και Εσύ στην προσφορά Ζωής
Για να κάνουμε την Ελλάδα αυτάρκη σε Αίμα
Οι Προσπάθειες μας επικεντρώνονται στην αναβάθμιση της εθελοντικής προσφοράς στην χώρα μας, ώστε να αποκτήσει και η Ελλάδα απόλυτη αυτάρκεια αίματος με ασφαλές Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
•    Το Αίμα λαμβάνεται και χορηγείται δωρεάν
•    Το Αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι:
•    Πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης
•    Προσφορά Ζωής και Πολιτισμός
•    Ανώδυνη
•    Ακίνδυνη και
•    Διαρκεί μόλις 10 λεπτά  –  Σώζει όμως έναν Άνθρωπο!!!
Κάποιοι διστάζουν να δώσουν Αίμα. Κύριες αιτίες γι’ αυτό είναι:
1)    Ο αδικαιολόγητος φόβος
2)    Η προκατάληψη
3)    Η άγνοια γύρω από την διαδικασία της Αιμοδοσίας
4)    Ελλιπής ενημέρωση για την ασφάλεια των  υλικών  που χρησιμοποιούνται και τα οποία  είναι μιας χρήσης.
Τι πρέπει να γνωρίζεις κάποιος για να γίνει Αιμοδότης:
-Να μην έχει πιει την προηγούμενη ημέρα.
-Να έχει κοιμηθεί καλά την προηγούμενη νύχτα.
-Να μην είναι κρυωμένος η με ενεργή αλλεργία.
-Παυσίπονα – Αντιπυρετικά, θα πρέπει να έχουν περάσει 5 ημέρες από την λήψη τους.
-Να μην έχει πάει στον οδοντίατρο την τελευταία εβδομάδα
-Να μην έχει κάνει εμβόλιο τον τελευταίο μήνα
-Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση τους τελευταίους 6 μήνες
-Λιποθυμιές – ανεξήγητη Απώλεια βάρους θα πρέπει να αναφέρονται.
-Απορρίπτονται για έξι μήνες όσοι έκαναν PIERCING, τατουάζ, τρύπημα αυτιού.
-Ελάχιστο βάρος αιμοδότη τα 50 κιλά και ηλικία από 18-65 ετών.
-Ο έρπις είναι ιός και θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί εντελώς, για να αιμοδοτήσει κάποιος.
-Ένας Αιμοδότης μπορεί να δώσεις Αίμα 2-4 φορές το χρόνο.
-Το αίμα δίνετε σε όποιον το έχει ανάγκη, χωρίς περιορισμούς (χρώματος, φρονήματος, θρησκεύματος).
ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη
Περισσότερα »

Η ολυμπιακή φλόγα της Μαθητιάδας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Τρίτη 5 Απριλίου


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Γυμνάσιο Αιανής υποδέχονται την ολυμπιακή φλόγα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρα 9.30 π.μ.
mouseio_aianisΤο Γυμνάσιο Αιανής συμμετέχοντας στη Μαθητιάδα, τη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή της ελληνικής μαθητιώσας νεολαίας, υποδέχεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τους μαθητές – αθλητές που μεταφέρουν την ολυμπιακή φλόγα. Η παραλαβή της φλόγας θα γίνει στην είσοδο της Αιανής και μέσω της πλατείας θα μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής.
Η Μαθητιάδα αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για Έλληνες μαθητές γυμνασίου και σκοπό έχει να μυήσει τους μαθητές στις αξίες του ολυμπισμού και του ελληνισμού, αξίες με απαρχές στην βαθιά αρχαιότητα, αξίες πανανθρώπινες και οικουμενικές, όπως η ευγενής άμιλλα, η χαρά της άσκησης σώματος και πνεύματος ή η αξία του ταξιδιού, όπως θα έλεγε και ο ποιητής.
Το βασικό μήνυμα είναι η συμμετοχή «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

        Ώρες εκδήλωσης: 9.30– 10.30 π.μ.
Περισσότερα »

Aνακοίνωση ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης


ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ:
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ!
laiki_enotita Ήρθε η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση και του ξεσηκωμού για το λαό! Τα λίγα κροκοδείλια δάκρυα και τον επικοινωνιακό «ανθρωπισμό», ακολούθησε η κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας, μια συμφωνία που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με ακροδεξιά λογική (απελάσεις, κλειστά σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακύρωση στην πράξη δυνατότητας αίτησης ασύλου). Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχίζει να ξεδιπλώνει τα πραγματικά της σχέδια και για τους ντόπιους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία. Αποδεικνύεται γι άλλη μια φορά ότι οι επιθέσεις των κυβερνήσεων σε ένα τμήμα του πληθυσμού, όπως οι πρόσφυγες και μετανάστες, αφορούν κι επεκτείνονται αργά ή γρήγορα και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Χαρακτηριστικά της de facto συμμαχίας ΜΜΕ – Μαξίμου – μνημονιακής αντιπολίτευσης ήταν τα εξώφυλλα των εφημερίδων τις τελευταίες μέρες: Κυριάρχησαν εικόνες για το προσφυγικό ή την «τρομοκρατία», και κάπου στο περιθώριο ενημερωνόμασταν για τη ροή της «διαπραγμάτευσης», όπου βρίσκεται η πραγματική τρομοκρατία: τις νέες περικοπές, τις πρώτες Συμβάσεις στο Δημόσιο για 360 ευρώ (!) ή την επιβάρυνση με επιπλέον φόρους για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες.  Αυτό που αποκρύπτουν όλοι τους συστηματικά  είναι τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν, αυτά που ψήφισαν από κοινού το καλοκαίρι στο 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Κανείς δεν πιστεύει πλέον το θέατρο της διαπραγμάτευσης σε θέματα προαποφασισμένα.

Οι περικοπές που έρχονται αφορούν κύριες κι επικουρικές συντάξεις σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Η νέα φοροκαταιγίδα αφορά την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, ενώ για το Δημόσιο έρχονται νέες περικοπές στο μισθολόγιο. Οι συμβάσεις των 360 ευρώ θα λειτουργήσουν ως «μπαμπούλας» κι ως πολιορκητικός κριός για να επεκτείνουν το ξήλωμα και των τελευταίων κατακτήσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Το πόσο «αριστερά» είναι όλα αυτά το καταλαβαίνει σήμερα και ο τελευταίος πολίτης!

Στο άλλο θέατρο, εκείνο της δήθεν «διαμάχης για τη διαπλοκή» στη Βουλή, Τσίπρας και Μητσοτάκης επί της ουσίας αλληλοσυγκαλύφθηκαν, αρκούμενοι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Πλέον είναι έτοιμοι να συνεννοηθούν ή και να ψηφίσουν από κοινού το ερχόμενο πακέτο μέτρων λιτότητας. Έτσι ή αλλιώς, και οι δυο αδημονούν να χορέψουν πάνω στον τάφο των κοινωνικών κατακτήσεων, για να το παρουσιάσουν ως προοπτική «εξόδου της χώρας από την κρίση» … μέχρι τα επόμενα μέτρα εξόντωσής μας.

H κυβέρνηση υποχωρεί και ως προς την την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds, υπό το πρόσχημα του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων.Το δίλημμα όμως δεν είναι το αν θα σώσουμε τα σπίτια μας (όσοι-όσες έχουν) ή τις καταθέσεις μας (που οι περισσότεροι δεν έχουν). Είναι το αν θα σπάσουμε το φαύλο κύκλο κι αν θα περάσουμε στην αντεπίθεση για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα από το μεγάλο κεφάλαιο ή αν θα υποταχτούμε αμαχητί. «Λεφτά υπάρχουν» και με το παραπάνω αλλά δίνονται στους μεγάλους επιχειρηματίες και σε συστημικούς κύκλους που βρίσκονται σε αλισβερίσια με την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιβληθεί ένα αντίστροφο μνημόνιο, που θα μεταφέρει τον πλούτο από τους πλούσιους στους φτωχούς!

Οι εγγυήσεις τόσο των καταθέσεων όσο και της πρώτης κατοικίας είναι κάτι παραπάνω από «απλή» υπόθεση. Αλλά απαιτεί το τραπεζικό σύστημα στα χέρια του Δημοσίου και της κοινωνίας και όχι στα χέρια του Στουρνάρα , των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων.

Όλα αυτά όμως σημαίνουν την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, των «νέων» και παλιών μνημονιακών εκπροσώπων από ένα νέο κύμα αγώνων και ένα νέο μέτωπο αριστερών δυνάμεων, αποφασισμένων να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ. Η κι­νη­το­ποί­η­ση του απλού κι εξαθλιωμένου κόσμου, που πλη­ρώ­νει την κρίση εδώ και 6 χρόνια, είναι ο μόνος δρόμος για μια φιλολαϊκή «έξοδο από την κρίση».

Τέρμα πια οι αυταπάτες, η κοροϊδία και η μοιρολατρεία του «δε γίνεται τίποτα». Ο τρόμος θα σπάσει στο δρόμο, όπως δείχνει και το μεγάλο λαϊκό κίνημα στη Γαλλία που ακυρώνει στην πράξη το Στρατιωτικό Νόμο Ολάντ και προκαλεί αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη καλεί σε απεργία. Μας αφορά όλους κι όλες και πρέπει να μετατραπεί σε Γενική Απεργία. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από νέα συντριπτικά αντιλαϊκά μέτρα, αφού η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου πρέπει να κλείσει  πριν τις 15 Απρίλη. Με ξεκίνημα στις 7 Απρίλη οργανώνουμε κινητοποιήσεις διαρκείας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.Όλοι και όλες στους δρόμους-Μπορούμε να νικήσουμε!
Περισσότερα »

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης φιλοξενεί τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκου


kufyfuktddtkdkutfkufhtsre
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ΔΗΠΕΘΕ προτείνει» μέσω του οποίου το ΔΗΠΕΘΕ φιλοξενεί επιλεγμένες παραστάσεις που ξεχώρισαν, υποδεχόμαστε τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο από την ομάδα Θεάτρο «Δεν».
Μετά τις sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη, η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» αλλάζει χτένισμα και ταξιδεύει στην Κοζάνη την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 21:00 στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.
Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
Η ουσία του θεάτρου, λέει ο Ε. Ιονέσκο, είναι η διόγκωση. Για να ξεπεράσουμε την άχρωμη εκείνη περιοχή που δεν είναι ούτε ζωή ούτε θέατρο, πρέπει να υπερβάλλουμε.
Να σπρώχνουμε τα πρόσωπα, τις ιστορίες, ακόμα και τα ντεκόρ, πέρα από τα όρια του αληθινού ή του αληθοφανούς, για να φτάσουμε σε κάτι που είναι πιο αληθινό απ´ την ίδια τη ζωή: στη μεγεθυμένη και θεατρική εικόνα της ζωής, που εισχωρεί βαθιά κάτω από την επιφάνεια της πραγματικότητας.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1950 και από τότε παίζεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή. Θεωρείται ένα έργο σταθμός στο ευρωπαϊκό θέατρο, το οποίο καθιέρωσε το «θέατρο του παραλόγου».
Ο Ε. Ionesco συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μορφές του σύγχρονου θεάτρου μαζί με τον S. Beckett και τον H. Pinter.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη.
Όλα μοιάζουν κανονικά, αλλά δεν είναι… Γι” αυτόν τον λόγο «η φαλακρή τραγουδίστρια» χτενίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο…
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική παράστασης: Δήμος Βρύζας
Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης
Κοστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη
Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης
Παίζουν:
Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου
Graphic Design: Ines Ballesteros
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Γεωργιάδου
Δείτε τα teaser της παράστασης:
Τιμές εισιτηρίων: 10 Ευρώ κανονικό, 8 Ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)
Πληροφορίες-κρατήσεις ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: 6987991949
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Επισκεφτείτε τη σελίδα της ομάδας στο facebook: Θέατρο ΔΕΝ
https://www.facebook.com/theatroden/?fref=ts
Περισσότερα »

ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΖΙΑΝΗ»


Στο εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου, θα γίνει το σεμινάριο χορών αφιερωμένο στην Κόνιτσα ,στην Αστική Βέροια και Νάουσα που διοργανώνει ο σύλλογος Κόζιανη.
Το σεμινάριο θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και θα γίνει σε δύο γκρουπ. Ένα στις 18.00-20.00 και ένα στις 20.00 με 22.00 το βράδυ.
Εισηγητής θα είναι ο καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος και ερευνητής, καθηγητής των ΤΕΦΑΑ κος Σταυρίδης Σάκης, ο οποίος θα έρθει να μας διδάξει χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες του.
Θα μας διδάξει χορούς από την γενέτειρα του την Κόνιτσα και από τις πόλεις της Νάουσας και Βέροιας όπου διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6973242770(Τράγιας Βασίλης)
Περισσότερα »

Κάλεσμα, της Κοινότητας Σερβίων – Εμπορικού Συλλόγου, σε συνάντηση για συζήτηση – ενημέρωση – συντονισμό ενεργειών για το Κέντρο Υγείας Σερβίων



Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια σε συνάντηση για συζήτηση – ενημέρωση – συντονισμός ενεργειών για τα ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σερβίων.
Η συμμετοχή των δημοτών κρίνεται απαραίτητη για το ιδιαίτερα αυτό σοβαρό θέμα.
Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
Δ.Κ. Σερβίων του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων
Ιωάννης Θύμνιος Κίμων Μπελιάτης
Περισσότερα »

Tη Δευτέρα 4 Απριλίου, στην Πτολεμαΐδα, η τελετή αφής της φλόγας, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας της 12ης Μαθητιάδας


ptolemaidaΟ Δήμος Εορδαίας συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας του Δήμου Αμφίπολης και της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας και προσκαλεί όλους τους Δημότες στην υποδοχή της Φλόγας , που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στην Πτολεμαϊδα.
Η Φλόγα θα φτάσει στις 12:30 στη Νότια είσοδο της Πόλης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαϊδας, όπου ώρα 13:00 θα γίνει η τελετή αφής της φλόγας στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης με δρώμενα από μαθητές Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίων και Λυκείων της Πτολεμαϊδας.
Περισσότερα »

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Απολογισμός ημερίδας με θέμα: «Πρόβατο φυλής Φλώρινας – Πελαγονίας. Ένας γενετικός πόρος ανάπτυξης»


Μια ημερίδα με ονοματεπώνυμο διοργανώθηκε στη Βεύη Φλώρινας στην αίθουσα τελετών «Αδελφών Γεωπόνων, Αθανασίου και Ζαφειρίου Άμπα». Την εκδήλωση διοργάνωσε το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οικονομίας Ζωικής Παραγωγής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”, το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου “St. Kliment Ohridski”, ο Δήμος Dolneni, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας.
geoteeΣκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή του Προβάτου Φλώρινας – Πελαγονίας και η παρουσίαση της προοπτικής που δίνει η εκτροφή του.
Το πρόβατο φυλής Φλώρινας το ’80 αριθμούσε περί τα 2.000 πρόβατα, ενώ σήμερα υπάρχουν κοντά στα 450 σε 3 εκτροφές. Για την αντιμετώπιση της γενετικής διάβρωσης αυτού του γενετικού πόρου, το 2011 υπήρξε η πρόταση για την ανάληψη δράσης και την διάσωση του προβάτου της φυλής Φλώρινας από τον πρόεδρο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ και γηγενή Βεβιώτη, Ζαφείρη Άμπα.
Οι επαφές με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και η επιστημονική του γνώση έκαναν επιβεβλημένο τον αγώνα για την ανάδειξη της αξίας αυτού του γενετικού πόρου, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης. Με προσωπική του παρέμβαση προς την επιστημονική επιτροπή του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. απέτρεψε τη σφαγή του ποιμνίου που εκτρεφόταν στο Ι.Ε.Ζ.Π. Γιαννιτσών. Ενώ το 2013 στο συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας στη Φλώρινας και με την παρουσίαση ενός σημαντικού αριθμού εργασιών πάνω στο Πρόβατο Φλώρινας δόθηκε το έναυσμα για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος. Το 2014 μετά τον αδόκητο χαμό του Ζ. Άμπα μία ομάδα ανθρώπων που είχαν συνεργασθεί μαζί του, είχαν ανταλλάξει απόψεις μαζί του, ήξεραν τι σημαίνει το πρόβατο Φλώρινας, αποφάσισαν να κάνουν την ιδέα του πράξη τιμώντας την ανιδιοτέλειά του και τη διάθεση του να αναδείξει τον τόπο του. Σήμερα γίνονται επαφές και ερευνάται η περιοχή της Πελαγονίας, στη γείτονα χώρα, για πρόβατα που δεν έχουν διαβρωθεί γενετικά. Μελετώνται προγράμματα γενετικής επαναφοράς. Διερευνώνται χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.
Το πρόβατο Φλώρινας, όπως ανέλυσαν οι ομιλητές, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά κρέατος, αυξημένη γαλακτοπαραγωγή, αυξημένη επιδότηση και η εκτροφή του συμφέρει κυρίως λόγω των μειωμένων εισροών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό την σημερινή περίοδο κρίσης. Εκτός της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης συμφέρει και στην μακροοικονομία της περιοχής, προσδίδει κύρος στη περιοχή, καθώς υπάρχει μια ακόμη ταμπέλα που θα λέει Φλώρινα και θα έχει σήμα ποιότητας.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν πρωτοτύπησαν, αλλά δεν βαδίζουν στα τυφλά. Με σύμμαχο τη γνώση και τις καλές πρακτικές, προσπάθησαν να πείσουν για την αειφορική αξιοποίηση του πρόβατου φυλής Φλώρινας.
Από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.
Περισσότερα »

Δήμος Σερβίων –Βελβεντού: «Let’s do it Greece 2016» 17/4


 Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά η πανελλαδική εθελοντική περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2016». Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ο Δήμος Σερβίων–Βελβεντού/Κοινωφελής Επιχείρηση θα προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και άλλα μέσα που απαιτούνται για κάθε πρωτοβουλία καθαρισμού και εξωραϊσμού που θα αναληφθεί την παραπάνω ημερομηνία από Εθελοντικές Οργανώσεις-Ομάδες, Πολιτιστικούς,
Αθλητικούς & Κυνηγετικούς Συλλόγους, Επαγγελματικούς φορείς,  Σχολεία, Σωματεία, Ενεργούς Πολίτες κ.α.
 Η δράση Let’s do it Greece είναι μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα.
Για κατάθεση προτάσεων περιβαλλοντικών δράσεων και άλλες πληροφορίες στο τηλ. 2464350131, 6983204397, 6977017397
email: info@dservionvelventou.gr,  dservion@otenet.gr
Περισσότερα »

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Σερβίων-Βελβεντού


Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :


            Την Πέμπτη 31-3-2016 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00 έως 14:30 στις εξής περιοχές και οικισμούς: Πολυφύτου, Αγίας Κυριακής, Ιμέρων, Αύρας.

Επίσης την Πέμπτη 31-3-2016 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00 έως 10:00 στις εξής περιοχές και οικισμούς: τμήμα Βελβεντού
(στην περιοχή γύρω από ΑΣΕΠΟΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, Κτήμα Βογιατζή και Ζανδέ, Ξυλουργεία Τέτου και Δασικού Συνεταιρισμού, αντλιοστάσιο ΤΟΕΒ Βελβεντού), και περιοχή Γέφυρας λίμνης Πολυφύτου έως την είσοδο της πόλης των Σερβίων.


Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα.

Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.



Δημήτριος ΛΙΑΝΑΣ

Δ/ντής Περιοχής Κοζάνης
Περισσότερα »

Το Σάββατο 2/4 Τιτάν Σερβίων-Εθνικός Βατερού


Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 5μ.μ. η ομάδα μας δίνει κρίσιμο παιχνίδι στο γήπεδό μας με αντίπαλο τον Εθνικό Βατερού. Καλούνται οι φίλοι της ομάδας μας να βρεθούν στο γήπεδο και να ενισχύσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.
  Το Δ.Σ. του Α.Σ. Τιτάν Σερβίων
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top