VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πτολεμαϊδα: Τρία χρόνια περιμένουν μία υπογραφή


Μία υπογραφή για την έκδοση της άδειας απομένει, προκειμένου  να δρομολογηθεί το Λευκό Λεωφορείο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μετακίνησης των 20 παιδιών του Ειδικού Σχολείου Πτολεμαιδας, το οποίο  παραμένει  επί χρόνια παροπλισμένο στο προαύλιο του Σχολείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων – κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Ηλία Λούσιο, πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση πανελλαδικά όπου παρόμοιο όχημα είναι ακινητοποιημένο, όταν, πριν από μία τριετία, εγκαταλελειμμένο σε χώρο στάθμευσης στην πρώην ΑΕΒΑΛ, το επισκεύασε ο Σύλλογος με την δαπάνη να υπερβαίνει τις 90 χιλιάδες Ευρώ, και την  προοπτική να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Δυστυχώς, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις, δεν επιτρέπουν στα παιδιά με σοβαρές παθήσεις αναπηρίας , να μεταφέρονται με ένα μέσον που ανήκει σε αυτά
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Περισσότερα »

Design, Οδηγίες Χρήσης – Tο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο «Σχεδιασμό Προϊόντων και Συστημάτων» του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας


Ποιά είναι η σωστή απάντηση στο ερώτημα: τι είναι ο βιομηχανικός σχεδιασμός προϊόντων; Ο Καναδός σχεδιαστής Robert L. Peters, κάνοντας μια φιλότιμη και ειλικρινή προσπάθεια, απέδωσε στον σχεδιασμό τον εξής ορισμό: «Ο σχεδιασμός δημιουργεί πολιτισμό.  Ο πολιτισμός διαμορφώνει αξίες.  Οι αξίες καθορίζουν το μέλλον.»
Το “design” πλέον, θεωρείται ένα εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον καθένα, στα διάφορα επίπεδα της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας. Ο ειδικός του design πρέπει να διαθέτει όλα εκείνα τα εφόδια που θα τον διαφοροποιήσουν από το σύνολο και θα τον κάνουν ικανό να βρει λύσεις και απαντήσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία νέων προϊόντων.
Οι βασικές τεχνικές γνώσεις και ταυτόχρονα θέματα αισθητικής και εργονομίας έρχονται και συναντούν θεματικές όπως: 3D scanning, 3D printing, clay modeling, διαδραστικός σχεδιασμός προϊόντων, πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP), CAD και μεθοδολογίες design thinking για την ανάπτυξη καινοτομίας.
και όλο αυτό δεν είναι καθόλου μακριά από εμάς! Είναι δίπλα μας – είναι στη γειτονιά μας.
Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, διαθέτει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο «Σχεδιασμό Προϊόντων και Συστημάτων» (msc-pds.teiwm.gr). Ένα μεταπτυχιακό που φιλοδοξεί να ξεχωρίσει. Ένα μεταπτυχιακό και που δεν είναι μπροστά από την εποχή του – αλλά είναι στην εποχή του!
Περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος πλήρωσης θέσης Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης»


Προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με θητεία από 01 – 09 – 2016 έως 31 – 7 – 2017 και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, εκτός των ήδη τοποθετηθέντων διευθυντών σχολικών μονάδων με διετή θητεία Επισημαίνουμε την ανάγκη προσεκτικής μελέτης και απαρέγκλιτης τήρησης των ρυθμίσεων του ν. 4327/2015, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη διαδικασία επιλογής. , της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, να υποβάλλουν αίτηση (συνοδευτικό υπόδειγμα) που θα συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός προθεσμίας από την Δευτέρα 29 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016. Προϋποθέσεις επιλογής (άρθρο 17 του ν.4327/2015)
1. Ως Διευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή (10) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα για οκτώ (8) τουλάχιστον έτη στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από τα ανωτέρω οκτώ (8) έτη άσκησης διδακτικών καθηκόντων, τα τρία (3) τουλάχιστον θα πρέπει να έχουν ασκηθεί σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας, συμπληρώνοντας σε αυτά τουλάχιστον το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του Διευθυντή στη σχολική μονάδα, με την επιφύλαξη της περίπτωσης Διευθυντών των πειραματικών και προτύπων σχολείων. Υποψήφιοι για τη θέση του Διευθυντή
2. Δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (κ. ν. 3528/2007, Α΄ 26) ή για τον οποίον συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ίδιου Κώδικα. Επίσης, δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικός, του οποίου τα μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01 έως και ΠΕ20, ΠΕ32 και ΠΕ33. πιστοποιητικά των αντικειμενικών κριτηρίων που προσκομίζονται κατά τη διαδικασία επιλογής είναι πλαστά ή αναληθή με σκοπό την παραπλάνηση της υπηρεσίας
3. Όπου στις διατάξεις του ν. 4327/2015 προβλέπεται . εκπαιδευτική υπηρεσία, υπολογίζεται η προϋπηρεσία τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και η προϋπηρεσία των υποψηφίων ως προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων με αναγωγή στο υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας. Όπου στις διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου προβλέπεται διδακτική υπηρεσία α) η άσκηση διδακτικού έργου σε μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, , λογίζεται: β) οι άδειες κύησης, λοχείας, ανατροφής τέκνου, γ) η θητεία σχολικού συμβούλου, δ) η θητεία σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), ε) η θητεία σε θέσεις Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής, Υγείας, Πολιτιστικών θεμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων, στ) η θητεία των υπευθύνων ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ, ΣΕΠ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων.
4. Όπου στις ίδιες διατάξεις προβλέπεται εκπαιδευτική ή διδακτική υπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ., υπολογίζεται η υπηρεσία των υποψηφίων σε Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ.) ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ., σε αυτοτελείς Σ.Μ.Ε.Α.Ε., σε Τμήματα Ένταξης, σε προγράμματα παράλληλης στήριξης, σε προγράμματα διδασκαλίας στο σπίτι ή στις εκπαιδευτικές δομές Ε.Α.Ε. που προβλέπονται στην περίπτωση β’ της παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199).
5. Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Τα κωλύματα επιλογής της παραγράφου 6 του άρθρου 17 του ν. 4327/2015 δεν πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο και κατά το χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο. Υποβλητέα δικαιολογητικά Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για τοποθέτηση υποβάλλονται στο Γραφείο 31 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και συνοδεύονται από: 1. Βιογραφικό σημείωμα. 2. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και μετεκπαίδευσης. 3. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών. 4. Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.. 5. Αντίγραφα άλλων σχετικών τίτλων που τυχόν έχει αποκτήσει ο υποψήφιος. 6. Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, στην καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση. 7. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με την οποία βεβαιώνεται ότι:
α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007 Α΄ 26) και
β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 17 του ν. 4327/2015. 8. Δήλωση προτίμησης όπου θέτει υποψηφιότητα ο εκπαιδευτικός. Οι βεβαιώσεις ή τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, άσκηση διοικητικών καθηκόντων, διδακτικού και καθοδηγητικού έργου, καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση Όλοι οι τίτλοι σπουδών που προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι . αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.), ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών (Σ.Α.Ε.Ι.). Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά νόμο όργανο. Δεκτές γίνονται και όσες αιτήσεις αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή Παράλληλα οι υποψήφιοι αποστέλλουν στο ΕΠΑ.Λ. Σερβίων όλα εκείνα τα στοιχεία που προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 19 του ν. 4327/2015, τα οποία πρέπει να λάβει υπόψη ο σύλλογος διδασκόντων κατά τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας. στη Διεύθυνση Δ.Ε. Κοζάνης, Δημοκρατίας 27, Τ.Κ. 501 31, Κοζάνη, εντός της ορισθείσας προθεσμίας (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε μεταβολή στο περιεχόμενο των αιτήσεων ή στη δήλωση προτίμησης, όπως επίσης δε γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά.
Περισσότερα »

Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα»: Θεία λειτουργία στη Σπηλαιοεκκλησιά του Αγίου Γεωργίου


Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα» διοργανώνει Θεία λειτουργία στη Σπηλαιοεκκλησιά του Αγίου Γεωργίου, στο Μικρό Φαράγγι της Βυζαντινής Καστροπολιτείας των Σερβίων. Ελπίζουμε να ζήσουμε στιγμές από την Ιστορία, στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους σχεδόν, πάμε με αυτοκίνητο και μετά παίρνουμε το μονοπάτι της Σπηλαιοεκκλησιάς.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας θα προσφερθεί καφές και εδέσματα.
Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ
Περισσότερα »

Κινηματογραφική ομάδα Πτολεμαΐδας: Κινηματογραφικές εκλογές 2016


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για τις 5 Οκτωβρίου του 2016 ορίστηκαν οι εκλογές της Κινηματογραφικής Ομάδας Πτολεμαΐδας προς την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Η ημερομηνία αποτελεί ορόσημο για το νέο ξεκίνημα της ομάδας.
Μέσα στον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις & προβολές, ανοιχτές για όλους όσους θα ήθελαν να γίνουν μέλη ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου κ.α. Στο άμεσο μέλλον, Θα υπάρξουν εκ νέου ανακοινώσεις για την όλη διαδικασία.
Με εκτίμηση, Κ.Ο.Π
Περισσότερα »

Γενικό Νοσοκομείο "Μαμάτσειο"-"Μποδοσάκειο": Ευχαριστήριο


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου "Μαμάτσειο"-"Μποδοσάκειο" αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:
α) τον κο Ζήνωνα Καραμούζα για τη δωρεά σαράντα (40) σεντονιών και σαράντα (40) μαξιλαριών για τις ανάγκες της χειρουργικής κλινικής,
 β) τους συγγενείς, τους φίλους καθώς επίσης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καπνοχωρίου για τη δωρεά πενήντα οκτώ (58) σεντονιών και πενήντα οκτώ (58) μαξιλαροθηκών για τις ανάγκες της παθολογικής κλινικής, εις μνήμη «Μάρκου Κουντουρά & Σουλτάνας Αμαραντίδου» και
γ) την κα Ευρώπη Παπαδοπούλου για τη δωρεά τριάντα (30) κουβερτών πικέ για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Κοζάνης.
Από τη στήριξη όλων σας παίρνουμε δύναμη και κουράγιο στον καθημερινό μας αγώνα.
 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ
Περισσότερα »

Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας: Έναρξη μαθημάτων σκάκι- εγγραφές


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ξεκινάν τα μαθήματα σκακιού της Σκακιστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας για την νέα περίοδο 2016-2017.
Για πληροφορίες - εγγραφές επικοινωνήστε στα  τηλέφωνα των συλλόγων 2463021070 & 2463100794  ή στο εντευκτήριο των συλλόγων Τραπεζούντος 38 καθημερινά  17:00-21:00μ.μ.
Τα μαθήματα των τμημάτων της Ακαδημίας που λειτουργούν σε Κομνηνά, Εμπόριο και Σέρβια  θα αρχίσουν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.               
Περισσότερα »

Κάλεσμα πολιτών Εορδαίας να γίνουν δότες μυελού των οστών


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης στη Δυτική Μακεδονία , από τη "Γέφυρα Ζωής" Κοζάνης  για την ευαισθητοποίηση και παρότρυνση των πολιτών να γίνουν δότες μυελού των οστών,
την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10:00 – 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας  θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία λήψης στοματικού επιχρίσματος.
Περισσότερα »

ΣΟΧ Φλώρινας: Αποτελέσματα των αθλητών στους Βαλκανικούς αγώνες Roller Ski στο Κρούσεβο


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας δρόμων αντοχής στο διεθνή αγώνα Ρόλλερσκι που διεξήχθη στο ηρωικό Κρούσεβο τις 27 και 28 Αυγούστου 2016. Στην ομάδα συμμετείχαν
οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Κουσουρέτας Νικόλας και Τσούλης Γεώργιος που κατάφεραν να μείνουν πολύ κοντά στα μετάλλια και τις δύο μέρες του αγώνα κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς FIS. Στους αγώνες συμμετείχαν 40 περίπου αθλητές από τρείς χώρες. H Ελληνική αποστολή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, κερδίζοντας 9 μετάλλια και πολλές θέσεις στην πρώτη δεκαπεντάδα της γενικής τόσο στους άνδρες όσο και στους εφήβους.
Αναλυτικότερα το Σάββατο 27 Αυγούστου, στο αγώνισμα των 12 χλμ Ανάβαση Ελεύθερη τεχνική της κατηγορίας Αντρών οι Καραμίχας Κλεάνθης και Τσουρέκας Νικόλαος τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στην κατάταξη των Εφήβων (U18) του ιδίου αγωνίσματος ο Τσουρέκας Νικόλαος κατετάγει στη δεύτερη, ο Παπάσης Παναγιώτης στην τρίτη θέση. Στην ίδια κατηγορία οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Τσούλης Νικόλαος και Κουσουρέτας Νικόλαος κατετάγησαν στη 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Στις Γυναίκες στα 5 χλμ Ανάβαση Ελεύθερη τεχνική η Νιμπήτη Γεωργία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και στην κατάταξη των Νεανίδων (U18) η Αναστασιάδου Ελίζα κατέλαβε την τρίτη θέση. Στην γενική κατάταξη οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. τερμάτισαν στην 12η και 13η θέση με πολύ καλές διαφορές από τους άντρες.
Την Κυριακή 28 Αυγούστου στο αγώνισμα των 3 χλμ σπρίντ ο Τσουρέκας Νικόλαος κέρδισε άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο στην γενική κατάξη και ένα χρυσό στην κατηγορία των Εφήβων (U18). Στην κατηγορία των εφήβων (U18) οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Τσούλης Νικόλαος και Κουσουρέτας Νικόλαος κατετάγησαν και πάλι στη 4η και 5η θέση αντίστοιχα, με ακόμα καλύτερες διαφορές από τους πρώτους, έτσι στη γενική κατάταξη κατέλαβαν την 9η και 13η θέση. Στο ίδιο αγώνισμα της κατηγορίας Γυναικών, η Αναστασιάδου Ελίζα τερμάτισε στην τρίτη θέση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών για δεύτερη φορά.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές θερμά συγχαρητήρια για τα άριστα αποτελέσματα και καλή συνέχεια στην θερινή τους προετοιμασία. Όσοι ενδιαφέρονται για εγγραφές στα τμήματα των ακαδημιών δρόμων αντοχής του Συλλόγου μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Συλλόγου 23850 29939 ή μέσω e-mail: soch_flo@cyta.gr αλλά και με τον υπεύθυνο προπονητή κ. Τσούλη Στυλιανό στο τηλ. , 6980 532065.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων www.eoxa.gr.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος
Περισσότερα »

Τα αερόστατα της ΔΕΘ ξεκινούν το ταξίδι τους - Στις 1 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η 81η ΔΕΘ «πετάει» και ενώνει φέτος για πρώτη φορά με έναν πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν την μεγαλύτερη
εκθεσιακή διοργάνωση από τις 10-18 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο στόλος από αερόστατα της ΔΕΘ, η οποία γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια από την ίδρυση της, θα προσγειωθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου σε οκτώ πόλεις της ευρύτερης περιοχής και θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να πετάξει και να νιώσει λίγη από τη «μαγεία» της 81ης ΔΕΘ.
Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στην Κοζάνη στις 19.00 στην πλατεία Νίκης. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελληνικό και ξένο ροκ με τους Δημήτρη Γαύρο κιθάρα – τραγούδι, Σάκη Ντοβόλη ηλ. Κιθάρα – τραγούδι, Φώτη Βακουφτσή τύμπανα, Φώτη Ντοβόλη μπάσο.
Όσοι επισκεφτούν τα αερόστατα εκτός από το ενημερωτικό υλικό που θα λάβουν για την 81η ΔΕΘ, θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν και σε κληρώσεις με δώρο δωρεάν πτήση με αερόστατο!
Περισσότερα »

Παρα) λογισμοί μίας βιολόγου με παιδικό μυαλό - της Βαλεντίνας Τσαρτσιανίδου


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αν αποφασίσεις να διαβάσεις το κείμενο που ακολουθεί , ΒΑΛΕ στη σμίκρυνση τα παράθυρα εργασίας ή το αγαπημένο σου διαβολικό φέισμπουκ (η προστακτική είναι ένας ύπουλος τρόπος για προσπάθεια επιβολής!).
Μην προετοιμάζεσαι απαραίτητα για να αντιληφθείς το σκεπτικό στις επόμενες σειρές, μπορείς απλά να τις εκλάβεις ως σκόρπιες σκέψεις που τελικά πήραν τη μορφή λέξεων ή ως μία μικρή ιστοριούλα που επιζητεί κάτι να σου πει. Αν θέλεις οπωσδήποτε να της δώσουμε όνομα, μπορούμε να την πούμε «το νήμα της ζωής».
Πολύ πριν γεννηθείς, υπήρχες χωρίς να το γνωρίζεις. Η υπόστασή σου θα μπορούσε να οριστεί ως μία «ιδέα» στο κεφάλι των γονιών σου! Η σύλληψη της ιδέας (κυριολεκτική κα μεταφορική) σου έδωσε μορφή συνδυάζοντας και ανασυνδυάζοντας αλληλουχίες νουκλεοτιδίων που υπήρχαν διαθέσιμες στις γενετικές τους δεξαμενές.
Έχοντας λοιπόν τη δική σου γενετική ταυτότητα, αναπτύσσεσαι σε ένα έγκλειστο περιβάλλον, από το εξωτερικό του οποίου σιγά-σιγά δέχεσαι ερεθίσματα. Η στιγμή που το αποχωρίζεσαι είναι ασυγχώρητη για εσένα. Ο αποχωρισμός γεννάει μαζί με εσένα και το αίσθημα της μοναξιάς που σε συντροφεύει πάντα, ενώ εσύ προσπαθείς να το διοχετεύσεις, καλύψεις, διώξεις, αγνοώντας συνήθως ότι η πηγή προέλευσής του είναι αυτή!
Συνεχίζεις με τα έμφυτα χαρακτηριστικά σου να αλληλεπιδρούν έντονα με το περιβάλλον που έτυχε να βρεθείς, μία διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα μία μοναδική οντότητα, εσένα.
Ως μοναδική οντότητα που είσαι (τρομάρα σου!) αναπτύσσεις, εκτός όλων των άλλων, και μία δομή που την έχουμε ονομάσει εγκέφαλο. Εκεί λοιπόν, αποθηκεύεις πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες διαμορφώνοντας το συνειδητό τμήμα αυτής της δομής. Παράλληλα, και χωρίς πάλι να το πολυγνωρίζεις, χτίζεις και κάτι άλλο. Συνηθίζουμε να το αποκαλούμε ασυνείδητη εσωτερική πραγματικότητα. Δεν έχεις πρόσβαση σε αυτήν αλλά εκείνη καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι την εξωτερική πραγματικότητα με αντίκτυπο και στον τρόπο που πράττεις ή αντιδράς σε κάθε τι. Ακόμη και στην περίπτωση δύο ομοζυγωτικών διδύμων που μεγαλώνουν σε πανομοιότυπο περιβάλλον, η ασυνείδητη εσωτερικής τους πραγματικότητά είναι διαφορετική (όπως και άλλα στοιχεία τους φυσικά).
Εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα, όταν γίνονται αντιληπτά, αφήνουν μικρές «πατημασιές» στο μυαλό σου με τη μορφή ίχνους. Κάποιες μπορεί να σβήσουν από τις επόμενες ή να δημιουργήσουν κάτι άλλο μαζί με τις νέες, διαμορφώνοντας «διαδρομές» που σου λένε προς τα πού πηγαίνεις! Έτσι πλέκεται ένα πολυσύνθετο νοητικά δίκτυο που θα μπορούσε να αποτυπωθεί ως ένας χάρτης με δυναμικές όμως ιδιότητες. Αν τον συμβουλευτείς μετά από χρόνια, πιθανόν να παρατηρήσεις μία πόλη που δεν θυμάσαι να έχεις περπατήσει όλες τις γωνιές της. Εσύ λοιπόν, με αυτό το δικό σου μοναδικό και δυναμικό μυαλό, έχεις καμμία καλή «ιδέα»;!
Υ.Γ.1: Για εσένα που βαριέσαι να διαβάσεις και έχεις ήδη σκρολλάρει στο τέλος της σελίδας, άκου το τραγούδι --> https://www.youtube.com/watch?v=TWcyIpul8OE. Κάνει το ίδιο! Όταν τελειώσεις, άνοιξε τον ακόλουθο σύνδεσμο --> http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG9529, κρύβει μία μικρή έκπληξη! (αφού το ακούσεις πρώτα, μην γίνεσαι προπαίτης!)
Υ.Γ.2: Καλά τώρα για εσένα που βαριέσαι ακόμη και να ακούσεις μουσική, γελάω που σε ανάγκασα να διαβάσεις το δεύτερο υποσημείωμα!
Περισσότερα »

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Συμβουλές για τους φοιτητές


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εύχεται συγχαρητήρια, στους νέους σπουδαστές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Οι νέοι αυτοί ανοίγουν μια καινούρια σελίδα, στη ζωή τους, γεμάτη ελπίδες, ομορφιά, γνώση, εμπειρίες
αλλά και προβλήματα. Η βασική έγνοια, για όσους πέτυχαν, σε σχολές, μακριά, από την οικογενειακή κατοικία, είναι η στέγη.
Για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λπ. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε, από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουμε τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούμε μεσιτικά γραφεία, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, πρέπει να γνωρίζουμε:
• Τα σπίτια, στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά, σε σχέση, με αυτά, που βρίσκονται, εκτός κέντρου.
• Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (supermarket, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
• Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε, στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουμε να κατοικούμε, στο σπίτι.
• Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού. Πρέπει να γνωρίζουμε:
o Στις μισθώσεις κατοικιών, το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται, ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.
o Η μίσθωση κατοικίας ισχύει, τουλάχιστον για τρία χρόνια και αν ακόμα έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος.
o Αν ο συμβατικός χρόνος έχει καθοριστεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος, για τον υπόλοιπο χρόνο, το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται, ετησίως, κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του τιμαρίθμου του κόστους ζωής, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες.
o Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει, μόλις περάσει το διάστημα αυτό, χωρίς να απαιτείται τίποτε άλλο. Μάλιστα, θεωρείται ότι ανανεώνεται, για αόριστο χρόνο, όταν, μετά την παρέλευση του συμφωνημένου χρόνου, ο μεν ενοικιαστής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κατοικία, ο δε ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται.
o Η μίσθωση αόριστης διάρκειας, μετά την παρέλευση της τριετίας, λήγει, με καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.
o Το ενοίκιο καταβάλλεται την ημερομηνία, που έχουν συμφωνήσει ιδιοκτήτης και ενοικιαστής.
o Η καταβολή της εγγύησης δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή, που πηγάζει, από το νόμο, αλλά έχει επικρατήσει, ως μισθωτική συνήθεια.
o Δεν αποδεχόμαστε και δεν υπογράφουμε όρους, που δεν κατανοούμε ή με τους οποίους δε συμφωνούμε, απόλυτα. Σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης, περιέχονται όροι δυσμενείς, για τους ενοικιαστές π.χ. «Εάν ο ενοικιαστής διακόψει τη μίσθωση, πριν τη συμφωνημένη λήξη της, υποχρεούται να καταβάλει όλα τα ενοίκια, μέχρι τη λήξη». Τέτοιους όρους τους διαγράφουμε.
o Ο ιδιοκτήτης έχει την υποχρέωση να παραδώσει, στον ενοικιαστή, την κατοικία κατάλληλη, για τη χρήση, που συμφωνήθηκε και να τη διατηρεί, κατάλληλα, κατά τη μίσθωση.
o Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη του ακινήτου.
o Ο ιδιοκτήτης αποδίδει, στον ενοικιαστή, τις αναγκαίες δαπάνες, που αυτός έκανε στο ακίνητο.
o Ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται, για φθορές ή μεταβολές, που οφείλονται, στη συμφωνημένη χρήση.
o Έτσι, μπορούμε να διεκδικήσουμε: 1) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να κάνει, με δικά του έξοδα, τις απαραίτητες επισκευές, στο σπίτι (π.χ. βάψιμο, επισκευή παραθύρων κ.λπ.), ώστε αυτό να είναι κατάλληλο, για να κατοικήσουμε, 2) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να επισκευάζει, με δικά του έξοδα, τις βλάβες, που θα προξενούνται, στο σπίτι, στα πλαίσια της συνηθισμένης, από εμάς χρήσης του. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να αποκαθιστά ζημιές, που εμείς προκαλούμε, λόγω κακής χρήσης του σπιτιού.
• Αφού συμφωνήσουμε, υπογράφουμε, γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο και απαιτούμε αντίγραφο θεωρημένο, από την εφορία. Σε καμία περίπτωση, δεν αποδεχόμαστε προτάσεις για αποδείξεις ενοικίου ή συμφωνητικά, για ποσά διαφορετικά των πραγματικών. Γινόμαστε συνένοχοι, σε φοροδιαφυγή του ιδιοκτήτη.
• Εμείς, από την πλευρά μας, ως ενοικιαστές, πρέπει να επιδείξουμε συνέπεια, ως προς την καταβολή των μισθωμάτων (= ενοικίων), την καλή χρήση του σπιτιού και την εφαρμογή των κανονισμών της οικοδομής.
• Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου.
• Ο ενοικιαστής, κατά τη λήξη της μίσθωσης, έχει υποχρέωση να αποδώσει την κατοικία, στην κατάσταση, που την παρέλαβε.
• Προσοχή! Από 01.01.2008, το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, για τις κατοικίες.
• Εάν απευθυνθούμε, σε μεσιτικό γραφείο, προσέχουμε να είναι νόμιμο. Ο μεσίτης δικαιούται αμοιβή γι’ αυτό ρωτούμε ποια είναι η αμοιβή του, και καταβάλουμε την αμοιβή μόνο αν ενοικιάσουμε το σπίτι, που μας πρότεινε. Επομένως, πληρώνουμε, αφού υπογράψουμε το συμβόλαιο, με τον ιδιοκτήτη.
• Τα σπίτια τα επισκεπτόμαστε και τα ελέγχουμε, ημέρα.
• Πριν αποφασίσουμε να υπογράψουμε συμβόλαιο, ενημερωνόμαστε, για τα κοινόχρηστα τους λογαριασμούς του σπιτιού και όλα τα έξοδα, που θα επιβαρύνουν το σπίτι, πέραν του ενοικίου.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών. Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2461042282, ώρες 09:30 – 12:30.
Περισσότερα »

Αδιόριστοι επιτυχόντες ετών 50+ / της Ιωάννας Κωσταρέλλα


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο τελευταίος θρίαμβος του σύγχρονου κράτους μας ακούει στο όνομα αδιόριστοι επιτυχόντες που μετά απο 18 χρόνια διορίζονται. Δεν ξέρω αν κάπου αλλού σ’ αυτό τον πλανήτη αποτελεί ιδιότητα
το να είσαι αδιόριστος επιτυχών διαγωνισμού του προηγούμενου αιώνα ή γενικά αδιόριστος κάτι.
Καταλαβαίνουμε, όμως, όλοι, πόσο σφιχτή είναι η θηλιά της ιδιότητας του αδιόριστου. Ο αδιόριστος δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, παρά να ελπίζει και να περιμένει. Σχεδόν δέσμιος, αφού όλη την ενέργειά του απορροφά η διεκδίκηση του αιτήματός του. Ένσημα κολλάει μόνο στο ξεροστάλιασμα έξω απο τα υπουργεία και τις αίθουσες δικαστηρίων. Σκέφτεται: κι αν τα παρατήσω και φύγω και τελικά οι άλλοι δικαιωθούν; Και μένει εκεί που είναι στα επαγγελματικά του, δηλαδή στο pause.
Έτσι ο χρόνος, δηλαδή μια ολόκληρη ζωή, περνά στο περίμενε. Κι όταν έρθει η ώρα του διορισμού, τελικά ο αδιόριστος ανακαλύπτει ότι “τρώει” στην ουσία τη θέση του δικού του παιδιού που έχει φτάσει πια στα 25 και βρίσκεται στη φάση δημιουργίας.
Σύνταξη στα 18, δουλειά στα 60 έγραφε το παλιό σύνθημα. Κάπως έτσι λειτουργούμε, κι εκεί βασίζουμε τις προσδοκίες μας ως κοινωνία. Στους γονείς και στους παππούδες που εργάζονται για τα καθημερινά. Σπαταλώντας την τεράστια ενέργεια και τη γνώση που φέρνουν οι νέοι, η οποία θα έχει προ πολλού χαθεί, όταν έρθει η ώρα να δουλέψουν στα 50. Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε κι ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Βερναρδάκης 52 ετών είναι ο μέσος όρος ηλικίας του δημοσίου υπαλλήλου. Το κατάλαβες; Μέχρι τα 52 έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου.
Περισσότερα »

Θεατρικά εργαστήρια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης – Oι εγγραφές ξεκίνησαν!


ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!
Έχεις πολεμήσει ποτέ με ένα σπαθί φτιαγμένο από άχυρα;
Έχεις κολυμπήσει σε μια θάλασσα από πολύχρωμα υφάσματα;
Έχεις χορέψει στην άκρη του φεγγαριού;
Έχεις ταξιδέψει στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα;
Έχεις ξεδιπλώσει την κόκκινη κλωστή μιας ιστορίας;
Έχεις σιγοτραγουδήσει το κελάηδισμα ενός χελιδονιού;
Έχεις μεταμορφωθεί ποτέ σε κύμα;
Έχεις σκαρφαλώσει ποτέ σε ένα σύννεφο;
Έχεις πετάξει με ένα αερόστατο φτιαγμένο απο κουρέλια;
1Έχεις πετάξει ποτέ με το δικό μας αερόστατο; Αυτο που οδηγεί στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας; Αυτό που οδηγεί στον κόσμο του θεάτρου;
Πάνω από 400 παιδιά εδώ και 10 χρόνια έχουν «ταξιδέψει» μαζί μας και έχουν γνωρίσει τον κόσμο του θεάτρου μέσα από τα εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Και φέτος, λοιπον, συνεχίζουμε! Γιατί «αρκεί λίγη ευτυχία για να ξαναρχίσουν όλα»!
Στα θεατρικα εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δραματοποίηση, τον Αυτοσχεδιασμό και όλες τις σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας. Εξοικειώνονται με όλες τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, χορός) που ανθίζουν στους κόλπους του θεάτρου.
Τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά. Για παιδιά απο 5 έως 12 ετών.
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/μήνα. Για 2 αδέρφια η τιμή είναι 35€. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή: Σε παιδιά οικογενειών – που είναι κάτοχοι της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Κοζάνης – που επιδοτούνται μέσω του Δήμου Κοζάνης από το Πρόγραμμα Παιδικής προστασίας
Πληροφορίες- Εγγραφές:
Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης ,
Τηλ: 24610 – 24062 και 6987991949 | Ε-mail: dptkoz@otenet.gr | http://dipethekozanis.gr | Facebook: facebook.com/dipethekozanis
Περισσότερα »

Μουσική βραδιά στον αύλειο χώρο του Αγίου Νεκταρίου Σιάτιστας


ethelontiki-drasi_politon-siatistasΤο Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας σας προσκαλεί στην μουσική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20.30 στον αύλειο χώρο του Αγίου Νεκταρίου Σιάτιστας.
Την βραδιά πλαισιώνουν μουσικά η Αντιγόνη Ντουσιοπούλου,ο Χρήστος Αδαμόπουλος και η Παραδοσιακή Ορχήστρα ‘’Αρχοντες΄΄
Με τιμή
Το Δ.Σ του Συλλόγου
Περισσότερα »

Δήμος Βοΐου: Ορισμός νέων Αντιδημάρχων


Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι με θητεία έως και 28-2-2018.
Παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβούλων της συμπολίτευσης, ο Δήμαρχος Βοΐου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου τα ονόματα των αντιδημάρχων, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1 Σεπτεμβρίου.
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι οι εξής:
  1. dimos_voiouΑντιδήμαρχος περιβάλλοντος, καθαριότητας, ανακύκλωσης και πρασίνου, διαχείρισης και συντήρησης δημοτικών οχημάτων ορίζεται ο κ. Κοτρώτσιος Λουκάς, ο οποίος θα ασκεί και κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ασκίου.
  2. Αντιδήμαρχος αγροτικής και επιχειρηματικής οικονομικής ανάπτυξης ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζής Ιωάννης, ο οποίος θα ασκεί και κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης.
  3. Αντιδήμαρχος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευθυμιάδης Αναστάσιος, ο οποίος θα ασκεί και κατά τόπο αρμοδιότητες στις Δημοτικές Ενότητες Τσοτυλίου και Πενταλόφου.
Παραμένουν ως Αντιδήμαρχοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γλυκερία Νταβατζή – Παπαδιώτη, ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και Λάζαρος Γκερεχτές, ως Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, πολεοδομίας και περιβάλλοντος, προγραμματισμού και οικονομικής ανάπτυξης, επικοινωνιών, διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ο Δήμαρχος Βοΐου ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους για την πολύτιμη προσφορά τους στη διοίκηση του Δήμου και έδωσε τη σκυτάλη στους νεότερους, ευχόμενος τα καλύτερα για μία καλή και δημιουργική θητεία. Στους δύο Αντιδημάρχους που παραμένουν ευχήθηκε να συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο και δυναμισμό το έργο τους.
Όλοι οι αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και δήλωσαν ότι θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Περισσότερα »

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Θερινό σινεμά: «Τοπ Καπί»


«Τοπ Καπί» (Topkapi -1964). Σκηνοθεσία: Ζιλ Ντεσέν. Ηθοποιοί: Μελίνα Μερκούρη, Μαξιμίλιαν Σελ, Πίτερ Ουστίνοφ, Ρόμπερτ Μόρλει, Ακίμ Ταμίροφ, Τίτος Βανδής, Δέσπω Διαμαντίδου, Τζο Ντασέν.
unnamed Μια  επαγγελματίας κλέφτρα έρχεται σε μυστική επαφή και συμφωνία με φημισμένο κομπιναδόρο, με σκοπό να συγκεντρώσει μια ομάδα ατόμων ικανών να φέρουν σε πέρας ένα επικίνδυνο σχέδιο αρπαγής ενός σουγιά ανεκτίμητης αξίας, που ανήκε στο σουλτάνο και φυλάσσεται σε ιδιαίτερα υψηλές συνθήκες ασφαλείας στο μουσείο Topkapi στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Τα άτομα που τελικά συγκεντρώνουν, είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, και  οι καλύτεροι στον τομέα τους. Για να τα καταφέρουν πρέπει να εξουδετερώσουν τον εξαιρετικά ευαίσθητο συναγερμό του μουσείου, να διαφύγουν της προσοχής των σωμάτων ασφαλείας που το περιφρουρούν και να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό έλεγχο της αστυνομίας…
unnamed (1)
Φημισμένη κωμική περιπέτεια με έντονο σασπένς του Ζιλ Ντασέν, βασισμένη στη νουβέλα του Έρικ Άμπλερ «The Light of Day»,  με την οποία ο δημιουργός της επιχειρεί να κάνει μια κωμική εκδοχή της παλαιότερης ταινίας του «Ριφιφί» που είχε γυρίσει το 1955. Ανάλαφρη «ελληνική» ατμόσφαιρα, συναρπαστικές σκηνές ληστείας, ένα θαυμάσιο μουσικό σκορ από τον Μάνο Χατζιδάκι και μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών με ηγετική φυσιογνωμία αυτή της Μελίνας, που δείχνει να αλωνίζει στο πανί, παρά τη διαφορετική άποψη των κριτικών της εποχής. Για τον πρώτο αντρικό ρόλο αρχικά υποψήφιος ήταν ο Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ, παλιός συνεργάτης του Ντασέν, τότε που ο σκηνοθέτης συγκαταλέγονταν στη «μαύρη λίστα», ωστόσο τον ανέλαβε τελικά ο Μαξιμίλιαν Σελ. Το ρόλο του Άρθουρ Σίμπσον, αρχικά είχε αναλάβει ο Πίτερ Σέλερς, που στην πορεία τον εγκατέλειψε (καθώς δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί με τον Μαξιμίλιαν Σελ), δίνοντας στον Πίτερ Ουστίνοφ την ευκαιρία να δημιουργήσει  μια από τις πιο διασκεδαστικές ερμηνείες της καριέρας του(κάτι αντίστροφο είχε συμβεί δύο χρόνια πριν με τον «Ροζ Πάνθηρα» του Μπλέικ Έντουαρντς, όταν ο Σέλερς αντικατέστησε τον Ουστίνοφ στο ρόλο του Κλουζό). Επιπλέον ο Ντασέν ήθελε τον Όρσον Ουέλες για το ρόλο του Σέντρικ Πέιτζ, μετά την άρνηση όμως του δεύτερου, ανέλαβε ο Ρόμπερτ Μόρλει. Το ενδιαφέρον καστ απαρτίζεται και από Έλληνες  ηθοποιούς, όπως ο Τίτος Βανδής και η Δέσπω Διαμαντίδου, ενώ ένα ρόλο ερμηνεύει και ο γιος του σκηνοθέτη, γνωστός τραγουδιστής και πρόωρα χαμένος Τζο Ντασέν. Η ταινία έγινε μεγάλη διεθνή επιτυχία, εμπορική και καλλιτεχνική, απέφερε πάνω από 7.000.000 δολάρια κέρδη από τις εισπράξεις, ενώ ο Πίτερ Ουστίνοφ τιμήθηκε με το όσκαρ β’ αντρικού ρόλου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε πριν τις καλοκαιρινές μας προβολές να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και δύο χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.
Επίσης, για άλλη μια χρονιά καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 40 οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, καθώς και στη δράση συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων για 100 άπορες οικογένειες για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Ακόμη καλούμε τους σινεφίλ που θα παρακολουθήσουν τις υπόλοιπες προβολές του θερινού σινεμά, να προσκομίσουν ένα βιβλίο της αρεσκείας τους, για της ανάγκες συγκρότησης βιβλιοθήκης των φυλακών στα Γρεβενά, μια ακόμα πρόσφατη κοινωνική δράση του συλλόγου μας.

Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ
στην αυλή του Φιλοπρόοδου
Σε περίπτωση αναβολής της προβολής λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη,
η προβολή μετατίθεται για την Πέμπτη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»
Περισσότερα »

Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών: Από σήμερα οι εγγραφές των ακαδημιών βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών


gimnastikos_sillogos_grevenonΑπό Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 ξεκινάνε οι εγγραφές των ακαδημιών βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών. Αγόρια και κορίτσια 7 ως 13 χρονών.
Κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο κλειστό γυμναστήριο Γρεβενών.
Από τις 17.00 ως τις 19.00.
Τηλ.επικοινωνίας : 6972468820 και 6932669470
Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι δωρεές στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης – Ευχαριστήριο της Διοίκησης


mamatsio_koz
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο»-«Μποδοσάκειο» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:
α) τον κο Ζήνων Καραμούζα για τη δωρεά 40 σεντονιών και 40 μαξιλαριών για τις ανάγκες της χειρουργικής κλινικής,
β) τους συγγενείς, τους φίλους καθώς επίσης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καπνοχωρίου για τη δωρεά 58 σεντονιών και 58 μαξιλαροθηκών για τις ανάγκες της παθολογικής κλινικής, εις μνήμη «Μάρκου Κουντουρά & Σουλτάνας Αμαραντίδου» και
γ) την κα Ευρώπη Παπαδοπούλου για τη δωρεά 30 κουβερτών πικέ για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Κοζάνης.
Από τη στήριξη όλων σας παίρνουμε δύναμη και κουράγιο στον καθημερινό μας αγώνα.
Περισσότερα »

Canyoning + Barbeque στον καταρράκτη Σκεπασμένου στο Βελβεντό


Δραστηριότητα και εκδρομή στην όμορφη κωμόπολη του Βελβεντού. Στο Βελβεντό υπάρχει ένας καταρράκτης 50μέτρων και χώρος αναψυχής διαμορφωμένος κατάλληλα για τους επισκέπτες. Ο 50μετρος καταρράκτης είναι χωρισμένος σε τρία μέρη με ύψος 10,12 και 27μέτρα αντίστοιχα. Κατάλληλο και για αρχάριους!
Η περιοχή είναι πανέμορφη με αρκετές υποδομές. Κόστος 30€ (στην τιμή περιλαμβάνεται και το μπάρμπεκιου). Για όσους θέλουν να συνδυάσουν διήμερο υπάρχουν καταλύματα, αλλά και δυνατότητα κατασκήνωσης.
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ. – 2 μ.μ.
Περισσότερα »

Ορειβατικό διήμερο στον Σμόλικα με τον ΕΟΣ Κοζάνης ( Σαββατοκύριακο 3-4/9/2016)

smolikass



Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει την Κυριακή 4.9.2016 ορειβατική διαδρομή στον Σμόλικα. Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει ανάβαση στον Σμόλικα (2637 μ.). Διανυκτέρευση και εκκίνηση από Πάδες Κόνιτσας (1.144μ.). Ανάβαση στην κορυφή μέσω Δρακόλιμνης (2.154μ.). Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.  Αναχώρηση για Πάδες το Σάββατο στις 16:30 μ.μ. με το λεωφορείο του συλλόγου από το parking του Μαρινόπουλου, κάτω από το γήπεδο.
Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 Αλ. Τσολάκης & 6981025650 τηλ. Συλλόγου.
Περισσότερα »

Α. Ε. Κοζάνης – Σκακιστικό Τμήμα: Έναρξη μαθημάτων αγωνιστικής περιόδου 2016-2017



Η διοίκηση, οι προπονητές και οι αρχηγοί του σκακιστικού τμήματος της Α.Ε.Κοζάνης ανακοινώνουν την έναρξη μαθημάτων των ακαδημιών μας, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και εγγραφές 6934143619
Περισσότερα »

Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης: Συγκέντρωση σχολικών ειδών, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου



sxolikaΔημοτική Κοινότητα Κοζάνης
Για τη στήριξη μαθητών πολύτεκνων οικογενειών.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ:
- σχολικές τσάντες (νηπιαγωγείου - δημοτικού -γυμνασίου)
- Τετράδια 3-5 θεμάτων
- Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
- Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
- Τέμπερες – Κηρομπογιές – Πινέλα
- Μπλοκ ζωγραφικής
- Μαρκαδόρους – Ξυλομπογιές
- Μολύβια
- Στυλό
- Γόμες
- Ξύστρες
- Διορθωτικά
- Κασετίνες
- Ντοσιέ (μεγάλα-μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
- Φακέλους με λάστιχο
- Χαρτί Α4
- Διαφάνειες Κόλλες (στικ και υγρές)
- Πλαστελίνες
- Διαφανές αυτοκόλλητο ρολό – κάλυμμα βιβλίων
- Ψαλιδάκια
- Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.) και οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο στα παιδιά σχολικής ηλικίας Η συγκέντρωση θα γίνει στο γραφείο της κοινότητας Παύλου Χαρίση 23. τηλ. 
24610-40575
απο 1 εως 15 Σεπτεμβρίου, πρωϊνές ώρες
ευχαριστούμε!
Περισσότερα »

Εθελοντική αιμοδοσία από τον “Σπάρτακο”

Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γρεβενών.
Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.
Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν στην αιμοδοσία είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.


Πληροφορίες: Παλάσκας Νικόλαος : 6974392761
Περισσότερα »

Ελληνική βραδιά με άρωμα Κρήτης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης


maurodenr
Ελληνική βραδιά με άρωμα Κρήτης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα »

Aίτημα για ίδρυση και η λειτουργία φοιτητικής Εστίας στο τμήμα ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα

Η ίδρυση και η λειτουργία φοιτητικής Εστίας στο τμήμα ΤΕΙ Μαιευτικής, που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα, αποτελεί αίτημα τόσο των σπουδαστών όσο και των οικογενειών τους, γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα, λόγω οικονομικής κρίσης, έξοδα τους. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Σεραφείμ Σαββίδη, η ετήσια δαπάνη υπολογίζεται  στις 50 χιλιάδες Ευρώ, πλην όμως η προσπάθεια που καταβάλλεται για την λειτουργία της φοιτητικής Εστίας  δεν απέφερε μέχρι στιγμής καρπούς. Εν τω μεταξύ, τις τρεις  πρώτες  θέσεις μονίμου προσωπικού για το τμήμα ΤΕΙ Μαιευτικής, ενέκρινε η Διοίκηση του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και  αναμένεται η επικύρωση της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας, για να ακολουθήσει η προκήρυξη τους. Φέτος η βάση εισαγωγής υποψηφίων στο τμήμα εκτινάχθηκε στα 13.200 μόρια, έναντι 11.900 πέρυσι, με τον αριθμό των πρωτοετών σπουδαστών  να ανέρχεται στους 145.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Περισσότερα »

Πτολεμαίδα: Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας»


PNEUMATIKOΤο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Περισσότερα »

Με δύο θεατρικές παραστάσεις και την εμφάνιση της Πανδώρας ολοκληρώνονται τα φετινά Λασσάνεια

Με δύο θεατρικές παραστάσεις και την εμφάνιση της Πανδώρας ολοκληρώνονται τα φετινά Λασσάνεια:

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου οι ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ παρουσιάζουν τον «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης ή στην Αίθουσα Τέχνης (σε περίπτωση βροχής) στις 21.00 το βράδυ.

Πρόκειται για την πιο γοητευτική, κλασική περιπέτεια του κόσμου, την ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκουου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό. Είναι μια μοναδική σύγχρονη παράσταση, όπου τα παιδιά βλέπουν μια συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου. Θα σας διασκεδάσει αλλά και θα σας συγκινήσει, θα σας  χαρίσει άφθονο γέλιο αλλά και μοναδικές στιγμές τρυφερής παιδικής αθωότητας. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης  προέρχονται όλα από τη μεγάλη Ιταλική Σχολή και τα παιδιά θα «ταξιδέψουν» με μελωδίες όλων των μεγάλων Ιταλών Μουσουργών (Verdi, Paganini, Bellini, Puccini) αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Νάπολη μέχρι και την Κάτω Ιταλία. Παρούσα στη σκηνή η σπουδαία μουσικός  Άννα Λάκη  με το ακορντεόν της.
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης, Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου, Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς, Βοηθός Χορογράφου: Ευγενία Σιγαλού
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου

Γενική είσοδος: 10€  άνεργοι: 6€ (με επίδειξη κάρτας)
Προπώληση: 8€ στο Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το βράδυ η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑ θα δώσει συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης με Είσοδο Ελεύθερη.
Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ΠΛΟΥΤΟ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.
Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.
Μετάφραση:  Κ.Χ. Μύρης, Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης, Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας, Κοστούμια:  Σοφία Νικολαϊδη, Μουσική:  Γιώργος Ανδρέου, Στίχοι:  Ισαάκ Σούσης, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς, Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Παλληκαράκη, Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης , Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς.
Εισιτήριια: 20 € ενηλίκων, 15 € παιδιών, φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμΕΑ.
Προπώληση Εισιτηρίων:
viva.gr, artinfo.gr, Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης
Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Media Markt
Τέλος, ανακοινώνεται ότι ο Ευξείνειος Κύκλος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ το Jazz Festival μέσα στον Οκτώβριο. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα γνωστοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
Περισσότερα »

H Πεζογέφυρα της Ζάβορδας (Του Νίκου Λαζαριώτη)


Πολλά είναι τα δημοσιεύματα και τα σχόλια σχετικά με την πεζογέφυρα της Ζάβορδας στη νέα λίμνη Ιλαρίωνα. Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ δεσμεύτηκε, σαν ανταποδοτικό έργο, να κατασκευάσει μια πεζογέφυρα που θα συνδέει το δρόμο Ελάτη – Παλιουριά με το μοναστήρι της Ζάβορδας. Ανέθεσε σε μελετητικό γραφείο τη μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε με όλες τις σχετικές εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών έτσι ώστε το έργο να είναι σε θέση να δημοπρατηθεί. Το έργο όμως κόλλησε γιατί;
Επειδή παρακολουθώ το θέμα από την αρχή θέλω να καταθέσω κάποια δεδομένα που απορώ πως δεν τα παίρνουν υπόψη τους όσοι ασχολούνται προφορικά ή γραπτά με το έργο. Συγκεκριμένα :
  1. Ο Αλιάκμονας και τώρα λίμνη Ιλαρίωνα, αποτελεί το διοικητικό όριο του νομού Κοζάνης και του νομού Γρεβενών. Επομένως το ένα βάθρο της πεζογέφυρας θεμελιώνεται στο νομό Κοζάνης και το άλλο στο νομό Γρεβενών. Με το νέο διοικητικό χάρτη έχουμε δήμο Σερβίων – Βελβεντού και Δήμο Δεσκάτης. Επομένως το έργο δεν είναι της τοπικής κοινότητας Ελάτης ή γενικά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού αλλά διανομαρχιακό και διαδημοτικό. Άρα το έργο δεν μπορεί να γίνει από έναν μόνο αλλά απαιτεί συνεργασία.
  2. Το έργο προτάθηκε όχι για να συνδέσει δυο αξιόλογες περιοχές αλλά ουσιαστικά για να αναδείξει και να συνδέσει το μοναστήρι της Ζάβορδας με το δρόμο Ελάτη – Παλιουριά. Εδώ αρχίζει και μπλέκει το θέμα.
  3. Στο μοναστήρι είναι εγκατεστημένοι μοναχοί οι οποίοι μονάζουν και λειτουργούν σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες. Στον ευρύτερο ιδιόκτητο χώρο της μονής οι καλόγεροι έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο και χωρίς τη συγκατάθεση τους δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
  4. Το συμβούλιο των μοναχών που διοικεί το μοναστήρι συνεδρίασε και αποφάσισε ότι δεν επιτρέπει να συνδεθεί η πεζογέφυρα με το μοναστήρι γιατί θα διαταραχθεί η πνευματική ηρεμία του χώρου. Η απόφαση των μοναχών έγινε δεκτή και εγκρίθηκε από τον μητροπολίτη Γρεβενών (έχω στη διάθεσή μου τα σχετικά έγγραφα). Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με δεδομένο ότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο της εκκλησίας δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία ανατροπής η αγνόησης αυτής της απόφασης από εξωεκκλησιαστικούς κύκλους.
  5. Με αυτά τα δεδομένα αν κατασκευασθεί η γέφυρα θα οδηγεί σε αδιέξοδο, στο βράχο. Αξίζει τον κόπο ;
Επειδή το αίτημα κατασκευής της γέφυρας υποστηρίχθηκε και φορούσε κυρίως την τοπική κοινότητα Ελάτης προτείνω το ποσό που ήταν διατεθειμένη να διαθέσει η ΔΕΗ για την γέφυρα να τα διαθέσει για να γίνει ο περιφερειακός δρόμος της Ελάτης. Η ΔΕΗ μάλλον είναι δύσκολο να ξανακάνει μελέτη. Μπορούμε, σαν Δήμος, να ζητήσουμε από την Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει τη μελέτη του περιφερειακού δρόμου και η ΔΕΗ να κατασκευάσει το έργο.
30/08/2016
ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Σερβίων Βελβεντού
Περισσότερα »

Πτολεμαϊδα: Νέα τμήματα από τον Σεπτέμβριο, στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Εκφραση”


Νέα τμήματα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο ο Πολιτιστικός Σύλλογος “΄Εκφραση” στην Πτολεμαϊδα, καλύπτοντας τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ενισχύοντας τις δεξιότητες στην καθημερινότητα τους.
Μετά την επιτυχημένη λειτουργία -για πρώτη χρονιά πέρσι -των τεσσάρων τμημάτων, φωτογραφίας, αγιογραφίας, ζωγραφικής ενηλίκων και ζωγραφικής νηπίων και παιδιών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “΄Εκφραση” -μετά και το σχετικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε- κάνει γνωστό ότι κατά τη νέα χρονιά “Σεπτέμβριος 2016-Ιούνιος 2017” , θα λειτουργήσουν στα γραφεία του , Κοροξένης 3 στην Πτολεμαϊδα, τα εξής τμήματα:
-Νηπιακή απασχόληση, με την Ελευθερία Δούμκου
-Βιτρώ (με την τεχνική Tiffany), με τον Γεώργιο Παπαθανασίου
-Κινηματογράφος-Βίντεο, με τον Φάνη Τοψαχαλίδη
-Φωτογραφία με τον Κώστα Παπαϊωάννου
-Δημοσιογραφία και επικοινωνία, με τον Αντώνη Μαυρίδη
-Αγιογραφία με τον Αντώνη Σμυρνιό
-Πυρογραφία με τον Ανδρέα Κασπαρίδη
-Παραμύθι και παιδί. (Το παραμύθι ως εργαλείο των γονέων στις δύσκολες σχέσεις με το παιδί) , με την Φωτεινή Χατζάρα
-Ζωγραφική ενηλίκων με την Φαίη Τζέλη και
-Ζωγραφική παιδιών, επίσης με την Φαίη Τζέλη.
Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2463080506 και 6972553826.
Περισσότερα »

«Σήμα» κινδύνου για τον ΟΑΕΕ - Υπό κατάρρευση το Ταμείο




Το 78,5% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης υποχρεώθηκε να απορροφήσει μέσα στο πρώτο 7μηνο του 2016 ο ΟΑΕΕ για την καταβολή συντάξεων ελλείψει επαρκών εσόδων από εισφορές! Το ταμειακό αδιέξοδο του ΟΑΕΕ αποκαλύπτουν τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τα οποία, στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου, το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών έλαβε τα 655 εκατ ευρώ από τα συνολικά 834 εκατ ευρώ που είχαν προβλεφθεί για ολόκληρο το έτος.
«Σήμα» κινδύνου για τον ΟΑΕΕ - Υπό κατάρρευση το ΤαμείοΔεδομένων των ταμειακών προβλημάτων που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο ΟΑΕΕ αφού μόνο 1 στους 2 καταβάλλει εισφορές, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει προβλέψει, ήδη, «μαξιλάρι» πρόσθετης χρηματοδότησης 300 εκατ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου (200 εκατ ευρώ από ανακατανομή κονδυλίων + 100 εκατ ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών που χρηματοδοτεί ελλειμματικά ταμεία κύριας ασφάλισης). Χωρίς, ωστόσο, να είναι βέβαιο ότι τα 1,134 διΣ. ευρώ που συνολικά θα διατεθούν θα είναι αρκετά για να «καλυφθούν» όλες οι υποχρεώσεις του Ταμείου το οποίο έχει προβλέψει ταμειακό έλλειμμα 806 εκατ. ευρώ για φέτος.
Με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, το ΙΚΑ που επίσης έχει προβλέψει έλλειμμα 2 δισ. ευρώ για το 2016, απορρόφησε στο πρώτο 7μηνο το 63,6% της ετήσιας επιχορήγησης (1,410 δισ. ευρώ έναντι 2,217 δισ. ευρώ). Και, παρά την καταγραφόμενη αύξηση κατά 4% στα έσοδά του από ασφαλιστικές εισφορές, θα χρειαστεί να λάβει τα 500 εκατ ευρώ της «έξτρα» χρηματοδότησης η οποία έχει προβλεφθεί (300 εκατ ευρώ από ανακατανομή κονδυλίων του υπουργείου + 200 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ).
Τα άλλα ταμεία
Σε ό,τι αφορά τα άλλα Ταμεία, στο 7μηνο, ο ΟΓΑ απορρόφησε το 58,1% της κρατικής επιχορήγησης (1,933 δισ. ευρώ σε σύνολο 3,326 δισ. ευρώ), το ΝΑΤ το 58,2% (306 εκατ ευρώ σε σύνολο 526 εκατ. ευρώ), το ΤΑΠ - ΟΤΕ το 58,9% (315 εκατ. ευρώ σε σύνολο 535 εκατ. ευρώ) ενώ στο ΤΑΠ της ΔΕΗ έχει αποδοθεί αντιπαροχή έναντι της περιουσίας του το 57,7% (334 εκατ .ευρώ σε σύνολο 579 εκατ ευρώ). Τέλος ο ΟΑΕΔ έχει απορροφήσει το 52,5% (265 εκατ. ευρώ έναντι των 505 εκατ. ευρώ) ενώ «υπεραπορροφήσεις» έχουν γίνει για το ΕΚΑΣ (το 73,7% ή 500 εκατ. ευρώ σε σύνολο 678 εκατ. ευρώ) και για κοινωνικές παροχές (139 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικού στόχου του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που ήταν για μόλις 16 εκατ. ευρώ).
Υστέρηση 272 εκατ. στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων
«Τρύπα» 776 εκατ. στα κρατικά έσοδα τον Ιούλιο
Μειωμένα κατά 776 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου ήταν τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιούλιο, ενώ τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, παρουσίασαν μείωση 375 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το μηνιαίο στόχο που είχε τεθεί. Μάλιστα η ανάλυση των στοιχείων για την υστέρηση τον Ιούλιο έκρυβε και μια αρνητική έκπληξη, αφού η μείωση των εσόδων του Ιουλίου προήλθε σε σημαντικό βαθμό από την υστέρηση κατά 272 εκατ. ευρώ στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου καταγράφηκε πάντως πρωτογενές πλεόνασμα 3,55 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 3,7 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο του 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ στο φετινό επτάμηνο.
Η μείωση των εσόδων Ιουλίου 2016 οφείλεται κυρίως:
1. Στο φόρο εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 272 εκατ. ευρώ
2. Στο φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 55 εκατ. ευρώ
3. Στους λοιπούς άμεσους φόρους κατά 45 εκατ. ευρώ
4. Στο ΦΠΑ καπνού κατά 41 εκατ. ευρώ
5. Στους λοιπούς Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (καπνού κλπ) κατά 160 εκατ. ευρώ
6. Στα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 132 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, αυξημένα έναντι του στόχου ήταν κυρίως τα έσοδα:
1. Του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 295 εκατ. ευρώ
2. Των φόρων στην περιουσία κατά 42 εκατ. ευρώ
3. Του ΦΠΑ λοιπών κατά 37 εκατ. ευρώ.
Επιστροφές φόρου
Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) για την περίοδο Ιουλίου 2016 ανήλθαν σε 249 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 40 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (209 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την περίοδο Ιουλίου 2016 ανήλθαν σε 19 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 401 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Ειδικά για τον μήνα Ιούλιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.834 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 55 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,4 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 72 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.
Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 403 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 17 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.
* imerisia.gr
Περισσότερα »

Έξι στους 10 αμείβονται με κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά τον μήνα

Μέσα σε έναν χρόνο -το πρώτο έτος διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ- το ποσοστό των εργαζομένων που αμείβονται με αποδοχές χαμηλότερες από αυτές του ανειδίκευτου εργάτη αυξήθηκε από το 36% που ήταν το 2014, στο 38%, γράφει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής».
Αρκούσε ένα δωδεκάμηνο για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό αυτών που αμείβονται με λιγότερο από 1.000 ευρώ και να φτάνει στο 58,8%.Έξι στους 10 αμείβονται με κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά τον μήνα
Όσον αφορά στην απασχόληση, πράγματι τα στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση, καθώς μέσα στο 2015 ο αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά 85.053 άτομα. Οι αποδοχές όμως που προσφέρουν αυτές οι δουλειές έχουν ως εξής:
  • Οι 15.087 θέσεις ή ποσοστό 17,74% προσφέρουν αμοιβές έως και 200 ευρώ τον μήνα.
  • Οι 22.806 θέσεις, ή ποσοστό 26,81% προσφέρουν αμοιβές από 200 ως 400 ευρώ.
  • Οι 37.317 θέσεις ή ποσοστό 43,87% προσφέρουν αμοιβές από 400 ως 800 ευρώ.
  • Οι 8.424 θέσεις ή ποσοστό 9,9% δίνουν αποδοχές από 800 ως 1.000 ευρώ.
  • Μόλις 1.419 θέσεις ή ποσοστό 1,67% των νέων θέσεων εργασίας δίνουν αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ.
Τα στοιχεία τα οποία προέρχονται από την στατιστική επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που υποβάλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ - μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα δεδομένα για τον Δεκέμβριο του 2015- αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Οι δείκτες της ανεργίας εμφανίζουν βελτίωση, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των απασχολούμενων. Η αύξηση αυτών όμως, οφείλεται είτε στη δημιουργία πραγματικών θέσεων μερικής απασχόλησης, είτε στον φόβο των εργοδοτών για το πρόστιμο των 10.550 ευρώ, που τους υποχρεώνει να ασφαλίσουν το μέχρι πρότινος «μαύρο» προσωπικό έστω και για λίγες ώρες, παρατηρεί το δημοσίευμα.
Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά - Πληρωμή σε 5 δόσεις



Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, με την πληρωμή του φόρου των ακινήτων να καταβάλλεται σε πέντε δόσεις. Μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας όλα τα εκκαθαριστικά θα ήταν στο TAXIS με αποτέλεσμα όποιος ήθελε να δει το ποσό που θα πληρώσει θα μπει στο λογαριασμό του,
Η συνολική είσπραξη θα πρέπει να φθάσει στα 2,65 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή και πέρυσι. Η βεβαίωση επίσης του φόρου παραμένει στα 3,4 δισ. ευρώ ή στο 1,9% του ΑΕΠ.
Περίπου 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν από 10 έως 50 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, άλλες 270.000 ποσό πάνω από 50 ευρώ και 1,5 εκατομμύριο πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω.
ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά - Πληρωμή σε 5 δόσειςΠερίπου 60.000 είναι τα ξενοίκιαστα ακίνητα τα οποία φέτος δεν θα έχουν την έκπτωση του 20% ενώ οικόπεδα και οικοδομές που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης και αντιμετωπίζονται ως οικόπεδα θα έχουν επιβάρυνση έως 25%.
Επίσης, ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, υπάγονται πλέον στον συμπληρωματικό φόρο με αύξηση συντελεστών.
Στις επιχειρήσεις αυξάνεται ο συμπληρωματικός φόρος ενώ καταργείται και η απαλλαγή για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα.
Συνολικά, 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο από πέρυσι γιατί ήταν στα όρια των κλιμακίων του βασικού φόρου και επειδή μειώθηκαν οι τιμές ζώνης είχαν όφελος.
Έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τον φόρο του 2017, με την είσπραξη να αναμένεται να είναι η ίδια (2,65 δισ. ευρώ) και το υπουργείο των Οικονομικών να αναζητά τρόπους για να διαμοιραστούν καλύτερα τα βάρη. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι του χρόνου τα αγροτεμάχια θα έχουν μεγαλύτερες επιβαρύνσεις.
* http://www.imerisia.gr
Περισσότερα »

«Όλοι μαζί, ποδήλατα πεζοί», φώναξαν στο Τρανόβαλτο Κοζάνης


2Πραγματοποιήθηκε  Κυριακή 28 Αυγούστου, η «Πολιτιστικοποδηλατοδιαρδομή», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Τρανοβάλτου: «Η Αναγέννηση». Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν: « Όλοι μαζί, ποδήλατα πεζοί».
3
Περισσότερα »

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Λαϊκό Πάλκο Με τον Βαγγέλη Κορακάκη


Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος αλλάζοντας κλίμα και ύφος σας προσκαλεί,
Layout 2τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, σε μουσική βραδιά με καλεσμένο τον σύγχρονο λαϊκό μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.
Όμορφα λαϊκά τραγούδια, σύγχρονα και παλιά θα πλημμυρίσουν την υπέροχη καλοκαιρινή μουσική αυλή, χαρίζοντάς μας στιγμές κεφιού και διασκέδασης.
Μαζί του οι αξιόλογοι συνεργάτες:
Ελένη Καπηλίδου – Τραγούδι
Βασίλης Κορακάκης – Μπουζούκι, τραγούδι
Γιάννης Ευαγγέλου – Κιθάρα
Αλέξανδρος Βαρανάκης – Ακορντεόν
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν (πιθανότητα βροχής) η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί την ίδια ώρα στην Αίθουσα Τέχνης.
Στην «Αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων», στην κερασιά από κάτω.
Η είσοδος στους μαθητές, σπουδαστές και άνεργους είναι στα 5 ευρώ με το ποτό.
Χορηγοί:
«ΟΙΝΟΠΟΙΟΝ» ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ – ΤΑΒΕΡΝΑ
Κ/ΞΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ – ΑΤΡΑΠΟΣ ΑΤΕ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥΠΤΗΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
Περισσότερα »

Οδηγίες αντιμετώπισης της καρπόκαψας της μηλιάς σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής :
Σε συνεργασία με το ΠΚΠΦΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και παρακολουθώντας τις συλλήψεις των παγίδων για καρπόκαψα προτείνουμε τα εξής:
ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ ΜΗΛΙΑΣ
(Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae)
Παρατηρήθηκαν συνεχόμενες συλλήψεις του εντόμου στις περισσότερες περιοχές ,οπότε συνιστάται συνέχιση των επεμβάσεων
Κατάλληλος χρόνος επέμβασης ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ):
    Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες(μέγιστος αριθμός εφαρμογών/καλλιεργητική περίοδο) Αριθμός ημερών έως τη συγκομιδή(αύξουσαΤαξινόμηση)
Φυτοπροστατευτικά προϊόντα με εφαρμογή κατά την εναπόθεση των ωών 25-28 Αυγούστου Chlorantraniliprole(2)Methoxyfenozide (3)Tebufenozide (4)Diflubenzuron (2)Fenoxycarb (2), 1414141430
Φυτοπροστατευτικά προϊόντα με εφαρμογή κατά την εκκόλαψη των ωών 30-32 Αυγούστου CpGV (9)emamectin(3)Beta-cyfluthrin(2)deltamethrin(2)etofenprox(2)lambda cyhalothrin(2)spinosad(3)indoxacarb(3)thiacloprid(1)chlorpyrifos-methyl(1)phosmet(2)tau-Fluvalinate(2) 33777771014212830
Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων.
Η επέμβαση για την καρπόκαψα καταπολεμά και τις νάρκες.
www.paseges.gr
Περισσότερα »

Πιστοποιητικό ποιότητας για τα βιολογικά αρωματικά φυτά της KAMVOUNIA MOUNTAINS από το Φρούριο, σε διεθνή έκθεση στο Λονδίνο


k75d676d57kis5k6s56
Πιστοποιητικό ποιότητας great taste 2016 δύο αστέρων (**) σε διεθνή έκθεση τροφίμων του Λονδίνου, εξασφάλισε με τη συμμετοχή της η KAMVOUNIA MOUNTAINS των βιολογικών αρωματικών φυτών του Χρήστου Λιάκου που δραστηριοποιείται στο Φρούριο Κοζάνης, επιβεβαιώνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων της.
Ασφαλώς η μεγάλη αυτή διάκριση, αποτελεί ένα πολύ «γερό χαρτί» στην προώθηση των προϊόντων αυτών (σ’ αυτή τη φάση της βιολογικής ρίγανης), με την επικόλληση στις συσκευασίες του πιστοποιημένου σήματος ποιότητας των δύο αστέρων (**).
Γ.Μ./mikrovalto.gr
Περισσότερα »

Α.Σ. “Διόσκουροι” Κοζάνης: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες


dioskouroiΗ Διοίκηση του Σωματείου μας με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, συγχαίρει όλους τους αθλητές που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, αποδεικνύοντας ότι αθλητισμός και διάβασμα συνδυάζονται απόλυτα. Η χαρά οφείλεται στην επιτυχία που είχαν οι μπασκετμπολίστες και γενικότερα οι αθλητές της πόλης μας. Η υπερηφάνεια όμως έχει να κάνει με την απόλυτη επιτυχία (100%) που είχαν οι αθλητές των Διόσκουρων. Ευχόμαστε ολόψυχα καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις αθλητικές τους δραστηριότητες και στον ακαδημαϊκό τους βίο.
“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”
Συγχαρητήρια σε όλους σας παιδιά!!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λουκάς Καραγιαννάκης
Περισσότερα »

Όλες οι λεπτομέρειες για το 3ο Florina Bike Challenge


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σας καλωσορίζουμε στο 3ο Florina Bike Challenge, το οποίο συνδιοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρία All Cycling,
τον Α.Σ. «1000 Δέντρα», την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  και τον Δήμο Φλώρινας.
Αυτή τη χρονιά, το 3ο FBC θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.
Διαδρομές
Η εκδήλωση περιλαμβάνει 4 ασφάλτινες διαδρομές 135, 65 , 21 & 4 χλμ.  Οι αγωνιστικές διαδρομές έχουν την ίδια χάραξη με το 2015. Η μόνη αλλαγή είναι στην περιηγητική διαδρομή των 21 χλμ, όπου για φέτος η διαδρομή κινείται μέσα και έξω από την πόλη της Φλώρινας.
Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν από το Νέο Πάρκο, ενώ οι αγωνιστικές διαδρομές Νυμφαίο–Κλεισούρα–Καστοριά–Βίγλα [135 χλμ] και Ακρίτας [65 χλμ] θα τερματίσουν πάλι στο Χ. Κ. Βίγλας. Οι διαδρομές 21 & 4 χλμ θα τερματίσουν στο Νέο Πάρκο.
Πληροφορίες Αγωνιστικών Διαδρομών
Υπάρχουν 3 χάρτες για τις 2 διαδρομές (ridewithgps/Google map/Openrunner) και καινούργιο για το 2016, αρχείο gpx κάθε διαδρομής. Επίσης υπάρχει και περιγραφή κάθε διαδρομής, μαζί με διάγραμμα όπου φαίνονται χιλιομετρικές αποστάσεις και σταθμοί ανεφοδιασμού [Σ.Α.]
Για κάθε διαδρομή μπορείτε να ενημερωθείτε για τους Σ.Α., τα Σ.Χ.Α. [σημεία χρονικού αποκλεισμού] και τα στατιστικά των αναβάσεων.
Κανονισμοί
Οι κανονισμοί αποτελούνται από 17 άρθρα, που περιλαμβάνουν όλα τα θέματα των αγώνων. Για το 2016, θα υπάρχουν ποινές αποκλεισμού, σε περίπτωση συγκεκριμένων σοβαρών παραπτωμάτων.
Σήμανση
Το FBC είναι η μοναδική ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα που παρέχει σήμανση στις αναβάσεις. Έτσι λοιπόν και για το 2016, οι 4 αναβάσεις των αγώνων (Νυμφαίο, Κλεισούρα, Πισοδέρι και Ακρίτας) έχουν ειδική σήμανση ανά 3 χλμ. με αντίστροφη μέτρηση.
Επιπρόσθετα, οι χιλιομετρικές σημάνσεις παραμένουν  ίδιες για κάθε: 40Km / 30Km / 20Km / 10Km / 1Km / 500m / 200m / 100m
Για τις αλλαγές κατεύθυνσης, θα υπάρχει σήμανση πινακίδων και συμπληρωματικά για το 2016, και σήμανση πάνω στην άσφαλτο με ευμεγέθη βέλη κατεύθυνσης [Κόκκινο για τα 135 χλμ και πράσινο για τα 65 χλμ].
Αγώνες
Για το 2016 παραμένουν 3 αγώνες:  Διασυλλογικός κατηγορίας Ανδρών [135 χλμ], Όπεν [135 χλμ] και Όπεν [65 χλμ]. Ο Διασυλλογικός με τον Όπεν [135 χλμ] αν και θα έχουν κοινή εκκίνηση, θα έχουν διαφορετικούς προπομπούς ώστε να υπάρχει χρονική διαφορά μεταξύ τους μέχρι να δοθεί το ελεύθερο.
Τερματισμός
Για το 2016 ο τερματισμός έχει αλλάξει, ώστε να διευκολύνει τους αθλητές. Συγκεκριμένα, η φουσκωτή αψίδα του τερματισμού θα βρίσκεται ακριβώς εμπρός από το Χ.Κ. Πισοδερίου, για τον αγώνα των 135 χλμ.
Για τον αγώνα των 65 χλμ., οι αθλητές θα πρέπει να προσπεράσουν το Χ.Κ. κατά 200 μ., πριν κάνουν αναστροφή για να τερματίσουν.
Βραβεύσεις
Οι κατηγορίες (γενικές/ηλικιακές) είναι ίδιες με πέρσι με τη διαφορά ότι θα βραβεύονται οι 3 πρώτοι ανά κατηγορία.
Για το 2016, θα υπάρχει μια επιπλέον κατηγορία βετεράνων [Μ2] 50 + στη διαδρομή των 65 χλμ., και επίσης μια νέα κατηγορία βράβευσης ομάδας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σωματεία, σύλλογοι ή ομάδες 7 αθλητών και πάνω, ενώ βραβεύεται ο μικρότερος συνολικός χρόνος των 3 καλύτερων αθλητών της εκάστοτε ομάδας.
Αντίτιμο Συμμετοχής
Για το 2016, μόνο οι αγωνιστικές διαδρομές έχουν συμμετοχή. Οι περιηγητικές διαδρομές είναι δωρεάν.
Για τους όπεν αγώνες λοιπόν υπάρχει ατομική συμμετοχή στα 20€ και ομαδική συμμετοχή (για 7 άτομα και παραπάνω) στα 15€. Ο διασυλλογικός αγώνας είναι χωρίς συμμετοχή.
Παροχές
Και για το 2016, το FBC προσφέρει:
  • Δικαίωμα συμμετοχής
  • Αριθμός συμμετοχής
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Τσάντα Δώρων
  • Μηχανική υποστήριξη πριν την εκκίνηση
  • Μηχανική υποστήριξη μέσα στις διαδρομές
  • Παροχή υδροδοσίας & τροφοδοσίας στους Σ.Α.
  • Πλήρη σήμανση των αγωνιστικών διαδρομών
  • Αυτοκίνητο περισυλλογής (σκούπα) σε κάθε διαδρομή
  • Κλήρωση δώρων
  • Μεταγωνιστικό πλήρες γεύμα
Πληροφορίες/Εγγραφές στην ιστοσελίδα μας florinabikechallenge.com
Σας περιμένουμε
Διοργάνωση FBC
Περισσότερα »

Συνάντηση της ΑΕ Ποντίων – Καραγιαννίων με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Κούλη Αποστολίδη στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης


kutyfkyutdkydykdydyuk
Στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. συνάντηση της ΑΕ Ποντίων –Καραγιαννίων με το συντοπίτη μας παλαίμαχο και διακεκριμένο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ κο Κούλη Αποστολίδη.
Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση-ενημέρωση του κου Αποστολίδη για θέματα που ενδιαφέρουν τα αθλητικό σωματείο και ακούστηκαν σοβαρές απόψεις και από τις δύο πλευρές.
Ο κος Αποστολίδης, γνωστός για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, το ήθος και το επίπεδό του άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τη διοίκηση της ΑΕ Ποντίων-Καραγιαννίων, εξέφρασε τις απόψεις του και εξεδήλωσε την επιθυμία συμπαράστασής του.
Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν πως θα υπάρξει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των.
Μετά τη δίωρη αυτή συνάντηση η διοίκηση της ΑΕ Ποντίων-Καραγιαννίων ευχαρίστησε τον κο Αποστολίδη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα να συναντηθούν και για την ξεκάθαρη διάθεσή του για συμπαράσταση.
Περισσότερα »

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου αερόστατα της ΔΕΘ θα βρεθούν στην Κοζάνη!


Η 81η ΔΕΘ «πετάει» και ενώνει φέτος για πρώτη φορά με έναν πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν την μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση από τις 10-18 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο στόλος από αερόστατα της ΔΕΘ, η οποία γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια από την ίδρυση της, θα προσγειωθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου σε οκτώ πόλεις της ευρύτερης περιοχής και θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να πετάξει και να νιώσει λίγη από τη «μαγεία» της 81ης ΔΕΘ.
Τα αερόστατα θα έχουν εξέχουσα θέση και κατά τη διάρκεια της έκθεσης τόσο μέσα στο εκθεσιακό κέντρο, όσο και εντός της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία για σύντομα ταξίδια στους αιθέρες σε όσους τα επιλέξουν.
mtymytdmytdyutdΗ παρουσία τους ξεκινά από τις 29 Αυγούστου στις Σέρρες (στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας) και συνεχίζουν στις 30 του μήνα στο Κιλκίς (την ίδια ώρα στο πάρκο Βενιζέλου), στις 31 στην Έδεσσα (στις 19:00 στην πλατεία Στογιαννάκη), την 1η Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στην Κοζάνη (την ίδια ώρα στην πλατεία Νίκης), στις 2 Σεπτεμβρίου στην Λάρισα (στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας), στις 3 του μήνα στην Κατερίνη (στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας), στις 4 στην Καβάλα (στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας) και ολοκληρώνουν τη διαδρομή τους στις 5 Σεπτεμβρίου στην Βέροια (στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία της Βέροιας).
Όσοι επισκεφτούν τα αερόστατα εκτός από το ενημερωτικό υλικό που θα λάβουν για την 81η ΔΕΘ, θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν και σε κληρώσεις με δώρο δωρεάν πτήση με αερόστατο! Χορηγός των εκδηλώσεων με τα αερόστατα είναι η εταιρεία Μαλαματίνα.
Περισσότερα »

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Λαϊκό Πάλκο με τον Βαγγέλη Κορακάκη


wwjy65ei765e7idi7d7kid7iΟ Φιλοπρόοδος Σύλλογος αλλάζοντας κλίμα και ύφος σας προσκαλεί, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, σε μουσική βραδιά με καλεσμένο τον σύγχρονο λαϊκό μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.
Όμορφα λαϊκά τραγούδια, σύγχρονα και παλιά θα πλημμυρίσουν την υπέροχη καλοκαιρινή μουσική αυλή, χαρίζοντάς μας στιγμές κεφιού και διασκέδασης.
Μαζί του οι αξιόλογοι συνεργάτες:
Ελένη Καπηλίδου – Τραγούδι
Βασίλης Κορακάκης – Μπουζούκι, τραγούδι
Γιάννης Ευαγγέλου – Κιθάρα
Αλέξανδρος Βαρανάκης – Ακορντεόν
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν (πιθανότητα βροχής) η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί την ίδια ώρα στην Αίθουσα Τέχνης.
Στην «Αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων», στην κερασιά από κάτω.
Η είσοδος στους μαθητές, σπουδαστές και άνεργους είναι στα 5 ευρώ με το ποτό.
Χορηγοί:
• «ΟΙΝΟΠΟΙΟΝ» ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ – ΤΑΒΕΡΝΑ
• Κ/ΞΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ – ΑΤΡΑΠΟΣ ΑΤΕ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ
• ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥΠΤΗΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
Περισσότερα »

Στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εμποροπανήγυρη της Πτολεμαΐδας


PANIGIRI-PTOL
Η ετήσια μεγάλη Εμποροπανήγυρη στην πόλη της Πτολεμαΐδας θα γίνει φέτος από 17 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2016, στο γνωστό χώρο των Τεχνικών Σχολών στην Άνω Πτολεμαΐδα.
Ήδη ο δήμος προχωρά σε δημοπρασία για την εκμίσθωση χρήσης χώρου για τη λειτουργία Λούνα έκτασης 2.500 τ.μ. και για τους χώρους έκθεσης εμπορευμάτων, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική περιληπτική διακήρυξη της Εμποροπανήγυρης.
Η σχετική προφορική- φανερή- πλειοδοτική δημοπρασία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και τους όρους που κατάρτισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, για την εκμίσθωση χρήσης χώρου για τη λειτουργία Λούνα Πάρκ θα πραγματοποιηθεί στις 6-9-2016 και ώρα 12:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας, ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών.
Σε περίπτωση άγονης δημοπρασίας επανάληψη της δημοπρασίας θα διενεργηθεί στις 12-9-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00μ.
Στην περιληπτική διακήρυξη επισημαίνεται ότι «οι καντίνες θα είναι έξω από το χώρο έκθεσης εμπορευμάτων ειδικότερα στην αρχή της Εμποροπανήγυρης, επί της οδού Μ. Ασίας και πλήν περιμετρικά του κυκλικού χώρου επί της οδού Μ. Ασίας και Γράμμου στο ύψος των Τεχνικών Σχολών και ορίζεται το ποσό των 250 ευρώ εφάπαξ για κάθε αυτοκινούμενη καντίνα.»
Επίσης, καταργείται η θέση για καντίνα περιμετρικά του κόμβου Γράμμου- Μ. Ασίας.
Από το e-ptolemeos.gr
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top