VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Μεγάλη επιτυχία και επιβράβευση του έργου που έχει γίνει αποτελεί η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης για το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καθώς και το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου με έδρα την Καστοριά

είναι τα δύο μόνα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που έχουν περάσει από την διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης και συγκαταλέγονται μεταξύ των ελάχιστων Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ τα οποία ολοκλήρωσαν την διαδικασία εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης τους (ολοκλήρωσαν 30 Τμήματα από τα περίπου 500 δηλ. ποσοστό 5%).

Αρχικά το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας υπέβαλε τον Νοέμβριο του 2009 στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ) την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης που αποτελείται από περίπου 400 σελίδες. Η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης επικαιροποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 για να συμπεριλάβει το Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010.

Με βάση την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος η ΑΔΙΠ προχώρησε στην εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος. Η σύνθεση της ομάδας εξωτερικών αξιολογητών απαρτιζόταν από τρείς Πανεπιστημιακούς Καθηγητές από τις ΗΠΑ, έναν πανεπιστημιακό από την Κύπρο και ένα διευθυντικό στέλεχος από την Αθήνα.

Η Επιτροπή εξέτασε προσεκτικά την έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος. Η επιτόπια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 και 3 Νοεμβρίου 2010. Η επιτροπή συναντήθηκε με φοιτητές, αποφοίτους, μέλη του διοικητικού προσωπικού και με τα μόνιμα και έκτακτα μέλη του διδακτικού προσωπικού και εξέτασε εκπαιδευτικές διαδικασίες και σχετικά στοιχεία που αναφέρονταν στην Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης. Μετά το πέρας της επίσκεψης η επιτροπή συνέταξε στην έδρα της ΑΔΙΠ στην Αθήνα την έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης η οποία και είναι δημοσιοποιημένη στον ιστότοπο της ΑΔΙΠ (www.adip.gr ) καθώς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος (http://kastoria.teikoz.gr/pr).

Γενικά η έκθεση είναι πολύ εγκωμιαστική και επιβραβεύει το έργο που έχει επιτευχθεί στο Τμήμα. Ανάμεσα στις ιδιαίτερα θετικές επισημάνσεις της Έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

α) Πρόγραμμα σπουδών το οποίο είναι εφάμιλλο με καταξιωμένα προγράμματα σε διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

β) Οι απόφοιτοι του Τμήματος βρίσκουν άμεσα επαγγελματική αποκατάσταση πολλές φορές και πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

γ) Εξαίρετες επιδόσεις στην έρευνα και στο δημοσιευμένο έργο των μονίμων μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού καθώς και ερευνητική ατζέντα που συγκρίνεται επιτυχώς με τις αντίστοιχες συναδέλφων σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Η Έκθεση επισημαίνει και τομείς στους οποίους η πολιτεία και η διοίκηση του ΤΕΙ πρέπει να δώσουν βαρύτητα στο άμεσο μέλλον για να διατηρηθεί το ποιοτικό επίπεδο εκπαίδευσης όπως η ελλιπής χρηματοδότηση, η έλλειψη εκπαιδευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και ο μεγάλος αριθμός φοιτητών που αναλογεί σε κάθε καθηγητή.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας επισυνάπτεται δισέλιδο με τα κύρια πορίσματα της Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης καθώς και η πλήρης Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για Υγεία και ένα Δημιουργικό και Παραγωγικό 2011.

Ο Προϊστάμενος

Δρ. Γεώργιος Λάππας

Αν. Καθηγητής

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top