VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – 7 Απριλίου 2011

«Μικροβιακή αντοχή HIV/AIDS» Τι πρέπει να ξέρω; Τι πραγματικά ξέρω;

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Κα Καρανίκα Αναστασία σε συνεργασία με το Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και συγκεκριμένα με την επισκέπτρια Υγείας Κα Δρογούτη Παρασκευή, διοργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης – γνώσης με στόχο την κατάλληλη και έγκαιρη πληροφόρηση για το HIV/AIDS στα σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης, με την πεποίθηση ότι το AIDS μας αφορά όλους.

Η φετινή 7η Απριλίου 2011, παγκόσμια ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τον άνθρωπο, στη Μικροβιακή αντοχή και την εξάπλωσή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας η λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από το HIV/AIDS έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν οι παρανοήσεις και να διαλυθούν οι μύθοι και οι φόβοι σχετικά με το πρόβλημα του AIDS, που εμφανίστηκε με τη μορφή καταιγίδας και έχει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις.

Η αγωγή των νέων στο θέμα αυτό είναι απαραίτητη, πριν αποκτήσουν τις πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες τους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προστατεύουν τόσο τους εαυτούς τους, όσο και τους άλλους από τη μόλυνση. Γι΄αυτό τους χρειάζονται οι κατάλληλες γνώσεις, αλλά και οι δεξιότητες και η συμπεριφορά που επιτρέπουν αποτελεσματική επικοινωνία, υπεύθυνες αποφάσεις και ανάπτυξη υγιών ανθρώπινων σχέσεων.

Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις. Δεν ξεχωρίζει ηλικίες και βέβαια δεν αναγνωρίζει σύνορα. Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι η επιδημία υπάρχει και συνεχίζεται.

Οι νέοι μπορούν και έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Μπορούν να αλλάξουν τώρα σκέψη, αντίληψη, στάση ζωής για ένα καλύτερο αύριο.

Η ανοιχτή επικοινωνία των γονιών με τα παιδιά τους και των ενηλίκων με τους νέους είναι προϋπόθεση για τη διαμόρφωση υπεύθυνης συμπεριφοράς. Είναι η ασπίδα προστασίας κατά του AIDS και όπως όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή, έχουμε και υποχρέωση όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε και τον τρόπο ζωής μας.

Δεν θα εύρισκε εύκολα κανείς καλύτερο τρόπο προσέγγισης από το δρόμο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση πληγών που αποτελούν μάστιγες της ανθρωπότητας.

Με την έναρξη του νέου έτους 2011, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτικές εκδηλώσεις στο 2Ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, στο 2Ο ΓΕΛ Κοζάνης και στις 7/03/2011, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης και θα ακολουθήσουν στο Εσπερινό Γ/σιο και ΓΕΛ Κοζάνης και σε άλλα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Κίτσου Νικόλαο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του και την επισκέπτρια υγείας Κα Δρογούτη Παρασκευή εκπαιδευμένη από το υπουργείο Υγείας στο θέμα αυτό, για την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας

Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

Καρανίκα Αναστασία

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top