VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συνάντηση της ΕΕΤΕΜ Κοζάνης – Γρεβενών με τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος της ΕΕΤΕΜ Κοζάνης – Γρεβενών, για να συζητήσει το σημαντικότατο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το ίδρυμα μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και να εκτιμηθεί η γενικότερη πορεία του θεσμού τα τελευταία χρόνια και η θέση του στο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Χαραλαμπίδης παρουσίασε και ανέλυσε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα τόσο για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όσο και γενικά, μίλησε για τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, για τη διακύμανση των προσφερόμενων θέσεων και των εισακτέων. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τόσο από τον ίδιο σε συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όσο και της συνόδου των ΤΕΙ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Καψάλης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αγορά εργασίας οι απόφοιτοι των ιδρυμάτων, ιδιαίτερα εξαιτίας της αδράνειας της πολιτείας και των παρεμβάσεων διαφόρων επιμελητηρίων που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι είναι απαραίτητος ο συντονισμός δράσεων μεταξύ της ΕΕΤΕΜ και της Διοίκησης του ιδρύματος, για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα που θα θωρακίσουν τη βιωσιμότητα του ΤΕΙ και θα δώσουν προοπτική στους Πτυχιούχους Μηχανικούς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα που ισχύουν και σε όσα δεν έχουν εκδοθεί, ενώ επισημάνθηκε ότι οι προτάσεις Πανάρετου για Διευρυμένο Τεχνικό Επιμελητήριο, εφόσον θεσμοθετηθούν, θα θέσουν υπό επαγγελματική ομηρεία και υπό κηδεμονία τους Πτυχιούχους Μηχανικούς, περιορίζοντας περαιτέρω την εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Τέλος συμφωνήθηκε η καθιέρωση τακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο διοικήσεων για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων υπεράσπισης και ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από τη Διοίκηση του ΤΕΙ οι Αντιπρόεδροι κύριοι Ασημόπουλος Νικόλαος και Ταμουτσίδης Ευστάθιος, ενώ από την ΕΕΤΕΜ ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής κύριοι Ραμμογιάννης Γιώργος, Γκουντούλας Κώστας, Χονδροκώστας Αλέξανδρος και Καμπουρίδης Χαράλαμπος.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top