VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ξεκίνησε το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου

MΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΞεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και ήδη, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοικήτριας του νοσοκομείου, Αναστασίας Μπούρτσου, τα συνεργεία της αναδόχου εταιρειας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης πριν πιάσουν οι φθινοπωρινές βροχές.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Όπως δήλωσε η κ. Μπούρτσου, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες δύο συσκέψεις με τους επιβλέποντες μηχανικούς της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον ανάδοχο του έργου, ώστε να εξεταστεί πως θα γίνει η διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του προαυλίου ώστε αφ’ ενός να μπορέσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το έργο και αφ’ ετέρου για να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασθενών και των επισκεπτών του Μποδοσάκειου, ενώ ήδη γίνεται υπόδειξη στα φορτηγά να εισέρχονται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου από την παλαιά είσοδο, κάτω από το παρεκκλήσι του νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια θα γίνει συνολικότερη διευθέτηση της εισόδου και κυκλοφορίας των οχημάτων.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφεραν η κ. Μπούρτσου και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο, Γιάννης Παπαδόπουλος, πραγματοποιούνται εργασίες μεταφοράς υπογείων δικτύων του ΟΤΕ και υπογείωσης ενός υποσταθμού της ΔΕΗ, ενώ άρχισαν τα έργα διαμόρφωσης (ισοπέδωση) του χώρου στον οποίο θα κατασκευαστεί το παρκινγκ, σε παρακείμενο χώρο από το παρεκκλήσι.

Επεσήμαναν μάλιστα ότι προτάχθηκε το έργο διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης ώστε να μεταφερθούν σε αυτόν τα οχήματα του προσωπικού που σταθμεύουν στη Δυτική πλευρά του Μποδοσάκειου (προς την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών), ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος και να κατασκευαστεί το ελικοδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειου» υπογράφτηκε στις 5 Αυγούστου από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,9 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 81,46% και από Εθνικούς Πόρους κατά 18,54%. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, ενώ ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου ανέρχεται σε 465 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου περιλαμβάνει ειδικότερα τις κάτωθι εργασίες:

-Επανασχεδιασμό της κεντρικής πύλης εισόδου με δύο ζώνες εισόδου και εξόδου των οχημάτων και τρίτη για την αποκλειστική διέλευση των ασθενοφόρων.

-Διαμόρφωση του χώρου της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και της εισόδου των επειγόντων περιστατικών.

-Ανακατασκευή του ελικοδρομίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

-Δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (για το προσωπικό και τους επισκέπτες) και χώρο στάθμευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

-Διευθέτηση της κυκλοφορίας και έλεγχο αυτής με τα κατάλληλα μέσα (σήμανση κλπ), δεντροφυτεύσεις και άρδευση του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή παιδικής χαράς κοντά στο Παιδιατρικό Τμήμα και φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top