Με συνεχή ροή πληροφοριών και έκτακτα δελτία ειδήσεων παρακολουθούσαν στενά το πολιτικό θρίλερ στην Αθήνα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ανακούφιση επικρατούσε μετά την επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
Παγκόσμια ανακούφιση μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών επικρατούσε χθες το βράδυ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία όλη την ημέρα παρακολουθούσαν στενά το πολιτικό θρίλερ στην Αθήνα με συνεχή ροή ειδήσεων και έκτακτα δελτία. Η "νέα κυβέρνηση συνασπισμού χωρίς τον Παπανδρέου" ήταν πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό αναλυτικό ρεπορτάζ.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, κάτι που φαίνεται και από την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων ξένων Μέσων χθες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και από τη ζωντανή μετάδοση της ψηφοφορίας της Παρασκευής στο ελληνικό Κοινοβούλιο από περισσότερα από 50 τηλεοπτικά δίκτυα. "Οι Ελληνες συμφωνούν σε κυβέρνηση συνασπισμού χωρίς τον Παπανδρέου" ήταν ο τίτλος του πρώτου θέματος του BBC μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.
"Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα παραιτηθεί, σε μια συμφωνία για τη διάσωση του πακέτου σωτηρίας" ήταν ο τίτλος του CNN, που σχολίαζε ότι "η απόφαση αυτή φαίνεται ότι κλείνει ένα κεφάλαιο στην ταραχώδη πολιτική και οικονομική συγκυρία της Ελλάδας".
Μια φωτογραφία του κ. Γιώργου Παπανδρέου να εξέρχεται από το Προεδρικό Μέγαρο φιγουράριζε στην αρχική σελίδα του Spiegel, που μετέδιδε την είδηση της συμφωνίας με τον κ. Σαμαρά, ενώ η Bild έγραφε ότι "νέες εκλογές θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν" και σχολίαζε ότι "οι συνομιλίες στην Αθήνα διήρκεσαν μόνο 90 λεπτά!".
"Η συμφωνία έγινε σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να επιτευχθεί μια συμφωνία για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, την οποία ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας" ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ters. Σαν "το πόκερ πάνω στον Τιτανικό" χαρακτήρισε τις συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tageschau, ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Monde σχολίασε ότι η συνάντηση των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Παπούλια "έβαλε τέλος σε έναν πόλεμο νεύρων που έχει ξεκινήσει από την αρχή του Σαββατοκύριακου ανάμεσα στους δύο άνδρες".