VIDEO:LIVE-AVLES.TV

1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών & Οργάνων Σώματος & Μεταμοσχεύσεων NO DONOR, NO TRANSPLANT (ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ)


ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσύ αν χρειαστείς Μόσχευμα, θα δεχτείς να το πάρεις;
Το πρωί της Κυριακής 1 Νοεμβρίου 2015, μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, θα μοιράσουν το διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων (πράσινο κορδελάκι)  και θα ενημερώσουν για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων σε τρία σημεία της πόλης μας:
·         Πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, Δρέπανο - Αγώνας airsoft “Omega”
·         Κεντρική Πλατεία Κοζάνης (11:00-14:00)
·         Πάρκο Αγ.Δημητρίου - Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός
Επίσης, ενημερώσεις θα γίνουν και στην κεντρική είσοδο του ΤΕΙ  την Δευτέρα 2/11/2015 από μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Αιμοδοτών και στο Πανεπιστήμιο την Τρίτη 3/11/2015 στην προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία.
Στη χώρα μας καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών και Οργάνων η 1η Νοεμβρίου, γιορτή των (Γιατρών) Αγίων Αναργύρων. Η δωρεά οργάνων συνδέεται  με τη ζωή και όχι με το πένθος, έχει δηλαδή εορταστικό χαρακτήρα.
Θέλουμε να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα μαζί σας!
Ο σκοπός της Πανελλήνιας Ημέρας για τη Δωρεά Ιστών & Οργάνων είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την Ελληνική κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς Ιστών & οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
 Ένας και μόνο δότης οργάνων μπορεί να σώσει έως και σε 10 ασθενείς που περιμένουν ένα μόσχευμα !!!
 «Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική & τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή  των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου…»
Πολλοί συνάνθρωποί μας χάνονται κάθε χρόνο περιμένοντας ένα όργανο που θα σώσει τη ζωή τους ή θα βελτιώσει την ποιότητα της. Για το λόγο αυτό, όσο το δυνατόν περισσότεροι από μας, πρέπει να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς οργάνων και να την κάνουμε πραγματικότητα, συζητώντας το θέμα με την οικογένειά μας.
l  Τα όργανα από πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται επειδή δεν είχαν συζητήσει ποτέ εν ζωή με την οικογένειά τους τη θετική του στάση απέναντι στη Δωρεά.
l  Η Δωρεά Οργάνων πραγματοποιείται μόνο από Εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ και όχι από ανθρώπους που καταλήγουν στο σπίτι ή π.χ σε ένα τροχαίο ατύχημα… (Γι’ αυτό απαιτούμε να λειτουργεί  Μ.Ε.Θ. σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία).
l  Ο Ε.Ο.Μ. είναι ο αρμόδιος κρατικός φορέας που ελέγχει, συντονίζει, διαμεσολαβεί και διασφαλίζει όλες τις διαδικασίες από το δότη στο λήπτη.
l  Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή της ζωής μας ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από το να καταλήξουμε υπό συνθήκες που να μπορούμε να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον  è  Άρα, μας αφορά όλους !!!
l  Εμείς σαν σύλλογος δωρητών Ζωής ήμασταν και είμαστε υπέρ της Δωρεάς Οργάνων αλλά θέλουμε καλά πληροφορημένους πολίτες που με γνώση, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, θα αποφασίζουν να γίνουν δωρητές Οργάνων.
*(Περιλαμβάνεται πίνακας με τα στατιστικά στοιχεία δοτών και μεταμοσχεύσεων για την περίοδο 2001-2015)
                                                      
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                                               Τσαουσίδου Κάκη
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7HWoePckfYMBIDIjUBGOBzFjq5_MiMLYigfVL-BgBFm-Y4CTJN6Q-YNeOFe8sqE3wEpJiW6Pqe4vK2FLBWKKoWcSMhQq0SUFPwB6HllvrmJfFbxmDFBeQYhS7iS7LpZMtfDGndFFBN4Q/s1600/hhhhhh33.pnghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtVFtkKcTGsYfauqZphZ8t49x9w2goSgzJDA3rWfLyxaSdpkarglT1QcpYBvlG-31fATexlg3cpeb86qLV5SX0A6mqeZ8fjTafsEj3DfhTDkLJl0jgIWip4XuB8u55rMVCQAt2HkA6zao/s1600/icon_media.gifhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ3tHnSMfZMzbEhoWjUEHMcUnGIjmmZjQcfGce6dGRxtQlB52ITvN4PjYmOGhMlyymvn2Zyy1MtX2QRsU3rBImiVvFFy1NHiFLGBU1gKHYmCntajvwSaI2K8e7HzVsFOn-60usmF22KV4/s200/icon_economy.gifhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijVR1Bx6blnKsjXd5I0LEI_V2xp3jmr-JNVmPS1XUMw-jY-pxdpRV_BtffxeMGdinbshoOYgIfSIVLR_KxpoUJBCum3O1SQh8LfEpljyPQGGhGj1sAncLDvBm4WATVEa0-Hd0f9BojsKE/s200/icon_reportage.gifhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGlx9iyvBhk3_OQS35jb8UcnPRMlqWYlkFd3REuMWxSJdQ4-AxdZ7BnIRkS0GGagi_W1UusXgH8Pgn9iS1_nhK2cU_uy-eJr_Zx1yHAuQrY05zHXP7mkJap_YdXPXT-YUUTz6v_xGJFeA/s200/sss.gif


back to top