VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κοζάνη: Η ομάδα δημιουργικής γραφής ‘μύγες’ ξαναχτυπά με μια νέα ιδέα που κυκλοφορεί στην πόλη


5lepta

Η ομάδα δημιουργικής γραφής ‘μύγες’ μετά από το πρώτο project ‘εν αναμονή’ που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο στα εκδοτήρια του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού ξαναχτυπά με μια νέα ιδέα που κυκλοφορεί στην πόλη. Με κοινό θέμα «5 λεπτά δημόσιος λόγος» 7 μέλη της ομάδας συγγράφουν και εκτίθενται στα τζάμια των αυτοκινήτων της πόλης. Αν από τη Δευτέρα 2/11 βρείτε ένα σημείωμα στο τζάμι του αυτοκινήτου σας, διαβάστε το και προβληματιστείτε …τι θα έλεγες αν είχες 5 λεπτά δημόσιου λόγου; Γιατί η σκέψη, η γραφή και ο λόγος είναι όσο προσωπικός τόσο δημόσιος, όσο εσωτερικός και ελεύθερος…
Και από τη στιγμή που φτάνει στα χέρια του αποδέκτη ο δημόσιος λόγος επανακτά την ιδιωτικότητα του. Αυτή τη φορά σε άλλα χέρια από αυτά που παράχθηκε.
Ίσως τότε μόνο να επανακτά τον λόγο ύπαρξης του.
Περισσότερα »

Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει την Κυριακή 1.11.2015 εξόρμηση στα Πιέρια


eosO Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ σας προσκαλεί σε ορειβατική διαδρομή στα μονοπάτια των Πιερίων. Μια ομάδα θα διασχίσει το φαράγγι Σκεπασμένου Βελβεντού μέχρι το χωριό Καταφύγι και θα επιστρέψει. Η δεύτερη ομάδα θα ανέβει στο του Συλλόγου στην περιοχή Λαγομάνα (1460m), ξεκινώντας από το Μετόχι Βελβεντού και θα επιστρέψει.
Αναχώρηση την Κυριακή 1.11.2015 από το parking του Μαρινόπουλου στις 08:00.
Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6981025650 (τηλ. Συλλόγου).
Περισσότερα »

Εκλογές Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου


agios athanasiosΤο Διοικητικό ,Συμβούλιο  του Πολιτιστικού 
Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης ανακοινώνει  οτι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. συγκαλείται τακτική γενική συνέλευση όλων των μελών του με τα
παρακάτω θέματα .
1.Εκλογή προεδρείου γενικής συνέλευσης
2.Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός  Δ. Σ. και έγκριση.
3.Απαλλαγή του Δ. Σ. απο κάθε ευθύνη με βάση την έκθεση τηε
εξελεγκτικής επιτροπής .
4.Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
5. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ. Σ.. Υποψηφιότητες μπορούν να
υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 31. 10.15 και ώρα 15.00.

Αν δεν υπάρξει απαρτία η γενική Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Κυριακή και την ίδια ώρα
Περισσότερα »

H Γεν. Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας αποφάσισε τις Κυριακές των προσφορών και εκπτώσεων τα καταστήματα να είναι κλειστά


Ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζοντας καθημερινά τη λειτουργία της τοπικής αγοράς ενημερώνει συναδέλφους και καταναλωτικό κοινό ότι:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος αρχίζει την Κυριακή, 01 Νοεμβρίου και θα λήξει την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.
emporikos_sillogos_eordaias_ptolemaidasΥπάρχει μεγάλη ποσότητα και ποιότητα προϊόντων σε εξαιρετικές τιμές και αυτό θα το διαπιστώσουν οι καταναλωτές βγαίνοντας στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Οι προσφορές θα είναι μεγάλες διότι όλοι οι έμποροι αντιμετωπίζοντας τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, θέλουν να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματα τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.
Από την Γεν. Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας προέκυψε τις Κυριακές των προσφορών και εκπτώσεων να είμαστε κλειστά.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, παρά το βεβαρυμμένο κλίμα, εύχεται σε όλους τους συναδέλφους να πετύχουν αυτές οι εκπτώσεις στο μέτρο του δυνατού και προτρέπει τους καταναλωτές να «ξεχάσουν» όσο αυτό είναι εφικτό τις οικονομικές δυσκολίες και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που αναμφίβολα θα υπάρξουν, κάνοντας φθηνές και ποιοτικές αγορές στηρίζοντας για ακόμη μία φορά την τοπική αγορά.
Στηρίζω Την Τοπική Αγορά γιατί Ζω και Αγαπώ την Πόλη μου!!!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Ηλιόπουλος Χριστίνα Μπανιά
Περισσότερα »

Eκδήλωση αφιερωμένη στον Μουτσόπουλο Νικόλαο για την προσφορά του στα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό


moutsopoulos Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ» και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π. Ε. Κοζάνης,
σας προσκαλούν στην εκδήλωση που οργανώνουν στις 4-11-2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιστορικού-Λαογραφικού και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης , για να τιμήσουν το σύνολο έργο και την προσφορά στα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό του Μουτσόπουλου Νικολάου, Ομότιμου καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος και θ’ αναπτύξει το θέμα: «Στα βήματα των Ελλήνων».
Με τιμή
Ο Μητροπολίτης Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
κ. ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ
Περισσότερα »

Σύλληψη 31χρονου για κλοπή καλωδίου χαλκού στο βόρειο πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας


Χθες (30-10-2015) το βράδυ στο βόρειο πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας 31χρονος ημεδαπός για κλοπή.
policevradiΣυγκεκριμένα, χθες (30-10-2015) κατελήφθη από υπαλλήλους που εργάζονται στην φύλαξη του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, 31χρονος ημεδαπός να έχει προβεί στον τεμαχισμό ενός καλωδίου χαλκού, μήκους περίπου τεσσάρων (4) μέτρων.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας ενημερώθηκαν και μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου συνέλαβαν τον 31χρονο και κατέσχεσαν το καλώδιο χαλκού, την κατοχή του οποίου δε μπόρεσε να δικαιολογήσει καθώς και διάφορα εργαλεία (χαρτοκόπτη, πένσα κ.α) ως μέσα τέλεσης της κλοπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Περισσότερα »

Συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Κοζάνης, Γεωργίου Ντζιμάνη και Γιάννη Θεοφύλακτου με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή


kouroblisΣυνάντηση των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Κοζάνης, Γεωργίου Ντζιμάνη και Γιάννη Θεοφύλακτου με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Κοζάνης, Γεώργιος Ντζιμάνης και Γιάννης Θεοφύλακτος πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο γραφείο του Υπουργού.
Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, κατά την οποία συζητήθηκαν τα κρίσιμα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα της χώρας, αλλά και ετέθησαν από τους βουλευτές υποθέσεις που αφορούν το Νομό Κοζάνης.
Περισσότερα »

Mέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, θα μοιράσουν το διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων (πράσινο κορδελάκι) και θα ενημερώσουν για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων


Το πρωί της Κυριακής 1 Νοεμβρίου 2015, μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, θα μοιράσουν το διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων (πράσινο κορδελάκι) και θα ενημερώσουν για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων και για την δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων).
Επίσης θα γίνει εγγραφή Δωρητών Μυελού των Οστών σε τρία σημεία της πόλης μας:
  • Πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, Δρέπανο – Αγώνας airsoft “Omega”
  • Κεντρική Πλατεία Κοζάνης (11:00-14:00)
  • ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΠάρκο Αγ.Δημητρίου – Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός
Επίσης, ενημερώσεις θα γίνουν και στην κεντρική είσοδο του ΤΕΙ την Δευτέρα 2/11/2015 από μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Αιμοδοτών και στο Πανεπιστήμιο την Τρίτη 3/11/2015 στην προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος Τσαουσίδου Κάκη
Περισσότερα »

Kλιμάκιο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης θα επισκεφτεί την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 τους εργαζόμενους στις Δημόσιες υπηρεσίες και στα Δημόσια σχολεία


Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εργαζομένων για την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Νοεμβρίου 2015, κλιμάκιο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Β. Παληγιάννη θα επισκεφτούν την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 τους εργαζόμενους στις Δημόσιες υπηρεσίες και στα Δημόσια σχολεία.
adedyΣτις 13:00 στην Αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας στη ΖΕΠ. ο κ. Παληγιάννης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη προέδρων Α/θμιων Σωματείων του Νομού.
Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης
Περισσότερα »

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΙΑΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Κοζάνης " Η Κόζιανη" διοργανώνει την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, εκδρομή στη Νάουσα την πανέμορφη πόλη της Ημαθίας.
Στο πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει ξενάγηση στην πόλη και επίσκεψη στο δάσος του Αγίου Νικολάου για καφέ.
Μετά θα επισκεφτούμε το σπίτι του ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας όπου θα μας γίνει ξενάγηση και θα μας μιλήσουν για το έθιμο.
Το μεσημέρι θα καταλήξουμε σε ένα από τα πιο παλιά και τα πιο καλά οινοποιεία της Νάουσας, στο οινοποιείο Δαλαμάρα για να γνωρίσουμε τα μυστικά του κρασιού,να δοκιμάσουμε από τα ντόπια κρασιά και όσοι θέλουμε να προμηθευτούμε κάποια.
Εκεί θα δούμε και απόσταξη τσίπουρου μιας και το οινοποιείο διαθέτει και "καζάνι".
Για εκείνη τη μέρα έχουμε νοικιάσει τον χώρο του οινοποιείου όπου θα ετοιμάσουμε ένα πλούσιο γεύμα,θα πιούμε από το ντόπιο κρασί και τσίπουρο και θα στήσουμε τρικούβερτο γλέντι καλώντας ομάδα από τους ντόπιους μουσικούς της οικογένεια Παζαρέντζη και Ψαθά.
Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της εκδρομής μιας και την οργανώνει ένας πολύ έμπειρος σε οργάνωση εκδρομών, ο συγχορευτής μας και Ναουσαίος Δημήτρης Κορμούλης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6948286427(Τζουμερκιώτης Γρηγόρης)
Περισσότερα »

Συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας


Ο Δήμος Βοΐου σας προσκαλεί στη συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα Ελευθέρια της Σιάτιστας.
Περισσότερα »

Σύνδεσμος Έφεδρων Αξιωματικών ΠΕ Κοζάνης: Εκδρομή Στο Βόλο (Σε Μονάδα Αεροπορίας)


"Κυριακη 08/11/2015 γιορτάζει η αεροπορία μας. Καλούμε τους Εφ.Αξ/κούς , μελη των οικογενειών και φίλους, σε ημερήσια εκδρομή στον ΒΟΛΟ. Επίσκεψη σε μονάδα της Αεροπορίας -επίσκεψη έκθεσης -παρακολούθηση πτήσης F16 κλπ.

Τιμή: 15 ευρώ/άτομο

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 24610-26544 και. 6936526210

Ο προεδρος Εφ Τχης (ΠΖ) Τσοκαρίδης Νίκος"
Περισσότερα »

1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών & Οργάνων Σώματος & Μεταμοσχεύσεων NO DONOR, NO TRANSPLANT (ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ)


ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσύ αν χρειαστείς Μόσχευμα, θα δεχτείς να το πάρεις;
Το πρωί της Κυριακής 1 Νοεμβρίου 2015, μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, θα μοιράσουν το διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων (πράσινο κορδελάκι)  και θα ενημερώσουν για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων σε τρία σημεία της πόλης μας:
·         Πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, Δρέπανο - Αγώνας airsoft “Omega”
·         Κεντρική Πλατεία Κοζάνης (11:00-14:00)
·         Πάρκο Αγ.Δημητρίου - Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός
Επίσης, ενημερώσεις θα γίνουν και στην κεντρική είσοδο του ΤΕΙ  την Δευτέρα 2/11/2015 από μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Αιμοδοτών και στο Πανεπιστήμιο την Τρίτη 3/11/2015 στην προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία.
Στη χώρα μας καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών και Οργάνων η 1η Νοεμβρίου, γιορτή των (Γιατρών) Αγίων Αναργύρων. Η δωρεά οργάνων συνδέεται  με τη ζωή και όχι με το πένθος, έχει δηλαδή εορταστικό χαρακτήρα.
Θέλουμε να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα μαζί σας!
Ο σκοπός της Πανελλήνιας Ημέρας για τη Δωρεά Ιστών & Οργάνων είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την Ελληνική κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς Ιστών & οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
 Ένας και μόνο δότης οργάνων μπορεί να σώσει έως και σε 10 ασθενείς που περιμένουν ένα μόσχευμα !!!
 «Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική & τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή  των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου…»
Πολλοί συνάνθρωποί μας χάνονται κάθε χρόνο περιμένοντας ένα όργανο που θα σώσει τη ζωή τους ή θα βελτιώσει την ποιότητα της. Για το λόγο αυτό, όσο το δυνατόν περισσότεροι από μας, πρέπει να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς οργάνων και να την κάνουμε πραγματικότητα, συζητώντας το θέμα με την οικογένειά μας.
l  Τα όργανα από πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται επειδή δεν είχαν συζητήσει ποτέ εν ζωή με την οικογένειά τους τη θετική του στάση απέναντι στη Δωρεά.
l  Η Δωρεά Οργάνων πραγματοποιείται μόνο από Εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ και όχι από ανθρώπους που καταλήγουν στο σπίτι ή π.χ σε ένα τροχαίο ατύχημα… (Γι’ αυτό απαιτούμε να λειτουργεί  Μ.Ε.Θ. σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία).
l  Ο Ε.Ο.Μ. είναι ο αρμόδιος κρατικός φορέας που ελέγχει, συντονίζει, διαμεσολαβεί και διασφαλίζει όλες τις διαδικασίες από το δότη στο λήπτη.
l  Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή της ζωής μας ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από το να καταλήξουμε υπό συνθήκες που να μπορούμε να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον  è  Άρα, μας αφορά όλους !!!
l  Εμείς σαν σύλλογος δωρητών Ζωής ήμασταν και είμαστε υπέρ της Δωρεάς Οργάνων αλλά θέλουμε καλά πληροφορημένους πολίτες που με γνώση, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, θα αποφασίζουν να γίνουν δωρητές Οργάνων.
*(Περιλαμβάνεται πίνακας με τα στατιστικά στοιχεία δοτών και μεταμοσχεύσεων για την περίοδο 2001-2015)
                                                      
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                                               Τσαουσίδου Κάκη
Περισσότερα »

Θανάσιμος τραυματισμός 54χρονου στο ορυχείο Μαυροπηγής της Δ.Ε.Η


dist101529 2Σήμερα (29-10-2015) το πρωί στο ορυχείο Μαυροπηγής της Δ.Ε.Η., 54χρονος ημεδαπός που εργαζόταν σε εργολάβο της Δ.Ε.Η, κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, τραυματίστηκε θανάσιμα.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ.
ΣΗΜ.: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 54χρονος και βρέθηκε καταπλακωμένος από της ρόδες του φορτηγού του που πιθανότητα συντηρούσε, κατάγονταν από το Ανατολικό Εορδαίας.
Περισσότερα »

Πανηγυρίζει ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης


inaa1510Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (των εκ της Ασίας) πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Προσκυνηματικός Ναός της Κοζάνης, όπου και θα τελεσθούν οι εξής ιερές ακολουθίες:
Σάββατο  31 Οκτωβρίου:
6.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παύλου.
 Κυριακή 1 Νοεμβρίου:
6.45 π.μ.: Αγιασμός.
7.00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου.
5.00 μ.μ.: Εσπερινός - Ιερό Ευχέλαιο.
Από το Ιερό Προσκύνημα
Περισσότερα »

Απολογισμός Δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης


efarxkoz1510Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετείχε στη δράση που οργανώθηκε από το ΣΕΑ για την Προβολή του πολυσχιδούς Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Η Εφορεία μας οργάνωσε τις παρακάτω δράσεις υπό το γενικό τίτλο:
«Η Αρχαιολογία στο νομό Κοζάνης: Υπερασπίζοντας το παρελθόν μας».
Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 (10.00 - 14.00) σε όλο το νομό Κοζάνης ήταν επισκέψιμα για το κοινό τα εξής έντεκα (11) μνημεία και χώροι.:
- Κοζάνη, Τάφος - Ηρώο της οδού Αρκαδίου
- Κοζάνη, Αρχοντικό Βούρκα (σε συνεργασία με την Εφορεία Γ ρεβενών και την Εφορεία Καστοριάς)
- Αιανή, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Έργα ΕΣΠΑ, Ελληνιστικές Αγροικίες
- Σιάτιστα, Αρχοντικό Μαλιόγκα
- Βόιο, Δίλοφος Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου
- Μαυροπηγή, σωστικές ανασκαφές Σπηλιά, Μακεδονικός Τάφος
- Κοιλάδα μέσου ρου Αλιάκμονα: Περιοχή τεχνητής λίμνης Πολυφύτου και Βασιλάρα Ράχη Βελβεντού
- Σέρβια, περιοχή Τεχνητής λίμνης Πολυφύτου: «Προϊστορικός οικισμός Σερβίων»
 - Περδίκκας, προϊστορικός ελέφας (σε συνεργασία με την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας )
Ενημερωτικές πινακίδες με κείμενα και φωτογραφικό υλικό στον κάθε χώρο έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ιστορία του μνημείου, καθώς και για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί σ’ αυτό. Παράλληλα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, εκτός της έκθεσης του μουσείου, επισκέψιμοι ήταν και οι λοιποί χώροι του μουσείου, εργαστήρια και χώροι εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Οι επισκέπτες στα διάφορα μνημεία και στους χώρους ήταν δεκάδες και η όλη εκδήλωση χαιρετίστηκε θερμά τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους, ήταν απλοί πολίτες, ενώ δεν έλειψαν και οι επισκέψεις μαθητών.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 (ώρα 11.00) στην Κοζάνη στο Κοβεντάρειο κτήριο και σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, κα Αρετή Χονδρογιάννη - Μετόκη παρουσίασε το πολύπλευρο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο νομό Κοζάνης σε ομιλία της με τίτλο: «Η Αρχαιολογία στο νομό Κοζάνης: Υπερασπίζοντας το παρελθόν μας». Στο αρχαιόφιλο κοινό παρουσιάστηκε ένα πανόραμα του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσία στο νομό από τα παλιά έτη έως και τις μέρες μας. Ακολούθησαν ερωτήσεις και εποικοδομητική συζήτηση.
Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε στο Λιβαδερό


liv151030 1Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε οικία στο Λιβαδερό Κοζάνης. Συγκεκριμένα, 68χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι χθες 29-10-2015 τις πρωινές ώρες άγνωστος δράστης εισήλθε στο σπίτι της...
...και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων πενήντα ευρώ (2.050€) καθώς και εκατόν πενήντα (150) ελβετικά φράγκα.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ως δράστης της κλοπής φέρεται ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων.
Περισσότερα »

Πρόσκληση από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας για εκδήλωση στην Καστοριά


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας για την ενημέρωση των μελών του και των πολιτών, στο πλαίσιο της πληροφόρησης και Δημοσιότητας του έργου «ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» διοργανώνει εκδήλωση,
την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00
στο ξενοδοχείο ESPEROS PALACE, Περιοχή Φουντουκλή, στην Καστοριά.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει
ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος.
Θα παρουσιαστεί επίσης και το νέο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα της  Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020   από στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής.
Περισσότερα »

Κατανομή αξιωμάτων, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πολυτέκνων Κοζάνης


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου εκλέχτηκε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 18/10/2015 και η σύνθεσή του έχει ως ακολούθως :
1. Ιωαννίδης Κυριάκος, Πρόεδρος
2. Τσιάρτας Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος
3. Λέγγος Σωτήριος, Γενικός Γραμματέας
4. Νάκας Δημήτριος, Ταμίας
5. Γαύρος Οδυσσέας, Εφ. Δημ. Σχέσεων
6. Σακαρίδης Θεοχάρης, Μέλος
7. Γράβα Στυλιανή, Μέλος
8. Θεοδωρίδης Γεώργιος, Μέλος
9. Σκρέκας Ευθύμιος, Μέλος
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εννέα (9) μέλη και εκλέγεται από τις αρχαιρεσίες που γίνονται ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως-Εκλογές  των μελών του, για θητεία τριών (3) ετών.
Περισσότερα »

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Συμφωνία Κυρίων»



Με μια διαχρονική, δυστυχώς επίκαιρη, δραματική κοινωνική ταινία τη «Συμφωνία Κυρίων» (Gentleman’s Agreement – 1947) του Ελία Καζάν, ξεκινά τις φετινές χειμερινές κινηματογραφικές προβολές του ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον. Η ταινία ήταν η δεύτερη στις προτιμήσεις των σινεφίλ από τις ψηφοφορίες που πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών προβολών του Συλλόγου. Πρωταγωνιστούν οι Γκρέγκορι Πεκ, Ντόροθι ΜακΓκουάιαρ, Τζον Γκάρφιλντ, Ντιν Στόκγουελ, Σελέστ Χολμ, Αν Ριβίαρ, Τζέιν Γουάιατ.
bboihy9o8iy0oypΟ Φίλιπ Γκριν, ένας συγγραφέας με κύρος, προκειμένου να γράψει μια σειρά άρθρων πάνω στο φαινόμενο του αντισημιτισμού στις Η.Π.Α. για χάρη ενός περιοδικού, αποφασίζει να παραστήσει τον Εβραίο για μερικούς μήνες ώστε να αναλύσει τη συμπεριφορά των συμπολιτών του απέναντί του. Δε θα αργήσει να βιώσει το φαινόμενο του ρατσισμού και της προκατάληψης τόσο από τους συνεργάτες του όσο και από την κοπέλα του Κάθι Λέισι, η οποία δηλώνει φιλελεύθερη και ανοιχτόμυαλη, ενώ μαθαίνει ότι η γραμματέας του Ιλέιν Γουέλς είναι στην πραγματικότητα Εβραία που αναγκάστηκε να αλλάξει όνομα προκειμένου να προσληφθεί από το «φιλελεύθερο» περιοδικό το οποίο του ανέθεσε τη δουλειά. Ο Γκριν σύντομα βρίσκεται απομονωμένος από τους γύρω του…
Από τις ονομαστές και πιο πολυσυζητημένες ταινίες της 10ετίας του 40 η ταινία που καθιέρωσε τον Ελία Καζάν στο Χόλιγουντ, που μεταφέρει στο σινεμά το μυθιστόρημα της Λόρα Χόμπσον. Ο Ντάριλ Ζάνουκ της Fox, έδειξε ενδιαφέρον να το μεταφέρει στο σινεμά, παρά τις αντιρρήσεις των συνεργατών του. Για τον πρώτο αντρικό ρόλο είχε προταθεί αρχικά ο Κάρι Γκραντ, που όμως τον απέρριψε. Τον αποδέχτηκε όμως ο Γκρέγκορι Πεκ, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις του ατζέντη του- οι φήμες αναφέρουν ότι η συνεργασία του Πεκ με τον Καζάν δεν ήταν η καλύτερη, μετά το τέλος των γυρισμάτων ο Καζάν δήλωσε πως η ερμηνεία του Πεκ δεν τον ικανοποίησε, με αποτέλεσμα να μην ξανασυνεργαστούν ποτέ οι δυο τους. Ο μεγάλος Αμερικάνος ηθοποιός Τζων Γκάρφιλντ, όντας εβραϊκής  καταγωγής, αναλαμβάνει έναν δευτερεύοντα ρόλο, μόνο και μόνο γιατί ήθελε να συμμετάσχει στην ταινία. Το αποτέλεσμα θριαμβευτικό, κριτική και κοινό αποθέωσαν την ταινία, παρά το «δύσκολο» θέμα της, που έθιγε τις προκαταλήψεις και τον κοινωνικό και θρησκευτικό  ρατσισμό που επικρατούσε στην αμερικανική κοινωνία, δύο μόλις χρόνια μετά το τέλος του πολέμου. Ήταν η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Fox, τη χρονιά του 1947, ενώ προτάθηκε για 8 Όσκαρ, κερδίζοντας τα 3 από αυτά (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, β’ γυναικείου ρόλου για την έξοχη ερμηνεία της Σέλεστ Χολμ).
Αυτή τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 10 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»
Γενική είσοδος 3 ευρώ.
Περισσότερα »

Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο Βοΐου


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Βοΐου και η Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου σας προσκαλούν στο 10ο Καστανοπάζαρο την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στον Πεντάλοφο του Δήμου Βοΐου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τα χορευτικά συγκροτήματα «Μιχάλης             Μακρίδης» του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, του Ποντιακού Συλλόγου Τσοτυλίου και Περιχώρων, του ΚΑΠΗ Σιάτιστας και της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Παναγιώτη Ντίμτσιου.
Δωρεάν κάστανα και κρασί για όλο τον κόσμο.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Ώρα έναρξης: 12:30μ.μ.
Σας περιμένουμε όλους .
Περισσότερα »

Θανατηφόρο ατύχημα στο ορυχείο της Μαυροπηγής. Νεκρός 58χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ένας 58χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού στο ορυχείο Μαυροπηγής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 58χρονος σταμάτησε το φορτηγό που οδηγούσε στο σημείο "18" του ορυχείου κοντά σε έναν ταινιόδρομο και για άγνωστο λόγο το φορτηγό κύλησε με αποτέλεσμα να του συνθλίψει το κεφάλι και να βρει τραγικό θάνατο.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 και ο άτυχος άνδρας με καταγωγή από το Ανατολικό Εορδαίας μεταφέρθηκε στο "Μποδοσάκειο" Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.
Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv
Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού


Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
    dimarxeio-servion
  1. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού Δήμου Σερβίων-Βελβεντού (εισηγητής ο Κουκάλης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος).
  2. Αποδοχή διαφόρων ποσών και κατανομή πιστώσεων (εισηγητής  ο Κουκάλης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος).
  3. Ένταξη στον Τοπικό Πόρο του έργου «Εδαφολογικό Εργαστήριο Δήμου Σερβίων-Βελβεντού» (εισηγητής ο Ζορμπάς Μιλτιάδης, Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος).
  4. Παράταση προθεσμίας λήξης προγραμματικής σύμβασης με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΑΝ.ΚΟ Α.Ε) για τα έργα: «Ενίσχυση έκθεσης τοπικών προϊόντων», «Προβολή και προώθηση τουριστικού προϊόντος», «Σήμανση αξιοθέατων μνημείων» (εισηγητής  ο          Ζορμπάς Μιλτιάδης, Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Ζήνων ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένου


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού
Σε συνέχεια του από 26.10.2015 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας
σχετικά με την απάτη σε βάρος 78χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, ανακοινώνεται ότι:
Ύστερα από επισταμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς εξιχνίασαν την απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος του 78χρονου την 15-10-2015.
Συγκεκριμένα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος από κοινού με μία γυναίκα συνεργό του, προσέγγισαν το σπίτι του προαναφερόμενου και αφού του συστήθηκαν ως πωλητές λαδιού, με το πρόσχημα οφειλής του γιου του, τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των τριακοσίων σαράντα ευρώ (340 €).
Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Περισσότερα »

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης: “Το Δημαρχείο την Παρασκευή αλλάζει χρώμα!”


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για τον μήνα Οκτώβρη παγκόσμιο μήνα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού διοργανώνει ενημερωτική καμπάνια την Παρασκευή στις 30-10-2015
στην πλατεία της Κοζάνης (μπροστά στο Δημαρχείο).
Θα μοιραστεί "έντυπο υλικό" & τα γνωστά "ροζ κορδελάκια".
Ελάτε να (μετα)δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Μας αφορά όλους!
Το Δημαρχείο την Παρασκευή αλλάζει χρώμα!
Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος
Φανή Δινοπούλου
Περισσότερα »

Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2014 Δήμου Σερβίων -Βελβεντού


dimos_servion Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 θα συνεδριάσει σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο κατωτέρω θέμα:
Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2014 Δήμου Σερβίων -Βελβεντού. (εισηγητής ο Κουκάλης Δημήτριος Αντιδήμαρχος)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
Ζήνων ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Περισσότερα »

Παρουσίαση του βιβλίου “Το Ολοκαύτωμα”, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης


olokautomaMνήμη και τραύμα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Το Ολοκαύτωμα – Η διαχείριση της τραυματικής μνήμης – Θύτες και θύματα, εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 2015
(Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 7 η ώρα στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης από τους: Γιάννη Μπέτσα καθηγητή ΠΔΜ, Κώστα Παυλό ιστορικό, Μάριο Μώρο φιλόλογο, συντονίζει ο ο Β. Π. Καραγιάννης. Διοργάνωση: εκδόσεις Gutenberg, Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, περιοδικό Παρέμβαση)
Περισσότερα »

ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για τις δημόσιες υποδομές για την επιτυχή υλοποίηση της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης


Το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει, σύμφωνα και με σχετική παρέμβαση του τον Δεκέμβριο του 2014 ότι βασική παραδοχή για το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας είναι ότι οι αναγκαίες υποδομές δημόσιου χαρακτήρα θα πρέπει να υλοποιούνται ή να είναι στη φάση υλοποίησης κατά τον χρόνο που καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους πολίτες των οποίων οι ιδιοκτησίες τους αναγκαστικά απαλλοτριώνονται.
teeΣε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις οργανωμένης δόμησης, επιθυμητής για την κατασκευή – μετεγκατάσταση ενός νέου οικισμού, δεδομένου ότι οι κάτοικοι που μετεγκαθίστανται θα καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες με όποιο πρόσφορο τρόπο μπορούν. Άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία της μετεγκατάστασης του Κλείτου είναι χαρακτηριστική.
Επισημαίνεται ότι η έναρξη διαδικασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης για τον προσδιορισμό των δικαιούχων για την διανομή οικοπέδων είναι ιδιαίτερα σημαντική και θετική.
Τονίζουμε ότι η μετεγκατάσταση ενός οικισμού είναι ένα από τα πιο σύνθετα έργα που χρειάζεται να συνδυάζει, αφενός το σχεδιασμό και κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων ανωδομών /υποδομών και αφετέρου, το συνδυασμό διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης για την υλοποίηση τους. Η τοπική κοινωνία ευρύτερα, επηρεάζεται θετικά από την κατασκευή τέτοιας κλίμακας έργων, διότι αυτά συμβάλλουν θετικά στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας μιας περιοχής. Σημειώνεται ότι τα επενδεδυμένα χρήματα στις δημόσιες υποδομές ενεργούν πολλαπλασιαστικά διότι επιταχύνουν και τις ιδιωτικές υποδομές.
Συνεπώς χρειάζεται άμεσα η ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και να επιλυθεί το θέμα του διαφαινόμενου χρηματοδοτικού κενού και να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συναρμόδιων φορέων ώστε να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Πιθανές καθυστερήσεις στην κατασκευή των αναγκαίων δημοσίων έργων στο χώρο υποδοχής, θα ακυρώσουν στην πράξη την μετεγκατάσταση Ποντοκώμης στη νέα θέση με αποτέλεσμα να υπάρξει μόνο συντέλεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
Αναφορικά με την Μετατόπιση των Πυλώνων Υψηλής Τάσης Νέας Ποντοκώμης, επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία εξέλιξη από μέρους του ΑΔΜΗΕ στα αιτήματα των φορέων για άμεση έναρξη του έργου.
Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνει ότι συνεχίζει να ισχύει η προηγούμενη συνημμένη παρέμβασή του για τους υπό μετεγκατάσταση οικισμούς, Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής και Αναργύρων.
Παραμένοντας στην διάθεση των φορέων,
Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Μαυροματίδης
Σημ.:
  1. Η παραπάνω επιστολή απεστάλη στους συναρμόδιους φορείς
  2. Oι παρεμβάσεις του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας είναι αναρτημένες στο www.tdm.tee.gr
Περισσότερα »

Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Καστοριά, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου


oikonomiko epimeΤο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας για την ενημέρωση των μελών του και των πολιτών, στο πλαίσιο της πληροφόρησης και Δημοσιότητας του έργου «ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» διοργανώνει εκδήλωση,την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο ESPEROS PALACE, Περιοχή Φουντουκλή, στην Καστοριά.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος.
Θα παρουσιαστεί επίσης και το νέο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα της  Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020   από στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής.
Περισσότερα »

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης


 Το σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου εκλέχτηκε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 18/10/2015 και η σύνθεσή του έχει ως ακολούθως :
    politeknon
  1. Ιωαννίδης Κυριάκος, Πρόεδρος
  2. Τσιάρτας Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος
  3. Λέγγος Σωτήριος, Γενικός Γραμματέας
  4. Νάκας Δημήτριος, Ταμίας
  5. Γαύρος Οδυσσέας, Εφ. Δημ. Σχέσεων
  6. Σακαρίδης Θεοχάρης, Μέλος
  7. Γράβα Στυλιανή, Μέλος
  8. Θεοδωρίδης Γεώργιος, Μέλος
  9. Σκρέκας Ευθύμιος, Μέλος
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εννέα (9) μέλη και εκλέγεται από τις αρχαιρεσίες που γίνονται ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως-Εκλογές  των μελών του, για θητεία τριών (3) ετών.
Περισσότερα »

Πτολεμαΐδα: Δεκαοκτώ χρόνια αγώνα χωρίς δικαίωση


mpodosakeio__Δεκαοκτώ χρόνια, αγωνίζεται ο Σύλλογος γονέων- παιδιών με αναπηρίες Δυτικής Μακεδονίας,  να αξιοποιήσει το κτίριο του Γηροκομείου- δίπλα από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο- για να λειτουργήσει ως Μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, με αποτέλεσμα, σήμερα, να εκπονείται άλλη μία νέα Μελέτη. Τα παραπάνω, τόνισε στη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμή των Εθελοντών του Συλλόγου του Κέντρου δημιουργικής  απασχόλησης παιδιών με ειδικές ικανότητες, ο Πρόεδρος Στέλιος Αντωναρίδης. Σε ό,τι αφορά το Κέντρο, ο κ. Αντωναρίδης, ζήτησε για πολλοστή φορά από την Πολιτεία, να λειτουργήσει και στην Πτολεμαΐδα, ένα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, όπως, λειτούργησαν,  και στις άλλες πόλεις.
 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Περισσότερα »

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων στη Νεάπολη, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου


neapoliΤην Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων έξω από το παλαιό Δημαρχείο Νεάπολης (όπου αναγράφονται αρκετά ονόματα πεσόντων Κρητών στη μάχη της Νεάπολης κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912-1913) από τους: Δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο, Αντιδήμαρχο Ανδρέα Κορδίστα, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Χανίων, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Νεάπολης Αναστασία Παρίντα και Διοικητή Α.Τ. Νεάπολης.
Περισσότερα »

Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας: Καθαρισμός δεξαμενής υδροδότησης Τ.Κ. Δροσερού


Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού των δεξαμενών υδροδότησης, των Τοπικών Κοινοτήτων τις οποίες ξεκίνησαν από τα μέσα Αυγούστου τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας, δρομολογήθηκε:
    deyap
  • για αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, καθαρισμός της δεξαμενής υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Δροσερού.
Οι εργασίες καθαρισμού γίνονται σε συνεργασία με το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Εορδαίας.
Περισσότερα »

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη


20151028_165620Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.
Συγκεκριμένα, στην Κρανιά Γρεβενών, όπου τον υποδέχθηκαν ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός, καθώς και οι δύο Δήμαρχοι, Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, ο κ. Τσιρώνης συναντήθηκε και με εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για θέματα σχετικά με το υπουργείο του.
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός παρέδωσε στον κ. Υπουργό, τις προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έχουν στόχο την απλοποίηση και μείωση του κόστους όλων των διαδικασιών για αδειοδοτήσεις πάσης φύσεως (γεωτρήσεων, σταυλικών εγκαταστάσεων, χρήσης φυτοπροστατευτικών προιόντων κλπ.), το αίτημα που αφορά την διαδικασία επαναχρησιμοποίησης υγρών αποβλήτων της σταυβλιμένης κτηνοτροφίας, όπου οι βιολογικοί δεν δέχονται λύματα, καθώς επίσης και προτάσεις για την αξιοποίηση του τεράστιου αλλά ανεκμετάλλευτου πλούτου των δασών της περιοχής.
Περισσότερα »

Κοζάνη: Την Άνοιξη το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής υποδέχεται τα παιδιά


kikloforiakiagogiΤην ερχόμενη Άνοιξη θα  λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη διασταύρωση της ΖΕΠ, στην Κοζάνη, καθώς αναμένεται  να ολοκληρωθούν οι εργασίες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του. Αυτό τόνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρωινές διαδρομές μαζί» στην ΕΡΤ Κοζάνης ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης υπογραμμίζοντας ότι  με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα της βιωματικής γνώσης και της πρακτικής εξάσκησης μετά τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, που πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης στα Δημοτικά Σχολεία στην πόλη της Κοζάνης. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία στο πρακτικό κομμάτι της κυκλοφοριακής αγωγής ώστε να έχουν καλύτερη αντίληψη στο χώρο που περπατούν και οδηγούν τα ποδήλατα, κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου
Περισσότερα »

#Together - Τεύχος 09: Επίκεντρο ο άνθρωπος


Καλώς σας βρήκαμε και πάλι!
Ένας χρόνος και ένας μήνας από την κυκλοφορία του #Together και το νέο τεύχος 09 είναι και στα χέρια σας. Προκαταβολικά και όχι αναδρομικά η αγάπη και το ευχαριστώ μας. Αν είμαστε μαζί θα τα καταφέρουμε! Όχι τύποις… ουσία.

Επίκεντρο μας είναι ο άνθρωπος σε όλες του τις μορφές, τις εκφάνσεις με όλα του τα συναισθήματα, τα πάθη, τις ήττες, τις νίκες, τα θέλω. Αγκαλιάζουμε όποιον θέλει να μιλήσει γι’ αυτό μπείτε στην πορεία μαζί μας, σαν βόλτα. για να ξεσκάσετε!
Τα μάτια πάντα έχουν την ανάγκη να κοιτάν στον ουρανό και εμείς θέλουμε να πιστεύουμε κοιτώντας ψηλά πως όλα θα πάνε καλά! Γιατί;
Γιατί τα όνειρα γυρνάνε στον ουρανό και εμείς ντυνόμαστε με ελπίδα και θεριεύουμε, αναδυόμαστε, προσφέρουμε, λαμβάνουμε… χάριν σε σας!
Δεν μας αρέσουν τα στέμματα φτιαγμένα από χαρτί, ούτε οι γκρεμοί, ούτε τα ρέματα. Θέλουμε γιορτές, διεξόδους και καθαρές ματιές γεμάτες νοήματα..
Μια στροφή στην ευθεία.
Γυρνάμε λοιπόν την ρόδα μας να πάμε παρακάτω, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, πλάθουμε, δημιουργούμε, μαθαίνουμε με μόνο στόχο και επιδίωξη μας να γεμίσουμε το γκρίζο με λουλούδια, μυρωδιές, ήχους και χρώματα. Μάθαμε ότι όλα στο σύμπαν έχουν ρυθμό και χορεύουν.
Και να θυμάστε: Δεν είμαστε μόνο παρατηρητές. Είμαστε συμμετέχοντες. Υπό μια παράξενη έννοια, αυτό εδώ είναι ένα συμμετοχικό σύμπαν.
Περισσότερα »

Πρόσκληση. Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, χειροτεχνίας και καλλιτεχνίας από Σιατιστινούς καλλιτέχνες στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας


Ο Δήμος Βοΐου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, χειροτεχνίας και καλλιτεχνίας από Σιατιστινούς καλλιτέχνες που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.
Η έκθεση διοργανώνεται από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας, υπό την αιγίδα του Δήμου Βοΐου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 και θα λειτουργεί τις παρακάτω ώρες:
Δευτέρα 2-11-2015: 20:00 – 22:00
Τρίτη 3-11-2015: 18:00 – 22:00
Τετάρτη 4-11-2015: 9:00 – 22:00
Πέμπτη 5-11-2015: 18:00 – 22:00
Παρασκευή 6-11-2015: 18:00-22:00
Περισσότερα »

Πρόσκληση - Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο Βοΐου


Ο Δήμος Βοΐου και η Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου σας προσκαλούν στο 10ο Καστανοπάζαρο την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στον Πεντάλοφο του Δήμου Βοΐου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τα χορευτικά συγκροτήματα «Μιχάλης             Μακρίδης» του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, του Ποντιακού Συλλόγου Τσοτυλίου και Περιχώρων, του ΚΑΠΗ Σιάτιστας και της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Παναγιώτη Ντίμτσιου.
Δωρεάν κάστανα και κρασί για όλο τον κόσμο.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Ώρα έναρξης: 12:30μ.μ.
Σας περιμένουμε όλους .
Περισσότερα »

Αρρυθμία στην υδροδότηση των Τ.Κ. ΚΑΤΩ ΚΩΜΗΣ-ΣΠΑΡΤΟΥ-ΚΗΠΟΥ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ


Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων ΚΑΤΩ ΚΩΜΗΣ-ΣΠΑΡΤΟΥ-ΚΗΠΟΥ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ότι Παρασκευή 30/10/2015 και από τις 9.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προγραμματισμένες εργασίες για τον καθαρισμό των δεξαμενών τους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
                                                                                                ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ
Περισσότερα »

Live-Avles: ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Παρέλαση της 28/10/2015 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Παρέλαση της 28/10/2015 στα Σέρβια...

Περισσότερα »

Live-Avles: Το Γκρέμισμα της παλιάς Γέφυρας στο '' Χρυσό '' Σερβίων - ( 2ο χιλ Ε.Ο Σέρβια-Λάρισας ) ! (Video www.Live-Avles.tv)

Δείτε το
Γκρέμισμα της παλιάς Γέφυρας στο '' Χρυσό '' Σερβίων - ( 2ο χιλ Ε.Ο Σέρβια-Λάρισας ) !
Περισσότερα »

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Σάκης Κοσματόπουλος στο Top Channel ( Video)

 

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού στο Top Channel μιλά για όλους και για όλα: η θητεία ως Αντιπεριφερειάρχη, η σφηκοφωλιά και οι καταγγελίες εναντίον του στην Αποκεντρωμένη, το χρέος του Δήμου, οι επενδύσεις Σώρρα και Ιβάν,το ωράριό του ως Δήμαρχος, γιατί παραιτήθηκαν οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, οι δωρεάν μελέτες από το Μετσόβιο, τα μεγαλόπνοα έργα για το Δήμο: τυροκομείο, μαρμαρόσκονη, υποβρύχιο ενυδρείο, θεματικό πάρκο για την αρχαία Ελλάδα, χιονοδρομικό κέντρο και πού κοιμάται τα βράδια...

Περισσότερα »

Ο «Αίαντας» για μαθητές και μαθήτριες των λυκείων της πόλης


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μετά από ενημέρωση και συνεννόηση με τα Λύκεια του Δήμου Κοζάνης και στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού ρόλου του θεάτρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης οργανώνει δωρεάν παραστάσεις
της παραγωγής «Αίαντας» του Γιάννη Ρίτσου για μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της πόλης. Οι διευθυντές των σχολείων και οι μαθητές αγκάλιασαν αυτήν την πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Οι επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29/10 και την Παρασκευή 30/10.

Λίγα λόγια για τον «Αίαντα» του Ρίτσου
Ο αριστουργηματικός ποιητικός μονόλογος του Ρίτσου ανιχνεύει την πορεία του Αίαντα από το σκοτάδι στο φως και τη δικαίωση. Ο ηρωικός, ο δυνατός, ο αδάμαστος Αίαντας δεν μπορεί να υπάρχει πια. Οι νίκες του αποδείχτηκαν φανταστικές, οι χρυσές πολιτείες που κυρίευσε ανύπαρκτες. Αντιμέτωπος με το εσωτερικό του σκοτάδι, το βιώνει, το παλεύει, το κατανοεί, το αποδέχεται και ξεκινά έναν νέο δρόμο προς την αλήθεια.
«Εμένα μου φτάνει αυτό που βρήκα, χάνοντας τα πάντα», λέει. Αναζητώντας το φως και την ελευθερία, ο τσακισμένος Αίαντας βρίσκει την πίστη να ξαναβλαστήσει, να ξαναγεννηθεί σε έναν κόσμο που δεν θα θυμίζει τον παλιό, τον γεμάτο ψέματα και «χωρίς καθόλου αγάπη». Η παράσταση παρακολουθεί αυτή τη διαδρομή του Αίαντα, που υπερασπίζεται όλους εκείνους που διεκδικούν μια προσωπική αλήθεια και ταυτότητα. Όσους βρίσκουν το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι, να υψώσουν ανάστημα, με οποιοδήποτε κόστος. Σε μια παράλληλη διαδρομή, η ζωή του ποιητή φωτίζεται απροσδόκητα, καθοριστικά, αμετάκλητα από αυτόν τον συγκλονιστικό μονόλογο-μαχαίρι.
Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία-σκηνογραφική επιμέλεια:
Δήμητρα Λαρεντζάκη
Μουσική: Μάκης Σεβίλογλου
Βίντεο: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Κινηματογραφικός Αίαντας: Νίκος Τσολερίδης

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος

Φωτογραφίες δοκιμών: Αλέξανδρος Βρεττάκος
Ευχαριστούμε τον Ρίτσαρντ Άντονι για τη βοήθειά του στη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου.
Περισσότερα »

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης : συμμετοχή στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης μετά την Γενική του Συνέλευση και την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συμμετέχει στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες
  ξεκινώντας από Δευτέρα  26 Οκτωβρίου 2015.
Οι Φαρμακοποιοί αντιδρούν δυναμικά στην υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση που καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού.
Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Περισσότερα »

Σεμινάριο Προεκπαίδευσης Σκύλων για Καθήκοντα Προστασίας στην Κοζάνη από τον Κυναθλητικό Όμιλο White Ghosts



12140551_1238085996217413_6804982428078563323_n
Ο Κυναθλητικός Όμιλος WHITE GHOSTS στα πλαίσια ανάπτυξης της κυνοφιλίας και του κυναθλητισμού διοργανώνει μονοήμερο σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων με θέμα:
ΠΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
το Σάββατο 21/11/2015 και ώρα 09.00 – 14.00.
Νομίζεται ότι όλοι οι σκύλοι μπορούν να γίνουν φύλακες κτλ;
Ξέρετε αν ο σκύλο σας παρόλο την φυλή αν είναι ικανός να γίνει φύλακας;
Γνωρίζετε ότι με την λάθος εκπαίδευση μπορεί να καταστρέψετε τις ικανότητες ενός αξιόλογου κουταβιού – σκύλου για φύλακα;
Σκοπός του σεμιναρίου είναι:
1. η ενημέρωση για την σωστή προεκπαίδευση του σκύλου στα καθήκοντα προστασίας (κατοικίδια – εργασίας)
2. η ενημέρωση για την επιλογή σκύλου – κουταβιού για καθήκοντα προστασίας
3. έλεγχος και τέστ ικανοτήτων – καταλληλότητας σκύλου για καθήκοντα προστασίας
4. ασκήσεις για την ενδυνάμωση των κληρονομικών ικανοτήτων του σκύλου
Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν με θεωρία και πρακτική στο σεμινάριο,όπως θα γίνει και τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων των σκύλων σας!
*** Όλες οι ηλικίες των σκύλων μπορούν να λάβουν μέρος
*** Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει επίδειξη εκπαιδευμένων σκύλων και σκύλων υπό εκπαίδευση
***Θα γίνει συντήρηση εκπαιδευμένων σκύλων σε Καθήκοντα Προστασίας
Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ μαζί με το σκύλο σας.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο www.whiteghosts.gr/επικοινωνία και στο τηλέφωνο 6947860100.
Περισσότερα »

2η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργάνωσαν τη 2η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο
από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015. Η κ. Τσιομπάνου Αικατερίνη, συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης, παραστάθηκε ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής του δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών.
Τα θέματα της Συνδιάσκεψης ήταν:
α) Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού ενόψει της αναμόρφωσης του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).
β) Το καταστατικό λειτουργίας του Δικτύου Όπως είναι γνωστό με την θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης,το 2010 με το Πρόγραμμα "Καλλικράτης", εισήχθη στην διάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης η δυνατότητα διαμεσολαβητικής επίλυσης των προβλημάτων που ανακύπτουν από την κακοδιοίκηση κατά την ενάσκηση των αρμοδιοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών.
Πρόκειται για εισαγωγή στην ελληνική δημόσια τάξη του θεσμού του "δημοτικού συνηγόρου του πολίτη" (municipal/local ombudsman) που ήδη λειτουργεί εδώ και δεκαετίες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Η πολύ θετική αποτίμηση  των πρώτων χρόνων λειτουργίας του θεσμού, οδήγησε πολλαπλάσιους Δήμους και Περιφέρειες  να προκηρύξουν την θέση του Συμπαραστάτη στη νέα Δημοτική θητεία, προσδίδοντας έτσι στο Θεσμό πανελλαδική παρουσία.
Η Συνδιάσκεψη είχε ως στόχο την διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στη στήριξη του θεσμού και στην επέκταση της εφαρμογής του στο σύνολο των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.
 Οι εργασίες της συνδιάσκεψης και η ανταλλαγή απόψεων συντέλεσαν στην ενδυνάμωση του θεσμού και στην ενίσχυση της ορθής λειτουργίας του.
Περισσότερα »

Διοργάνωση επικού αγώνα αεροσφαίρισης από τον σύλλογο «Ωμέγα» στην Κοζάνη



p9v6pv98b79
Διοργάνωση αγώνα αεροσφαίρισης από τον σύλλογο “Ωμέγα” στα πλαίσια του προγράμματος παιχνιδιών του, με την επωνυμία “ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ”, την Κυριακή 1η Νοέμβρη 2015.
Το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό σε όλους τους συλλόγους της Ελλάδας και σε όλους του εγγεγραμμένους παίχτες πάνω από 18 χρονών.  Περιμένουμε πολλές συμμετοχές όπως κάθε χρόνο και ευελπιστούμε σε πολλούς νέους παίχτες. Θα συναντηθούμε παλιοί, νέοι φίλοι του παιχνιδιού καθώς και σε οποιονδήποτε θελήσει ως παρατηρητής με τις υποδείξεις των μελών του συλλόγου.
Ο τρόπος και η κλιμάκωση του  παιχνιδιού θα  δώσει μια έκρηξη αδρεναλίνης, μαχητικότητας και ομαδικότητας που χρειάζεται για να βγει εις πέρας το σενάριο του. “Εκπλήξεις” στην ροή του παιχνιδιού είναι πιθανές.Ο αγώνας αφορά ολόκληρη την κοινότητα αεροσφαίρισης και οι αθλητές που θα συμμετάσχουν είναι εκατοντάδες.
Ο χώρος διεξαγωγής του παιχνιδιού θα είναι το μη ενεργό πρώην στρατόπεδο “Ρωμανέλη” έξω από την Κοζάνη κοντά στο Δρέπανο.
Περισσότερα »

Συνάντηση Χορωδιών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Νεα Χαραυγή


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015  ΣΤΙΣ 20:00
 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΛΩΝΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛ. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΤΤΑ
Χωρίς τίτλο
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top