VIDEO:LIVE-AVLES.TV

»Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού – Χώρος φιλοξενίας ενός νέου οράματος»


Η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης, ιστορικός πολιτιστικός σύλλογος της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κατόρθωσε με την επιμονή της και την συμπαράσταση της Αυτοδιοίκησης, (Δήμος Κοζάνης, πρώην Νομαρχία Κοζάνης και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), να κάνει πράξη τον Μάιο του 2014, το όνειρο δεκαετιών όλων των Ποντίων.
Να αποκτήσει ο ποντιακός ελληνισμός το Σπίτι που θα στεγάζει το δικό του πολιτισμό. 
Τη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού.
Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 11 π.μ. στην αίθουσα  της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού συναντιόμαστε για να δώσουμε ώθηση και μεγαλύτερη αξία σε ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα.  
«Οι φίλοι της Στέγης» δίνουν το παρόν σ’ αυτό το χώρο που μας εμπνέει και μας ενώνει, για να ξεδιπλώσουμε τα σχέδια μας που θα την καταστήσουν σημείο αναφοράς και περηφάνιας, όχι μόνο για τους απανταχού Ποντίους, αλλά για τον κάθε Έλληνα. 
Παρουσιάζουμε τα σχέδια που θα καταστήσουν τη Στέγη τον τόπο όπου θα ξεναγούνται οι νέες γενιές, σημερινές και μελλοντικές, και θα μυούνται στον πολιτισμό και την ιστορία του Πόντου, στην αρχιτεκτονική του παράδοση, την πλούσια γαστρονομία  του και φυσικά στη μουσική, τα τραγούδια, το χορό, τις τέχνες και τα γράμματα. 
Στόχος μας να γίνει η Στέγη ένας τόπος- φόρος τιμής στη μνήμη όλων εκείνων που παρά τις δυσκολίες και τις κακουχίες έφεραν μαζί τους και κράτησαν ζωντανές τις εικόνες απ’ τις αλησμόνητες πατρίδες.  
Στόχος μας να γίνει η Στέγη το σημείο που θα τονίζει τη σημασία της αρμονικής και δημιουργικής  συνύπαρξης στη γη της Δυτικής Μακεδονίας διαφορετικών πολιτισμών, που όλοι ξεπήδησαν απ’ την ίδια μήτρα. Τη μήτρα του ελληνισμού. 
Στόχος μας να γίνει η Στέγη ένα κόσμημα που η λάμψη του θα αποδίδει τιμή σε κάθε Δυτικομακεδόνα.   
  Η παρουσίαση της πρότασης μέσω της οποίας θα πετύχουμε τους παραπάνω στόχους θα γίνει από την ομάδα έργου: 
  • Γεωργία Ζεμπιλιάδου,  Χημικό Μ.Sc-Περιφερειακή Σύμβουλο-Επικεφαλής Παράταξης 
  • Λάζαρο Μαλούτα, Χημικό Μηχανικό-Δημοτικό Σύμβουλο-πρ. Δήμαρχο Κοζάνης 
  • Ελένη Γαβρά, Ιστορικό-Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος  Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών Παν/μίου Μακεδονίας
  • Κατερίνα Γκιουλέκα , Αρχιτέκτονα- Dipl. Ing. TUM Πανεπιστημίου Μονάχου
  • Ελένη Ταϊγανίδου, Πολιτικό Μηχανικό Συγκοινωνιολόγο- Μέλος Δ.Σ. Ευξείνου Λέσχης
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top