VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Έχασε την …μπάλα αλλά και την ψυχραιμία του ο Δήμαρχος


Ανταπάντηση Κωνσταντόπουλου Β.
στην ανάρτηση του δήμου Σερβίων-Βελβεντού
για τους αποχιονισμούς

Δεν περιμέναμε διαφορετική απάντηση από την δημοτική αρχή ως προς το ήθος και το ύφος, στο σχόλιό μας για τους αποχιονισμούς. Απάντηση χωρίς πολιτικό ήθος με ύφος «κατινίστικο». Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο δήμος διοικείται από ένα εξωθεσμικό κύκλωμα παραεξουσίας.

Τι κάναμε με το σχόλιό μας; Αναδείξαμε ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας για τις ορεινές τοπικές κοινότητες Πολυράχου, Τριγωνικού, Μεταξά, Λιβαδερού, που αφορούσε τον μη έγκαιρο αποχιονισμό και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτό, όπως θεσμικά έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι μας επιφόρτισαν με το καθήκον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλλά πώς το κύκλωμα παραεξουσίας να αντιληφθεί την ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διέπει έναν πολιτικό;

Στην ουσία τώρα της απάντησης του δήμου.
Με βάση την συζήτηση χθες στο δημοτικό συμβούλιο και τα όσα είπαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, επιβεβαιώθηκαν με το παραπάνω όλα όσα είχαμε αναφέρει στο σχόλιό μας.

Ποια είναι η πραγματικότητα που πρέπει να γνωρίζουν οι Δημότες
Η πραγματικότητα είναι ότι η δημοτική αρχή δεν είχε λάβει κανένα προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της έντονης χιονόπτωσης, την οποία γνωρίζαμε εδώ και μια εβδομάδα. Τα δύο γκρέιντερ του δήμου βρίσκονται σε βλάβη εδώ και τρία χρόνια και κανένα τρακτέρ στα χωριά που αναφερόμαστε δεν είχε μισθωθεί.
Κοινώς πήγαμε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια.
Τα δύο εκχιονιστικά του δήμου καθάρισαν μόνο τον κεντρικό δρόμο στα χωριά αυτά. Οι υπόλοιποι δρόμοι καθαρίστηκαν είτε από μηχανήματα της περιφέρειας είτε από τα τρακτέρ που με δική τους πρωτοβουλία οι πρόεδροι ανέθεσαν να καθαρίσουν.
Όσο για τον αποχονιοσμό των δρόμων προς τις κτηνοτροφικές μονάδες, αυτός έγινε χάρις στις πρωτοβουλίες των προέδρων, οι οποίες επικυρώθηκαν εκ των υστέρων (το απόγευμα της Δευτέρας) από τον αντιδήμαρχο κ. Κυριακίδη.
Ο αποχιονισμός αυτός π.χ στο Λιβαδερό ξεκίνησε την Δευτέρα το απόγευμα και ολοκληρώθηκε την Τρίτη το απόγευμα. Τόσο έγκαιρα! Και τα ζώα που έμειναν νηστικά και απότιστα; Και το γάλα που χάθηκε; Να δούμε όταν οι πολίτες στραφούν κατά του δήμου και ζητήσουν αποζημιώσεις, τι θα πουν οι ειδήμονες.

Όσο για την αναφορά των συντακτών στην δυνατότητα πληρωμής των εν λόγω δαπανών αποχιονισμού μόνο μέσα από τον καινούργιο προϋπολογισμό του 2018, θέλουμε να τους πληροφορήσουμε (εκτός αν το γνωρίζουν και συνειδητά παραπληροφορούν τους πολίτες), ότι οι δαπάνες αυτές μπορούν να πληρωθούν άμεσα μέσα από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του 2017 για το α΄ τρίμηνο του 2018, ως έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.

Η Δημοτική Αρχή Παραπληροφορεί
Στο σχόλιό μας αναφερθήκαμε στις δαπάνες αποχιονισμού που είναι ανεξόφλητες για το 2014 και όχι προ του 2014. Άλλωστε εμείς δεν είχαμε αφήσει εκκρεμότητες στις δαπάνες αποχιονισμού. Οι δαπάνες αυτές αφορούν δαπάνες αποχιονισμού τον χειμώνα 2014-2015 και φυσικά αφορούν δαπάνες της παρούσας δημοτικής αρχής. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ενώ οι επαγγελματίες δούλεψαν το 2014, οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής δεν φρόντισαν να κρατήσουν έγκαιρα τις σχετικές αποφάσεις νομιμοποίησης των δαπανών, με συνέπεια σήμερα οι άνθρωποι (τέσσερα χρόνια μετά) να βρίσκονται στον αέρα και να μην γνωρίζουν αν και πότε θα πληρωθούν. Τέτοιος συντονισμός!!!
Συμπέρασμα: Αυτοί που γράφουν τις ανακοινώσεις ή δεν γνωρίζουν ή έχουν χάσει εντελώς την ψυχραιμία τους


Κύριοι της δημοτικής αρχής
Η σωστή λειτουργία της αντιπολίτευσης, δηλαδή ο έλεγχος και ο αντίλογος, σε μια δημοκρατία είναι σημαντική, αφενός γιατί έτσι υπάρχει ένας αποτελεσματικός έλεγχος των πράξεων των διοικούντων και αφετέρου γιατί μπορούν και μπαίνουν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις και οι πιθανές λύσεις των προβλημάτων, ώστε κανείς να μην μονοπωλεί την αλήθεια και να χαράσσεται μια στρατηγική που θα συσσωματώνει τα καλύτερα στοιχεία όλων των λύσεων. Αν αυτή η αξία για εσάς δεν υφίσταται και σας ενοχλεί, επειδή δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του δήμου, μπορείτε να συνεχίσετε την πορεία σας στον κατήφορο.
Για τις αδράνειά σας, τις παραλείψεις και την ανικανότητά σας, η στοιχειώδης ευθιξία επιβάλλει τουλάχιστον να ζητήσετε μια συγνώμη από τους πολίτες, που περιμένουν τα στοιχειώδη από την Δημοτική Αρχή, κάτω από αντίξοες συνθήκες στην μέση του χειμώνα. Αντ’ αυτού, το μόνο που κάνετε, είναι η κριτική στην ανάδειξη των προβλημάτων από τον συνδυασμό μας και από τους πολίτες του Δήμου.

Εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτά τα αυτονόητα τουλάχιστον μην παραπληροφορείτε τους πολίτες!
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top