VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πρόταση προς το Τοπικό Συμβούλιο Σερβίων


Του Νίκου Λαζαριώτη*
Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση και κατάθεση  προτάσεων  από τους Δήμους για να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν (100%) έργα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader.
Μέχρι στιγμής στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έγινε καμιά συζήτηση. Πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε  αποφάσεις κάτω από την πίεση στενών χρονικών περιθωρίων και για να μην χαθούν τα χρήματα το ΔΣ θα αποφασίσει  με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να παίρνει υπόψη τις ανάγκες και  τις προτεραιότητες όλου του Δήμου.
Έχω υπόψη μου αρκετές προτάσεις αλλά, δυστυχώς,  δεν μπορώ σαν αντιπολίτευση να επηρεάσω τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.
Μπορεί όμως να κάνει ουσιαστική παρέμβαση το Τοπικό Συμβούλιο Σερβίων που η πλειοψηφία του και ο πρόεδρος είναι εκλεγμένοι  με την σημερινή δημοτική αρχή. Αυτοί μπορούν να καταθέσουν πρόταση και κατά κάποιο τρόπο να την επιβάλλουν.
Η πρόταση που καταθέτω είναι η εξής :
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Συγκεκριμένα  προτείνω να οργανωθεί ένα μονοπάτι στην εξής διαδρομή :
Σημείο εκκίνησης  Κεντρική πλατεία Σερβίων στη συνέχεια ανεβαίνοντας τον δρόμο από Κουκουμπέτσι και ακολουθώντας το σημερινό μονοπάτι που οδηγεί στο χώρο των Κάστρων  θα συναντηθεί  με τον δρόμο που ανεβαίνει από τους Αγίους Αναργύρους, στη συνέχεια θα ανέβει αριστερά μέχρι  το ύψωμα και θα ακολουθήσει το μονοπάτι που υπάρχει σήμερα και οδηγεί στον Αη Γεώργη τον κρεμαστό. Πριν τον Αη Γιώργη άλλο μονοπάτι θα οδηγεί στον χώρο του Κάστρου.
Η διαδρομή αυτή εκτός από το τμήμα για Κάστρο  υπάρχει και σήμερα αλλά χωρίς καμιά οργάνωση σε υποτυπώδη μορφή.
Το οργανωμένο μονοπάτι θα περιλαμβάνει
1.            Τρείς χάρτες 1χ1 τοποθετημένους σε τρία σημεία της διαδρομής.
2.            Σήμανση όλης της διαδρομής
3.            Διάνοιξη του μονοπατιού στο βουνό με χρήση μόνο  χώματος και ξύλων
4.            Ένα μικρό ξύλινο κιόσκι στη μέση της διαδρομής που θα χρησιμοποιείτε σαν καταφύγιο σε περίπτωση ξαφνικής μπόρας.
5.            Μικρά έργα  απαραίτητα για την ασφάλεια των πεζοπόρων
6.            Καθιστικά σε διάφορα σημεία
7.            Έργα προστασίας του μονοπατιού και τα των πεζοπόρων από κατολισθήσεις
8.            Μικρή ξύλινη γέφυρα στο ρέμα προς Αη Γιώργη.
9.            Μεταφορά νερού για μια βρύση(αν είναι δυνατόν)
Το λόγο έχει το Τοπικό Συμβούλιο Σερβίων.
Σέρβια 10/05/2018
*ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top