Ο τόπος μας αν
και προσμετρά πολλά χρόνια ιστορίας στο χώρο της κτηνοτροφίας, μόνο το
10% περίπου των εργαζομένων στη γαλακτοκομία και στην τυροκομία έχουν
εξειδικευμένες γνώσεις και το υπόλοιπο 90% έχουν εμπειρική ειδίκευση.
Το
ΕΛΚΕΔΙΜ κατανοώντας την ανάγκη για εξειδίκευση και κατάρτιση στον
συγκεκριμένο τομέα σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο ελληνικό φορέα
πιστοποίησης της VELLUM προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών
διάρκειας 4 μηνών,
60 ώρες Θεωρίας
40 ώρες Πρακτικής άσκησης σε επαγγελματικό εργαστήριο τυροκομίας
ώστε να
αποκτήσετε την εξειδικευμένη γνώση στην τυροκομία εφαρμόζοντας τις
απαραίτητες διαδικασίες για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων με υψηλές
προδιαγραφές ποιότητας.
Οι
σπουδαστές της ειδικότητας όχι μόνο θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες
μεσαίων και μεγάλων μονάδων παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, αλλά και να
λειτουργήσουν μόνοι τους, δημιουργώντας την δική τους μικρή και
σύγχρονη μονάδα παραγωγής τυριών (φέτα, σκληρά τυριά, κασέρι κ.α.),
γιαουρτιών και προιόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) ή
προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ), συμβατικών ή βιολογικών.
Το πρόγραμμα είναι εξίσου Ιδανικό και για Επαγγελματίες κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τυροκομίας.
Πιστοποίηση
Μετά
την ολοκλήρωση του τμήματος ακολουθεί συμμετοχή σε εξετάσεις για την
λήψη πιστοποιητικού μέσω της εξεταστική μεθόδου examiny που
υποστηρίζεται από τον φορέα πιστοποίησης Vellum Global Educational
Services .
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί από τον Φορέα Κατάρτισης:
Πιστοποιητικό επιμόρφωσης & Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass *
Οι
ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλύσουν τυχόν
απορίες για το πρόγραμμα καθώς και να ενημερωθούν εκτενέστερα δηλώνοντας
την συμμετοχή τους στην ενημερωτική εκδήλωση του ΕΛΚΕΔΙΜ στις
16.10.2018