
Διερευνούμε, αναλύουμε και τεκμηριώνουμε επιστημονικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κρόκου, των ροδάκινων και των κερασιών.
Η διατροφή μας μπορεί να γίνει ασπίδα κατά του καρκίνου και τα προϊόντα του Νομού μας μπορούν να μας θωρακίσουν.
Ομιλητές
της ημερίδας θα είναι η Δρ. Αλεξάνδρα Μαρία Μιχαηλίδου, Επικ.
Καθηγήτρια Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Τομέα Επιστήμης και
Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ, η οποία θα τεκμηριώσει τις
ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων.
Η
Αναστασία Αντωνίου, Ειδική Παθολόγος Msc Φροντίδα στον Σακχαρώδη
Διαβήτη, η οποία θα μιλήσει για την σχέση του καρκίνου με τη διατροφή
μας.
Ο
Στράτος Τσακίρης, Γεωπόνος -Μοριακός Βιολόγος, ο οποίος θα αναπτύξει
την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, έτσι ώστε να μην αλλοιώνονται οι
ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Χειρουργός Οδοντίατρος Όμηρος Παπαθανασίου.
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018-11:00 π.μ. / Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (25ης Μαρτίου και Γουμεράς).