VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Δημοψήφισμα μέσα στο 2011

Ο Χάρης Καστανίδης επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τομή στην πολιτική ζωή της χώρας, με την θεσμοθέτηση του δημοψηφίσματος, χωρίς να αποκαλύψει το θέμα για το οποίο θα διενεργηθεί

Δημοψήφισμα μέσα στο 2011

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι πρόκειται για κορυφαία επιλογή και μεγάλη θεσμική τομή, "όπου ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων", μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη από τα μέσα Ιουνίου και το βήμα της Βουλής είχε προαναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το οποίο συνέδεσε με την συνταγματική αναθεώρηση και τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται Ο κ.Καστανίδης είχε προετοιμάσει ο προκάτοχός του Γ.Ραγκούσης και περιλαμβάνει τέσσερις βασικές προσαρμογές:

  1. Τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των δημοψηφισμάτων και για ψηφισμένα νομοσχέδια από το Κοινοβούλιο, όπως προβλέπεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενταχθούν στο δημοψήφισμα ερωτήματα σχετικά με ψηφισμένα νομοσχέδια θα απαιτούνται 180 ψήφοι από τη Βουλή, ενώ για άλλα ερωτήματα θα χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία.
  2. Την πρόβλεψη να υπάρχει και η επιλογή του λευκού ψηφοδελτίου, τροποποιώντας τον νόμο 350/1976 που δεν περιελάμβανε αντίστοιχη διάταξη.
  3. Την προσαρμογή στα θέματα που αφορούν την εκλογική νομοθεσία (εφορευτικές επιτροπές κ.λπ.).
  4. Την προσαρμογή στα δεδομένα του "Καλλικράτη", με τη σύσταση των νέων δήμων.

Διαβούλευση Η επιτροπή από προσωπικότητες που θα συσταθεί θα αναλάβει, σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να καταρτίσει τα ερωτήματα που θα απευθυνθούν στους πολίτες έπειτα από διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί με τα κόμματα, τους φορείς και τις οργανώσεις των πολιτών. Μετά την επεξεργασία των προτάσεων το τελικό κείμενο θα κατατεθεί στη Βουλή και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το δημοψήφισμα θα αφορά το πολιτικό σύστημα και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι θα μπορούν να περιληφθούν διάφορα ερωτήματα, χωρίς περιορισμό στον αριθμό. Τα ερωτήματα αναμένεται να αφορούν τον αριθμό των βουλευτών, την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, την αλλαγή του εκλογικού νόμου κ.λπ.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, που θα έχει τα χαρακτηριστικά "γενικής δημοσκόπησης", θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση, προκειμένουνα μετουσιωθούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες ή θα αποτελέσουν μέρος της μελλοντικής συνταγματικής αναθεώρησης. ethnos.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top