VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Παναγροτικές κινητοποιήσεις στις 18 Νοεμβρίου, συμμετέχουν και οι πωλητές λαϊκών αγορών



Τη συμμετοχή της στις παναγροτικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2015, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).
Παναγροτικές κινητοποιήσεις στις 18 Νοεμβρίου, συμμετέχουν και οι πωλητές λαϊκών αγορών"Οι λαϊκές αγορές έχουν σήμερα το συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, ακριβώς εξαιτίας της ύπαρξης πολλών και μικρών παραγωγών και εμπόρων αγροτικών προϊόντων, από όπου προμηθευόμαστε τα προϊόντα που διαθέτουμε. Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους μας εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή τιμή σε σχέση με την ποιότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Αυτό ακριβώς θα χαθεί με τη μονοπώληση της αγοράς, οι λαϊκές αγορές θα είναι ακριβότερες σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό θα σημάνει το τέλος τους" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στις 10 το πρωί της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.
Αποκλεισμοί
Σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων στους κόμβους Μαυροβουνίου, Παλιού Μηλοτόπου και Μελισσίου, προχώρησαν και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πέλλας, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις τους στους διερχομένους οδηγούς και διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθούνται και κυρίως για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα, βρίσκονται για έβδομη ημέρα σήμερα στα προαναφερόμενα τρία μπλόκα και μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι θα προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων, ενώ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα δώσουν το «παρών» στο προγραμματισμένο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
«Αύριο θα ξεκινήσουμε να κλείνουμε δρόμους, στα προαναφερόμενα μπλόκα, για δέκα λεπτά κάθε φορά και ανά μία ώρα, από τις 10 το πρωί», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Τάσος Κυραλίδης.
Μεταξύ άλλων ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στόχος των κινητοποιήσεών τους δεν είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά «να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι τα μέτρα που προωθούν στη Βουλή εάν περάσουν θα οδηγήσουν στον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα».
Υπογραμμίζεται ότι και στα τρία μπλόκα ο αριθμός των τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 500 σε αριθμό.*http://www.imerisia.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top