Ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης μπορεί να
προσφέρει η περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος στην
περιοχή Σερβίων-Βελβενδού καθώς ήδη από την υφιστάμενη παραγωγή
παράγονται κρέμες προσώπου, χεριών και σαπούνια τα οποία έχουν και
ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο
κ. Παναγιώτης Μακρυγιάννης ιδιοκτήτης της φάρμας με 120 γαιδουράκια, που
συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στο καμένο
σχολείο Σερβίων, στόχος είναι να επεκταθεί η φάρμα μέχρι και τα 1000
γαιδουράκια και να κατασκευαστεί μονάδα μεταποίησης που θα απασχολήσει
50 άτομα.
Μέχρι στιγμής όπως εξήγησε ο ίδιος τα προϊόντα με γαϊδουρινό γάλα εξάγονται στην Ευρώπη, την Ασία, την Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης