
Ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης μπορεί να
προσφέρει η περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος στην
περιοχή Σερβίων-Βελβενδού καθώς ήδη από την υφιστάμενη παραγωγή
παράγονται κρέμες προσώπου, χεριών και σαπούνια τα οποία έχουν και
ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο
κ. Παναγιώτης Μακρυγιάννης ιδιοκτήτης της φάρμας με 120 γαιδουράκια, που
συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στο καμένο
σχολείο Σερβίων, στόχος είναι να επεκταθεί η φάρμα μέχρι και τα 1000
γαιδουράκια και να κατασκευαστεί μονάδα μεταποίησης που θα απασχολήσει
50 άτομα.
Μέχρι στιγμής όπως εξήγησε ο ίδιος τα προϊόντα με γαϊδουρινό γάλα εξάγονται στην Ευρώπη, την Ασία, την Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης
Προϊόντα με γαϊδουρινό γάλα από την Κοζάνη με προοπτικές εξαγωγής






