VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Αδήριτη ανάγκη η επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης - Στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είναι δεδομένο πλέον ότι στην πατρίδα μας οι εξουσίες της εκάστοτε κυβέρνησης έχουν περιοριστεί. Αυτό είναι φαινόμενο παγκόσμιο, αφού πλέον
τα κέντρα λήψης αποφάσεων τείνουν να είναι υπερεθνικά και εκφράζονται μέσα από τις πολυεθνικές εταιρίες – κολοσσούς. Αλλά στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο, αφού από καιρό έχει απολεστεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της εξουσίας, ο έλεγχος της χρηματοδότησης.

Εντούτοις, η επιλογή πολιτικής προς επίτευξη των οικονομικών στόχων, παραμένει (;) ακόμη σε εγχώρια χέρια και αυτή που τελικά θα επιλεγεί θα πρέπει να συμβάλλει στην υπηρέτηση θεμελιωδών αρχών και αξιών προκειμένου να συνδεθεί η οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική ευημερία.

Το ασφαλιστικό αναμφίβολα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είναι από τα μεγαλύτερα γιατί αφορά εργαζόμενους και εργοδότες, αλλά και γιατί η μη έγκαιρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του στο παρελθόν, το κατέστησε ένα από τα λεγόμενα «γενεσιουργά» αίτια της κρίσης και πρέπει πρωτίστως ως τέτοιο να αντιμετωπιστεί.

Στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού οι ισορροπίες που χρειάζεται να κρατηθούν είναι λεπτές. Ο κίνδυνος να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ των γενεών είναι μεγάλος αφού οι στρεβλώσεις του συστήματος ήταν μέχρι σήμερα τεράστιες. Για παράδειγμα την 5ετία 2010-2014 η ανεργία των νέων έφτασε το 50% όμως το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων συνεχίστηκε.

Το γεγονός όμως ότι απαιτείται ρύθμιση των δεδομένων του ασφαλιστικού συστήματος, διόρθωση των στρεβλώσεων και αποκατάσταση των αδικιών, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική αποσάθρωσης του παραγωγικού ιστού, ο αφανισμός των παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και ο εξανδραποδισμός της επιστημονικής της στελέχωσης.

Η αποεπένδυση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια η Ελληνική οικονομία είναι τεράστια. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μεταναστεύσει σε γειτονικές χώρες παίρνοντας μαζί τους εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό, στερώντας από την εθνική οικονομία πόρους απαραίτητους για την κάλυψη των ελλειμμάτων.

Ομοίως χιλιάδες επιστήμονες, ιδίως νέοι, επιλέγουν πιο έντονα πλέον ως επαγγελματική διέξοδο τη φυγή στο εξωτερικό. Η επιστημονική στελέχωση της χώρας αποδυναμώνεται μέρα με την ημέρα, λόγω μετανάστευσης. Σε 15 με 20 έτη είναι πολύ πιθανό να μη μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας σε επιστημονικό προσωπικό αφού μία ολόκληρη γενιά επιστημόνων θα είναι απούσα από την αγορά εργασίας. Οι νέοι επιστήμονες, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως μισθωτοί εργαζόμενοι, είναι αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να παραμείνουν στη χώρα και αυτό επιβάλλεται να γίνει εθνικός μας στόχος.

Η αύξηση των ασφαλιστικών και των φορολογικών εισφορών τόσο των παραγωγικών επιχειρήσεων όσο και των επιστημόνων απλά εντείνει το παραπάνω φαινόμενο, οδηγεί σε νέες περικοπές και φόρους και τρέφει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της απαξίας.

Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ανήκουσες στις παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να συνεχίσουν απρόσκοπτα να λειτουργούν και να παράγουν, συνεισφέροντας στην επίτευξη διατροφικής αυτάρκειας της χώρας, στην ανατροπή του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Η διασφάλιση των προϋποθέσεων συνέχισης της λειτουργίας τους θα πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους της όποιας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και του όποιου νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία και τη φορολόγησή τους.

Υπ’ αυτό το πρίσμα στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τονίζουμε ότι η απειλή διατάραξης της οικονομικής βιωσιμότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων θα έχει οδυνηρές συνέπειες τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής και ευημερίας. Σημειώνουμε ακόμη την ανάγκη διεξαγωγής διαλόγου για όλα τα θέματα του αγροτικού τομέα, ο οποίος θα πρέπει να είναι διαρκής, επίμονος και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε να καταλήξει στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη.

Ως επιστημονικός φορέας κατ’ επανάληψη κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και επιστήσαμε την προσοχή των ιθυνόντων στα πραγματικά διακυβεύματα των πολιτικών επιλογών. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και σχεδόν τα ίδια θέματα που μας απασχολούσαν και στην αρχή της κρίσης μας απασχολούν και σήμερα, ελάχιστα δε από αυτά έχουν προχωρήσει σε θετική ή έστω μερική επίλυση τους.

Ο περιορισμός των εξουσιών των κυβερνήσεων, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στο να τίθενται ξεκάθαροι στόχοι και να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης βασισμένο σε σταθερές, τόσο οικονομικές όσο και ηθικές, αξίες με σεβασμό στον πολίτη, την κοινωνία και το σύνταγμα της πατρίδας.

Δυστυχώς όμως, αντί αυτού βλέπουμε σε όλους σχεδόν τους τομείς, σπασμωδικές κινήσεις και έλλειψη συντονισμού, από ένα πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία του κοινωνικού αυτοματισμού, ανήμπορο στο σύνολό του να υποστηρίξει με συνέπεια και συνέχεια τις επιλογές του, με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Και παράλληλα μια κοινωνία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης από τα αλλοπρόσαλλα αμοιβαίως αντικρουόμενα, μηνύματα της πολιτικής και της συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Είναι φανερό ότι χρειάζεται εσπευσμένα επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή που να οδηγεί εκεί, δεν γίνεται αλά καρτ, και σίγουρα δεν γίνεται χωρίς την αποκατάσταση της κοινής λογικής στη σκέψη όλων, και την αποφυγή ανάληψης ευθυνών και σχετικών πρωτοβουλιών που αναλογούν στον καθένα από μας.



Για τη Διοικούσα Επιτροπή του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παρ. Δυτ. Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Γ. Σιόγκας
Περισσότερα »

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Γιώργου Δελιόπουλου στο Coffee Bistrot Χαρμάνι – Δείτε το βίντεο


iugolkuygu
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης  παρουσίασε την ποιητική συλλογή του Γιώργου Δελιόπουλου «Ο Μικρός Οδυσσέας» (εκδόσεις Ιωλκός), την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στις 19:30 στο Coffee Bistrot Χαρμάνι.
Για το βιβλίο  μίλησε ο φιλόλογος Γρηγόρης Κοντός και η MSc Ιστορικός Τέχνης – Εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου.
Στην εκδήλωση  ο Βαγγέλης Τζημόπουλος  με κιθάρα και τραγούδι συνόδεψε τους στίχους δημιουργώντας μια ιδιαίτερη βράδια.
Δείτε το βίντεο του Δημήτρη Στραβού από την εκδήλωση:
Περισσότερα »

Χ. Γεωργιάδης: Έτσι βγάζουμε την Κύπρο από το μνημόνιο

Τη «συνταγή» για έξοδο μιας χώρας από το Μνημόνιο, που εφάρμοσε επιτυχώς η  κυπριακή κυβέρνηση με αποτέλεσμα η Κύπρος να το αποχαιρετά τον Μάρτιο, περιγράφει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.Χ. Γεωργιάδης: Έτσι βγάζουμε την Κύπρο από το μνημόνιο
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η εφαρμογή του προγράμματος, η εξάλειψη της ατολμίας για έγκαιρη λήψη μέτρων, η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και η αποφυγή της βαριάς φορολογίας.
Στη συνέντευξή του ο κ. Γεωργιάδης τονίζει: «Εφαρμόσαμε το πρόγραμμα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά, σταθεροποιήσαμε το τραπεζικό σύστημα, οδηγήσαμε την οικονομία από την ύφεση στην ανάπτυξη, πετύχαμε την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας και είμαστε έτοιμοι να βγούμε από το Μνημόνιο».
Εξηγεί πως η διαπραγμάτευση δεν ήταν καθόλου ομαλή. «Προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε με την τρόικα και αξιοποιήσαμε την επιβεβαιωτική σφραγίδα των θεσμών στην προσπάθειά μας να πείσουμε τις αγορές και τους επενδυτές ότι ακολουθούμε πράγματι μια πορεία διόρθωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαμε και τις διαφωνίες μας. Έως το καλοκαίρι του 2014 υπήρχε έντονη πίεση για πρόσθετους φόρους και περικοπές. Είχαμε διαφορετική άποψη, είχαμε πίστη στον σχεδιασμό μας, βλέπαμε ότι η οικονομία ακολουθούσε πορεία διόρθωσης, πως μαζί βελτιώνονταν και τα δημόσια έσοδα και πιστεύαμε ότι τυχόν νέα μέτρα θα είχαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Τελικά εισακουστήκαμε και το έτος έκλεισε με οριακό και μόνο έλλειμμα -0,2%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις. Γενικά όμως δεν αντικρίσαμε την τρόικα με τον φακό της αντιπαράθεσης ούτε όμως θέλαμε να την κρατήσουμε περισσότερο απ΄ ό,τι χρειαζόταν. Υπάρχουν βεβαίως πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με δική μας ευθύνη».
Αναφορικά με την Ελλάδα και το γιατί δεν υπήρξαν τα ίδια αποτελέσματα ο κ. Γεωργιάδης απαντά: «Αναγνωρίζω ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στην Ελλάδα και οι πολίτες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα. Υπήρχε όμως η εντύπωση σε κύκλους των δανειστών και των επενδυτών πως η προσπάθεια έμενε πάντοτε ημιτελής, ότι υπήρχε αμφιταλάντευση και υστέρηση στην εφαρμογή. Αυτό σίγουρα κόστισε».
Περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις από την 1η Φεβρουαρίου

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2015 από 6.000.000 φορολογουμένους.Φορολογικές δηλώσεις από την 1η Φεβρουαρίου
Το Taxis θα «ανοίξει» τις πύλες την 1η Φεβρουαρίου και θα κλείσει στα τέλη Απριλίου. Το νέο έντυπο (Ε1)έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το περυσινό, ενσωματώνει τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης (είτε πρόκειται για ετερόφυλους είτε για ομόφυλους) να τυγχάνουν των απαλλαγών που έχουν σήμερα οι έγγαμοι φορολογούμενοι.
Σημειώνεται ότι διατηρήθηκε στο έντυπο Ε1 ο κωδικός 049 όπου μέχρι σήμερα συμπληρωνόταν το ποσό των αποδείξεων που είχε συγκεντρώσει ο φορολογούμενους προκειμένου να έχει την έκπτωση των 2.100 ευρώ. Επίσης έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για όσους έχουν ανείσπρακτα ενοίκια. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι η υποβολή των δηλώσεων να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου. Οι φόροι με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή θα καταβληθούν στα τέλη Μαΐου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Επίσης, περισσότερους φόρους ύψους 142,2 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια. Για τα εισοδήματα αυτά θα αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης από το 11% στο 15% (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ) και από το 33% στο 35% (για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ). Η αύξηση των φόρων στα ενοίκια θα είναι αναδρομική, καθώς αφορά τα εισοδήματα του 2015. * newsbeast.gr
Περισσότερα »

Τους εκπαιδευτικούς της Εορδαίας τίμησε ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης


hdgfdzhfgsfhs
Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, παρουσία και του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Μανάδη,  τίμησε τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Εορδαίας παραθέτοντας την καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του  εορτασμού για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.
Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους ο κ. Ζαμανίδης τους  ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν την συμβολή τους στη μόρφωση και καλλιέργεια του πνεύματος των παιδιών.
Επί πλέον  ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχήθηκε οι Τρεις Ιεράρχες να εμπνέουν με το έργο  και τις διδαχές τους τη  νεολαία, ώστε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της χώρας μας.
Στα διαχρονικά μηνύματα της εορτής αναφέρθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Αικατερίνη Ασπράγκαθου, ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Αχιλλέας Λαζαρίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καρακασίδης , ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Εορδαίας για την σεμνή και όμορφη εκδήλωση.
Περισσότερα »

Πώς θα αναθερμάνετε τη σχέση με την πεθερά σας

Η σχέση πεθεράς και νύφης είναι σημαντική, γι’ αυτό και αξίζει κάθε προσπάθεια να τη βελτιώσετε αν υπάρχουν προβλήματα ώστε να γίνει όσο πιο καλή γίνεται.Πώς θα αναθερμάνετε τη σχέση με την πεθερά σας
Όποια κι αν είναι η σχέση σας όμως, είτε είναι φιλική, είτε είναι κακή, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι η πεθερά σας είναι η μητέρα του συντρόφου σας και γιαγιά των παιδιών σας. Ειδικά ο τελευταίος ρόλος είναι πολύ σημαντικός για εκείνη.
Αν λοιπόν συσφίξετε τη σχέση σας, τα οφέλη θα είναι πολλά για όλη την οικογένεια και μάλιστα μπορεί να αποτελέσει πηγή υποστήριξης. Ακόμη κι αν οι σχέση σας δεν είναι καλή, υπάρχουν τρόποι να βελτιωθεί.
Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr...
Περισσότερα »

Στον «αέρα» το νέο ραδιόφωνο του Αντώνη Κανάκη

Στον αέρα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από σήμερα ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός του Αντώνη Κανάκη FLY 104, τον οποίο ετοίμαζε εδώ και πολύ καιρό.Στον «αέρα» από σήμερα το νέο ραδιόφωνο του Αντώνη Κανάκη
Δείτε τι έγραψε ο ίδιος στο Facebook:
«Καλή εβδομάδα. Αυτή είναι μία ιδιαίτερη μέρα για μένα, γιατί σήμερα ξεκινάει επίσημα ο FLY 104, ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός που εδώ και καιρό ετοιμάζω. Όταν παρουσίασα το στούντιο του Fly 104 στους συνεργάτες και φίλους παραγωγούς που θα στελεχώσουν το σταθμό, τους είπα χαρακτηριστικά, πως μετά το πειρατικό στούντιο που είχα φτιάξει μαζί με τον Μπαμπά μου, το 1986 στο φωταγωγό του πατρικού μου, το οποίο είχε μέγεθος 1,70 επί 1, αυτό είναι το αμέσως επόμενο αγαπημένο μου στούντιο.
Είναι αφαιρετικό, κομψό, ζεστό, σημερινό αλλά και διαχρονικό και είναι τέρμα μουσικό. Έτσι ακριβώς επιθυμώ και ελπίζω να είναι και ο Fly, ακριβώς όπως το στούντιο του.
Δύσκολες εποχές για να ξεκινάς ένα ραδιοφωνικό σταθμό, πόσο μάλλον όταν αυτός δεν φτιάχτηκε για να είναι και ο πιο εμπορικός του κόσμου και το «εμπορικός» το χρησιμοποιώ με την όχι και τόσο καλή του έννοια. Αν σκεφτείς βέβαια τι ήταν και τι έπαιζε πριν, τότε το κοινωνικό έργο έχει ήδη επιτευχθεί.
Σοβαρά όμως, είναι ένα εγχείρημα απόλυτα βασισμένο στην αγάπη για τη μουσική και το ραδιόφωνο και σε μια ιδέα και προσπάθεια να υπάρχουν και τέτοιου είδους σταθμοί στο ραδιόφωνο.
Η δημιουργία του Fly με έφερε ξανά κοντά με φίλους από το παρελθόν, που χαθήκαμε για πολλά χρόνια και δεν έτυχε να συνεργαστούμε ποτέ. Επίσης έγινε αφορμή να κάνω καινούργιους φίλους και καινούργιες συνεργασίες και μαζί με τους τωρινούς συνεργάτες μου, να δημιουργηθεί μια ομάδα που στην πρώτη μας συνάντηση σκέφτηκα και το είπα φωναχτά: «μου αρέσει πολύ αυτό το δωμάτιο».
Μου αρέσει γιατί είναι γεμάτο με ανθρώπους της μουσικής και του ραδιοφώνου και νομίζω με τους καλύτερους από δαύτους.
Έτσι λοιπόν με χαρά ξεκινάω και ξεκινάμε τον Fly 104, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο, τον Στέφανο Κόγια, την Βάσω Βλαχοπούλου, τον Λευτέρη Κορδιάο και τον Γιώργο Σκαράκη.
Αυτή τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ξεκινάνε και οι εκπομπές των παραγωγών.
Φτιάχτηκε για εσάς και ελπίζουμε να σας αγγίξει, να σας συντροφεύσει, να σας μεταδώσει μουσική και να γίνει το soundtrack της μίας και μοναδικής σας ζωής.
Και επειδή όπως προανέφερα, δεν είναι και οι πιο εύκολες εποχές, ειδικά για τέτοια ραδιόφωνα, παρακαλούμε διαδώστε και εσείς το ξεκίνημα του Fly 104, ώστε αυτοί που πρέπει τουλάχιστον, να συντονιστούμε.
Άντε λοιπόν... καλοτάξιδος και καλές μουσικές»
Περισσότερα »

Πιο απρόσεκτοι οι νεότεροι χρήστες του Διαδικτύου

Πιο προσεκτικοί, αλλά και με λιγότερες γνώσεις ψηφιακής ασφάλειας, αποδεικνύονται οι μεγαλύτερης ηλικίας καταναλωτές. Συγκεκριμένα, όταν πρόκειται για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι καταναλωτές ηλικίας άνω των 45 ετών είναι πιο προσεκτικοί από τους νεότερους χρήστες του Διαδικτύου όσον αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά δεν διαθέτουν επαρκείς γνώσεις για τον εντοπισμό μιας πιθανής απάτης ή επικείμενης απειλής.Πιο απρόσεκτοι οι νεότεροι χρήστες του Διαδικτύου
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Kaspersky Lab για τις συνήθειες των καταναλωτών, τα άτομα ηλικίας 24 ετών και κάτω είναι πιο πρόθυμα να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο και λαμβάνουν λιγότερα μέτρα, για να προστατεύουν τον εαυτό τους. Παράλληλα, όμως, κατανοούν καλύτερα τις πιθανές απειλές και τις αναγνωρίζουν πιο εύκολα.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι για τους νεότερους χρήστες η ανταλλαγή δεδομένων στο Διαδίκτυο αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο, με το 83% να δέχεται προσωπικά μηνύματα στο Διαδίκτυο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα άνω των 45 ετών ανέρχεται μόλις στο 53%. Επίσης, το 23% των νέων παραδέχεται ότι έχει μοιραστεί ακατάλληλο περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου τουλάχιστον μία φορά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μεγαλύτερους σε ηλικία χρήστες ανέρχεται στο 7%.
Η νέα γενιά είναι πιο ανυπόμονη, όταν πρόκειται για την εγκατάσταση λογισμικού και τη λήψη αρχείων. Το 26% δήλωσε ότι παρακάμπτει τις λεπτομέρειες των όρων και προϋποθέσεων κατά την εγκατάσταση κάποιου λογισμικού. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν σε τι είδους δεδομένα έχουν επιτρέψει την πρόσβαση, ποια είναι τα συμπληρωματικά προγράμματα που μπορεί να έχουν εγκατασταθεί ή πως θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τις ρυθμίσεις του λειτουργικού τους συστήματος. Από την άλλη, μόλις το 12% των χρηστών άνω των 45 ετών αγνοεί τα ψιλά γράμματα.
Οι νεότεροι χρήστες δίνουν, επίσης, λιγότερη προσοχή κατά τη λήψη αρχείων, με περίπου έναν στους τρεις (31%) να «κατεβάζει» αρχεία από διάφορες πηγές, σε σύγκριση με το 10% των πιο ώριμων χρηστών. Ένα στα τέσσερα (24%) άτομα, ηλικίας 24 ετών και κάτω, θα απενεργοποιούσε τη λύση ασφάλειας που χρησιμοποιεί, σε περίπτωση που θα εμπόδιζε την εγκατάσταση κάποιου λογισμικού. Κάτι αντίστοιχο θα έκανε μόλις το 13% των ερωτηθέντων μεγαλύτερης ηλικίας. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky Lab, όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια πιθανή απειλή, οι νεότεροι άνθρωποι είναι πιο έμπειροι στον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού. Όταν τους ζητήθηκε να «κατεβάσουν» ένα τραγούδι από τέσσερα δείγματα, ένας στους τρεις νέους (30%) επέλεξε το πιο επικίνδυνο αρχείο «.exe», σε σύγκριση με σχεδόν τα μισά (42%) άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών. Την ασφαλή επιλογή «.wma» επέλεξε μόλις ένας στους πέντε χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά το 29% των νεότερων.
Με βάση τις λιγότερο συγκρατημένες διαδικτυακές τους συμπεριφορές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νεότεροι χρήστες είναι πιθανότερο να πέσουν θύματα «μόλυνσης» από κακόβουλο λογισμικό. Το 2015, θύμα «μόλυνσης» από κακόβουλο λογισμικό έπεσε το 57% των ατόμων κάτω των 24 ετών, σε σύγκριση με το 34% των μεγαλύτερης ηλικίας χρηστών. Λόγω της έλλειψης γνώσης και εμπειρίας σχετικά με τους online κινδύνους, τα μεγαλύτερης ηλικίας θύματα κακόβουλου λογισμικού ήταν πιο πιθανόν να δηλώσουν ότι δεν κατάλαβαν πως είχαν «μολυνθεί» (17% σε σύγκριση με μόλις το 10% των κάτω των 24 ετών). Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα «Consumer Security Risks 2015» και από ειδικό online τεστ.
Περισσότερα »

Κουτσούμπας: Στις 4 Φεβρουαρίου να νεκρώσουν τα πάντα

«Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Τα εργοστάσια, τα μαγαζιά, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία, οι υπηρεσίες, τα γιαπιά. Κανείς να μην πάει στη δουλειά, συμμετέχοντας στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία. Την ίδια ώρα, να γεμίσουν οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων, με εργάτες, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Κουτσούμπας: Στις 4 Φεβρουαρίου να νεκρώσουν τα πάνταΝα πυκνώσουν τα μπλόκα της αγροτιάς σε όλους τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της χώρας» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταλήγοντας «μόνον έτσι θα μπορέσει να πιεστεί, θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα».
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

O Πρότυπος Πολιτιστικός Σύλλογος ΖΕΠ πραγματοποίησε την κοπή της πίτας για το καλωσόρισμα του 2016


8Σε κλίμα όμορφο και με πολύ κέφι ο Πρότυπος Πολιτιστικός Σύλλογος ΖΕΠ πραγματοποίησε την κοπή της πίτας για το καλωσόρισμα του 2016. Με ωραία ορχήστρα και πολύ ωραίο φαγητό τα μέλη του συλλόγου διασκέδασαν στην οικογενειακή ταβέρνα “Θεόφιλος” το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Το Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο
*..kozan.gr/
Περισσότερα »

Σε νέα απεργία οι δημοσιογράφοι




Την απόφασή τους για συμμετοχή των δημοσιογράφων στην γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φλεβάρη, αποφάσισαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και οι Ενώσεις – μέλη.Σε νέα απεργία οι δημοσιογράφοι

Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ για την κάλυψη των απεργιακών εκδηλώσεων και συλλαλητηρίων οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Η Ένωση Συντακτών στην ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι οι δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στις πορείες της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά, ότι προϋπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρονται τα αιτήματα της απεργίας τα οποία είναι: Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Περισσότερα »

Διεκόπη η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από έντονη αντιπαράθεση του Προέδρου με τον Γ. Δακή (Bίντεο)

dakiskotsidisΔιεκόπη η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από έντονη αντιπαράθεση του Προέδρου με τον Γ. Δακή. Το επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής, έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα του Προέδρου, σχετικά με τα διαδικαστικά της Ειδικής Συνεδρίασης – ποιοι και με τι σειρά θα έπρεπε να μιλήσουν, αν θα έπρεπε να προηγηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων, πριν τις εισηγήσεις των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών – για τον Απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής.


*kozan.gr
Περισσότερα »

Μπουρεκάκια με τυρί και πιπεριά

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 150 γραμμάρια τριμμένη φέτα
  • 150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης
  • 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι

Εκτέλεση

    jhp0oqa8
  1. Στραγγίζετε καλά τις πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβετε μικρά κομμάτια. Τις ανακατεύετε με τα τυριά και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
  2. Κόβετε το φύλλο κρούστας σε μεγάλα τετράγωνα, τοποθετείτε στο κέντρο τη γέμιση και τυλίγεται κυλινδρικά. Αλείφετε με το αυγό.
  3. Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.....* newsbeast.gr
Περισσότερα »

Τα κριτήρια για να επιλέξετε σωστά δερματολόγο και αισθητικό

Η ιατρική ειδικότητα, η εξειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά και η άδεια λειτουργίας ενός χώρου θα πρέπει να είναι το πρώτο κριτήριο για όσους επιλέγουν κάποιον ειδικό για θεραπεία αισθητικής ιατρικής.
 
Αυτό τονίζουν οι Έλληνες δερματολόγοι με αφορμή την είδηση για κέντρο ομορφιάς-ευεξίας που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα χωρίς σχετική άδεια λειτουργίας, αλλά και τον πρόσφατο θάνατο της 28χρονης Βραζιλιάνας καλλονής Ρακέλ Σάντος. Η τελευταία πέθανε εξαιτίας επιπλοκών μετά από ενέσεις υλικού αγνώστου προέλευσης για την εξαφάνιση των ρυτίδων.
 
«Οι θάνατοι από τέτοιου είδους θεραπείες μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιοι, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», τονίζει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος και γενική γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων και προσθέτει:
 
«Αρκετές φορές, και στην χώρα μας, παρά την ενημέρωση που υπάρχει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαπατώνται από μη ειδικούς. Για το λόγο αυτό, η ιατρική ειδικότητα, αλλά και η εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα, θα πρέπει να είναι το πρώτο κριτήριο για όσους επιλέγουν κάποιον ειδικό για θεραπεία αισθητικής ιατρικής.»
 
Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (2015), στοιχεία της οποίας ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, το πρώτο κριτήριο επιλογής του ειδικού αυτών που κάνουν αισθητικές θεραπείες, σε ποσοστό 39% ήταν η ιατρική ειδικότητα, δεύτερο το κόστος σε ποσοστό 32% και τρίτο η σύσταση από άλλο γιατρό σε ποσοστό 29%.
 
Κριτήρια επιλογής γιατρού
 
Τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέγουμε το δερματολόγο γιατρό με εξειδίκευση, ο οποίος θα εκτελέσει μια αισθητική θεραπεία, σύμφωνα με την Δρ Τσιατούρα είναι τα εξής:
 
- Να έχει την ειδικότητα του δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού
 
- Να διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, να είναι μέλος του οικείου ιατρικού συλλόγου και το ιατρείο ή η κλινική να διαθέτει άδεια λειτουργίας0
 
- Να υπάρχουν συστάσεις από ικανοποιημένους ασθενείς, οι οποίοι να πιστοποιούν την επαγγελματική του εξειδίκευση και εμπειρία
 
- Να είναι μέλος σε ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, EADV, AADκ. ά). Η αναγνωρισιμότητα δεν
αποτελεί κριτήριο επιλογής
 
- Να συνεργάζεται με αξιόπιστες εταιρείες για τις ενέσιμες θεραπείες που κάνει, καθώς είναι πολύ σημαντικό τα ενέσιμα υλικά και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται να είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE)
 
Δημοφιλείς θεραπείες
 
Η αλματώδης ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου κυρίως στον δυτικό κόσμο, οι επαγγελματικές ανάγκες και τα πρότυπα ζωής, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, έχουν οδηγήσει έναν στους δυο ανθρώπους (γυναίκες κι άνδρες) να σκέφτονται να κάνουν κάποια αισθητική θεραπεία-επέμβαση. Κι αυτό γιατί επιθυμούν να:
 
- Δείχνουν νέοι κι όμορφοι για την ηλικία τους
 
- Είναι πιο ελκυστικοί
 
- Έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και επαγγελματική εξέλιξη
 
«Η σωστή επιλογή της κατάλληλης ενέσιμης θεραπείας είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο και καταρτισμένο γιατρό
(δερματολόγο η πλαστικό χειρουργό)», εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα και προσθέτει: «O ενδιαφερόμενος για θεραπεία πρέπει να ενημερώνει το γιατρό για τα φάρμακα που λαμβάνει και για τα τυχόν προβλήματα υγείας που έχει».
 
Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι στις ΗΠΑ οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό για το μπότοξ και το υαλουρονικό.
 
Πηγή: onmed.gr
Περισσότερα »

Λαϊκή βραδιά από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λευκάρων την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου


1
Ελάτε σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην ελληνική μουσική, να τραγουδήσουμε παρέα και να διασκεδάσουμε. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκάρων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο καφέ «Ανάκτορο» στον Βαθύλακκο.
Περισσότερα »

«Ο φόρος που αντικαθιστά τον ΕΝΦΙΑ ρίχνει το βάρος στα υψηλά εισοδήματα»

Ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα λαμβάνει ως δεδομένο τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς αλλά θα μεταφέρει το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία στα υψηλά εισοδήματα και περιουσίες, ανέφερε σήμερα ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νίκος Ματζάκος μιλώντας στο Πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Ο κ. Ματζάκος αναφέρθηκε ακόμη στη ρύθμιση που έγινε πρόσφατα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη μείωση των αντικειμενικών τιμών στην πλειονότητα των περιοχών ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει φοροκαταιγίδα.«Ο φόρος που αντικαθιστά τον ΕΝΦΙΑ ρίχνει το βάρος στα υψηλά εισοδήματα»
Στο ίδιο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, δεσμεύθηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 % και για σταθερό φόρο μεταβίβασης 3 % για 15 χρόνια, για τα οποία όπως είπε έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Το Ποτάμι κ. Χάρης Θεοχάρης ενώ η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής κα Βασιλική Λάσκαρη ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ θα προκηρυχθεί πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών ύψους 24 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει να συνεισφέρουν όλοι στο φόρο ακινήτων και ιδιαίτερα όσοι μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε και στην περίπτωση που καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των ενοικίων να καταργηθεί επίσης ο ΕΝΦΙΑ. Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την πρόταση για θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου στο ασφαλιστικό που θα οδηγήσει όπως είπε σε περικοπή των συντάξεων όσων έχουν κάποιο πρόσθετο εισόδημα, κυρίως από εκμίσθωση ακινήτων.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση απέναντι στην ΕΕ να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες, από τους οποίους 20.000 θα στεγαστούν σε ιδιωτικές κατοικίες και χαρακτήρισε το σχετικό πρόγραμμα ως ευκαιρία να αναζωογονηθεί η αγορά ακινήτων. Τόνισε πάντως ότι πρέπει να υπάρξει διασπορά σε όλη την Αττική ώστε να μη δημιουργηθούν «γκέτο».
Περισσότερα »

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας»

12654169_898783590237935_4649086644242345304_n

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας»: Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο «Garden Hall» ο ετήσιος χορός!

Περισσότερα »

Το Facebook απαγόρευσε ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook Inc με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες απαγόρευσε από τους χρήστες του δικτύου της σε όλο τον κόσμο να συντονίζουν ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων στο δίκτυο της, όπως και στην υπηρεσία Instagram, λαμβάνοντας υπόψη ανησυχίες ότι το δίκτυο της χρησιμοποιείτο ολοένα και περισσότερο για να παρακαμφθούν οι έλεγχοι ιστορικού στις αγοραπωλησίες όπλων.Το Facebook απαγόρευσε ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων
Η εταιρεία ήδη απαγόρευε στους ιδιώτες πωλητές όπλων να καταχωρούν διαφημίσεις στις οποίες ανέγραφαν ότι δεν απαιτούσαν ελέγχους ιστορικού, ή να προσφέρουν συναλλαγές σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες χωρίς την μεσολάβηση πωλητή με τη σχετική άδεια, επειδή όπως υποστηρίζει η εταιρεία τέτοιες αναρτήσεις συνιστούν πρόθεση για αποφυγή της νομοθεσίας.
Εντούτοις, οι νέοι κανόνες της εταιρείας δεν θα επηρεάσουν τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια πώλησης όπλων, τα οποία θα μπορούν να διαφημίζουν τον κατάλογο των προϊόντων στους 1,59 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook.
Η απόφαση της εταιρείας έρχεται σε συνέχεια των απαγορεύσεων που έχει επιβάλλει στους χρήστες του δικτύου της να πωλούν μαριχουάνα, φάρμακα και ναρκωτικά.
Οργανώσεις που υποστηρίζουν περιορισμό της οπλοκατοχής επικρότησαν την νέα πολιτική της εταιρείας.
Εκτός από το Facebook άλλες ιστοσελίδες όπως το Craigslist και το Amazon έχουν απαγορεύσει ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων μέσα από το δίκτυο τους.
Περισσότερα »

Τα οφέλη του ύπνου το Σαββατοκύριακο

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.
Ειδικότερα, έχει φανεί πως άτομα που κοιμούνται 4-5 ώρες κάθε βράδυ, ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν 16% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Ωστόσο, νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care, δείχνει πως η αναπλήρωση ύπνου το σαββατοκύριακο, μπορεί να αναστρέψει τον παραπάνω κίνδυνο.
Για τους σκοπούς της μελέτης, 19 υγιείς νεαροί άνδρες, ακολούθησαν δύο διαφορετικά προγράμματα ύπνου. Στην πρώτη φάση, οι εθελοντές κοιμήθηκαν επαρκώς, περνώντας 8,5 ώρες στο κρεβάτι για 4 συνεχόμενες νύχτες. Στη δεύτερη φάση, στερήθηκαν μερικές ώρες ύπνου, περνώντας μόνο 4,5 ώρες στο κρεβάτι για αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ενώ στη συνέχεια, τους επιτράπηκε να κοιμηθούν περισσότερο για 2 συνεχόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων κοιμήθηκαν 9,7 ώρες κατά μέσο όρο ανά ημέρα.Τα οφέλη του ύπνου το Σαββατοκύριακο
Οι ερευνητές παρατήρησαν πως στη φάση της στέρησης ύπνου η ινσουλινοευαισθησία των συμμετεχόντων μειώθηκε κατά 23%, ενώ ο εκτιμώμενος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη αυξήθηκε. Ωστόσο, μετά τη διήμερη αναπλήρωση ύπνου ο δείκτης ινσουλινοευαισθησίας και ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου φάνηκαν να επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ενθαρρυντικά, καθώς δείχνουν πως οι υγιείς, νεαροί ενήλικες που κοιμούνται ανεπαρκώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μπορούν να μειώσουν το σχετιζόμενο με την έλλειψη ύπνου κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, εάν αναπληρώσουν τον ύπνο μέσα στο σαββατοκύριακο.
Πάντως, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας τονίζει πως οι εθελοντές της μελέτης ακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου μόνο μία φορά, κι επομένως απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του κατά πόσο οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι στέρησης και αναπλήρωσης ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης : Eκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας


Ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης γνωστοποιεί στα μέλη και φίλους του ότι την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αναψυκτήριο του ομίλου στην Λίμνη Πολυφύτου.
Ώρα προσέλευσης 12:00π.μ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.  

  
                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                   -Η-                                                                                  -Ο-
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΕΝΤΖΙΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                       ΚΥΠΙΡΤΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Περισσότερα »

Σωματείο επαγγελματιών Οδηγών Ν.Κοζάνης: Κοινός αγώνας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και τη φορολογική λεηλασία-Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 4/2


Η Διοίκηση του Σωματείου Επαγγελματίες Οδηγοί Ν. Κοζάνης χαιρετίζει και στηρίζει τον δίκιο και ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα. Τα αιτήματα και αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιασφαλιστική και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης που σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ θα οδηγήσει σε ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.
odigoi_ntalikesΟι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση του τρίτου μνημονίου, που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που έρχεται να προστεθεί στα παλιότερα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Βρίσκονται, επίσης, αντιμέτωποι με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νέα ΚΑΠ 2014-2020. Τα μέτρα και η πολιτική των παραπάνω επιτίθενται τόσο στο εισόδημα των αγροτών, με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους, όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η κοινή συμπόρευση των εργαζομένων, με την αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, με τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία ενάντια στο Νόμο-Λαιμητόμο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό που σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή αλλά και συνολικότερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων, τραπεζιτών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τους εκφραστές τους σε πολιτικό επίπεδο.
Αλληλεγγύη στην Ανυποχώρητη Αγωνιζόμενη Αγροτιά!
Απαιτούμε η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το Νόμο-Λαιμητόμο ΤΩΡΑ!
Κοινό μέτωπο εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Περισσότερα »

Ετήσια Κοπή Πίτας 2016 , Σύλλογος Αεροσφαίρισης Κοζάνης “Ωμέγα” Omega


omegakozanisΟ σύλλογος αεροσφαίρησης Κοζάνης ”Ωμέγα” σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή πίτας, που θα γίνει την Παρασκευή 12/02/2016 στο Άλσος Αγίου Δημητρίου Κοζάνης (στο παλιό αναψυκτήριο) και ώρα 21:00. Το Δ.Σ. του συλλόγου σας περιμένει ΟΛΟΥΣ, παλιά και νέα μέλη όπως επίσης και τους φίλους του αγαπημένου μας Hobby για μια ευχάριστη βραδιά γεμάτη εκπλήξεις…
Περισσότερα »

Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της Ντίνας Δαρδούμπα «Στον Άγγελό Μου»


Τα έσοδα διάθεσης του βιβλίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς
ntdard16131 1
Κυκλοφόρησε σε μια καλαίσθητη έκδοση  των 70 σελίδων από τη «Δυάς ΕΚΔΟΤΙΚΗ», η ποιητική συλλογή της Ντίνας Δαρδούμπα «Στον Άγγελό Μου».
Πρόκειται για μια συγκινησιακή βιωματική κατάθεση ψυχής από τη Ντίνα σε 35 ποιήματα, με αφιέρωση «Στο Παιδί Μου, Το Φως της Ζωής Μου, Που Έφυγε Αναπάντεχα», σε πρώτο πρόσωπο σε μια αέναη επικοινωνία, 
...που ξεχειλίζει από ακραία συναισθήματα αγάπης, μητρικής τρυφερότητας, στοργής, πόνου, αυτοπαρήγορου λόγου, μεταφυσικής προσδοκίας, νοσταλγίας και απόχρωσης ελπίδας.
"…Λέω πως τάχα λείπεις μακριά,
πως μας κρατάνε χωριστά χιλιάδες μίλια,
γαντζώνομαι απ’ τα ψέματα αυτά…"
ntdard16131 2Η Ντίνα Ν. Δαρδούμπα γεννήθηκε στο Μικρόβαλτο Σερβίων-Βελβεντού και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ. Από την εφηβεία της γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και πεζά κείμενα, αρκετά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε τοπικές εφημερίδες. Το 2013, με την ιδιότητα της μαθήτριας ΕΠΑΛ, κέρδισε με το ποίημά της «ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» το Β’ βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ελλάδας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, τα έσοδα από την πώληση της ποιητικής συλλογής θα διατεθούν στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Δείτε παρακάτω δυο αντιπροσωπευτικά ποιήματα της συλλογής:
Απουσία
Η απουσία του σώματός σου οδυνηρή
μα η ψυχή σου φτερουγίζει ολόγυρά μου
και απ’ το μαρτυρικό μου δρόμο μ’ οδηγεί
στη λάμψη που εκπέμπεις ομορφιά μου.

Ένα κομμάτι του εαυτού μου αιμορραγεί
κι από τον πόνο αυτόν δε θα γλυτώσω
τι να χωρίζει άραγε ουρανό και γη;
Θα μάθω μόνο όταν σ’ ανταμώσω.

Τα δάκρυα λευτερώνουν το κορμί,
ποτίζουν με σοφία το λογισμό μου,
βαστώ αγκαλιά το κάθε χάδι και φιλί
και δραπετεύω απ’ τον παραλογισμό μου.

Λέω πως τάχα λείπεις μακριά,
πως μας κρατάνε χωριστά χιλιάδες μίλια,
γαντζώνομαι απ’ τα ψέματα αυτά
μα φέγγουν γύρω μου άπειρα καντήλια.

Με προσγειώνουν σε μια αλήθεια θλιβερή,
κλείνω τα μάτια, συνεχίζω τ’ όνειρό μου,
μετρώ στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί
και σε κλειδώνω στην καρδιά σαν θησαυρό μου.

Κανείς δε θα σ’ αρπάξει από κει,
κανείς δε θα ‘βρει το κλειδί ν’ ανοίξει,
η απουσία του σώματός σου οδυνηρή
μα η ψυχούλα σου τα χνάρια θα μου δείξει

που θα με λευτερώσουν και μ’ υποταγή τυφλή
πάνω τους θ’ ακουμπώ το κάθε βήμα
κι όταν με φέρουν στην ουράνια αυλή
θα κλαίω από χαρά κι όχι στο μνήμα.
♦♦♦
Είσαι Παντού
Ακούω γνώριμα βήματα έξω απ’ την πόρτα
και ανοίγω το κουδούνι πριν χτυπήσεις,
στην αγκαλιά μου να κρυφτείς, να με φιλήσεις,
μόλις περάσεις το κατώφλι, σαν και πρώτα.

Χτυπάει το τηλέφωνο και τρέχω,
πρέπει να το προλάβω πριν το κλείσεις,
πάντα είμαι εδώ όταν θες να μου μιλήσεις,
«λάθος», μου λένε, και με δάκρυα το παρόν μου βρέχω.

Βλέπω κορίτσια ανέμελα στο δρόμο,
εκεί στο βάθος είναι κάποια που σου μοιάζει,
μακραίνει όσο πλησιάζω, η αλήθεια με τρομάζει,
και η λαχτάρα μετατρέπεται σε πόνο.

Βλέπω εικόνες που συνδέονται μ’ εσένα
ξεχύνονταν η μουσική πριν απ’ το κινητό σου,
τώρα σβήνεις το φως απ’ το δωμάτιό σου,
κανείς δε θα με πείσει ότι ζω στο ψέμα.

Είσαι παντού!
Σε κάθε μου λεπτό με συντροφεύεις
κι από τα μάτια μου ούτε στιγμή δε φεύγεις,
όπου κοιτάξω, ξέρω, θα σε δω.

Είσαι παντού!
Κι αν τώρα δεν μπορώ να σ’ αγκαλιάσω,
στης νιότης σου τ΄ άρωμα να φωλιάσω,
περίμενέ με, θα ‘ρθω να σε βρώ.

Όμως δεν ξέρω πότε…
Ίσως χαίρονται οι μοίρες να με βασανίζουν
ή ίσως ο Θεός με δοκιμάζει,
σαν τους κρουνούς τα δάκρυά μου αναβλύζουν
όμως ο θάνατος έπαψε πια να με τρομάζει.

Γιατί ελπίζω όταν σημάνει η στιγμή
να πέσει της ζωής μου η αυλαία,
προτού περάσω στην αιώνια ζωή
να εισακουστεί η επιθυμία μου η τελευταία.

Να ‘μαι μαζί σου, μόνο σε παρακαλώ
πρωί και βράδυ απ’ το Θεό στην προσευχή μου,
τις αμαρτίες μου να συγχωρέσει του ζητώ
ώστε για πάντα να ‘μαστε μαζί παιδί μου.

Γ.Μ./mikrovalto.gr
(Επικοινωνήστε με τη Ντίνα Δαρδούμπα στο e-mail: ntinadard@yahoo.gr)
Περισσότερα »

Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης: Μια εβδομάδα γεμάτη Φωτοδίοδο


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αυτή την εβδομάδα στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης διοργανώνονται  τρεις σημαντικές δραστηριότητες από  την φωτογραφική  του  ομάδα  Φωτοδίοδος :
Α) Την Τρίτη  2 Φεβρουαρίου
και μετά τις 21.00 η ώρα  το βράδυ  στο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου (Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης γωνία) ο γαλλοαμερικανοιάπωνας ζωγράφος Jun-Pierre Shiozawa  θα κάνει  μια διάλεξη με θέμα την “Σύνθεση στην Τέχνη“. Η διάλεξη θα γίνει στα  αγγλικά και θα υπάρχει μεταφράστρια για όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν . Το θέμα της εκδήλωσης είναι  πάντα επίκαιρο για μας τους φωτογράφους,  αφού την σύνθεση την χρησιμοποιούμε σε κάθε έργο μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Β) Την Παρασκευή  5 Φεβρουαρίου στις 20.00 η ώρα στο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου (Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης γωνία) η επιμορφώτρια και φωτογράφος του εργαστηρίου μας  κ. Βαλέρια Χοροζίδη θα παρουσιάσει την φωτογραφική της δουλειά. Οι φωτογραφίες της κινούνται στο χώρο του αυτοπορτρέτου με σουρεαλιστικό πάντα περιβάλλον.  Χαρακτηρίζονται δε, άλλοτε  από  φωτεινούς και άλλοτε από σκοτεινούς  κόσμους με ενδοσκοπική εσωστρεφή  διάθεση.
Γ) Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης εξορμά πάνω στα Πιέρια και διανυκτερεύει στο καταφύγιο του Ορειβατικού συλλόγου Βελβεντού.  Εννοείται  ότι εκεί θα παίξουν όλα: φωτογραφήσεις , βόλτα στο δάσος, ψησίματα, κουβεντούλα γύρω  από το τζάκι κλπ. Όσοι θέλετε να ακολουθήσετε θα συνεννοηθείτε  τηλεφωνικά με τον καθηγητή του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου  Κοζάνης κ. Αλέξανδρο Βρεττάκο στο τηλέφωνο  6846703388.
Περισσότερα »

Ετήσιος χορός του Αθλητικού Σύλλογου Σερβίων "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" 13/2


Ο Αθλητικός Σύλλογος Σερβίων "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα δεξιώσεων ΝΑΪΆΔΕΣ στα Σέρβια Κοζάνης.
Σας περιμένουμε να για μια ακόμη αξέχαστη βραδιά παρέα με την ορχήστρα του Δημήτρη Λαμπακη και της Διαλεχτής.
Στο λαϊκό πρόγραμμα μαζί μας στο μπουζούκι ο Θάνος Τζικανούλας και στο τραγούδι ο Ζαχαρίας Παπαστέργιος.
Ώρα έναρξης: 21:00

Ρεζερβέ: 6932201514
Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας: Όταν ο πεζόδρομος μπροστά στον Αη Νικόλα ήταν δρόμος


12669455_10153236834021300_262230667834123542_n
Φωτογραφία από το αρχείο του Νίκου Κωσταρέλλα και της εφημερίδας «Χρόνος Κοζάνης», τραβηγμένη μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, τότε που το συγκεκριμένο σημείο δεν ήταν πεζόδρομος αλλά δρόμος…
Την εντοπίσαμε στην ομάδα του Facebook: Κοζάνη – Μνήμες, αναμνήσεις & εικόνες, όπου την δημοσίευσε ο Γιάννης Κωσταρέλλας.
Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR
Περισσότερα »

Μαζική φυγή ελληνικών επιχειρήσεων

Ολοένα και περισσότερες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες για να σωθούν από το εκρηκτικό μείγμα των capital controls, υψηλής φορολογίας και κοινωνικο-οικονομικής αστάθειας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαζικά λουκέτα.
Αρκετοί μικρομεσαίοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ανοίγουν εταιρικούς λογαριασμούς σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπου έχουν συναλλαγές, για να μπορούν να πραγματοποιούν τραπεζικά εμβάσματα στους προμηθευτές τους ή να εισπράττουν από τους πελάτες τους. Κάποιοι προχωρούν και στο επόμενο βήμα λαμβάνοντας τη μεγάλη απόφαση να αποχαιρετήσουν τα πάτρια εδάφη.Μαζική φυγή ελληνικών επιχειρήσεων
«Με τη μεταφορά της έδρας της επιχείρησης στο εξωτερικό, οι επιχειρήσεις κερδίζουν σε σχέση με την εγχώρια οικονομία: πρόσβαση σε χρηματοδότηση, ασφάλεια κεφαλαίων και ατελή μεταβίβαση κεφαλαίων», όπως επισημαίνει στην εφημερίδα πρόεδρος φοροτεχνικής- λογιστικής εταιρείας.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, πρώτη επιλογή είναι η Βουλγαρία λόγω απόστασης και χαμηλής φορολογίας. Ακολουθεί η Κύπρος και μετά χώρες όπως πΓΔΜ, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο. Λιγότεροι επιλέγουν χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Σε ό,τι αφορά τη Βουλγαρία, η εφημερίδα τονίζει πως οι αριθμοί για τις ελληνικές επιχειρήσεις που άνοιξαν εκεί μετά την επιβολή ελέγχων κεφαλαίων «παίζουν»: από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια αναφέρουν πως φτάνουν στις 1000 ενώ ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος μιλά για 1000 έως 6000 επιχειρήσεις. Πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον παραπάνω αριθμό. Σύμφωνα με τον γενικό σύμβουλο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στη Σόφια Γιώργο Κουτσοδήμο, οι φήμες για ίδρυση 60.000 ελληνικών επιχειρήσεων δεν ευσταθούν. «Εκείνο που φαίνεται ότι συνέβη είναι ότι άνοιξαν 60.000 λογαριασμοί από ελληνικές επιχειρήσεις σε βουλγαρικές τράπεζες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των capital controls. Μάλιστα αυτοί οι λογαριασμοί φαίνεται ότι λειτουργούν, στερώντας δουλειές και έσοδα από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που θα συνεχιστεί», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης στην εφημερίδα.
Περισσότερα »

Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα και την ευρωζώνη

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα περιλαμβάνει η ειδική έκδοση της Παγκόσμιας Τράπεζας με θέμα τη στατιστική απεικόνιση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στον πλανήτη, την οποία δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας.
Η καταγραφή των στοιχείων έχει ως έτος αναφοράς το 2013 και σύμφωνα με αυτά, στην Ελλάδα:
- το 32% των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις φυσικές επιστήμες είναι γυναίκες
- η κατανομή του εργατικού δυναμικού ανά φύλο άνω των 15 ετών είναι 44% γυναίκες και 63% άνδρες, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών οι γυναίκες απασχολούνται σε ποσοστό 80%
- στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών το 64% των ανέργων είναι γυναίκες
- όσον αφορά τις θέσεις ευθύνης, τα ποσοστά για τις γυναίκες στο Κοινοβούλιο και στις επιχειρήσεις είναι 23% και μόλις 10% στο Υπουργικό Συμβούλιο.Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα και την ευρωζώνη
Για τις χώρες της ευρωζώνης:
-Τα προσδοκώμενα έτη ζωής είναι τα 84 για τις γυναίκες και τα 79 για τους άνδρες
-Το 85% των εργαζομένων άνω των 15 ετών στον τομέα των υπηρεσιών στις χώρες της ζώνης του ευρώ είναι γυναίκες και το 60% είναι άνδρες, ενώ το 76% της μερικής απασχόλησης αφορά το γυναικείο πληθυσμό
-Το 73% των γυναικών και το 79% των ανδρών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο
-Το 94% των γυναικών και το 96% των ανδρών άνω των 15 ετών έχουν τραπεζικό λογαριασμό
Από τα στοιχεία για διάφορες γεωγραφικές περιοχές:
-Το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με λιγότερο από 1,90 δολάρια ημερησίως
-Το 90% των γυναικών και το 91% των ανδρών έχει συνεχίσει τη φοίτηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
-Το 89% του γυναικείου πληθυσμού ηλικίας 15-24 ετών και το 93% των ανδρών της ίδιας ηλικιακής ομάδας γνωρίζει γραφή και ανάγνωση
-Το 82% των εγκύων έλαβε υπηρεσίες προγεννητικού ελέγχου και το 62% των γεννήσεων πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας
-Οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 51% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 15 ετών που ζει με τον ιό HIV
-Στο εργατικό δυναμικό άνω των 15 ετών οι γυναίκες συμμετέχουν σε ποσοστό 50% και οι άνδρες σε ποσοστό 77%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών το αντίστοιχο ποσοστό είναι 39% για τις γυναίκες και 55% για τους άνδρες
-Το 23% των Μελών των Εθνικών Κοινοβουλίων και το 18% των Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου είναι γένους θηλυκού
Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ως διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο πλαίσιο των ρόλων της, παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες με δεδηλωμένο στόχο τη μείωση της φτώχειας.
Ο τίτλος του εύχρηστου εργαλείου σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης πολιτικής στον τομέα της ισότητας των φύλων είναι «The Little Data Book on Gender 2016», με κατατοπιστικούς πίνακες για την κατάσταση των δύο φύλων, ανά χώρα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της οικονομίας, των κέντρων λήψης αποφάσεων, καθώς και της δημογραφίας.
Τέλος, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, λόγω της οριζόντιας διάστασης της αρχής της ισότητας των φύλων.
Περισσότερα »

Ο ετήσιος χορός του χορευτικού Κοζάνης «Η Αναγέννησις»


srtyjhtyedsΟ ετήσιος χορός του χορευτικού Κοζάνης «Η Αναγέννησις» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες, κλικ στη διπλανή αφίσα.
Περισσότερα »

Συνεχίζουν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι

Συνεχίζουν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν και οι συμβολαιογράφοι που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό. Ύστερα από ομόφωνη πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της Χώρας αποφασίστηκε η συνέχιστη της αποχής τους. Συγκεκριμένα οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από αύριο Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.
Λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.
Σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, η ολομέλεια των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων επιβεβαίωσε «τις δυσβάσταχτες συνέπειες του προσχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την αδυναμία των ασφαλιζομένων ενεργών Συμβολαιογράφων στην καταβολή των προσχεδιασμένων από την Κυβέρνηση ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή των οποίων θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του Κλάδου».
*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα και την ευρωζώνη


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα περιλαμβάνει η ειδική έκδοση της Παγκόσμιας Τράπεζας με θέμα τη στατιστική απεικόνιση της ισότητας
μεταξύ γυναικών και ανδρών στον πλανήτη, την οποία δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας.
Η καταγραφή των στοιχείων έχει ως έτος αναφοράς το 2013 και σύμφωνα με αυτά, στηνΕλλάδα:
- το 32% των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις φυσικές επιστήμες είναι γυναίκες
- η κατανομή του εργατικού δυναμικού ανά φύλο άνω των 15 ετών είναι 44% γυναίκες και 63% άνδρες, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών οι γυναίκες απασχολούνται σε ποσοστό 80%
- στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών το 64% των ανέργων είναι γυναίκες
- όσον αφορά τις θέσεις ευθύνης, τα ποσοστά για τις γυναίκες στο Κοινοβούλιο και στις επιχειρήσεις είναι 23% και μόλις 10% στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Για τις χώρες της ευρωζώνης:
-Τα προσδοκώμενα έτη ζωής είναι τα 84 για τις γυναίκες και τα 79 για τους άνδρες
-Το 85% των εργαζομένων άνω των 15 ετών στον τομέα των υπηρεσιών στις χώρες της ζώνης του ευρώ είναι γυναίκες και το 60% είναι άνδρες, ενώ το 76% της μερικής απασχόλησης αφορά το γυναικείο πληθυσμό
-Το 73% των γυναικών και το 79% των ανδρών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο
-Το 94% των γυναικών και το 96% των ανδρών άνω των 15 ετών έχουν τραπεζικό λογαριασμό
Από τα στοιχεία για διάφορες γεωγραφικές περιοχές:
-Το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με λιγότερο από 1,90 δολάρια ημερησίως
-Το 90% των γυναικών και το 91% των ανδρών έχει συνεχίσει τη φοίτηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
-Το 89% του γυναικείου πληθυσμού ηλικίας 15-24 ετών και το 93% των ανδρών της ίδιας ηλικιακής ομάδας γνωρίζει γραφή και ανάγνωση
-Το 82% των εγκύων έλαβε υπηρεσίες προγεννητικού ελέγχου και το 62% των γεννήσεων πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας
-Οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 51% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 15 ετών που ζει με τον ιό HIV
-Στο εργατικό δυναμικό άνω των 15 ετών οι γυναίκες συμμετέχουν σε ποσοστό 50% και οι άνδρες σε ποσοστό 77%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών το αντίστοιχο ποσοστό είναι 39% για τις γυναίκες και 55% για τους άνδρες
-Το 23% των Μελών των Εθνικών Κοινοβουλίων και το 18% των Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου είναι γένους θηλυκού
Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ως διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο πλαίσιο των ρόλων της, παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες με δεδηλωμένο στόχο τη μείωση της φτώχειας.
Ο τίτλος του εύχρηστου εργαλείου σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης πολιτικής στον τομέα της ισότητας των φύλων είναι «The Little Data Book on Gender 2016», με κατατοπιστικούς πίνακες για την κατάσταση των δύο φύλων, ανά χώρα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της οικονομίας, των κέντρων λήψης αποφάσεων, καθώς και της δημογραφίας.
Τέλος, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, λόγω της οριζόντιας διάστασης της αρχής της ισότητας των φύλων.'
http://www.newsbeast.gr
Περισσότερα »

Ξεκίνησε στο Δήμο Εορδαίας η διανομή αγαθών στους δυνητικά ωφελουμένους του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειαςγια τους Απόρους»


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΑΘΩΝ ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ

Ο Δήμος Εορδαίας ξεκίνησε την διανομή αγαθών στους δυνητικά ωφελουμένους του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους».
trofima__dianomiΣυγκεκριμένα ο Δήμος προέβη το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιανουαρίου 2016  στη δωρεάν διανομή νωπών κοτόπουλων στους δικαιούχους του προγράμματος, ενώ θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες  η διανομή υλικών βασικής συνδρομής όπως: Βρεφικές πάνες, Μωρομάντηλα και  Είδη καθαρισμού.
Η διανομή πραγματοποιείται στο χώρο της π. Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας (απέναντι από το LIDL) από  9 το πρωί έως  1  το μεσημέρι και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο και  έντυπο εγκεκριμένης αίτησης για το ΤΕΒΑ.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24633 50104
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκτελείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κοζάνης» της οποίας ως εταίρος ο Δήμος Εορδαίας, παραλαμβάνει και διανέμει τα διάφορα προϊόντα .
Περισσότερα »

12ο τεύχος του #Together


«Μοιάζουμε με ταξιδιάρικα πουλιά, με περβόλια, με λιβάδια, με ανθισμένους μπαξέδες. Θέλουμε νερό, ήλιο και καθαρό αέρα για να θεριέψουμε».
Μέσα σ’ αυτές τις απλές σκέψεις μετουσιώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Θωμά Δημητριάδη και συνοδοιπόρους άξιους συναδέλφους του. Την παρακαταθήκη όλως αυτών την αναλάβαμε από τον Απρίλιο του 2015 όλοι εμείς και με νέες ιδέες συνεχίζουμε σε όλα τα «περβόλια και τα λιβάδια και τους ανθισμένους μπαξέδες» της Δυτικής Μακεδονίας, ως «ταξιδιάρικα πουλιά».
Η δική σας αγάπη και η αγκαλιά με την οποία μας υποδεχτήκατε και συνεχίζεται να μας αποδέχεστε μοιάζει σαν το «νερό, τον ήλιο και τον καθαρό αέρα για να θεριέψουμε».
6f3597c7-5670-453d-97c6-8b82ce922073Στο 12ο επετειακό τεύχος του #Together. η… συνταγή παραμένει η ίδια: Απόψεις, λογοτεχνία, επιστήμη, φορείς, επιχειρήσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα, τέχνη, σύλλογοι, δράσεις, οικολογία, εθελοντισμός, μουσική, πρόσωπα, ιστορία, προτάσεις, συνέδρια, δημόσιο, τόποι, φωτογραφία, παιδί ,βιβλία, γεύσεις, σινεμά, design, links, συνδυάζονται ώστε το ξεφύλλισμα του να είναι ευχάριστο και κυρίως να δίνει σε όλους εσάς μια εικόνα των όσων συμβαίνουν σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδος.
Καλή σας ανάγνωση και μην ξεχνάτε σας θέλουμε μαζί μας για να «θεριέψουμε». Το έχουμε ανάγκη για να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι.
Περισσότερα »

Έ τ σ ι … (για την πλατεία μας, για την Κοζάνη μας, για μας) του Κωνσταντίνου Καραμάρκου


Ετσι_Χ.Λαμπριανίδηςαπόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις, ανησυχίες, αμφιβολίες και ένα σωρό άλλα συνόδευαν το ολικό lifting της κεντρικής πλατείας και θα το συνοδεύουν για καιρό ακόμη …
αυτό όμως που κάνει ο χώρος μακροχρόνια είναι κυρίως να ενώνει τους Κοζανίτες και όχι να τους διχάζει, στις διεκδικήσεις και τις διαμαρτυρίες, στις γιορτές και στις επετείους …
η ιδέα λοιπόν είναι, η μικρή γιορτή που θα ετοιμάσει ο Δήμος για το τέλος των εργασιών της πλατείας, να αφιερωθεί αποκλειστικά και μόνο στους δημότες, αυτούς για τους οποίους κατασκευάστηκε το έργο …
οι Κοζανίτες να κατέβουν μαζικά στη νέα πλατεία, όχι για να δουν μια συναυλία ακόμη, ούτε για τα χορευτικά κάποιων συλλόγων, ούτε για να δουν δημοφιλείς μαγείρισσες, ούτε φυσικά για να ακούσουν το πολιτικό προσωπικό να αγορεύει …
οι Κοζανίτες να κατεβούν στην πλατεία μόνο και μόνο για να δουν φίλους, γνωστούς και αγνώστους, να περπατήσουν γύρω γύρω, να κασμερέψουν, να σχολιάσουν αλύπητα, να φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν, μαζικά, κατά μόνας, selfie or groupie …
αλλά κυρίως οι Κοζανίτες να μαζευτούν μια φορά … έτσι, 
χωρίς λόγο και στόχο !

δανείζομαι και τη φωτογραφία του Χρήστου Λαμπριανίδη με τη σημείωση πως φυσικά και δεν έχει σημασία τι είδους πλατεία πατάς,
αρκεί ο ουρανός και το τόξο να είναι εκεί και η βροχή να έχει τελειώσει …
Περισσότερα »

Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ: Στο Παναττικό Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ στις 3/2


Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ: Στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 4/2

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Οι Μνημονιακοί σχεδιασμοί και οι Κυβερνητικοί προγραμματισμοί, δημιουργούν τοπίο και συνθήκες που μας θέλουν ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.
Μας θέλουν σε ένα μέτωπο δυνατό, αδιάρρηκτο, ασυμβίβαστο.
Ο κόμπος δεν έφθασε απλά στο χτένι. Το χτένι έσπασε και ο μόνος τρόπος για να αποσοβήσουμε τα χειρότερα είναι να παραμείνουμε στο  δρόμο του αγώνα και να τον εντείνουμε.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί και γνωρίζοντας ακόμα καλύτερα ότι σε μία κοινή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε:
    spartakos_5
  • Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει σύσσωμος στο Παναττικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με όλους εμάς, μαζί με τα σωματεία μέλη της και την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων. Στις 3/2 και ώρα 3 το μεσημέρι δίδουμε το παρών στα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη 30.
Η παρουσία και η αντίδρασή μας είναι ουσιαστική για την ανατροπή του σχεδίου διάλυσης του Ασφαλιστικού Συστήματος αλλά και του σχεδίου Πώλησης του ΑΔΜΗΕ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ανασφάλεια που δημιουργεί το Σχέδιο της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης και κυρίως τα όσα καταστροφικά θα επιφέρει στην εφαρμογή του δεν μπορεί και αυτά παρά να μας κρατάνε στο δρόμο του αγώνα.
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, συμμετέχουμε όλοι στην Γενική Απεργία – Ξεσηκωμό προκειμένου να ανατρέψουμε το σχέδιο- βόμβα που θα τινάξει στον αέρα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καταργώντας κάθε δίκαιο κεκτημένο, καταργώντας και καταστρατηγώντας αρχές και δικαιώματα.
Το Σχέδιο Νόμου για το Ασφαλιστικό δεν είναι παρά ένα καλά οργανωμένο Μνημονιακό Σχέδιο καταρράκωσης του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων και των ανθρώπων της νέας γενιάς που δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα. Αυτό είναι το «μεγαλεπήβολο» σχέδιο τους, παρακλάδι της Μνημονιακής Γάγγραινας.
ΟΧΙ. Να μην τους αφήσουμε να το περάσουν. Στο χέρι μας είναι

Ο Γενικός Ξεσηκωμός, που ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου με το Παναττικό Συλλαλητήριο και συνεχίζεται στις 4 του Φλεβάρη με την Γενική Απεργία, θα πρέπει να είναι τέτοιας δυναμικής που θα βάλει τελεία, μία και για πάντα, στις ορέξεις τους.

Το ζήτημα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης και του ΑΔΜΗΕ:
 Μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ. Αντιδρούμε ΟΛΟΙ



            Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
                            ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

    Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας



 Μόσχος Μόσχου                                           Αθανάσιος Μάστορας
Περισσότερα »

Startup Europe Week Kozani -Εκδηλώσεις ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εβδομάδας


Το Startup Europe Week (SEW) αφορά την Πανευρωπαϊκή εβδομάδα (01-05.02.2016) ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ταυτόχρονα σε περίπου 40 χώρες και 200 πόλεις.
1930355_1851908198369185_4373639126512266905_nΠρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την συνεργασία τοπικών αναπτυξιακών φορέων, περιφερειακά ανά την Ευρώπη στα πρότυπα της Silicon Valley, αποσκοπώντας κυρίως στην ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και την ανατροφοδότηση πληροφοριών που αφορούν την υφιστάμενη δομή των κονδυλίων (μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων) που είναι διαθέσιμα τοπικά, περιφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά για τις Startup επιχειρήσεις, αναλύοντας παράλληλα τα δυνατά σημεία, καθώς και της αδυναμίες των περιφερειών αλλά και συνολικά της Ευρώπης όσον αφορά την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων.
Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, θεωρεί υποχρέωση του την επιτυχή διοργάνωση, καθώς και την ενεργή συμμετοχή σε αυτή την Ευρωπαϊκή γιορτή της επιχειρηματικότητας τοποθετώντας την περιοχή μας στον Ευρωπαϊκό χάρτη, στο επίκεντρο των εξελίξεων και των πρωτοβουλιών της Ε.Ε., συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διασύνδεση μεταξύ των παραγωγικών/αναπτυξιακών φορέων της περιοχής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νέων εν δυνάμει επιχειρηματιών βοηθώντας τους πολίτες να δημιουργήσουν το δικό τους επιχειρηματικό ξεκίνημα (startup), όπου είναι και το ζητούμενο αυτής της κοινοτικής πρωτοβουλίας.
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι επιχειρηματίες, οι εν δυνάμει επιχειρηματίες, όπως επίσης και οι νέοι της περιοχής να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δράσεων/εκδηλώσεων του «Startup Europe Week Kozani» από τις 02.02.2016 έως τις 04.02.2016.
Περισσότερα »

Ετήσιος χορός και κοπή πίτας της Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ


12576205_10207066758401203_1539437895_nΤο Δ.Σ της Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ καλεί τα μέλη και τους φίλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό που θα διεξαχθεί παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 13/02/2016 στις ΝΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ώρα προσέλευσης 20:30
Παρακαλούμε να συνδράμετε όλοι σε αυτή την προσπάθεια της Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ
Ελπίζουμε ότι θα περάσουμε αξέχαστα από τους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες με δημοτικό ποντιακό και κρητικό πρόγραμμα
Τηλ.κρατησεων :6975863200
Για το Δ.Σ
SV2 GQU
Περισσότερα »

Ανακοινώσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης


erithros_stauros
Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους εθελοντές στην Κοπή της Βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Αλιάκμων» την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00π.μ.

Ευχαριστήριο
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους προσέφεραν τρόφιμα, τα οποία ήδη έχουν διανεμηθεί σε οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Η πράξη τους αυτή, που διαπνέεται από αισθήματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας είναι άξια θαυμασμού και επαίνου, καθώς στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται ακόμα και των βασικών αγαθών.
Επίσης ιδιαιτέρως ευχαριστούμε:
Τους ιδιοκτήτες των Super Markets: «Βερόπουλος», «Μαρινόπουλος», «Άριστα-Γαλαξίας», «Μαρινόπουλος Express», «Lidl», «Γρηγοριάδης», «Contra Market» και «Βασιλόπουλος» για την ευγενή καλοσύνη τους να επιτρέψουν στις Εθελόντριες Αδελφές μας να συλλέξουν τρόφιμα στις εισόδους των καταστημάτων τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το κρεοπωλείο «Χατζηζήση Ρούσσα & Σία» και τον κ.Σακαλή Χάρη για την προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Τον κ.Αθανασιάδη Δημήτριο για τη δωρεάν διάθεση προϊόντων του καταστήματός του.
Την επιχείρηση Α/φων Λιμνίδη για τη δωρεάν διάθεση προϊόντων του καταστήματός τους.
Τους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης για την προσφορά μεγάλης ποσότητας Ελαιολάδου.
Τους ανώνυμους συμπολίτες μας για την προσφορά συνολικού ποσού 1.600€ για την αγορά τροφίμων.
Το Δ.Σ.Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Κοζάνης
Περισσότερα »

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Χριστίνας Ρούσσου «Ντουλμπέρα» στην Κοζάνη


jjyjytjjdtjyt
Η Στοά του βιβλίου και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Χριστίνας Ρούσσου «Ντουλμπέρα» τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 8 Μ.Μ. στο καφέ Χαρμάνι.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Μιχάλης Πιτένης.
Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της
Περισσότερα »

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας κλείνει τα καταστήματα της πόλης στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου


ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ptolemaida_plateia1«Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφάσισε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 4 Φεβρουαρίου 2016. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας για όλους τους συναδέλφους μας, ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.
Πρέπει η κυβέρνηση και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη ασφαλιστική εισφορά και φορολογία εισοδήματος».
Ως εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καλεί τα μέλη του και όλους τους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στις 10:00 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, ενάντια σε έναν μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό Νόμο!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο της ΕΣΕΕ στην Αθήνα την Πέμπτη 4-2-2016, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας στο τηλέφωνο: 2463027265 & 6970999903 έως και τις 01/02/2016, προκειμένου να εξασφαλιστεί εγκαίρως η δωρεάν μετακίνησή τους».
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                         ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ
Περισσότερα »

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ με την ταινία «Ο αταίριαστος»


hsgtrffshgsfΜε τη σχεδόν κλασική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Ο αταίριαστος» (Rumble Fish-1983), συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις κινηματογραφικές του προβολές, αυτή τη Δευτέρα 1-2-2016, στις 22:00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», στην καθιερωμένη του πλέον προβολή ειδικά για τη νεολαία, που γίνεται στις αρχές κάθε χρονιάς. Στον «Αταίριαστο» πρωταγωνιστούν οι Ντένις Χόπερ, Μίκι Ρουρκ, Ματ Ντίλον, Νταϊάν Λέιν, Νίκολας Κέιτζ, Βίνσεντ Σπάνο.
Σε μια αμερικάνικη μεγαλούπολη της 10ετίας του 50, ο μελαγχολικός αδελφός ενός ινδάλματος της γειτονιάς έχει σαν μόνη φιλοδοξία του μια μέρα να του μοιάσει. Οταν όμως ο αδελφός του επιστρέφει απογοητευμένος μετά από πολύχρονη απουσία, τον παροτρύνει να μην ακολουθήσει τα βήματά του, διδάσκοντας του τις πικρές αλήθειες της ζωής.
Η αγαπημένη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, γυρισμένη με χαμηλό προυπολογισμό μετά το εμπορικό φιάσκο της πολυδάπανης «Μια μέρα ένας έρωτας» και παράλληλα με άλλη μια νεανική περιπέτεια τους «Αουτσάιντερς», βασισμένη και αυτή όπως και ο «Αταίριαστος» σε βιβλίο της Σούζι Χίντον. Ο Κόπολα γυρίζοντας τους «Αουτσάιντερς» δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των γυρισμάτων με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας πειραματικής κατά κύριο λόγο ταινίας, προσεγγίζοντας με περισσότερο προσωπικό και ουσιαστικό τρόπο το θέμα των «Αουτσάιντερς», βάζοντας σε εφαρμογή κινηματογραφικές τεχνικές που σε μια καθαρά εμπορική παραγωγή θα του ήταν δύσκολο να χρησιμοποιήσει. Υποβλητική εξπρεσιονιστική ασπρόμαυρη φωτογραφία, συχνή και έντονη χρήση σκιών, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, καθιστούν την ταινία μοναδική στο είδος της, με τα στάνταρ μιας ευρωπαικής κυρίως, παρά χολιγουντιανής παραγωγής.
Πράγματι, ο Κόπολα θα εμπνευστεί κυρίως από τρία φιλμ, ώστε να αποδώσει την ατμόσφαιρα της ταινίας, τα ‘’Decision Before Down (1951), Die Letzte Man (1924) και Das Cabinet des Dr. Caligari (1920). Λέγεται ότι ο Τομ Κρουζ μετά από επιθυμία του κλήθηκε να συμμετάσχει στα γυρίσματα του «Αταίριαστου», αλλά στην πορεία αποχώρησε για να πρωταγωνιστήσει στις «Πονηρές μπίζνες ενός πρωτάρη». Επιπλέον, ο Τζακ Νίκολσον αρνήθηκε να υποδυθεί το ρόλο του πατέρα, καθώς δεν έβρισκε το σενάριο ενδιαφέρον. Η ταινία ωστόσο έκανε διάσημο τον Ματ Ντίλον, στον πρώτο του ολοκληρωμένο κινηματογραφικό ρόλο. Η ταινία συνάντησε ανάμικτες κριτικές όταν πρωτοπροβλήθηκε και στάθηκε παταγώδης εμπορική αποτυχία, με έναν προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων απέφερε μόλις 2,5, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων θεωρείται cult και από τις πιο αντιπροσωπευτικές της 10ετίας του 80.
Αυτή τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»
Γενική είσοδος 3 ευρώ.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top