VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η Ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων αποκεντρωμένων διοικήσεων Ελλάδας για τη συνάντηση με το Πάνο Σκουρλέτη


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Έγινε στις 19-1-2017, η συνάντηση του Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, παρουσία και των συνεργατών του.
Όσον αφορά τα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά μας και μετά από εκτενή συζήτηση, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής:
  • Ότι είναι ακόμα σε αναμονή η διαδικασία για την επιλογή μέσω ΑΣΕΠ, για τους συντονιστές των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων λόγω τεχνικών δυσκολιών του ΑΣΕΠ. (Του υπενθυμίσαμε ωστόσο ότι είναι ο τρίτος Υπουργός που μας λέει κάτι
     ανάλογο τα δυο τελευταία χρόνια... και οι εκκρεμότητες και οι δυσκολίες που        
     δημιουργούνται εξαιτίας  αυτού είναι τεράστιες στις ΑΔ.)
  • Για τον Καλλικράτη 2, ότι η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με στόχο να ολοκληρώσει το έργο της και να καταθέσει τις προτάσεις της εντός του 2016 θα ολοκληρώσει πιθανόν τον Φεβρουάριο του 2017 και θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα που θα εξετάσει τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα προχωρήσουν εντός του έτους. Στα πλαίσια αυτής της διαβούλευσης, θα εξεταστούν και  θέματα αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Δυστυχώς, δεν δεσμεύτηκε να κληθεί η Ομοσπονδία μας στην συγκεκριμένη επιτροπή, όπως πάγια ζητούσαμε από τους προηγούμενους Υπουργούς  και ζητάμε και τώρα.
  • Για το σχέδιο νόμου που αφορά την ΑΥΕ (Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ) που είχε κατατεθεί και στην προηγούμενη Βουλή ότι τώρα παγώνει και θα επανέλθει ίσως αργότερα. Εκ μέρους μας τέθηκε ο όρος της μη υποχρεωτικής μετάταξης του προσωπικού όποτε επανέλθει το νομοσχέδιο και της μη πρόσληψης ιδιωτών Ελεγκτών και ακόμα, η έγκαιρη πρόσκληση μας για την κατάθεση προτάσεων .
  • Για το σχέδιο νόμου (Πολυνομοσχέδιο) που δεν προχώρησε μέχρι τώρα, μας ενημέρωσε ότι τα θέματα του, πιθανόν να μπουν τμηματικά και εμείς με την σειρά μας, καταθέσαμε προτάσεις, για την Υπερβάλλουσα μείωση των Υπαλλήλων μας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για την Νομική προστασία των συναδέλφων σε θέματα εν ώρα υπηρεσίας κ.α.
  • Για τα οργανωτικά ζητήματα (Κινητικότητα και τα προβλήματα με τις μεταβατικές, τα Οργανογράμματα, τις αξιολογήσεις, την στοχοθεσία κα) μας δήλωσε ότι θα πρέπει να συναντηθούμε εκ νέου με την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Ολ.Γεροβασίλη εφόσον τα νέα Υπουργεία και οι αρμοδιότητες τους με τα Π.Δ είναι πλέον διακριτές.
  • Για τα θέματα της Μετανάστευσης και τις νέες αρμοδιότητες που ήρθαν στις Δ/νσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μας ενημέρωσε, ότι πλέον οι περισσότερες αρμοδιότητες είναι στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής - πλην της Ιθαγένειας- οπότε θα πρέπει να απευθυνόμαστε εφεξής εκεί αρμοδίως.
  • Για τα Πειθαρχικά-Υπηρεσιακά συμβούλια προτείναμε την λειτουργία τους στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθώς το κόστος μετάβασης στην Αθήνα για τα αιρετά μέλη είναι δυσβάσταχτο και αναγκάζονται πολλές φορές να μην παρίστανται και μείναμε σύμφωνοι στο ότι θα επανέλθουμε με εμπεριστατωμένη πρόταση το αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Για την μη καταβολή της μισθολογικής ωρίμανσης στους ΔΕ Δασοφύλακες των ΑΔ Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων που εξακολουθούν να αμείβονται ως Υ.Ε ζητήσαμε και αναμένουμε τις αντίστοιχες ενέργειες.
  • Στα λειτουργικά θέματα, καταδείξαμε την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό  λόγω των πολυάριθμων παλιών και νέων αρμοδιοτήτων που ασκούνται στην πρώτη γραμμή από τις Υπηρεσίες μας και δεν διαφώνησε ο Υπουργός, θέτοντας του τα παραδείγματα των Αστικής κατάστασης ,Μετανάστευσης ,Δασικές υπηρεσίες, Πεχώ, ΥΔΕ, κα.
Σαν ΔΣ τέλος εκφράσαμε την αναγκαιότητα να διαφυλαχθούν και  να παραμείνουν δημόσιες οι αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης χωρίς εκπτώσεις, συμπράξεις  και διάφορα άλλα τερτίπια ( Ενοικιάσεις κτιρίων, συνεργεία καθαρισμού, υπηρεσίες φύλαξης, συμβασιούχοι με οχτάμηνα, συνεργάτες με μπλοκάκια, κα)  που σαν δούρειος ίππος επιχειρούν κάθε τόσο την  ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο, κρατικών αρμοδιοτήτων.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top