VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Βράβευση του Δήμου Κοζάνης για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση «Τελετή Βράβευσης των ελληνικών Συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017», στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.
Σε κλίμα γιορτής και ενθουσιασμού 200 άτομα από την πολιτική ηγεσία της χώρας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τα συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς, συμμετείχαν στη βραδιά που ανέδειξε τις βιώσιμες ελληνικές πόλεις στην αστική κινητικότητα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο στηρίζει και εκπροσωπεί την ελληνική εκστρατεία από το 2010, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων του Ζαππείου.
Με την υλοποίηση της Τελετής, αποδόθηκαν τα εύσημα στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία με τις δράσεις που οργάνωσαν και τα μόνιμα μέτρα που προώθησαν, έφεραν την Ελλάδα σε μία από τις υψηλότερες θέσεις στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.
Οι Ογδόντα Επτά (87) ελληνικοί Δήμοι που συμμετείχαν στην εκστρατεία είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους για τη βιώσιμη κινητικότητα, μέσω της συνεχούς ροής φωτογραφιών και video, ενώ παράλληλα η σημαντική δουλειά τους αποτυπώθηκε στο ειδικό Επετειακό Λεύκωμα.
Ο Δήμος Κοζάνης βρέθηκε ανάμεσα στην ελληνική νικητήρια δεκάδα των συμμετεχόντων Δήμων: Σάμος, Δελφοί, Άλιμος, Ρέθυμνο, Δράμα, Σέρρες, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Λαμία).
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΕΕΚ (EUROPEANMOBILITYWEEK – EMW) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους αλλά και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.
Η ευρεία συμμετοχή των ελληνικών Δήμων στην εκστρατεία, σηματοδοτεί το πραγματικό ενδιαφέρον και την ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης να δράσει δυναμικά και να προάγει την βιώσιμη αστική κινητικότητα προς όφελος των πολιτών.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top