VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Οι οικονομικές συναλλαγές σε μια διαπλανητική κοινωνία

Οι οικονομικές συναλλαγές σε μια διαπλανητική κοινωνίαΤο φιλόδοξο πρόγραμμα PayPal Galactic εισάγει τα χρηματοοικονομικά στο διάστημα

Η γνωστή εταιρεία PayPal που δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σχεδιάζει να εισάγει τα χρηματοοικονομικά σε μια ανέγγιχτη μέχρι τώρα περιοχή: το διάστημα!

Σε συνεργασία με το ινστιτούτο αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης SETI, προσπαθούν να σχεδιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν οι συναλλαγές σε μια διαπλανητική κοινωνία. Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία PayPal Galactic και φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μια διαπλανητική κοινωνία, χωρίς συναλλαγές με μετρητά, αλλά μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Άλλωστε, η έναρξη ιδιωτικών εμπορικών και τουριστικών διαστημικών ταξιδιών γεννά και την ανάγκη για ένα σύστημα χρηματικών συναλλαγών πέρα από τα σύνορα της Γης. Δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον εταιρειών όπως η Virgin Galactic και η Spaxe X, που σχεδιάζουν τουριστικά, διαστημικά ταξίδια.

Την πρωτοβουλία στηρίζει και ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν της αποστολής Απόλλων 11. «Θα πρέπει να προσφέρουν στους αστροναύτες και στους αστροτουρίστες όσο γίνεται περισσότερες ανέσεις, μεταξύ άλλων τη δυνατότητα χρηματικών συναλλαγών», εξηγεί ο ίδιος.

«Είτε πρόκειται για την πληρωμή ενός λογαριασμού, είτε για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε ένα μέλος της οικογένειας πίσω στη Γη, θα χρειαζόμαστε πρόσβαση σε χρήματα τόσο για τα μικρά, όσο και για τα μεγάλα πράγματα».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της PayPal, το PayPal Galactic στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα online σύστημα επεξεργασίας χρηματικών συναλλαγών στο διαστημικό χώρο πέρα από τη Γη, όπου δεν έχουν ισχύ οι νόμοι των χωρών. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν θα χρησιμοποιούμε μετρητά στο διάστημα», τόνισε.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top