VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Δίκτυο ηλεκτροκίνησης «έρχεται» στο σιδηρόδρομο του Έβρου

Σχέδιο για την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική γραμμή του ‘Εβρου, που θα συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους σιδηρόδρομους της Βουλγαρίας και τη Μαύρη Θάλασσα και θα παρακάμπτει τα Δαρδανέλια, επεξεργάζεται η ΕΡΓΟΣΕ. Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών αναθερμαίνει την ιδέα για δημιουργία νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Αμφίπολης - Καβάλας, καθώς προχωρεί σε επικαιροποίηση των μελετών ενός έργου η κατασκευή του οποίου είχε σταματήσει το 1940.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η ΕΡΓΟΣΕ θα εκπονήσει μελέτη και στη συνέχεια θα δημοπρατήσει την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροκίνησης στη μονή γραμμή του Εβρου, η οποία έχει μήκος σχεδόν 180 χλμ. και, μάλιστα, ανακαινίστηκε πλήρως τα προηγούμενα χρόνια. Το έργο θα συνοδευτεί και από την παράκαμψη της Αλεξανδρούπολης. Ο συνολικός προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα κινηθεί περί τα 80 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας, καθώς θα έρθει να συμπληρώσει την εν εξελίξει σύνδεση του λιμένα της πόλης με το σιδηροδρομικό δίκτυο και θα δώσει αυτό για το οποίο «διψά» η αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας. Δηλαδή, ταχύτερη πρόσβαση στις αγορές και φθηνότερο κόστος καυσίμου. Είναι ενδεικτικό ότι με την ηλεκτροκίνηση το κόστος συντήρησης μειώνεται έως και κατά 90% και το κόστος κίνησης τουλάχιστον κατά 50%.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, η απευθείας ηλεκτροδοτούμενη σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Βάρνας εξασφαλίζει για το διεθνές εμπόριο από και προς τη Μαύρη Θάλασσα τέσσερις ημέρες σε σχέση με τη θαλάσσια διαδρομή μέσω του Βοσπόρου. Κύκλοι της αγοράς χαρακτηρίζουν το σχέδιο απολύτως βιώσιμο, καθώς, όπως παρατηρούν, ο Βόσπορος είναι υπερκορεσμένος και το κόστος αλλά και ο χρόνος διέλευσης είναι σημαντικός.
Η ΕΡΓΟΣΕ έχει θέσει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της λειτουργικής σύνδεσης των λιμένων με τον σιδηρόδρομο. Ενα νέο έργο, που έχει μπει σε τροχιά οριστικής μελέτης, είναι η γραμμή Τοξότες Ξάνθης - Λιμένας Καβάλας. Πρόκειται για την οριστική μελέτη μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 31,8 χλμ., που θα συνδέει το νέο λιμάνι της Καβάλας με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top