VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Μεταρρυθμίσεις, ισοδύναμα και τέλος... αξιολόγηση


Μεταρρυθμίσεις, ισοδύναμα και τέλος... αξιολόγησηΔέσμευση Τσίπρα για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας

Στην πλήρη όσο και άμεση εφαρμογή της απόφασης του Εurogroup, της 20ής Φεβρουαρίου, δεσμεύθηκε χθες τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών. Πρακτικά αυτό σημαίνει τέλος στο κρυφτούλι της κυβέρνησης, η οποία τις τελευταίες μέρες ερμήνευε κατά το δοκούν την απόφαση του Εurogroup.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η επταμερής συνάντηση για την Ελλάδα στην οποία εκτός του πρωθυπουργού έλαβαν μέρος οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ξεκίνησε σε κλίμα έντασης και ολοκληρώθηκε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κ. Γιούνκερ άσκησε εντονότατη κριτική στον κ. Τσίπρα για την απαράδεκτη συμπεριφορά, όπως είπε, της κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα, ενώ κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να σταματήσει τόσο ο ίδιος όσο και κυβερνητικά στελέχη την επιθετική ρητορική κατά εταίρων και της Ευρώπης.

Επί της διαδικασίας στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα ξανασυζητηθεί ο ρόλος των εκπροσώπων των δανειστών οι οποίοι θα αξιολογούν επιτόπου στην Αθήνα τα μέτρα της κυβέρνησης και θα ζητούν τις πληροφορίες που επιθυμούν.

Επί της ουσίας, για την κυβέρνηση αρχίζουν πλέον τα δύσκολα αφού δεσμεύτηκε να υποβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες λεπτομερή κατάλογο με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν άμεσα.

Εάν το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση κοστολογηθεί από τα τεχνικά κλιμάκια και πάρει το πράσινο φως τότε σύμφωνα με κοινοτικό παράγοντα θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup στις 27 Μαρτίου, προκειμένου να εξετάσει την εκταμίευση μέρους των διαθεσίμων του ελληνικού προγράμματος που ανέρχονται συνολικά σε 7,2 δισ. ευρώ.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top