VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Eπίκαιρη ερώτηση Κασαπίδη για την υγεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Ουσιώδη θέματα του ευαίσθητου τομέα της υγείας στο Ν. Κοζάνης που χρονίζουν και διογκώνονται, επανέφερε για τέταρτη φορά με επίκαιρη ερώτηση στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, αυτή τη φορά στη νέα πολιτική ηγεσία.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νομού που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των κλινικών. Τονίστηκαν οι δυσλειτουργίες στην παθολογική, την παιδιατρική, τη μαιευτική, την ορθοπεδική, τη χειρουργική κλινική, αλλά και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας των ιατρών του τμήματος είτε στα εξωτερικά ιατρεία είτε σε άλλες κλινικές.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κλείσιμο του διαβητολογικού ιατρείου στο Μαμάτσειο, η λειτουργία του οποίου είχε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, λόγω της πρωτοποριακής προληπτικής μεθόδου αντιμετώπισης του διαβήτη που εφάρμοσε και η οποία είχε αντίκτυπο αφενός στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των διαβητικών και αφετέρου στην εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας και το ασφαλιστικό.
Επιπλέον ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα στο ΕΚΑΒ με τα παροπλισμένα εξαιτίας της έλλειψης πιστώσεων οχήματα.
kasapidisΤέλος ο βουλευτής του νομού έκλεισε την τοποθέτησή του με προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως: α) την παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών, β) την ενιαία διαχείριση των υποδομών υγείας στο νομό, όπως των πολυϊατρείων της ΔΕΗ για την κάλυψη των κενών και γ) την αξιοποίηση της προσφοράς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να καλύψει στις σχετικές προκηρύξεις λειτουργικά έξοδα ιατρών και νοσηλευτών, ώστε να δοθεί κίνητρο σε αυτούς να δεχτούν θέση διορισμού.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός υγείας κ. Ξάνθος, αφού αναγνώρισε την προβληματική αυτή κατάσταση και την οριακή λειτουργία του συστήματος στο νομό, απάντησε σε όλα τα ζητήματα.
Συγκεκριμένα, για τη συνολικά ελλειπή στελέχωση αναφέρθηκε σε προσλήψεις που εκκρεμούν, αν και παραδέχτηκε ότι αυτές δεν επαρκούν, αλλά και σε νομοθετική ρύθμιση για παραμονή των επικουρικών ως το τέλος του έτους, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω διαρροές. Δεσμεύτηκε επίσης για περισσότερες προσλήψεις σε επόμενες προκηρύξεις.
Ειδικά για το διαβητολογικό, αφού αναγνώρισε το έργο του και τις συνέπειες από την παύση λειτουργίας του, τόνισε την ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για το διαβήτη και την ενίσχυση της έρευνας με συμπληρωματικούς πόρους. Στη δράση αυτή οφείλει και ο ΕΟΦ να διαδραματίσει ρόλο.
Σχετικά με το ΕΚΑΒ τόνισε ότι δόθηκε μια ένεση ρευστότητας στον Οργανισμό, η οποία θα καλύψει τρέχουσες ανάγκες και θα έχει άμεσα αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του.
Για την αξιοποίηση όλων των υποδομών υγείας στο νομό, όπως τα πολυϊατρεία της ΔΕΗ  και τη συνεργασία μεταξύ τους, επεσήμανε ότι ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με τη ΔΕΗ για το σκοπό αυτό.
Τέλος χαιρέτισε και ενθάρρυνε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και άλλων Περιφερειών να προσφέρουν κοινωνική παροχή στα στελέχη του συστήματος, ως κίνητρο για την πρόσληψή τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top