VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Aνακοίνωση ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης


ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ:
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ!
laiki_enotita Ήρθε η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση και του ξεσηκωμού για το λαό! Τα λίγα κροκοδείλια δάκρυα και τον επικοινωνιακό «ανθρωπισμό», ακολούθησε η κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας, μια συμφωνία που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με ακροδεξιά λογική (απελάσεις, κλειστά σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακύρωση στην πράξη δυνατότητας αίτησης ασύλου). Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχίζει να ξεδιπλώνει τα πραγματικά της σχέδια και για τους ντόπιους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία. Αποδεικνύεται γι άλλη μια φορά ότι οι επιθέσεις των κυβερνήσεων σε ένα τμήμα του πληθυσμού, όπως οι πρόσφυγες και μετανάστες, αφορούν κι επεκτείνονται αργά ή γρήγορα και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Χαρακτηριστικά της de facto συμμαχίας ΜΜΕ – Μαξίμου – μνημονιακής αντιπολίτευσης ήταν τα εξώφυλλα των εφημερίδων τις τελευταίες μέρες: Κυριάρχησαν εικόνες για το προσφυγικό ή την «τρομοκρατία», και κάπου στο περιθώριο ενημερωνόμασταν για τη ροή της «διαπραγμάτευσης», όπου βρίσκεται η πραγματική τρομοκρατία: τις νέες περικοπές, τις πρώτες Συμβάσεις στο Δημόσιο για 360 ευρώ (!) ή την επιβάρυνση με επιπλέον φόρους για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες.  Αυτό που αποκρύπτουν όλοι τους συστηματικά  είναι τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν, αυτά που ψήφισαν από κοινού το καλοκαίρι στο 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Κανείς δεν πιστεύει πλέον το θέατρο της διαπραγμάτευσης σε θέματα προαποφασισμένα.

Οι περικοπές που έρχονται αφορούν κύριες κι επικουρικές συντάξεις σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Η νέα φοροκαταιγίδα αφορά την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, ενώ για το Δημόσιο έρχονται νέες περικοπές στο μισθολόγιο. Οι συμβάσεις των 360 ευρώ θα λειτουργήσουν ως «μπαμπούλας» κι ως πολιορκητικός κριός για να επεκτείνουν το ξήλωμα και των τελευταίων κατακτήσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Το πόσο «αριστερά» είναι όλα αυτά το καταλαβαίνει σήμερα και ο τελευταίος πολίτης!

Στο άλλο θέατρο, εκείνο της δήθεν «διαμάχης για τη διαπλοκή» στη Βουλή, Τσίπρας και Μητσοτάκης επί της ουσίας αλληλοσυγκαλύφθηκαν, αρκούμενοι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Πλέον είναι έτοιμοι να συνεννοηθούν ή και να ψηφίσουν από κοινού το ερχόμενο πακέτο μέτρων λιτότητας. Έτσι ή αλλιώς, και οι δυο αδημονούν να χορέψουν πάνω στον τάφο των κοινωνικών κατακτήσεων, για να το παρουσιάσουν ως προοπτική «εξόδου της χώρας από την κρίση» … μέχρι τα επόμενα μέτρα εξόντωσής μας.

H κυβέρνηση υποχωρεί και ως προς την την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds, υπό το πρόσχημα του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων.Το δίλημμα όμως δεν είναι το αν θα σώσουμε τα σπίτια μας (όσοι-όσες έχουν) ή τις καταθέσεις μας (που οι περισσότεροι δεν έχουν). Είναι το αν θα σπάσουμε το φαύλο κύκλο κι αν θα περάσουμε στην αντεπίθεση για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα από το μεγάλο κεφάλαιο ή αν θα υποταχτούμε αμαχητί. «Λεφτά υπάρχουν» και με το παραπάνω αλλά δίνονται στους μεγάλους επιχειρηματίες και σε συστημικούς κύκλους που βρίσκονται σε αλισβερίσια με την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιβληθεί ένα αντίστροφο μνημόνιο, που θα μεταφέρει τον πλούτο από τους πλούσιους στους φτωχούς!

Οι εγγυήσεις τόσο των καταθέσεων όσο και της πρώτης κατοικίας είναι κάτι παραπάνω από «απλή» υπόθεση. Αλλά απαιτεί το τραπεζικό σύστημα στα χέρια του Δημοσίου και της κοινωνίας και όχι στα χέρια του Στουρνάρα , των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων.

Όλα αυτά όμως σημαίνουν την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, των «νέων» και παλιών μνημονιακών εκπροσώπων από ένα νέο κύμα αγώνων και ένα νέο μέτωπο αριστερών δυνάμεων, αποφασισμένων να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ. Η κι­νη­το­ποί­η­ση του απλού κι εξαθλιωμένου κόσμου, που πλη­ρώ­νει την κρίση εδώ και 6 χρόνια, είναι ο μόνος δρόμος για μια φιλολαϊκή «έξοδο από την κρίση».

Τέρμα πια οι αυταπάτες, η κοροϊδία και η μοιρολατρεία του «δε γίνεται τίποτα». Ο τρόμος θα σπάσει στο δρόμο, όπως δείχνει και το μεγάλο λαϊκό κίνημα στη Γαλλία που ακυρώνει στην πράξη το Στρατιωτικό Νόμο Ολάντ και προκαλεί αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη καλεί σε απεργία. Μας αφορά όλους κι όλες και πρέπει να μετατραπεί σε Γενική Απεργία. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από νέα συντριπτικά αντιλαϊκά μέτρα, αφού η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου πρέπει να κλείσει  πριν τις 15 Απρίλη. Με ξεκίνημα στις 7 Απρίλη οργανώνουμε κινητοποιήσεις διαρκείας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.Όλοι και όλες στους δρόμους-Μπορούμε να νικήσουμε!
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top