VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Επιστολή «Σπάρτακου» σχετικά με τη λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου



Προς: Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε                     Ημερ: 30.3.2016
          κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη                                    Αριθ. Πρωτ.: 5027

Θέμα: Λειτουργία Ορυχείου Αμυνταίου σε σχέση με την παρουσία της αρχαιολογικής σκαπάνης

Κύριε Πρόεδρε
spartakos_5Εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια η ΔΕΗ, δραστηριοποιούμενη στην περιοχή, έχει συνδέσει την ύπαρξη και λειτουργία της με την Λεκάνη: Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα.
Η καρδιά της ΔΕΗ χτυπά στο λιγνιτκό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας και η Ενεργειακή καρδιά της χώρας, χτυπά για ολόκληρη τη χώρα.
365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, υπό συνθήκες (τόσο ψύχους, όσο και καύσωνα) που κάποιοι δεν μπορούν καν να φανταστούν, με σημαντικές ελλείψεις, με ανύπαρκτα πολλές φορές μέτρα με, με, με, το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο δίδει τα πάντα για την απρόσκοπτη παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.  
Για το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όταν μιλάμε για ΔΕΗ, όταν μιλάμε για το Ενεργειακό Κέντρο, εννοούμε πρωτίστως τους χιλιάδες εργαζομένους της, γιατί αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη (που κινεί καδοτροχούς, ιμάντες, φορτηγά κλπ κλπ) προκειμένου να παραχθεί το ρεύμα. Αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει στην επιχείρηση την προοπτική να δυναμώσει και να εξελιχθεί.
Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τα πάντα ώστε –ειδικά τα τελευταία χρόνια- να διαφυλάξουν την επιχείρηση από ΜνημΟΡΝΙΑ, από αδηφάγα συμφέροντα, από σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις που μοναδικό στόχο έχουν την απαξίωση της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημά της στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Κομμάτι αυτών των εργαζόμενων είναι φυσικά και οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Αμυνταίου που εκτός των άλλων προσκομμάτων και δυσκολιών, κλήθηκαν πολλάκις να αντιμετωπίσουν δυσχέρειες και τριγμούς που δημιούργησαν τόσο η αρχαιολογική σκαπάνη όσο και η –κατά την άποψή μας- αδιάφορη ως και ανεπαρκής αντιμετώπιση του θέματος από τις Διοικήσεις, διαχρονικά.
Από την πλευρά του Σωματείου (και μάλιστα από πολύ νωρίς, από το 2011με σχετική επιστολή προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο) σειρά γεγονότων το οδήγησαν στη διαπίστωση ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους, με τελικό σκοπό να κλείσουν το Ορυχείο.
Τα συμφέροντα τεράστια και κάποιοι βρήκαν, δυστυχώς και πάλι, τον τρόπο να απομυζούν τη ΔΕΗ.
Διαχρονικά Σωματείο και εργαζόμενοι, πήραν στις πλάτες τους την τύχη του Ορυχείου Αμυνταίου και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του, αναγνωρίζοντας τις επικίνδυνες συνθήκες που δημιουργεί στο χώρο του Ορυχείου αλλά και επιδεικνύοντας τεράστια ανοχή στον κίνδυνο που δημιουργείται.
Η παύση των εργασιών στο Ορυχείο «μεταφράζεται» σε σημαντικές (αρνητικές) συνέπειες στη λιγνιτική παραγωγή και ηλεκτροδότηση της χώρας.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top