VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συνάντηση Θέμη Μουμουλίδη με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, με  τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου, την Παρασκευή 15/07/2016.
Σκοπός της συνάντησης η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της αλιευτικής δραστηριότητας καθώς και οι προϋποθέσεις για την δημιουργία υποδομών για τη μεταποίηση των αλιευμάτων.
Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου κ.Κουρτίδη Νικόλαο, καθώς και με μέλη του Δ.Σ.,  συναντήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξαιρετική προσπάθεια των νέων στην πλειοψηφία τους, αλιέων.
Η συνάντηση έγινε στο Βελβεντό.
Τα μέλη του Συλλόγου αναφέρθηκαν στον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας του κλάδου τους. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις αναπτυξιακές δυνατότητες της λίμνης, με γνώμονα την αειφορία και την προστασία του οικοσυστήματος.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα, που   θα πρέπει να στηρίξουν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και η πολιτεία.
Συζητήθηκε η δυνατότητα σύστασης συλλογικού φορέα (συνεταιρισμού), ώστε να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη,  με τη δυνατότητα μεταποίησης των αλιευμάτων, ώστε η υπεραξία να αποδοθεί και στην τοπική οικονομία καθώς σήμερα τα προϊόντα πωλούνται ακατέργαστα και σε πολλές περιπτώσεις μεταποιούνται στο εξωτερικό.
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη απόκτησης ταυτότητας των προϊόντων, κυρίως της καραβίδας,  καθώς και οι δυνατότητες σύνδεσης με την τοπική γαστρονομία.
Αίτημα των ψαράδων, αποτελεί η δημιουργία υποδομών, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των προϊόντων της λίμνης.
Η ενδεχόμενη δημιουργία ιχθυόσκαλας θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης εμπόρων από όλη την Ελλάδα.
Σημαντικό επίσης πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη φύλαξης της λίμνης, καθώς και η υπεραλίευση από ιδιώτες κατά την περίοδο αναπαραγωγής.
Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη συγκρότηση συνολικού σχεδίου ανάπτυξης της αλιείας στη λιμνη Πολυφύτου.
Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top