VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Δήμος Βοΐου: Το μουσικό σχολείο Σιάτιστας στις νότες της γαστρονομίας


ΒΟΪΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Γιορτή γευστικού πολιτισμού στη Σιάτιστα Βοίου από τις 16 έως 18 Δεκεμβρίου
Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις ,αρώματα, μαγειρέματα ,εργαστήρια, μανιτάρια, καλό κρασί, πλήθος τοπικών προϊόντων  αλλά και όμορφες μελωδίες του μουσικού σχολείου Σιάτιστας περιμένει όσους ταξιδέψουν μέχρι τη γραφική Σιάτιστα Κοζάνης από 16 έως 18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Βοΐου γευσιγνωσίας – γευστικού πολιτισμού και τοπικών προϊόντων «Ημέρες Γαστρονομίας: Βόιο» που θα πραγματοποιηθεί στο «Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο».
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει το μουσικό σχολείο Σιάτιστας ορμώμενο μετά από την πρόσφατη διεθνή διάκριση που απέσπασε παγκόσμιο βραβείο σε τρίτο Διεθνή Διαγωνισμό σε τελετή που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον  Δήμο Βοίου, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), τίθεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  ενώ έχει την υποστήριξη του οργάνου «Κλεισθένης».
Λίγα λόγια για το μουσικό σχολείο  Σιάτιστας..
                                 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
Κατά τη διάρκεια της 19ετούς πορείας του στην τέχνη και τα γράμματα το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποίησε εκδηλώσεις στη Σιάτιστα, την Κοζάνη (Αίθουσα «Φίλιππος», Αίθουσα Τέχνης), τα Γρεβενά, τη Νεάπολη. Συνεχής είναι η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Αίθουσα Τελετών ΠΑΜΑΚ., Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τη διάδοση της δημόσιας πολιτιστικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης της ευρύτερης ζώνης του Δ. Βοΐου.
     Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας συνεργάζεται με το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, την Ιόνιο Ακαδημία, τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών κ.α. και συμμετέχει κατόπιν προσκλήσεως στο καλλιτεχνικό μέρος διαφόρων συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων και φεστιβάλ.
   Από το 2013 είναι αδελφό σχολείο με το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, ενώ παραβρέθηκε τιμητικά στην βράβευση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την προσφορά  στην παιδεία του ευεργέτη του, Κωνσταντίνου Παπανικολάου. Παράλληλα  συνεργάζεται με την UNICEF. Είναι Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών και πραγματοποιεί δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Πρόσφατα τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό.
   Σήμερα το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας τελεί υπό τη διεύθυνση της Δρος Μαρίας Ντούρου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τις θεµατικές ενότητες και του συµµετέχοντες στο Festival.
Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου 2465350102 
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top