VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κάλαντα & Eυχές για την Πρωτοχρονιά στο Επισκοπείο Κοζάνης


 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος θα δέχεται επισκέψεις για τις ευχές και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς το Σάββατο 31η Δεκεμβρίου 2016, από τις 10.00 π.μ., στο ιστορικό Επισκοπείο Κοζάνης.
EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2017
Αγαπητοί μου αδελφοί, φιλόχριστε και φιλάγιε λαέ του Θεού.
Καθώς πλησιάζει το νέον έτος πομποδώς θα αναγνωσθούν μηνύματα των κρατούντων της χώρα μας, αλλά και άλλων χωρών της γης, ισχυρών και μη, για το νέον έτος, με ευχές και απολογισμούς, με προοπτικές και παραινέσεις για ειρήνη, φιλία, αδελφοσύνη, καταλλαγή και πολλά άλλα, σε μια εποχή που όλος ο κόσμος είναι ανάστατος από την οικονομική κρίση, από πολέμους και εμφύλιες συράξεις, από κύματα αθώων προσφύγων και μεταναστών, από τρομοκρατία, αναρχία, κλοπές, ληστείες, απαγωγές και ο,τι άλλο σπέρνει στον άνθρωπο ο αρχηγός της ανταρσίας διάβολος. Και βέβαια μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχουν τα συμφέροντα των αδίστακτων του αθέμιτου πλουτισμού και των ισχυρών της γης, οι οποίοι παλεύουν να έχουν την επιβολήν και επικράτησιν εφ’ όλης της Γης.
Και γεννάται το ερώτημα: προς τι οι παντοειδείς ευχές περί ειρήνης και ευσταθείας του κόσμου; Δυστυχώς, όλες αυτές οι ευχές καθίστανται άνευ ουσίας και περιεχομένου, ευχές κενές και διάτρητες δια τα αξιώματά τους, τις θέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους. Και όμως, τις απευθύνουν γιατί έχουν οπαδούς και χειροκροτητάς, ανεγκέφαλους ανθρωπολάτρας, έχουν τους όχλους και την μάζαν, έχουν τους ιδεολήπτας της εκκοσμικεύσεως, φλυαρούντας και φιλοσοφούντας.
Ευχές, λοιπόν, χωρίς νόημα, χωρίς άρτημα ουσιαστικόν, χωρίς ν’ αγιάζη τον έσω άνθρωπον, δηλαδή την δεύτερη φύση του ανθρώπου, την θεοειδή, αφού ο άνθρωπος είναι εικόνα Θεού. Γνωρίζει όμως την καταγωγή του και τον προορισμό του; Δεν θέλησε και ούτε θέλει να προσεγγίση την αλήθεια, ήτοι τον Χριστόν, ο Οποίος είναι του ανθρώπου και του χρόνου κυρίαρχος· «και έλεγεν αυτοίς ότι κύριός εστιν ο υιός του ανθρώπου και του σαββάτου» (Λκ. 6,5). Χωρίς Χριστόν είναι αδύνατον να υπάρξη ευτυχία, ειρήνη, δικαιοσύνη, τιμιότητα, ανθρωπιά και φιλότιμο.
Πως υποδεχόμαστε, λοιπόν, το νέο χρόνο; Με τι συμπεριφορές και εκδηλώσεις; Είναι σύννομες και σύμφωνες με τον νόμο του Θεού; Προσερχόμαστε στους Ιερούς Ναούς μας, συμμετέχουμε στο ποτήριον της ζωής και της σωτηρίας; Γινόμαστε ένα με τον Χριστό δια του σώματος και αίματός Του; Διότι μόνον έτσι ο άνθρωπος εξανθρωπίζεται, ειρηνεύει και ειρηνοποιεί, φιλανθρωπεί, καταλάσσεται με τον εαυτόν και τον συνάνθρωπόν του. Όλες οι άλλες συμπεριφορές και εκδηλώσεις, χαρτοπαίγνια, χοροί, διασκεδάσεις είναι εφευρήματα του αρχηγού της ανταρσίας και της αποστασίας, του διαβόλου.
Αδελφοί μου και τέκνα μου αγαπητά, όσο και αν πολεμάται ο Χριστός η επί γης Εκκλησία μένει και θα μένει στον αιώνα. Μείνατε κοντά Του και μη φοβήσθε. «Ελπίσατε επί Κύριον» (Ψαλμ. 4) και «ει Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών». Οι άνθρωποι και τα εργαλεία του διαβόλου προς καιρόν έχουν παρουσία. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», λέγει ο λαός μας. Ο Χριστός μένει, όσο κι αν υβρίζεται, διώκεται, συκοφαντείται και βλασφημήται! Ο Σταυρός Του μένει και η Ανάστασίς Του. Ακουμπήσατε τον Σταυρόν Του και μη φοβήσθε.
Εύχομαι και προσεύχομαι ως πνευματικός σας πατέρας κατά το νέον έτος 2017 να έχητε πορείαν και παρουσίαν σταυραναστάσιμον, διότι αυτά τα δύο πλημμυρίζουν χαράν, ευλογίαν και πνευματικήν ευτυχίαν. Αυτά τα δύο να πλημμυρίζουν τις καρδιές σας, τα σπίτια και τις εργασίες σας.
Καλή Χρονιά με Χριστόν, Σταυρόν και Ανάστασιν!
Μετά της εν Κυρίω αγάπης και ευχών
Ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας
Ο ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top