VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Η παράσταση «Φτάσε όπου δεν μπορείς» φτάνει στην Κωνσταντινούπολη


Το 2017 ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού «έτος Καζαντζάκη», καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατό του.  Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τιμά το σημαντικό και διαχρονικό λογοτέχνη με τη νέα του παραγωγή «Φτάσε όπου δεν μπορείς». Μια παράσταση που επιδιώκει να φέρει σε επαφή θεατές και μαθητές με το έργο του λογοτέχνη για «να αγαπήσουν και να επανεκτιμήσουν τον άνθρωπο» Νίκο Καζαντζάκη.
Η θεατρική παράσταση μετά την πετυχημένη παρουσίασή της στο κοινό της πόλης «πάει σχολείο» και συγκεκριμένα σε 45 σχολεία της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.  Μαθητές των γυμνασίων και λυκείων στα Σερβία και το Βελβεντό, στις Πρέσπες, στο Άργος Ορεστικό και στο Βογατσικό, στην Πτολεμαϊδα και σε όλες σχεδόν τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης  γνωρίζουν τον αγώνα του Νίκου Καζαντζάκη, τις καθημερινές και εσωτερικές του αγωνίες, μέσα από τα κείμενα του και τα πρόσωπα γύρω από αυτόν που ζωντανεύουν στη σκηνή.
Η παράσταση συνεχίζει τη μεγάλη και σημαντική πορεία της σε Δήμους εκτός της Δυτικής Μακεδονίας όπως η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και η Καβάλα, καθώς και στο εξωτερικό με σημαντικότερο σταθμό το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο στις 15 Νοεμβρίου 2017 στην Κωνσταντινούπολη, η ιστορία του οποίου ανάγεται στο 19ο αιώνα με μεγάλη συμβολή στην εκπαίδευση από το έτος ίδρυσης του, το 1861,. Το  Ζωγράφειο έχει ως σχολείο σπουδαία θεατρική παράδοση, ανεβάζοντας αξιόλογες παραστάσεις στην Τουρκία και το εξωτερικό. Η παρουσίαση της παράστασης «Φτάσε όπου δεν μπορείς» την Τετάρτη στις 15 Νοεμβρίου 2017 είναι ιδιαίτερα τιμητική για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και τους συντελεστές της παράστασης.
Οι παραστάσεις του «Φτάσε όπου δεν μπορείς» θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του «έτους Καζαντζάκη». Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με αυτή την παράσταση ανταποκρίνεται σε έναν από τους βασικούς στόχους του θεσμού των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που είναι η ανάδειξη του παιδευτικού και κοινωνικού ρόλου του θεάτρου και η προσπάθεια καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των πολιτών της περιφέρειας μέσω του σχεδιασμού εκπαιδευτικών δράσεων.
 «Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη © Νίκη Σταύρου».

Πληροφορίες: 24610 24062
Σύλληψη-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Αντωνίου
Παίζουν: Σοφία Αντωνίου Ηλίας Παπαδόπουλος Θανάσης Ρέστας
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top