VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ζαρκοδήμου Θωμαή : Eνεργή και πλούσια δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα...

 |
H Ζαρκοδήμου Θωμαή γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1986 και μεγάλωσε στην Εράτυρα Βοΐου Κοζάνης . Γονείς της είναι ο Ιωάννης Ζαρκοδήμος, το γένος Κωνσταντινίδη, απόφοιτος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, υπάλληλος στη Δ.Ε.Η. και η Θεοδώρα Σιούτη με καταγωγή το Μικρόκαστρο Βοΐου Κοζάνης, προερχόμενοι από αγροτικές οικογένειες. Είναι άγαμη. Έχει έναν αδερφό, τον Θεοχάρη, ελεύθερο επαγγελματία στο Κ.Τ.Ε.Λ. Κοζάνης, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Λεμονιά Μανώλα από το Βελβεντό.
Αποφοίτησε το 2009 από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κύρια ειδικότητα «Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί» και εισήχθη το 2010 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός με κατεύθυνση «Ανθρωπολογία – Λαογραφία του χορού». Έχει συμμετέχει είτε ως χοροδιδάσκαλος είτε ως χορεύτρια είτε στη διοργάνωση σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ χορού καθώς και στην επιμέλεια και διαχείριση βεστιαρίου παραδοσιακών φορεσιών. Από το 2011 μέχρι και σήμερα εργάζεται σε Πολιτιστικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης και διδάσκει παραδοσιακούς χορούς σε γκρουπ όλων των ηλικιών. Διετέλεσε είτε ως χοροδιδάσκαλος είτε συνεργάστηκε ενδεικτικά με τον:
Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή»
Εκπολιτιστικό & Επιμορφωτικό Σύλλογο Σισανίου Βοΐου Κοζάνης
Λαογραφικό Σύλλογο Πελεκάνου Βοΐου Κοζάνης
Εκπολιτιστικό & Επιμορφωτικό Σύλλογο Καρυδίτσας Κοζάνης
Σύλλογο Γυναικών Ροδιανής «Η Ωραία Ελένη»
Μορφωτικό Σύλλογο Σερβίων «Τα Κάστρα»
Λαογραφικός Σύλλογος Σκούλιαρης "Η Τσιούκα"
Εδώ και χρόνια διδάσκει στον:
Φιλαθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Εράτυρας «Η Σέλτσα»
Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Τα Κρεβατάκια»
καθώς και στον
Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Κοζάνης «Η Κόζιανη»
Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάστρου Βοΐου Κοζάνης
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στη μελέτη και την καταγραφή των ηθών – εθίμων, χορών, τραγουδιών του Νομού Κοζάνης. Το υλικό που συγκέντρωσε αποτέλεσε κίνητρο για την συγγραφή της διπλωματικής της εργασίας αλλά και για επιμέρους εργασίες, τις οποίες παρουσίασε σε επιστημονικά συνέδρια και σε σεμινάρια παραδοσιακών χορών,στα οποία διδασκεί κυρίως χορούς του τότε Δήμου Ασκίου, του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η αγάπη της για τα παιδιά την ώθησε να πραγματοποιήσει έρευνα για την μελέτη των παραγόντων δραστηριοποίησης των παιδιών στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κοζάνης.
Με γνώμονα ότι τα παιδιά μας είναι οι συνεχιστές της παράδοσης μας και πως τα άτομα με αναπηρία πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα παρακολούθησε παράλληλα το πρόγραμμα «Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» που υλοποιούσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2009-2010) και εκπόνησε εργασία με τίτλο «Η διδασκαλία του παραδοσιακού χορού σε άτομα με αναπηρία». Έχει πιστοποίηση επάρκειας στη μέθοδο γραφής – ανάγνωσης Braille, έχει εργαστεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Βοΐου Κοζάνης ως υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (2015-2016), καθώς και ως ασκούμενη σε ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Κοζάνης. Είναι τελειόφοιτη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία με κατεύθυνση Προσαρμοσμένη/Eιδική Φυσική Αγωγή» και παρακολουθεί μαθήματα Αυτογνωσίας στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών Κοζάνης. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα "Όψεις του Προσφυγικού Φαινομένου" - Εκπαίδευση και υποστήριξη για τους πρόσφυγες.
Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα «Βοηθών Φυσικοθεραπείας» του Δημοσίου Ι. Ε. Κ. Κοζάνης , είναι επιτυχών στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΟΠΠΕΠ (2017) και έχει κάνει την πρακτική της άσκηση σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο και στο πλαίσιο των μαθημάτων στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης. Επίσης, έχει εργαστεί ως βοηθός σε ιδιωτικά ιατρεία (καρδιολογικά - παιδιατρικά) της Κοζάνης παρέχοντας οργανωτική γραμματειακή υποστήριξη και ενημέρωση ασθενών, επιδεικνύοντας εξαιρετική ευαισθησία. Είναι πιστοποιημένη στην άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και παρακολούθησε στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κοζάνης την Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
Ασκεί από το 2009 το επάγγελμα της Προπονήτριας Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικά γυμναστήρια και σε Συλλόγους. Παλαιότερα εργάστηκε ως γυμνάστρια (υπαρχηγός & ομαδάρχισσα) σε παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής, σε γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης, στο «Viva Gym» στη Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, στον Όμιλο Φιλάθλων Τσοτυλίου και ως ασκούμενη σε Σχολεία Γενικής Αγωγής. Κατέχει πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από ομαδικά και ατομικά προγράμματα άθλησης. Έχει δίπλωμα σχολής διαιτητών- κριτών στη χειροσφαίριση (αξιολογημένη στις εθνικές κατηγορίες), στην αντιπτέριση (badminton), στην πετοσφαίριση (beachvolley), διαιτητών καλαθοσφαίρισης και κριτών στον κλασικό αθλητισμό.
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων Φυσικής – Ειδικής Αγωγής ,επιμορφωτικά σεμινάρια παραδοσιακών χορών και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Είναι ενεργό μέλος σε πολιτιστικά σωματεία της περιοχής και σε αθλητικούς συνδέσμους, όπως:
Αντιπρόεδρος του Φιλαθλητικού – Ορειβατικού Συλλόγου Εράτυρας Βοΐου Κοζάνης
« Η ΣΕΛΤΣΑ» (διετέλεσε και πρόεδρος)
Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκάστρου Βοΐου Κοζάνης
Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή»
Μέλος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος
Μέλος του Συνδέσμου Κριτών Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας
Τακτικό Μέλος Δ.Σ. Ομάδα Άμεσης Βοήθειας Νομού Κοζάνης

Στον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη, η φωτογραφία που την απεικόνιζε κατέκτησε την 1η θέση. Ως εκ τούτου, παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μακεδόνων το 2018 στην Αμφίπολη.

Τέλος, από το Σεπτέμβριο του 2017 εργάζεται ως προπονήτρια σωματικής αγωγής στο γυμναστήριο «My Gym» στα Σέρβια Κοζάνης και παράλληλα σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων», όπου εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top