VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Επίσκεψη στην ΕΨΥΚΑ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών) στα Σέρβια




Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, μαζί με υποψήφιες και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΨΥΚΑ στα Σέρβια.
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι λίγα γνωρίζουμε για τη δραστηριότητα και το έργο που συντελείται τόσο κοντά μας, στις εγκαταστάσεις της ΕΨΥΚΑ στα Σέρβια. Κάποιοι δεν είχαμε το χρόνο να ασχοληθούμε, μερικοί είχαμε άλλες – τις δικές μας προτεραιότητες, αλλά σίγουρα ισχύει και το ότι: «το διαφορετικό τρομάζει, το ξένο φοβίζει, ότι δεν ανταποκρίνεται στο φυσιολογικό απομονώνεται».
Είναι ίσως στη φύση του ανθρώπου και είναι από τα πράγματα που πρέπει να παλέψουμε για να το αποδομήσουμε, για να αποδεχτούμε την ανθρώπινη ιδιαιτερότητα, τη διαφορετικότητα, το «μη φυσιολογικό» και να αποφύγουμε και να απομονώσουμε έτσι τα φαινόμενα ρατσιστικής αντιμετώπισης, που δυστυχώς δε λείπουν στις σύγχρονες κοινωνίες μας .
Το έργο της Εταιρείας λοιπόν είναι η φροντίδα ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας, η ψυχολογική τους υποστήριξη, η εκπαίδευση σε δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης, τα προγράμματα απασχόλησης και κοινωνικοποίησης και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής αυτών των ανθρώπων.
Η συνάντησή μας διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της δομής των Σερβίων για τη φιλοξενία και το χρόνο που μας διέθεσαν για να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι τρόφιμοι, όσο και το ίδιο το προσωπικό, που αριθμεί τα 35 άτομα.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top