VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Βενιζέλος: «Ευθύνη της Ελλάδας η εφαρμογή του νέου προγράμματος»

Όχι μόνο την ευθύνη αλλά και το κίνητρο έχει η Ελλάδα, ώστε να φροντίσει για την εφαρμογή του προϋπολογισμού, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το σχέδιο παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στα θέματα προϋπολογισμού μέσω της τοποθέτησης ειδικού επιτρόπου, που πρότεινε το Βερολίνο.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται αναλυτική πρόβλεψη για το μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ο μηχανισμός αυτός, όπως τόνισε «καλύπτει πλήρως το κοινό ενδιαφέρον της Ελλάδας και των εταίρων της για την εμπρόθεσμη και επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και των συναφών δεσμεύσεων της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «θεμέλιο του μηχανισμού αυτού είναι άλλωστε η αυτονόητη παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι αυτή που έχει όχι μόνο την ευθύνη αλλά και το κίνητρο να φροντίσει για την εφαρμογή του προγράμματος».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μέγεθος της βοήθειας που λαμβάνει η πατρίδα μας από τους θεσμικούς της εταίρους στην Ευρώπη και θα ανταποκριθεί, μέσα από τις θυσίες του, στην ιστορική υποχρέωση που έχουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τη βαθιά δημοσιονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις».

tanea

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top